pestycyd 06.07.09, 13:19 Super, może wreszcie włączę ten program bo wcześniej nie było niczego ciekawego. A ptaszki to ja lubię, bardzo mnie uspokajają. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pariah Radiowa "Dwójka" zamilknie: Zamiast audycji...ś... 06.07.09, 13:21 Chętnie zapłacę rzeczony abonament - ale TYLKO na Program 2 Polskiego Radia - bo 1 nie słucham od lat, 3 nie da się słuchać od pewnego czasu i resztę tych rozgłośni [resztówka po "BIS-ce" itp.] nie mam ochoty bulić, żeby katowano mnie kretynizmami. A jak nie wyjdzie i 2 padnie? Trudno, będę słuchał niepolskich stacji o takim profilu w sieci. Odpowiedz Link Zgłoś
annniii Re: Radiowa "Dwójka" zamilknie: Zamiast audycji.. 06.07.09, 14:29 A co Ci się w Trójce nie podoba? Słuchałam i słucham tej stacji od długiego czasu i zapewniam, że da się słuchać. Odpowiedz Link Zgłoś
pavle Mam pewien POMYSŁ. Nie ma numeru konta, ale... 06.07.09, 14:54 Zobaczcie cennik reklam w Programie Drugim. www.polskieradio.pl/reklama/program2/ najtańsza opcja to 200*0,2*1,22*1.2 = 58.56 zł (jednorazowa reklama do 5 sekund, w czasie 22:00-6:59). Ciekawe, jakie warunki trzeba spełnić, żeby móc nadać taką reklamę w PR2. A może da się założyć pośrednika, jakąś organizację czy firemkę, na której konto ludzie mogliby wpłacać co łaska, a ona kupowałaby (przejrzyście się rozliczając!) krótkie reklamy późno w nocy w PR2? Odpowiedz Link Zgłoś
jimmyjazz proste - sprywatyzować 06.07.09, 15:29 Na forum wielu chętnych do wpłacania na konto "dwójki". Jak będzie prywatną firmą to będzie można wpłacac "datki". Ciekawe jak długo pociągnie. Odpowiedz Link Zgłoś
pavle Re: proste - sprywatyzować 06.07.09, 15:32 jeszcze parę lat temu też wydawało mi się, że ręka rynku sama wszystko i wszędzie ureguluje jak należy. na szczęście już mi przeszło. taki świat byłby straszny. Odpowiedz Link Zgłoś
legoo Re: proste - sprywatyzować 06.07.09, 17:05 Równie dobrze mogą nadawać orędzie Tuska. Dużo świergotania a nic z tego nie wynika. tiny.pl/3kd4 Odpowiedz Link Zgłoś
jendrek121 Re: Radiowa "Dwójka" zamilknie: Zamiast audycji.. 06.07.09, 15:03 Trójka?!! Hehe. Od dawna nie słucham. Zachwycają się tam dziadowską muzyką robiąc z niej płytę tygodnia, dali na front żałosnego Barona Obecna Trójka nie ma już nic ciekawego Odpowiedz Link Zgłoś
pariah Re: Radiowa "Dwójka" zamilknie: Zamiast audycji.. 06.07.09, 15:24 Co mnie się w Trójce przestało podobać? A od czego mam zaczynać? Że Ptaszyn Wróblewski ma tylko godzinkę - a miał dwie? Że ciekawe [merytorycznie] audycje są nadawane o godzinach, kiedy już trudno się nimi zachwycać [HCh, Ciemna strona itp]? Że co raz częściej bloczków reklamowych można posłuchać a nie wartościowej produkcji? Że "oferuje" się konkursy, których założenie wzbudza we mnie odruch wymiotny - czy cały sens ma się opierać na podejściu "joł! Słuchaczu! Jesteśmy zaje..fajni! Jesteście zaje...fajni!" ...? Że już nie ma Niedźwiedzkiego, Jethon itd? 3 słuchałem jakieś 17-18 lat i przeżyłem wszelkie reformy... aż wreszcie skutek jest taki, że przestaję słuchać. Mimo całego uwielbienia dla Ptaszyna i wielu innych. To jest stacja w ciągu dnia szyta nie wiem dla kogo, może dla ludzi w okolicach 20stki, a nocami to ja śpię. Odpowiedz Link Zgłoś
f_crane Podcasty 06.07.09, 15:29 Polecam, Polskie Radio jest całkiem dobrze obecne w internecie (Tok FM także, pozostałe jakoś je lekceważą). Można słuchać ulubionych audycji o dowolnej porze. Odpowiedz Link Zgłoś
pariah Re: Podcasty 06.07.09, 16:04 Ja dobrze wiem, co to podkasty, i często korzystam z tego udogodnienia [zwł. jeśli idzie o audycje właśnie na 2 emitowane, bo warto je posiadać we własnych zasobach; np. seria o zamkach krzyżackich, Auschwitz itd.]. Ale to nie idzie o to, żebym jako płatnik abonamentu dostawał w dzień sieczkę nie do strawienia, a po 2 czy 1 w nocy ciekawe audycje, a potem je po czasie zasysał do własnego kompa! To po jaką cholerę płacić, skoro i tak muszę to zdobyć w inny sposób. Podkasty mają być OBOK emisji udogodnieniem i unowocześnieniem oferty radiowej, a nie ZAMIAST. Jasne? Odpowiedz Link Zgłoś
konikdrewniany07 Radiowa "Dwójka" zamilknie: Zamiast audycji...ś... 06.07.09, 13:24 Bardzo proszę - zapłacę chętnie ale TYLKO na Dwójkę... proszę o numer konta ! Na żadne tańce z... i na ....., rozmowy i lanse z pseudopolityków oraz seriale romantyczno - księżo - zakonne oraz festiwal w Opolu płacić nie mam zamiaru ! Odpowiedz Link Zgłoś
pavle Re: Radiowa "Dwójka" zamilknie: Zamiast audycji.. 06.07.09, 14:18 > Bardzo proszę - zapłacę chętnie ale TYLKO na Dwójkę... > proszę o numer konta ! Też poproszę o numer konta Programu Drugiego. Finansowanie przy okazji jakichś neofaszystów z TVP, albo innych panów z PR 1 których zdaniem głos kobiety jest mało wiarygodny, jest poniżej poziomu. Odpowiedz Link Zgłoś
aleatoria Re: Radiowa "Dwójka" zamilknie: Zamiast audycji.. 06.07.09, 17:35 Można płacić już abonament tylko za radio, o ile mi wiadomo. Nie ma problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
w_u_j_e_k Kot w worku 06.07.09, 14:18 Placenie abonamentu to jak przysłowiowe kupowanie kota w worku. Płacacy powinien mieć możliwość wskazania na jaka stację przeznacza swoje srodki lub przynajmniej ich część. Odpowiedz Link Zgłoś
nicpon007 Jedna z niewielu stacji "na poziomie"... 06.07.09, 13:27 Alternatywa dla komercyjnej sieczki, trzymam za nich kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
jendrek121 Re: Jedna z niewielu stacji "na poziomie"... 06.07.09, 13:35 Zacząłem płacić abonament kiedy przeniosłem się na fale swojej stacji regionalnej tj. chyba program IV. Z czasem coraz chętniej słuchałem pr II i choć z poczuciem, że jestem frajerem jednak trwałem przy płaceniu abonamentu. Dzis zostały mi tylko 3 stacje w kolejności słuchalności: pr II, IV, I Ja również podpisuję się pod apelem - dam kasę na abonament nawet więcej niż do tej pory byle słuchać radia primo na poziomie, secundo - bez reklam. Nie ma już drugiego takiego Odpowiedz Link Zgłoś
trzy.14 Re: Jedna z niewielu stacji "na poziomie"... 06.07.09, 13:59 Polecam do zestawu dodać RMF Classic - jedyne radio prywatne pełniące funkcję radia publicznego. Do polityków: albo reklamy, albo abonament. To naprawdę tak trudno zrozumieć? Odpowiedz Link Zgłoś
jendrek121 Re: Jedna z niewielu stacji "na poziomie"... 06.07.09, 15:00 no tak zostanie tylko RFM Classic z reklamami i dziennikarzami usiłującymi sam nie wiem co: promować chwyty i odzywki przejęte z RFM czy niezdarnie usiłować wyrwać się z tychże. Żadnych ciekawych audycji, tylko muzyka klasyczna z najłatwiejszego repertuaru + muzyka filmowa. Wiem, nie mogą zrobić inaczej bo muszą patrzeć na słupki oglądalności i rozliczać się z tego. Nie liczę na słuchowiska, czytanie, panele dyskusyjne, naszą rodzimą muzykę wiejską (tą ostatnią chyba się brzydzą) bo gdzie im tam do tego poziomu. Ale w zamian mogliby dać trochę jazzu, R&B, elektroniki, etnic. Akurat tego nie ma w PR II. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek.08 Re: Jedna z niewielu stacji "na poziomie"... 06.07.09, 16:59 > Polecam do zestawu dodać RMF Classic - jedyne radio prywatne pełniące > funkcję radia publicznego. Buahaha!!! Aleś pojechał! O jakiej misji mówisz? Grają w kółko te same, najbardziej znane, wpadające w ucho fragmenty utworów. Informacje prezentowane przez pre4zenterów są encyklopedyczne - widać, że nie mają pojęcia o tym co mówią. Jeśli dla Ciebie tak wygląda misja... Pr.2 to zupełnie inna liga. Smutne jest to, że gdy pytają polityków o misję mediów publicznych, to każdy z nich na pierwszym miejscu krzyczy: przecież mamy pr.2PR, a jak przychodzi co do czego, to mamy to co mamy, a wszyscy misję mają w D. Odpowiedz Link Zgłoś
aleatoria Re: Jedna z niewielu stacji "na poziomie"... 06.07.09, 17:28 Yyy - żartujesz, prawda? RMF Classic to taki potworek, "lista przebojów" muzyki hmm instrumentalnej (bo ani to klasyczna, ani poważna). A misja nie polega wyłącznie na puszczaniu muzyki wpisującej się w jakąś tam estetykę, bo Dwójka to przede wszystkim audycje związane z kulturą, sztuką, historią itp. Zresztą muzyka w Dwójce jest różna, zależnie od pory i audycji. Mamy więc nie tylko klasykę, ale też folk, jazz, muzykę współczesną (w sensie muzyki poważnej eksperymentującej), elektroniczną, dawną, a czasem nawet Niemena. Można podsumować, Dwójka to muzyka dobra i ambitna, choć niekoniecznie klasyczna. W RMF Classic jest dokładnie odwrotnie. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mart.ha12 Re: Jedna z niewielu stacji "na poziomie"... 06.07.09, 13:50 Przecież, to z RADIA, tego opłacanego z naszych abonamentów wiosną wywożono walizki pieniędzy na Ukrainę - o czym nieśmiało i krótko donosiły media. Nie wstyd redaktorom? Telewizja? - nikogo za rękę nie złapano. ale nie wierzę w ich uczciwe zarabianie pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
aleatoria Re: Jedna z niewielu stacji "na poziomie"... 06.07.09, 17:16 Obawiam się, że w tej chwili to nie "jedna z", ale "jedyna" interesująca rozgłośnia radiowa... W telewizji nie ma czego oglądać, a jeśli jeszcze skasują Dwójkę, to już kompletnie nie będzie czego szukać w mediach. Szkoda słów. :( Odpowiedz Link Zgłoś
balbin79 Re: Radiowa "Dwójka" zamilknie: Zamiast audycji.. 06.07.09, 13:42 A czemu nie zmusic wszystkich publicznych mediow od telewizji po radio do korzystania z systemu pay per view??? Dosc dotowania czegos czego nikt nie oglada, nie slucha.. Pay per view pokaze gdzie jest miejsce danej stacji/rozglosni.... jezeli wyniki beda bardzo niskie a napewno takie beda, to albo zmienia program, albo niech upadaja. Przyzwyczaili sie do darmowej kasy bo tak najlatwiej.. a precz zarabiac na siebie samemu. Czy sie stoi czy sie lezy z abonamentu nam sie nalezy - to dewiza publicznych mediow:) Odpowiedz Link Zgłoś
acid.jazz Re: Radiowa "Dwójka" zamilknie: Zamiast audycji.. 06.07.09, 14:52 Proponuję jełopie, żebyś płacił lekarzom, ale tylko tym, u których byłeś, żebyś płacił policjantom, ale tylko tym, których wezwałeś, żebyś płacił strażakom, ale tylko tym, których wezwałeś, żebyś płacił za drogi, po których jedziesz i chodniki, po których chodzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
balbin79 Re: Radiowa "Dwójka" zamilknie: Zamiast audycji.. 06.07.09, 15:24 troche sie zagolopowales w swoich fantazjach. popatrz: obecnie kaza mi placic za abonament (obowiazkowy haracz) place takze w kablowce za to samo dokladnie tv +radio.. a pomimo tego nie mam co ogladac, bo nasz kochany moloch serwuje mi jakies gowniane tance na lodzie czy inne spiewajace bociany lub coroczne opole mragowo czy inne odgrzewane kotlety ktorych z roku na rok poziom jest nizszy. pytam dlaczego mam placic 2 razy za to samo?i pomimo tego wciaz nie ma nic sensownego w tv czy radiu. Zapewne musze placic po to zeby taki moloch mogl zapewniac cieple posadki swoich partyjnym przydupasom nie wazne z jakiej partti i pozniejsze odprawy dla nich. jak tak to ja dziekuje ja wysiadam i nie place. a odnosnie do placenia lekarzom, to robie to od dawna, i wielu ludzi tez to robi. Bo pomimo ubezpieczenia jak musze skorzystac z lekarza musze czekac na wizyte u lekarza pierwszego kontaktu 2-3 dni, a na wizyte u specjality 2-3 miesiace, wiec chcac niechcac ide i place prywanej lecznicy, bo czekajac na cos co powininem miec za darmo ze skladki moglbym kopyta wyciagnac, Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek.08 Re: Radiowa "Dwójka" zamilknie: Zamiast audycji.. 06.07.09, 17:09 > popatrz: obecnie kaza mi placic za abonament (obowiazkowy haracz) place takze w > kablowce za to samo dokladnie tv +radio.. Wszystkie programy publiczne dostępne są bez potrzeby płacenia kablówce. Kablówce płacisz za swoją fanaberię oglądania kilkudziesięciu innych, komercyjnych programów. > gowniane tance na lodzie czy inne spiewajace bociany lub coroczne opole mragowo > czy inne odgrzewane kotlety ktorych z roku na rok poziom jest nizszy. Sam sobie zaprzeczasz. Marudzisz na niski poziom, a jednocześnie żądasz (w poprzednim poście) wprowadzenia systemu finansowania, który taką miernotę kreuje. > pytam dlaczego mam placic 2 razy za to samo?i pomimo tego wciaz nie ma nic > sensownego w tv czy radiu. Jak już pisałem za nic 2 razy nie płacisz. Odpowiedz Link Zgłoś
rieker To najlepsze polskie radio. 06.07.09, 13:43 Jedyne, które zasługuje na miano nadawcy publicznego i za które nie trzeba się wstydzić. Żadne inne radio nie może się równać z radiowa dwójką pod względem poziomu audycji. Jeżeli takie radio miałoby zostać zamknięte, a przu obecnych "tryndach" to jak najbardziej mozliwe, to w zasadzie nie ma sensu płacic abonamentu. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Donald (P.O. premiera) załatwił już nie tylko TVP 06.07.09, 13:44 ale i przy okazji radio. To on namawiał do nie płacenia abonamentu. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Donald (P.O. premiera) załatwił już nie tylk 06.07.09, 13:49 namawiał też do zmniejszenia wypłat, okręgów jednomandatowych itd. Dlaczego tego nie poprzecie, by żyło się lepiej... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rieker Re: Donald (P.O. premiera) załatwił już nie tylk 06.07.09, 13:56 Ile z tego abonamentu idzie na PR II? Pewno 2-3 procent. Większość pożera telewizja. Z całego chłamu mediów publicznych godne pozostawienia jest jedynie TV Kultura i PR II. Na ich utrzymanie plus realizację nowych przedsięwzięć misyjnych z prawdziwego zdarzenia starczyłoby 20-30% obecnego abonamentu. Resztę bez problemy moga robić media prywatne. Nie do przyjecia jest zasada: albo wszystkie tzw. media publiczne (wszystkie programy telewizyjne i radiowe) albo żadne. Odpowiedz Link Zgłoś
13xm Re: Donald (P.O. premiera) załatwił już nie tylk 06.07.09, 14:52 Jeśli misją TVP jest płacenie Dodzie i innym "gwiazdeczkom" setek tysięcy złotych za chłam jaki sobą reprezentują..to nie zgadzam się. Dosyć tej "wyższej kultury" zawartej w tańcach na lodzie.. ..zresztą ile tak naprawdę ludzi płaciło za abonament? Odpowiedz Link Zgłoś
r.maszkowski jak wpłacić na II program? 06.07.09, 13:54 Pewnie niektórzy by chcieli wpłacić pieniądze na II program Polskiego Radia, bo jest dobry i od pewnego czasu nie widać tam dominacji pupilów PiS-u, ale jak to zrobić żeby pieniądze nie trafiły do innych programów PR albo, jeszcze gorzej - do pełnej programów dla imbecyli, faszystowskiej, nafaszerowanej reklamami do obrzydzenia TVP? Odpowiedz Link Zgłoś
rieker Re: jak wpłacić na II program? 06.07.09, 14:00 Gdybym mógł to robić miałbym nie tak częste poczucie, że środki zabrane przez państwo poszły na dobry cel. ALe niestety oferta tego radia jest całkowicie nieprzydatna politykom i discopolowym matołom, więc chyba będzie z tym problem. Odpowiedz Link Zgłoś
pan_slownik Radiowa "Dwójka" zamilknie: Zamiast audycji...ś.. 06.07.09, 13:56 No tak, zostanie masówka, czyli Przegląd Taboretowy i Taniec do Kotleta. Oraz umcyk i gwałt reklamowy w stacjach komercyjnych. Oczywiście tylko kilku największych, bo małe lokalne samodzielnie nie przetrwają (Jazz Radio, rozgłośnie akademickie, itp) - zostaną zlikwidowane albo wchłonięte przez gigantów. A tej garstce dotychczasowych słuchaczy dwójki i innych "niszowych" rozgłośni pozostanie śpiew ptaków i czytanie durnych komentarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
iq-ok Gdybyż placenie abonamentu mogło uratowac dwójkę:( 06.07.09, 14:04 Rzecz w tym , że lwia część tych pieniędzy szła na durnoty w stylu "Gwiazdy tańcza na lodzie" itp. Chętnie porównałbym też nakłady na dwójkę z pieniędzmi wydanymi na tokszoły Gargasowej albo popierduchami bogojczyźnianymi Ziemkiewicza w TVP Historia. Odpowiedz Link Zgłoś
rieker Re: Radiowa "Dwójka" zamilknie: Zamiast audycji.. 06.07.09, 14:04 Myślę, że nie jest ich tak mało. Gdyby wprowadzić zasadę: wybieram na co ma iśc mój łączny abonament (TVP + radio), to PR II prawdopodobnie miałaby więcej pieniędzy niz obecnie. Odpowiedz Link Zgłoś
dyngos Radiowa "Dwójka" zamilknie: Zamiast audycji...ś... 06.07.09, 13:59 Stacje prywatne, dotacja z ministerstwa na przedsięwzięcia kulturowe. Tak jak dostaje się dotacje z UE. Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Tusk mordercą publicznych mediów 06.07.09, 14:00 Radio przeżyło komunę, przeżyło dziki kapitalizm, przeżyło walki polityczne a zarżnie je zwykły KLDowski populista. Brawo Tusk. Rozumiem nic nie robić, ale NIE PSUĆ do jasnej cholery! Odpowiedz Link Zgłoś
niezapowiedziany oddzielic abonament na radio i telewizje - 06.07.09, 14:07 ludzie na radio beda placic. Telewizja sama sie zarznela. To jest rownia pochyla od kilkunastu lat! Ile mozna? Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman a kto to są Ci ludzie 06.07.09, 19:24 ile mamy programów publicznego radia i ilu słuchaczy mają te programy - trzeba to niestety przykroić do możliwości, pozostawić to co jest kulturotwórcze - a muzyką popularna niech się zajmują pop-radia Odpowiedz Link Zgłoś
miaasto Radiowa "Dwójka" nie zamilknie 06.07.09, 14:14 słucham dwójki (cokolwiek przesłodzonej)i chętnie ją wesprę abonamentowo. Teraz ją pozdrawiam. Chcę płacić za to, z czego korzystam w przypadku radia i telewizji. Dlatego z abonamentem jestem na bakier. Odpowiedz Link Zgłoś
remmm Re: Radiowa "Dwójka" zamilknie: Zamiast audycji.. 06.07.09, 14:20 Myślę " pestycyd", że powinieneś dać się uśpić( eutanazja) i wtedy na wieki pozostaniesz uspokojony i zwolniony od wygadywania na forach, podobnych do Twojej wypowiedzi, bzdur Odpowiedz Link Zgłoś
lemista1 Chcę płacić abonament ukierunkowany! 06.07.09, 14:26 Taki z opcjami wyboru. Gdyby abonament wynosił 100 zł rocznie, ściągalność wysoka + opcje wyboru na co przeznaczam moje pieniądze z abonamentu (dwie rubryczki wybierajki - w pierwszej preferowane stacje radiowe i telewizyjne, w drugiej oferta programowa np. słuchowiska, transmisje koncertów, filmy dokumentalne, opery mydlane itd.)płaciłbym bez złorzeczenia. Teraz płacę ale nie włączam "publicznej telewizji" bo mi się zbiera na wymioty, jak widzę telenowele, "Ziarno" i biegających po studio (dla efektu dramatycznego) prezenterów wiadomości. Niech TVP produkuje takie dokumenty jak BBC zamiast oper mydlanych i uskromni wiadomości! Niechże to będą w końcu wiadomości a nie szoł prezenterów, którzy mi podpowiadają kiedy mam sie oburzać kiedy wzruszać! A dwójki słucham i jeśli PO zrobi jej krzywdę niech się pożegna z moim głosem! Odpowiedz Link Zgłoś
jdrk Re: Chcę płacić abonament ukierunkowany! 06.07.09, 21:34 lemista1 napisał: > A dwójki słucham i jeśli PO zrobi jej krzywdę niech się pożegna z moim głosem! POPIERAM!!! Bardzo chętnie będę płacił jak będę miał gwarancję, że moje pieniądze nie pójdą na durne audycje typu telenowele czy debilne teleturnieje! Odpowiedz Link Zgłoś
drakaina Fetysz słuchalności 06.07.09, 14:29 Pewnie, po co komu ambitne radio. Lepiej wszędzie nadawać tę samą papkę muzyczno-słowną pod dyktando rmf i złotych przebojów. Dla słuchacza to też wygoda - nieważne, na co się nastawi radio, będzie to samo, koniec z kręceniem gałkami i szukaniem fal. Statystycznie słuchalność rozłoży się po równo na wszystkie stacje, które będą musiały wymyślić jakiś nowy trik, żeby móc walczyć o mityczną słuchalność. Jest szansa, że papkę muzyczną wyprze prześciganie się na konkursy audiotele. Tylko ja w takim razie proponuję produkować specjalne linie sprzętu audio "bez abonamentu" - dla tych, którzy radia na pewno nie włączą. Odpowiedz Link Zgłoś
kaspera Re: Fetysz słuchalności 06.07.09, 14:56 W Polsce są tylko dwie rozgłośnie na najwyższym poziomie Radio TOK FM i Dwójka. Słucham tylko tych dwóch na zmianę. Likwidacja Dwójki byłaby dla kraju prawdziwą katastrofą cywilizacyjną. To jest jedyna rozgłośnia, dzięki której można zetknąć się z Kulturą przez duże K. Chętnie dorzucę się do abonamentu, ale tylko na tę stację. Odpowiedz Link Zgłoś
jendrek121 Re: Fetysz słuchalności 06.07.09, 15:14 TOK FM? No właśnie słucham jak wylewają żale nad wystawą IPN w Rzeszowie poświęconą historii Polski a pochylają się ze zrozumieniem nad masakrą w Srebrenicy. TOK FM jest tak stronniczy jak Wyborcza. Pełno politykierstwa, towarzystwa wzajemnej adoracji i głupawych audycji w stylu "łubidu". Mielą każdą pierdołę jako wielkie wydarzenie. A jaki wstyd powiedzieć coś dobrego o Polsce! Wszyscy słuchacze TOK FM powinni codziennie się biczować, że 100 % Polaków nie kocha gejów, że mamy złe drogi, nie jemy tyle warzyw co Francuzi i że w ogóle jesteśmy małym zacofanym Państwem w najlepszym przypadku drudzy po Białorusi Odpowiedz Link Zgłoś
jaac-p Re: Fetysz słuchalności 06.07.09, 15:57 TOK FM jest własnością Agory więc to jest to samo co Gazeta Wyborcza... No i ten żenujacyu poziom romow np w wykonaniu p. Łasiczki, który przerywa rozmówcom żenującymi "dowcipami"... Odpowiedz Link Zgłoś
jaac-p Re: Fetysz słuchalności 06.07.09, 16:01 TOK FM jest własnością Agory więc to jest to samo co Gazeta Wyborcza... No i ten żenujacy poziom rozmów np w wykonaniu p. Łasiczki, który przerywa rozmówcom swoimi pseudo "dowcipami" z ktorych notabene sam się śmieje (rozmówca zwykle znacząco milczy)... Odpowiedz Link Zgłoś
jendrek121 Re: Fetysz słuchalności 06.07.09, 16:12 NO wiem, zgadzam się. A lektora wiadomości mają prawie jak Rydzyk - tu syknie, tu dramatyzuje :-). Właściwie jedyna osoba o poziomie warsztatowym to Paradowska (choć jej manierę trudno lubić) i jakiś człowiek od spraw gospodarczych, nie pamiętam imienia. Janiszewski ma jakiś straszny kompleks Polski myśli, że jak wątli i prześmiewa to już jest inteligentny. Jak nie znajdzie co dzień kolejnego dowodu na to jak źle jest w Polsce to jest niespełniony. Przewidywalny jak mało kto. Nie chce mi się jechać dalej. Czasem muzykę mają dobrą, czasem trafi się jakiś ciekawy ekspert. O ile nie wciągną go w przytakiwanie poglądom panującym a TOK FM co jest nagminne - zupełnie jak u Rydzyka. Ale myślę, że wielu słuchaczy tego nie dostrzega Odpowiedz Link Zgłoś
mitochondrium Re: Fetysz słuchalności 06.07.09, 14:59 chetnie zaplace za "Dwojke" bez i za "Trojke" tez, pomimo pewnych zastrzezen ale TV publiczna to dno!!! dlaczego mamy wszyscy placic za ta tance z..., soap opery, nierzetelna publicystyke, tendencyjne serwisy informacyjne, za cala ta chale? Odpowiedz Link Zgłoś
photo8 'Dwójka' jest na szóstkę 06.07.09, 14:55 'Dwójka' to jedyna rzecz, za którą jestem gotów płacić abonament. Odpowiedz Link Zgłoś
asp420 Radiowa "Dwójka" zamilknie: Zamiast audycji...ś.. 06.07.09, 14:58 Czy ktoś mógłby dać namiar na polskie stacje online o podobnym profilu do PRII? Odpowiedz Link Zgłoś
literka_m Re: Radiowa "Dwójka" zamilknie: Zamiast audycji.. 06.07.09, 15:07 płać płać abonament, jest bardzo potrzebny, żeby utrzymać tego molocha na glinianych nogach. Może radio publiczne powinno upaść, żeby narodzić się od nowa ? Już bez tych ośrodków wczasowych, i całego zaplecza ? Jak to jest, że w Zakopanem Polskie Radio ma swój ośrodek wypoczynkowy ? Ile takich ośrodków jest w całej Polsce ? Czy dziennikarze nie mogą jeździć tak jak inni ? Odpowiedz Link Zgłoś
wilczek1968 Re: Radiowa "Dwójka" zamilknie: Zamiast audycji.. 06.07.09, 23:14 Radio ma 1 taki ośrodek - w Bolimowie. Bo nikt go nie chce. Reszta już dawno sprzedana lub wydzierżawiona i nie obciąża radia, część należy do rozgłośni regionalnych. Nie ma żadnych dopłat do wczasów w takich ośrodkach. Pracuję w PR 16 lat i nigdy w żadnym z tych ośrodków nie byłem bo nie ma takiej oferty dla pracowników... Opowieści o bogactwie radia to mity. Opowieści o zarobkach to też mity. Pomijając stanowiska polityczne i kolegów z nadania, którzy rzeczywiście mają pensje na poziomie reszta zarabia marnie - specjaliście w technice często poniżej średniej krajowej, o warszawskiej nie wspominając. Dziennikarze trochę lepiej, pewnie warszawską mają. Odpowiedz Link Zgłoś
jendrek121 Re: Radiowa "Dwójka" zamilknie: Zamiast audycji.. 06.07.09, 15:46 asp420 napisał: > Czy ktoś mógłby dać namiar na polskie stacje online o podobnym profilu do PRII? No właśnie. Czy można gdzieś usłyszeć nawet muzykę azjatycką? Taką nawet lżej strawną jak poniżej: www.youtube.com/watch?v=aX76E0AqhYY&feature=PlayList&p=06FB456028F697A9&playnext=1&playnext_from=PL&index=8 Odpowiedz Link Zgłoś
rojczer Zamiast audycji... śpiew ptaków 06.07.09, 15:16 A czy TVP - wzorem "Dwójki" - też mogłaby, zamiast infantylno-kretyńskich programów, nadawać przez całą dobę film o lesie i śpiew ptaków? Nie wykluczam, że w takim przypadku zastanowiłbym się nad ponownym płaceniem abonamentu... Odpowiedz Link Zgłoś
f_crane Finansowanie powinno być poprawione 06.07.09, 15:26 Finansowanie powinno być poprawione, stacje takie jak dwójka, dostawcy czegoś wartościowego powinny otrzymywać więcej niż do tej pory. Nie może być jednak tak jak do tej pory, że płacąc abonament wszystko jest wrzucane do jednego wora i ja nie mogę np. przekazać wszystkeigo na Polskie Radio (chociaż nie gloryfikowałbym tych państwa tak bardzo, prawicowe odchyły są tam szczególnie widoczne). Nie, ktoś inny o tym decyduje, a ja nie zgadzam się na finansowanie jakiś debilnych śpiewów na lodzie. Zmiany są konieczne. Odpowiedz Link Zgłoś
rojberek Hurra! Niech już tak zostanie na zawsze! 06.07.09, 15:31 Jedno durne radio z moich podatków/haraczy mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
strong.ben Hurra! Niech już tak zostanie na zawsze! 06.07.09, 15:37 założę się, że ci frajerzy z "Dwójki" w większości glosowali na PO Odpowiedz Link Zgłoś
getupandgrow popieram program II 06.07.09, 15:42 jest to program który spełnia misje mediów publicznych w przeciwieństwie do programów TV. jeżeli miałbym płacić abonament celowy (dedykowany na jakieś medium w formie np odpisu od podatku byłyby to programy radiowe programu II i III) pozdrawiam państwa z radiowej II i III. Odpowiedz Link Zgłoś
strong.ben Re: popieram program II 06.07.09, 15:49 getupandgrow napisał: (dedykowany na jakieś > medium dedykowac to można komuś wierszyk, albo piosenkę Odpowiedz Link Zgłoś
getupandgrow Re: popieram program II 06.07.09, 16:36 dedykować. adresować, poświęcać, ofiarowywać, przeznaczać (coś komuś), kierować (coś do kogoś) (dedykować komuś wiersz) ... Odpowiedz Link Zgłoś
strong.ben Re: popieram program II 06.07.09, 16:51 getupandgrow napisał: > dedykować. adresować, poświęcać, ofiarowywać, przeznaczać (coś komuś), kierować > (coś do kogoś) (dedykować komuś wiersz) ... stąd wziąłeś powyższą definicje? www.bryk.pl/s%C5%82owniki/s%C5%82ownik_wyraz%C3%B3w_bliskoznacznych/70740-dedykowa%C4%87.html dobrze, że nie napisali jeszcze, że dedykuje się kable do telefonów, albo oleje do silników Odpowiedz Link Zgłoś
tom4811 Radiowa "Dwójka" zamilknie: Zamiast audycji...ś... 06.07.09, 15:45 Dla mnie możecie już iść na szczaw. Zarówno publiczna jedynka jak i dwójka. Jesteście nudni jak flaki z olejem. Żałować po Was na pewno nie będę. Odpowiedz Link Zgłoś
jendrek121 Re: Radiowa "Dwójka" zamilknie: Zamiast audycji.. 06.07.09, 15:49 tom4811 napisał: > Dla mnie możecie już iść na szczaw. > Zarówno publiczna jedynka jak i dwójka. > Jesteście nudni jak flaki z olejem. > Żałować po Was na pewno nie będę. o, widz Polsatu. Odpowiedz Link Zgłoś
danka2007 a potem nastąpi cisza "Platformy Owadów" ? 06.07.09, 16:07 PO-PSL to partie karierowiczów chcących zniszczyć polską kulturę i wprowadzić obyczaje znane z Generalnej Gubernii europejskiej. To wszystko już raz w Polsce przećwiczył Hans Frank. Odpowiedz Link Zgłoś