4dagome1 20.06.09, 13:37 O jak dawno nie było o ojcu inwestorze .zaniedbujecie sie .libertas przegrał ma długi ale jest okazja dowalić ojcu inwestorowi .Za ojcem inwestorem to możecie co najwyżej teczke nosic /Gdzie wam do niego Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andrzej554 Re: Ojciec Rydzyk i chińska mafia 20.06.09, 14:02 Tak, a Ty za "ojcem inwestorem" w zębach swoją emeryturę mu nosisz. Odpowiedz Link Zgłoś
husyta1 Redemptorysta Rydzyk ma władzę nad Panem Bogiem 20.06.09, 22:19 Niewielu zdaje sobie sprawę z tego, jaka władze nad Panem Bogiem roszczą sobie katoliccy kapłani za sprawa założyciela Redemptorystów. Założyciel zakonu, Alfonso Liguori, (1696 – 1787) w podręczniku dla kapłanów katolickich tak pisał o władzy katolickiego kapłana nad ciałem Pana Jezusa: “Dostojeństwo kapłana bierze się także stąd, że posiada on moc nad prawdziwym i mistycznym ciałem Jezusa Chrystusa. W sprawie mocy, jaką kapłani sprawują nad prawdziwym ciałem Jezusa Chrystusa, naucza się, że gdy wygłoszą słowa konsekracji, Wcielone Słowo jest zobowiązane posłusznie przyjść do ich rąk w postaci sakramentu… Sam Bóg posłuszny wypowiedzianym przez kapłanów słowom – HOC EST CORPUS MEUM (”To jest ciało moje”) – zstępuje na ołtarz, przychodzi gdzie Go zawołają, ilekroć Go zawołają, oddając się w ich ręce, choćby byli jego nieprzyjaciółmi. Gdy już przyjdzie, pozostaje całkowicie w ich gestii; przesuwają Go z miejsca na miejsce, jak im się podoba, mogą też, jeśli sobie życzą, zamknąć Go w tabernakulum, zostawić na ołtarzu lub usunąć na zewnątrz kościoła, mogą też, jeśli tak postanowią, spożyć Jego ciało lub podać innym jako pokarm… Władza Redemptorystów (i katolickich kapłanów) nad Panem Bogiem? Odpowiedz Link Zgłoś
sam16 Re: Ojciec Rydzyk i chińska mafia 20.06.09, 16:18 4dagome1 napisał: > O jak dawno nie było o ojcu inwestorze .zaniedbujecie sie .libertas przegrał > ma długi ale jest okazja dowalić ojcu inwestorowi .Za ojcem inwestorem to > możecie co najwyżej teczke nosic Oczywiscie najlepiej zeby ta teczka byla pelna pieniedzy z ktorych ojciec nidgy sie nie rozliczy. /Gdzie wam do niego Tu zgadzam sie w calej rozciaglosci.Ojciec Rydzyk jest niezrownany w robieniu ludziom wodu z mozgu i wyciagania pieniedzy od otumanionych wyznawcow. Na najwieksze uznanie zasluguje zebranie pienidzy na wykupienie stoczni. Ludzie oddaja wdowi grosz do wspolnej kasy a potem te pieniadze przepadaja bez sladu i nawet nikt nie probuje sprawdzic co sie z nimi stalo.Zreszta nie ma takiej potrzeby bo przeciez ojciec cieszy sie tak wielkim zaufaniem spolecznym i na pewno kazdy grosz ktory wydany przez niego poszedl na dobry cel. Odpowiedz Link Zgłoś
marianna102 Re: Ojciec Rydzyk i chińska mafia 20.06.09, 18:25 sam16 napisał: >Ojciec Rydzyk jest niezrownany w robieniu > ludziom wodu z mozgu i wyciagania pieniedzy od otumanionych wyznawcow. >> Ludzie oddaja wdowi grosz do wspolnej kasy a potem te pieniadze przepadaja bez sladu > Tak, pieniądze przepadają bez śladu, a radio, telewizja, uczelnia itd spadły niczym manna z obłoków. Odpowiedz Link Zgłoś
qreator Podobizna Rydzyka zawieszona na szyi mężczyzn... 20.06.09, 20:07 przebranych z księży, lub księży przebranych za mężczyzn{ÓW}..dobre ! Odpowiedz Link Zgłoś
sam16 Re: Ojciec Rydzyk i chińska mafia 20.06.09, 22:28 Radio tv i uczelnia z cala pewnoscia istnieja i nie spadnly z oblokow w postaci manny. O Rydzyk jest bardzo przedsiebiorczym czlowiekim ale mnie nie o to chodzi. Jesli oranizuje sie zborke pieniedzy na wykupienie stoczni to trzeba uczciwie wykazac ile tych pieniedzy zostalo zebranych i na jaki cel zostaly wydane.Bo jesli te pieniadze mialy uratowac stocznie to nie mozna ich bez zgody dawcow przeznaczyc na radki czy tv. A co na to urzad skarbowy? czy zebrane pieniadze sa wolne od podatku? Elementarna przywoitosc i uczciwosc nakazuje zeby rozliczyc sie z zebranych pieniedzy bo inaczej ludzie maja niepotrzebne watpliwosci i snuja podejrzenia. Jesli o Rydzyk nie ma nic do ukrycia to niech przedstawi dowody a wtedy nie bedziemy musieli sie domyslac ani wierzyc na slowo. A czy ojciec RYDZYK powiedzial ze pieniadze ze zbiorki na stocznie przeznaczyl na tadio i telewizje?-a jesli tak to ile zostalo zebrane a ile zostalo wydane i na co. Odpowiedz Link Zgłoś
snellville Ojciec Rydzyk i chińska mafia 20.06.09, 20:44 A ja tadzia lubie!!!.....dopoty potrafi walic was w rogi,dla mnie jest bohaterem. Starzy a glupi!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lks17 O jaki ładny i w dodatku geotermalny 20.06.09, 21:34 qu.as na krzywych nóżkach. Odpowiedz Link Zgłoś
fedorczyk4 Re: O jaki ładny i w dodatku geotermalny 20.06.09, 21:55 Ciszej nad tą trumną. NIK i insze po cichutku, bez rozgłosu, próbuja sie dobrać do Tadzia. Materiały uzbierają, streszczą, zamieszczą, zrobi się narodowe pruut. I to potwornie śmierdzące. Normalniejsi z wyznających rydzykoreligię (a takich jest kilku i kilkanaście jedynie)uwierzą i wycofaja się. Oszołomy totalne, jak ostatni naziści, będą walczyli do ostatniej kropli czerwonej krwinki! Odpowiedz Link Zgłoś
a.giotto Kumór, ale o co chodzi? 21.06.09, 00:24 kto ci płąci za obronę chińczyków? NIe martw się, oni sobie doskonale dadzą radę. Masz pretensje, że Nasz Dziennik i Rzepa bronią interesów polskich a nie chińskich? Bo to są polskie gazety! Odpowiedz Link Zgłoś
kociewiak2 Ojciec Rydzyk i chińska mafia 21.06.09, 08:10 komu wlasciwie chcemy dokopac,my ponad 90% katolikow w Polsce,chyba tylko tym ok.10% a wystarczy dyrektorze radia M..dokladnie czytac Biblie a jest tam wszystko co Bog ma do powiedzenia w kazdej sprawie- -troche pokory,milosci wybaczenia itd,................................................................. ........................................... Odpowiedz Link Zgłoś
maciejkozlowski Czy stale muszę czytać o tym psychopacie Rydzyku? 21.06.09, 09:27 Handlarz samochodów niemieckich, cwaniak i zupełny bęcwał -Rydzyk. Kompromituje cały Kościół i pluje w oczy rozsądkowi. A ja, cholera, chyba do śmierci będę musiał o jego "dokonaniach" czytać. WSTYD DLA POLSKI !! Dla nas wszystkich zjawisko istnienia tego klechy to wstyd ! Odpowiedz Link Zgłoś
koszmarekopalek Ojciec Rydzyk i chińska mafia 21.06.09, 09:46 dla mnie zastanawiajace jest : 1. dlaczego przedstawiciele Kościoła Katolickiego do dziś nie ustosunkowali się do działalności o. Rydzyka? (podobnie i do o. Jankowskiego) 2. dlaczego po dziś dzień nie wiem, co się stało z pieniędzmi na ratowanie stoczni gdańskiej. niby coś tam coś tam, ale tak na prawdę nic. a jednocześnie widzę, jak się rozbudowała uczelnia w Toruniu. 3. czy te kwestie związane są ze stanowiskiem KK by nie otwierać esbeckich teczek duchownych z czasów komuny? jest to tak śmierdzące, że normalnie rzygać się chce. nie wiem, skąd ci ludzie w takim razie, piszę o kapłanach KK, roszczą sobie prawo do głoszenia Słowa Bożego. a ciemny lud idzie drogą kłamstwa i obłudy. Odpowiedz Link Zgłoś
areabis "Rz" ma samych głupawych dziennikarzy , nie tylko 21.06.09, 13:45 niejakiego Rybczyńskiego . Od dawna nie używam tego szmatławca nawet w klo . Odpowiedz Link Zgłoś
koszerny51 Redaktor Michnik i rosyjska mafia 21.06.09, 15:07 jak przystalo na prawdziwych koszernych, w redakcji zlosliwych i chamskich nie brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
timoszyk Re: Ojciec Rydzyk i chińska mafia 21.06.09, 18:20 Z duzymi grupami imigrantow nie ma klopotu tylko wtedy, gdy sie szybko asymiluja. Chinczykom moze to przyjsc z trudnoscia, nawet gdyby chcieli. Jesli ktos sie ze mna nie zgadza, prosze o pozytywne przyklady. Osobiscie mysle jednak, ze akurat Polsce zalew Chinczykow nie grozi, bo jest na swiecie jeszcze kilka lepszych miejsc, a nie jest to narod na tyle prymitywny, by tego nie zauwazyc. Pewna ilosc Chinczykow nam sie zreszta przyda, jak kazdy powiew innego powietrza. Takze z punktu widzenia o. Rydzyka imigracja chinska powinna miec gleboki sens. W Chinach maja znikome szanse na nawrocenie sie, a w Polsce kosciol co 100 metrow. Waclaw Timoszyk Odpowiedz Link Zgłoś