puch4cz 29.06.09, 22:22 Juz widze te smieszne bledy gramatyczne, rzeczowe, itp... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gopher Chińska propaganda w europejskich supermarketach 29.06.09, 22:51 No to chińscy specjaliści od propagandy poznają znaczenie słowa "bojkot". Ciekawe które spuermarkety zdecydowały się na taki samobójczy krok? Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Chińska propaganda w europejskich supermarket 30.06.09, 00:14 > Ciekawe które spuermarkety zdecydowały się na taki samobójczy krok? Te, ktore bardziej boja sie bojkotu e strony zdyscyplinowanej klienteli chinskiej, niz reakcji rozlazlej publiki europejskiej i/lub amerykanskiej. Obstawiam np. Carrefoura. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmiczny_swir nieeeeeeeeee!!!! 29.06.09, 23:56 nieeeeeeeeee!!!! Ja pierdacze, już na tym świecie nie można żyć. Ludzie, składamy się i budujemy kolonię na Księżycu. Trzeba już z tej planety wypierdzielać. Odpowiedz Link Zgłoś
vonknote <puch4cz> oj zdziwiłbyś się 30.06.09, 00:24 apuch4cz napisał: > Juz widze te smieszne bledy gramatyczne, rzeczowe, itp... widać dziecko że w d... byłeś i g... widziałeś. Mogę przyjąć z prawdopodobieństwem 99,9% że twój angielski w porównaniu z lektorami z cctv to buraczkowe dukanie z twardym akcentem a'la polska obsada londyńskiego zmywaka. Ten 0,1% to na wypadek gdybyś był anglistą z wyjątkowym słuchem do języka albo półnative speakerem. Bo Chińczycy w swoim angielskim kanale są naprawdę dobrzy, przez parę miesięcy w Chinach miałem przyjemność co jakiś czas posłuchać. Zresztą nie trzeba jechać do Chin, chyba można zobaczyć na jakimś satelicie. Zanim się zacznie wydurniać i dworować z innych jako wielki światowiec z buraczkowa. Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 Uznanie za komentarz! 30.06.09, 12:57 vonknote napisał: > apuch4cz napisał: > > > Juz widze te smieszne bledy gramatyczne, rzeczowe, itp... > > widać dziecko że w d... byłeś i g... widziałeś. Mogę przyjąć z > prawdopodobieństwem 99,9% że twój angielski w porównaniu z lektorami > z cctv to buraczkowe dukanie z twardym akcentem a'la polska obsada > londyńskiego zmywaka. Ten 0,1% to na wypadek gdybyś był anglistą z > wyjątkowym słuchem do języka albo półnative speakerem. > > Bo Chińczycy w swoim angielskim kanale są naprawdę dobrzy, przez > parę miesięcy w Chinach miałem przyjemność co jakiś czas posłuchać. > Zresztą nie trzeba jechać do Chin, chyba można zobaczyć na jakimś > satelicie. Zanim się zacznie wydurniać i dworować z innych jako > wielki światowiec z buraczkowa. Tylko Chińczycy są w stanie opanować do perfekcji British English pronunciation, tak jak zresztą wszelkie inne języki obce. Aparat głosowy Chińczyka jest nieporównanie bardziej rozwinięty od naszego aparatu głosowego. Jako taki jest on niezbędny do bezbłędnego wymawiania języka chińskiego w czterech podstawowych tonacjach, wymaganych dla prawidłowej interpretacji znaczenia, nierzadko identycznej (dla nas) fonetyki, słów pisanych różniącymi się od siebie ideogramami. No, a jeśli chodzi o „propagandę”, to są dwa wyjścia z tego tunelu czarnej paniki: 1. albo przestać wreszcie dawać się okłamywać propagandzie 2. albo, poprosić, żeby przyjaciele, do nieuzbrojonych patriotów, zamiast umowy bezwizowej, dorzucili skrzynkę tomahawków, rozdzielić ich po supermarketach i... bum! w ekran. Odpowiedz Link Zgłoś
polakslowian Chińska 'propaganda' be ale propaganda GW to dobra 30.06.09, 00:37 ! Lepiej miec niby Chinska 'propagande' na godzine niz prawicowa propaganda 24 godziny na dzien w Polsce! Odpowiedz Link Zgłoś
kangur_01 przynajmniej bedziemy wiedziec ich punkt widzenia 30.06.09, 03:56 Chińska wiadomosci(dziennik) w europejskich supermarketach Odpowiedz Link Zgłoś