ondskan 28.06.09, 18:37 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
liberpal Wypadek awionetki na pikniku lotniczym. Są ofiary 28.06.09, 18:38 no trudno, no, takie są prawa wolnego rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Wypadek awionetki na pikniku lotniczym. Są of 28.06.09, 18:44 Black hawk down... Odpowiedz Link Zgłoś
cartman71 [...] 28.06.09, 18:49 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
bykk [...] 28.06.09, 18:54 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
cloclo80 Re: Co to za debile? 28.06.09, 18:55 Jak mawiał (wówczas) p. minister Komorowski polski pilot poleci nawet na drzwiach od stodoły. Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Co to za debile? 28.06.09, 19:24 cloclo80 napisał: Jak mawiał (wówczas) p. minister Komorowski polski pilot poleci nawet na drzwiach od stodoły. ''''''''''''''''''''''''''''''''' A jak mawial sp gen. Dab-Biernacki: polski zolnierz powinien isc do ataku nawet bez przygotowania artyleryjskiego.. Odpowiedz Link Zgłoś
niespodziewany22 Re: Co to za debile? 28.06.09, 20:45 Albo na latajacym dywanie................Cos ta nasza super kadra ostatnio ma ciezkie londowania,...tylko patrzec jak cud amerykanskiej techniki ( sprzed 30 lat) gdzies wyrznie........... Odpowiedz Link Zgłoś
niespodziewany22 Re: Wypadek awionetki na pikniku lotniczym. Są of 28.06.09, 20:44 A czy ktos pomyslal ze mogl to byc zamach ............... (((terrorystyczny))) Odpowiedz Link Zgłoś
zlotylistek Wypadek awionetki na pikniku lotniczym. Są ofiary 28.06.09, 18:55 Skąd oni byli? Podajcie chociaż miasto, jeśli nie aeroklub! Odpowiedz Link Zgłoś
cloclo80 Re: Wypadek awionetki na pikniku lotniczym. Są of 28.06.09, 19:00 Twoi kumple? Miałeś szczęście. Odpowiedz Link Zgłoś
zszostego Re: Wypadek awionetki na pikniku lotniczym. Są of 28.06.09, 19:06 aeroklub warszawski Odpowiedz Link Zgłoś
jantar15 Re: Wypadek awionetki na pikniku lotniczym. Są of 28.06.09, 19:06 Przecież żadna gazeta nie poda więcej informacji, niż ci, co je piszą, otrzymali.... Odpowiedz Link Zgłoś
niespodziewany22 Re: Wypadek awionetki na pikniku lotniczym. Są of 28.06.09, 20:46 I gdzie sa( chocby w przyblizeniu)................ Odpowiedz Link Zgłoś
meves Re: Wypadek awionetki na pikniku lotniczym. Są of 28.06.09, 23:10 Pilot był jednym z najbardziej doświadczonych pilotów w Polsce,na co dzień pilotował samoloty pasażerskie, dzięki jego umiejętnościom nikomu więcej nic się nie stało. Lecieli awionetką z aeroklubu Warszawa-Bemowo. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy1973 lotnik 28.06.09, 19:11 kto pozwala na loty w centrum miasta ja się pytam??skandal!!!!!! dlaczego pikniku się nie robi choćby na lotnisku Pobiednik?? ukarać winnych tak nieprzemyślanej decyzji!!! Odpowiedz Link Zgłoś
n0rbi666 Re: lotnik 28.06.09, 19:19 No i wszyscy krzykacze, co pisali, jakie to niebezpieczne, mają w końcu jakieś dowody - cieszycie się ? Zabrońmy jeździć samochodami - dziennie w wypadkach ginie jeszcze więcej osób ... Odpowiedz Link Zgłoś
niespodziewany22 Re: lotnik 28.06.09, 20:48 I zakazac latania .........przede wszystkim............chyba ze na miotle.............. Odpowiedz Link Zgłoś
al675.39311 Re: lotnik 28.06.09, 23:18 jerzy1973 napisał> kto pozwala na loty w centrum miasta ja się pytam??skandal!!!!!! dlaczego> pikniku się nie robi choćby na lotnisku Pobiednik?? ukarać winnych tak> nieprzemyślanej decyzji!!! Rozumiem, że nie troską się kierujesz tylko interesem dewelopera. Tam jest jeszcze trochę miejsca, które można by zabudować i zrobić dużą kasę. Ciekawe, gdzie potem debile będą budować, jak już miejsca zabraknie?. Może Błonia Krakowskie?, Park Jordana?. Odpowiedz Link Zgłoś
asmok6 Re: lotnik 29.06.09, 00:20 al675.39311 napisał: > jerzy1973 napisał> kto pozwala na loty w centrum miasta ja się > pytam??skandal!!!!!! dlaczego> pikniku się nie robi choćby na > lotnisku Pobiednik?? ukarać winnych tak> nieprzemyślanej decyzji!!! > > Rozumiem, że nie troską się kierujesz tylko interesem dewelopera. > Tam jest jeszcze trochę miejsca, które można by zabudować i zrobić > dużą kasę. Ciekawe, gdzie potem debile będą budować, jak już miejsca > zabraknie?. Może Błonia Krakowskie?, Park Jordana?. Wokół lotnisk jest sporo miejsca. Obudują kolejne lotnisko po czym zaczną wrzeszczeć że to przecież niebezpieczne takie lotnisko pomiędzy osiedlami. Odpowiedz Link Zgłoś
asmok6 Re: lotnik 29.06.09, 00:18 jerzy1973 napisał: > kto pozwala na loty w centrum miasta ja się pytam??skandal!!!!!! dlaczego > pikniku się nie robi choćby na lotnisku Pobiednik?? ukarać winnych tak > nieprzemyślanej decyzji!!! Myślisz że ten pilot miałby lepsze samopoczucie zabijając się na lotnisku Pobiednik? Odpowiedz Link Zgłoś
amerykanin09 bede sie modlil za tego lotnika 28.06.09, 19:18 i mam nadzieje ze jego dusza trafi od razu do niego. Bez zadnego przystanku w czysciu. Kazdy katolik powinnien pamietac ze nasze zycie na ziemi jest tylko drobnym episodem w drodze do wiecznego szczescia w raju. Odpowiedz Link Zgłoś
iirina Re: bede sie modlil za tego lotnika 28.06.09, 19:43 amerykano napisało: > i mam nadzieje ze jego dusza trafi od razu do niego. Bez zadnego > przystanku w czysciu. > Kazdy katolik powinnien pamietac ze nasze zycie na ziemi jest tylko > drobnym episodem w drodze do wiecznego szczescia w raju. A ortografię niech trafi szlag. Odpowiedz Link Zgłoś
bella96 Wypadek awionetki na pikniku lotniczym. Są ofiary 28.06.09, 19:19 Boże, gdzie ja mieszkam i pracuję? Najważniejszy fragment tytułu to fakt, że "JEST OFIARA!" lub też "SĄ OFIARY!". Ludzie! (dziennikarzyny marne) - czy Wy w pogoni za sensacją straciliście już jakiekolwiek resztki dobrego smaku i ludzkich uczuć? Jak rozumiem, gdyby napisać w tytule, że ofiar nie było, to byłby powód do smutku, a nie do radości, tak? Jak nie będzie ofiar, to taka "bezkrwawa wiadomość" się nie sprzeda????!!!! P. P. Odpowiedz Link Zgłoś
ondskan Re: Wypadek awionetki na pikniku lotniczym. Są of 28.06.09, 19:25 > Jak nie będzie ofiar, to taka "bezkrwawa wiadomość" się nie sprzeda????!!!! Dokładnie tak. Wolisz słuchać wiadomości: dzisiaj na skrzyżowaniu marszałkowskie z alejami nie było wypadków. Nikt nie zginął. Podobnie na... i tu kilkustronnicowa lista. Odpowiedz Link Zgłoś
bella96 Re: Wypadek awionetki na pikniku lotniczym. Są of 28.06.09, 19:55 Nie "wolę". Wolę słuchać wiadomości obiektywnej i emocjonalnie neutralnej. Rzygać mi się chce, jak po raz kolejny robi się sensację z ludzkiego nieszczęścia. Zamiast pisać "SĄ OFIARY" wystarczyło napisać "zginął pilot, pasażer, etc." co jak widzę właśnie zrobiono. Znacznie mniej głupiej "sensacji", informacji tyle samo, a przekaz zupełnie inny. Z tytułem "SĄ OFIARY" to jest tak, jakby najważniejsze w newsie było to, że w kocu ktoś zginął, bo przecież do tego czasu nic ciekawego się nie działo. A fakt, że podczas pikniku spadł samolocik jak widzę nie ma zdaje się większego znaczenia... P. Odpowiedz Link Zgłoś
ondskan Re: Wypadek awionetki na pikniku lotniczym. Są of 28.06.09, 20:01 Na początku nie było wiadomo, czy zginął pilot, czy pasażer. Nie było wiadomo nawet ile osób zginęło, więc można było powiedzieć jedynie 'są ofiary'. A czy 'zginął pilot' jest mniej niby emocjonalne niż 'są ofiary'? Dziwną masz 'wrażliwość'. Odpowiedz Link Zgłoś
bella96 Re: Wypadek awionetki na pikniku lotniczym. Są of 28.06.09, 20:28 W tytule pierwotnie było napisane drukowanymi literami "JEST OFIARA". Przynajmniej na zdjęciu z logo Alert24. Tekst "zginął pilot" niesie ze sobą jakąś informację. Jak się pisze "JEST OFIARA!" to moim zdaniem świadczy tylko o poszukiwaniu taniej sensacji przez autora. P. Odpowiedz Link Zgłoś
reniaczek1980 Wypadek awionetki na pikniku lotniczym. Są ofiary 28.06.09, 19:22 no przykra historia :( co roku jestem namawiana na ten piknik, ale teraz to juz na pewno sie tam nie wybiore. Odpowiedz Link Zgłoś
kgbaca Re: Wypadek awionetki na pikniku lotniczym. Są of 28.06.09, 19:59 reniaczek1980 napisała: > no przykra historia :( co roku jestem namawiana na ten piknik, ale > teraz to juz na pewno sie tam nie wybiore. A jak wychodzisz z domu? Przecież codziennie na ulicach miast są jakieś wypadki i czesto gina ludzie, nawet piesi. Nie boisz się tak chodzić po ulicach? Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Wypadek awionetki na pikniku lotniczym. Są of 28.06.09, 20:28 reniaczek1980 napisała: > no przykra historia :( co roku jestem namawiana na ten piknik, ale > teraz to juz na pewno sie tam nie wybiore. Gratuluję niezwykle inteligentnej wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Wypadek awionetki na pikniku lotniczym. Są of 28.06.09, 20:56 spokojny.zenek napisał: > Gratuluję niezwykle inteligentnej wypowiedzi. A co w tym nieinteligentnego? Ja też w życiu nie pójdę w żadne miejsce, gdzie ludzie mogą dla cudzej rozrywki stracić życie. Zadnych zawodów żużlowych, żadnych wyścigów, żadnych akrobacji powietrznych. I wiesz co? Nie widzę nic nieinteligentnego w tym, że niektórzy ludzie starają się takich "emocjonujących" pikników i imprez unikać. Odpowiedz Link Zgłoś
niespodziewany22 Re: Wypadek awionetki na pikniku lotniczym. Są of 28.06.09, 20:59 Po skoku ze spadochronem ,jazda samochodem z predkoscia 200km to betka.................... Odpowiedz Link Zgłoś
ministrant15 Re: Wypadek awionetki na pikniku lotniczym. Są of 28.06.09, 23:33 nessie-jp napisała: Ja też w życiu nie pójdę w żadne miejsce, gdzie > ludzie mogą dla cudzej rozrywki stracić życie. Zadnych zawodów żużlowych,> żadnych wyścigów, żadnych akrobacji powietrznych. Powinno się też zakazać wszelkich zgromadzeń, pielgrzymek i nabożeństw, podczas których występuje duże skupisko ludzkie. Wystarczy, że ktoś w środku pierdnie i mogą niewinni ludzie z alergią doznać utraty zdrowia, lub życia a inni zaczadzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Wypadek awionetki na pikniku lotniczym. Są of 29.06.09, 01:39 > Powinno się też zakazać wszelkich zgromadzeń, pielgrzymek i > nabożeństw Ale dlaczego chcesz czegoś zakazywać? Odpowiedz Link Zgłoś
ministrant15 Re: Wypadek awionetki na pikniku lotniczym. Są of 29.06.09, 12:25 nessie-jp napisała: > Ale dlaczego chcesz czegoś zakazywać? > Wyjaśnienie, uzasadnienie i odpowiedż znajdziesz w poprzednim poście. Odpowiedz Link Zgłoś
ondskan Re: Wypadek awionetki na pikniku lotniczym. Są of 29.06.09, 00:27 nessie-jp napisała: > > spokojny.zenek napisał: > > Gratuluję niezwykle inteligentnej wypowiedzi. > > A co w tym nieinteligentnego? Ja też w życiu nie pójdę w żadne miejsce, gdzie > ludzie mogą dla cudzej rozrywki stracić życie. Zadnych zawodów żużlowych, > żadnych wyścigów, żadnych akrobacji powietrznych. I wiesz co? Nie widzę nic > nieinteligentnego w tym, że niektórzy ludzie starają się takich "emocjonujących > " > pikników i imprez unikać. > Nikt nie zmusza żużlowców do wsiadania na motor, ani lotników do niezwykłych akrobacji. To ich wybór. Widać niektórzy lubią robić coś wyjątkowego, a nie tylko siedzą na 4 literach kombinując, jak by tu ich przypadkiem na szwank nie narazić. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Wypadek awionetki na pikniku lotniczym. Są of 29.06.09, 01:43 > Widać niektórzy lubią robić coś wyjątkowego, > a nie tylko siedzą na 4 literach kombinując, Nie tym tonem, pajacu. Coś ty taki odważny, bo oglądasz pokazy lotnicze? Lubisz stać w tłumie i czuć miły dreszczyk podniecenia, że KTOS INNY dla twojej uciechy naraża życie? Ja nie lubię. Nie podnieca mnie to. Uważam taki cyrk za obrzydliwy i mam pełne prawo do swojego zdania. Jeśli mam ochotę na dreszczyk adrenaliny to nie zażywam go kosztem innych. Odpowiedz Link Zgłoś
ondskan Re: Wypadek awionetki na pikniku lotniczym. Są of 29.06.09, 01:52 Niektórzy jednak potrzebują adrenaliny, a przy tym lubią sie popisać. I dobrze. Jeśli taka ich wola, to dlaczego ich nie podziwiać? Jak się okazało, zażyli tego dreszczyka tylko i wyłącznie swoim kosztem. Ja nie chodzę na pokazy lotnicze, nie interesuje mnie to, ale dla lotników mam szacunek. Do odważnych świat należy. Setce się nie uda, ale 101sza osoba podbije świat. Pamięć tym, którym się nie udało. Odpowiedz Link Zgłoś
ondskan Re: Wypadek awionetki na pikniku lotniczym. Są of 29.06.09, 01:58 Btw. nie wiem, co nie podoba Ci się w moim tonie. Nie obrażam Cię, ani nawet nie wyśmiewam. Myślę, że lotnicy wolą tych, którzy potrafią ich docenić. To właśnie tacy ludzie przychodzą na pokazy. Który sport nie niesie ze sobą ryzyka? Szachy? Bierki? Ryzyko jest nieodłączną częścią nie tylko sportu, ale i życia. Albo się to zrozumie, albo całe życie ucieka przed nim. Odpowiedz Link Zgłoś
madznun naiwniak/naiwniaczka 29.06.09, 05:47 Wybierz się do Krakowskiej Opery w długiej kiecy, albo w smokingu. Bezpieczeństwo gwarantowane! Do czasu! Odpowiedz Link Zgłoś
porterneon Tylko czekac az zgina niewinni ludzie. 28.06.09, 20:37 Witam Powinno zakazac sie oragnizacji takich imprez w srodku miasta. Dookola sa osiedla mieszkaniowe. Samoloty powoduja potezny halas (przez dwa dni). Strach pomyslec co by sie stalo gdyby samolot spadl na blok mieszkalny. Szkoda pilota, jadnak on zna ryzyko. Co maja powiedziec ewentualne, przypadkowe ofiary? Odpowiedz Link Zgłoś
niespodziewany22 Re: Tylko czekac az zgina niewinni ludzie. 28.06.09, 20:42 Ewentualne ofiary nie powiedza NIC...........pomysl zanim napiszesz cokolwiek............... Odpowiedz Link Zgłoś
porterneon Re: Tylko czekac az zgina niewinni ludzie. 28.06.09, 20:46 twoj post nie wnosi nic do dyskusji. Po co wiec sie odzywasz? Odpowiedz Link Zgłoś
ondskan Re: Tylko czekac az zgina niewinni ludzie. 29.06.09, 00:30 No jak to nic? Stwierdza fakt oczywisty, jakby to powiedział były premier, oczywistą oczywistość, że... _Ofiara NIC Nie Powie!_ Jak to trup może coś mówić? No bez sensu, całkiem... Odpowiedz Link Zgłoś
jestembond Re: Tylko czekac az zgina niewinni ludzie. 28.06.09, 20:52 porterneon napisał: > Powinno zakazac sie oragnizacji takich imprez w srodku miasta. Dookola sa > osiedla mieszkaniowe. I co z tego (sam mieszkam w pobliżu)? W Warszawie lotnisko jest otoczone blokami i ludzie jakoś żyją. Odpowiedz Link Zgłoś
as2324 Re: Tylko czekac az zgina niewinni ludzie. 28.06.09, 21:02 Chodzę na pikniki lotnicze odkąd powstały. Dziś tez byłam i wyszłamm o 17:30. Akrobacje są fantastyczne. Ale masz rację, jak widzę samoloty pikujące wprost na ludzi czy bloki nie potrafię przestać myśleć o tym co będzie jeśli zawiedzie maszyna lub człowiek. Widziałam tę Cesnę. Możemy mówić, że pilot wie czym ryzykuje. Każdy z nas też ryzykuje za każdym razem wsiadając do własnego samochodu. Umarł człowiek. Chcecie się wymądrzać i wyżywać w swoich pretensjach do świata? Może ciszej nad tym zmarłym... Odpowiedz Link Zgłoś
kotek1977 Re: Tylko czekac az zgina niewinni ludzie. 28.06.09, 22:49 A ja mieszkam obok, nad moim blokiem lata 99% maszyn na pokazach i jestem wniebowzięty co roku. Zakazać się powinno głupiego gadania. Odpowiedz Link Zgłoś
stanislaw-29 Re: Tylko czekac az zgina niewinni ludzie. 29.06.09, 00:45 Pocieszajace jest że istnieja jeszcze ludzie tacy jak ty:) Dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
asmok6 Re: Tylko czekac az zgina niewinni ludzie. 29.06.09, 00:11 porterneon napisał: > Witam > Powinno zakazac sie oragnizacji takich imprez w srodku miasta. Dookola sa > osiedla mieszkaniowe. Samoloty powoduja potezny halas (przez dwa dni). Strach > pomyslec co by sie stalo gdyby samolot spadl na blok mieszkalny. Dokładnie to samo co by się stało gdyby wystartował z Balic. Ty myślisz że samoloty zawsze spadają w jakiejś ustalonej odległości od lotniska czy co? Jakbyś nie wiedział to nad tym osiedlem jest korytarz powietrzny dla duuużych samolotów startujących spoza centrum. Te to by dopiero narobiły jakby spadły. Masz codziennie takie zagrożenie a przejmujesz się lotniskiem czynnym raz w roku? Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Tylko czekac az zgina niewinni ludzie. 29.06.09, 01:40 > Jakbyś nie wiedział to nad tym osiedlem jest korytarz powietrzny dla duuużych > samolotów startujących spoza centrum. Te to by dopiero narobiły jakby spadły. Ile ich spadło w ostatnich latach, przypominasz sobie może? Porównaj z liczbą rozbitych awionetek. Odpowiedz Link Zgłoś
asmok6 Re: Tylko czekac az zgina niewinni ludzie. 29.06.09, 13:15 nessie-jp napisała: > > Jakbyś nie wiedział to nad tym osiedlem jest korytarz powietrzny dla duuu > żych > > samolotów startujących spoza centrum. Te to by dopiero narobiły jakby spa > dły. > > Ile ich spadło w ostatnich latach, przypominasz sobie może? > > Porównaj z liczbą rozbitych awionetek. Uświadom mnie. Bo przez ostatnie kilka lat słyszałem o jednej awionetce która spowodowała ofiary na ziemi. O samolotach pasażerskich kilku. Może się mylę, w końcu im większy samolot tym bardziej medialny więc o awionetkach po prostu nie słyszałem? Odpowiedz Link Zgłoś
stanislaw-29 Re: Tylko czekac az zgina niewinni ludzie. 29.06.09, 00:43 Daj mi jeden przypadek kiedy samolot rozbił sie w ostatnich latach i przy tym ucierpiały jeszcze osoby postronne? Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: Tylko czekac az zgina niewinni ludzie. 29.06.09, 09:56 porterneon napisał: > Witam Powinno zakazac sie oragnizacji takich imprez w srodku > miasta. Dookola sa osiedla mieszkaniowe. Samoloty powoduja potezny > halas (przez dwa dni). ------------------ Najpierw idioci budują osiedle mieszkaniowe wokół lotniska, następnie kolejni idioci się do niego wprowadzają i zaczynają jęczeć, że na lotnisku latają samoloty. Czy nie lepiej komuś kto nie lubi hałasu samolotów poprostu znaleźć sobie mieszkanie gdzie indziej, albo jeszcze prościej nie wprowadzać się na takie osiedle od samego początku? Odpowiedz Link Zgłoś
and77 Re: Tylko czekac az zgina niewinni ludzie. 30.06.09, 00:22 To jest jedyna taka zabawa tego typu w Krakowie, a Ty chcesz jej zakazywać?? Fakt, że jest trochę niebezpiecznie, ale jak widzisz pilot skierował maszynę na mniej zaludniony obszar i zrobiłby tak każdy inny doświadczony pilot, a tylko tacy latają na takowe imprezy. Jaki hałas? Mieszkam bardzo blisko i jakoś samoloty mi nie przeszkadzały, bo nie jestem mięczak jak niektórzy, niepotrafiący wytrzymać dwa dni (od 12ej do 19ej) zwiększonej głośności, no sorry. Szósty rok z rzędu jest organizowany ten "Piknik" i będę chodził na niego dalej, bardzo fajna impreza i zajęcie dla całej rodziny. Z przyjemnością patrzyliśmy na te latające maszyny, szkoda tylko, że musiało dojść do tej tragedii, żal mi ofiar, ale mam nadzieje, iż nikomu nie przyjdzie do głowy odwoływać przyszłoroczną edycję "Pikniku". Odpowiedz Link Zgłoś
semper1 Słów kilka. 28.06.09, 23:18 Katastrofa Cessny nie miała nic wspólnego z pokazami lotniczymi gdyz wracali juz do domu. Zawiódł prawdopodobnie silnik a samolot obciążony na maxa (4 ludzi +paliwo) nie miał szans na zawrót i lądowanie, gdyz był na zbyt niskim pułapie i zbyt dużym w oddaleniu od lotniska. Pokazy były wspaniałe!!!!!!!!!! Kunszt pilotów na wyśrubowanym poziomie!!!!!!!!!!! Natomiast niepokój budziło nagminne przekraczanie strefy akrobacji przez pilotów tak ze wykonywali figury wyższego pilotażu nad sektorem publiczności co jest absolutnie nieprofesjonalne i niezgodne z przepisami dot. pokazów. Nie sadzę aby ktoś z kontroli lotów nad tym panował bądź zwracał uwagę! Brak było też wystarczającej kooordynacji poszczególnych punktów programu, gdyz często kilka maszyn krążyło na oczekiwaniu do włączenia się do lotu pokazowego. Odpowiedz Link Zgłoś
ondskan Re: Słów kilka. 29.06.09, 00:33 Tak z ciekawości laika... Masz kompetencje do wydawania takich sądów? Odpowiedz Link Zgłoś
gm114 Developerzy chcą przechwycić teren lotniska.. 29.06.09, 01:15 Developerzy chcą przechwycić teren lotniska pod budowę blokowisk. Dlatego zorganizowano publiczną nagonkę na lotnisko i wszystko a nim związane. Lotnisko to przeznaczone jest do pokazów, festynów itp. imprez a nie dla samolotów rejsowych, od tego są Balice k. Krakowa. I do celu pokazów itd. lotnisko to jest idealne. To, że zdarzyła się tragedia, to nic nowego pod słońcem. trzeba to przyjąć godnie. To nie jest okazja do kpin, czy lewych interesów. TO JEST ŚWIŃSTWO robić interesy na cudzej śmierci. Ale też pamiętajmy, śmierć jest nieodłączną towarzyszką życia. Za niektóre cenne rzeczy trzeba niekiedy wiele zapłacić, nawet zapłacić życiem. Ponadto lotnisko to ma wspaniałą historię. Ale w Krakowie działa potężna mafia i być może zrobią kolejny skok na kasę. Atak na piknik lotniczy, pokazy oraz lotnisko na tym forum NIE JEST PRZYPADKOWY. Zaś pożyteczni idioci wiadomo - im głupszy pomysł tym goręcej przytakują. WYPADKÓW DROGOWYCH JEST ZNACZNIE WIĘCEJ NIZ LOTNICZYCH. POZAMYKAĆ DROGI !! ZLIKWIDOWAĆ POJAZDY MECHANICZNE SAMOBIEŻNE !! Zamiast dróg, developerzy pobudują tam bloki. To jest coś takiego, taki wybór. Myśleć trzeba w życiu. Życzę Dobrego samopoczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
jestembond Re: Developerzy chcą przechwycić teren lotniska.. 29.06.09, 01:24 gm114 napisał: > Developerzy chcą przechwycić teren lotniska pod budowę blokowisk. Dlatego > zorganizowano publiczną nagonkę na lotnisko i wszystko a nim związane. Niestety tak. To jest piękny teren w środku Krakowa, a to, że dzięki ludziom takim jak Radwan czy Hoffman Muzeum się rozwija i zaczyna żyć, jest bardzo nie w smak deweloperom. Dlatego katastrofa jest okazją do ataków na Muzeum, podczas gdy to "niepozorne" muzeum ma najprawdopodobniej jedną z dziesięciu najciekawszy ekspozycji na ŚWIECIE. Ciekaw jestem, czy wszyscy niezadowoleni protestują przeciwko narastającemu ruchowi lotniczemu związanemu z Balicami, który przebiega dokładnie w tych samych miejscach, jak Małopolski Piknik Lotniczy. Odpowiedz Link Zgłoś
alik666 Katastrofa cessny po pikniku lotniczym w Krakow... 29.06.09, 01:12 Zakazać samowolnym lotów własnymi samolocikami. Skoro ja nie mam prawa posiadać broni to niech taki pilot też mnie nie naraża. Niech dozwolone będą tylko loty rejsowe, z wiadomych względów. I rządowe, bo też spadają. Odpowiedz Link Zgłoś
stanislaw-29 Re: Katastrofa cessny po pikniku lotniczym w Krak 29.06.09, 01:55 alik666 napisał: > Zakazać samowolnym lotów własnymi samolocikami. Skoro ja nie mam prawa > posiadać broni to niech taki pilot też mnie nie naraża. > Niech dozwolone będą tylko loty rejsowe, z wiadomych względów. I rządowe, bo > też spadają. Zabronmy tez jezdzenia samochodem, bo ja sie boje ze mnie potraci. Nie wiem czy wiesz ale bez małych samolotów niemozliwe jest latanie samolotow pasazerskich, ponieważ pilot takiego samolotu pasazerskiego kiedys musiał latac na małych samolotach, aby sie nauczyć i zajmuje to kilka kilkanascie lat. szkoda ze Polacy dziela sie na cześć myślaca samodzielnie i na tą ktora czyta cos w fakcie albo superexpresie a potem wygłasza mongolskie teorie. P.S Bardziej łopatologicznie nioepotrafiłem napisać. Zakazy zakazy i kto tu jest komuchem? Odpowiedz Link Zgłoś
alik666 Re: Katastrofa cessny po pikniku lotniczym w Krak 29.06.09, 02:25 stanislaw-29 napisał: szkod > a > ze Polacy dziela sie na cześć myślaca samodzielnie i na tą ktora czyta cos w > fakcie albo superexpresie a potem wygłasza mongolskie teorie. > 100% poparcia. Wejdzie taki mongoł na forum, kliknie, przeczyta, nie pomyśli, tylko się żali i ma pretensje bo głupi. A ja chcę mieć broń, skoro taki pilocina może się wszędzie rozbić i zabić. Odpowiedz Link Zgłoś
ministrant15 Re: Katastrofa cessny po pikniku lotniczym w Krak 29.06.09, 12:31 alik666 napisał: A ja chcę mieć broń, skoro taki pilocina może się wszędzie rozbić i zabić. Ty masz już broń, jest nią Twoja głowa. Możesz nią strzelać na okrągło, najlepiej w mur betonowy, dłużej wytrzyma. Odpowiedz Link Zgłoś
alik666 Re: Katastrofa cessny po pikniku lotniczym w Krak 29.06.09, 16:38 Jak głupcze nie masz niczego konstruktywnego do powiedzenia to lepiej zmódl paciorek zamiast się wygłupiać, napinaczu internetowy. Odpowiedz Link Zgłoś
santafes Katastrofa cessny po pikniku lotniczym w Krakow... 29.06.09, 02:42 Szósty Małopolski Piknik Lotniczy odbywał się na terenie Muzeum Lotnictwa Polskiego na historycznym lotnisku Rakowice - Czyżyny. Jedną z atrakcji miały być pokazy powietrznych akrobacji :) Odpowiedz Link Zgłoś
zadora22 Katastrofa cessny po pikniku lotniczym w Krakow... 29.06.09, 07:56 Nie interesuję się lotnictwem, nie chodzę na pokazy, przykro mi, że doszło do wypadku i że są ofiary i ranni. W całym nieszczęściu dobrze się stało, że pilot zdołał uniknąć jeszcze większej tragedii... Ale zastanawia mnie jedna sprawa - bardzo często pokazy lotnicze odbywają się w terminie i tuż obok corocznej międzynarodowej wystaw psów, która ma miejsce na terenach AWF. Jest to ogromne zgromadzenie ludzi z wielu krajów - gdyby doszło do wypadku w tamtym rejonie - powtórzyłaby się tragedia z Katowic, kiedy runął dach hali. Czy ktoś, kto zatwierdza krakowskie imprezy czasem myśli o skutkach własnych działań? Po wielkim koncercie techno Błonia są praktycznie zdewastowane - zryta trawa, ziemia śmierdzi o przecieków z toj-tojów, co rusz natrafia się na gigantyczne smrodliwe kałuże i to tuż obok "kamienia papieskiego". Równocześnie straż miejska ugania się z kamerą za staruszkami które puszczają swoje małe, wesołe kundelki bez kagańców o 7 rano albo o 20 wieczorem, kiedy dzieci jeszcze albo już są w łóżkach i wlepia im 200-złotowe mandaty. Ale 'młodzież', która żłopie tam alkohol i zostawia stosy śmieci i rozbite butelki pozostaje dziwnie bezkarna... Ludzie, w jakim my żyjemy mieście!!! Odpowiedz Link Zgłoś