pisuar_und_moher 01.06.09, 11:24 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katolik_polski1 Ile bylo w niej polskosci ? 01.06.09, 11:28 Czyzby tylko posiadala polski paszport ? Odpowiedz Link Zgłoś
machis Czy ktoś to sprawdza? 01.06.09, 11:39 "Później w łazience znaleziono ciało polskiej biznesmenki" BIZNESMENKI? chyba bizneswoman Odpowiedz Link Zgłoś
alex-alexander Re: biznesmenka? 01.06.09, 11:50 malepiffko napisał: a nie przypadkiem bizneswoman? POST NIE NA TEMAT, ZWROC SIE Z TYM DO PROF. MIODKA Odpowiedz Link Zgłoś
malepiffko Re: biznesmenka? 01.06.09, 12:55 ty z tym twoim krzykiem i agrecha zwroc sie do jakiegos dobrego psychologa. mam nadzieje, ze ci pomoze. Odpowiedz Link Zgłoś
novial Re: biznesmenka? 01.06.09, 12:11 malepiffko napisał: > a nie przypadkiem bizneswoman? Biznesmenka jest znacznie lepsza, ponieważ jest odmienna przez przypadki i tworzy liczbę mnogą. Bizneswoman jest hybrydą - połowa pisana po polsku, połowa po angielsku. Ponadto biznesmenka jest utworzona analogicznie do dobrze zadomowionej w polszczyźnie sportsmenki (też z angielskiego). Odpowiedz Link Zgłoś
novial Re: biznesmenka? 01.06.09, 12:14 Zapomniałem dodać, że "biznesmenka" figuruje w Uniwersalnym słowniku języka polskiego PWN. Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello Po polsku to powinno być 01.06.09, 16:15 HANDLARA, bo jako kobieta to interesu nie miała ;)) biznes - handel, interes Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: biznesmenka? 01.06.09, 17:24 novial napisał: > Zapomniałem dodać, że "biznesmenka" figuruje w Uniwersalnym słowniku języka > polskiego PWN. Tak, ciekawe, czy Catwoman i Wonderwoman w polskich wydawnictwach będą pisane Catmanka i Wondermanka... Odpowiedz Link Zgłoś
zz26 Re: biznesmenka? 01.06.09, 18:39 Tak, ciekawe, czy Catwoman i Wonderwoman w polskich wydawnictwach będą pisane > Catmanka i Wondermanka... Catwoman i Wonderwoman to a nazwy WŁASNE może jeszcze zamiast Batman niech każdy mówi "człowiek-nietoperz"? Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: biznesmenka? 02.06.09, 16:31 > Catwoman i Wonderwoman to a nazwy WŁASNE może jeszcze zamiast Batman > niech każdy mówi "człowiek-nietoperz"? A co, postulujesz, żeby zamiast biznesmen mówić człowiek-interes? Nie ma sensu bronić debilnej formy biznesmenka. Jest niezgrabna, budzi opory użytkowników języka, brzmi z lekka obelżywie w stosunku do kobiet (bo kobieta to nie jest menka). Dziewuszki odbijające piłkę można nazywać sportsmenkami, bo to dziewuszki, a nie kobiety. Kobieta prowadząca wielką firmę to nie jest biznesmenka tylko businesswoman. Odpowiedz Link Zgłoś
baba-jaga Zabójstwo Polki. "To ona mnie zaatakowała. Miał.. 01.06.09, 11:46 no tak, to wszystko wyjasnia. Ona byla taak agresywna ze w amoku tej agresji jego podrapala i posinaczyla a sama walnela sie z rozpedu kilka razy w glowe, tepym narzedziem, i zabila. Biedny chlopaczek, wolalby zeby ona nie miala paralizatora, tylko zeby dala sie przeleciec bez przeszkod, a wszyscy byliby cali i zdrowi? Jak za dawnych dobrych, patriarchalnych czasow. Odpowiedz Link Zgłoś
japas Re: Zabójstwo Polki. "To ona mnie zaatakowała. Mi 01.06.09, 16:13 Zauwazcie moi mili, ze wszedzie nas Polakow i Polki morduja. Tylko w jednym miejscu od czasu do czasu "posdrafiaja". Czy my jakies pedaly czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
vortex21 Polski jezyk... 01.06.09, 11:52 Nie znajduje w slownikach jezyka polskiego slowa 'biznesmanka' - takie slowo razi szczegolnie gdy uzyte jest w takim kontekscie w artykule. GW slynie z bardzo niskiej kultury jezykowej, lecz nawet dla 'brukowca' takie slowo to juz dno. Dlaczego nie uzyc np. 'przedsiebiorca', 'kobieta interesu' lub poprostu 'wlascicielka firmy'? Angielskie slowo 'businessman' oznacza przedsiebiorce- mezczyzne i ma sie nijak to uzytego w artykule slowa 'biznesmenka'. Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 To jest zemsta za "Rycerza Niepokalanej " . 01.06.09, 11:57 Polski jezyk ,trudny jezyk :) Odpowiedz Link Zgłoś
co.ty.powiesz Re: Polski jezyk... 01.06.09, 17:12 vortex21 napisał: > Nie znajduje w slownikach jezyka polskiego slowa 'biznesmanka' - Masz rację: brak 'biznesmanka', jest za to 'biznesmenka'; zarówno w cytowanym niżej słowniku, jak i w Słowniku języka polskiego PWN. Co nie zmienia słusznej Twojej konstatacji, że GW slynie z bardzo niskiej kultury jezykowej - tutaj akurat przypadkowo udało się dziennikarzom nie popełnić błędu. Odpowiedz Link Zgłoś
vortex21 Re: Polski jezyk... 01.06.09, 17:40 Odpowiem w bardzo mprosty sposob - po co walic makaronizmem, ktory nie ma zreszta wiele wspolnego ze znaczenie oryginalu, jezeli mozna w prosty sposob uzyc jezyka polskiego: Wlascicielka firmy takij a takiej ... etc. Taka a taka Pani, uprawiajaca tenis czy koszykowke ..., Pani/Pan prowadzacy/a interesy w UK. Tak jest ladniej i prawidlowo! Odpowiedz Link Zgłoś
zdzichudyrma Re: Polski jezyk... 01.06.09, 20:40 biznesmen i włascicial firmy to całkiem rózne kwestie. ona jako biznesmenka zapewne pieniądze ulokowane miała w wielu interesach, przedsiebiorstwach itp. wyraz biznesmen to słowo od dawna zakorzenione w naszym potocznym jezyku, wiec nie wiem czemu sie ludziska czepiacie biznesmenka doskonale opisuje ta kobietę, zwiezle i konkretnie Odpowiedz Link Zgłoś
baaku No to juz wie jak sie bronić dzieki Tracy 01.06.09, 12:01 Przeczyta Timesa i potwierdzi to co powiedziała jego ex i posiedzi mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
dorsai Zabójstwo Polki. "To ona mnie zaatakowała. Miał.. 01.06.09, 12:15 Kali mówić, że Griffith mieć money i stać go na dobra, droga papuga.... Odpowiedz Link Zgłoś
drop.2 Zabójstwo Polki. "To ona mnie zaatakowała. Miał... 01.06.09, 12:17 paralizator w szmince? myślałem że miała go w pochwie... Odpowiedz Link Zgłoś
sonix24 To tak, jak w kawale, 01.06.09, 12:34 którego w całości nie pamiętam, ale końcówka była chyba taka "...potem przewróciła się na nóż i tak wysoki sądzie 17 razy " Odpowiedz Link Zgłoś
jumanji_7 Re: To tak, jak w kawale, 01.06.09, 13:12 - Ja jej nie zabiłem, wysoki sądzie. Przewróciła się na skórce od banana i nadziała na nóż. I tak 4 razy z rzędu. A tak w ogóle to jak się wdrapała na tak wysokie szczyty biznesu, z Polski pochodziła ? Odpowiedz Link Zgłoś
barto_ck Re: To tak, jak w kawale, 01.06.09, 13:55 Jeśli ktoś w hotelu (i to wyjątkowo luksusowym) zaatakowałby mnie z użyciem paralizatora, to raczej ciężko byłoby mi wtedy dźwignąć jakieś tępe narzędzie i zabić tę osobę - osoba, w stosunku do której użyto paralizatora raczej nie jest w stanie zrobić nic innego poza upadkiem na ziemię. Druga sprawa - czemu koleś nie wzywał pomocy, przecież to jego zaatakowano. Mało realne te wyjaśnienia... A co do kawału, to tak było w oryginale. Baca jest sądzony za zabójstwo turysty, ale się nie przyznaje. Sędzia pyta: - No to jak to było, Baco? - Ano nijak. Siedziołek se na przyzbie i strugałek osikowy kołecek. A ten turysta siad se kole mnie i zacoł jeść cereśnie. I co zjod, to mi pesteckom trach!!! w oko. A jo nic, ino se strugom ten kołecek. A on znowu zjad i trach!!! mie pesteckom w oko. A jo nic i dalej strugom... A on łostatniom cereśnie, rzucił mi torebke pode nogi, wstał i tak niesceśliwie potknoł, ze upadł na ten kołecek, com go strugoł. I tak, panie, coś ze 27 razy Odpowiedz Link Zgłoś
pinola Re: Zabójstwo Polki. "To ona mnie zaatakowała. Mi 01.06.09, 13:21 To sie kupy nie trzyma. Niestety w tej historii to on pojechał do niej, to on ją zostawił (niezywą?) i poprosił obsługę hotelu aby nie przeszkadzać, to on ucieka. Ciekawe, ze nie znaleziono szminki-paralizatora ani nawet narzędzia zbrodni. Wszystko świadczy przeciwko niemu, okoliczności jak i jego "backround" playboy'a-darmozjada. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek2784 Zabita nie może mówić , więc cytują mordercę ? 01.06.09, 13:43 To są te nowe obyczaje medialne, nagłaśniają mordercę. Zabita milczy , morderca oskarża ofiarę. Tłuszcza karmiona obrokiem "medialnym". Tak się robi propagandę. Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Pieniądze szczęścia nie dają. 01.06.09, 14:34 Szczególnie gdy uwadze umyka to co naprawdę ważne i wartościowe. Odpowiedz Link Zgłoś
avorum Zabójstwo Polki. "To ona mnie zaatakowała. Miał... 01.06.09, 14:55 Gość się tłumaczy, jak wędkarz, który łowiąc w okresie zakazu powiedział strażnikom, że działał w obronie własnej - pstrąg go zaatakował! Odpowiedz Link Zgłoś
kingstonny Anglicy podali jego nazwisko? chamstwo 01.06.09, 14:57 Podali nazwisko biednego i pokazali buzie. Totalne chamstwo Anglikow. W Polsce to by sie NIE zdazylo. By mial plaszczyk anonimowosci, nazywal by sie Ian G. i nikomu by przez mysl nie przeszlo aby pokazac jego buzie. Anglia - totalny brak kultury i opieki nad obywatelem. Wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
fidelxxx Re: Zabójstwo Polki. "To ona mnie zaatakowała. Mi 01.06.09, 15:00 Hehe, skoro taki on niewinny, to czego się ukrywa? Poza tym jego była oczywiście zna cały przebieg zajścia. Może to ona była w tym pokoju hotelowym, zabiła babkę swego byłego, w którym nadal jest zakochana i zostawiła mu truposza w łazience. On przyszedł, pobił siebie, zadzwonił do byłej itepe. Kolejną kwestią jest to, że zabójcy swych aktualnych partnerów zawsze dzwonią najpierw do byłych. Odpowiedz Link Zgłoś
antyk-aczor Zabójstwo Polki. "To ona mnie zaatakowała. Miał... 01.06.09, 15:27 W tej sytuacji przyjdzie obwiesić faceta na smyczce jamnika! Odpowiedz Link Zgłoś
mathias_sammer Zabójstwo Polki. "To ona mnie zaatakowała. Miał... 01.06.09, 15:28 i sama pobila sie na smierc wlasna tudziez uzywajac na sobie (w wyniku wyrzutow sumienia) paralizatora odciela motoryke i szara substancje? za zabojstwo- 25lat lub dozywocie. m.s. Odpowiedz Link Zgłoś
plus_minus_zero Musiała mieć uściec jak krowa bo przecież 01.06.09, 15:58 w byle szmince taki paralizator się nie zmieści... Odpowiedz Link Zgłoś
minasz baby sa coraz bardziej agresywne bo głupio dac im 01.06.09, 16:08 w ryj - o ilu przypadkach czytałem jak baba wali faceta w ryj a ten płacze-a inne baby dobra jestes -nalezało mu sie -to mieczak hehe ja to jestem nauczony ze kazdemu oddaje czy ma fiu-ta czy psi-te Odpowiedz Link Zgłoś
przemek05 Jesli zabojca przepadl w Cheshire... 01.06.09, 16:14 ...to bedzie nieuchwytny. Jak kot z Cheshire :-) Odpowiedz Link Zgłoś
habibi888-pl Re: Jesli zabojca przepadl w Cheshire... 02.06.09, 19:12 Musi tylko pamiętać, by się nie uśmiechać. Odpowiedz Link Zgłoś
forum.srp.com.pl Zabójstwo Polki. "To ona mnie zaatakowała. Miał... 01.06.09, 17:23 Paralizator ukryty w szmince? Pewnie prezent od Jamesa Bonda... Odpowiedz Link Zgłoś
walgierz Re: Zabójstwo Polki. "To ona mnie zaatakowała. Mi 01.06.09, 18:46 czy zmaltretowanemu biedakowi udzielono pomocy medycznej, słuszna linia obrony zabił w obronie własnej, wiadomo jak niebezpieczną bronią są paralizatory, tylko jeden problem wygląda mało wiarygodnie, jak typowa angielska małpa m.onet.pl/_m/2e5ea76ff58f4f99e4ccfec5b016ead8,14,1.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
ff6 Re: Zabójstwo Polki. "To ona mnie zaatakowała. Mi 01.06.09, 23:55 ty jestes typowy polaczek sraczek Odpowiedz Link Zgłoś
brauling Mam nadziej ze sku...el odpowie za to!! 01.06.09, 19:02 Ta te znaki na jego mordzie niby zrobione paralizatorem ze szminki koniowi,taka charakteryzacje to on sobie sam zrobil lub mu to zrobili na zamowienie. Odpowiedz Link Zgłoś
fidelxxx Re: Mam nadziej ze sku...el odpowie za to!! 01.06.09, 19:32 Przeczytaj artykuł jeszcze kilka razy, a może zauważysz fragment, w którym mowa, że zdjęcie to facet wykonał po którymś z wcześniejszych pobić. Odpowiedz Link Zgłoś
doktor_judym Paralizator udający szminkę to nonsens 01.06.09, 20:52 To łzwawa historyjka dla kucharek. Odpowiedz Link Zgłoś