heremita 04.07.09, 13:16 A kto może wiedzieć naprawdę, że te 150 BMW jest rzeczywiste a nie tylko np 2 a reszta wirtualne tylko by omamić głupków i naiwniaków. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
el.kocyk Re: Jak prawie miałem bmw 04.07.09, 13:27 musi byc ponad 2 miliony smsow, przeciez 0.88 to VAT... Odpowiedz Link Zgłoś
jimmyjazz po to jest regulamin by go czytać 04.07.09, 21:07 a nie marudzić potem że losy są za drogie. Odpowiedz Link Zgłoś
kolorek55 Jak prawie miałem bmw 04.07.09, 13:57 Samochodu są na pewno bo inaczej wziął by sie za to odpowiedni urząd bo byłoby to nie zgodne z prawem. A co do udziału w loterii to każdy ma wybór czy chce liczyć na los szczęścia czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
mrarm Re: Jak prawie miałem bmw 04.07.09, 14:11 a moze zaden urząd nie kontroluje, albo nie jest w stanie tego skontrolowac? A może urząd sam dostaje bmw? Odpowiedz Link Zgłoś
kolorek55 Re: Jak prawie miałem bmw 04.07.09, 15:44 Możesz być pewien ze jesli chodzio takie rzeczy to nasze kochane urządy są bardzo skrupulatne. :) Odpowiedz Link Zgłoś
cudotfurca_z_iralandii wiesz kolorek jak tak ciebie czytam to sie nie dzi 04.07.09, 17:26 wie ze PO wygrywa i bedzie jeszcze dugo wygrywac jesli tylko bedziesz sie rozmnazal kolorek55 napisał: > Możesz być pewien ze jesli chodzio takie rzeczy to nasze kochane urządy są > bardzo skrupulatne. :) Odpowiedz Link Zgłoś
porshe Jak prawie miałem bmw 04.07.09, 13:59 wolę zapłacić w salonie 1000x tyle za pewny samochód (cena smsów w loterii łącznie 89 zł), niż brać udział w 1000 promocji smsowych i wydawać tą kasę niepotrzebnie. To tylko ma przyciągnąć klientów i fakt faktem, będzie 20 szczęśliwców, którzy wygrają. Znajomy wygrał tak samochód z loterii banku na podobnej zasadzie (trzeba było rejestrować transakcje smsem, a to kosztowało), wysłał 1 sms i ma autko. Odpowiedz Link Zgłoś
xyxyxyx Re: Jak prawie miałem bmw 05.07.09, 12:48 ile było samochodów, ilu było wysłanych sms'ów? Odpowiedz Link Zgłoś
nextchance Jak prawie miałem bmw 04.07.09, 14:20 Nie dotyczy to Orange a Ery, gdzie z własnego debilizmu wystartowałem w rozgrywce sms-owej. O Mercedesa oczywiście! Punktów zdobyłem bardzo dużo. Niektóre pytania były nawet bardzo ciekawe. Jak to w życiu bywa nie wygrałem niczego konkretnego. Szkoda, że w tym cudownym kraju, wszystko się tak pauperyzuje, nawet tak "zacna" firma jak Era, w której jestem od jej początków na polskim rynku. Wniosek, tylko jeden! Pieniądz rządził i nadal ma najwięcej "do powiedzenia" również, w tym za..anym Kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
scorpinor Re: Jak prawie miałem bmw 04.07.09, 16:25 Mam dokładnie takie same zdanie co przedmówca. Też się wciągnąłem w "zabawę" o Mercedesa, ale po paru sms-ach szybko mi przeszło. Wystarczy, że robią ze mnie idiotę wszędzie indziej - po co mam do tego dodawać jeszcze swojego operatora komórkowego. A zresztą Era "zacna" nigdy nie była... Odpowiedz Link Zgłoś
tp2k Re: Jak prawie miałem bmw 04.07.09, 19:46 Orange i Era mają od niedawna takie samo podejście do "klyjenta": otumanić konkursami a pakiety minut wprowadzić tak zakręcone żeby nikt się nie połapał które schodzą pierwsze. Na szczęście jak tylko Orange zeszło do rynsztoku, to mnie już w Orange nie było :) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
peperro Jak prawie miałem bmw 04.07.09, 15:04 Tak się wyciąga kasę od idiotów :-( Odpowiedz Link Zgłoś
carpaccio4 drogi panie 04.07.09, 15:36 tak się kończy zadawanie z francuzami, za przeproszeniem Odpowiedz Link Zgłoś
krawcu1 Jak prawie miałem bmw 04.07.09, 15:41 po po prostu żenada.......biedni proszą o więcej i więcej , podobną akcję jak orange robią .......rumuni na skrzyżowaniach.,........ Odpowiedz Link Zgłoś
lehoo Jak prawie miałem bmw 04.07.09, 17:04 Miejsce stacja benzynowa sieci XXXXXXX. Płacę za benzynę. Panienka (P) - Ma pan kartę do zbierania punktów ? Ja (J) - Nie mam. Nic gorszego jak się do firmy przywiązać (P) - Nagrody są fajne (J) - Jak mi się która spodoba, to sobie ją po prostu kupię Odpowiedz Link Zgłoś
smok_sielski Re: Jak prawie miałem bmw 05.07.09, 05:47 > Ja (J) - Nie mam. Nic gorszego jak się do firmy przywiązać Niestety wielu tego nie rozumie. Potem jada np. tankowac benzyne na drugi koniec miasta zeby zbierac punkty na sokowirowke :) smok Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: Jak prawie miałem bmw 05.07.09, 15:04 smok_sielski napisał: > > Ja (J) - Nie mam. Nic gorszego jak się do firmy przywiązać > > Niestety wielu tego nie rozumie. Potem jada np. tankowac benzyne na drugi konie > c > miasta zeby zbierac punkty na sokowirowke :) > smok > Czasem warto mieć kartę. Ja jeżdżę ciężarówką. Firma ma kartę flotową działa w Shellu i w Esso. Jak tankuję na Shellu to zawsze sobie nabijam punkty - za zatankowanie ciężarówki można ich mieć naprawdę dużo ;-) A nic mnie to nie kosztuje. Odpowiedz Link Zgłoś
qazokm Jak prawie miałem bmw 04.07.09, 18:09 Powinni tego zabronić! Próbowałem szczęścia w Radio Zet z Suzuki Grand Vitara,odbywa sie to podobnie, a szanse masz chyba mniejsze, niz na szóstke w totolotka, tylko tego ci nie powiedzą.Wysyłasz SMS, płacisz, nie znasz nawet prawdopodobieństwa wygranej,a ktoś nabija kabzę. Odpowiedz Link Zgłoś
77qwerty Re: Jak prawie miałem bmw 04.07.09, 18:51 a najlepsze jest to " loteria jest tylko dla klientów orange" szanowny kliencie czuj sie zaszczycony ze robia cie w hooya jako swojego -obcy nie dostapi tego zaszczytu ... jedna wredna , złodziejska banda Odpowiedz Link Zgłoś
my_kroolik Re: Jak prawie miałem bmw 04.07.09, 19:23 Kto konkretnie powinien tego zabronić? Oni? Jak nie kontrolujesz swoich czynów, to zwróć się do sądu z wnioskiem o ubezwłasnowolnienie. Sąd wyznaczy ci opiekuna i wreszcie będziesz miał osobę, która ci policzy prawdopodobieństwo wygrania w takiej loterii. Prawdopodobieństwo tym niższe, im więcej podobnych tobie zgadza się inwestować swoje pieniądze w tak durne przedsięwzięcia. Jakby was było mniej, to cwaniakom w typie Orange, czy stacji radiowych znudziłoby się zalewanie wszystkich debilnym przekazem o treści " wyślij SMS, kup zdrapkę, zadzwoń teraz..." Mnie się codziennie żygać chce od tego, ale nie winię organizatorów, tylko naiwnych uczestników tych zabaw. Odpowiedz Link Zgłoś
solardragon absolutnie zgoda ! 05.07.09, 14:48 a tekst z ubezwłasnowolnieniem - 10/10! ----------------------------------------- www.slodkiezycie.pl - portal społecznościowy dla CUKRZYKÓW, ich rodzin i LEKARZY DIABETOLOGÓW Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Jak prawie miałem bmw 06.07.09, 02:29 my_kroolik napisał: > Kto konkretnie powinien tego zabronić? Oni? Tak, oni. Ci sami, którzy zajmują się totalizatorami i grami losowymi oraz innymi tego typu zabawami. Właśnie ci oni, którzy powinni pilnować, żeby człowiek, który KUPIŁ los za 5 zł, brał udział w losowaniu. W LOSOWANIU. A nie był zmuszany do kupowania kolejnych losów, które... nie są wcale losami, tylko "uprawniają do". Do czego uprawniają? Nie do udziału w losowaniu, jak widać Odpowiedz Link Zgłoś
j-agat Jak prawie miałem bmw 04.07.09, 18:55 Wykazał Pan ślicznie jak my,zwykli ludzie dajemy się manipulować !!! Zastanawiam się tylko dlaczego nie jest karane takie działanie,przecież to jawne wymuszanie !!! I niech mnie nikt nie przekonuje,że to wolna wola ludzi.Gdyby nie dopuszczać takiego działania do upublicznienia nie byłoby naciągania ludzi.Tak NACIĄGANIA !!! I to ma być nasze Państwo,które dba o ludzi !??? DBA O CWANIAKÓW !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dyktator_bolandy Re: Jak prawie miałem bmw 04.07.09, 20:49 mnie nikt nie namówi na żadne "BMW". Ale żaden faszysta jak ty nie powinien zabronić mi brania udziału w loteriach, to moja kasa i moja sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
zyguli Pójdą z torbami 04.07.09, 19:05 cóż za wykwintna kampania Telegrafu i Telefonu bez Poczty Polskiej :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
hubibubi Jak prawie miałem bmw 04.07.09, 19:46 Jakie wymuszanie? Przecież jeżeli ktoś nie chce to nie musi wysyłać sms i brać udziału w żadnym konkursie. Ale jasne każdy by chciał wygrać bmw ale wysłać sms to juz nie, najlepiej żeby samo przyjechało. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
qwertura A jednak jest to wymuszanie. 05.07.09, 07:46 W sytuacji, kiedy kupuję los na loterii, albo kupon totolotka - jestem świadoma tego, że płacę raz określoną na wstępie kwotę, i albo wygrywam, albo przegrywam. W przypadku tej pseudoloterii o BMW, nikt nie informuje mnie, że mój los tak naprawdę kosztuje ponad 80 złotych. W dodatku jest to tak perfidnie urządzone, że wyłudzają ode mnie kolejne kwoty, i jak nie zapłacę tych 80 złotych, to przepada mi wszystko to, co do tej pory zainwestowałam, a faktycznego udziału w losowaniu nie biorę. Reasumując: żaden uczestnik tej pseudoloterii, mając świadomość, że los kosztuje prawie stówę, nie zapłaciłby dobrowolnie 5 złotych (pierwszy sms), ani więcej, wyłącznie po to, by się dowiedzieć, że bez 80 złotych losu w ogóle nie otrzyma. Zatem ci, którzy twierdzą, że nikt nikogo nie zmusza brać udziału w konkursie, nie mają racji. Ludzie nieświadomie biorą udział, sądząc, że jedynym kosztem jest ten pierwszy sms. A potem każde wycofanie się z udziału to przepadek kasy bez otrzymania realnej szansy na wygraną. Odpowiedz Link Zgłoś
solardragon Kochani Moi Polacy 05.07.09, 14:46 zapewne nie wiecie, ale wyslanie pierwszego SMSa to akceptacja regulaminu tego konkursu - piszą to oczywiście małymi literkami. Jeśli komuś nie odpowiada kawalkada SMSów w tym konkursie [co rozumiem] to proponuję poszukać w internecie strony o tym konkursie i regulaminu ... Polacy! inkt nie pogwałcił prawa, nikt nam nie zrobił czegoś na co byśmy sie sami nie zgodzili - taka jest prawda. ----------------------------------------- www.slodkiezycie.pl - portal społecznościowy dla CUKRZYKÓW, ich rodzin i LEKARZY DIABETOLOGÓW Odpowiedz Link Zgłoś
flying_ben Re: Kochani Moi Polacy 06.07.09, 07:15 Właśnie - należy czytać REGULAMINY. By nie otrzymywać więcej SMSów wystarczyło zresztą przesłać darmowego SMSa o treści "STOP". Pan redaktor powinien o tym wspomnieć w artykule. Dzięki temu nie wyglądałby jak kompletna ofiara (oferma?). Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Kochani Moi Polacy 06.07.09, 13:08 solardragon napisała: > zapewne nie wiecie, ale wyslanie pierwszego SMSa to akceptacja > regulaminu tego konkursu - piszą to oczywiście małymi literkami. Gdzie? W pierwszym SMS-ie?! To klasyczne wyłudzanie z ludzi pieniędzy. Wyjątkowo brzydka i perfidna akcja, która bardziej zaszkodzi wizerunkowi firmy, niż pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
gabinka80 Wk..... mnie! 04.07.09, 22:21 Wk..... mnie nieziemsko tą lawiną sms-ów! Ale pomogli mi podjąć decyzje - kończy się umowa i pa,pa. Kupie sobie prepaid w play-u. Odpowiedz Link Zgłoś
kaboom1993 Re: Wk..... mnie! 05.07.09, 10:12 Nie wiem jak w Oragnowym prepaidzie, ale Tak-Taku (prepaid Ery) ten syf z mercedesami tez przychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin No przeciez to normalka. Tylko idiota nie zauwazy, 04.07.09, 21:23 ze nagrody we wszelakich promocjach i konkursach, gdzie trzeba wysylac te nazwe to tak suto platne smsy finansuje sie z tych smsow. Odpowiedz Link Zgłoś
flugufrelsarinn smsowe loterie są dla idiotów 04.07.09, 21:24 wyślij tylko 1 sms a...jasne,hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
k2i polsat, tvn, tvp i inni 04.07.09, 21:34 prosty przykład... jest relacja z formuły1... wygraj gadżety teamu bmw sauber wyślij itd... łsańcuszek na pare esemesów po 3.40 każdy:D Top trendy to samo, tvn i tvp też nie są bez winy:D Odpowiedz Link Zgłoś
bugmenot2008_2 A ja już się martwiłem, że pozbawiłem się "szansy" 04.07.09, 21:44 na wygranie samochodu :) Co parę dni przychodzi SMS z zawiadomieniem, że jestem pierwszy na liście, mam tylko potwierdzić odbiór, itp. Ciekawe, bo nie brałem nawet udziału w żadnym konkursie. Odpowiedz Link Zgłoś
emal24 Re: Jak prawie miałem bmw 04.07.09, 22:26 każda z sieci chce nas wydoić od miesiąc w erze miałem promocję mercedesa byli uparci, dostałem chyba z 10 smsów Odpowiedz Link Zgłoś
3cik Jak prawie miałem bmw 04.07.09, 22:28 U mnie Idea/Orange skończyły się w momencie podania łapy telekomunie. Od razy rozwiązałem z nimi umowę i przeszedłem gdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
housemeister BMW za 55 tys???!!!...gdzie tak tanio??...a moze.. 04.07.09, 23:30 ... to jakas hulajnoga z naklejka bmw:) hehe... abo paroletnie, uzywane z niemiec, hahahaha. Z drugiej strony... za takie cos (spam) to cza karac... tylko w PL to jak na dzikim zachodzie... wszystko wolno. Banda! Odpowiedz Link Zgłoś
scandic Re: Jak prawie miałem bmw 04.07.09, 23:48 Biorąc pod uwagę koszt i szanse na wygranie to i tak ten konkurs milion razy lepszy niż lotto. 90zł można raz odżałować i jakoś znieść namolne sms. Odpowiedz Link Zgłoś
coddie63 Jezu, jakie brednie 04.07.09, 23:56 Czy ci cytrusowi kretyni uważają nas wszystkich za idiotów? Odpowiedz Link Zgłoś
cartman71 Niech wysyłają a jak 05.07.09, 01:06 ale do miecia z widłami w oborze. Przecież każdy młody ciul marzy o bmw. Tepsowe kmioty powinny wiedzieć komu je wysyłać;-) No chyba że sami... z tymi widłami...pracują;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kovalskybobi Re: Niech wysyłają a jak 05.07.09, 07:45 Operatorzy i reklamodawcy już dawno przestali wysyłać smsy o treści typu: "chcesz wygrać... wyślij sms na nr..." Dziś sms brzmi: "wygrałeś auto potwierdź smsem ..." lub "ktoś Tobie bliski czeka na kontakt". Smutne jest to, że ludzie naiwnie wierzą w uczciwość i szczerość wysyłających, gra dotyczy nie tylko ludzkiej pazerności ale odwołuje się do więzi rodzinnych międzyludzkich itp. Czy otrzymując smsa z prośbą o pomoc najpierw powinien sobie myśleć "to na pewno kant"? Nie jestem naiwny wiem, że chęć łatwego zysku była i będzie, ale możemy dać czerwoną kartkę temu operatorowi nie przedłużając więcej umowy. Moja matka wysłała kiedyś smsa do heyah w odpowiedzi na przysłaną jej reklamę. Bonusem były ponoć tapety filmiki dźwięki z filmu "sezon na misia 2". Minął miesiąc albo więcej a tu znika z konta heyah 11zł. Jak? Otóż po co firma ma zadowalać się zarobieniem jednorazowym jak można teraz tym 1 wysłanym od siebie smsem nie kupić a subskrybować tę "usługę" na stałe. Rezygnacja możliwa jedynie smsem, ale kto uwierzy w szczerość smsa heyah który ma w treści "chcesz zrezygnować z .... wyślij smsa" Każdy pomyśli że znowu Cię chcą oskubać. Zgłosiłem sprawę heyah, ponieważ w billingu nie widać tych kosztów!! po prostu kasa wyparowuje i jeśli nie śledzisz środków na koncie to nie zauważysz straty. Heyah odpisało bardzo ładnie jak wyłączyć usługę, wypisałem się z heyah klubu co miało zakończyć akcję wysyłania mi reklamowych smsów, miało choć otrzymuję je nadal.. no i moja matka Odpowiedz Link Zgłoś
grzeniu22 Re: Niech wysyłają a jak 05.07.09, 12:57 Debilne sms-y od Ery, kasuję bez czytania, widząc tylko hasło Era Premia albo jakikolwiek 4 cyfrowy numer nadawcy. Poruszyłeś natomiast inną ważną kwestię- żerowanie na międzyludzkich więzach i np. chęci niesienia bezinteresownej pomocy. Weźmy durne programy "rozrywkowe" lub pseudo kwesty na rzecz potrzebujących. Sorry, ale jak na ulicy będzie leżał pokrwawiony gość i prosił o pomoc, to nie wiem, czy pomogę ryzykując pośmiewiskiem w ukrytej kamerze. To drastyczny przykład, ale do tego tivi chyba zmierza, zapodając takie programiki. Odpowiedz Link Zgłoś