bogulo2 30.06.09, 08:17 Czy to oznacza, że taniej już nie będzie??? Czy mam już iść po krechę??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pklimas Re: Budowlanka nie zwalnia 30.06.09, 09:01 Podobno w zeszłym roku w Polsce, wszystkie szkoły opusciło 6 murarzy, 3 cieśli szalunkowych i 40 betoniarzy-zbrojarzy. Ilu odeszło na rente/emeryture lub uległo wypadkowi? Oprocz tego po 20.000 psychologow, filozofow, absolwentow dziennikarstwa i socjologii. Bedzie taniej, bedzie, jak absolwent socjologii bedzie stawiał więźbe dachową. Odpowiedz Link Zgłoś
bogulo2 Re: Budowlanka nie zwalnia 30.06.09, 10:18 A co jest przyczyną??? państwowe szkolnictwo i brak bezpośredniej odpłatności. Odpowiedz Link Zgłoś
maniek_ok Re: Budowlanka nie zwalnia 30.06.09, 09:01 A Ty nie potrafisz o niczym innym myslec, nie? Nie uwazasz ze Twoja postawa jest, delikatnie mowiac, lekko chora? To moze poczytaj swoje miliony "tworczych" publikacji na forach... Artykul jak artykul - opisuje fakty. Ja np. uwazam ze teraz wlasnie jest najlepszy czas na budowanie domow jednorodzinnych. Lepszego nie bedzie. Mysle nawet ze ten najlepszy moment juz byl - i bardzo zaluje ze nie zalapie sie na ten okres. Od znajomych wiem za to ze o ile koszty wynajecia dobrej ekipy bynajmniej nie zmalaly, o tyle na materialach i kosztach "okolo-materialowych" mozna zaoszczedzic naprawde powazne pieniadze. Wg mnie to naturalny objaw normalnej gospodarki - tyle ze w budownictwie akurat wszystkie ruchy odbywaja sie bardzo wolno, nie tak jak np. na akcjach. Ktos kto ma rozum w glowie - zarobi, a ktos kto nie ma - bedzie do konca zycia zgorzknialym szyderca. Odpowiedz Link Zgłoś
n0e2008 Re: Budowlanka nie zwalnia 30.06.09, 09:22 ...ludzie, którzy całe życie myślą o pasywach zamiast o aktywach, zawsze będą biedni i zgorzkniali. Odpowiedz Link Zgłoś
bogulo2 Re: Budowlanka nie zwalnia 30.06.09, 09:32 "Nie uwazasz ze Twoja postawa jest, delikatnie mowiac, lekko chora?" Nie Odpowiedz Link Zgłoś
pensj0nariusz Re: Budowlanka nie zwalnia 30.06.09, 10:05 a tymczasem nasz dyzma, rudy sqrwiel i jego lysy kolega podwyzszaja podatki, tak jak w krajach nadbaltyckich czy irlandii... Odpowiedz Link Zgłoś
hrabidracula No to jeszcze wprowadźmy euro... 30.06.09, 10:19 ...i skończy się zatrudnianie. Nie może w końcu być tak, że Polacy rozwijają się w czasie, gdy wszyscy inni Jerwopiejczycy się zwijają. Odpowiedz Link Zgłoś
cree-is-me Re: Budowlanka nie zwalnia 30.06.09, 11:23 A to dlatego, że poprzedni Dyzma, kurduplowaty sqrwiel, zamiast naprawiać finanse grzebał w teczkach i rozdawał forsę na lewo i prawo. Teraz przyszedł czas zapłaty rachunków wystawionych tamtemu sqrwielowi. Cięzko to pojąć przyciasną pisiastą łepetyną? Odpowiedz Link Zgłoś
ichmordy Robotnicy z UZB strajkują bo chcą 10.000 zł pensji 30.06.09, 10:25 ustron.naszemiasto.pl/wydarzenia/1015483.html Odpowiedz Link Zgłoś
erotykon.pl Budowlanka nie zwalnia,tylko wysyła na postojowe.. 30.06.09, 10:44 Pracuję w cegielni,właśnie jestem ostatni dzień na urlopie.Od jutra idę na postojowe do...marca przyszłego roku. Przyczyna jest taka,że jest bardzo mała sprzedaż naszych wyrobów.Stawka godzinowa jest...pożal się boże.Mam za to utrzymać siebie i rodzinę.W skali globalnej może i nie ma kryzysu,ale w takim Pierdziszewie,jak mój jest on. Pracownikom GUSU-u życzę miłego samopoczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
signal ludzi brak do robotu 30.06.09, 10:47 wolą na zasiłkach siedzieć i na czarno robić Odpowiedz Link Zgłoś
krepelx Re: ludzi brak do robotu 30.06.09, 12:25 Na czarno to przynajmniej zarabiam a jak pracowałem w legalnie firmie i dostałem najniższą krajową to za bardzo nie wiedziałem co mam zrobić z tak niską jałmużną. Po opłaceniu czynszu i mediów nie mieliśmy z czego żyć. Odpowiedz Link Zgłoś
henrykhd Budowlanka nie zwalnia 03.07.09, 11:30 Ale zwolni bo wieczyste użytkowanie od przyszłego roku podnosi się z 9zł na 1180 zł przykład z Wałcza. To zgodne z wytycznymi Tuska to jest bandycki podatek . Odpowiedz Link Zgłoś