dyletant5 08.06.09, 02:56 hhhhhhheeeeeeeee, maleszki tez sie mylily ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ursynow33 PKW: PO - 41 proc., PiS - 27 proc. 08.06.09, 03:00 PIS JEST KLASYCZNYM 'KOKTAJLEM' ZAŚCIANKOWO-KATOLICKIEJ,ZATĘCHŁEJ PROWINCJI Z PRL'OWSKIM MENTALEM KACYKÓW,APARATCZYKÓW I DOROBKIEWICZÓW Odpowiedz Link Zgłoś
ursynow33 Re: PKW: PO - 41 proc., PiS - 27 proc. 08.06.09, 03:03 ursynow33 napisał: > "PIS JEST KLASYCZNYM 'KOKTAJLEM' ZAŚCIANKOWO-KATOLICKIEJ,ZATĘCHŁEJ > PROWINCJI Z > PRL'OWSKIM MENTALEM KACYKÓW,APARATCZYKÓW I DOROBKIEWICZÓW" "- Oskarżam Prawo i Sprawiedliwość o wykorzystanie aparatu państwowego do niszczenia jednostki. Oskarżam Prawo i Sprawiedliwość o stosowanie bezprawnych metod inwigilacji. Oskarżam Prawo i Sprawiedliwość o wykorzystanie służb specjalnych do niszczenia jednostki. Oskarżam Prawo i Sprawiedliwość o łamanie prawa przy prowadzonym postępowaniu przygotowawczym. Oskarżam Prawo i Sprawiedliwość o niesłuszne zatrzymanie. Oskarżam Prawo i Sprawiedliwość o inspirowanie mediów do niszczenia jednostki - powiedział w oświadczeniu Kaczmarek." Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 "Sondaz" z 5 czerwca 2009- PO 54%, PiS 25% 08.06.09, 03:21 ursynow33 napluł z pelnym blogoslawienstwen cenzora GWna: > > "PIS JEST KLASYCZNYM 'KOKTAJLEM' ZAŚCIANKOWO-KATOLICKIEJ,ZATĘCHŁEJ PROWINCJI Z PRL'OWSKIM MENTALEM KACYKÓW,APARATCZYKÓW I DOROBKIEWICZÓW" M: ta informacja z pewnoscia jak jej podobne w niedawnej przeszlosci bedzie chyba wycieta przez cenzora GWna.... Obywatelska na czele stawki 2009-06-05, ostatnia aktualizacja 2009-06-05 18:03 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,98460,6693215,Ostatni_sondaz__Platforma_Obywatelska_na_czele_stawki.html Z ostatniego przedwyborczego sondażu wynika, że Platforma Obywatelska wygra niedzielne wybory do Parlamentu Europejskiego. Na mandaty mają szansę też PiS, SLD-UP i PSL. Badanie przeprowadziło SMG/KRC na zlecenie "Faktów" TVN. Z ostatniego przedwyborczego sondażu wynika, że Platforma Obywatelska może liczyć na ponad połowę oddanych głosów (54 proc.) Prawo i Sprawiedliwość ma szansę na 25 proc. głosów. Sondaż: Platforma 58 proc., PiS 20 tan, PAP 2009-04-09, ostatnia aktualizacja 2009-04-09 15:48 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,6484922,Sondaz__Platforma_58_proc___PiS_20.html Gdyby wybory parlamentarne odbyły się na początku kwietnia najwięcej głosów otrzymałaby Platforma Obywatelska (58 proc.); PiS mogłoby liczyć na 20 proc. poparcie, SLD na 8 proc. głosów, a PSL na 5 proc. - wynika z najnowszego sondażu TNS OBOP. Odpowiedz Link Zgłoś
adela_30 FARFAŁ...teraz możesz wypie....lać !!! :)))))))) 08.06.09, 11:14 I niech pamięć o Tobie zaginie cwaniaczku :) Odpowiedz Link Zgłoś
patriotaa Re: PKW: PO - 41 proc., PiS - 27 proc. 08.06.09, 11:44 ursynow33 napisał: > ursynow33 napisał: "PIS JEST KLASYCZNYM 'KOKTAJLEM' ZAŚCIANKOWO-KATOLICKIEJ,ZATĘCHŁEJ > > PROWINCJI Z PRL'OWSKIM MENTALEM KACYKÓW,APARATCZYKÓW I DOROBKIEWICZÓW" "- Oskarżam Prawo i Sprawiedliwość o wykorzystanie aparatu > państwowego do niszczenia jednostki. Oskarżam Prawo i Sprawiedliwość o stosowanie bezprawnych metod inwigilacji. Oskarżam Prawo i Sprawiedliwość o wykorzystanie służb specjalnych do niszczenia jednostki. Oskarżam Prawo i Sprawiedliwość o łamanie prawa przy prowadzonym postępowaniu przygotowawczym. Oskarżam Prawo i Sprawiedliwość o niesłuszne zatrzymanie. Oskarżam Prawo i > Sprawiedliwość o inspirowanie mediów do niszczenia jednostki - > powiedział w oświadczeniu Kaczmarek." >--------------------------------------------------------------- Wzywam pogotowie psychiatryczne do wyzej wymienionego pacjenta, proszę zabrać ze soba kaftan bezpieczeństwa bo osobnik jest grozny dla otoczenia Odpowiedz Link Zgłoś
dyletant5 Re: PKW: PO - 41 proc., PiS - 27 proc. 08.06.09, 03:07 spojrz jaki masz metlik w glowie.. jesli mlodziez glosuje w Angli na prawice to nie ciemnota a jesli starzy, dojrzali w RP to ciemnota.. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: PKW: PO - 41 proc., PiS - 27 proc. 08.06.09, 06:45 Czy prawica w Angli jest równie komusza jak w Polsce? Bo PiS na lewo w Sejmie ma tylko ścianę mimo że się mieni "prawicą". Odpowiedz Link Zgłoś
gtpress Re: PKW: PO - 41 proc., PiS - 27 proc. 08.06.09, 03:06 byla okazja, ale - jak zwykle - drzemales przed TVP z pilotem w reku Odpowiedz Link Zgłoś
ursynow33 PKW: PO - 41 proc., PiS - 27 proc. 08.06.09, 03:08 "Senyszyn zarzuciła Ziobrze, że powinien trafić do Hagi i spytała go o to, czy nie ma sobie nic do zarzucenia i oporów przed startowaniem do PE. - Ziobrę obciąża moralnie zarówno śmierć Basi Blidy, jak i śmierć tych setek osób, które nie doczekały przeszczepu. Bo właśnie przez nieodpowiedzialną politykę pana Ziobry transplantologia w Polsce została całkowicie zahamowana - powiedziała. Jarosław Kuźniar - prowadzący "Poranek" - zapowiedział, że zada Ziobrze pytania Senyszyn i już miał połączyć się z b. ministrem, gdy okazało się, że... ten odmówił. Przypuszczalnie był już w studiu w Krakowie, ale słysząc Senyszyn dał nogę. Jak uzasadnił odnowę w ostatnim momencie? Kuźniar: - Nie bo nie. To przecież Zbigniew Ziobro - on nie będzie się tlumaczył." „Ziobro - Dzierżyński na miarę naszych czasów" Odpowiedz Link Zgłoś
marcin22w polip Kraśko twierdził z uPOrem maniaka,że PO ma51 08.06.09, 03:09 Już spadło o 10%???????:)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
dyletant5 tak kazal farfal to twierdzil... 08.06.09, 03:14 .... gang od pr-u pelo jest silny i ma kase niezla.. Odpowiedz Link Zgłoś
adela_30 FARFAŁ...teraz możesz wypie....lać !!! :)))))))) 08.06.09, 08:27 Mam nadzieję, że koledzy z PO "pięknie" Ci podziękują :) Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 w TV farfała posadził "wielki" strateg, torbo..:) 08.06.09, 08:41 i nie zagadasz/zakwakasz rzeczywistosci... podziękuj jarosławie zawsze dziewicy za farfała w TV Polak-ateista Odpowiedz Link Zgłoś
adela_30 FARFAŁ...teraz możesz wypie....lać !!! :)))))))) 08.06.09, 08:44 Przestań kłamać....Farfał to dziecko LPR i Samoobrony. Nazywać go dzieckiem Kaczora to tak jak nazywać Sawickiego albo Pawlaka dzieckiem Tuska :) Kiedy PO-cy wreszcie przestaną kłamać? Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 a kto wpuscił wszypolskie i leppera do TVP? 08.06.09, 08:50 kto oddał im TVP w ramach "kur_wolicji" ? czyżby to nie był "wielki" strateg z Żoliborza, stanowczo nie wychowany na podwórku? pamietajcie pisiaki, ludzie mają pamięć:) nie dadzą się tak manipulować jak moherowa tłuszcza katobolszewicka:) Polak-ateista Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: FARFAŁ...teraz możesz wypie....lać !!! :))))) 08.06.09, 08:52 Farfał jest dzieckiem PISSu, bo to PISSS przez swoje "chytre" zagrywki pozwolił mu przejąć kontrolę nad TWP Odpowiedz Link Zgłoś
akkj Re: FARFAŁ...teraz możesz wypie....lać !!! :))))) 08.06.09, 10:28 Popatrz, a ja myślałem, że hitlerowiec Farfał (hitlerowiec, a nie faszysta, bo "Heil Hitler" to było tylko i wyłącznie pozdrowienie hitlerowców, a nie faszystów) to kumpel i protegowany Wielkiego Jarosława. Nie wiedziałem, ze to Tusk go rzucił na TV w ramach koalicji z LPR i Samoobroną w 2005 roku. adela_30 napisała: > Mam nadzieję, że koledzy z PO "pięknie" Ci podziękują :) Odpowiedz Link Zgłoś
akkj Re: tak kazal farfal to twierdzil... 08.06.09, 10:29 Jeszcze jeden wielbiciel PiS-u z Jackowa. dyletant5 napisał: > .... gang od pr-u pelo jest silny i ma kase niezla.. Odpowiedz Link Zgłoś
lookas7 Srajusz Wolsky mówił,że PO ma min.30 mandatów!!! 08.06.09, 03:13 Ktos tu kantuje....i to wyraźnie:))) Odpowiedz Link Zgłoś
ursynow33 Re: Srajusz Wolsky mówił,że PO ma min.30 mandatów 08.06.09, 03:25 lookas7 napisał: > Ktos tu kantuje....i to wyraźnie:))) ................................................................. :"Kurski - propagandysta w stylu pana G. ale chyba przewyższa go cynizmem "(„ciemny lud to kupi”) Jarosław Kaczyński: "Gdybyśmy przyjęli założenia czysto moralne, tobyśmy nigdy niczego nie mieli" "PIS JEST KLASYCZNYM 'KOKTAJLEM' ZAŚCIANKOWO-KATOLICKIEJ,ZATĘCHŁEJ PROWINCJI ZPRL'OWSKIM MENTALEM KACYKÓW,APARATCZYKÓW I DOROBKIEWICZÓW" Odpowiedz Link Zgłoś
keysyr Wstyd mi za szalikowców drużyny PiS 08.06.09, 05:44 Panowie Forumowicze Czy potraficie posługiwać się językiem polskim pozbawionym jadu. Jestem stabilnym zwolennikiem PO od początku i nie rozumiem Skąd w was tyle jadu i nienawiści. Czyż nie mienicie się jedynie słusznymi katolikami, a bliźniego utopili byście w łyżce wody. Podejrzewam, że podłożem jest ogromny ładunek frustracji, że jesteście ugrupowaniem obciachowym dla studentów, "wykształciuchów" i wielu grup inteligenckich. Wasza euforia oparta jest na glinianych podstawach. Faktem niezaprzeczalnym jest, że zdecydowanie przegraliście i nie ma znaczenia, czy jest to różnica 10% czy 15%. Zauważcie, jak mocno utkwiły w świadomości Polaków cudowne rządy Kaczyńskich, że do poziomu akceptacji tej formacji sprzed 3 lat jest wciąż bardzo daleko, pomimo umiejscowienia siedziby tej partii w Belwederze. Wiem, że jako przedstawiciel nauki byłbym przez was pierwszym do zlinczowania, gdyby dać wam władzę. Mam nadzieję, że władza proletariatu PiS nigdy nie przejdzie w naszym społeczeństwie. I na koniec powiem wam jeszcze coś. Nie przenoście swoich życiowych frustracji na forum, z tego co wiem, to dzisiaj pracują przychodnie. Zarezerwujcie sobie wizyty w poradniach zdrowia psychicznego, a po pewnym czasie może znowu nam przyjdzie wymienić poglądy. Paaaaa Buziaczki moje Przyjemniaczki :)) Odpowiedz Link Zgłoś
wysokiktos kilka pytan bo tekst je nielogiczny 08.06.09, 06:19 jezeli powiadasz pisowcy okreslaja sie jedynie slusznymi katolikami to skad u ciebie przekonanie, ze studenci, "wykształciuchy" i inteligenci popieraja jedynie po? roznica w procentach dla ciebie nie istotna, pozwala osobie samodzielnie myslacej, wyciagnac prawidlowe wnioski z liczb pokazywanych przez osrodki statystyczne i media. to zjawisko zdarza sie zreszta nie poraz pierwszy, wiec niektorzy (dla ktorych owe procenty sa wazne) moga przyznac ze mamy do czynienia z regula. mylisz poparcie w wyborach parlamentarnych i europejskich. jesli siegniesz do wynikow sprzed lat (czego oczywiscie w nie zrobiles) to przekonasz sie ze pis nietylko ich nie wygral, ale nie byl nawet drugi! do reszty zdan sie nie odnosze, bo nie widze takiej potrzeby. brak skladu i logiki wyklucza je same. a teraz o sobie jako zwolleniku pisu, wbrew pozorom nie sfrustrowanym, ale trzezwo i logicznie myslacym, nie wpadajacym w wielka euforie tylko dlatego, ze przygniatajaca przewage z sondazy udalo sie jakos utrzymac do wyborow. kierujacym sie zasada ze to kim jestem i to co mam zawdzieczam jedynie sobie, a partie popieram i ROZLICZAM z tego jak dysponuja podatkami ktore place. dobrze ci radze zapamietaj dobrze haslo po "wiecej dla polski" i wyciagaj wnioski, bo mimo ze twoje ugrupowanie wygralo poprzednie wybory do europarlamentu, to dorobek kraju ktory reprezentuje jest zastraszajaco mizerny. bez odzwu, nie na tym intelygenckim forum Odpowiedz Link Zgłoś
ritterausleidenschaft "jako zwolleniku pisu" dlugo nie byc 08.06.09, 08:23 w polski kraj - co? hehehe no bo i twoja "logika" taka jakas "hamerykanska z pod chicago" :-) w kazdym badz razie daleka od polskich realiow. a realia sa takie, ze w w tych wyborach nie szlo o europe tylko o ponowne zmierzenie sie elektoratu PO z PIS ... chodzilo (upraszczajac) o "zolta kartke dla rzadow PO - i nic z tego nie wyszlo - a "intelektualistom" z PIS na otarcie lez zostaje statystyka ... i ich "logika", ktora im wymysla ich wodzunio ... hehehe poza tym twojemu przedmowcy chodzilo przede wszystkim o "poziom" wpisow fanatykow PIS'u ... hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
wysokiktos nauczyciel wychowania poczatkowego? 08.06.09, 09:30 poprawiajacy ortografie lol wiedzialem ze taka bedzie odpowiedz na tym forum lol zawsze "rzeczowo i na temat" lol obiecalem ze odpowiedzi nie bedzie, wiec tylko zacytuje o co wedlug poprawiajacego kropki i przecinki chodzilo w wyborach do PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO: "o ponowne zmierzenie sie elektoratu PO z PIS" lol. analizujac to zdanie, wynika ze toczy sie wojna miedzy wyborcami, a wczorajsze wybory byly jedna z bitew wygranych przez zwolennikow po. mamy wiec wojne domowa lol wedlug korektora wyborcy tworza bojowke partii lol czy aby nie zaduzo gier? lol "chodzilo (upraszczajac) o "zolta kartke dla rzadow PO". no wiec rzad w tych wyborach nie byl wybierany, a jedynie reprezentanci partii (nie rzadu) do parlamentu EUROPEJSKIEGO. komentujacy bedac bojowkarzem nie zauwazyl nawet (zapewne mu nie powiedziano) roznicy w ordynacji wyborczej lol (krotko mowiac nie liczylo sie miejsce na partyjnej liscie tylko poparcie wyborcow). o poparciu dla dzialan rzadu i jego samego dowiemy sie wkrotce w nastepnych sondazach. i moglbym tak jeszcze pisac i pisac ale watpie czy komentujacy na tym forum potrafia logicznie myslec. to rzadka umiejetnosc, stad pewnie biora sie te bezsensowne odpowiedzi lol gratuluje za to znajomosci ortografii. napewno w europie taka umiejetnosc bedzie badzo przydatna lol ja jej nie posiadam ale na szczescie moge liczyc na innych ze mnie poprawia lol bez dalszych odpowiedzi sory za mnogie lol ale wyborcza i jej forum intelygentow zawsze mi poprawiaja humor Odpowiedz Link Zgłoś
ritterausleidenschaft "komentujacy bojowkarz" a roznica 08.06.09, 09:50 miedzy "poprawka" a "cytatem" i to notabene bardzo zabawnym? Ktos ci tu korygowal interpunkcje i ortografie? Acha - ja, czyli "komentujacy bojowkarz"? buahahaha, piekne wnioski - cudowna analiza - nic dodac - nic ujac - to cala skoncentrowana inteligencja PIS w pigulce! Dziekuje Ci serdecznie - usmialem sie jak norka - zagladaj tu i podawaj prosze wiecej tych "intelektualnych pigulek" - sa duzo skuteczniejsze niz "Lachgas" (gaz rozweselający)! Odpowiedz Link Zgłoś
keysyr Re: kilka pytan bo tekst je nielogiczny 08.06.09, 09:13 No cóż, mój szanowny rodaku trudno z Tobą polemizować, gdyż atakujesz słowa, których nie wypowiedziałem i błędnie odczytujesz intencje. Ja, w odróżnieniu od wielu na tym forum, szanuję każdego człowieka, ale nie akceptuję inwektyw i retoryki sięgających rynsztoku. Podzielam wiele haseł rodem z PiS, ale problemem jest przełożenie haseł na działania. Czasy i metody rewolucyjne mam nadzieję nie wrócą do Polski. Nie ufam Kaczyńskim i wielu liderom PiS, gdyż umiłowanie babć moherowych jest tylko koniunkturalną taktyką. Wizerunek Kaczyńskich bardziej w mojej ocenie kształtują powiedzenia: "spieprzaj dziadu, "małpa w czerwonym", itd. Tusk, pomimo wychowania podwórkowego nie zniża się do takich ocen. Jak chcesz, to sobie ufaj PiSowi, ale dla mnie jest to formacja zbudowana na fałszu, niekompetencji i żądnych władzy liderów. Odpowiedz Link Zgłoś
wysokiktos puste hasla, a gdzie odpowiedzi? 08.06.09, 09:48 rozumie ze dwa lata powtarzania o zlowrogim pisie zrobilo swoje, tylko ja sie pytam gdzie dowody? ile jeszcze musza pracowac komisje specjalne do naduzyc pisu? pis nie ma prawa bytu jesli przedstawicie dowody! takie sa reguly PANSTWA PRAWA. czy polska nie jest panstwem prawa? zauwazylem ze "zaufanie" to czesto powtarzane slowo przez po i jej zwolennikow. "obdarzyliscie nas zaufaniem" mowil wtedy i dzisiaj tusk. "prowadzimy polityke milosci". tu nie ma miejsca na uczucia. tu chodzi o takie spozytkowanie pieniedzy podatnikow polskich i europejskich, zeby byly realne efekty. mi takich brakuje jesli spojrzec na dzialania rzadu i odpowiedzi jego zwolennikow na tym forum. sorry ale szkoda mi czasu na to forum Odpowiedz Link Zgłoś
ritterausleidenschaft oj misiu - nie obrazaj sie 08.06.09, 09:53 przykro by nam bylo stracic tu taki wielki PIS-intelekt, hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
archeus_pl Re: kilka pytan bo tekst je nielogiczny 08.06.09, 09:38 Tak nawiasem.Skoro nie jesteś sfrustrowany to dlaczego z treści Twojego postu wynika że się spieszyłeś by nadgonić myśli ,czego oznaką jest niepoprawna ortografia i brak apostrofu przy literach.Interpunkcja i składnia też świadczy o nieprzemyśleniu treści przed publikacją.Tyle uwag "logicznych" do Twojego postu(acha daruj sobie wtręty że nie masz klawiatury z polskimi znakami lub nie piszesz z Polski)Do treści z kolei ja się nie odniosę bo nie ma do czego.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
krzynia.c PiS owi sie podnosi! 08.06.09, 05:58 a Jarusiowi opada powoli szczęka,pretorianie prysnęli po unijną kasę w otoczeniu same przygłupy plus bankowy cwaniak-oszust,a młodzi dobierają się do tyłka.Jaki tym razem zobaczymy wizerunek kaczoprezesa ? Odpowiedz Link Zgłoś
areabis Gdzie kołtun i ciemniaki , tam PIS . 08.06.09, 06:17 PIS ma receptę na poparcie najciemniejszej i najniżej wykształconej części Wolaków . Bucostwo jest wpisane w statut tej partii . Odpowiedz Link Zgłoś
fletniapana Re: Gdzie kołtun i ciemniaki , tam PIS . 08.06.09, 06:47 Widzę, że dla ciebie problemem jest to, że każdy głos (nawet tego najmniej wykształconego obywatela) liczy się tak samo. I ciągle wierzysz, że zamiast wiedzy, wykształcenia, świadomości wystarczy zagłosować na PO by stać się elitą. I pewnie nie zadasz sobie trudu by się zastanowić dlaczego w sondażach publikowanych w Wyborczej PiS miał 14% a osiągnął 2 razy tyle. I to mając przeciw sobie większość mediów (również TV). PO wygrało te wybory (podobnie jak poprzednie w 2004). Ale skazane na przegraną PiS jest również zwycięzcą (w 2004 PiS miał 12,67%). Jeżeli tzw kryzys w gospodarce potrwa jeszcze co najmniej rok PO może zacząć się przygotowywać do roli opozycji. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Gdzie kołtun i ciemniaki , tam PIS . 08.06.09, 06:57 Czyli przegrana PiS jest jego wygraną, a wygrana PO jest jej przegraną? Ok ile było tych sondaży z wynikiem 14%? Jeden? Dwa? Co pokazywało większość sondaży? Nie widzisz że Polska jak dzieliła się na Polskę A i Polskę B tak się dzieli dalej? I na ten podział nakłada się podział na poparcie dla PiS i PO? Nikt nie twierdzi że "wystarczy" zagłosować na PO to stajesz się inteligentem/elitą. Na opak - wszystkie sondaże wskazują że inteligencja/elita głosuje na PO. Możesz sobie na uszach stawać ale im więcej na danym terenie ludzi z wyższym wykształceniem, bardziej obytych ze światem, tym mniejsze tam szanse PiSu. Wystarczy popatrzeć na mapę poparcia. Chce to PiS zmienić? Metoda jest łatwa. Niech zerwą wreszcie z tą propagandą skierowaną na najniższe instynkty, "straszeniem Niemcami", opowiadaniem o "reprezentowaniu niepolskich interesów" to i inteligencja ich poprze. Jak kierują swój przekaz do mniej obytych i inteligentnych to i tacy ich głównie popierają. Odpowiedz Link Zgłoś
fletniapana Re: Gdzie kołtun i ciemniaki , tam PIS . 08.06.09, 07:34 Tak, uważam że wynik PiS jest zwycięstwem tej partii (i to podwójnym: z sondażami oraz w stosunku do poprzednich wyborów). PO zwyciężyła bezwzględnie i również poprawiła swój wynik z 2004. Okazało się jednak że nijak się to ma do sondaży. Nie uważam, że PiS powołuje się na "najniższe instynkty" i "straszy Niemcami". Jeszcze kilka lat temu nie do pomyślenia byłyby artykuły takie jak ostatnio w "Der Spiegel" (a nie jest to prasa brukowa). Bez stanowczej reakcji za kilka lat okaże się, że musimy płacić za Niemcom za II wojnę (przedsmak tego mamy już w postaci żądań Związku Wypędzonych). Odpowiedz Link Zgłoś
ritterausleidenschaft podoba mi sie twoje samopocieszanie 08.06.09, 09:13 i niezlomna wiara w twoja partie :-) przypomne tylko, ze sam pan bielan publicznie liczyl na 30% poparcia a sondaze, ktore pamietam z publikacji w gazecie, przewidywaly ok 25% poparcia dla PIS - i wlasnie stad bral sie ten "optymizm" twojego pana bielana ... i ktory (niestety) prawie sie spelnil - gratuluje - duzo zawdzieczacie "rydzykowi i jego starowiernym"! Co do twoich (przez PIS tobie) zaszczepionych strachow w stosunku do Niemcow, to musze cie uspokoic - zyje tu od bardzo dawna - i nie zauwazam (Der Spiegel-Online czytam codziennie) zadnych roszczen albo resentymentow - wrecz przeciwnie - rosnie szacunek i powazanie, na ktore solidnie pracuje rzesza polskich przedsiebiorcow, rzemieslnikow czy fachowcow z roznych branz. rowniez poziom polskiej polityki obecnego rzadu spotyka sie tutaj z coraz wiekszym respektem a nie jak wczesniej (za rzadow PIS) z politowaniem! na zachodzie europy liczy sie sila gospodarki i sprawnej administracji a nie sila "stanowczych reakcji" czyli polityka "wymachiwania szabelka". "Zwiazek Wypedzonych" ma w Niemczech podobne znaczenie jak tzw. "Kolko Rozancowe Rydzyka" w Polsce ... czyli folklor i spotkania rodzinne z polityka na obrzezu - i to naogol tylko przed wyborami. Ponadto "Zwiazkiem" nikt sie na serio nie interesuje - oczywiscie z wyjatkiem naszych kochanych polskich kaczuszek i to tylko "on demand" :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: podoba mi sie twoje samopocieszanie 08.06.09, 09:18 :) próbowałeś kiedyś policzyć prawdziwą ilość Niemców w Niemczech? Ilu będzie tych "prawdziwych" po odjęciu Turków, Kurdów, Ślązaków, Mazurów, Wołga Dojczów itd.? Odpowiedz Link Zgłoś
ritterausleidenschaft :-) czyli zawartosc cukru w cukrze? 08.06.09, 09:30 policzyc trudno :-) ale z zadowoleniem obserwuje (na ulicy i w zycíu publicznym), ze Niemcy robia sie tzw. krajem "wielorasowym" ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Gdzie kołtun i ciemniaki , tam PIS . 08.06.09, 09:16 > Tak, uważam że wynik PiS jest zwycięstwem tej partii (i to > podwójnym: z sondażami oraz w stosunku do poprzednich wyborów). Jakie to zwycięstwo? Bierzesz najniższe notowania PiS w całej ostatniej historii i porównujesz je do tego co się im udało i już radość? Wyniki: PO 44%; PiS 27%; SLD 12%; PSL 7%; PO 25; PiS 15; SLD 7; PSL 3; Ostatni sondaż w Gazecie: wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,6693215,Ostatni_sondaz__Platforma_Obywatelska_na_czele_stawki.html PO 54%; PiS 25%; SLD 9%; PSL 7%; A tu inny: wyborcza.pl/1,76842,6689868,Platforma_z_Buzkiem_na_podboj_Europy.html PO 53%; PiS 26%; SLD 10%; PSL 6%; PO 28; PiS 14; SLD 5; PSL 3; A jak uwzględnisz błąd wynikający ze stosowanej metodyki odpytywania około 500 do 2000 osób i na podstawie ich odpowiedzi mówienie o całym kraju okazuje się że g*** nie sukces. Powtórzyli w granicach błędu to co przewidywano. Jak już mozna mówic to o porażce PO - wyraźnie spadło i sukcesie SLD. A do poprzednich wyborów? Jakich? Parlementarnych: PO 41,51%; PiS 32,11%; SLD 13,15%; PSL 8,91% No i co uzyskali poprzez stratę? Do europarlamentu? PO 24,1%; PiS 12,67%; SLD 9,35%; PSL 6,34% PO 15; PiS 7; SLD 5; PSL 4 Tyle że się to ma nijak do obecnej sceny politycznej bo wyparowały z niej LPR; SO; UW i SldP. Także jest to typowe porównywanie Konia z kurą. No i co? Rozstrzelać fakty? Czy się nimi nie warto przejmować bo i tak wiesz lepiej? > PO zwyciężyła bezwzględnie i również poprawiła swój wynik z 2004. > Okazało się jednak że nijak się to ma do sondaży. Tylko względem PO. Reszta się w miarę zgadzała. > Nie uważam, że PiS powołuje się na "najniższe instynkty" > i "straszy Niemcami". > Jeszcze kilka lat temu nie do pomyślenia byłyby artykuły takie jak > ostatnio w "Der Spiegel" (a nie jest to prasa brukowa). Problem w tym że wymowa tego tekstu była zuuupełnie inna niż PiS twierdzi. Na wiele artykułów o tym jak to się Niemcy wybielają "Der Spiegel" napisał o tym jak to i w innych krajach znajdują się tacy co mają coś za uszami. Co "prawda wyzwala" ale tylko ta prawda co jest dla nas "wygodna"? Jak się przypomni, że prócz "sprawiedliwych" w Polsce istnieli i szmalcownicy to nagle tragedia? Polska i Polacy odpowiadają za szmalcowników? Oczywiście, że nie. Odpowiadają za ukrywanie tego, że oni istnieli? No dokładnie tak samo jak Niemcy którzy chciali by "zapomnieć" o swojej nazistowskiej przeszłości. Więc wielka awantura że gdzieś o nas powiedzieno parę przykrych słów? Bo sami nie potrafimy się z naszymie (co prawda o niebo mniejszymi nież niemieckie, ale jednak istniejącymi) grzechami? Zresztą w olbrzymim artykule o Polsce wspomniano tylko kilka razy. Pisano o "współpracownikach" i z innych krajów - no ale to dla "nas" już wygodne. Miło że wspominają kolaborantów ukraińskich czy litewskich - no ale wspomnieć coś o naszych swołoczach to już zbrodnia? No i to jest właśnie "prawda" PiSu o tym artykule. > Bez stanowczej reakcji za kilka lat okaże się, że musimy płacić za > Niemcom za II wojnę (przedsmak tego mamy już w postaci żądań > Związku Wypędzonych). Prawo musi być prawem. Bez względu na to KOGO ono dotyczy. Mnie najbardziej rozśmiesza jak tacy różni "patrioci" chcą sądzić Samuela Morela za męczenie więźniów z obozów, a w następnym poście plują na tychże więźniów - właśnie obecnych "wypędzonych". Pamiętam jak za komuny ciagle straszono nas Hubką i Czają. Rewizjonuistami co chcą "wrócić i zabrać". Komuna upadła, a te "diabły" okazały się miłymi ludźmi co nic zabierać nie mają zamiaru, a wręcz chcą pomagać. Widać PiS chce wrócić i w tym wypadku do czasów PRLu. Wyniki wyborów wyraźnie wskazały że im ktoś ma większą szansę spotykać się z realnymi Niemcami, a nie z ich PiSową medialną karykaturą tym mniej na tą propagandę jest podatny. Najbardziej w nią wierzą ci co Niemców tylko w Czterech Pancernych i w Klosie oglądali. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monter-christo nie z nami takie numery PiSmatołki !!!!! 08.06.09, 07:10 fletniapana napisał: > I pewnie nie zadasz sobie trudu by się zastanowić dlaczego w sondażach > publikowanych w Wyborczej PiS miał 14% a osiągnął 2 razy tyle. gdzie to widziales ciemniaku te 14% ???????????? ci.ulu glupi, specjalnie zanizasz by pokazac jak to duzo PiSmatolkom przyroslo ? Odpowiedz Link Zgłoś
fletniapana Re: nie z nami takie numery PiSmatołki !!!!! 08.06.09, 07:42 Z treści wnioskuję, że jesteś wykształconym, inteligentnym i obytym w świecie zwolennikiem PO. Podałbym ci konkretny link ale z zasady nie podejmuję dyskusji poniżej pewnego poziomu (zgodnie z jedną zasad Murphy'ego). Odpowiedz Link Zgłoś
rekin.finansjery Tak samo obyta w swiecie jest niejaka Roza T. 08.06.09, 08:28 "- Nie wiem, co Zbigniew Ziobro będzie robił w Parlamencie Europejskim. Szkoda, że trafią tam ludzie, którzy nie wiedzą, co tam będą robić. To strata mandatów dla Polski - powiedziała Róża Thun w TVN24." Zamaist pogratulowac zwyciestwa i zyczyc wygranemu jak najlepiej, ta nie wie nawet co to dobre obyczaje, i jak to sie w swiecei konczy. Odpowiedz Link Zgłoś
warturek Ciesze się że Kurskiego wykopali do PE 08.06.09, 08:44 Nie bedzie już judził w Polsce. Ciekawym jak jego doświadczenie (przegrane w sądach ) osądzą w Parlamencie Europejskim. Właściwie to wiadomo jak ocenią lecz ciekawe jak wielką niechęć do siebie wywoła. Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 jesteś w błedzie... on wciaz będzie w Polsce 08.06.09, 08:53 tak samo jak bielan, czy wiecznie spocona duza dziewczynka-kamińska oni tylko wypłatę tam będą dostawać... a tu będą nam psuć obraz w TV bo przecież ktoś musi jarosławę zawsze dziewicę wspierać :) bielan będąc jednym z wiceprzewodniczacych PE wpisał sobie do samodzielnych wystąpien wszystkie razy, gdy zabierał glos jako wiceprzewodniczący:) czyli np. oglaszam koniec obrad takie to miał dokonania w PE i zapewne takie same bedzie mial i kaminski i kurski Polak-ateista Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Ciesze się że Kurskiego wykopali do PE 08.06.09, 11:07 Natknie się na mniej wyrozumiałą drogówkę. A jak Bóg da, to może i na TIRa. Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Re: Tak samo obyta w swiecie jest niejaka Roza T. 08.06.09, 09:40 rekin.finansjery napisał: > "- Nie wiem, co Zbigniew Ziobro będzie robił w Parlamencie Europejskim. Szkoda, > że trafią tam ludzie, którzy nie wiedzą, co tam będą robić. To strata mandatów > dla Polski - powiedziała Róża Thun w TVN24." > > > Zamaist pogratulowac zwyciestwa i zyczyc wygranemu jak najlepiej, ta nie wie > nawet co to dobre obyczaje, i jak to sie w swiecei konczy.< Tak by postąpiła hrabina z urodzenia,ale jej słoma z butów będzie wyłaziła do końca życia.Kto się urodził chamem,zdechnie chamem Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Tak samo obyta w swiecie jest niejaka Roza T. 08.06.09, 09:52 > hrabina z urodzenia,ale jej słoma z butów będzie wyłaziła do końca > życia.Kto się urodził chamem,zdechnie chamem Podaj przykłady jej "chamskiego" zachowania. Odpowiedz Link Zgłoś
akkj Re: Tak samo obyta w swiecie jest niejaka Roza T. 08.06.09, 10:52 Tak jak ty? A pamiętasz, jak Tusk podziękował "prezydentowi" i ten co w zamian powiedział? Ze mu PR-kazali. Swołoczy pisowksiej nigdy nie dogodzi. ambl napisała: > hrabina z urodzenia,ale jej słoma z butów będzie wyłaziła do końca życia.Kto si > ę > urodził chamem,zdechnie chamem Odpowiedz Link Zgłoś
akkj Re: nie z nami takie numery PiSmatołki !!!!! 08.06.09, 10:45 Kłamiesz w tych swoich wypocinach jak Kurski i bredzisz jak Kaczyński. Jak można z tobą merytorycznie polemizować? fletniapana napisał: > Z treści wnioskuję, że jesteś wykształconym, inteligentnym i obytym w świecie > zwolennikiem PO. Podałbym ci konkretny link ale z zasady nie podejmuję dyskusji > poniżej pewnego poziomu (zgodnie z jedną zasad Murphy'ego). Odpowiedz Link Zgłoś
qc Export durnii 08.06.09, 06:45 polska scena polityczna znow troche sie dzieki Unii oczysci. Niestety to nie jest jak export wegla. Ten musial sie kiedys skonczyc a teraz nawet musimy go sprowadzac. Poklady durni w Polsce sa niewyczerpalne a nawet stale sie odnawiaja dzieki wychowaniu w tradycji katolicko-narodowej. Odpowiedz Link Zgłoś
durni Re: Poklady durni w Polsce sa niewyczerpalne 08.06.09, 07:08 Jesteśmy jednym z bogactw narodowych! Odpowiedz Link Zgłoś
gzesiolek Re: Export durnii 08.06.09, 11:01 Co ma wychowanie katolicko-narodowe do bycia durniem... to bycie durniem skrzywia podejscie katolicko-narodowe do absurdu gloszonego przez persony RM i Poliytycznych Ich Sympatykow... Ja mam wychowanie katolicko-narodowe pod wzgledem podejscia do moralnosci i historii, a liberalne pod wzgledem gospodarki... I mimo ze uwazam sie za patriote i katolika to daleko mi do durniow ktorzy wybili by wszystkich zydow, niemcow, gejow i liberalow... ot tak dla zasady... ale rownie daleko mi do parad rownosci, zapominaniu o polskiej historii, czy karmieniu sie tylko papka ala MTV... a glosuje zawsze tylko na mlodych z ktorych pogladami sie zgadzam... wiem ze i tak przeobraza sie w standardowe gadziny polityki, no ale wole zaglosowac na osobe nie znana, niz na wypalone twarze, wypalone jezyki... Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monter-christo JUZ : PO - 44 proc. PiS - 27 proc. i rosnie uuuha 08.06.09, 07:05 Odpowiedz Link Zgłoś
orchidust PKW: PO - 44 proc., PiS - 27 proc. 08.06.09, 07:14 Donek ciągle gra w piłkę a ludzie go za to kochają... może my potrzebujemy jakiegoś Ronaldinho na premiera albo Pele? Odpowiedz Link Zgłoś
iq58 Re: PKW: PO - 44 proc., PiS - 27 proc. 08.06.09, 07:27 Ja ciągle gram w karty i ludzie mnie kochają. Nienawidzi mnie tylko mój partner, za niewylicytowanie szlema. Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 jak ZERO mogło zdobyć 35% w Krakowie? 08.06.09, 07:18 ludzie, jak wam nie wstyd!? przecież ten picuś i lanser nie zrobił nic, ale to nic... czas dzielił między konferencje prasowe i grzebanie w teczkach, by sprawdzić komu można by tu jeszcze wysłać "kominiarzy" o 6 rano... miał jeden dobry pomysł: ułatwienie dostępu do zawodów prawniczych... no ale to mniej medialne niż konferencje prasowe, wiec się szybko zniechęcił.. ten facet? powinien w pierdlu siedzieć za manipulacje prokuratorami i sprawami a nie mieć 5 lat immunitetu... co on wie o UE? czy zna choć jeden jezyk obcy? co tam bęzie robił? doktora g. podsłuchiwał? a moze zalozy podsłuchy wszystkim europosłom? Polak-ateista Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Nie w Krakowie a w zaściankowej szkielecczyźnie i 08.06.09, 09:37 wsiowej części Małopolski, gdzie głosuje się tak jak pleban nakazał. Odpowiedz Link Zgłoś
kabanos84 Re: Nie w Krakowie a w zaściankowej szkielecczyźn 08.06.09, 09:55 Dokładnie, w Krakowie P0 - 50% PiS - 32%. Odpowiedz Link Zgłoś
plastelina2005 Re: Nie w Krakowie a w zaściankowej szkielecczyźn 08.06.09, 10:05 Racja. Na niego głosują niepiśmienni górale, którzy kopulują ze swoimi owcami. :) Odpowiedz Link Zgłoś
akkj Re: jak ZERO mogło zdobyć 35% w Krakowie? 08.06.09, 10:50 To nie jest picuś i lancer. To śmiertelnie (dosłownie) niebezpieczny psychopata i kanalia. Włos się jeży na głowie, jak widzę ile głosów dostał. Gdyby on był na tym stanowisku za czasów stalinowskich, to tacy Różańscy i Światło byliby przy nim przedszkolakami. wystarczy przeczytać to: www.przeglad-tygodnik.pl/index.php?site=artykul&id=12980 monster1972 napisał: > ludzie, jak wam nie wstyd!? > > przecież ten picuś i lanser nie zrobił nic, ale to nic... > > czas dzielił między konferencje prasowe i grzebanie w teczkach, by > sprawdzić komu można by tu jeszcze wysłać "kominiarzy" o 6 rano... > > miał jeden dobry pomysł: ułatwienie dostępu do zawodów > prawniczych... no ale to mniej medialne niż konferencje prasowe, > wiec się szybko zniechęcił.. > > > ten facet? powinien w pierdlu siedzieć za manipulacje prokuratorami > i sprawami a nie mieć 5 lat immunitetu... > > co on wie o UE? czy zna choć jeden jezyk obcy? co tam bęzie robił? > doktora g. podsłuchiwał? > > a moze zalozy podsłuchy wszystkim europosłom? > > > Polak-ateista Odpowiedz Link Zgłoś
xaliemorph PKW: PO - 44 proc., PiS - 27 proc. 08.06.09, 07:18 Znowu gazeta usilnie umniejsza znaczenie UPR. Nie wierzę że komitet wyborczy Piast mail większe poparcie niż UPR a wyników w artykule nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
jazzman1979 Re: PKW: PO - 44 proc., PiS - 27 proc. 08.06.09, 07:36 to tylko GazWyb ... Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 bolszewików to w pisdzie szukaj, poyebie 08.06.09, 07:24 mentalnosc jarosławy k. na zawsze dziewicy idealnie spełnia kryteria bolszewizmu (jeden wódz, stado klakierów, jedna partia itp... wszyscy inni są wrogami, tylko my mamy moralną rację) pis jest reaktywacją bolszewizmu w katolskim, zaściankowo- rydzykowym wydaniu... dlatego im ciemniejszy lud, tym bardziej tę swołocz zakłamaną popiera.. a co do "porażki" PO... pewno byście chcieli tak "przegrać", prawda, dyżurny pisdzielcu forumowy? chcielibyscie dostać 45%, prawda? a tu dupa... znow ponizej 30... i powiem wiecej: za rok kacza marionetka omyłkowo zwana prezydentem rownież dostanie po kuprze... a w 2011 znow dostaniecie lanie w wyborach do Sejmu:) zacznij się przyzwyczajac, kretynku moherowy Polak-ateista Odpowiedz Link Zgłoś
ojojoj1 Przecież nikt ich nie przekona 08.06.09, 07:29 że czarne jest czarne, a białe jest białe Odpowiedz Link Zgłoś
inquisition Początek końca PiS? 08.06.09, 07:46 Zwycięstwo PO nad PiS nie jest oszałamiające - to fakt. Jednak należy zwrócić pod uwagę, że pierwsza liga PiS przegrała z drugą ligą PO. Już sam fakt, że Ziobro, Gosiewski itd wystartowali do eurowyborów, może świadczyć, że nie wierzą w zwycięstwo w kraju za dwa lata. Jednak do kolejnych wyborów w kraju jeszcze sporo czasu i dużo może się jeszcze zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
inquisition Re: Początek końca PiS? 08.06.09, 07:53 PS. Gdyby krytycy sondaży wiedzieli w jaki sposób działa statystyka, wiedzieli by, że nawet najlepiej przygotowane sondaże mogą pokazać tendencję (umocnienie partii A, osłabienie partii B) ale nie wyprognozują dokładnych wyników. Więcej spokoju, oraz większej uwagi na lekcjach życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
profesor.dr.hab Wielki sukces PISu. Na nic propaganda GW, TVN, 08.06.09, 08:05 No jak mi przykro, że się nie udało ogłupić Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Paradne! Zwycięzca, który na mecie był o 08.06.09, 09:40 kilkanaście długości za głównym przeciwnikiem!!!!:)))) Coś takiego mógł wymyślić jedynie debil. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: profesor.r.hab 08.06.09, 14:16 profesor.dr.hab napisał: > Wielki sukces PiSu. Na nic propaganda GW, TVN > No jak mi przykro, że się nie udało ogłupić Polaków. Nie zgadzam sie z Toba. To nie jest sukces PiSu. To jest wyrazne zayciestwo antypolskich mediow, ktore skutecznie wypraly mozgi wielu Polakom. Wynik powinien byc conajmniej odwrotny! PS - Nie jestem entuzjasta PiSu. Osobiscie,w porownaniu z antypolska PO uwazam PiS za o wiele mniejsze zlo. Odpowiedz Link Zgłoś
antyk-aczor PKW: PO - 44 proc., PiS - 27 proc. 08.06.09, 07:34 Za wyniki wyborcze, należy się Krakowowi druga Nowa Huta! Odpowiedz Link Zgłoś
antyk-aczor PKW: PO - 44 proc., PiS - 27 proc. 08.06.09, 07:39 Za wyniki wyborcze, należy się Krakowowi druga Nowa Huta! Odpowiedz Link Zgłoś
kabanos84 Re: PKW: PO - 44 proc., PiS - 27 proc. 08.06.09, 09:57 Głupcze, w Krakowie PO zdobyło 50% głosów a PiS 30%. Odpowiedz Link Zgłoś
w_u_j_e_k Polska A i B 08.06.09, 07:42 Wyniki wyborów po raz kolejny pokazują podział Polski na postepową, pro europejską i zacofaną zaściankową. Z ściana wschodnią coś trzeba zrobic, cywilizować, edukować. Czy w XXI wieku mozna ciągle kierowac się XiX wiecznymi uprzedzeniami i fobiami? Odpowiedz Link Zgłoś
antyk-aczor Re: Polska A i B 08.06.09, 07:49 w_u_j_e_k napisał: > Wyniki wyborów po raz kolejny pokazują podział Polski na postepową, > pro europejską i zacofaną zaściankową. Z ściana wschodnią coś trzeba > zrobic, cywilizować, edukować. Czy w XXI wieku mozna ciągle kierowac > się XiX wiecznymi uprzedzeniami i fobiami? Komentarz: Kraków zaściankowy? Oj ten Boy zawsze miał rację! Odpowiedz Link Zgłoś
w_u_j_e_k Kraków 08.06.09, 08:26 Kraków jest zaściankowy, prowincjonalny, melancholijny. Krakow żyje historią, dawnym blaskiem królewskiego miasta. Krakow jest klerykalny, staroświecki. Krakow jest równiez miastem skąpych i chciwych mieszkańców zdzierajacych skórę z turystów (ceny parkingów, kawy w kafejkach itp). Kraków to miasto nieporadne, prowadzi do niego wiecznie remontowana autostrada czy od lat zapchana zakopianka. W miescie brak parkingów a te nieliczne jakie są maja ceny absurdalne a organizacja parkingu na lotnisku jest całkiem egzotyczna. Jest tłum turystow ale brak toalet, rozsądnej gastronomii itp. Często zastanawiam się, dlaczego lubię przyjeżdzac do Krakowa, co przyciąga do tego miasta. Może to właśnie ta magia XIX wiecznej galicyjskiej prowincji? Odpowiedz Link Zgłoś
krrk Re: A Ty w u j e k j esteś z warszawki? 08.06.09, 08:57 tak coś za bardzo nie tolerujesz innych Odpowiedz Link Zgłoś
w_u_j_e_k Do krrk 08.06.09, 09:12 Jak to nie toleruje innych? Napisałem, że mi się w Krakowie podoba i to prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
kabanos84 Re: Kraków 08.06.09, 09:58 W Krakowie PO zdobyło 50% głosów a PiS 30% tak więc chyba całkiem w normie w porównaniu do reszty kraju? Kiedy nauczycie się rozróżniać Kraków od okręgu krakowskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
gzesiolek Re: Kraków 08.06.09, 11:09 w_u_j_e_k napisał: > Kraków jest zaściankowy, prowincjonalny, melancholijny. Krakow żyje > historią, dawnym blaskiem królewskiego miasta. Krakow jest > klerykalny, staroświecki. Krakow jest równiez miastem skąpych i > chciwych mieszkańców zdzierajacych skórę z turystów (ceny parkingów, > kawy w kafejkach itp). Kraków to miasto nieporadne, prowadzi do > niego wiecznie remontowana autostrada czy od lat zapchana > zakopianka. W miescie brak parkingów a te nieliczne jakie są maja > ceny absurdalne a organizacja parkingu na lotnisku jest całkiem > egzotyczna. Jest tłum turystow ale brak toalet, rozsądnej > gastronomii itp. > Często zastanawiam się, dlaczego lubię przyjeżdzac do Krakowa, co > przyciąga do tego miasta. Może to właśnie ta magia XIX wiecznej > galicyjskiej prowincji? a moze po prostu na tle reszty kraju ten wstretny Krakow nie wypada tak zle... zauwaz iz pod wzgledem hotelarstwa, gastronomii i atrakcji turystycznych ciezko znalezc miasto, ktore moze choc troche z Krakowem konkurowac... i moze miasto jest zasciankowe i klerykalne... ale jednak w samym miescie Zbychu Z. nie cieszył się, aż takim poparciem jak w reszcie okręgu... a PO pobilo PiS dosc wyraznie 50:30... czym to sie rozni od zasciankowosci innych wiekszych miast? Odpowiedz Link Zgłoś
qc Mapa skutecznosci dywersji Koscola 08.06.09, 07:58 a moze na wschodzie lepiej tez slychac radio Trwam ktore nadaje z rosji? Odpowiedz Link Zgłoś
maciekgr Re: ciemna Galicja... 08.06.09, 09:13 W tej ciemnej Galicji komunistom nie udało się sfałszować (jako jedynym miejscu w Polsce) referendum 3XTAK! Teraz mieszkańcom Krakowa nie udało się zrobić wody z mózgów propagandą sukcesu! Ciemna to jest Warszawa, Gdańsk! Kraków Vivat! 100 Lat! Odpowiedz Link Zgłoś
kabanos84 Re: ciemna Galicja... 08.06.09, 10:03 nie porównuj Krakowa z resztą małopolski i świętokrzyskim, w Krakowie PO zdobyło 50% głosów a PiS 32% Odpowiedz Link Zgłoś
busz.man ty zabużanin odwal się od Polaków 08.06.09, 10:45 na wschodzie i w Polsce centralnej ludzie żyją na swojej ziemi od wieków, a euro-entuzjastami (czytaj euro-oszołomami) okazują sie przywezieni w wagonach zza Buga. Pewnie dlatego, że sa ludźmi wyrwanymi z własnych korzeni i tożsamości. W każdym razie wara od ludzi, którzy od wieków są na swoim. Odpowiedz Link Zgłoś
yesiotr panowie, popełniacie błąd rzeczowy w rozumowaniu 08.06.09, 15:08 to przecież nie miasto Kraków wybrało PiS, tylko cały ten mocno zaludniony, lecz słabo zurbanizowany, teren naokoło Krakowa i Kielc. mógłbym się niemal założyć, że w żadnym mieście powyżej 100 tys. mieszkańców, PiS nie dosięgnął 25% poparcia. dlatego - edukujmy i unowocześniajmy wieś! Odpowiedz Link Zgłoś
samktos PKW: PO - 41 proc., PiS - 27 proc. 08.06.09, 07:47 Wyniki jak wyniki ...najwieksze poparcie maja dwie partie prawicowe uprawiajce populizm i niestety pelne ludzi niekompetentnych uwazajacych sie za super fachowcow jedyna roznica jest w zasadzie w nazwach .PO jest srednio liberalna jak sie okazuje i jest to tak na prawde upudrowane Pis... szkoda ze Polacy maja taka krotka pamiecalbo moze nie chca pamietac jak powstaly obie te partie i z jakich ludzi sie skladaja...niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
ofiara_systemu Jak to możliwe ? 08.06.09, 07:49 Wydają miliony funduszy na likwidację ściany wschodniej czyli Polski B a ta zamiast znikać powiększa się . Właśnie do Polski B przyłaczyło się Mazowsze ! Czy politycy wyciągną z tego wnioski ? Odpowiedz Link Zgłoś
stasia24 Podzielic kraj Wisłą na 2 części! 08.06.09, 08:07 I niech za Wisłą zostaną Kaczyńscy, Kurscy itp i chociaż zachodnia część nie będzie cierpiała za wybory PISiaków ze wschodu! Odpowiedz Link Zgłoś
busz.man Re: Podzielic kraj Wisłą na 2 części! 08.06.09, 10:50 I na zachodzie zostaną "oświeceni" zabużanie, którym kiedys dała poniemieckie domy komuna, a teraz da frykasy Unia z Platformą. Buhaha Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monter-christo Re: Podzielic kraj Wisłą na 2 części! 09.06.09, 03:36 busz.man napisał: > I na zachodzie zostaną "oświeceni" zabużanie, którym kiedys dała > poniemieckie domy komuna, a teraz da frykasy Unia z Platformą. Buhaha ciemnoto, w calej zach-pln, pln, pln-wsch, pld i centralnej polsksce wygrala PO i co - tez tam poniemieckie(?) domy dostali przesiedlency od komuny ? wez sie lepiej za nauke, na glupca przynajmniej nie wyjdziesz :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Podzielic kraj Wisłą na 2 części! 08.06.09, 11:09 Lepper i Rynio Czarnecki to zachodnia Polska. Janusz Palikot i Józef Życiński to wschodnia Polska. Geograficznie, oczywiście. Bo cywilizacyjnie na odwrót. Odpowiedz Link Zgłoś
leszlong Re: Jak to możliwe ? 08.06.09, 09:18 @ofiara_systemu: Bo wyniki dla Mazowsza w wyborach parlamentarnych podawane są z Warszawą, która zmienia układ sił. Wystarczyłoby , aby Warszawa zawsze była oddzielnym okręgiem do głosowania, i Mazowsza nagle trafia do pojęcia matecznika PiS-u. A co do ściany wschodniej, to zauważ, iż dalej na wschód jest Warszawa niż Kielce, które są zaliczane do tej ściany, a stolica nie. Przecież województwo mazowieckie jest mocno na wschód rozciągnięte i winno być zaliczane do ściany wschodniej. Odpowiedz Link Zgłoś
profesor.dr.hab PIS moralnym zwycięzcą wyborów 08.06.09, 07:54 Pomimo zmasowanej propagandy GW, TVN, Polsatu i innych mediów PO, PIS osiągnął blisko 30 % wynik. To bardzo dobry rezultat. Będzie jeszcze lepszy jak wyznawcom Tusia otworzą się oczy po podwyżkach - m.in. akcyzy na paliwo. Odpowiedz Link Zgłoś
bezy2008 Re: PIS moralnym zwycięzcą wyborów 08.06.09, 08:56 Panie Kaczkowyznawco - daruj sobie tę propagandę. Gratuluję sukcesu, ale wystarczy tego sikania w majtki Odpowiedz Link Zgłoś
akkj Re: PIS moralnym zwycięzcą wyborów 08.06.09, 10:55 Nie znudziło ci się analfabeto jeszcze tutaj rzygać? profesor.dr.hab napisał: > Pomimo zmasowanej propagandy GW, TVN, Polsatu i innych mediów PO, PIS osiągnął > blisko 30 % wynik. To bardzo dobry rezultat. Będzie jeszcze lepszy jak > wyznawcom Tusia otworzą się oczy po podwyżkach - m.in. akcyzy na paliwo. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monter-christo krzywa leci stale w dól !!!!!! 09.06.09, 04:27 profesor.dr.hab napisał: > Pomimo zmasowanej propagandy GW, TVN, Polsatu i innych mediów PO, > PIS osiągnął blisko 30 % wynik. To bardzo dobry rezultat. Będzie > jeszcze lepszy... tak na starcie zawyzyles wynik PiSmatolkow .... tylko o 10 % !!! PiS 5% mniej w sosunku do wyb. sejmowych a PO zyskalo 3% " bedzie lepiej" - ciekawe jakie sa tego podstawy ? wybory do Sejmu 2005 PiS - 26.99% PO - 24.14% PiS/PO - 1.12 wybory do Sejmu 2007 PiS - 32.11% PO - 41.51% PO/PiS - 1.3 teraz PiS - 27.40% PO - 44.43% PO/PiS - 1.6 staly spadek poparcia a PiSmatoly obwieszczaja zwyciestwo uuuhahahahaha wygrywajcie tak dalej i bedzie po .... ptopkach Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monter-christo po .... ptokach oczywiscie 09.06.09, 04:28 po .... ptokach oczywiscie Odpowiedz Link Zgłoś
arahat1 wstrzytmac dotacje unijne dla krkowa....manne z 08.06.09, 07:56 nieba maja zapewniona to po co im kasa????krkow pokazal nareszcie swoje prawdziwe oblicze..az bierze obrzydzenie... Odpowiedz Link Zgłoś
extrafresh Największa beka wyborów - Tadzio Cymański 08.06.09, 07:59 Już sobie wyobrażam Tadzia na salonach w Brukseli! :] Pisiory pozbyły się swojego mediowego pajaca. Kogo teraz będą zapraszać do telewizji? Szczypińską? BEKA ROKU! Odpowiedz Link Zgłoś
profesor.dr.hab A co tam u świetego Maryjana ??? ehehe 08.06.09, 08:07 Miał w cuglach wygrać, a skończyło się jak wtedy, gdy tonął z AWSem eheh Odpowiedz Link Zgłoś
maciekgr Re: wstrzytmac dotacje unijne dla krkowa....manne 08.06.09, 09:06 W Krakowie, jako jedym mieście w Polsce, komunistom nie udało się sfałszować referendum 3XTAK! W Krakowie jako jedynym mieście w Polsce propaganda sukcesu Tuska została obnażona! VIVAT KRAKÓW! 100 LAT! Odpowiedz Link Zgłoś
gzesiolek Re: wstrzytmac dotacje unijne dla krkowa....manne 08.06.09, 12:05 maciekgr napisał: > W Krakowie, jako jedym mieście w Polsce, komunistom nie udało się > sfałszować referendum 3XTAK! W Krakowie jako jedynym mieście w Polsce > propaganda sukcesu Tuska została obnażona! > > VIVAT KRAKÓW! 100 LAT! zgadzam sie... wiwat Cracovia PO vs PIS 50:30 ;) Zarowno propaganda Tuska jak i propaganda Jara, zostala obnazona... Odpowiedz Link Zgłoś
koballt Re: Żółta dla tych co to za PO a nie poszli na w 08.06.09, 08:31 sondażownie dawały ponad 50% także już po wyborach wczoraj wieczorem Odpowiedz Link Zgłoś
koballt Re: żólta kartka dla sondażowni 08.06.09, 08:42 w efekcie tylko wieczorna dyskusja w TVN24 o wyniku wyborów miała sens bo tam sondażownia jak należy oszacowała Odpowiedz Link Zgłoś
profesor.dr.hab 75% Polaków "olało" PO - partię miłości i zostało 08.06.09, 08:13 w domach ... Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 zapewne zagłosowali na miłość a'la PIS:) 08.06.09, 08:17 ale ktoś nie policzył ich glosów:) nawet niska frekwencja to porażka PO:) taką macie instrukcję z KC PISDY od towarzyszki jarosławy na zawsze dziewicy? ciekawa linia obrony, ciekawa:) Polak-ateista Odpowiedz Link Zgłoś
rojczer Re: 75% Polaków "olało" PO - partię miłości i zos 08.06.09, 08:44 Farmazonisz, profesorku od siedmiu boleści. 75 proc. Polaków NIE POSZŁO NA WYBORY, a więc "olało" także PiS, SLD, PSL, Libertas, Rydzyka i wszystkich świętych politycznych Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Profesor debil, jak na debila przystało, nie 08.06.09, 09:33 zauważył że PiS olało jeszcze więcej wyborców a skrajna prawicę wyborcy wyrzucili do kosza na śmieci:) Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: 75% Polaków "olało" PO - partię miłości i zos 08.06.09, 10:46 To nie tak. 75 % Polaków zostało w domach, zatem NIE MIELI NIC PRZECIWKO Platformie Obywatelskiej, zdecydowanemu faworytowi wyborów. Odpowiedz Link Zgłoś
akkj Re: 75% Polaków "olało" PO - partię miłości i zos 08.06.09, 10:56 A PiS-u nie olali? profesor.dr.hab napisał: > w domach ... Odpowiedz Link Zgłoś