Dodaj do ulubionych

Czy Kaczyński zna Vadera?

27.06.09, 07:53
za co się Pisuary nie wezmą to wszystko albo spieprzą albo zniszczą, jak stalin
Obserwuj wątek
    • vaironix Re: Czy Kaczyński zna Vadera? 27.06.09, 08:56
      > To najbardziej znany polski zespół, czy komuś podoba się taka muzyka, czy nie.

a myslalem ze Behemot jest najbardziej znany :|
      • trv Re: Czy Kaczyński zna Vadera? 27.06.09, 09:49
        W sumie ja bym powiedział, że obydwa zespoły są tak samo znane.
        W końcu jeden czy drugi jak dają koncerty za granicą to sale są pełne i nikt nie
        pyta "kto to".
        • tetlian Gdyby promował chrześcijaństwo to by było dobrze? 27.06.09, 10:04
          Gdyby promował chrześcijaństwo to by było dobrze?

A w czym niby chrześcijaństwo jest lepsze od satanizmu? Ja nie jestem satanistą
          i wiele rzeczy w tej filozofii mi nie odpowiada. Ale porównując satanizm i
          chrześcijaństwo, śmiało mogę stwierdzić, że satanizm jest setki razy lepszy od
          chrześcijaństwa. No i nie jest tak niebezpieczny dla rozumu jak chrześcijaństwo.

Podsumowując, skoro promowanie satanizmu ma być czymś złym i zakazanym, to tym
          bardziej zakazane powinno być promowanie chrześcijaństwa.
          • trv Re: Gdyby promował chrześcijaństwo to by było dob 27.06.09, 11:03
            Satanizm nie jest doktryną filozoficzną. Z punktu widzenia filozofii jest ruchem
            religijnym, niezależnie od tego co twierdzą sami sataniści.
            • tetlian Re: Gdyby promował chrześcijaństwo to by było dob 27.06.09, 11:22
              trv napisał:

> Satanizm nie jest doktryną filozoficzną. Z punktu widzenia filozofii jest ruche
              > m
              > religijnym, niezależnie od tego co twierdzą sami sataniści.

Nieważne czym jest. Ważne, że nie jest tak niebezpieczny i zepsuty jak
              chrześcijaństwo.
              • ducks_arse Re: Gdyby promował chrześcijaństwo to by było dob 27.06.09, 14:12
                tetlian napisał:

> trv napisał:
                >
                > > Satanizm nie jest doktryną filozoficzną. Z punktu widzenia
                filozofii jest
                > ruche
                > > m
                > > religijnym, niezależnie od tego co twierdzą sami sataniści.
                >
                > Nieważne czym jest. Ważne, że nie jest tak niebezpieczny i zepsuty
                jak
                > chrześcijaństwo.
                >
                A od kiedy to KK jest taki niebezpieczny???? Nie utożsamiaj z
                kościołem różnego typu sekt jak chociażby faszystowsko-bolszewickie
                Radyjo z Ryjem.
                • ar.co Re: Gdyby promował chrześcijaństwo to by było dob 27.06.09, 15:37
                  KK nie powstrzymuje działalność Radia Ma Ryja, co oznacza, że jest
                  winny i odpowiedzialny za to, co to Radio głosi. Podobnie zresztą
                  jak JP2, dzięki któremu w ogóle mogło zaistnieć.
                • tetlian Re: Gdyby promował chrześcijaństwo to by było dob 27.06.09, 15:38
                  > A od kiedy to KK jest taki niebezpieczny???? Nie utożsamiaj z
                  > kościołem różnego typu sekt jak chociażby faszystowsko-bolszewickie
                  > Radyjo z Ryjem.

Jest niebezpieczny, ponieważ każe ludziom wierzyć w bajki. Jest niebezpieczny,
                  ponieważ spowalnia postęp w nauce. Jest niebezpieczny ponieważ propaguje
                  nietolerancję. Jest niebezpieczny, ponieważ zakazuje używania prezerwatyw, czego
                  konsekwencją jest wzrost zakażeń wirusem HIV. Jest niebezpieczny, ponieważ
                  zabrania aborcji nawet tygodniowego płodu. Jest niebezpieczny, ponieważ miesza
                  się w politykę i próbuje wszystkie swoje idiotyczne prawa wepchnąć do prawa
                  świeckiego.

I mógłbym tak jeszcze długo wymieniać.
            • wyleczony-z-platfusa Re: Gdyby promował chrześcijaństwo to by było dob 27.06.09, 11:23
              trv napisał:

> Satanizm nie jest doktryną filozoficzną. Z punktu widzenia filozofii jest ruche
              > m
              > religijnym, niezależnie od tego co twierdzą sami sataniści.

Wybacz..ale nie jestesmy zadnym ruchem religijnym :P
              Trudno byc ruchem religijnym skoro zadeklarowana wiekszosc satanistów to albo
              ateisci albo agnostycy. Jak juz to raczej ruch społeczny (lol) o podłozu
              filozoficznym -co nie znaczy że w samym nurcie nie zderza sie wiele "frakcji" i
              opcji. Na dodatek ludzie wpychaja do jednego worka zarówno satanizm jak i
              theleme co jest totalnym nieporozumieniem.To tak jakbys mianem stalinisty
              określił liberalnego socjalistę z Holandii.
              • trv Re: Gdyby promował chrześcijaństwo to by było dob 27.06.09, 13:08
                Po pierwsze ja bym powiedział, że jest to ruch społeczny o podłożu ideologicznym.
                Poza tym wyjaśnij mi dlaczego w tzw klasycznym nurcie satanizmu promowanym przez
                LaVay'a w "Biblii Szatana" (autorstwa zresztą tego pana) napisał, że nie jest to
                religia a jednocześnie opisuje satanistyczne rytuały o podłożu religijnym? I
                skoro nie jest to ruch religijny to dlaczego założył organizację o nazwie
                "Kościół Szatana"?
                • nroht Re: Gdyby promował chrześcijaństwo to by było dob 27.06.09, 13:54
                  Przecież sam LaVey pisał w książce, o której piszesz dlaczego umieścił tam
                  rytuały. Nie doczytałeś?
                • wyleczony-z-platfusa Re: Gdyby promował chrześcijaństwo to by było dob 27.06.09, 16:52
                  trv napisał:
                  Pozwolisz że odpowiem Ci za pomoca tekstów mojego kumpla Lectusa (są na
                  Racjonaliscie)
                  SATANIZM LA VEY`A (OKULTYSTYCZNY)

Jest to niewątpliwie głębsza forma satanizmu. Chyba najbardziej rozpowszechniony
                  w Polsce i na świecie. W niej to postać Szatana jest niczym innym jak
                  manifestacją sił przyrody, częścią ludzkiej natury (grzech czyli popędy) bądź
                  bliżej nie określonym bytem transcendentalnym. Nie uznaje jako takiego
                  chrześcijańskiego Boga ani diabla. Z archetypu pozostaje natomiast postać
                  Szatana. Owiany jest elementami mistycznymi, których obecność w tym rodzaju
                  satanizmu jest bardzo silna. Oddawanie czci Szatanowi, czy pod postacią owej
                  siły transcendentalnej, czy też może jako siła natury, odbywa się na zasadzie
                  rytuału satanistycznego. Nie jest to jednak typowa czarna msza, od której
                  zresztą tacy sataniści generalnie się odcinają. Rola magii ma jednak wiele
                  oblicz. Jest próbą oddziaływania na innych ludzi lub też formą samospełnienia
                  się i odreagowania negatywnych odczuć poprzez odwołanie się do własnej
                  (pod)świadomości.

Cechą tego rodzaju satanizmu nie jest krzywdzenie ludzi lub zwierząt, ale
                  zapewnienie sobie (i najbliższym, kochanym) szczęścia w życiu cielesnym, które
                  uważane jest za jedyne, poprzez odrzucenia postaci Boga i diabla. Kładzie nacisk
                  na egoizm, hedonizm, elementy magiczno-mistyczne i „wolną miłość". Jest o wiele
                  mniej niebezpieczny niż powierzchowny rodzaj satanizmu.

Może przybierać rożne formy. Bardziej i mniej nacechowane misteriami lub
                  kontekstem społeczno-filozoficznym. Wtedy przechodzi w ostatnią formę satanizmu.
                  Staje się wtedy satanizmem racjonalnym.

Należy jednak podkreślić, że jest to religia. Istnieje bóg (nie mylić z Bogiem!)
                  — istnieje bóg, mistyczna esencja, ponadnaturalna siła, która zwie się Szatanem.
                  Nieprawdą jest, iż ten nurt satanistyczny jest przykładem satanizmu
                  racjonalnego. Nie należy mylić satanizmu LaVeya z żadnym innym rodzajem
                  satanizmu. To byłoby błędem wskazującym na dość płytkie zgłębienie tematu. Już
                  na pierwszy rzut oka, kiedy porównuje się satanizm racjonalny z okultystycznym,
                  zauważamy wyraźnie określenie, jakiego używał LaVey: „religia satanistyczna".
                  Nie trudno zatem dostrzec różnicę pomiędzy religią a ideologią — mikro: pomiędzy
                  satanizmem LaVeya a satanizmem racjonalnym. Problem jest tutaj jednak troszkę
                  szerszy, albowiem wielu ludziom mylą się pojęcia Bóg i bóg, i rozumieją, że
                  składnikiem każdej religii jest Bóg, co jest oczywistym nonsensem, gdyż
                  generalnie każda religia ma swojego boga (!); Bóg zaś znamienny jest dla religii
                  chrześcijańskiej.
                  =====================================
                  To tyle jesli chodzi o satanizm Laveyanski -notabene uwazam Antonka za niezłego
                  hochsztaplera i xerowacza zarowno z Thelemy jak i z teozofii skroił, cos tam
                  dodał od siebie i wyszła mu Biblia Szatana. Sam "CoS" (church of satan" to
                  swietna maszynka do tłuczenia kasy w amerykanskim stylu :)))
                  ja jestem zwolennikiem satanizmu racjonalnego :
                  SATANIZM RACJONALNY

Zakłada, że człowiek jest tak zróżnicowaną psychicznie, emocjonalnie i
                  intelektualnie jednostką, że próba zamykania go (tj.satanizmu) w jakiekolwiek
                  zwięzłe streszczenia, opracowania czy definicje nie ma najmniejszego sensu.
                  Generalnie kładzie się maksymalny nacisk na hedonizm i nietzscheanizm, ale i tak
                  ich częstotliwość i nasycenie zależy od danego osobnika i może być bardzo
                  zróżnicowane, przybierając nawet skrajne wartości, takie jak — choć zabrzmi to
                  bardzo śmiesznie — asceza (!), oczywiście, czasowa, w celu uzyskania lepszych
                  doznań, odczuć, efektów.

W tym rodzaju satanizmu, postać Szatana jest symbolem. Może przyjmować bardzo
                  rożne oblicza w zależności od cech danego człowieka. Generalnie jednak, Szatan
                  jest manifestacją życia ziemskiego (gdyż zakłada takie za jedyne — poprzez
                  odrzucenie wizji Boga, diabla i innych sił metafizycznych, np.bogów), wolności
                  wyboru między dobrem a złem (założenie względności pojęć), czy najczęściej:
                  częścią ludzkiej, grzesznej, natury; gdyż takie charakterystyczne elementy
                  ludzkiej natury, jak lenistwo, chciwość, pożądanie, obżarstwo itp. są jej
                  częścią, tak samo, jeśli nie bardziej, ważną od pozostałych. Satanizm racjonalny
                  jest ideologią. Błędem jest (jak wspomniałem wcześniej) nazywanie tego satanizmu
                  religią, lub unikanie jednoznacznej odpowiedzi.

Kładzie się nacisk na naturalność. Wszystkie bowiem czyny są wyrazem woli
                  czyniącego!

Ten rodzaj satanizmu, praktycznie nie jest niebezpieczny, ale raczej aspołeczny.
                  Satanista odczuwa silna odrębność od społeczności w której przebywa, na skutek
                  tego, że jest indywidualistą. Satanista wie jednak, że jest częścią
                  społeczeństwa, co jest uzasadnieniem jego egoizmu.
                  ===============================
                  Pozwole tu sobie mieć w kilku kwestiach inne zdanie niż Lectus z którym wiele
                  osób ze swiatka satanistycznego sie nie zgadza. Ale to sa drobiazgi chociaz jak
                  mawiaja "diabeł tkwi w szczegółach "
                  jak chcesz porozmawiac to zapraszam na nasze portale .
                  satan.pl (aczkolwiek akurat ich uwazam za degeneratów o buddyjskim
                  skrzywieniu a sajt jest zdecydowanie podupadajacy ostatnimi czasy gdy pare lat
                  temu zmienił sie skład osobowy redakcji)
                  satanorium.pl bardziej hardcorowe jazdy :)zdecydowanie bardziej
                  antyklerykalny profil portalu niz w przypadku s.pl

• ondskan Re: Czy Kaczyński zna Vadera? 27.06.09, 10:15
        Vader jest bardziej znany, bardziej popularny i częsciej kojarzony.

Mam przekonanie, że za kilkanaście lat o Behemocie nikt nie będzie
        pamiętał, a Vader będzie miał status legendy. Już jest żywą legendą,
        jak Michael Jackson, z tym, że on od przedwczoraj juz nie żywą.

Dobrze, że jakiś radny potrafi nie patrząc na poglądy i linie
        partyjną wydobyć z marki miasta to, co jest najcenniejsze.
      • wyleczony-z-platfusa Re: Czy Kaczyński zna Vadera? 27.06.09, 11:32
        vaironix napisał:

> > To najbardziej znany polski zespół, czy komuś podoba się taka muzyka, czy
        > nie.
        >
        > a myslalem ze Behemot jest najbardziej znany :|

znany bo sie Nergal lansuje jak natalia kukulska (ciekawe kiedy w reklamie
        czarnego płynu do prania wystapi ??) .A to u Wojewódzkiego ,a to procesy z tym
        przechlastem nowakiem ze stowarzyszenia xianskich pojebów ,teraz lansik z Doda
        (przy tym ostatnim to juz przekroczył granice zdrowego rozsadku)
        • nroht Re: Czy Kaczyński zna Vadera? 27.06.09, 13:55
          Piter z Vadera też był u Wojewódzkiego, więc się odstosunkuj chłopie i poszukaj
          lepszych argumentów.
        • vaironix Re: Czy Kaczyński zna Vadera? 28.06.09, 14:08
          > znany bo sie Nergal lansuje jak natalia kukulska (ciekawe kiedy w reklamie
          > czarnego płynu do prania wystapi ??) .A to u Wojewódzkiego ,a to procesy z tym
          > przechlastem nowakiem ze stowarzyszenia xianskich pojebów ,teraz lansik z Doda
          > (przy tym ostatnim to juz przekroczył granice zdrowego rozsadku)

watpie zeby jacys obcokrajowcy znali Negrala dlatego ze jest Z Doda , byl u
          Wojewodzkiego
    • martinn571 Czy Kaczyński zna Vadera? 27.06.09, 09:10
      "Nikt, kto ma odrobinę oleju w głowie, nie nazwie sztuką wysokich lotów
      przebranych na czarno facetów oblewających się sokiem pomidorowym - mówi
      "Gazecie" szef zarządu głównego PiS Joachim Brudziński."

Właśnie trzeba mieć odrobinę oleju w głowie by zrozumieć tę muzykę. To nie doda
      czy fil. W Szwecji też jest dużo katolików, a jakoś potrafią być dumni ze swoich
      zespołów metalowych, promujących kraj.
      • vonslavek Jaki Satanizm? 27.06.09, 09:53
        Najpierw niech te oszołomy dowiedzą się co to jest Satanizm. Satanizm to nie
        jest żaden kult szatana, Satanizm to raczej filozofia życia a przysłowiowy
        Szatan to tylko symbol a nie obiekt modłów bo takie coś nie występuję. 95%
        Katolików w naszym kraju kieruje się nieświadomie większością zasadami Satanizmu
        tylko nawet o tym nie wie... Prosty przykład, Chrześcijaństwo ktoś cie uderzy w
        policzek nadstaw mu drugi, Satanizm ktoś cie uderzył oddaj mu dwa razy silniej.
        Proste i logiczne ale oczywiście dla znafcóf tematu to są czarne msze gwałcenie
        kotów czy tam zabijanie niszczenie cmentarzy itp brednie nie warte nawet
        komentowania

A co do Vadera świetny zespół
        • flamengista po co nadmiernie komplikować? 27.06.09, 10:56
          NIe jestem ekspertem od satanizmu, nie interesuje mnie to.

Ale przez długie lata słuchałem metalu, na samym Vaderze byłem 5-6
          razy.

I moim zdaniem to jak najbardziej zespół satanistyczny, choć Peter
          tego satanizmu na serio nie bierze. Pentagramy, teksty odwołujące
          się do szatana, specjalny "rytuał" na rozpoczęcie koncertu - to są
          wszystko elementy satanistyczne.

Z poważnym satanizmem nie ma to nic wspólnego, to powierzchowna,
          komercyjna otoczka - ale może być szkodliwa dla bardzo młodych i
          naiwnych ludzi.

Dlatego swojej córki bym przed 18tką na koncert Vadera nie zapraszał.

Czy Vader zasługuje na nagrodę od władz Olsztyna? Na pewno jest to
          najbardziej znany zespół z tego miasta, ale czy promował je w
          świecie? Tego już nie wiem. Wiem na pewno, że PiS i Vader to dwie
          opozycyjne części polskiego społeczeństwa, więc pomysł radnego jest
          faktycznie kuriozalny...
          • 13xm a tam zaraz satanizm.. 27.06.09, 11:20
            Niektórzy lubią Britney i przy niej się bawią, innym staje prze
            Wagnerze, kto inny kocha Rubika, a mnie ciarki przechodzą po plecach
            jak słyszę ciężkie gitary i napierd*lającą perkusję. Każdy lubi to
            co lubi. Ale gdy słuchaj Britney to ubierasz się jak ciota i robisz
            z siebie idiotę/idiotkę? Słuchający muzyki poważnej nie są też
            sztywnymi jak pal ludźmi w ciemnych gajerach.. "Rubikowcy" nie
            zmieniają co chwila włosów raz ja biały blond a potem na czerń.. Tak
            samo, słuchający metalu w jakiej kolwiek odmianie nie muszą być
            zaraz Bóg wie kim :/
            Kłopot wam z tym, że piosenki są mroczne, traktujące o śmierci,
            niszczeniu i szatanie? Że teledyski ciężkie?..a wyobrażał sobie ktoś
            z was, jakby wyglądał np Darski na scenie w różowych portkach i
            lizakiem w łapie? :D Jaka tematyka taki klimat, proste. A np
            teledyski czarnych hip-hopowców - tak tylko przewija się kasa i
            panienki..to już jest ok? I to właśnie oni pierdzielą jacy są
            religijni..tjaaa..swojej hipokryzji nie widzicie ale do wypominania
            jej komuś jesteście pierwsi.
            A czemu Vader nic nie dostanie?..proste - nie jest z "partii".
            • wyleczony-z-platfusa Re: a tam zaraz satanizm.. 27.06.09, 11:27
              13xm napisał:
              .a wyobrażał sobie ktoś
              > z was, jakby wyglądał np Darski na scenie w różowych portkach i
              > lizakiem w łapie? :D

po tym jak zaczał sie zadawać z Doda to jestem w stanie sobie to wyobrazic
              ...rotflll , wezma ją na wokalistke i z Behemotha zrobia polskiego Najt Fisza
              albo "ewe na szczęce "..masakra qrwa xDDD
              • nroht Re: a tam zaraz satanizm.. 27.06.09, 13:59
                taaa pewnie gdyby Nergal codziennie wciągał gorące kubki knorra to też byś
                pyszczył bo to nie jest truuuuu. Coż jeden może Dode puknąć, a pryszczate trole
                z sieci mogą tylko gonić skórę po pokoju pod plakaty z Dodą.
                • wyleczony-z-platfusa Re: a tam zaraz satanizm.. 27.06.09, 16:35
                  nroht napisał:

> taaa pewnie gdyby Nergal codziennie wciągał gorące kubki knorra to też byś
                  > pyszczył bo to nie jest truuuuu. Coż jeden może Dode puknąć, a pryszczate trole
                  > z sieci mogą tylko gonić skórę po pokoju pod plakaty z Dodą.

akurat tak sie składa ze uwielbiam makaron z serem i cebulowa Knorra:)lol, nie
                  noszę skórzanego płaszcza i glanów na plaży tylko japonki i bermudy w
                  kwiatki...:))), jak dla mnie to doda może sie pukac z 7 krasnoludkami i załogą
                  Gi w ramach bukake i mało mnie to obchodzi. Natomiast jesli lider
                  black-metalowej kapeli z topki swiatowej prowadza sie z takim pustakiem jak
                  p.rabczewska to wybacz ale cos mi nie pasi...i tak Luckowi dzieki ze sie z jola
                  i konikiem pod pacha nie pokazał na jakiej lanserskiej imprezce:)
                  PS. Wole plakaty Beksińskiego i Gigera na scianach + reprodukcje Klimta .
          • tocqueville Re: po co nadmiernie komplikować? 27.06.09, 12:14
            hehe, a miałeś długie włosy? :)
          • nessie-jp Re: po co nadmiernie komplikować? 27.06.09, 16:35
            > Pentagramy, teksty odwołujące
            > się do szatana, specjalny "rytuał" na rozpoczęcie koncertu

No tak, a takie Wianki nad Wisłą to poganizm pełną gębą: rytuały, odwołania,
            srutututu...

Trzeba umieć odróżnić ozdobną otoczkę od faktycznej wiary czy ideologii. Jeśli
            ktoś maluje pentagramy, bo fajnie wyglądają (tzw. satanista), to zasadniczo
            różni się od kogoś, kto autentycznie wierzy, że co niedzielę zjada świeże
            ludzkie mięso (chrześcijanin). Ktoś, kto zbiera zioła w noc Kupały dla jaj i
            rozrywki jest równie żarliwym wyznawcą Peruna, jak ktoś, kto maluje sobie
            paznokcie na czarno i polewa się keczupem jest wielkim wyznawcą Lucyfera :)
        • trv Re: Jaki Satanizm? 27.06.09, 11:15
          Widzisz, problem w tym, że sami sataniści za bardzo nie wiedzą czym jest
          filozofia a z filozofią się identyfikują. Nie ma czegoś takiego jak filozofia
          życiowa - a to co jest najczęściej błędnie nazywane filozofią życiową to jest
          ideologia (można dodać życiowa dla podkreślenia).
          Z punktu widzenia samej filozofii (akademickiej) satanizm to ruch religijny.
        • adeinwan Re: Jaki Satanizm? 27.06.09, 12:35
          > tylko nawet o tym nie wie... Prosty przykład, Chrześcijaństwo ktoś cie uderzy w
          > policzek nadstaw mu drugi, Satanizm ktoś cie uderzył oddaj mu dwa razy silniej.

To raczej pradawna postawa pogańska, którą i ja podzielam... a nie żaden
          satanizm. Nawiasem mówiąc, jak to się ma do lewicowego kultu praw człowieka?

> Proste i logiczne ale oczywiście dla znafcóf tematu to są czarne msze gwałcenie
          > kotów czy tam zabijanie niszczenie cmentarzy itp brednie nie warte nawet
          > komentowania

Taki satanizm tez istnieje. Nazywa się to "satanizmem teistycznym". To jest
          właśnie to gwałcenie kobiet i pożeranie nietoperzy (albo na odwrót, nie
          zgłębiałem się w ich liturgię).
      • zdzichu77 Re: Czy Kaczyński zna Vadera? 27.06.09, 10:04
        150 tysięcy szwedzkich katoli to faktycznie niezła zgraja hehehe, przestań ćpać.
        Podejrzewam że na świecie większą reklamą dla Szwecji jest ABBA czy Roxette a
        nie lucyfery z Entombed. A wracając do meritum: Prezes oczywiście zna i ceni
        Vadera, śledztwo w sprawie zniknięcia kota Alika ujawniło wątek rytualny
        • ondskan Re: Czy Kaczyński zna Vadera? 27.06.09, 10:21
          Dla Szwecji 150tys. ludzi to kilknanaście procent mieszkańcow.
          Poza tym większość Szwedów to póki co chrześcijanie różnych wyznań.

A nie chodzi o to, że sztandarowym logo kraju ma być np. Burzum.
          Ale w skandynawii nikt nie bedzie biegał za metalowcami i karał...
          A Polska? Patrz: koncert Gorgoroth w Katowicach...

Uważam, że ogólnie polactwo to nacja ograniczona.
          • chmielu3 Re: Czy Kaczyński zna Vadera? 27.06.09, 11:11
            mi wyszlo jakies 1,6% a nie kilkanascie, ale coz... :P
      • ducks_arse Re: Czy Kaczyński zna Vadera? 27.06.09, 14:16
        martinn571 napisał:

> "Nikt, kto ma odrobinę oleju w głowie, nie nazwie sztuką wysokich
        lotów
        > przebranych na czarno facetów oblewających się sokiem pomidorowym -
        mówi
        > "Gazecie" szef zarządu głównego PiS Joachim Brudziński."
        >
        > Właśnie trzeba mieć odrobinę oleju w głowie by zrozumieć tę
        muzykę. To nie doda
        > czy fil. W Szwecji też jest dużo katolików, a jakoś potrafią być
        dumni ze swoic
        > h
        > zespołów metalowych, promujących kraj.
        Najśmieszniejsze to to że o kulturze wypowiada się osobnik nie
        mający z jakąkolwiek kulturą cokolwiek wspólnego.
    • trzymilionowy.post Czy Kaczyński zna Vadera? 27.06.09, 10:12
      Ależ Jojo Brudziński, to że ubierają się na czarno jest dowodem na to iż ich
      babcie nie zostały zgwałcone przez francuskich żołnierzy.
      Dla prostego chłopaka, to ważne przecież.
      • partyboi Intelekt Brudzińskiego też nie jest wysokich lotów 27.06.09, 10:28
        ...a posłem został był
    • milosz.szalkowski Czy Kaczyński zna Vadera? 27.06.09, 10:14
      ...a ja myślałem, że Vader jest ze Szczytna..... ale ja jestem tylko
      Głupim ogrem....
      • trzymilionowy.post Re: Czy Kaczyński zna Vadera? 27.06.09, 10:32
        O Hunterze ze Szczytna za to słyszał każdy Tołdi :-)
    • arahat1 sztuka wysokich lotow dla pisuarow to wystep 27.06.09, 10:25
      wodza ....tam nawet bez soku pomidorowego leje sie zolc...
    • mm969696 GW jest żałosna! 27.06.09, 10:30
      gdyby taki radny PiS chciał dać nagrodę zespołowi śpiewającemu jakieś
      chrześcijańsjie piosenki GW wyśmiałaby to, gdy chce dać nagrodę zespołowi
      deathmetalowemu piszecie o tym w tonie niemal skandalu. byle zawsze dowalić pisowi.
      • trzymilionowy.post Re: 27.06.09, 10:37
        Przyznać nagrodę, to może akurat prezydent miasta na wniosek
        radnego.
        W tonie skandalu napisali to zbeczeńcy z frondy, a nie GW.
    • krwawy_krolik Vader jest zespołem religijnym, tak naprawdę 27.06.09, 10:33
      Przecież jak ktoś śpiewa "God is Dead", to znaczy że go to obchodzi... "God is dead" to nie to samo co "There is no God".
      • fidelxxx Re: Vader jest zespołem religijnym, tak naprawdę 27.06.09, 11:23
        Przecież bóg nie żyje, więc o co frondowiakom chodzi?
        Ewangelie niech przeczytają. Zwłaszcza fragmenty o ukrzyżowaniu cieśli, którego
        nazywają bogiem.
        • lemisiaque Re: Vader jest zespołem religijnym, tak naprawdę 27.06.09, 12:09
          Nie doczytałeś do końca, potem zmartwychwstał :D
          • 13xm Re: Vader jest zespołem religijnym, tak naprawdę 27.06.09, 12:16
            To Horus był pierwszym, który zmartwychwstał. Dopiero potem
            innim "Bogom" przypisywano to samo. Zeitgeista nie oglądałeś? ;p
            ..zresztą aby być trochę dokładniejszym, Bóg nie miał możliwości
            zmartwychwstać bo istniał zawsze, ale Chrystus to co innego (tylko
            czemu mówi się że Bóg to 3 osoby? Schizo jakieś?)
    • szyderczy_szyderca Czy Kaczyński zna Vadera? 27.06.09, 11:09
      "Nikt, kto ma odrobinę oleju w głowie, nie nazwie sztuką wysokich lotów
      przebranych na czarno facetów oblewających się sokiem pomidorowym - mówi
      "Gazecie" szef zarządu głównego PiS Joachim Brudziński."

Rozumiem, że to samo tyczy się facetów przebranych na czarno i posypujących
      głowę popiołem?
    • tocqueville Re: Czy Kaczyński zna Vadera? 27.06.09, 12:14
      z polskich wole Acid Drinkers... :)
      Vader w sumie ujdzie (choć nie znoszę takich wokali), ale słuchając Behemota i
      obserwując ich image to chce mi się śmiać :) - tego nie da się słuchać
      • nroht Re: Czy Kaczyński zna Vadera? 27.06.09, 14:03
        słuchasz oczami?
    • rav108 Czy Kaczyński zna Vadera? 27.06.09, 12:20
      Muszę przyznać, że bardzo zdziwiła mnie ta decyzja. Jestem jednak bardzo
      zadowolony z tego, że ktoś wreszcie zauważył, że Vader jest kulturalną
      wizytówką Olsztyna na świecie. Jeżeli ktoś uważa, że się mylę niech zapyta w
      Japonii o Polskę i skojarzenia z muzyką będą dwa: Chopin i Vader... tak, tak!
      Nasz zespół z Olsztyna jest znany na świecie bardziej chyba niż w Polsce!
      Niestety wielu ludzi, którzy nie mają zainteresowań muzycznych, bądź bardzo
      ograniczone np. do jednego gatunku, nie ma o tym pojęcia. POPIERAM JAK
      NAJBARDZIEJ TAKĄ NOMINACJĘ!!! A z tym satanizmem bym nie przesadzał, to tak
      jakby każdy zespół disco polo porównywać do zboczeńców i gwałcicieli bo ciągle
      śpiewają o seksie. Sztuka to sztuka!
      • wyleczony-z-platfusa Re: Czy Kaczyński zna Vadera? 27.06.09, 17:08
        rav108 napisał:
        A z tym satanizmem bym nie przesadzał, to tak
        > jakby każdy zespół disco polo porównywać do zboczeńców i gwałcicieli bo ciągle
        > śpiewają o seksie. Sztuka to sztuka!

dzieki za głos rozsadku :) ..a kazda kapelka grająca raegge to hurtowi
        konsumenci marychy i dilerzy tejze:PP
    • heremita Czy Kaczyński zna Vadera? 27.06.09, 12:26
      Fronda to portal dla maluczkich zniewolonych umysłów nie potrafiących
      samodzielnie myśleć tylko powtarzających wymysły swych katolickich guru. Żałośni
      i sfrustrowani uderzają na ślepo w każdego kto nie podziela ich opinii
      wyrażonych gębami klechów. Ich bożyszczem jest Pawełk2 i BXVI, szefowie
      pedofilskiej i zbrodniczej organizacji jaką jest KK.
    • jkredman Vader - be, Behemot - o'key 27.06.09, 12:44
      stop propagandzie, prasa ma informować o zdarzeniach, a nie formować poglądy,
      gazeta niech nie zastępuje ambony i religii,
    • araya Czym szef zarządu głównego jest? 27.06.09, 13:07
      "Nikt, kto ma odrobinę oleju w głowie", nie potraktuje jako inteligentnych,
      nawet niewysokich lotów, wszelkich myśli czy publicznych wypowiedzi szefa
      zarządu głównego PiS Joachima Brudzińskiego.

Swoją droga, ciekawe, że aby skomentować cokolwiek, co wyprawiają pis'y trzeba
      się bezwzględnie logować na forum.
    • isa.stern Czy Kaczyński zna Vadera? 27.06.09, 13:14
      ale się Fronda czepia, Vader mógł co najwyżej powtórzyć za Nietzsche „Gott ist
      tot"....
    • zalganiugwnanicniedorowna to Vader mordował Polaków czy Michnik? 27.06.09, 13:27
      • guru133 Ani Vader, ani Michnik, tylko twój dziadek z 27.06.09, 15:34
        Armii Czerwonej.
        • wyleczony-z-platfusa Re: Ani Vader, ani Michnik, tylko twój dziadek z 27.06.09, 16:56
          guru133 napisał:

> Armii Czerwonej.

Nie smiej sie z niego ...jego dziadek zginał w Katyniu..,spadł po pijaku z
          wiezyczki strazniczej xDDD
          • zalganiugwnanicniedorowna wy zydokomuna to stalinowskie bydło jesteście 28.06.09, 09:45
            zbrodnicze antyludzkie ścierwo
            • wyleczony-z-platfusa Re: wy zydokomuna to stalinowskie bydło jesteście 28.06.09, 09:59
              zalganiugwnanicniedorowna napisała:

> zbrodnicze antyludzkie ścierwo

to dobrze że sie odcinasz i potepiasz dziadka:)))
              • zalganiugwnanicniedorowna Re: wy zydokomuna to stalinowskie bydło jesteście 28.06.09, 10:11
                **American Jewish Year Book 2002 (NY: American Jewish Committee,
                2002).

CYTUJĘ :

Benjamin Franklin (1706-90). Ten wybitny polityk nowożytny, znany
                wynalazca i wielki uczony, któremu nikt nie może zarzucić ciasnoty
                umysłu ani lekkomyślności, usiłował dołożyć wszelkich starań, aby
                zapewnić szczęście i pomyślność obywatelom młodego wówczas państwa -
                USA.

Z największym tragizmem wystosował do będących u władzy Amerykanów
                poniższą przestrogę:

"Panowie, mamy u nas przykrzejsze zagadnienie od zagadnienia
                rzymskiego: jest nim żyd. W którym tylko kraju osiedlili się żydzi,
                zniżyli jego poziom moralny, zburzyli jego standard kupiecki,
                szydzili z jego religii, podkopywali ją. Stworzyli państwo w
                państwie.

Są oni wampirami - a wampiry nie żyją z wampirów. Nie potrafią oni
                nigdy żyć i utrzymać się wśród samych siebie. Utrzymać się i żyć
                potrafią tylko wśród chrześcijan i innych narodów, które nie należą
                do ich rasy.

Jeśli nie oddalą się oni z naszego kraju mocą naszej konstytucji,
                stanie się pewne, że w przeciągu mniej aniżeli 200 lat, przybędą do
                nas w takiej masie, że będą na czele dominowali i kraj pochłoną.
                zmienią formę rządzenia, za którą my, Amerykanie, przelewaliśmy
                krew, oddawaliśmy życie i narażaliśmy na szwank naszą wolność, a
                nasi potomkowie będą pracowali, aby przysporzyć im majątku, gdy oni
                będą w swoich kantorach zacierali ręce. Przestrzegam was, panowie,
                że jeśli na wszelkie czasy nie usuniecie żydów z waszego kraju,
                dzieci i potomkowie wasi przeklinać was w grobie będą!"

• wyleczony-z-platfusa Re: wy zydokomuna to stalinowskie bydło jesteście 28.06.09, 10:37
                  zalganiugwnanicniedorowna napisała:

> **American Jewish Year Book 2002 (NY: American Jewish Committee,
                  > 2002).
                  >
                  > CYTUJĘ : ...bla bla bla

facet...co mnie qrwa moski obchodza do ch**a wafla? masz jakas obsesje to icz
                  sie leczyc u psychoanalityka a nie wkrecaj w kazdy temat żydów i michnika. To
                  jak dorabianie ideologii do pasienia krów. Watek o kapeli metalowej a ten żydami
                  i michnikiem wyjezdza..ty naprawde masz zjebane pod beretem na maxa.
                  Zaraz bedzie jakis temat o klesce powodzi w polsce to znów usłyszymy ze
                  wszystkiemu sa winni zydłaki i michnik?? ja juz nie wiem czy sie smiac czy
                  płakac nad toba....
                  • zalganiugwnanicniedorowna Odpowiem słowami polskiego poety Juliana Tuwima 28.06.09, 18:39
                    Wiersz brzmi tak:
                    »próżnoś repliki się spodziewał
                    nie dam ci prztyczka, ani klapsa.
                    nie powiem nawet pies cię jebał,
                    bo byłby to mezalians dla psa«.
    • hi-polit1 Czy Kaczyński zna Vadera? 27.06.09, 13:38
      JarKacz i LechKacz z pewnością nie znają Vadera. Oni po prostu nie
      mają słuchu dowodem czego jest fałszowanie przy odśpiewywaniu Hymnu
      Narodowgo. Marsylianki też z pewenością nie znają. Polski naród
      wyzywają od szatanistów, ZOMOWCÓW, antyAKowców i.t.p. Kuda im do
      deathmetalu? To ludzie z innej epoki.
    • ffstv Brudzinski - znany krytyk kultury 27.06.09, 13:43
      Nikt kto ma odrobine oleju w glowie nie glosuje na buca, ktory
      autorytatywnie wypowiada sie na kazdy temat mimo ze sie na tym nie
      zna.
      • arturpiotr Brudzinski ceni za to wybitnego artystę Rosiewicza 27.06.09, 18:21
      • ophal Re: Brudzinski - znany krytyk kultury 28.06.09, 09:32
        Nic dodać,nic ująć;)))

A co do Vader-co prawda status 'gwiazdy nr 1' polskiej muzyki poza granicami
        kraju przejął Behemoth,ale wkład Vadera w rozwój tak death metalu,jak i w
        propagowanie polskiej kultury na świecie jest niepodważalny i tu z panem z PiS
        trzeba się zgodzić (ech,nie wierzę,że to napiasałem;))...
    • o-666-o Czy Kaczyński zna Vadera? - Ten pajac...? 27.06.09, 14:34
      Co za kretynizm. Dla Vader i jego muzyki szatanizm jest tak samo charakterystyczny, jak dla Kościoła Katolickiego, z którym PiS siedzi pod jednym dachem, charakterystyczne jest propagowanie ideologii emancypacji, akceptacji wiedzy zdobywanej przez współczesną naukę, prawa do wygłaszania krytyki, etc.

Propozycja Smolińskiego jest nie tyle co ciekawa, lecz postępowa. Bardziej pasowałby ten pan do liberałów lub lewicowców. Nie wiem, po co jeszcze siedzi razem z tymi PiS-owskimi cofniętymi w rozwoju cywilizacyjnym (i umysłowym) pajacami.
    • reniaczek1980 Czy Kaczyński zna Vadera? 27.06.09, 14:43
      Nie jestem ani katolikiem, ani nie zajmuje sie ingerencja w czyjes
      gusta muzyczne, do metali tez nic nie mam - to bardzo sympatyczna
      subkultura. Nie mniej jednak temu zespolowi mowie stanowcze nie.
    • ar.co Czy Kaczyński zna Vadera? 27.06.09, 15:34
      Pewnie, jedynym "towarem eksportowym" Polski z dziedziny muzyki może
      być tylko "Barka", najlepiej śpiewana przez chórek facetów w
      czarnych sukienkach.
    • pandemonium_5 Czy Kaczyński zna Vadera? 27.06.09, 17:42
      Należy postawić inne pytanie, czy z granicą lepiej znają Kaczyńśkiego czy Vadera? Myślę, że odpowiedź jest prosta, Vadera, czekam aż w tym kraju skończą się decydenckie rządy megalomanów, którzy nie rozumieją podstawowych prawideł promocji.
      • sun_of_the_beach decydenckie rządy megalomanów 27.06.09, 23:40
        Czy możesz mi wyjaśni, co miałeś na myśli pisząc powyższe, pliiissss.
    • ludzie_sa_zli_swiat_jest_zly Czy Kaczyński zna Vadera? 27.06.09, 18:15

nalezy im sie
    • danka2007 czy PiS słucha tylko kociej muzyki ? 27.06.09, 18:17
      Pomysł radnego jest bardzo głupi ...Ta muzyka, to myzyka
      globalistów , którzy poniżają narody w szambie najniższej
      intelektualnie kultury.
    • vonsmroden Czy Kaczyński zna Vadera? 27.06.09, 19:05
      Nie musi znać, przecież on sam jest takim Lordem Vaderem, no miniaturką...wersją
      japońską,
      a jego brat to Imperator ( to też taki zespół "szatanizujący" z Imperium
      Polski:)I tylko ciekaw jestem kto zagrał więcej koncertów Vader czy JP2?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka