Dodaj do ulubionych

Sąd skazał barmana, który zapił na śmierć 16-le...

03.07.09, 17:55
Szkoda chłopaka mimo, że nadaje się do nagrody Darwina. Miał pecha, że nie był
Polakiem. Gdyby był to dałby radę..
Obserwuj wątek
    • senseiek Re: Sąd skazał barmana, który zapił na śmierć 16- 03.07.09, 18:14
      > Szkoda chłopaka mimo, że nadaje się do nagrody Darwina. Miał pecha, że nie był
      > Polakiem. Gdyby był to dałby radę..

Bez dwoch zdan.. :)

Te 4.4 promila we krwi jest niewiarygodne, zwazywszy ze pisze wyraznie o 0.02 l kieliszeczkach.. 0.02 * 45 daje raptem 0.9 litra..

Dajmy na to 10 piw 5% = 10 * 0.5 l = 5 l * 0.05 = 0.25 l czystego alkoholu.
      45 * 0.02 = 0.9 l * 0.4 = 0.36 l czystego alkoholu.

Wiec 0.9 l tequili byloby odpowiednikiem 14 piw 5%..
      • waldemar591 Re: Sąd skazał barmana, który zapił na śmierć 16- 03.07.09, 18:37
        To się nazywa ZALAĆ PAŁĘ!
        • leim 0,02 * 45 = 0,9 ... 03.07.09, 19:11
          Czyli niewiele ponad butelkę Tequili.

Myślę, że w Polsce wielka rzesza nastolatków wypija takie ilości alkoholu
          każdego dnia... Ale "podał mu całą butelkę Tequili" nie brzmiało by tak sensacyjnie.
          • koballt Re: 0,02 * 45 = 0,9 ... 03.07.09, 19:20
            nie rozumiesz w jak ograniczonym czasie się to zabójstwo/zawody
            odbyło
            • amus00 Re:0,02 * 45=0,9 ... czyli słów parę o procentach 03.07.09, 19:36
              Co prawda troche czasu upłynęło od momentu kiedy to czytałem ale naświetlę parę
              punktów dotyczących obliczania zawartości alkoholu we krwi musimy uwzglednić to
              jak sie rozmieszcza alkohol w organizmie
              Pierwsze - należy pamietać że alkohol nie we wszystkich tkankach jednakowo sie
              rozprzestrzenia i uzyskuje różne same stężenia - gorzej przenika do kości jak i
              tkanki tłuszczowej( wbrew obiegowym opiniom, że niby to alkohol rozpuszcza się
              świetnie w tłuszczach). Różnice te powodują że licząc stężenie alkoholu we krwi
              należy podzielić przez 0,8 w przypadku mężczyzny (lub 0,7 u kobiety) dawkę
              alkoholu wchłoniętego. u tego chłopaka wyliczone stężenie alk. jest wyższe niż
              zmierzone, dlatego ze się nie cały alkohol zdążył wchłonąć z przewodu pokarmowego.
              Drugie: ważny jest czas picia - gdy alkohol wchłania się nagle - dochodzi do
              silnych zaburzeń elektrolitowych, zaburzenia funkcji wątroby, uszkodzenia błony
              śluzowej p. pokarmowego a w rezultacie nierzadko do śmierci.
              mógłbym wiecej ale w sumie nie chce mi sie ;)
              • xyxyxyx Re:0,02 * 45=0,9 ... czyli słów parę o procentach 03.07.09, 19:58
                dokładnie, czym innym jest wypicie litra wódki w ciągu całej imprezy a czym
                innym wypicie tego litra w ciągu pół godziny

• sokolasty Re:0,02 * 45=0,9 ... czyli słów parę o procentach 03.07.09, 22:28
                amus00 napisał:

Różnice te powodują że licząc stężenie alkoholu we krwi
                należy podzielić przez 0,8 w przypadku mężczyzny (lub 0,7 u kobiety) dawkę
                alkoholu wchłoniętego.

Na pewno podzielić? Nie pomnożyć aby? Bez sarkazmu pytam.
                • amus00 Re:0,02 * 45=0,9 ... czyli słów parę o procentach 04.07.09, 07:31
                  Podzielić ilość alkoholu (tu 0,9l) przez 0,8 (dla mężczyzny) czyli w tym
                  przypadku byłoby 0,9/08 = 1,125 l - i wtedy dzielimy tą ilość alkoholu przez
                  masę faceta. - robi się tak gdyż stężenie alkoholu będzie wyższe we krwi niż np.
                  w tkance tłuszczowej a także wyzsze niż średnie stężenie alkoholu w organizmie.
                  Oczywiście zakładając że alkohol od razu sie wchłonie. Powinno się też
                  uwzglednić że wątroba tez w miedzyczasie metabolizuje alkohol, a na zwolnienie
                  wchłaniania mają wpływ następujące czynniki: spożycie posiłkow przed lub w
                  trskcie picia, procentowość trunków (najszybciej wchłaniają się 5-15%) i jeszcze
                  wiele innch czynników.
                • zojek2 Re:0,02 * 45=0,9 ... czyli słów parę o procentach 04.07.09, 17:28
                  nie, podzielic, bo argument byl, ze stezenie jest wyzsze, bo np.
                  kosc nie pochlania alkoholu. a wynik dzielenia liczby a przez liczbe
                  mniejsza od 1 jest taki sam jak mnozenie na odpowiedni procent.
                  a/0,8=a*1,25 itd. otworz sobie excela i sprawdz.
          • f_crane Dawaj mistrzu 03.07.09, 20:59
            Wypij tyle, choćby wódki, ale w tempie kiliszek-za-kieliszkiem. Intensywność picia tutaj zabiła.

Aha, nie zapomnij odpisać jak już spróbujesz, o ile będziesz w stanie...
            • crame Re: Dawaj mistrzu 03.07.09, 22:32
              Uwazaj, bo gosc sie na smierc zapije, a Ty pojdziesz siedziec.
          • romanko71 Re: 0,02 * 45 = 0,9 ... 03.07.09, 21:36
            > Czyli niewiele ponad butelkę Tequili.
            >
            > Myślę, że w Polsce wielka rzesza nastolatków wypija takie ilości alkoholu
            > każdego dnia...

Bez przesady - ja piję tyle co najwyżej co drugi dzień. Inaczej nie mógłbym
            przecież wytrzymać na lekcjach języka polskiego (a mamy teraz do przerobienia
            ważne lektury, np. "Nad Niemnem").

Stanowczo nie zgadzam się z przedstawianiem polskich nastolatków jako pijaków!
            • porshe Re: 0,02 * 45 = 0,9 ... 04.07.09, 01:24
              zaraz poleci nieśmertelne
              'ze szwagrem to nie takie rzeczy się robiło...'

Owszem, jesteśmy rozpici, ale mamy też coraz więcej kultury w piciu. Trudno się
              nie nawalić, ale coraz więcej ludzi umiejętnie dawkując alkohol podtrzymuje
              uczucie 'euforii i radości' pojawiające po znikomych ilościach spożytego trunku.

Najlepsi są w tym chyba studenci, którzy odpowiednio dozując piwa potrafią
              dosłownie przetańczyć całą 10h imprezę ;D
      • jebik Re: Sąd skazał barmana, który zapił na śmierć 16- 03.07.09, 20:59
        > Wiec 0.9 l tequili byloby odpowiednikiem 14 piw 5%..

cytując pewnego popularnego polityka:

YES WE CAN!
    • the_rapist Troche nie fair 03.07.09, 18:43
      Skazano kolesia, ktory mial na tyle oleju w glowie, ze wiedzial czym moze sie
      skonczyc zaklad ''kto wiecej wypije''. Idiota, ktory sam doprowadzil do swojej
      smierci jawi sie tu jako ofiara. Alkohol nie zostal podany bez wiedzy czy zgody
      szesnastolatka, on sam decydowal, ze chce dalej pic.
      • koballt fair 03.07.09, 18:52
        nie czujesz sytuacji - ten ktory umarł znal swoją siłę (największa w
        oklolicy) i tylko dlatego pił dalej widząc jak dobrze trzyma się
        rywal; gdyby ch....sk...nie oszukiwal zawody zakończyłyby się dlugo
        wczesniej i chlopak by żył (dalbym ch... skkk... 10 lat)
        • fc_pl Re: fair 03.07.09, 19:45
          > nie czujesz sytuacji - ten ktory umarł znal swoją siłę (największa
          > w oklolicy)

A znał potęgę Posępnego Czerepu i miał dalej-dalej-wątrobę-Gadgeta?
          • ibarrekolander 9+/10 04.07.09, 00:16
            buahahaha
        • empeczy gosciu 03.07.09, 20:07
          ale masz slabe przemyslenia. i nawet nie na temat -.-
          • koballt Re: gosciu 03.07.09, 20:29
            a co też gotow jestes oszukać i udawać niewinnego gościu
            • empeczy Re: gosciu 03.07.09, 20:59
              po 1. no raczej

po 2. pisz ma temat trolu.
      • mam.4 Re: Troche nie fair 03.07.09, 20:01
        the_rapist napisał:

> Skazano kolesia, ktory mial na tyle oleju w glowie, ze wiedzial czym moze sie
        > skonczyc zaklad ''kto wiecej wypije''. Idiota, ktory sam doprowadzil do swojej
        > smierci jawi sie tu jako ofiara. Alkohol nie zostal podany bez wiedzy czy zgody
        > szesnastolatka, on sam decydowal, ze chce dalej pic.

Kolesia mowisz a znasz sprawe dokladnie? Ten wlasciciel speluny zalozyl sie z
        mlodym chlopakiem a sam pil wode. On z zasady alkoholu nie pil bo jest moslemem
        (Turkiem). Znam ich podstepne zagrywki od lat bo jestem mieszkancem tego miasta.
        Dzisiaj przepraszal rodzine za smierc tego niedoszlego maturzysty. Osobiscie nie
        wierze, ze robil to szczerze. Przypuszczam, ze po odsiadce bedzie dalej
        prowadzil ta lub podobna spelune (moze juz nie w dzielnicy Spandau) i sprzedawal
        miodziezy tekile po zanizonej cenie lub wymysli jakies zawody.
        • the_rapist Re: Troche nie fair 03.07.09, 20:34
          Masz racje, nie znam sprawy, bo nie mieszkam w Berlinie. Jesli jednak kazdego
          sprzedawce nie tylko alkoholu bedziemy wsadzac do wiezienia za glupote klientow,
          to szybko wszyscy pracujacy w handlu pojda siedziec. Sprzedaz alkoholu nieletnim
          to jedno i za to powinien zostac ukarany, jednak wyrok byl zdecydowanie za
          skutki tych watpliwych zawodow, a moim zdaniem za glupote powinien zaplacic
          tylko jej nosiciel.
          • koballt Re: Troche nie fair 03.07.09, 20:44
            a ty nadal nie rozumiesz sytuacji ani inteligentnego werdyktu sądu
            • koballt Re: Troche nie fair 03.07.09, 20:47
              jak również nie rozumiesz że głupi (jak przypuszczam) byl też ten
              oszust - nie kojarzący jak wy że ściąga śmiertelne zagrożenie dla
              życia konkurenta w piciu wódy
        • zigzaur Re: Troche nie fair 03.07.09, 22:03
          A ja piłem z Turkami na bankiecie (w Berlinie, zresztą). Turcy dowodzili, że
          Koran zabrania piwa i wina zaś na temat wysokoprocentowych milczy.
        • crame Re: Troche nie fair 03.07.09, 22:37
          "Znam ich podstepne zagrywki" Gratuluje znajomosci 2800000 Turkow.
          A moze Ty znasz wszystkich "moslem? Niezle niezle.
          Poza tym, on, ten barman pil rowniez alkohol, gdybys znal niemiecki,
          zrozumialbys co sie mowi w mediach. Ogladanie naglowka BILD'a nie
          wystarcza.
    • czasemsobiejestem Sąd skazał barmana, który zapił na śmierć 16-le.. 03.07.09, 18:44
      a od kiedy to serwuje się 16latkowi alkohol w barze???? :/
      • audrey_horne Re: Sąd skazał barmana, który zapił na śmierć 16- 03.07.09, 18:50
        W Niemczech alkohol wolno pic od 16 roku zycia.
        • czasemsobiejestem Re: Sąd skazał barmana, który zapił na śmierć 16- 04.07.09, 01:30
          ah..ok
          • zigzaur Re: Sąd skazał barmana, który zapił na śmierć 16- 04.07.09, 10:37
            Ale czy wolno podawać alkohol nietrzeźwemu?
        • erg_samowzbudnik Re: Sąd skazał barmana, który zapił na śmierć 16- 04.07.09, 18:55
          audrey_horne napisała:

> W Niemczech alkohol wolno pic od 16 roku zycia.
          A od wtedy jak jest czarny , ma 188 i 110kg zywej wagi.
    • zeberdee24 Re: Sąd skazał barmana, który zapił na śmierć 16- 03.07.09, 19:34
      Zakładać się z Turkiem... To trzeba być naprawdę idiotą.
      • voytex Re: Sąd skazał barmana, który zapił na śmierć 16- 03.07.09, 20:03
        zeberdee24 napisał:

> Zakładać się z Turkiem... To trzeba być naprawdę idiotą.
        Masz racje,nawet nasz Gortat "jedyny" w NBA tyle razy byl otwarty
        na dobrej pozycji a Turek albo sam samolubowal albo podawal w
        przeciwnym kierunku do Polaka na dobrej pozycji. A to wszystko
        zemsta za "PANA TURECKIEGO", oto moj apel: zamilczcie
        pisarze,kibice,politycy i dziewice,zestrzelcie mysli w jedne ulice
        i w jedne ulice duchy...choc ja bogu ducha winien....
    • xyxyxyx Re: Sąd skazał barmana, który zapił na śmierć 16- 03.07.09, 19:54
      Bycie polakiem nie czyni z ciebie supermana. Gdybyś ty wypił tyle - litr to też
      miałbyś małe szanse.
      • noducks zapraszasz??? 03.07.09, 20:00
        tylko nie meksykanskie szczochy bo niezaleznie od ilosci mam po nich
        trudne wstawanie. ale polska, czysta, czemu nie. litra zrobie, tylko
        musze zakaszac
        • jkmjkm Re: zapraszasz??? 03.07.09, 20:13
          Też z przekąską zrobię, przez całą noc litra ale nie o to tutaj chodzi.
          • swmikus Re: zapraszasz??? 03.07.09, 23:20
            o, sprawdziło się, puknij w stół, a debile, tzn. nożyce się odezwą...
        • f_crane ja zapraszam 03.07.09, 21:02
          ale pijesz nie dłużej niż pół godziny
    • mam.4 Sąd skazał barmana, który zapił na śmierć 16-le.. 03.07.09, 20:10
      Napiszcie wreszcie, ze ten wlasciciel speluny podajac 45 szklaneczek tekili
      chlopakowi sam chlal kranowe. Jezeli nie wierzycie to wejdzcie na Tagesspiegel
      lub FAZ, lub SZ.
      • cillian1 Re: Sąd skazał barmana, który zapił na śmierć 16- 03.07.09, 20:15
        tzn., że był frajer z tego kolesia. Co byście napisali, gdyby ten koleś wsiadł
        za kółko po takiej dawce i zabił np. trójkę osób? Nic byście nie mieli do
        barmana, tylko właśnie do kolesia. Tak więc on sam sobie winien, nie wiem
        dlaczego barman oberwał.... za prowokację?
        • mam.4 Re: Sąd skazał barmana, który zapił na śmierć 16- 03.07.09, 20:27
          cillian1 napisał:

> tzn., że był frajer z tego kolesia. Co byście napisali, gdyby ten koleś wsiadł
          > za kółko po takiej dawce i zabił np. trójkę osób? Nic byście nie mieli do
          > barmana, tylko właśnie do kolesia. Tak więc on sam sobie winien, nie wiem
          > dlaczego barman oberwał.... za prowokację?

Jezeli znasz niemiecki mozesz przeczytac uzasadnienie wyroku, to ci rozjasni
          umysl. Nie mowie juz, ze oszukiwal chlopaka sam pijac wode.
          • cillian1 Re: Sąd skazał barmana, który zapił na śmierć 16- 03.07.09, 20:31
            nie znam niemieckiego, nawet gdybym znał, to nie zmieniłoby to mojego poglądu o
            chłopaku - frajer. (ja bym tak się nie dał wkręcić)
            Widocznie był zakład :( koleś tragicznie przegrał ;)
            • grogreg Re: Sąd skazał barmana, który zapił na śmierć 16- 03.07.09, 20:34
              Ten uśmieszek na końcu wypowiedzi świadczy o tym , żeś głupi.
              16 latek jest ciągle traktowany jako nieletni i jako taki podlega ochronie
              prawnej większej niż dorosły.
            • mam.4 Re: Sąd skazał barmana, który zapił na śmierć 16- 03.07.09, 20:34
              cillian1 napisał:

> nie znam niemieckiego, nawet gdybym znał, to nie zmieniłoby to mojego poglądu o
              > chłopaku - frajer. (ja bym tak się nie dał wkręcić)
              > Widocznie był zakład :( koleś tragicznie przegrał ;)

Turek wygral miedzy innymi, bo oszukiwal co rowniez podkreslil sedzia dajac mu
              odsiadke czego jego adwokat tez nie kwestionowal.
              • cillian1 Re: Sąd skazał barmana, który zapił na śmierć 16- 03.07.09, 20:36
                to dlaczego nie karać hazardzistów, wiem że to "morderstwo", ale jednak myśleć
                trzeba umić ;)
      • crame Re: Sąd skazał barmana, który zapił na śmierć 16- 03.07.09, 22:39
        Pil wode, pozniej jednak tez Tequile.
      • pawel.bruksela Re: Sąd skazał barmana, który zapił na śmierć 16- 04.07.09, 06:59
        mam.4 - twoj nick,jak sadze, oznacza, ze masz cztery lata, bo jak
        widac czytac nie umiesz. Zachowujesz sie jak podekscytowany szczeniak
    • grogreg A ja się tak zastanawiam, kiedy w Polsce....... 03.07.09, 20:16
      .... zaczną zamykać idiotów sprzedających alkohol nieletnim.
      • cillian1 Re: A ja się tak zastanawiam, kiedy w Polsce.... 03.07.09, 20:26
        może pójść dalej... kiedy przestaną sprzedawać auta, paliwo itd. idiotom?!
        • grogreg Re: A ja się tak zastanawiam, kiedy w Polsce.... 03.07.09, 20:31
          Ty, jak legalnie 16-latek może kupić samochód?
          Do zawierania takich omów cywilnoprawnych trzeba mieć zdaje się pełną zdolność
          do czynności prawnych.
          • cillian1 Re: A ja się tak zastanawiam, kiedy w Polsce.... 03.07.09, 20:37
            gdyby ginęli tylko 16. to ja zamilknę ;)
          • payne359 Re: A ja się tak zastanawiam, kiedy w Polsce.... 03.07.09, 20:50
            To prawda, że ten 16-latek popełnił straszliwą głupotę dając się tak podpuścić. W wielu wypowiedziach widzę jednak niezrozumienie dla wyroku dla sądu. Sprawa jest prosta. Dam sobie głowę uciąć że w niemieckiej ustawie dot. sprzedaży alkoholu jest wzmianka, że człowiekowi pijanemu nie sprzedaje się go. I już. Każdy z nas się zgodzi, że jeśli barman chciał zrobić mu "dowcip" to wystarczyłoby podać mu połowę tego co wypił. Niestety ten sku....n zamierzenie lub nie zabił tego dzieciaka.
            • cillian1 Re: A ja się tak zastanawiam, kiedy w Polsce.... 03.07.09, 21:00
              ale jak widać, to nie był dowcip :( to był zakład, jak ty założysz się, że
              skoczysz z 5 piętra i przeżyjesz, to sąd ma ścigać tego co z tobą się zakładał?
              Nie, ty będziesz martwy i winny ;)
    • mental Sąd skazał barmana, który zapił na śmierć 16-le.. 03.07.09, 21:05
      Ja bym skazal barmana na wypicie tej samej ilosci tequili w tym
      samym czasie.
      • mam.4 Sąd skazał barmana, który zapił na śmierć 16-le.. 03.07.09, 21:21
        To nie jest zaden barman tylko dzierzawca mordowni, do ktorej niskimi cenami
        zwabial przewaznie mlodziez i wiedzial jak wyciagnac od nich kieszonkowe. Starsi
        nie dawali sie na to nabrac.
      • henyk Re: Sąd skazał barmana, który zapił na śmierć 16- 04.07.09, 07:44
        A potem ciebie by skazali na tą samą karę i tak bez końca.
    • arkno Sąd skazał barmana, który zapił na śmierć 16-le... 03.07.09, 21:51
      W tych czasach od 14 dzieciaki czuja sie jak dorosle. blad barmana i
      blad rodzicow, powinien byc o 21 w domu
      • kylax Sadzisz ludzi po sobie? 03.07.09, 23:00
        Nie kazdy w wieku 30 lat bawi sie zabawkami i oglada kreskowki.

Ja w wieku 18 lat (widze to z perspektywy czasu) bylem bardziej dorosly niz
        obecni 30 latkowie.
    • szjk Sąd skazał barmana, który zapił na śmierć 16-le.. 03.07.09, 21:56
      a Polak by jeszcze wsiadł na rower i pojechał do domu...
      • zigzaur Re: Sąd skazał barmana, który zapił na śmierć 16- 03.07.09, 22:04
        Niekoniecznie na rower. Prawdopodobnie odwoziłby samochodem bardziej pijanych.
    • yosemitesam Sąd skazał barmana, który zapił na śmierć 16-le.. 03.07.09, 22:23
      4,4 promila i zgon... nasi rodacy przy takim stężeniu siadają jeszcze za kółko, coby skoczyć do nocnego po flaszkę. Chociaż z drugiej strony 16-letni organizm mógł być jeszcze nieprzyzwyczajony do takich wysokich stanów nieświadomości.
      A Turas dostał moim zdaniem bardzo łagodny wyrok.
    • grucha5 Cóż to za kieliszek 0.02 ? 03.07.09, 22:43
      Te Niemiaszki to mają pomysły , jak można pić wódkę z naparstka
      • yosemitesam Re: Cóż to za kieliszek 0.02 ? 03.07.09, 22:55
        No nie? Zanim do gardła doleci to zdąży w język wsiąknąć. U Ruskich na przykład, to taki mały kieliszek ma nie 0,02 a 0,2. I pije się z nich nie żadną tam Tequilę tylko czysty spirit.
        • ludwikowiec a brudny spirit z czego piją?:P 03.07.09, 23:06
          ;)
          • yosemitesam Jak z czego? Z gwinta! 03.07.09, 23:42
        • zigzaur Re: Cóż to za kieliszek 0.02 ? 04.07.09, 10:40
          W Rosji wódkę sprzedaje się w plastikowych kubeczkach. Jak jogurt.
    • kylax A tak na marginesie. 03.07.09, 23:01
      Jednego debila mniej na swiecie.
    • lonelyboy1989 Sąd skazał barmana, który zapił na śmierć 16-le.. 03.07.09, 23:26
      Chłopak miał słaby łeb :P
    • spanky1 Sąd skazał barmana, który zapił na śmierć 16-le.. 03.07.09, 23:30
      Nie no ten barman musiał czegoś dolewać do tej tequili przecież ten sikacz nie
      ma więcej promili od zwykłego wina a jeszcze kieliszek 0.02? ja mam 17 lat a
      założyłem się z kumplami ze duszkiem wypije 15% wino 0,9 litra (wygrałem ;) fakt
      że trochę ciężko się pion trzymało ale zagryzłem pierogiem walnąłem sete i jakoś
      do końca wieczoru się przesiedziało.
      • waffelek Re: Sąd skazał barmana, który zapił na śmierć 16- 04.07.09, 00:42
        tequila, panie spanky, ma taki woltaż, jak wódka, najczęściej 38-40%
    • ropuch1pincet Sąd skazał barmana, który zapił na śmierć 16-le.. 03.07.09, 23:54
      Panie Turek!Kończ pan!
    • bugmenot2008_2 Tutaj filmik z innym ynteligentem pijącym w ramach 04.07.09, 00:24
      zakładu :)

Popijanie wódy wodą
    • carpaccio4 barman, barmani, barmanki 04.07.09, 00:33
      wiedzą co robią
    • eurozyrys Sąd skazał barmana, który zapił na śmierć 16-le... 04.07.09, 01:23
      aytac = turek. oni chca naszej krwi :/
    • lepszy_cfaniak Zawsze NIE dal Turcji w UE 04.07.09, 02:05
      wiadomo muzulmanin wody nie chleje. Europejczyk 45 szotow dziecku by
      nie podal. Ale Turcy od czasu rzezi Ormian nie maja hamulcow...
      • zigzaur Re: Zawsze NIE dal Turcji w UE 04.07.09, 10:35
        Durnyś.
        Pijałem wódkę z Turkami i nie z jakimiś pennerami tylko w tureckiej misji
        handlowej w Berlinie. Ludzie w porządku.

Turcja jest w UE potrzebna. Wyleczy Europę z rusofilii, powstrzyma nadmierne
        ambicje Paryża i Berlina.
    • centaur10 Sąd skazał barmana, który zapił na śmierć 16-le.. 04.07.09, 05:54
      Ze skazał, to rację ma. Ja ze szwagrem usiadłem do stołu i zacząłem o polityce gwarzyć. Cośmy się pokłócić mieli, to nową półlitrówkę koniaku domowej roboty na stół stawiał. Poszedłem w końcu po zagrychę jakąś do markietu, lecz nie było z kim jeść, bo szwagier już drzemał wbijając czoło w blat stołu. Kurczaki pieczone do lodówki pakując flaszki obalone policzyłem i wyszło, że śmignęliśmy wciągu trzech godzin cztery półlitrówki, co dawało po litrze na twarz. Tamten szkopek, ofiara bisurmana, tylko 0,9 wygolił, a już wykorkował. Ja dopiero po dojściu do domu swe szanowne zwłoki na wyrko grzmotnąłem, lecz długo nie pospałem bo już o szóstej rano usłyszałem klekot suzukiego i wczorajszy (mocno) fundator z klinem w garści wydzwaniać do drzwi zaczął.
      • lehoo Re: Sąd skazał barmana, który zapił na śmierć 16- 07.07.09, 09:41
        @centaur 10 - prawie wszystko się zgadza, tyle że Ty jesteś dorosłym i w pełni
        rozwiniętym mężczyzną, a to był 16-letni dzieciak
    • angrusz1 Sąd skazał barmana, który zapił na śmierć 16-le... 04.07.09, 07:38
      Ncóż ale to eliminacja jednego głupka .
      Taka naturalna selekcja
    • wulkanolog Sąd skazał barmana, który zapił na śmierć 16-le... 04.07.09, 08:44
      Chłopak był nieletni. Zgodnie z prawem barman nie powinien alkoholu sprzedać.
      • kylax To Niemcy, a nie Polska. 07.07.09, 12:09
        Alkohol mozna sprzedawac od 16 roku zycia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka