zbig1113 Re: maciekgr..więc miej sie na baczności, mendo.. 20.06.09, 23:43 Ty też mógłbyś ich nie pić. Odpowiedz Link Zgłoś
krawiec6661 Re: Ojej 20.06.09, 23:47 Co się dziwić. Jakby za mną łaził jakiś śmieszny gostek w okularkach z ukrytym mikrofonem, wkręcał się na nie swoja imprezę i pisał potem jak tam było ch... to tez bym by klapsa w dziąsło sprzedał. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota.olszanska Re: Bójka pod Jasną Górą 20.06.09, 23:48 no dokładnie tak, zgadzam się w 100%. to wszystko są brednie jakieś z tym kościołem. jak słyszę, że ktoś w sobie poczuł powołanie, to mi się lać ze śmiechu chce. chyba kasę poczuł, a za bardzo nie wie, jaki interes rozkręcić, żeby ją zarobić w odpowiedniej ilości, więc idzie na księdza. ja takie powołanie (do kasy) to czuje codziennie przechodząc np. koło kolektury lotto. noż ku... kiedy ten naród się ocknie i zrozumie, że ich takie Radyjo Maria w ch... robi i okrada, twierdząc jednocześnie, że ich zachód albo żydzi przyjdzie i okradnie. Jak dotąd to z tego zachodu całkiem dobre pieniądze ciągniemy, a RM tylko kasę od ludzi wyciąga. no ale kiedyś wymrą dziadki co to jeszcze wojnę pamiętają i nie będzie kogo hitlerem i niemcami straszyć i skończy się ojciec rydzyk. tylko musimy jeszcze wytrzymać. moczu już taki jeden z drugim utrzymać nie może ale kurde radio przy uchu zawsze :-) moja dewiza jest taka, że kościół to jest firma jak każda inna, posiadająca w każdym polskim mieście po kilka, a w częstochowie kilkadziesiąt filii. zarabiają kasę i świadczą usługi, są do tego przez lata w seminariach przygotowywani. powinni więc mieć transparentną księgowość i odprowadzać podatki. wtedy sami by uniknęli wielu przykrych oskarżeń. a pier... o powołaniach to niech wsadzą między bajki. chrystus nie miał cennika na uzdrawianie chorych albo nauczanie, a oni mają na swoje usługi. (co łaska ale nie mniej niż...) tylko naród polski jest taki głupi i jak z obcym walczyć to potrafi, ale wewnątrz pozwala sobie robić koło pióra. u naszych zachodnich sąsiadów to kościół walczy o wiernych i ich szanuje. bo ludzie trzeźwo myślą i w ci_la się robić nie dadzą. i jakoś ich za wielka kara boska za słabą frekwencję w świątyniach nie spotyka. są dla siebie życzliwi i dbają o siebie nawzajem. sąsiad o sąsiada. a i nawet obcemu na ulicy dzień dobry powiedzą. ot tak po prostu, żeby miło się żyło. oj nie taka była nauka chrystusa, nie taka - odpowiadając na pytanie trombozuha Odpowiedz Link Zgłoś
zbig1113 Re: bo to miłość bliźniego jest... 20.06.09, 23:50 Nie wiedziałem że na błonia jasnogórskie mają wstęp tylko wyznawcy ojca dyrektora. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Gość w dom - Bóg w dom ! 20.06.09, 23:53 Tak nas uczyli dziadowie, a nie żeby strudzonego wędrowca lać z baśki ! :-P Odpowiedz Link Zgłoś
krupniok_pl Od katoli Boże mnie chroń !!!!!!! 20.06.09, 23:57 Z wrogami sam sobie poradzę. Odpowiedz Link Zgłoś
szczamnapis twoja znajomośc poprawnej pisowni dokładnie wskazu 20.06.09, 23:55 je poziom. i tyle w temacie, moherowy betonie. p.s. "niemodne" Odpowiedz Link Zgłoś
szczamnapis Re: Ma szczęście, że nie trafił na mnie 20.06.09, 23:56 prawdziwy rzymski katolik z ciebie. co prawda z chrześcijaństwem się minąłeś, ale ojciec radiotelegrafista jest z ciebie dumny. Odpowiedz Link Zgłoś
ergo12 to ten katabas z przylepionym usmiechem 20.06.09, 23:58 A wszyscy oni mają buzie pedofili! Odpowiedz Link Zgłoś
zbig1113 Re: Wara od uczciwych ludzi. Schetyna to 20.06.09, 23:59 Nadstaw kuperka ojcu dyrektorowi. Jaka wypowiedź, taka replika. Odpowiedz Link Zgłoś
johnyzzz Bójka pod Jasną Górą 21.06.09, 00:03 nikt nie spodziewa się hiszpańskiej inkwizycji. vide Monthy Python Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb Tylko że Radio Maryja bezbożników nie zapraszało. 21.06.09, 00:03 O ile wiem ojcowie Paulini także nie, a już szczególnie tak zakłamanych nienawistników Kościoła jak Maszkowski. Próby zamącenia i sprowokowania zadymy powinny być napiętnowane a nie pochwalane panowie redaktorzy z GW. Wtargnięcie "wścieklizny politycznej" jaką reprezentuje Maszkowski na błonie przed klasztorem powinno się spotkać z jak najszybszą i zdecydowaną reakcją straży jasnogórskiej. Proszę sobie tylko wyobrazić co byłoby w USA gdyby jakiś nawiedzony antysemita wtargnął sobie z bibułą antysemicką do synagogi. Myślę że miałby dużo szczęścia gdyby go nie zastrzelono na miejscu, a jedynie zakuto w kajdany i poturbowano. Tylko w Polsce możliwe było aby go tak łagodnie potraktowano. Jak poczuje bolesne pieczenie w miejscu w którym plecy tracą swoją szlachetną nazwę, to może być pewien że to za moją było przyczyną... __________ Czym skorupka za młodu nasiąknie tym na starość śmierdzi. Więc nic dziwnego, że bezpieczniacy którzy zgodnie z leninowskimi normami traktowali Kościół jako wroga przeznaczonego do zniszczenia, obecnie całą swoją furię obrócili na toruńską rozgłośnię. [red. S. Michalkiewicz] Nie możemy zapominać o tym, iż antyklerykalizm i kosmopolityzm tworzą fundament braterskiej doktryny masońskiej która obowiązuje nadal, również w ostatnim dwudziestoleciu. Mówi ona że tylko wszyscy ludzie równiejsi są braćmi i tylko takim wybranym należy się władza, dobra materialne, prestiż, autorytet, uznanie, niezależnie od tego kim byli w przeszłości i do jakich łajdactw, zdrad, zbrodni się przyznali. [W. Łysiak] Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb Ot prawdziwe bolszewickie wychowanie... 21.06.09, 00:17 i kultura niemiecka wraz ze swym porażającym analfabetyzmem forumowego "pożytecznego idioty" w całej krasie o IQ rozmiarów damskiego buta. Na drzewo banany prostować, aby były zgodne z normami unijnymi, albo do kur pilnować by stały w klatkach równo i pazurami do przodu. Moje wyrazy współczucia. Bez odbioru tumanie. Odpowiedz Link Zgłoś
krupniok_pl Tych czarnych katabasów też nikt nie zaprasza, 21.06.09, 00:12 a łażą po chatach z jakąś kolędą, czy cóś. Wpyerdalają się wszędzie bez zaproszenia. Do polityki, do in vitro, do eutanazji, do aborcji pyerdoląc przy tym coś o swoich poglądach, które ja mam w doopie!` Uważają nawet, że więcej wiedzą o seksie od tych, co go uprawiają. Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb A kto by tam do Ciebie chamie zbuntowany... 21.06.09, 00:22 chciał przyjść i po co. Jedynie bluzgać potrafisz a i to nietęgo. Zaś w głowie przerażająca pustynia duchowa i moralna pustka. Nie nadasz się nawet na opał... Odpowiedz Link Zgłoś
j-50 Re: A kto by tam do Ciebie chamie zbuntowany... 21.06.09, 02:40 Ty się zajmij pustynią duchową muchomora - cwaniaczku. Poczęty został w okresie, gdy jego ojciec był w Niemczech. Ojciec biologiczny nie jest zatem ojcem ślubnym. Jak mawiali starożytni Polacy - zwykły bachor. Ale ten bachor popędził następnie na kopach swego ojca biologicznego, odpłacając mu w ten sposób za wieloletnią pracę na utrzymanie bachora. Bachorstwo zostało następnie wykryte w seminarium i w związku z tym bachor nie mógł liczyć na żadną karierę sutannową. To dlatego bachor stał się nikczemnikiem. Jako nikczemnik zaorał następnie grób swej matki. Jako złodziej w gronostajach olał także swych głodujących braci - zupełnie "po chrystusowemu". Módl się ciulu o forsę, bo o rozum już za późno - po ślunsku ci zaszpracham. Odpowiedz Link Zgłoś
mireky Re: Tylko że Radio Maryja bezbożników nie zaprasz 21.06.09, 13:19 ludzi, którzy nawołują do nienawiści do innych tylko dlatego że ci śmią mieć inne zdanie należy zamykać w pierdlu a nie bronić.nikt nie zabrania głosić słowa bożego czy swoich racji ale jak ktoś posuwa się do kłamstw, obelg i celowo wzmaga nienawiść wobec różnych grup społecznych to się kogoś takiego powinno izolować od społeczeństwa. a największą zbrodnią jest robienie ludziom świństw pod pretekstem działalności religijnej. hańba. Odpowiedz Link Zgłoś
szczamnapis niemożliwe, że jesteś tak porąbany. 21.06.09, 00:04 mam wrażenie, że nieźle prowokujesz. w przeciwnym razie powinieneś zostać wysterylizowany, ażeby twoja głupota nie była dziedziczona. Odpowiedz Link Zgłoś
walbrzych Bojówkarze Kościoła katolickiego 21.06.09, 00:08 Redemptoryści stanowią szpicę bojówek Kościoła katolickiego w Polsce. Oj, by się działo, gdyby w Polsce nadal panował PiS i wskrzesił świętą Inkwizycję. Odpowiedz Link Zgłoś
somatico Bójka pod Jasną Górą 21.06.09, 00:11 Oj, żałosny ten artykulik. Ja tam RM nie popieram ale jakby na ten przykład na jakimś wielkim żydowskim święcie w Izraelu ktoś rozdawał antysemickie ulotki to by go zlinczowali. Więc niech GW nie praktykuje aż takiej hipokryzji bo się po prostu ośmiesza. Odpowiedz Link Zgłoś
herby_hero przekażcie sobie znak pokoju 21.06.09, 00:14 boooogu niech będa dzięki. na wieki wieków aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaamen Odpowiedz Link Zgłoś
clooney-g Re: Bójka pod Jasną Górą 21.06.09, 00:15 PiS o zakazie in vitro: zgodny z debilizmem Kościoła. Odpowiedz Link Zgłoś
huk256 Re: bo to miłość bliźniego jest... 21.06.09, 00:15 maciekgr napisał: > Co Ty chopie prostej przenośni nie rozumiesz! Myślisz że gdybym nie rozumiał to robiłbym sobie z tych głupotek co napisałeś jaja? No weź... > Menda wdarła się na nie > swój teren to została pogoniona! Ta „menda” nie przyszła tam rozdawać ulotek reklamowych M1 czy Realu, tylko próbowała otworzyć ludziom oczy na łgarstwa Radia Maryja – jak widać komuś to niepodpasowało. > Zaraz tam była kamera i > fotoreporterzy – przypadak?! Nie, spisek maso-komuno-żydo-amerykano-niemco czegoś tam. A na poważnie to kolo chyba przyszedł tam z aparatem i chciał uwiecznić jak to rozdaje ulotki młodym – i przy okazji pewnie uwiecznić kilku wyznawców od których mógł dostać po pysku – ja się nie dziwię, wystarczy obejrzeć filmy na Youtube'ie jak jade potrafią wyznawcy radia pluć, tak swoją drogą czy jest na tym forum ktoś kto merytorycznie mógłby mi wyjaśnić oco tak naprawdę im chodzi i jaką teorię głoszą? > Tolerował byś na swoich imieninach mendę co by mędziła, że podajesz > wódkę od ruskich, mięso z kota, ciasto z zakalcem! Pewnie nie, ale jakbym naprawdę podawał te rzeczy to reakcja była by mniej więcej taka jak tego „księdza” - w końcu strach że ktos odkryje prawdę robi swoje... Odpowiedz Link Zgłoś
j-50 Re: bo to miłość bliźniego jest... 21.06.09, 03:17 Kolego! Doświadczenie wskazuje, że z osłem nie należy się kopać. Niech on więc nadal dorodnym osłem pozostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
tia666 Re: maciekgr..więc miej sie na baczności, mendo.. 21.06.09, 00:16 klamiesz, ksiadz pije publicznie co niedziele i nie puszcza pawi! Odpowiedz Link Zgłoś
ekumeniczny Pytanie do Michnika, cenzora i niePolakow 21.06.09, 00:17 Panowie antychrzescjanie-niePOLACY, a gdyby pod wasza sciane placzu podszedl Katolik i wreczal ulotki o POTRZEBIE PRODUKTYWNEJ PRACY i SZKODLIWOSCI LICHWY I OSZUSTWA (czytaj o POCHODZENIU filderhofa, madoffa, i innych nieCHRZESCJAN) to co zrobilaby wasza policja i wasi opetani talmudyczna miloscia do chrzescjan ekstremisci? po cholere prowokujecie modlacych sie ludzi? dlaczego zamiast prowokowac niewinnych modlacych sie ludzi nie wezmiecie sie do PRODUKTYWNEJ PRACY? czy ten wasz pacholek ktory rozdawal ulotki pracowal choc jedna godzine produktywnie w swoim zyciu? czy zarobil uczciwie choc na JEDNO SNIADANIE? Odpowiedz Link Zgłoś
ergo12 Re: Pytanie do Michnika, cenzora i niePolakow 21.06.09, 00:20 Wynocha z forum ! Odpowiedz Link Zgłoś
herby_hero idzcie do domu ofiara spełniona 21.06.09, 00:24 dać wpr żonie i skopać psa, niech ma cham i prostak zapchlony nauczkę. aaaaaaaaaaaaaamen. bóg z wami. Odpowiedz Link Zgłoś
krupniok_pl Czemu polska młodzież modli się do czarnej Żydówki 21.06.09, 00:22 I dlaczego twierdzi, że obrzezany Jozef jej nie bzyknął? Ktoś wie? Odpowiedz Link Zgłoś
herby_hero Re: Czemu polska młodzież modli się do czarnej Ży 21.06.09, 00:25 bo podobno bzyknął ją cały legion rzymskich sałdatów. krupniok_pl napisał: > I dlaczego twierdzi, że obrzezany Jozef jej nie bzyknął? > > Ktoś wie? > > Odpowiedz Link Zgłoś
puch4cz Jaką ścianę płaczu? 21.06.09, 06:37 Następny kretyn który myśli, że cała Polska jest miejscem świętym? Odpowiedz Link Zgłoś
krawiec6661 Re: Pytanie do Michnika, cenzora i niePolakow 22.06.09, 00:08 Popełniasz typowy dla ludzi zaślepionych i głupich błąd utożsamiając przeciwników RM z żydami (jesteś rasistą?), komuchami i innymi masonami. To co nazywasz prowokacją to sam fakt pojawienia się na waszej uroczystości kogoś z poza tego kółka wzajemnej adoracji, więc tez ciężko dyskutować. A o tym czego w życiu dokonał Rafał - bloger to możesz sobie poczytać np. na wikipedii - pl.wikipedia.org/wiki/Rafa%C5%82_Maszkowski Popytaj lepiej księży, który z nich przepracował uczciwie chociaż jeden dzień w życiu, będzie to promil z całości. Odpowiedz Link Zgłoś
krakower Bójka pod Jasną Górą 21.06.09, 00:24 Chcieliście mieć klerykalne państewko, to macie. A "sukienkowym" coraz bardziej odbija, jak każdej bogatej i nawiedzonej bandzie. Odpowiedz Link Zgłoś
majkel33 Nauka Rydzka nie ma nic wspólnego z nauką Jezusa.. 21.06.09, 11:18 Jezus nawet jak szedł na ukrzyżowanie to mówił "wybacz im ojcze albowiem sami nie wiedzą co czynią". Rydzyk i jego radio Maryja to jedna wielka sekta, w której najważniejszymi wartościami są władza i pieniądze. Oczywiście ładnie to jest wszystko ubrane w "wiarę" i miliony biednych emerytów dają się nabrać. Jest przecież napisane, że szatan jest bardzo przebiegły. ALE JEDNO SOBIE TRZEBA UŚWIADOMIĆ - NIE WOLNO UTOŻSAMIAĆ KATOLICYZMU Z RADIEM MARYJA. To jest tylko jakaś skrajna frakcja, która osiągnęła zbyt duże wpływy. Ale myślę, że przeminie wraz z ojcem Rydzykiem. Żadna skrajność nie jest dobra ani katolicka, ani antykatolicka i wszędzie można spotkać zarówno ludzi mądrych i dobrych jak i złych i głupich. Odpowiedz Link Zgłoś
rccc I dlatego zydowski B'nai B'rith chce go wykonczyc? 21.06.09, 21:43 Z rzadowej strony ambasady USA w Polsce: polish.poland.usembassy.gov/poland-pl/wydarzenia_20010/bnai-brith- otwiera-now-lo-w-warszawie--9-wrzenia-2007.html B’nai B’rith otwiera nową lożę w Warszawie 9 września 2007 9 września przy okazji otwarcia nowej loży B’nai B’rith w Warszawie ambasador USA w Polsce Victor Ashe spotkał się z działaczami tej organizacji – prezesem Moishem Smithem i wiceprezesem Danem Mariaschinem. Omówiono m.in. ----------> sprawę ustawodawstwa dotyczącego zwrotu mienia oraz ----------> kwestie związane z Radiem Maryja i Telewizją Trwam. Otwarcie warszawskiej loży B’nai B’rith oznacza odrodzenie się tej organizacji żydowskiej w Polsce po niemal 70 latach nieobecności. Odpowiedz Link Zgłoś
photoreporter Re: Kolejna żydowska hucpa 21.06.09, 00:26 i dlatego ksiadz, przewodnik duchowy na niby, rzeuca sie z piesciami na czlowieka?? wg wiary brata?? no to prosze wybaczyc ale takiego powolania nie rozumiem, a ksiadz pomylil ugrupowania, powinien sie do bojowki LPRowskiej zapisac... Odpowiedz Link Zgłoś
yanfhowah Re: Bójka pod Jasną Górą 21.06.09, 00:26 trombozuh napisał: > Czy taka właśnie była nauka Chrystusa? MUSISZ IM TO NAPISAC O JAKA NAUKE CHODZI ONI TYLKO WYZNAJA BIBLIE ,,RYDZYKA..... Odpowiedz Link Zgłoś