vontomke 28.05.09, 11:24 należy przywrócić karę śmierci Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
garym 462 razy zadzwoniła na policję w czasie dwóch dni 28.05.09, 11:31 to w końcu 462 czy 460 jak jest na stronie głównej? 460 to kojarzy mi się z liczbą osób w pewnym zgromadzeniu na wiejskiej. Może ta pani chciała ich wszystkich do psychiatryka wysłać. A te dwie pozostałe osoby...? Odpowiedz Link Zgłoś
laksmana Czy Policja słyszała o centralkach telefonicznych? 28.05.09, 13:33 Czy też potrafią przyjąć tylko jedno zgłoszenie na raz, aby się przypadkiem nie przepracować? Odpowiedz Link Zgłoś
manhu Re: Czy Policja słyszała o centralkach telefonicz 28.05.09, 14:18 462 klientów w dni ciemna maso to mało?! Nie ma potrzeby ponosić zbędnych kosztów, bo jakaś wariatka wydzwania. Optymalne rozwiązanie podała niżej vipunia: "1500 zł kary + odszkodowanie dla wszystkich, którzy tego dnia nie mogli się dodzwonić i wezwać Policji + odszkodowanie dla Policji za spowodowanie złej opinii." Niestety to nierealne, gdyby tak podzwoniła na telefon domowy sędziego, to i karę śmierci (nieobecną w KK) by dostała, a tak będzie nagana i 100 grzywny. Odpowiedz Link Zgłoś
uburama Zwykłe zabawy enelpowców: 28.05.09, 11:53 obliż wszystkie latarnie na rynku, pochwal moje stare sandały i zadzwoń 6000 razy na 997. Odpowiedz Link Zgłoś
irian Policjanci wkurzyli się? 28.05.09, 11:55 Kto pana redaktora uczył polskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
jaras Re: Policjanci wkurzyli się? 28.05.09, 12:24 irian napisała: > Kto pana redaktora uczył polskiego? O, językowa purystka! Odpowiedz Link Zgłoś
o1ga <-------------------------------- = 28.05.09, 12:02 Dla autorów idiotycznych komentarzy! Odpowiedz Link Zgłoś
bajt52 462 razy zadzwoniła na policję w czasie dwóch dni 28.05.09, 12:04 Walnąć babie górny wymiar czyli 1500 grzywny-to najbardziej zaboli... Odpowiedz Link Zgłoś
macondowo to jest jakiś błąd sieci 28.05.09, 12:05 Znam przynajmniej trzy osoby, zupełnie normalne, które nie dzwoniły na pogotowie ani razu, a do których w pewnym momencie zadzwonili z pogotowia, że mają całe serie głuchych telefonów z ich numeru. To jest albo jakiś kawał kolesi podszywających się pod cudzy numer (nie wiem, czy to możliwe), albo błąd sieci. Stawiam na to drugie. Wiem na pewno, że dwie osoby, które po takiej wiadomości z pogotowia złożyły do sieci reklamację miały potem spokój, chociaż sieć oczywiście twierdziła, że nie ma nic z tym wspólnego i nie ma pojęcia co się dzieje. Niemniej fakt jest taki, że po złożeniu reklamacji/skargi problem się kończył. Odpowiedz Link Zgłoś
alonso0 Re: to jest jakiś błąd sieci 28.05.09, 14:07 Też mi się to zdarzyło kilkukrotnie w ostatnim czasie, że gdy wybrałem numer do innej osoby, połączyło mnie z numerem alarmowym. To naprawdę jest wkurzające, gdy na wyświetlaczu pali Ci się "połączenie z Marek", a zgłasza się operator numeru ratunkowego i jeszcze Cię przekonuje, że na pewno wybrałeś ich numer. Odpowiedz Link Zgłoś
goodwater Re: to jest jakiś błąd sieci 28.05.09, 14:34 ale co tu dywagować precież przyznała się... Odpowiedz Link Zgłoś
alonso0 Re: to jest jakiś błąd sieci 28.05.09, 15:13 Czy się przyznała - tego nie wiemy. Napisano tylko, że sama nie wie dlaczego blokowała numer 997 i że nie potrafiła tego wyjaśnić policjantom. Ja tez nie potrafiłbym wyjaśnić dlaczego sieć mnie łączyła z numerem alarmowym, zamiast z wybranym przeze mnie numerem innej osoby. A tak na marginesie, to co ma zrobić ktoś kogo sieć uporczywie łączy z numerem alarmowym, a operator telefonu alarmowego lekceważy tą sytuację? Odpowiedz Link Zgłoś
and_nowak Kara stosowna do winy 28.05.09, 12:09 Moim zdaniem grzywna to wystarczająca kara za taki wybryk. Może ew. jakieś prace społeczne. Trudno żeby za takie pierdoły karać więzieniem! Odpowiedz Link Zgłoś
magnat.olejowy Re: Kara stosowna do winy 28.05.09, 12:18 A ktoś proponuje karanie za takie wykroczenie więzieniem??? Gdzie to wyczytałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
akodo78 brawo za myślenie 28.05.09, 12:24 wspomnij swoje słowa jak będziesz miał wypadek i będziesz próbował dodzwonić się na policję, może dotrze do Ciebie że często zajęty numer to sprawka takich dowcipnisiów... Odpowiedz Link Zgłoś
magnat.olejowy Re: brawo za myślenie 28.05.09, 12:25 Rozumiem, że proponujesz przekwalifikowanie tego wykroczenia na przestęstwo (może od razu zbrodnię?) i karanie w każdym przypadku więzieniem? Odpowiedz Link Zgłoś
obydopiatku Re: brawo za myślenie 28.05.09, 12:37 wystarczy leczenie psychiatryczne (zamknięte?) bo skoro dzwoniła 460kilka razy a nie wie dlaczego to znaczy że coś z nią nie tak. zamiast psychiatryka może jakieś egzorcyzmy albo szczera spowiedź:) Odpowiedz Link Zgłoś
magnat.olejowy Re: brawo za myślenie 28.05.09, 12:39 obydopiatku napisał: > wystarczy leczenie psychiatryczne (zamknięte?) Leczenie jako kara? Zanotuj sobie w kajeciku, że leczenie nie jest karą, lecz właśnie leczeniem osoby chorej. Jeśli sprawczyni była niepoczytalna - powinna być leczona. Jeśli nie - powinna być ukarana, ale ADEKWATNIE. Odpowiedz Link Zgłoś
obydopiatku Re: brawo za myślenie 28.05.09, 13:13 magnat.olejowy napisał: > obydopiatku napisał: > > > wystarczy leczenie psychiatryczne (zamknięte?) > > Leczenie jako kara? > Zanotuj sobie w kajeciku, że leczenie nie jest karą, lecz właśnie > leczeniem osoby chorej. Jeśli sprawczyni była niepoczytalna - > powinna być leczona. Jeśli nie - powinna być ukarana, ale > ADEKWATNIE. > zanotuj sobie w kajeciku: "czytam i potem odpisuję" w mojej wypowiedzi nie ma mowy o karaniu Odpowiedz Link Zgłoś
real_mr_pope Re: brawo za myślenie 28.05.09, 20:26 Bez notowania w kajeciku: piszesz w wątku dotyczącym karania. Nie napisałeś, żeby leczenie psychiatryczne było alternatywą. Można opacznie zinterpretować:) Odpowiedz Link Zgłoś
and_nowak Brawo za bezmyślność 29.05.09, 11:36 1. Wiem jak trudno się dodzwonić na policję i nie wynika to ze stada wydzwaniających wariatów, tylko z faktu, że telefonistkom się nie chce. Tak, NIE CHCE. "Jak klientowi naprawdę zależy, to sobie poczeka". To akurat wiem od ...policjanta. 2. Co nie zmienia faktu, że za takie wykroczenie nie powinno być więzienia. Grzywna, prace społeczne - to są właściwe kary. 3. Do Magnata Olejowego: Skąd wziąłem więzienie - ano od niezbyt mądrych (eufemizm) wypowiedzi niektórych internautów, którzy najchętniej by widzieli pręgierz (i igrzyska). 4. Nie zostało jednoznacznie stwierdzone, że ona świadomie dzwoniła, że to nie jest jakaś awaria telefonii. Czasem wystarczy niezablokowana klawiatura. Odpowiedz Link Zgłoś
baalsaack Czyli wysoka grzywna 28.05.09, 14:19 Skoro potrafią karać więzieniem za posiadanie narkotyków, to chyba tym bardziej za to - szkodliwość czynu zdecydowanie większa. Ale osobiście zgadzam się, że lepsza byłaby tu wysoka grzywna. Na pewno jednak nie nagana. Odpowiedz Link Zgłoś
bigbezet Rusz główką 28.05.09, 18:57 "Ograniczenie wolności" to nie więzienie bystrzaku... Poczytaj sobie o "pozbawieniu wolności" i wtedy się wypowiadaj publicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
and_nowak Sam rusz łepetyną 29.05.09, 11:31 Przecież nigdzie nie pisałem, że "ograniczenie" to więzienie! Napisałem? Sprawdź. A potem wypowiadaj się publicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
sonqo Za narażenie na utratę życia lub zrowia wielu osób 28.05.09, 12:46 powinna dostać przynajmniej 5000 grzywny. Odpowiedz Link Zgłoś
and_nowak Jak to obliczyłeś? 29.05.09, 11:37 Dlaczego akurat 5000, a nie 7498zł i 50 gr? Podaj podstawę ;-))) Może zacznij od oszacowania "wielu" i jak się przelicza zagrożenie życia na kasę... Odpowiedz Link Zgłoś
sonqo e czepiasz się :) 31.05.09, 19:06 a dlaczego za zabójstwo jest 25 lat a nie np 27 ? Ogólnie każdy który dzwonił wtedy na policję i przez to, że się nie dodzwonił doznał szkody np. złodziej uciekł. Powinien dodatkowo proces cywilny dowcipnisi wytoczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
komorka.purkinijego 462 razy zadzwoniła na policję w czasie dwóch dni 28.05.09, 13:10 Myślę,że kara śmierci to za mało w taki przypadku. Powinna dożywotnio odpracowywać swoje winy w sztabie wyborczym pisouarów, nosząc na plecach 16 ton ulotek z podobizną ukochanego prezesa. -- "Wszyscy ludzie, którzy naprawdę wierzą w siebie znajdują się w domach wariatów." (Chesterton) Odpowiedz Link Zgłoś
ac78f92aa421c5e2b9 462 razy zadzwoniła na policję w czasie dwóch dni 28.05.09, 13:37 W dawnych czasach, kiedy ludzie mieli modemy w komputerach, można było robić takie sztuczki automatycznie. Napisanie programiku, który łączy się z wybranym numerem i zaraz potem się rozłącza jest banalne. Wystarczy potem go podrzucić jakiemuś gamoniowi i już... Należy oczywiście wyciszyć głośnik w modemie, tak żeby jedynym efektem ubocznym było cykanie przekaźnika. Typowy użytkownik komputera to głupek, więc nie zwróci na to uwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
vipunia 462 razy zadzwoniła na policję w czasie dwóch dni 28.05.09, 13:38 1500 zł kary + odszkodowanie dla wszystkich, którzy tego dnia nie mogli się dodzwonić i wezwać Policji + odszkodowanie dla Policji za spowodowanie złej opinii. Takie powinno być rozstrzygnięcie Sądu. Naprawdę kara to jedno, jeszcze odszkodowania trzeba liczyć. Ludzie w końcu zaczęliby myśleć. Głupota kosztuje, tylko dlaczego zawsze konsekwencje ponosi ktoś inny. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: 462 razy zadzwoniła na policję w czasie dwóch 29.05.09, 07:37 No, nie przesadzajmy. Dodzwonienie się do policji jeszcze nie oznacza, że będzie skuteczna interwencja. Zawsze mogą znaleźć jakąś wymówkę: - Skończył się limit na benzynę (a pieszo 2 km przejść nie można) - Trzeba było pojechać po hamburgery dla działacza Odpowiedz Link Zgłoś
olek_01 Re: 462 razy zadzwoniła na policję w czasie dwóch 28.05.09, 13:59 Lubi dziewczyna dzwonić - może podam jej swój numer ? zawsze parę minut wpadnie na konto;-) a tak poważnie - powinni jej dopie...ć taki mandat żeby się nie pozbierała,kretynka jedna!!! Odpowiedz Link Zgłoś
alonso0 462 razy zadzwoniła na policję w czasie dwóch dni 28.05.09, 14:15 A co ma zrobić ktoś, kto chce się dodzwonić na jakiś numer, a sieć łączy go z numerem alarmowym? Zrezygnować z dzwonienia? Może ciężko w to uwierzyć, ale przydarzyło mi się to parokrotnie, że sieć uporczywie łączyła mnie z numerem alarmowym, mimo, że wybrany przeze mnie numer był zupełnie inny. Operator telefonu alarmowego też zupełnie to olał, choć to właśnie on powinien reagować na takie sygnały i zgłosić gdzieś tą usterkę. Odpowiedz Link Zgłoś
carlos4444 Re: 462 razy zadzwoniła na policję w czasie dwóch 28.05.09, 19:48 Żeby jeszcze o Stacha pytała... www.youtube.com/watch?v=Upc77lpQM3A Odpowiedz Link Zgłoś
marcowsky To chora psychicznie osoba 29.05.09, 09:00 nadaje sie na leczenie wg mnie amatora nikt normalny nie dzwoni nigdzie 462 razy w ciagu 2 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
and_nowak Albo chory telefon 29.05.09, 11:39 W najprostszym przypadku wystarczy niezablokowana klawiatura. Są też poważniejsze awarie, w tym całkowicie niezawinione przez użytkownika. Nie wiem, czy to skutek awarii, czy celowe działanie - ale awaria nie została wykluczona. Odpowiedz Link Zgłoś
nemomeimpunelacessit 462 razy zadzwoniła na policję w czasie dwóch dni 29.05.09, 10:09 Ciężko sensownie skomentować powyższe posty. kara smierci? Wysoka grzywna? Skad pewność, że to było celowe działanie? Przy okazji motto dla autora artykułu: "Nie wypowiadam się na tematy, o których nie mam pojęcia". Nie wiadomo, co poweidziała właścicielka telefonu, nie wiadomo, czy się przyznała do takiego działania. Oczywiście, niedopowiedzenie powoduje lawine bzdurnych komentarzy na forum. A być może odpowiedzią jest wirus w telefonie, który wybiera pierwszy/losowy/dany numer? To już ani autorowi do głowy nie przyszło? Faktycznie, jakoś artykułów na gazeta.pl, spada. Merytorycznie, stylistycznie, ortograficznie (sic!). Smutne. Odpowiedz Link Zgłoś
mileg Re: 462 razy zadzwoniła na policję w czasie dwóch 29.05.09, 20:28 nemomeimpunelacessit napisał: > Ciężko sensownie skomentować powyższe posty. kara smierci? Wysoka grzywna? Skad > pewność, że to było celowe działanie? Przy okazji motto dla autora artykułu: > "Nie wypowiadam się na tematy, o których nie mam pojęcia". Nie wiadomo, co > poweidziała właścicielka telefonu, nie wiadomo, czy się przyznała do takiego > działania. Oczywiście, niedopowiedzenie powoduje lawine bzdurnych komentarzy na > forum. A być może odpowiedzią jest wirus w telefonie, który wybiera > pierwszy/losowy/dany numer? To już ani autorowi do głowy nie przyszło? > > Faktycznie, jakoś artykułów na gazeta.pl, spada. Merytorycznie, stylistycznie, > ortograficznie (sic!). Smutne. ---- a tobie nie przyszło do głowy, że to łatwo sprawdzić? Odpowiedz Link Zgłoś
daszek.fistaszek 462 razy zadzwoniła na policję w czasie dwóch dni 29.05.09, 12:32 zamknąć babę w psychiatryku! Odpowiedz Link Zgłoś
mileg Re: 462 razy zadzwoniła na policję w czasie dwóch 29.05.09, 20:30 daszek.fistaszek napisał: > zamknąć babę w psychiatryku! --- najmądrzejsza to ona nie jest, ale w psychiatryku to rozumu jej nie przybędzie; Odpowiedz Link Zgłoś