orchidust 01.06.09, 07:05 Richard Henry Czarnecki? Nie no myślałem że mnie już nic nie zdziwi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stanislaw-z-lodzi Ja nie zagłosuję na PO, ponieważ zawarli sojusz z 01.06.09, 07:22 ITI. Dali 500 mln na Legię. Na Polonię nic. Niech się wypchają. Odpowiedz Link Zgłoś
miguell Do oszusta 01.06.09, 08:18 Podpis na zobowiązaniu podpisywał Marcinkiewicz. U Was to chyba taka maniera kłamać w żywe oczy Odpowiedz Link Zgłoś
kronopio77 Pomówienia i Spekulacje 01.06.09, 08:36 to drugie imie PiSu, nie wiedziałeś? :) Odpowiedz Link Zgłoś
lewar121 Duże szanse Prawicy Rzeczypospolitej i M.Jurka :) 01.06.09, 08:37 Dzisiaj jesteśmy po prawyborach we Wrześni. Prawica RP tuż za podium!!! Znakomita kampania za niewielkie pieniądze przynosi efekty. Wreszcie ludzie uwierzyli, że Prawica Rzeczypospolitej ma realne szanse dostać się do europarlamentu. Brawo!!! www.youtube.com/watch?v=7HFy77WSRoQ&feature=channel_page Jest to szczególnie ważne podczas gdy "TVLibertas", Polskie Radio i GW wmawiają wszystkim, że jest to partia marginalna :) Ludzie mają swoje umysły i potrafią robić z nich użytek! Mówmy o tym znajomym. Niech się nie zrażają stronniczymi komentarzami w mediach. Prawica RP ma realne szanse zostać przysłowiowym oczkiem w głowie wielkich partii i ważnym elementem układanki naszej sceny politycznej. Ma w ten sposób szanse wpływać realnie na Europę :) Jeszcze raz brawo! Gratuluję! Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper M.Jurek nie wykorzystuje swojej szansy 01.06.09, 09:36 Jest jednym z inteligentniejszych i prawych polityków ale nie potrafi wyjśc do wyborców, skupia się na sprawach ważnych ale dla ludzi drugorzędnych, gdyby zaczął mówić o konkretach w sprawach społeczno - gospodarczych i skupił ludzi z wiedzą i doświadczeniem nieźle by namieszał, przede wszystkim "zgarnął" by wyborców z PO i PiS a jest ich sporo. I przede wszystkim nie teoretyzować co się ludziom nalezy, na co zasługuja a podnieść na duchu i wzniecic zapał do zmian, przekonac ludzi aktywnych oraz przekonac młodych, oprzeć program na realiach życiowych i faktach politycznych a nie "pobożnych" życzeniach. Osobiście mam dla M.Jurka wiele sympatii i szacunku za czasy minione, a takich ludzi w terenie jest wielu. Mniej gadac o tym co było, odwoływac sie do wartosci a wcielać je w czyn, tylko główna sprawa jest praca w imie wartości a nie wartosci ponad pracę. Dodatkowe dni wolne czy religia w szkole sa sprawami drugorzednymi, jeżeli jest pewność i entuzjazm nie potrzeba takich akcji, społeczeństwo samo wybierze. Tak było w trudnych czasach, potem rózni ludzie to sprofanowali, nazwisk nie mam ochoty wymieniac ale zajmowali eksponowane stanowiska i nie poznawałem tych ludzi, niektórym chetnie dałbym w pysk za sam cynizm. Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl To Mazowsze jest Polska B, a nie Podkarpacie 01.06.09, 09:53 To największa jak dotąd niespodzianka w eurosondażu "Gazety". To nie jest żadna niespodzianka. Wiedziałam to już tydzień temu, z... sondaży opublikowanych na gazeta.pl w dziale "Wybory". Widać sami siebie nie czytają... :-/ Po drugie nie jest to też w żaden sposób niespodzianka, że Mazowsze jest takie konserwatywne. W Polsce najwieksze zaglebie prawicowo-pisowskie jest wcale nie na scianie wschodniej, jak wmawiają ludziom media. (A teraz same są zaskoczone, bo uwierzyły w to, co ludziom wmówiły.) W szczegolnosci zagłębie to nie znajduje się w ogole nie na Podkarpaciu, ktore media uwazaja za endecki skansen. Otoz najbardziej pisowskim okregiem wyborczym jest okreg mazowiecki, z wyciętą z niego Warszawą, która jest osobnym okregiem! A najciekawsze, ze to sie pieknie koreluje z nieznanym szerzej faktem, ze to wojewodztwo mazowieckie jest najslabiej rozwijajace sie, najgorzej wykorzystujace srodki unijne oraz jedno z biedniejszych w Polsce. Mazowsze po prostu jedzie na opinii Warszawy, a tymczasem tylko w Warszawie jest jaka taka cywilizacja, natomiast dookola bida wieksza niz na Podkarpaciu. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper To nie jest niespodzianka, to wola wyborców 01.06.09, 10:02 a jak będzie zobaczymy za tydzień, nie ma co tego komentować. Dla mnie osobiście tylko 10% kandydatów spełnia warunki by zasiadać w PE, nie rozumiem kryteriów oceny i kampanii niektórych kandydatów którzy tez nie rozumieja swojej roli. Jak wybierzemy tak będzie i już. Nie pierwszy raz sami sobie walniemy w pysk. Odpowiedz Link Zgłoś
altmagus Re: POdPOwiedzi! POdPOwiedzi! Już to było, a PiS b 01.06.09, 10:37 POdPOwiedzi! POdPOwiedzi! Już to było, a PiS bredzi! wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,98460,6633397,Nowy_spot_PiS_to____stary_spot_PO.html Nawet mrówka osamotniona pokona Prawko i Skorpiona! Choć Prawko i eS skorpiony. Nie bądź przerażony. Choć jesteś małą mrówką. Nie ty, skorpion stołówką. Zanim ugryzie nad ranem, wyśle siepaczy z naganem, nie wybierasz go z listy. I skutek oczywisty. „Oczywista oczywistość”. Wraca przyzwoitość. Zanika na urzędzie. Chapać już nie będzie. www.youtube.com/watch?v=bpWaNeK-lxU&feature=related Umieść kacze TiVi w programie gdzieś koło TRwam, nie musisz oglądać pustych, politycznych reklam. Umieść rządową i zapomnij o jej istnieniu. Niech macają się z Petzem tutaj na przyziemiu. Bo widzisz słuchałeś, oglądałeś, wybrałeś. Widzisz oni nie zmądrzeli , a jak ty zgłupiałeś? A teraz kiedy polityk się jakiś pojawia nie dość , że udaje pawia, to ty puszczasz pawia! Odpowiedz Link Zgłoś
lewar121 ___________ Prawica RP walczy _____________ 01.06.09, 10:46 Wczorajsze prawybory pokazały, że szanse Prawicy RP na Europarlament są bardzo duże. www.youtube.com/watch?v=I0H9BI5JhcU&feature=channel Marginalne partie typu Libertas czy UPR nie mają już szans uzyskać dobrego wyniku. Nie marnujmy głosów! Wkręćmy numer POPiSowi i zagłosujmy na Prawicę RP!! :)) Będą jaja jak się Kaczory i Donaldy zdziwią !!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
krycha_z_gazowni Kto głosuje na PSL? 01.06.09, 11:14 Ktoś mi może wyjaśnić, jakim cudem PSL zawsze załapie się do koryta? Kto na nich głosuje? Przecież to największe darmozjady... Odpowiedz Link Zgłoś
altmagus Re: Jarosław Kaczyński to nieuk. Tak się zapędził 01.06.09, 11:22 Jarosław Kaczyński to nieuk. Tak się zapędził w krytyce przyłączania Szczecina do Polski przez rząd, że skrytykował opieszałość w budowie kanału od półwyspu Apenińskiego. Totalny świr, Orzeszko z Gibbonu! pl.wikipedia.org/wiki/P%C3%B3%C5%82wysep_Apeni%C5%84ski Partia niewydolnego sądu. Objawy narodowego trądu. Coś z Poprawka i Sprawiedliweczka. Syndyk, prokura, łapóweczka. Inaczej Chciejko u Jurysty. W skrócie prezesik oczywisty. To CeBeA łapie lekarzy. Złapać Redyka się nie zdarzy. Kancelaria, węże na posadzie. Haki jak zgniłe jabłka w sadzie. Robią z fatygą wężożabki. Po winku szkalujące gadki. Stolica u łojca w Toruniu. Złośliwy, ma braki na muniu. Szantażuje rząd, czyli nas. Kopnąć go w doopę czas. Odpowiedz Link Zgłoś
inzynier_skrzypek ^^^^^^^^^^^^^^PO zupełnie odpuściła Mazowsze 01.06.09, 10:07 W takim Ciechanowie, gdzie rządzi prezydent z PO, pełno jest wielkich plakatów PiS. Politycy PiS wielokrotnie odwiedzali to miast. Także J. Kaczyński, który zapowiedział "odbicie" Ciechanowa w przyszłych wyborach samorządowych. PO w mieście w ogóle nie widać. Plakaciki w witrynach kilku sklepów i zero wizyt polityków PO. Wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
pierot9 no to redakcja GW załamana psychicznie-SUPER!!!!! 01.06.09, 11:23 na Czerskiej kolejki przed WCetami - to objaw strachu przed wynikami eurowyborów - tyle się narobili, by rzeźbić mózgi ludziom, a to wszystko , jak krew w piach (jak powiedział A. Miauczyński w Dniu świra). Płacz i zgrzytanie zębów oraz chodzaca gula w przełykach redaktorów GW Odpowiedz Link Zgłoś
kraq Re: no to redakcja GW załamana psychicznie-SUPER 01.06.09, 11:44 ej pisdzielcu, to teraz wynik sondażu dla mazowsza jest już ok? bo do tej pory, to była propaganda. macie niezle zrytą psychę w tym pisuarze hehe. i gratulacje za wzrost poparcia wśród biedoty mazowieckiej. rzeczywiście jak na was, to sukces niebywały. wynik pisu w tym regionie pokazuje, że pilnie trzeba tam doinwestować edukację Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Obrazowo opisujesz swoje stany emocjonalnie:))) 01.06.09, 13:30 Niby dlaczego takie emocje miały by byc na Czerskiej, wszak gdyby PO wzięłą większość było by nudno i normalnie, większość mediów straciła by czytelników i zajeła sie opisywaniem niższych poziomów naszego życia politycznego. Różnorodność, kłótnie, emocje to jest żywioł mediów a nie monotonna i żmudna praca. zajmij się jakaś inna lekturą np. Londonem w fazie socjalistycznej albo noce i dnie poczytaj, zobaczymy które predzej cie znudzi? Na razie to u ciebie widać "schadenfreude" tylko nie bardzo wiesz do kogo adresować? Dla mnie to PiS moze zebrać i 80% a resztę Libertas, mniej w kraju by było a i tak z nich pozytku żadnego ani tu ani tam ale rodzina by miała frajdę. Odpowiedz Link Zgłoś
minasz Re: Ja nie zagłosuję na PO, ponieważ zawarli soju 01.06.09, 10:44 ja zrobie podobnie zagłosuje na lewice pie... prawicowców z po Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz poparłbym PIS w Warszawie gdyby nie Czrnecki... 01.06.09, 07:26 bo nie jestem w stanie popierać partii, która z kogoś takiego jak tamten spadochroniarz robi "lokomotywę wyborczą".... O ile mogłem zrozumieć intencje Jarkacza gdy miał koalicję z Samoobroną to teraz kompletnie nie rozumiem do czego jest mu potrzebna ta postlepperowa dziwka... Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: poparłbym PIS w Warszawie gdyby nie Czrnecki. 01.06.09, 10:49 > O ile mogłem zrozumieć intencje Jarkacza gdy miał koalicję z > Samoobroną Typowa PiSia choragiewka... Spoko, masz jeszcze 5 dni, zeby sie z tym przespac. A potem grzecznie zaglosujesz jak papa Rydzyk kaze. Odpowiedz Link Zgłoś
mary-magdalene Gazeta Wyborcza organ POlskiej Zjednoczonej Partii 01.06.09, 07:27 Bildergerg'ow. Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz tak przy okazji tych prawyborów we Wrześni... 01.06.09, 07:36 przeciez te prawybory nic kompletnie nie oznaczają; Września nie jest w żaden sposób miarodajna dla wyników głosowań reszty kraju... na przykład przed wyborami prezydenckimi Tusk miał w prawyborach w tym mieście wygraną bo zdobył 37,5% głosów a Kaczyński 14,5. Jak wyszło to w całym kraju to wszyscy wiedzą..... Po co więc organizować te prawybory w tym mieście? Chyba tylko po to by lewica mogła zaistnieć w mediach bo oni zawsze tam mają niezły wynik niezależnie od tego na ile zdążyli Polaków już okraść :-) Odpowiedz Link Zgłoś
alebaba17 nie głosujemy na POPiS 01.06.09, 07:36 głosujemy na wszystkie inne partie byle nie na POPiS. Tym dziękujemy Odpowiedz Link Zgłoś
barnaba_only Ćpun Jankowski i czerwony UBek Jasiński 01.06.09, 07:36 mocen korzenie bolszewia ma na mazowszu Odpowiedz Link Zgłoś
77qwerty Protest wyborczy !!! 01.06.09, 07:38 w proteście przeciwko zmanipulowanej ordynacji wyborczej nie idźcie na wybory kogo mamy wybierać jak już jest po wyborach !?!?!? prezesi partii już wybrali swoich przydupasów na 1-sze miejsca list i co z tego ze zagłosujesz na X-ińskiego z Łodzi , Katowic ,Gdańska czy Poznania jeśli i tak mandat dostanie Y-owski z Warszawy -kolega prezesa Jesteś uczciwym ,nie chcesz wspierać partyjnych mafii -zostań w domu !!! Odpowiedz Link Zgłoś
stanislaw-z-lodzi Dokładnie. Ten system jest chory 01.06.09, 07:44 Na kogo nie zagłosujesz, i tak wejdzie Kaminski :( Odpowiedz Link Zgłoś
gregor7502 Re: Protest wyborczy !!! 01.06.09, 07:48 77qwerty napisał: > w proteście przeciwko zmanipulowanej ordynacji wyborczej > nie idźcie na wybory > kogo mamy wybierać jak już jest po wyborach !?!?!? > prezesi partii już wybrali swoich przydupasów na 1-sze miejsca list > i co z tego ze zagłosujesz na X-ińskiego z Łodzi , Katowic ,Gdańska czy > Poznania jeśli i tak mandat dostanie Y-owski z Warszawy -kolega prezesa > Jesteś uczciwym ,nie chcesz wspierać partyjnych mafii -zostań w domu !!! > > Wystarczy że nie będziesz głosował na PiS,wtedy będzie można zmienić ordynację wyborczą a pisdęt będzie mógł vetować już tylko samego siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
lesew Re: Protest wyborczy !!! 01.06.09, 08:04 77qwerty napisał: > w proteście przeciwko zmanipulowanej ordynacji wyborczej > nie idźcie na wybory ...< -Bardzo emocjonalne i niemądre wyjście niestety..., coś w rodzaju: Na złość Mamusi odmrożę sobie uszy! -;) Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: Protest wyborczy !!! 01.06.09, 08:16 > Mamusi odmrożę sobie uszy! -;) a jaki widzisz sens w głosowaniu w którym obsadzono cię tyl;ko i wyłącznie w roli pajacyka? Przecież to nie ma najmniejszego znaczenia na kogo oddasz swój głos bo i tak do wygrają ci z jedynek a oni swoją pozycję na liście zawdzięczają swoim szefom a nie wyborcom więc wobec kogo mają być lojalni? Wobec swoich szefów czy wobec wyborców? Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Trzeba mieć ciut rozsądku by wiedzieć 01.06.09, 08:23 że nie zawsze jedynka zwycięża. Jezeli tak jest to TYLKO ze względu na pajacykowaty charakter wyborców a nie ze względu na ordynację wyborczą. No i chciałbym zwrócić uwagę na jeszcze jedno. Głosujemy na PARTIE ze wskazaniem konkretnej osoby. Ale to partie mają rządzić krajem, a nie poszczególni ludzie. Bo ludzie mogą się zmieniac, a to partie mają dawać gwarancję stałości programu i polityki. Odpowiedz Link Zgłoś
canisparvus Re: Trzeba mieć ciut rozsądku by wiedzieć 01.06.09, 08:51 W zasadzie masz rację. W zasadzie. Bo przyjęło się u nas, że jeśli jakiś poseł rozstanie się ze swoją partią, nie umie się rozstać z mandatem poselskim, twierdząc, że to właśnie jego wyborcy obdarzyli zaufaniem. Pół biedy, jeśli zostaje posłem niezależnym i głosuje zgodnie ze swoim sumieniem. Gorzej, gdy przechodzi do innego stronnictwa, nieraz o programie przeciwstawnym wobec macierzystego. Może warto by było to jakoś uregulować prawnie. Natomiast nie sądzę, żeby rozwiązaniem kwestii było ustanowienie okręgów jednomandatowych. W obecnej ułomnej ordynacji, jak słusznie piszesz, wyborcy mają jednak jakąś możliwość manewru - mogą zagłosować na kandydata spoza głównego establishmentu partyjnego. Gdybyśmy nieli jednomandatowe okręgi wyborcze, kierownictawa partyjne preferowałyby swoich zaufanych, a wyborca mógłby tylko to przyklepać albo nie zagłosować w ogóle albo poprzeć kandydata innej partii, która mu mniej odpowiada, ale jej kandydat wydaje się bardziej strawny. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Trzeba mieć ciut rozsądku by wiedzieć 01.06.09, 09:37 > W zasadzie masz rację. > > W zasadzie. > > Bo przyjęło się u nas, że jeśli jakiś poseł rozstanie się ze swoją > partią, nie umie się rozstać z mandatem poselskim, twierdząc, że > to właśnie jego wyborcy obdarzyli zaufaniem. Pół biedy, jeśli > zostaje posłem niezależnym i głosuje zgodnie ze swoim sumieniem. > Gorzej, gdy przechodzi do innego stronnictwa, nieraz o programie > przeciwstawnym wobec macierzystego. > > Może warto by było to jakoś uregulować prawnie. To kwestia honoru nie prawa. Tacy ludzie powinni być skreśleni na zawsze przez wyborców. Automatycznie powinna być skreślona partia, która takich "wędrowniczków" przyjmuje. Jedyny wyjątek od tej reguły to wtedy gdy taki poseł udowodni, że jego "macierzysta" partia w sposób rażący sprzeniewierzyła się zasadom które propagowała w czasie wyborów. > Natomiast nie sądzę, żeby rozwiązaniem kwestii było ustanowienie (...) > bardziej strawny. Tu masz rację. JOWy mają dla mnie jeszcze jedną wadę znacznie poważniejszą. Tym problemem jest większościowy charakter wyborów. W proporcjonalnych wyborach głosuje się na tego kto mi się najbardziej podoba. W większościowych na tego kto mi się najmniej "nie podoba". Także selekcja jest negatywna - nie podoba mi się PO to zagłosuje na PiS. Nie podoba mi się PiS to zagłosuje na SLD lub PO. No i co z tego że SLD i PO też mi się nie podobają (tyle że mniej niż PiS), ale ta partia którą bym z chęcia poparł nie ma najmniejszej szansy więc na nią NIE zagłosuję. Efektem tego jest fakt że w większościowych wyborach wyborców REALNIE popierających partie w parlamencie, a nie na zasadzie wyboru "mniejszego zła" jest znacznie mniej niż w wyborach proporcjonalnych gdzie każdy wybiera to co naprawde lubi. JOWy by to tylko jeszcze bardziej wzmocniły bo tam już nie było by tych resztek proporcjonalności które obecnie zostały. Fakt że proporcjonalne wybory dają negatywny efekt w postaci rozdrobnienia partii - rzady muszą być tworzone przez drobiazgową budowę koalicji. No coś za coś. Tyle że w obecnej sytuacji dla mnie rozdrobnienie jest mniejszym złem niż fakt że musze głosować na partię X bo znacznie bardziej nie lubię partii Y, co powoduje że ten pacan z X myśli że tak wiele osób go popiera. Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: Trzeba mieć ciut rozsądku by wiedzieć 01.06.09, 09:52 Jedyny wyjątek od tej reguły to wtedy gdy taki poseł udowodni, że jego "macierzysta" partia w sposób rażący sprzeniewierzyła się zasadom które propagowała w czasie wyborów. to taka bardzo asekuracja pozycja Maaacu przybrana na wypadek gdyby ktoś ci Hibner wytknął, tak? Uważaj, żeby ci krękosłup nie trzasnął bo w takiej niewygodnej pozycji to on zbyt długo raczej nie wytrzyma :-) Chociaż... może cię nie doceniam? :D Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Trzeba mieć ciut rozsądku by wiedzieć 01.06.09, 11:43 > to taka bardzo asekuracja pozycja Maaacu przybrana na wypadek > gdyby ktoś ci Hibner wytknął, tak? Uważaj, żeby ci krękosłup nie > trzasnął bo w takiej niewygodnej pozycji to on zbyt długo raczej > nie wytrzyma :-) > Chociaż... może cię nie doceniam? :D Bzdury piszesz. Akurat jak już miałem kogoś na myśli to w pierwszej kolejności Marka Jurka. Dla mnie jak zwykle wazniejsza jest ogólna zasada niż dupokrytki. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Kto ci każe głosować na 1 osobę na liście? 01.06.09, 08:19 Wchodzi zawsze jedynka bo w 90% ludzie na jedynkę głosują. To jest TYLKO decyzja wyborców!!!!!!!!!!!!!!! Miejsce na liście ma znaczenie "ordynacyjne" tylko w dwóch wypadkach: - gdy liczba głosów jest taka sama wchodzi ten co był wyżej. - gdy się zakreśli więcej niż jeden krzyżyk na tej samej liście dostaje głos ten co jest wyżej. To jest zaledwie promil promila wypadków. Większościowy charakter wyborów jest zły dla Polski na obecnym etapie a nie fakt istnienia list z ponumerowanymi miejscami. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper bojkot niczego nie zmieni, aktywność tak 01.06.09, 09:59 należy przekonywac do zmiany ordynacji wyborczej zarówno do PE jak i parlamentu krajowego, zeby to zrobić nalezy zmienić strukture zasiadających posłów, zastanawiające jest dlaczego tylu wyborców oddaje głos na ludzi którzy w życiu niczego nie osiągnęli,głosza populizm i jedynym celem jest utrzymanie stołka? Przeciez w normalnym zyciu i pracy takich się eliminuje, oni sa jak menele pod kioskiem, przytakna kazdemu i obiecają wszystko byleby tylko pare groszy dostać. Maja podobna mentalność, pracowac się nie chce, szybko przyzwyczajają się do datków i oczekuja codziennie "sponsorów" a jak nie dostanie potrafi wyrządzić szkodę, menel spod kiosku moze uszkodzić auto, menel polityczny o wiele więcej. Czyzby było az tylu masochistów wśród nas czy zwyczajnie głupich? Odpowiedz Link Zgłoś
agata789 Re: Protest wyborczy !!! 01.06.09, 10:17 77qwerty napisał: > w proteście przeciwko zmanipulowanej ordynacji wyborczej > nie idźcie na wybory Bzdura. Bojkot miałby sens, gdyby nikt, dosłownie nikt nie poszedł do urn - wówczas wybory byłyby nieważne. Tego nie da się jednak zorganizować. Ja głosuję na małą partię spoza głównego nurtu, i zachęcam do tego wszystkich. Tylko w ten sposób możemy pokazać, że nie zgadzamy się na obecny układ polityczny, w którym wszystko jest już podzielone, włącznie z miejscami przy korycie zwanym PE. Odpowiedz Link Zgłoś
grali1 Mazowsze dla Prawa i Sprawiedliwości 01.06.09, 07:46 Zastanawiam się jakim ktoś musi być debilem żeby oddawać głos na Kurskiego?! Przecież ten typ to (tu wstaw słownik słów obscenicznych i obraźliwych) na które te wszystkie epitety on sobie zasłużył. Trudno o większą ka..lię, nawet Brudziński mu nie dorównuje. Odpowiedz Link Zgłoś
uzman A Zwiefka? 01.06.09, 08:50 Kurski jest inteligentny i ma jasno określone poglądy polityczne. Mnie bardziej przeraża głosowanie na wagarowicza Zwiefkę! Odpowiedz Link Zgłoś
xaliemorph Kurski ten kłamca?! 01.06.09, 09:28 Też kompletnie tego nie rozumiem. Kurskiemu przecież nie raz pokazano czarno na białym że kłamie (czego chyba publicznym mistrzem o dziwo był Giertych w pamiętnym przemówieniu w sejmie) oraz wyszło że kompletnie lekceważy wybrców. A mimo to ludzie na niego głosują. To są chyba jakieś zaburzenia instynktu samozachowawczego. To jakby robić interesy z kimś kto notorycznie Ciebie okłamuje i ma Ciebie za ścierwo. Widać demokracja też nie jest idealna bo kretyni wybierają kretynów. Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Re: Mazowsze dla Prawa i Sprawiedliwości 01.06.09, 10:36 fiewka,a Wald Dzikowiakgrali1 napisał: > Zastanawiam się jakim ktoś musi być debilem żeby oddawać głos na > Kurskiego?! Przecież ten typ to (tu wstaw słownik słów obscenicznych > i obraźliwych) na które te wszystkie epitety on sobie zasłużył. > Trudno o większą ka..lię, nawet Brudziński mu nie dorównuje.< A Zfiewka,a Wald Dzikowiak od lat kręcący się w tle największych afer?A Wielki Prywatyzator? Odpowiedz Link Zgłoś
przemek1975 Zapamietaj tępaku jeden 01.06.09, 12:57 Ze najwiekszym debilem jest ten, kto glosuje na grzecznych facetow w dobrze skrojonych garniturach, ktorzy rzna potem panstwo na grube miliony. A takich w Paradzie Oszustow nie brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
cloclo80 Re: Zapamietaj tępaku jeden 01.06.09, 13:00 Lepsi ci co kradną, ale dają żyć, niż PiSowska nienażarta swołocz wsławiona nachodzeniem domów o 6:00 rano i inwigilowaniem wszystkiego co chodzi z wyjątkiem zegarka. Odpowiedz Link Zgłoś
przemek1975 Re: Zapamietaj tępaku jeden 01.06.09, 13:29 > Lepsi ci co kradną, ale dają żyć, niż PiSowska nienażarta swołocz wsławiona > nachodzeniem domów o 6:00 rano i inwigilowaniem wszystkiego co chodzi z > wyjątkiem zegarka. Rece opadaja gdy czyta sie takie debilizmy. Niezla papke z mozgu zrobily ci merdia. Odpowiedz Link Zgłoś
cloclo80 Re: Zapamietaj tępaku jeden 01.06.09, 15:35 Nic nie poradzę że nie masz ni puta idea jak PiS cie zapina przez uszy. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Robiłes sondaże wśród debili, na kogo głosowali? 01.06.09, 14:41 Dla mnie takim wzorcem zakłamanego urzednika patrzącego przez pryzmat własnych korzyści jest na razie minister prezydencki, niejaki Kownacki.Natomiast patrząc po ilosci kiedyś wstydliwych i zestrachanych a dzisiaj w dobrych garniturach to jednak PiS przeważa, mam tę dogodność że dobrze pamiętam niektórych jeszcze ze "styropianu", także ich poglądy a niektórych nie widziałem wcale. Dochodzi do tego grupa młodych ludzi w kazdej partii którzy sa gotowi "polec" w obronie wodza i "ideii", tak zwyczajnie, bezrozumnie, znowu w PiS jest ich przewaga, nawet tutaj na forum to widoczne po infantylnych i "bojowych" postach. Ja powiem tak, czas zamknąć ten rozdział historii i wziąć się za to o czym kiedys marzono, o dogonienie Europy i jej standardów zycia. Odpowiedz Link Zgłoś
malgoska_k *** Wybiórcza mobilizuje pryszczaty elektorat *** 01.06.09, 07:50 w koncu w eurokolchozie nawet lodow za bardzo krecic nie trzeba, bo 50 tys samej pensyjki miesiecznie daja ... Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: *** Wybiórcza mobilizuje pryszczaty elektorat 01.06.09, 07:58 Dlaczego "pryszczaty"? Odpowiedz Link Zgłoś
barnaba_only Bo tak kazał mówić jej jakiś du_pek z KC PiS 01.06.09, 08:02 nic mądrzejszego nie wymyśla Bielan Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Dlatego też same lenie się pchają? 01.06.09, 09:46 I to głównie z partii mieniących się patriotycznymi? Nie pisz co Ci emocje dyktuja bo piszesz głupio, co ma wiek wyborcy do sympatii politycznych? Na tym forum ściera się wielu "harcowników" którzy nie za bardzo rozumieja polityczne zjawiska natomiast mocno obstaja za "swoimi" pupilami za co zapłacą frustracją w późniejszym czasie, sa zarówno młodymi ludźmi, nie znajacymi realiów poprzedniej epoki jak i osoby dojrzalsze w tym Ty, które nie chca rozumiec penych zjawisk i podchodzacych emocjonalnie. Jeżeli obserwujesz polityczne gierki to zauważysz rozważnych i doswiadczonych oraz młodych pokornych których czas nadejdzie, wiekszość jednak mają starsi cynicy oraz niedojrzali i manipulowani "ideowcy". Odpowiedz Link Zgłoś
w_u_j_e_k PO zawdzięcza to sobie 01.06.09, 07:53 PO robi wszystko by oddać prymat PiS-owi. PiS konsekwentnie z dzika pasją i zacietrzewieniem atakuje Platformę. A PO umizgije sie, usmiecha. Gdzie działania ofensywne. Ludzie chca igrzysk, widowiska. I jeszcze kandydaci. Najpierw Marcinkiewicz, odpadł na szczęście z wiadomych powodów. Teraz Krzaklewski. Gdzie tu jakis sens i rozsadek. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Nie przypuszczałem że Mazowsze zamieszkuje dzicz 01.06.09, 10:33 łasa na "igrzyska" w stylu PiS. Jak widać ewolucja przebiega w dwóch kierunkach. na Mazowszu również uwstecznia. Odpowiedz Link Zgłoś
milet1 Gwoli ścisłosci umowę z ITI podpisał PIS! 01.06.09, 07:54 a konkretnie Marcinkiewicz. Warto wiedzieć i czytać, aby świadomie głosować. Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: Gwoli ścisłosci umowę z ITI podpisał PIS! 01.06.09, 08:13 > a konkretnie Marcinkiewicz. Warto wiedzieć i czytać, aby świadomie głosować. 1. wtedy nie wiedziano jeszcze, że w Polsce będzie organizowane Euro2012 i że w związku z potrzebami będzie budowany w Warszawie Stadion Narodowy... Jakiś porządny stadion w tym mieście jest potrzebny ale jeden a nie dwa obok siebie... 2. Marcinkiweicz podpsiał porozumienie na kwotę coś około 180mln złotych a nie 500 mln. 3. w czasie gdy otwioerano podczas przetargu koperty z ofertami każdy debil wiedział, że ceny materiałów i usług budowlanych spadają na mordę. I tylko Hanka z PO tego "nie wiedziała" bo za wszelką cenę parała do podpisania umowy na warunkach finansowych na jakich budowano w szczycie boomu budowlanego. 4. Włądze miasta miały doskonały pretekst do unieważnienia przetargu (wszystkie oferty przekroczyły kwotę jaką miast przygotowało na ten stadion) bez ponoszenia jakichkolwiek konsekwencji. Z akichś powodó jednak tą umowę podpsiano. Mam nadzieję, że po najbliższej zmianie włądz miasta prokuratura powie nam jakie były prawdziwe powody dla których dzisiejsze włądze miasta dokonały przestępstwa niegospodarności.. A na razie dostaną lekcję pokory w czasie wyborów do PE... Odpowiedz Link Zgłoś
miguell Re: Gwoli ścisłosci umowę z ITI podpisał PIS! 01.06.09, 08:21 Gwoli Scisłości Coś na około 300 mln PLN Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Gwoli ścisłosci umowę z ITI podpisał PIS! 01.06.09, 08:26 Dla zwolenników PiS dotrzymanie danego słowa, podpisanej umowy nic nie znaczy. No i co z tego że Marcinkiewicz podpisał jeżeli umowę "można było zerwać". To własnie filozofia zwolenników tej parti. Nie polecam wierzyć w cokolwiek co obiecują bo zmieni się sytuacja i już "można to zerwać" Odpowiedz Link Zgłoś
canisparvus Re: Gwoli ścisłosci umowę z ITI podpisał PIS! 01.06.09, 08:40 maaac napisał: > Dla zwolenników PiS dotrzymanie danego słowa, podpisanej umowy nic > nie znaczy. No i co z tego że Marcinkiewicz podpisał jeżeli umowę > "można było zerwać". To własnie filozofia zwolenników tej > parti. Nie polecam wierzyć w cokolwiek co obiecują bo zmieni się > sytuacja i już "można to zerwać" Kochanieńki, swan_ganz nie pisał, że umowę "można było zerwać". Słowo "zerwać" ma konotacje ujemne - nie manipuluj wypowiedzią poprzednika, żeby go sobie ustawić do bicia. Jeżeli żaden z oferentów nie spełnił warunków przetargu, przetarg można było i należało unieważnić. Zgodnie z przepisami i z przyzwoitością, gdy pojawiły się nowe okoliczności - decyzja o budowie Stadionu Narodowego. Nie ma to nic wspólnego z niedotrzymaniem słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Gwoli ścisłosci umowę z ITI podpisał PIS! 01.06.09, 09:22 > Kochanieńki, swan_ganz nie pisał, że umowę "można było zerwać". > > Słowo "zerwać" ma konotacje ujemne - nie manipuluj wypowiedzią > poprzednika, żeby go sobie ustawić do bicia. Jeżeli żaden z > oferentów nie spełnił warunków przetargu, przetarg można było i > należało unieważnić. Przetarg tak. Ale nie samą umowę zgodnie z którą miasto miało wybudować nowy stadion. > Zgodnie z przepisami i z przyzwoitością, gdy > pojawiły się nowe okoliczności - decyzja o budowie Stadionu > Narodowego. > > Nie ma to nic wspólnego z niedotrzymaniem słowa. Ano właśnie. Przyzwoitość to dotrzymywanie słowa NAWET wtedy gdy się pojawią okoliczności niekorzystne dla tego kto dał słowo. Ba nie tylko NAWET, a ZWŁASZA wtedy. Każdy potrafi dotrzymać słowa jak mu się to opłaca, tylko człowiek honorowy potrafi dotrzymać słowa gdy mu się to nieopłaca . Dokładniej rzecz biorąc nie opłaca się na krótko i na pierwszy rzut oka bo coś się "traci", opłaca się długofalowo - bo wiadomo że mozna się liczyć ze słowem i obietnicami tego człowieka. Można się z nim nie zgadzać, ale jak już coś cokolwiek się razem uzgodni to się ma jak w banku, że to będzie dotrzymane. Przeciwieństwem są ludzie co potrafią wiele obiecywac i "gwarantować", a jak się mu tylko to będzie opłacało wbije ci nóż w plecy. Jak kogoś się w ten sposób raz oceni to nikt inteligentny nie bedzie chciał mieć z nim nic wspólnego. Dla tego należało dotrzymać umowy z ITI&Legią NAWET jak było to "nieopłacalne". Zerwanie zaś umowy klasyfikuje człowieka do tej drugiej grupy. PS. Jak rozumiem o ile Swan_ganz przegra zakład ze mną dotyczący wyników wyborów Migalski&Buzek dotrzyma go tak samo jak proponuje dotrzymać umowę z ITI&Legią czy jak sam Migalski dotrzymał względem dziennikarza z tym biegiem. Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: Gwoli ścisłosci umowę z ITI podpisał PIS! 01.06.09, 09:40 Jak rozumiem o ile Swan_ganz przegra zakład ze mną dotyczący wyników wyborów Migalski&Buzek dotrzyma go tak samo jak proponuje dotrzymać umowę z ITI&Legią czy jak sam Migalski dotrzymał względem dziennikarza z tym biegiem. nie martw się; będziesz miał okazję wywiązać się z przegranego zakładu (pamietaj; czerwone wytrawne) > Każdy potrafi dotrzymać słowa jak mu się to opłaca, tylko człowiek honorowy potrafi dotrzymać słowa gdy mu się to nieopłaca . halo... czy ty nadajesz z episkopatu? Nie po to mieszkańcy miasta wybrali panią Gronkiewicz na szefa by nam tu swój poziom honoru demonstrowała za publiczne pieniądze ale po to by zabezpieczała nasze interesy.. Także po to by kategoriami honoru (lub jego braku) nie posługiwano się na styku państwowego z prywatnym stworzono ustawę o zamówieniach publ. i to ona zastępuje nam w tej chwili kodeks Boziewicza, którego urzędnicy mogą nie znać ale ustawę muszą znać wręcz literalnie....Choćby po to by potem taki swanganz nie pyszczył na forum, że go okradli.. :-) Co do realizacji niekorzystnych umów; w styczniu tego roku dorzuciłęm do prowadzonego biznesu 160 tysiaków by takie niekorzystne umowy realizować, w lutym już nieco mniej bo "tylko" 110... (na kursie walut się przejechałem) Ale nic to; odkuję się w nadchodzących miesiącach :-) Czym innym jednak jest prywatny biznes a czym innym publiczny; gdyby pani Gronkiewicz dorzucała własną kasę do stadionu nie miałbym nic przeciwko temu; dorzuca jednak moją choć wcale tego robić nie musiała.. Biorąc pod uwagę, że ceny w tym segmencie rynku spadły o ponad 40% (!!!) to mogła ona ponawiając przetarg następnego dnia po unieważnieniu poprzednioego oszczędzić około 200 mln publicznych pieniędzy. Za brak chęci (by tylko chęci jej tu zabrakło) mam nadzieję, że powleką ją w kajdanach do ciemnicy na długie lata... Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Gwoli ścisłosci umowę z ITI podpisał PIS! 01.06.09, 11:47 > nie martw się; będziesz miał okazję wywiązać się z przegranego > zakładu (pamietaj; czerwone wytrawne) Ja się martwie o twoje morale. Jak głosisz zasadę że jak zmienią się warunki to mozna mieć w d*** nie tylko długi honorowe ale i podpisaną na papierze umowę. No chyba że się mylę, jednak uwazasz że umów nalezy ZAWSZE dotrzymywac a to była tylko taka wpadka. > halo... czy ty nadajesz z episkopatu? Nie po to mieszkańcy miasta (...) > nadzieję, że powleką ją w kajdanach do ciemnicy na długie lata... Albo się ma honor i szanuje się nie tylko prawne zobowiązania ale i honorowe albo się jest szmatą. Twój wybór kim chcesz być. Widzę co wybierasz - "gratuluję". Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: Gwoli ścisłosci umowę z ITI podpisał PIS! 01.06.09, 12:03 [i Albo się ma honor i szanuje się nie tylko prawne zobowiązania ale i honorowe albo się jest szmatą. ][/i] decyzji o budowie stadiopnu ITI nie da się obronić racjonalnymi argumentami bo tego się nie da racjonalnie wytłumaczyć. I ja to rozumiem ... Nie rozumiem jednakże po co wchodzisz w dyskusję skoro i tak wiadomo, że od razu stoisz na przegranej pozycji i jedyne co ci potem pozostaje to okopać się ( z honorem) na z góry ustalonym punkcie oporu :-) Nawet gdyby ta umowa o której ty mówisz a której ja nie znam niodwołanie obligowała nas do wybudowania stadionu dla ITI to przeciez ja nie neguję samego faktu budowy tegoż stadionu (choć uważam, że on w tej chwili nie jest potrzebny) ale sposób w jaki do tego doszło.... Z uporem godnym lepszej sprawy starasz się pominąć milczeniem kwestię do której ja się od początku odwołuję; p r z e t a r g u p u b l i c z n e g o. Po prostu nie rozumiem czemu włądze miasta zdecydowały się kupić coś za co zapłaciły 500 mln a mogły nabyć dokładnie to samo trzy miesiące później płacąc nie więcej niż 350mln... I wtedy i ty byłbyś zadowolony (bo twój honor...) i ja (bo moje pieniądze...) :-) Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Gwoli ścisłosci umowę z ITI podpisał PIS! 01.06.09, 13:07 Gratuluje manipulacji. Jest dokładnie na odwrót. To JA nie kwestionuje tego, że można było sprawę załatwić taniej to TY kwestionujesz samą idee budowania stadionu dla Legii&ITI. A raczej kwestionowałeś, ale nagle gdy okazało się że było by to złamanie umowy nagle zacząłeś udwać, że nigdy tego nie robiłes. Pięknie. Nagroda od Kurskiego Ci się nalezy za odwracanie kota ogonem. Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: Gwoli ścisłosci umowę z ITI podpisał PIS! 01.06.09, 17:15 jiepską masz diś formę Maaacu... :-) > Jest dokładnie na odwrót. To JA nie kwestionuje tego, że można było sprawę załatwić taniej to TY kwestionujesz samą idee budowania stadionu dla Legii&ITI. a nie wolałbyś (zamiast gadać głupoty) przeczytać jeszcze raz - tym razem ze zrozumieniem - mój post inicjujący ten fragment wątku? A konkretnie polecam ci punkt czwarty... Co co potrzeby budowania takiego stadionu dla Legii; to nigdy nie uważałem, że miasto powinno ten stadion budować bo mnie osobiście piłka kopana mało interesuje. Skoro kibole chcą mieć wypasiony stadion to niech go sobie zbudują ale za własne a nie za publiczne tym bardziej, że dokładnie 2 tys. 800 metrów dalej jest budowany drugi jeszcze bardziej wypasiony stadion dla kiboli. Szczególnie trudno jest zrozumieć taką bizantyjską rozrzutność władz gdy rzecz dzieje się w czasach gdy nasze PKB leci na mordę, na wiele miejskich inwestycji (np szpital południowy czy choćby miejska sieć WiFi albo infrastruktura drogowa) brakuje kasy a my budujemy sobie dwa stadiony przy czym na ten dla ITI bierzemy komercyjny kredyt... Nasze władze popstępują mniej więcej tak jak właściciel domu do którego przez zarwany dach leje się woda podczas deszczu, wiatr chula po pokojach wdzierając się przez wypaczone okna a przez dziurawy płot na teren ogrodu przeczołgują się bezdomne agresywne psy ale właściciel wziął włąśnie kolejny kredyt nie na remot tej swojej rudery tylko na budowę wypasionego basenu ze sztuczną falą. Ty możesz sobie rżnąć głupa i usprawiedliwiać wszystkie te działania władz "honorem" ale ja wolę mówić o takich zjawiskach bez owijaczy; dla mnie to zwykły przekręt. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Gwoli ścisłosci umowę z ITI podpisał PIS! 01.06.09, 18:39 Uffff jak rżnąć głupa to na całego Swan_ganz co? Kiepsko Ci to jednak idzie. Za dużo zostawiłeś śladów. Oczywiście już "zapomniałeś" o pierwszych 3 punktach. "Zapomniałeś" że ja nie komentuję słuszności decyzji podjętej przez Marcinkiewicza - komisarza Warszawy z nadania PiSu. Ja "tylko" wymagam dotrzymywania obietnicy którą na papierze złożył ten Pan i przypominam że to JEGO decyzja. Jak PiS takich głupców deleguje do zarządzania Warszawą to już nie mój problem. Chcesz to krytykuj ale Marcinkiewicvza nie Waltzową. Waltzową możesz krytykować za kwotę przeznaczoną na budowę stadionu, a nie za sam fakt istnienia takiej umowy. Marcinkiewicz złożył taką obietnicę prawnie wiążącą i to TY uważasz że można ją sobie ot tak zlekceważyć bo "teraz nam się to nie opłaca". Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: Gwoli ścisłosci umowę z ITI podpisał PIS! 01.06.09, 08:40 > Dla zwolenników PiS dotrzymanie danego słowa, podpisanej umowy nic nie znaczy. rozumiem Maaacu, że gdybyś to ty budował sobie dom za swoje własne pieniądze to płąciłbyś zg. z cennikiem jaki był aktualny na szczycie górki budowalnej.. Ja jednakże w takiej sytuacji na pewno dążyłbym do renegocjacji umowy z wykonawcą i wykorzystałbym każdą sytuacją by zg. z prawem móc obniżyć swoje koszty... W przypadku przetargu taka okazja była; przekroczenie przez oferentów kwoty przeznaczonej przez zamawiającego na sfinansowanie zadania.... Już niejeden przetarg z tego włąśnie powodu został uwalony zg. z literą prawa zresztą... To co zrobiły władze miasta jest działaniem na niekorzyść interesu publicznego i podbiego pod paragrafy z tytułu zarzutów o niegospodarność. Nic nie stało na przeszkodzie by chociażby te sto milionów publicznego grosza i rozpisać ten sam przetarg jeszcze raz. Mam nadzieję, że pani Gronkiweicz Waltz beknie za to po najblizszych wyborach samorządowych czyli wtedy gdy już jej koledzy z rządy stracą wpływ na prokuraturę... Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Problem lezy w czymś innym nie w kwocie. 01.06.09, 09:04 Marcinkiewicz podpisał umowę na zfinasowanie stadionu Legii za dzierżawę którego ITI bedzie płaciło określoną kwotę. Faktycznie można było się nie zgadzac na okreslona kwotę na budowę tego stadionu. Co innego zaś negowanie samej ideii budowy stadionu. Jak widzę Ty negujesz nie tylko kwotę ale samą idee. A ta została już potwierdzona umową. Ot nagle pojawia się nowy pomysł budowy Stadionu Narodowego to już nagle stadion Legii staje się nie ważny, a umowę można wywalić do kosza? Nie nie można. Chyba że się ma tyle honoru co politycy PiSu mający swoje słowa za nic i dziś mówiący jedno a jutro drugie. Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: Problem lezy w czymś innym nie w kwocie. 01.06.09, 09:21 > Marcinkiewicz podpisał umowę na zfinasowanie stadionu Legii za > dzierżawę którego ITI bedzie płaciło określoną kwotę. tia.. coś około 1,5 mln miesięcznie czynszu ma otrzymywac miasto. W zamian zobowiązało się, że będzie ten stadion ubezpieczało i remontowało przez najbliższych 25 lat... Aha.. zapomniałbym; miast ma jeszcze prawo do zorganizowania na stadionie ITI dwóch imprez w ciągu roku... Cieszysz się Maaacu z takich zdolności biznesowych włądz miasta? :-) (pewnie, że się cieszysz...) Ot nagle pojawia się nowy pomysł budowy Stadionu Narodowego to już nagle stadion Legii staje się nie ważny, a umowę można wywalić do kosza? no tak.. Można w zmienionych warunkach zewnętrznych wywalić do kosza starą umowę.... Szczególnie, że można było jej cele (zapewnienie mieszkańcom warunków do komfortowego (i kulturalnego) kibicowania opędzić na nwoowybudowanym Narodowym, który Legia mogła przeciez wynajmować na mecze... I jeszcze to ich bezczelne wciskanie kitu; "stadion ma służyć rozwojowi tężyzny fizycznej mieszkańców miasta".. Faktycznie; siedzenie na trybunach bardzo rozwija.... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Problem lezy w czymś innym nie w kwocie. 01.06.09, 09:25 > tia.. coś około 1,5 mln miesięcznie czynszu ma otrzymywac miasto. > W zamian zobowiązało się, że będzie ten stadion ubezpieczało i > remontowało przez najbliższych 25 lat... Aha.. zapomniałbym; miast > ma jeszcze prawo do zorganizowania na stadionie ITI dwóch imprez w > ciągu roku... Cieszysz się Maaacu z takich zdolności biznesowych > włądz miasta? :-) (pewnie, że się cieszysz...) Kto tą umowę w takiej postaci podpisał? > no tak.. Można w zmienionych warunkach zewnętrznych wywalić do kosza > starą umowę.... Szczególnie, że można było jej cele (zapewnienie > mieszkańcom warunków do komfortowego (i kulturalnego) kibicowania > opędzić na nwoowybudowanym Narodowym, który Legia mogła przeciez > wynajmować na mecze... > I jeszcze to ich bezczelne wciskanie kitu; "stadion ma służyć > rozwojowi tężyzny fizycznej mieszkańców miasta".. Faktycznie; > siedzenie na trybunach bardzo rozwija.... :-) Ok rozumiem. Jak przegrasz zakład ze mną to zadziała zadada: "można w zmienionych warunkach zewnętrznych wywalić do kosza starą umowę". Już się pożegnałem z tym winem. Ja ze swej strony mam zamiar go dotrzymać - na Ciebie po tej deklaracji nie licze już ani trochę. No bo zapewne powiesz że się "zmieniły warunki zewnętrzne". Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: Problem lezy w czymś innym nie w kwocie. 01.06.09, 09:44 Ok rozumiem. Jak przegrasz zakład ze mną to zadziała zadada: "można w zmienionych warunkach zewnętrznych wywalić do kosza starą umowę". 1. a na czym miałby polegać te zmiany o których piszesz? 2. nasż zakłąd reguluje tzw. gentleman agreement a nie UZP. Nie czujesz różnicy? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Problem lezy w czymś innym nie w kwocie. 01.06.09, 13:12 > 1. a na czym miałby polegać te zmiany o których piszesz? Rżniesz głupa? Wyraźnie napisałem. > 2. nasż zakłąd reguluje tzw. gentleman agreement a nie UZP. Nie > czujesz różnicy? :-) Po pierwsze nie o sprawie objętej UZP mówimy. Po drugie ktoś kto ma w głębokim poważaniu normalne umowy cywilno-prawne podpisane na papierze, tym bardziej będzie miał w głębokim poważaniu niepisane umowy dżentelmeńskie. Jeszcze łatwiej się je wyprzeć i udawać że niczego nie było. Ot przypomnij sobie do czego naprawdę się zobowiązał twój faworyt Migalski, a co naprawdę zrobił w ramach przegranego zakładu. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty1559 To nie nazwiska, a rozwałka jaką PO zrobiło na 01.06.09, 08:03 Mazowszu spowodowała, że mają w płecy. To co ta banda ignorantów zrobiła w Spółkach Skarbu Państwa woła o pomstę do nieba. Rozwalenie PRENu i ORLENu i posadzenie tam bandy kolesi to skandal. Ludzie to widzą i reakcja jest natychmistowa. Odpowiedz Link Zgłoś
fidelxxx Re: To nie nazwiska, a rozwałka jaką PO zrobiło n 01.06.09, 12:24 No tak, Kownacki w Orlenie zrobił dużo więcej - wziął odprawę i poszedł całować tyłek Lechowi. Odpowiedz Link Zgłoś
albrecht_kalba Mazowsze dla Prawa i Sprawiedliwości 01.06.09, 08:06 HEEEJ MONDZIOŁY Z AGORY!!!! JEŚLI BIERZECIE SIĘ ZA ROBIENIE GRAFIK TO WERYFIKUJCIE ZDJĘCIA!! Znowu nie dołożyliście szczególnej staranności przy swojej pracy i pomyliliście zdjęcia przy kandydacie z kujawsko-pomorskiego. Jak zwykle pokazujecie jak bardzo w dupie macie rzetelność dziennikarską. Ciekawe czy to podpada pod proces w trybie wyborczym?? AMATORZY!! Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro-bis Boze, na Mazowszu mieszka takie wiesniactwo??? 01.06.09, 08:13 od dzisiaj ten region zaliczam do Polski C..... Odpowiedz Link Zgłoś
canisparvus Pan Zwiefka 01.06.09, 08:17 Nie wiem, o co obraził się pan Zwiefka na Radio Maryja. Ale pamiętam, jak bliska mi osoba opowiadała, z jakim entuzjazmem pan Zwiefka jako lektor radiowęzła w Wiepofamie poparł stan wojenny i jak gorliwie zwalczał Solidarność. Wkrótce potem za zasługi zatrudniono go w telewizji poznańskiej, gdzie szybko awansował za czasów rządów gen. Jaruzelskiego. Dziwię się, że Platforma, która przyznaje się do solidarnościowych korzeni, popiera akurat osobę o takim zyciorysie. Odpowiedz Link Zgłoś
fidelxxx Re: Pan Zwiefka 01.06.09, 12:26 Ja się dziwię czemu w PiS, partii przyznającej się do solidarnościowych korzeni, 3/4 stanu osobowego to komuchy z PZPR, a reszta to dzieci członków PZPR, które komunę wyssały z mlekiem matki. Odpowiedz Link Zgłoś
uboot0 Mazowsze dla Prawa i Sprawiedliwości 01.06.09, 08:18 Dlaczego w sondażu dla Kujaw i Pomorza przy nazwisku jest Konstanty Dombrowicz jest zdjęcie ojca a nie juniora? Ojciec jest prezydentem Bydgoszczy, a to syn startuje z 3 miejsca listy PO. Dorobiliście. Odpowiedz Link Zgłoś
uboot0 Re: Mazowsze dla Prawa i Sprawiedliwości 01.06.09, 08:21 Marek Kolasiński z Pomorza i Kujaw to samo. Też inne zdjęcie. Niezłe oszołomy z Was. Odpowiedz Link Zgłoś
signal Janowski, Bielan przecież to oszołomy 01.06.09, 08:18 jakich świat nie widział Odpowiedz Link Zgłoś
princessofbabylon Mazowsze dla Prawa i Sprawiedliwości 01.06.09, 08:20 Ale mi też niespodzianka. Odpowiedz Link Zgłoś
noill błąd na kujawach i pomorzu 01.06.09, 08:31 Ja chciałabym tylko zauważyć, że jedno ze zdjęć kandydatów ma błędny podpis, a może odwrotnie - podpis ok, ale zdjęcie złe. Bo rzeczywiście w wyborach startuje Konstanty Dombrowicz, ale junior, a zdjęcie jest seniora, na marginesie prezydenta Bydgoszczy. Może przed przygotowaniem listy trzeba było spojrzeć kandydatom w metryczkę. Odpowiedz Link Zgłoś
bart1728 nie ten DONbrowicz startuje, nie prezio BDG... 01.06.09, 08:31 lecz jego syn:) zajebiaszcze źródła, wiarygodne:) jak zwykle w gazecie:D Odpowiedz Link Zgłoś
areabis jak leniwy tusek dalej będzie kochał pis 01.06.09, 08:32 to tak właśnie skończy . Co na Mazowszu robi jakiś wojewoda przywieziony w worku z Pomorza ? Kto go tu zna ? Co tu robi ta cała banda z ciemnych podwórek Trójmiasta ? Odpowiedz Link Zgłoś
xxl07 wyborcza znowu sie myli 01.06.09, 08:33 wyborcza znowu sie myli;w opisie kandydatow z kujawsko-pomorskiego daje zdjecie dombrowicza seniora zamiast juniora o tym samym imieniu Odpowiedz Link Zgłoś
treblinek_jedwabnik pokarzmy lujowi tuskowi fuck ju. ! 01.06.09, 08:48 niech spie... z tad ze swoja lista platformy obesrancow. Odpowiedz Link Zgłoś
mg.2005 treblinek_jedwabnik..Trzy błędy w krótkim zdaniu.. 01.06.09, 10:20 co za jełop,cham ! Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 O tym że elektorat PiS-u to głównie analfabeci, 01.06.09, 10:44 wiadomo od dawna, tak że twój post nic tu nie zmienia gimnazjalisto:) Odpowiedz Link Zgłoś
gugcia0 znakomicie, ja w Krakowie głosuję na Ziobro 01.06.09, 08:54 teraz to nic, poczekamy jeszcze roczek w kryzysie, z 20% bezrobociem na cuda Tuska i potem PO zobaczy jaki będzie wynik wyborów do polskiego Selmu i na polskiego prezydenta, w Eurokołchozie, gdzie obok niebieskiej flagi powiesiliby chętnie portret Lenina i Rose Luxemburg, i tak nie mamy szans. Chyba,że gwoli przypodobania się posłom SPD z RFN zaczniemy nagle mówić do nich po rosyjsku, jak oni słyszą rosyjski to dostają orgazmu.Sam sprawdziłem to w RFN, bo z czasów szkoły w latach tow. Gomułki została mi dobra znajomość mowy Putina. Odpowiedz Link Zgłoś
majajekukubzdziongvamajaje Bawią mnie i drzaźnią zarazem te pisie modły o 01.06.09, 10:25 kryzys. Głosuj sobie na swoją uszminkowaną ciotę; chcącemu nie dzieje się krzywda. Ale nie zanieczyszczaj forum, którego linii programowej nie podzielasz. Jest jeszcze "Wasz Nocnik", Radio z Ryjem, TVSram, "Rzepa" (powinna się zwać raczej "Burakiem"), "Wprost", TVFarfała itd. Jest w czym wybierać! Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 A ja się zastanawiam gdzie ten osobnik wyrządzi 01.06.09, 10:38 Polsce mniej szkody. W naszym Parlamencie, czy w europejskim? Odpowiedz Link Zgłoś
majajekukubzdziongvamajaje Chyba lepiej, jak się dostanie do PE. Pozbawiony 01.06.09, 10:42 klakierów, zbłaźni się tam do reszty. guru133 napisał: >A ja się zastanawiam gdzie ten osobnik wyrządzi > Polsce mniej szkody. W naszym Parlamencie, czy w europejskim? Odpowiedz Link Zgłoś
gryzli Zwiefka & Dzięcioł 01.06.09, 09:05 godni kandydaci PO. Juz LPR i Samoobrona lepszych wystawiała :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
sam_gaz Sondaże GW to przecież fałszywki, mawia SB-PIS 01.06.09, 09:10 chyba nie uwierzą w bajki o Mazowszu i Kurskim !!!? Odpowiedz Link Zgłoś
krepelx Re: Zwiefka & Dzięcioł 01.06.09, 09:15 Ja będę głosował na kandydata z samoobrony Odpowiedz Link Zgłoś
jurek4491 Mazowsze dla Prawa i Sprawiedliwości 01.06.09, 09:15 Wysokie notowania pisu to szok, tylko prymitywne WAŁY głosują na to ugrupowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
krepelx Re: Mazowsze dla Prawa i Sprawiedliwości 01.06.09, 09:22 PO to bajki o nie realnych cudach i kto tu jest bardziej prymitywny ? Odpowiedz Link Zgłoś
fidelxxx Re: Mazowsze dla Prawa i Sprawiedliwości 01.06.09, 12:28 Zapewne mieszkańcy 3 milionów mieszkań. Odpowiedz Link Zgłoś
robertus64 Re: Mazowsze dla Prawa i Sprawiedliwości 01.06.09, 12:35 walem to sam jestes nowoczesny platfusie , a szok to dopiero zobaczysz po wyborach jak opadna tvnowskie miraze Odpowiedz Link Zgłoś
cli-ff Tak jak na Mazowszu winno być w całym kraju 01.06.09, 09:23 Eurowasalska Platforma doprowadziła do tego, że wszędzie jesteśmy lekceważeni. Np. na tegoroczne obchody desantu na Normandię nie zaproszono Polski, czwartej a wg niektórych trzeciej siły wojskowej na kontynencie europejskim w 1945 roku. Pozwala się niemieckiej prasie pisać co chcą relatywizując historię let wojny i czasów powojennych, ale zabrania się Jarosławowi Kaczyńskiemu prostować bzdurne niemieckie wypowiedzi. Bo to tylko w kampanii wyborczej, to nie ważne że te kłamstwa pozostają w świadomości Niemców Oni mogą drażnić polską dumę, ale my musimy przyjmować to ze zrozumieniem, bo dostajemy niemieckie pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
zohen Re: Tak jak na Mazowszu winno być w całym kraju 01.06.09, 10:31 biedny, zakompleksiony i otumaniony wyborco PiSu i słuchaczu radyjamaryja - na Białorusi PiS miałby 95% poparcia - tak jak na Białorusi powinno być w całym kraju! p.s. chciałbyś kolejnego wstydu i obciachu w związku z udziałem Jego Wysokości 148 cm Kaczyńskiego w uroczystościach w Normandii? Odpowiedz Link Zgłoś
quita55 Re: Tak jak na Mazowszu winno być w całym kraju 03.06.09, 12:31 a jak wygra PiS to nas na pewno będą lubic i szanować z samej tylko miłości do kartofli jaką wszyscy pałają w Europie Odpowiedz Link Zgłoś