magducha78 09.07.11, 19:45 dziewczynki 11 Julia 7 Helena Lena 6 Amelia Oliwia 5 Maria Zofia Zuzanna 4 Aleksandra Anna Barbara Maja Natalia Wiktoria 2 Joanna Kaja Laura Milena Nikola Patrycja 1 Adrianna Agata Alicja Aniela Antonina Berenike (polskie nazwisko) Dominika Emilia Gabriela Hanna Ida Iza Jadwiga Jana Justyna Karolina Katarzyna Klaudia Luna Łucja Michalina Nadia Olga Róża Weronika Wioletta chłopcy 10 Jakub 7 Szymon 5 Adam Krzysztof 4 Aleksander Dawid Mateusz Stanisław 3 Igor Kacper Konrad 2 Antoni Borys Franciszek Jan Jerzy Julian Krystian Marcel Oskar Piotr Wojciech 1 Alan Bartłomiej Bartuś Bruno Dariusz Dominik Emil Eryk Feliks Filip Gabriel Grzegorz Hubert Joachim Kamil Kornel Łukasz Maciej Maksymilian Marcin Michał Mikołaj Milan Patryk Paweł Robert Tymon Wiktor Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magducha78 dwa imiona + bliźnieta+ rodzeństwo 09.07.11, 19:54 dwa imiona Amelia Helena Anna Maria Łucja Krystyna Oliwia Małgorzata Borys Władysław Jan Zbigniew Krzysztof Piotr Maciej Arkadiusz Mikołaj Jerzy bliźnięta Emil i Kamil Dariusz i Paweł Helena i Julia Marcel i Igor Kaja i Jana rodzeństwo Helena ma brata Kazimierza Barbara ma siostrę Katarzynę i brata Mateusza Zuzanna ma brata Bartka Odpowiedz Link Zgłoś
ilianna Re: WnŚ Warszawa 9-10 lipca 09.07.11, 21:48 O, ile Julii . A myślałam, że powoli Julka spada z pierwszego miejsca. Helenek strasznie dużo, niedobrze. Aż cztery Anny i Barbary, dwie Joanny. Z pojedynczych zastanawia mnie Iza i Jana, ciekawe czy to pełne imiona. Luna wygląda na dziecko jakichś Potteromaniaków . Mieszane uczucia mam co do Wioletty, imienia nie lubię, ale fajnie, że pojawiło się coś, czego od dawna nie było widać. U chłopców mam wrażenie, że ostatnio dużo Krzysztofów. Zaskoczyło mnie aż 3 Konradów. Marcel chyba na dobre już wygrał z Marcelim . Parę ciekawych pojedynczych imion - Emil, Eryk, Feliks, Joachim i dość rzadki obecnie Robert. dwa imiona Amelia Helena - ok, wolałabym mimo wszystko na odwrót Anna Maria - klasyka Łucja Krystyna - cudnie! "mój" zestaw Oliwia Małgorzata - szkoda, że nie na odwrót Borys Władysław - ciekawie Jan Zbigniew - szkoda, że nie na odwrót Krzysztof Piotr - ok Maciej Arkadiusz - ok Mikołaj Jerzy - tu też wolałabym na odwrót bliźnięta Emil i Kamil - oj, nie, rymowanka Dariusz i Paweł - Darka bym zmieniła, ale ogólnie ok Helena i Julia - imiona piękne, ale cóż z tego Marcel i Igor - nie Kaja i Jana - nie rodzeństwo Helena ma brata Kazimierza - o, i ta Helena brzmi zupełnie inaczej niż ta mająca siostrę Julię (chociaż może nie powinna) Barbara ma siostrę Katarzynę i brata Mateusza - interesujące Zuzanna ma brata Bartka - znam co najmniej dwa identyczne zestawy u rodzeństwa, więc lekko nudne Odpowiedz Link Zgłoś
sadzik81 do Magducha 10.07.11, 10:32 Czy moge wiedziec skad masz takie dane tak pytam z ciekawosci? Odpowiedz Link Zgłoś
magducha78 Re: do Magducha 10.07.11, 11:41 z "Gazety Wyborczej" stołecznej, w wydaniu sobotnim Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: WnŚ Warszawa 9-10 lipca 10.07.11, 22:37 DZIEWCZYNKI: No właśnie, 7 Helen - tak czułam, że będzie na nie "boom". Na plus - Aniela, Jadwiga i Michalina. Mam nadzieję, że Berenika ma chociaż "zagraniczną" mamę, albo że to po prostu literówka Zastanawia mnie Luna - nie podoba mi się u polskiej dziewczynki. Miło by też było, gdyby Iza miała jednak na imię Izabela. CHŁOPCY: 3 Konradów mnie nieco zaskoczyło. Miło spojrzeć na Brunona, Feliksa, Joachima, Kornela i Tymona. DWA IMIONA: Anna Maria - nuuuuuuuuuuda Łucja Krystyna - najładniejszy żeński Borys Władysław, Jan Zbigniew - wolałabym odwrotnie, choć Jan Zbigniew to jednocześnie najładniejszy męski zestaw wg mnie BLIŹNIĘTA: Emil i Kamil - zbyt podobne Dariusz i Paweł - w tym samym stylu, choć mnie nie zachwycają Helena i Julia - stylistycznie fajnie, ale szkoda, że Julia taka popularna (choć Helena też ją goni) Marcel i Igor - pasują; nawet niezły zestaw, choć wolałabym Marcelego Kaja i Jana - jakieś ... za podobne RODZEŃSTWA Helena ma brata Kazimierza - super Barbara ma siostrę Katarzynę i brata Mateusza - Basia mi tu nie pasuje Zuzanna ma brata Bartka - pasuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: WnŚ Warszawa 9-10 lipca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.11, 06:52 a ktoś prosił o Twoją opinię na temat poszczególnych imion? Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: WnŚ Warszawa 9-10 lipca 11.07.11, 13:35 Chyba po to wstawiamy tutaj te zestawienia, żeby je komentować, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
magducha78 Re: WnŚ Warszawa 9-10 lipca 11.07.11, 13:55 po to jest to zestawienie,żeby komentować Odpowiedz Link Zgłoś