rorio2 01.06.09, 08:10 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bratprezydenta Bandycka firma 01.06.09, 08:16 Nigdy nie byłem na szczęście klientem providenta, ale kilka odób które znam korzystało z ich usług, powiem jedno, działalność tej firmy powinna zostać zakazana, to lichwa w najczystrzej postaci. Pożyczanie kasy ludziom bez dochodów wiąże sie z dużym ryzykiem, szkoda że muszą ja ponosić szeregowi pracownicy. Odpowiedz Link Zgłoś
manhu Re: Bandycka firma 01.06.09, 14:51 > Pożyczanie kasy ludziom bez dochodów wiąże sie z dużym ryzykiem, ... więc za ryzyko należy się rekomensata finansowa! Inaczej nikt im nie pożyczy! Ograniczenie "antylichwiarskie" powoduje, że ci którym nie opłaca się pożyczyć w ramach "antylichwiarskich" po prostu są usuwani z rynku kredytów i marudzą, że nie mogą ich dostać. Ponadto "lichwa" to pożyczanie na procent:) (jakikolwiek) dawniej ostro tępione przez Kościół:), tyle że wtedy nie ma motywacji, żeby pożyczać komukolwiek (szczególnie niespokrewnionemu). Odpowiedz Link Zgłoś
anegra Cena repa 01.06.09, 08:20 I takie coś oficjalnie reklamują w telewizji publicznej, zamiast zakazać działalności. Odpowiedz Link Zgłoś
ankecenamon Jeli sie wyrządza krzywde innym 01.06.09, 08:33 Jesli sie wyrządza krzywdę innym , trzba się liczyc z mechanizmem obronnym u pokrzywdzonych. Provident nie jest żadną firmą pożyczkową, tylko zajmuje się zwyczajną lichwą .Zastanawiam się jak taki twór może istnieć w Unii Europejskiej ! Dla wszystkich Bankowców i Firm pozyczkowych mam dobra wiadomosć , juz prawie wszystkie pieniądze przejęliscie od ludzi tak jak kiedys Templariusze , a historia lubi się powtarzać! Odpowiedz Link Zgłoś
jotembi Re: Jeli sie wyrządza krzywde innym 01.06.09, 09:19 że provident to łajdacka lichwiarska firma - powszechnie wiadomo ale w twoim rozumowaniu jest jeden błąd: to "wyrządzanie krzywdy" odbywa się na życzenie krzywdzonych trochę to jednak zmienia sytuację normalni ludzie chyba już w ogóle nie korzystają z usług providenta... więc zostali tylko menele do nabrania ale chyba nie można jednak założyć, że wszyscy ci menele są idiotami i nie rozumieją że są wrabiani biorą kasę bo to jest jedyna kasa dostępna dla nich pokrzywdzeni...? ejże, tutaj akurat nie broniłabym zabójców tak jak ty to robisz Odpowiedz Link Zgłoś
krawiec6661 Re: Jeli sie wyrządza krzywde innym 01.06.09, 09:43 > odbywa się na życzenie krzywdzonych > trochę to jednak zmienia sytuację Też uważam, że z lichwy nic dobrego nigdy nie wynika. To tylko napędza cały ten mechanizm menelstwa, lenistwa, życia na kredyt, uzależniania się od innych a czasem dochodzi i do takich tragedii. Może dlatego muzułmanie nie tolerują lichwy. Mówi się, że każdy potrafi myśleć i podejmować decyzje za które potem jest odpowiedzialny... Sam znam masę ludzi, którzy nie rozumieją do końca nawet reklam telewizyjnych albo tego co do nich mówi Lepper, więc o jakiej świadomości finansowej mówimy? Odpowiedz Link Zgłoś
soyokaze Re: Cena repa 01.06.09, 08:34 "Ta zbrodnia przeczy całemu mojemu życiu. Nie wiem, jak mogłem dla paru groszy zabić młodą kobietę. Jaki szatan mną kierował." Dzięki Bogu to Szatan nim kierował, on sam był przecież niewinny. Odpowiedz Link Zgłoś
szalapin Cena repa 01.06.09, 08:37 Czy nie znaleźli Państwo innego tematu na rozpoczęcie nowego tygodnia ? Odpowiedz Link Zgłoś
xaliemorph Osądzić właścicieli / menedżerów firmy 01.06.09, 08:40 Nie od dziś wiadomo że Provident to największe g0wno. Zarówno dla pożyczkobiorców (horrendalne warunki spłaty na zasadzie lichwy) jak i śmiertelnego zagrożenia dla jej pracowników. Osoby odpowiedzialne z generalnego kierownictwa firmy (właściciele etc.) powinny z miejsca odpowiedzieć karnie za tę patologię. Tym bardziej że firma od dawna jest znana jako dwuznaczna moralnie (np. kombinowanie z opłatami tak by suma horrendalnych odsetek nie była uznana za lichwę, mimo że Provident realnie w rzeczywistości tak naprawdę działa na zasadach lichwy). I kto jest winny? Zwykli szarzy ludzie? Skoro mamy przypadki śmierci w firmie, skoro powtarza się schemat to znaczy że firma nic nie zrobiła by dbać o życie swoich własnych pracowników. A to oznacza że się świadomie przyczynili do zaniedbań prowadzących do ich śmierci. A to znaczy że bezproblemowo mogą zostać postawieni przed sądem. Dobrze że chociaż odkoszdowanie wypłacili. Należałoby sprawdzić czy także wypłacili odszkodowania reszcie rodzin zmarłych kobiet. Swoją drogą artykuł jest kolejnym dowodem na to iż wśród kadry menedżerskiej jest wiele kretynów. Forsować sprzedaż tylko dla słupków nie bacząc na to że szanse spłacenia tych lichw są bliskie zeru. Trzeba być totalnym kretynem i idiotą by pozwalać na taki proceder w firmie poprzez stoswanie takich a nie innych kryterii premiowych. To juz 3 letnie dziecko jest mądrzejsze od tych imbecyli. Swoją drogą zawsze odnoszę wrażenie że Provident założyli ludzie z przestępczą przeszłością. Odpowiedz Link Zgłoś
gh83 Zawód egzekutora powinien być domeną mężczyzn 01.06.09, 08:49 A niby dlaczego, pani Izo? Życie mężczyzny mniej warte? Na kobietę starczyła smycz, na faceta wyciągnie młotek. Poza tym, pisanie że jakiś zawód powinien być domeną jednej lub drugiej płci kompletnie nie wpisuje się w linię programową pisma, pani Izo. Co z tak szeroko równouprawnieniem? A może nie obowiązuje ono tam, gdzie można oberwać po łbie? Odpowiedz Link Zgłoś
majself Re: Zawód egzekutora powinien być domeną mężczyzn 01.06.09, 12:18 gh83 napisał: > Poza tym, pisanie że jakiś zawód powinien być domeną jednej lub drugiej płci > kompletnie nie wpisuje się w linię programową pisma, pani Izo. Co z tak szeroko > równouprawnieniem? A może nie obowiązuje ono tam, gdzie można oberwać po łbie? Nie mylmy równouprawnienia ze zrównaniem. Ludzie się różnią od siebie, budową ciała, charakterem, predyspozycjami. Nie bez powodu w artykule podkreśla się, że wszystkie zamordowane kobiety były drobne, niskie, filigranowe. Z taką kobietą poradzi sobie nawet mężczyzna-cherlak, bo mężczyźni generalnie są silniejsi fizycznie od kobiet. Dodatkowym aspektem sprawy może być fakt, że większość mężczyzn z niskim wykształceniem nie traktuje kobiet na równi z mężczyznami. Kazałbyś grać w siatkówkę człowiekowi bez rąk w imię "równouprawnienia"? Odpowiedz Link Zgłoś
rorkdcr Cena repa 01.06.09, 09:05 Jak się pieniądze pożycza dołom społecznym,na lichwiarski procent od złodziejskiej firmy[tak,tak,provident] to trzeba się liczyć że trafi się na zdegenerowany element który potraktuje młotkiem na dzień dobry.Rozwiązanie jest proste,zdelegalizować provident.Dobrze by było jeszcze kierownictwo do pierdla wsadzić. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty_12 Cena repa 01.06.09, 09:08 "(...)Provident twierdzi, że nie stać ich na takie rozwiązanie." to niech wezmą sobie kredyt. Odpowiedz Link Zgłoś
justp Cena repa 01.06.09, 09:10 najlepsze jest to ze provident pozalowal paru groszy na ochroniarza - chocby tylko na 'trudny teren' Odpowiedz Link Zgłoś
hellbert Re: Cena repa 01.06.09, 10:09 Hmmm. Provident Polska. Czyli kierują polacy. A od zawsze polak dla polaka to g0wno i nic więcej. Taka mentalność... Odpowiedz Link Zgłoś
soyokaze Re: Cena repa 01.06.09, 14:06 Pomyśl sobie, że wszyscy w tym tak pieprzą jak Ty i masz odpowiedź skąd taka mentalność się bierze. Odpowiedz Link Zgłoś
janu5 istotą artykułu jest to ,że kierownictwo PP 01.06.09, 10:10 samo naciskało na pracowników ,zeby dawali kredyty zulom. Pytanie ,po co . Czy najwyższa góra była tak głupia ,że nie wiedziała czym to grozi czy też to efekt ideologii amerykańskich banków ,zeby rozgrzewac pieniądz wpuszczając go w ruch. Odpowiedz Link Zgłoś
pomerenke Cena repa 01.06.09, 10:13 Smutne i straszne. Kilka słow wyjaśnień. Moja żona od niedawna jest repem (takie zycie), namówiła ją koleżanka (bo jest za to bonus). Faktycznie są teoretyczne szkolenia, dostała alarm, na telefon jeszcze czeka! Jakby co, musi dzwonić na swój koszt ze swojego - dziadostwo. Bo Provident nie ma wolnych aparatów (może będzie wolny jak kogoś zaje..., będzie po nim). Miasto na szczęście spokojniejsze i mniejsze niż Łódź (miasto zboków i morderców), ale strach jest po przeczytaniu artykułu. I jeszcze jedno, żona od szefa dostaje sms-y na komórkę typu: "musimy wykonać plan", "jesteście najlepsze" itp. Niby praca jak praca, żadna nie chańbi, ale mi ten Provident na sektę wygląda. Radzę wszystkim uważać na nich, tylko co ja mam żonie poradzić?? Odpowiedz Link Zgłoś
stworzenje do pomerenke 01.06.09, 10:21 pomerenke napisał: > na komórkę typu: "musimy wykonać plan", "jesteście najlepsze" itp. > Niby praca jak praca, żadna nie chańbi, ale mi ten Provident na > sektę wygląda. Radzę wszystkim uważać na nich, tylko co ja mam > żonie poradzić?? naprawdę niech Pan jej powie żeby zrezygnowała, życie ważniejsze niż firma z szefem debilem i do tego tak niebezpieczna praca. Na pewno pana żona może znaleźć coś innego, skorzystać ze szkoleń dla bezrobotnych itp. Naprawdę jak ludzie przestaną dla takiego badziewia pracować jakim jest opisana firma w artykule to i firma istnieć przestanie,a tak znajdują nowych naiwnych :-(. Na sektę to mi też wyglądają te wszelkie firemki w których trzeba ludziom pchać kit przez telefon,wyrabiać normy itd. akwizytorzy podobnie. Ogólnie prace nie rozwojowe a cofające w rozwoju. Życzę jej powodzenia i naprawdę życie się ma jedno... A odnośnie artykułu ot i właśnie nie ma to jak choćby głupkowatym słowem po angielsku zbliżyć się niby do zachodu, chore. A zasady są tragiczne co przeczytałam po lebkach bo niestety nie mam siły czytać szczegółów bo mi się robi niedobrze :-(. Odpowiedz Link Zgłoś
polska_baba Masz jej powiedzieć: uciekaj stamtąd! 01.06.09, 10:35 To beznadziejna praca. Odsetki w Providencie są tak duże, że tylko ktoś bardzo głupi albo bardzo zdesperowany bierze tam pożyczkę. A głupota lub desperacja u dłużnika to najgorsze dla wierzyciela, co tylko może być. Odpowiedz Link Zgłoś
wen_yinlu Re: Cena repa 01.06.09, 13:10 > przeczytaniu artykułu. I jeszcze jedno, żona od szefa dostaje sms-y > na komórkę typu: "musimy wykonać plan", "jesteście najlepsze" itp. Im wyżej tym cwańsze i bardziej bezwzględne szuje siedzą... dbają tylko, żeby maszyna dalej działała, coraz "wydajniej"... zgraja manipulantów. Odpowiedz Link Zgłoś
hajaszek Hieny z Providenta żerują na biedzie 01.06.09, 10:33 Takie firmy jak ta powinny otrzymać całkowity zakaz działalności. W Niemczech nie mają prawa działać !!! Zakazać powinni - lichwiarskich pożyczek - eliksirów typu Akuna - kołdry, garnki, filtry, odkurzacze - Sprzedaż domowa tylko za gotówkę !!! Ludzie nic nie podpisujcie w domu !!! To są złodziejskie metody. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr_brozek Re: Hieny z Providenta żerują na biedzie 23.10.09, 18:52 Nie wkładaj wszystkich do jednego worka, szczególnie jeśli nie masz wystarczającej wiedzy na dany temat. Bardzo mnie jednak cieszy, że wspomniałeś Niemcy, ponieważ tak się składa, że Akuna również jest tam obecna. Zresztą tak samo jak w Kanadzie, USA, Austrii, Włoszech, Anglii i jeszcze kilku innych krajach. A wspomniane przez Ciebie Alveo to nie eliksir, jak to określiłeś, tylko suplement diety tak jak i pozostałe produkty firmy (Pinky, Onyx Plus, Mastervit). Pozdrawiam! Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
ninorr Cena repa 01.06.09, 10:37 Mieszkam w uk i dostaje czasem ulotki od prvidenta z oferta pozyczki na £500 kwota oprocentowania 325% !!!!! Przynajmiej tutaj musza podac czarno na bialym ile cie skasuja. Zlodzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
aum Cena życia 01.06.09, 10:40 Po odbiór długu powinien pójść "Adam Chiliński (garnitur, różowy krawat, uprzejmy), członek zarządu PP"... Wtedy by nie oszczędzali na bezpieczeństwie. A poza tym, co za dureń wysyła kobietę po odbiór długu, czy do menela ? Odpowiedz Link Zgłoś
reyamtet Re: Provident powinien byc zdelegalizowany! 01.06.09, 10:40 za żerowanie na ludziach biednych, starych, niewykształconych i podatnych na manipulację - to raz. dwa, za traktowanie swoich pracowników. kilka miesięcy temu byl na GW artykuł-wywiad z byłą pracownicą tej firmy, bardzo negatywny w swej wymowie. a nad artykułem, jak rzucone czytelnikowi w twarz szyderstwo, wisiał flashowy baner reklamowy Providenta, nakłaniający do zaciągniecia pożyczki... nawet GW jest moralnie dwuznaczna! Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Provident niczym się nie różni od innych banków 01.06.09, 10:47 Procenty nieco wyższe. Metody te same. Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_inka1 Re: Cena repa 01.06.09, 10:58 Straciłam szacunek do katarzyny Korpolewskiej. Nie wiedziałam że pracuje do Providenta. Poza tym firma wynajmie prawników byle by ani złotówki odszkodowania rodzinom nie zapłacić. Odpowiedz Link Zgłoś
grzesiek.com JEstem feminista 01.06.09, 11:05 i uwazam ze za wszelka cene powinnismy bronic idealow rownosci mezczyzn i kobiet nawet za cene zycia, polowa repow powinna byc kobietami tak samo w wojsku i policji polowa hooliganow tez powinna byc kobietami Odpowiedz Link Zgłoś
glomek Re: JEstem feminista 01.06.09, 12:19 tak grzesiu mysle ze jeszcze trzeba jakas kampanie edukacyjna zrobic zeby polowa mordercow tych kobiet rowniez byla kobietami. inaczej mamy do czynienia z drastyczna nierownoscia! Odpowiedz Link Zgłoś
kzrider Re: JEstem feminista 01.06.09, 16:07 To może jeszcze połowa gwałcicieli też ma być kobietami? tak dla równości. A jak statystyka się nie będzie zgadzać to państwo powinno wysyłać na ulicę działaczki feministki które dopełnią statystykę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: JEstem feminista 01.06.09, 13:29 > bronic idealow rownosci mezczyzn i > kobiet Nie ma czegoś takiego. Są ideały równych PRAW mężczyzn i kobiet. To znaczy, niemądry Grzesiu, że za przestępstwo przeciwko kobiecie dostaniesz taką samą odsiadkę, jak za przestępstwo przeciwko mężczyźnie. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 To przecież ten sam mechanizm finansowy co 01.06.09, 11:18 pożyczki hipoteczne udzielane przez banki i kolejny przykład tego jakie są przyczyny kryzysu w którym znalazła się światowa gospodarka. Odpowiedz Link Zgłoś
gelbigel dyrektorów na szafot. 01.06.09, 11:27 chcieli zaoszczędzić sobie a sami jeżdżą mercedesami...wysyłać sama kobietę z 2tys zł do tych polskich slumsów? Bardziej pojebanych pomysłów dawno nie słyszałem. Tam się boją wchodzić strażnicy miejscy. Potrzebują eskorty ochroniarzy i policji. Odpowiedz Link Zgłoś
ilonka45 Re: dyrektorów na szafot. 01.06.09, 13:26 Kierownictwo ma krew na rekach. Nie wierze,ze taki jeden z drugim nie rozumie,ze wyslylanie do domu menela, alkoholika, bezrobotnego itd. samej kobiety z gotowka jest wysoce ryzykownym przedsiewzieciem. Juz po pierwszym morderstwie nalezalo przydzielic kazdej kobiecie ochroniarza. Odpowiedz Link Zgłoś
oelefante Najlepszy argument za wprowadzeniem kary śmierci 01.06.09, 11:30 Meneli więzienie nie przestraszy, bo i tak co jakiś czas do niego wracają. Gdyby za morderstwo groziła czapa, to by się zastanowili czy się opłaca. Odpowiedz Link Zgłoś
perotin Dawno udowodniono, że nie odstrasza, a tylko... 01.06.09, 11:50 ... brutalizuje przestępstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Re: Nieprawda. 01.06.09, 12:44 Niczego takiego nie udowodniono. To kłamliwa, lewicowa propaganda. Wręcz przeciwnie - wykazano, że wykonanie jednej kary śmierci zapobiega od 3 do 18 morderstwom. www.rp.pl/artykul/70192.html Odpowiedz Link Zgłoś
gulaga7 Re: Dawno udowodniono, że nie odstrasza, a tylko. 01.06.09, 13:48 Co za bzdura z tymi "dowodami" na nieskutecznosc kary smierci.To taka sama lewicowa bujda jak wmawianie nam przez dziesieciolecie,ze socjalizm jest gospodarczo lepszy od kapitalizmu.Ludzie widzieli ,jedno a partyjni glupcy twierdzili drugie podpierajac sie pracami naukowymi "medrcow" takich jak Marks czy Lange. Skonczmy raz na zawsze z tymi bzdurami.Kara smierci dla mordercow jest skuteczna,sprawiedliwa i MUSI ZOSTAC PRZYWROCONA!! Odpowiedz Link Zgłoś
krzynio_s Re: Dawno udowodniono, że nie odstrasza, a tylko. 01.06.09, 19:35 Kara śmierci jest być może sprawiedliwa, problem jest tylko ze nie zawsze jest karany ten kto jest winny. w wielu przypadkach okazywało się po latach ze egzekucje wykonano na niewinnym człowieku i chociażby z tego względu kara śmierci nie może by traktowana jako instrument wymiaru sprawiedliwości. zastrzeżeń natury moralnej nie przytaczam bo sadząc po tonie twojego postu byłyby dla ciebie niezrozumiałe. Odpowiedz Link Zgłoś
alex-alexander Cena repa 01.06.09, 11:44 Prostyutka jedzie do klienta z ochroniarzem. Dlaczego w bandycko- zlodziejsko-pijackim schamialym kraju kobiety samotnie odzyskiwaly dlugi? Odpowiedz Link Zgłoś
fidelxxx Re: Cena repa 01.06.09, 14:08 Chciały baby równouprawnienie to je teraz mają. Odpowiedz Link Zgłoś