w_u_j_e_k 09.06.09, 13:47 Tak, to bedzie trudne 5 lat, może nie dla tej 50-tki ale dla pozostałych obywateli raczej tak. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
presentation1 ..A co tam robil Premier?.... 09.06.09, 13:53 Doczepil sie pod uroczystosc?.W sumie nie musial sie meczyc z pilka. Odpowiedz Link Zgłoś
extrafresh Re: ..A co turobil presentation1?.... 09.06.09, 14:02 Ja wiem co. Szpieguje dla UB. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok niejaki kaczynski tzw. prezydent albo inaczej 09.06.09, 14:30 powiedział, co wiedział! No tak, ale to robot sterowany przez Jadołsawa Kłamczynskiego - głównego NaDzistę. Odpowiedz Link Zgłoś
europacierz Wywnioskowałeś to ze swego dłubania w nosie? 09.06.09, 14:32 bo chyba nie ze zdania na czołówce GW? Odpowiedz Link Zgłoś
chrabia_mentne_ciasto Re: niejaki kaczynski tzw. prezydent albo inaczej 09.06.09, 17:24 1410_tenrok napisał: > powiedział, co wiedział! No tak, ale to robot sterowany przez Jadołsawa > Kłamczynskiego - głównego NaDzistę. Jak to się stało, że PiSdęt nie zawetował takich antypolskich wyników????? Odpowiedz Link Zgłoś
marek99az1 Re: ..A co tam robil Premier?.... 09.06.09, 14:39 presentation1 napisał: ..A co tam robil Premier?.... > Doczepil sie pod uroczystosc?.W sumie nie musial sie meczyc z pilka. Durnowaty presentation1, może napiszesz o co ci chodzi? Czy już odbiło ci całkowicie? Nienawiść zmacerowała ci mózg? Odpowiedz Link Zgłoś
ursynow33 Re: ..A co tam robil Premier?.... 09.06.09, 14:57 marek99az1 napisał: > presentation1 napisał: > ..A co tam robil Premier?.... > > Doczepil sie pod uroczystosc?.W sumie nie musial sie meczyc z > pilka. > > > Durnowaty presentation1, może napiszesz o co ci chodzi? Czy już > odbiło ci całkowicie? Nienawiść zmacerowała ci mózg? --------------------------------------------------------------- Mamy duet blizniakow- europacierz z presentation1. Kandydaci do Tworek - pierwsi na liscie! Odpowiedz Link Zgłoś
ursynow33 Re: ..A co tam robil .... 09.06.09, 14:54 presentation1 napisał: > Doczepil sie pod uroczystosc?. ----------------------------------------------- presentation1 - tobie juz na prawde niezle odbilo - co ty robisz na forum - w Tworkach byloby lepsze miejsce dla ciebie! Premier reprezentuje rzad wiec jest na wlasciwym miejscu we wlasciwym czasie - a tobie nic do tego! Odpowiedz Link Zgłoś
chrabia_mentne_ciasto Re: ..A co tam robil .... 09.06.09, 17:26 ursynow33 napisał: > presentation1 napisał: > > > Doczepil sie pod uroczystosc?. > ----------------------------------------------- > presentation1 - tobie juz na prawde niezle odbilo - co ty robisz na > forum - w Tworkach byloby lepsze miejsce dla ciebie! > > Premier reprezentuje rzad wiec jest na wlasciwym miejscu we > wlasciwym czasie - a tobie nic do tego! Dla tego UBeckiego debila premierem jest w dalszym ciągu paranoiczny jarkacz. Odpowiedz Link Zgłoś
hetman131 Re: Bruksela - Ostatnie Wiadomosc i!! 09.06.09, 16:44 Bruksela June 9 2009 Europarlament rozwaza potrzebe wprowadzenia testow ze znajomosci trzech jezykow Angielskiego, Niemieckiego i Francuskiego na poziomie sredniego zaawansowanie. Test taki pozwoli zorientowac sie o sprawnosci nowych czlonkow tej organizacji i zapobiec ewentualnym powaznym utrudnieniom w pracach Parlamentu. Wymagania dla nowych deputowanych sa podyktowane dotychczasowymi trudnosciami i kosztami jakie ta organizacja poniosla w poprzedniej kadencji. Aby pozwolic nowym czlonkom na powtorzenie swoich umiejetnosci Komisjia Parlamentarna odpowiedzialna za sprawnosc funkcjonowania obrad zarowno Parlamentu jak i poszczegolnych komisji ustalila trzymiesieczny okres karencji przed wyznaczeniem konkretnych terminow przeprowadzanych testow. Odpowiedz Link Zgłoś
skaflok Re: Nowi europosłowie odebrali świadectwa:To będz 09.06.09, 13:55 35 tyś x 12 = 420 tyś rocznie x 5 = 2,1mln czystej dietki przez cala kadencje. i ja sie k... pytam za co ? ;( Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek_meteorolog Re: Nowi europosłowie odebrali świadectwa:To będz 09.06.09, 13:57 Trzeba było startować a nie teraz narzekać, że ty tyle nie dostaniesz. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Nowi europosłowie odebrali świadectwa:To będz 09.06.09, 14:21 skaflok napisał: > 35 tyś x 12 = 420 tyś rocznie x 5 = 2,1mln czystej dietki przez cala kadencje. > i ja sie k... pytam za co ? ;( Jeszcze nie jest za pozno, jeszcze mozesz ukonczyc podstawowke, liceum i studia, ucz sie to bedziesz wiedial za co...;DDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
boryska1 Re: Nowi europosłowie odebrali świadectwa:To 09.06.09, 14:49 życzę wszystkim europosłom sukcesów w pracy dla Polski i Unii Odpowiedz Link Zgłoś
skaflok Re: Nowi europosłowie odebrali świadectwa:To będz 09.06.09, 15:35 spoko jestem na poziomie konczenia studiów i dalej nie wiem za co. przeciez pieniadze dostaje sie za pracę... Odpowiedz Link Zgłoś
xezaq Moja polonistka by mnie zastrzeliła 09.06.09, 14:01 "Uroczystość (...) miała bardzo uroczysty charakter." Ja generalnie "trójkowy" zawsze byłem ale za takie zdanie w dowolnym wypracowaniu by mnie pomieszała z błotem, pożarła i wypluła. GAZETO, to wy już gimnazjalistów zatrudniacie, żeby wam artykuły pisali? To bierzcie chociaż tych "trójkowych" bo "dop." to troszkę mało... Odpowiedz Link Zgłoś
hildegunst Re: Moja polonistka by mnie zastrzeliła 09.06.09, 14:57 GAZETowcy nawet tego nie czują. Szkoda twojego czasu i klawiatury Polonistka to dzisiaj zawód na miarę Siłaczki. Regularne rzucanie pereł przed wieprze. Odpowiedz Link Zgłoś
amirez Nowi europosłowie - pięc lat latania 09.06.09, 14:02 Pięć lat latania - czyżby prezio płacił z własnej kieszeni za te loty, że taki bystry gościu się zrobił ? Bo tak cosik mi się zdaję, że to z mojej kieszeni będą latać. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Nowi europosłowie - pięc lat latania 09.06.09, 14:06 > czyżby prezio płacił z własnej kieszeni za te loty, no co ty, on ostrzega. Zamierza przejąć "patrioty" :D Odpowiedz Link Zgłoś
ksionc_proborzdz Re: Nowi europosłowie - pięc lat latania 09.06.09, 14:08 A co, nie płaci podatków? Odpowiedz Link Zgłoś
stgosc Re: Nowi europosłowie - pięc lat latania 09.06.09, 14:51 ksionc_proborzdz napisał: > A co, nie płaci podatków? --------------- Brak słów. Podatkami innych obdzierają. Odpowiedz Link Zgłoś
ursynow33 Re: Nowi europosłowie - pięc lat latania 09.06.09, 15:01 amirez napisała: > Pięć lat latania - czyżby prezio płacił z własnej kieszeni za te loty, że taki > bystry gościu się zrobił ? > Bo tak cosik mi się zdaję, że to z mojej kieszeni będą latać. - ------------------------------------------------------------- Już od lipca to się zmieni. Parlament Europejski wprowadza jednakowe stawki wynagrodzenia na nowych, jednolitych zasadach. Zamiast "skromnej pensji" posła krajowego wszyscy będą dostawać po 7665,31 euro brutto miesięcznie (ponad 5,9 tysiąca euro na rękę) z budżetu UE. Po średnim kursie NBP to blisko 35 tys. złotych. Od zasady jednolitej pensji mogą być wyjątki. Na wniosek posła i pod warunkiem, że zasiadał on w PE wcześniej, przed 2009 rokiem, będzie on mógł otrzymywać wynagrodzenie na starych narodowych zasadach (co może się opłacać tylko Włochom, którzy dotychczas zarabiali około 12 tys. euro). Nowy statut przewiduje, że każdy eurodeputowany otrzyma z budżetu UE emeryturę. Jej wysokość wyniesie 3,5 proc. pensji za każdy rok spędzony w PE, ale nie więcej niż 70 proc. pensji. Oprócz pensji każdy deputowany dostaje też dietę. To 298 euro za każdy dzień posiedzenia plenarnego lub komisji PE czy frakcji partyjnej (ok. 4,2 tys euro miesięcznie). Parlament Europejski wypłaca dietę, ale pod warunkiem, że poseł podpisze się na oficjalnej liście obecności. Europosłom przysługuje też miesięcznie do 17,5 tys. euro na biura poselskie, w tym na wynagrodzenie swoich asystentów i zlecone ekspertyzy oraz 4 tys. euro na działalność biur krajowych. Według nowego statutu, każdy poseł będzie mógł rozliczyć rocznie 24 dni podróży w swym własnym kraju oraz do 4 tys. euro kosztów służbowych podróży zagranicznych Odpowiedz Link Zgłoś
pomysl.po.wypiciu a jak latanie, to i picie małpeczek 09.06.09, 14:07 ewentualnie "kaczuszek" Odpowiedz Link Zgłoś
krytyk67 Kaczyński widzi latanie jako zajęcie europosłów??? 09.06.09, 14:08 W dalszym ciągu nie nauczył się niczego o UE.I w Paryżu nie zrobią z owsa ryżu. Odpowiedz Link Zgłoś
moskala69 Dodatkowo zdobędą licencję pilota. 09.06.09, 14:10 Proponuję również fotel katapultowy. Odpowiedz Link Zgłoś
balajanek Uroczysta uroczystość... 09.06.09, 14:10 ...czy informację mogliby pisać "dziennikarze" którzy ukończyli już gimnazjum? Odpowiedz Link Zgłoś
q3000 Takie prezydent ma pojęcie o Europarlamencie!!! 09.06.09, 14:25 Praca w Brukseli kojarzy mu sie tylko z lataniem, bo sam tylko lata bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
ursynow33 Re: Takie prezydent ma pojęcie o Europarlamencie! 09.06.09, 15:05 \q3000 napisał: > Praca w Brukseli kojarzy mu sie tylko z lataniem, bo sam tylko lata > bez sensu. ______________________________________________________________ "Dzięki rządowi Tuska Polska podporą Europy. Według gazety Polska "pod rządami prawicowo-liberalnego premiera Tuska przymierza się do tego, by zamiast petenta przy bocznym stole być podporą zjednoczonego kontynentu". - Nie zawsze tak było - zaznacza "FAZ", przypominając o dramatycznej sytuacji w Polsce w latach 90., aferach korupcyjnych, które prowadziły do upadku rządów. Wizja państwa lansowana przez Kaczyńskich poniosła porażkę (...) I gdy narodowo-konserwatywni bracia Kaczyńscy próbowali w latach 2005-2007 przeobrazić demokratyczną republikę w klerykalno- narodowy system prezydencki z antyniemieckim podłożem, wydawało się, że próba nadania "karolińskiej" Europie wymiaru wschodniego skończyła się fiaskiem - pisze "Frankfurter Allgemeine Zeitung". Dodaje, że obecnie Polska stoi "na progu nowej roli" - W sferze polityki energetycznej albo Partnerstwa Wschodniego kraj ten należy od dawna do czołowej grupy, która rozwija wizje dla całego kontynentu. W innych obszarach, jak ochrona środowiska albo infrastruktura - jeszcze kuleje". " Odpowiedz Link Zgłoś
hetman131 Re: Nowi poslowie - Niemowy 09.06.09, 14:25 Polski temat TABU = Zacofanie Jezykowe! Wyobrazcie sobie - spotkanie, przy stole siedza przedstawiciele kilku narodow a tu wchodzi Polak i na przywitanie ani Be ani Me a co tu dopiero mowic o szybkich negocjacjach... Wiecie jak beda oceniani tam bez umiejetnocsi sklecenia kilku slow w jakimkolwiek jezyku? Jak Dumb Polak - te usmiechy nie mowiac juz o komentarzach nie przyniosa chwaly - a przeciez wystarczylo tylko zmienic kryteria - zamiast tepych szwagrow, Leprow lub zakompleksionych niedoukow pozwolic aby Pierwszy Raz W Histori ostatnich ponad 50 lat WYBRAC NORMALNYCH Ludzi.. Czlowiek to brzmi dumnie ..tylko znowu nie tutaj...i jeszcze nie teraz - A Szkoda! Efekty beda az strach pomyslec!! W S T Y D !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ursynow33 Re: Nowi poslowie - Niemowy 09.06.09, 15:11 hetman131 napisał: > Polski temat TABU = Zacofanie Jezykowe! > > Wyobrazcie sobie - spotkanie, przy stole siedza przedstawiciele kilku narodow > a > tu wchodzi Polak i na przywitanie ani Be ani Me a co tu dopiero mowic o szybkich negocjacjach... > Wiecie jak beda oceniani tam bez umiejetnosci sklecenia kilku slow w jakimkolwiek jezyku? Jak Dumb Polak - te usmiechy nie mowiac juz o komentarzach nie przyniosa chwaly - a przeciez wystarczylo tylko zmienic kryteria - zamiast tepych szwagrow, Leprow lub zakompleksionych niedoukow pozwolic aby Pierwszy Raz W Historii ostatnich ponad 50 lat WYBRAC NORMALNYCH Ludzi.. Czlowiek to brzmi dumnie ..tylko znowu nie tutaj...i jeszcze nie teraz - A Szkoda! > Efekty beda az strach pomyslec!! > W S T Y D !!!!! ------------------------------------------------------- "Kaczyński zapewnił jednak, że nikt nie będzie marginalizował Ziobry. Wszelkie głosy w tej sprawie to szukanie dziury w całym - ocenił. - Uczyć się języka i przygotowywać się do tego, żeby był dobrym europosłem. Tak bardzo tego chciał - to moje rady dla Zbigniewa Ziobry. Bez znajomości języka angielskiego czy francuskiego będzie posłem c z w a r t e j k a t e g o r i i - mówił Jarosław Kaczyński. Czyli przyznaje, że Ziobro się nie nadaje na europosła - potwierdza to, co powtarzali krytycy Ziobry: jak trójkowicz chodzący na korepetycje z angielskiego (szkolnego - żeby nie było) może być dobrym europosłem? Wybory Ziobry, słuchajcie prezesa.. " Odpowiedz Link Zgłoś
anvill Re: Nowi poslowie - Niemowy 09.06.09, 15:46 Zgadzam się z prezydentem dla Zbynka Ziobry to 5 lat bedzie sie opierało właśnie na uciążliwym lateniu wte i wewte bo nic więcej tam nie zrobi. Mam propozycje dla PiS niech wypłacą Zbynkowi z góry 50% kasy którą dostanie przez te 5 lat w Brukseli a sami wyślą kogoś bardziej odpowiedniego - PiS to duża partia może znajdą kogoś przynajmniej ze znajomością angielskiego i IQ większym od tego którym dysponuje świnka morska Odpowiedz Link Zgłoś
tepicpo Nowi europosłowie odebrali świadectwa:To będzie... 09.06.09, 14:27 Jarosław Wałęsa ubrał się bardzo gustownie na "uroczysta uroczystość" :P jaki (prosty) ojciec, taki (prost...) syn Odpowiedz Link Zgłoś
q3000 Re: Nie strój zdobi człobieka , buraku 09.06.09, 14:29 Kaczory chodzą w garniturach a są kartoflami.... Odpowiedz Link Zgłoś
mefius1 nie wiedziałem że Parlament Europejski urzęduje 09.06.09, 14:34 na pokładzie samolotu. 785 miejsc siedzących w klasie biznes, to tego 5 lat w powietrzu bez międzylądowań na tankowanie. Ta maszyna musi byc cudem techniki. Odpowiedz Link Zgłoś
staryduster prezydet PiS-u... bełkot idioty... 09.06.09, 14:41 i tyle o tym gnomie... Odpowiedz Link Zgłoś
hildegunst Re: Będzie mógł spokojnie odwiedzać kluby gejowsk 09.06.09, 15:00 Chyba miałeś na myśli Narcyza, bo to żelazna część jego elektoratu. Odpowiedz Link Zgłoś
waw-el Nowi europosłowie odebrali świadectwa:To będzie.. 09.06.09, 14:53 "Przypomniał, że w ciągu 3 miesięcy Sąd najwyższy rozstrzygnie o ważności wyborów." a co tu rozstrzygac. Frekfwencja 25%... 1/4 dokonala wyboru europoslow. 3/4 powiedzialo - nie. Odpowiedz Link Zgłoś
mefius1 Nowi europosłowie odebrali świadectwa:To będzie... 09.06.09, 15:01 Z czym Prezydentowi RP, cenionemu prawnikowi i mężowi stanu kojarzy się zaszczytna funkcja posła Parlamentu Europejskiego? Z zatwierdzaniem budżetu? Ujednolicaniem przepisów? Podejmowaniem ważnych z punktu widzenia UE spraw? Nie - Pan Prezydent myśli w pierwszej kolejności o lataniu. Może każdemu po małpce na drogę? Odpowiedz Link Zgłoś
q3000 Prezydent mówi, ze wolne wybory byly 30 lat temu.. 09.06.09, 15:03 No,no to jakaś nowina na skalę międzynarodową... Odpowiedz Link Zgłoś
alik666 Jurata tu Jurata tam 09.06.09, 15:04 Pisrezydęt wie o czym mówi. W końcu przeloty do Juraty w tę i we w tę potrafią zmęczyć największego twardziela. Nic przyjemnego, no ale ktoś to przecież musi robić. Odpowiedz Link Zgłoś
stgosc Nowi europosłowie odebrali świadectwa:To będzie.. 09.06.09, 15:10 Prawda jest taka:20-lat minęło od dkrągłego stołu.20-lat przepie...ją tę Polskę i do tej pory nie ma nikogo żeby to rozliczyć,bo każdy cos ma.Tylko na dole trzeba zapie...ć żeby GÓRA żyła w luksusie. Odpowiedz Link Zgłoś
b_krufka sztuka latania 09.06.09, 15:33 samoloty w mojej glowie zdaje sie myslec pan prezydent - uprzejmie donosze, iz mozna jeszcze skorzystac z pociagu. Kuszetka z Warszawy do Kolonii, a potem to juz bliziutko:) Dobrze, ze nic o krzeslach nie wspomnial... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
carpaccio4 zawsze to jeden drugiemu będzie mógł pzyznać 09.06.09, 17:00 się ile przeleciał. to chyba żadna tajemnica? w końcu wszystko na koszt systemu Odpowiedz Link Zgłoś
marian.65 Nowi europosłowie ...ale jaja!!! 10.06.09, 09:58 Wielkie wybory do E.P. za nami.Mogliśmy głosować na podstawionych,nikomu nie znanych figurantów lub na nieudolnych skorumpowanych polityków którzy przeszli już wszystkie stanowiska w polskim rządzie i zawiedli.Ci ludzie pogrążyli Polskę w chaosie a większość polaków w biedzie i teraz zasiądą w europarlamencie.Ciekawe czyje interesy i jaki kraj będą tam reprezentować? Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: Nowi europosłowie ...ale jaja!!! 10.06.09, 14:02 marian.65 napisał: > Wielkie wybory do E.P. za nami.Mogliśmy głosować na podstawionych,nikomu nie zn > anych figurantów lub na nieudolnych skorumpowanych polityków którzy przeszli ju > ż wszystkie stanowiska w polskim rządzie i zawiedli.Ci ludzie pogrążyli Polskę > w chaosie a większość polaków w biedzie i teraz zasiądą w europarlamencie.Cieka > we czyje interesy i jaki kraj będą tam reprezentować? Masz oczywiscie racje. Nie zapominaj jednak, ze za wybor takich, a nie innych poslow nalezy podziekowac tylko i wylacznie wyborcom z wypranymi do cna mozgami, ktorzy przez caly czas istnienia PRL-bis zawsze glosuja na komuchow, eurolewactwo, polonofobow i germanofilow. To jest normalka. Odpowiedz Link Zgłoś
marian.65 Re: Nowi europosłowie ...ale jaja!!! 11.06.09, 01:50 O.K.wszystko zależy od wyborców.Tylko po co iść na wybory jeśli mamy głosować na nikomu nie znanych ludzi wyciągniętych z kieszeni rządzących lub na tych którzy okupują parlament od lat.Łatwo zauważyć że u steru siedzą ciągle ci sami ludzie zmieniający się tylko stołkami po każdych wyborach.Widząc ich osiągnięcia i zachowanie nie nie trzeba być debilem by się zniechęcić.Jeśli można posadzić przy żłobie tylko tych samych nieudaczników i kombinatorów i patrzeć co robią z nami i nasza ojczyzną to niech się tak stanie przynajmniej bez mojego udziału myśli coraz więcej ludzi.I mnie to wcale nie dziwi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
popieram.pl czy to na pewno wyborcy są bezmózgowi? 11.06.09, 21:02 a ja uważam że to chrzanienie i rozumiem tych co nie chodzą bo żeby wybrać dobrze to trzeba mieć z czego. i nie dziwne że ludzie wybierają jak to określasz: komuchow, eurolewactwo, polonofobow i germanofilow, bo moim zdaniem tylko tacy startują w wyborach. a jak zaczną pojawiać się normalni to może wreszcie nasz naród wybierze dobrze. żyje jeszcze taką nadzieją Odpowiedz Link Zgłoś