janow5 08.07.09, 07:54 Patrzę na Michnika i widzę Leppera. To Lepper pisał ten artykuł - powinien być w stopce redakcyjnej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rydzyk_fizyk Szef CBA budzi się za pięć dwunasta 08.07.09, 07:58 Tak przy okazji - jak skończyło się śledztwo w sprawie wytwarzania fałszywych dokumentów i posługiwania się nimi przez agentów CBA przy "aferze gruntowej"? Odpowiedz Link Zgłoś
b52h Re: Szef CBA budzi się za pięć dwunasta 08.07.09, 08:21 > Tak przy okazji - jak skończyło się śledztwo w sprawie wytwarzania fałszywych d > okumentów i posługiwania się nimi przez agentów CBA przy "aferze gruntowej"? tak, ku...k z czuchnowskim napisali 40 paszkwili i na tym "śledztwo" zakończono... Odpowiedz Link Zgłoś
kronopio77 "janow5" - to są twoje argumenty? :))) Prawda zabo 08.07.09, 08:38 zabolała, co? :) Odpowiedz Link Zgłoś
kaczynksi Ciekawe.Tekst wygląda na zamówiony ale w tym przyp 08.07.09, 09:23 adku GW (czyli Michnik) miała jeden interes z Kaczorem.Traz namawianie do umorzenia śledztwa które mogłoby jednak dac bardzo ciekawe wyniki... Odpowiedz Link Zgłoś
cleryka Re: Ciekawe.Tekst wygląda na zamówiony ale w tym 08.07.09, 11:24 Przecież wszystcy wiedzą,że sam Ziobro chlapnął Lepperowi,że jakas sprawa z gruntami jest na tapecie w CBA.,a ten juz skojarzył o co chodzi i uprzedził Rybkę.Ot i dlatego prokurator,przyjaciel Ziobry musi to umorzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad.ludwik02 Na co komu jakieś Biuro Antykorupcyjne, generujące 08.07.09, 08:16 Na co komu jakieś Biuro Antykorupcyjne, generujące li tylko wątpliwe sensacje wokół siebie, tak że brak już czasu i energii do prowadzenia działalności merytorycznej? Mści się błąd hamletyzacji Rządu: pozostawimy na razie CBA, KRRiTV, Senat itd. itd., aż kiedyś nadejdzie właściwa chwila ... Najważniejsze hasło: "przede wszystkim wprowadzimy podatek liniowy!" A po nas choćby potop, tak jak po rządzie p. Buzka ... Odpowiedz Link Zgłoś
marekmarek44 Przyszło CBA do Leppera z walizką pieniędzy... 08.07.09, 08:40 A Lepper,a dokładnie jego ludzie nie wzięli.... Nie wiem jak wy,ale ja nie wierzę w taką uczciwość Leppera i jego ludzi. Gdyby istotnie nie bylo przecieku,to znaczyłoby,że Lepper jest jedynym,najuczciwszym politykiem w tym kraju! Należałoby go wybrać na prezydenta! Odpowiedz Link Zgłoś
tele_sfor Re: Szef CBA budzi się za pięć dwunasta 08.07.09, 08:57 Kolejny raz szef CBA - Kamiński kompromituje swoj urząd : - sprawa dr G. - sprawa w Ministerstwie Sportu - sprawa posłanki S. - afera gruntowa - rzekoma sprawa przeciekowa Ile takich wpadek będzie Tusk jeszcze tolerował ????????? Odpowiedz Link Zgłoś
theoscop Re: Szef CBA budzi się za pięć dwunasta 08.07.09, 09:36 Nie bądźmy naiwni!Kamiński sam się nie obudził, bo skoro Premier Tusk go toleruje, to CBA obecnie nie grozi szybkie rozwiązanie.Można postawić dolary prrzeciwko orzechom, ze za dziwnym z punktu widzenia prawnego - listem szefa CBA - stoi szef PiS-u, który nie porzucił nadziei na powrót do władzy, której podstawą "regulacyjną" oczywiście będzie jako warunek podstawowy: CBA - wymyślone przecieź przez J.K. A to,że prawo nie przewiduje proponowanego w liście rozwiązania - nic nie szkodzi. Mimo, że obaj bracia K. są formalnie prawnikami(nawet z tytułami!), i na kazdym prawie kroku to podkreślają - to w praktyce bardzo często możnaby ich posądzić o prawie zupełny brak jego znajomości... A panu Telesforowi odpowiadam: słusznie premier Tusk toleruje wpadki CBA, bo to samo CBA tworzy dowody swej nieprzydatności i sytuacje bezzasadnego wydawania b.dużych pieniędzy na utrzymanie tego Biura rodem z nieistniejącej IV RP braci Kaczyńskich. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-moher Re: Szef CBA budzi się za pięć dwunasta 08.07.09, 10:00 Premier Tusk?.A tam tylko bracia K.Odpowiem ci.W kazdym cywilizowanym kraju sa odpowiedniki jak CBA.Szczegolnie w tak dzikim kraju jak Polska, CBA trzeba pielegnowac.I na koniec .PO to partia zalozona przez sluzby PRLu.Wiec? Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-moher ..Ja wiem co trapi Kaminskiego.......... 08.07.09, 09:23 Byla to zagrywka sluzb specjalnych.Na oslode dodam ze zamieszane w te sprawe jest PO.Madrym polecam ciekawy tekst. www.dziennik.pl/polityka/article411700/Platforme_zalozyl_oficer_wywiadu_PRL.html Odpowiedz Link Zgłoś
pereiro Re: ..Ja wiem co trapi Kaminskiego.......... 08.07.09, 09:57 prawdziwy-moher napisał: > Byla to zagrywka sluzb specjalnych.Na oslode dodam ze zamieszane w te sprawe > jest PO.Madrym polecam ciekawy tekst. > www.dziennik.pl/polityka/article411700/Platforme_zalozyl_oficer_wywiadu_PRL.html A nieprawda! Pomysł rzuciliśmy we dwóch ze szwagrem w mięsnym na rogu. Pani Krysia z mięsnego chodzi do jednego fryzjera z żoną Czempińskiego i stąd on się dowiedział. Niech sobie cham nie przypisuje zasług! Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-moher Re: ..Ja wiem co trapi Kaminskiego.......... 08.07.09, 10:02 Pogadales sobie?.Ok.Otoz PO co juz dosc dawno udowodnilem, ma w swoich szeregach mase agentow , nawet wysokiego szczebla, z czasow PRLu i oczywiscie firmy corki III RP. Odpowiedz Link Zgłoś
zlomas1 Re: ..Ja wiem co trapi Kaminskiego.......... 08.07.09, 10:10 prawdziwy-moher napisał: > Pogadales sobie?.Ok.Otoz PO co juz dosc dawno udowodnilem, ma w swoich szeregac > h mase agentow , nawet wysokiego szczebla, z czasow PRLu i oczywiscie firmy cor > ki III RP. Nie wiem ja PO ale do PiS-u to pasuje jak cholera :) Odpowiedz Link Zgłoś
old_dog Re: w robocie policyjnej liczą się kwalifikacje 08.07.09, 16:18 Kamiński et consortes powstało na zamówienie partyjne, czyli PiSuaru. Kamiński nie miał i nadal nie żadnych kwalifikacji do prowadzenia agencji, mającej zakres uprawnień na miarę komunalnej Służby Bezpieczeństwa. CBA powstało jako instytucja mająca zadania rozpracowywania przeciwników politycznych dla macierzystego PiSuaru. W każdej policji czy służbie bezpieczeństwa dojście do takiego stanowiska zajmuje ludziom przynajmniej 20 lat pracy zawodowej. Czy np. szef Centralnego Biura Śledczego to facet z ulicy? Nie, a tu postawiono nawiedzonego ale wiernego kaczystom faceta, którego osiągnięciem było urządzanie zadymy i rzucanie kamieniami w gliniarzy. "Ładny życiorys" jak się teraz mawia. Ten facet nie przeszedł żadnego specjalistycznego przeszkolenia, trzon kadry CBA to zaufana młodzież PiSuaru, która dostała uprawnienia przekraczające wyobrażenia przeciętnego obywatela. Proszę nie wypisywać głupot w rodzaju: tekst na zamówienie, starzy agenci PRL w szeregach CBA itp. Jeżeli CBA przez 2 lata nie potrafiło ustalić gdzie był przeciek, to znaczy że są do bani. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok cba tak jak policja................... 08.07.09, 23:56 ci goście nie są od ustalania czegokolwiek........... I nigdy nie byli, za komuny również! Oni istnieją, nie wiadomo po co! Dowody? A od ilu to lat policja ustala morderców gen. Papały? A Olewnik? Czy starzy czy młodzi, zawsze do doopy. Ale, czy mordercy i pałkarze mogliby być kiedykolwiek dobrymi policjantami???? A CBA - już sprawa Sawickiej pokazała po co tak naprawdę CeBa (raczej CEPa) powstało. Więc, nie pisz stary psie, żeście kiedykolwiek do czego sie nadawali. Nadawaliście sie do takich spraw, jak tak z Marchwickim - dętych i oszukanczych!!!! Znajdzice morderców Papały!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
komes.online Re: ..Ja wiem co trapi Kaminskiego.......... 08.07.09, 14:05 Kamińskiego trapi to co trapi zwykłego PiSiora.....SKLEROZA Odpowiedz Link Zgłoś
piemont12 prawdziwy-moher, powiadomiłeś prokurature ? 08.07.09, 10:35 ujawnij sie, idż do CBA, ozłocą cie !!!..To "sami swoi" CBA=SB. Odpowiedz Link Zgłoś
cleryka Re: ..Ja wiem co trapi Kaminskiego.......... 08.07.09, 11:31 Asem wywiadu gospodarczego był,a to nie to samo,co as Kuklinski,zdrajca? Odpowiedz Link Zgłoś
prawieemeryt Co ma z tymi intencjami wspólnego „dobro wymiaru 08.07.09, 10:04 sprawiedliwości”? To oczywista oczywistość. Ma qoov_no wspólnego. Polska to dziwny kraj, w którym naprzeciw państwowych organów wymiaru sprawiedliwości stoi organ ścigania tych organów znajdujący się w rękach opozcji. Dojrzeliśmy więc już chyba w swoim narodowym idiotyźmie do tego, że każdy kurdupel fizyczny i umysłowy może sobie założyć partię - a jak już ma WŁASNĄ partię to może sobie utworzyć własny rząd i wszystkie agendy właściwe rządowi. I wtedy wszyscy bendom rzondzić Polskom. Odpowiedz Link Zgłoś
piemont12 janow5..Popatrz w lustro, uważnie, ujrzysz prawde. 08.07.09, 10:33 bibainfo.pl/pub/213.227.74.12/2007/09/20/030927/5890/rotfl.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
tomy.c Świadkiem koronnym CBA, jest Cugier-Kotka ???? 08.07.09, 10:39 to najwiarygodniejsza twarz PIS-u... Odpowiedz Link Zgłoś
ja.ja222 Re: Szef CBA budzi się za pięć dwunasta 08.07.09, 10:44 Czy agenci niejakiego kamińskiego muszą wypisywac głupoty Odpowiedz Link Zgłoś
pyffello114 Sultan kazal - Kaminski wykonuje 08.07.09, 11:15 Nie badzmy naiwni,ze kaminski ten list sam wymysil. Sultan (patrz wypowiedz L.Dorna) kazal wsczac te akcje i Kamninski to polecenie sultana wykonuje. Kim jest Kaminski? Pozostawiam ocenie czytelnikow. Odpowiedz Link Zgłoś
cleryka Re: Sultan kazal - Kaminski wykonuje 08.07.09, 11:42 Kaminski jest przedłużeniem "pałki" Kwaczynskiego Jarusia...czyli mniejszym bratem.,przepraszam,batem. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Artykuł pełen manipulacji 08.07.09, 13:08 Nie będę więc go komentować, natomiast zapytam: dlaczego "Wybiórcza" nawet się nie zająknęła o skandalicznym umorzeniu przez prokuraturę śledztwa w sprawie afery paliwowej? Odpowiedz Link Zgłoś
maxik-g Słuchaj no, "dawna", sama jesteś manipulacją. 08.07.09, 13:35 Dotarło? Masz w ogóle jakiś problem, czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
jan3211 ...przecieka im olej z głowy ? 08.07.09, 16:34 wyeliminowanie Leppera było częścią gry politycznej. Miały zostać dwie partie i to się udało. Teraz udaja , że szukają przecieku. System dwupartyjny to fikcja demokracji. Według zasady " teraz my , później wy ". Polityczny kabotynizm. Odpowiedz Link Zgłoś
magic3 Szef CBA budzi się za pięć dwunasta 08.07.09, 17:12 Powtórzę: CBA to instytucja powołana przez PIS dla własnych celów, swego rodzaju policja polityczna, która ma zbyt duże, a przy tym niejasne uprawnienia. Pan Kamiński jest człowiekiem uczciwym, ale "poczucie misji" czasem odbiera mu rozum. Jeśli mają informacje n/t przestępstwa, to nie robią łaski, tylko niech przekażą je prokuraturze. W polskim systemie prawnym to prokurator, a nie CBA czy inne CBŚ albo Policja, jest gospodarzem śledztwa. Odpowiedz Link Zgłoś
ivrp w Wybiórczej pewnie wierzą w teorię dzieworóctwa, 08.07.09, 20:51 no i nakład spada, bo ciemny lud tego nie kupuje. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysieknn Re: w Wybiórczej pewnie wierzą w teorię dzieworó 09.07.09, 13:44 W PiS natomiast albo sa same lizusy albo partacze. Lizusy - bo chcialy podlizac sie szefowi i skopac Leppera. Partacze - bo zrobili tak kiepska prowokacje ze Lepper&ska nie dali sie zlapac. Niezaleznie od tego co jest prawdziwe tak "profesjonalna" sluzbe nalezy przegnac na cztery wiatry. Odpowiedz Link Zgłoś