Dodaj do ulubionych

Bo Tadeusz Kantor to przeciętność

10.07.09, 09:33
Za 20 lat, to budynek przerobi się na muzeum radnego Sasuła . Tłumy
będą walić drzwiami i oknami, aby obejrzeć pamiątki po tym niezwykle
nieprzecietnym człowieku.
Obserwuj wątek
    • leszlong Bo Tadeusz Kantor to przeciętność 10.07.09, 09:39
      Zazwyczaj podaje się, gdzie ktoś się urodził. Jednak w tym przypadku
      ważniejsze jest, że Kantor zmarł w Krakowie, bo to bardziej niby nobilituje wg
      mieszkańców tego miasta. To że urodził się na Podkarpaciu we wsi Wielopole
      Skrzyńskie bruździ Krakówkowi. Jak nie chcą muzeum w Krakowie, niech wspomogą
      budowę muzeum w Wielopolu.
      • centaur10 Re: Bo Tadeusz Kantor to przeciętność 10.07.09, 10:29
        Krakowowi brużdżą różne cacuły z awansu od wideł gnojnych przez szkółkę partyjną i drapieżne osadnictwo z wygryzem autochtonów. Do Warszawy, kolumnę grójczanom sprzedawać! Dołować iniorantuff!
      • 3cik Re: Bo Tadeusz Kantor to przeciętność 10.07.09, 20:11
        Czytaj ze zrozumieniem.
        Kraków chce muzeum.
        Jednak PiSia nie chce.
    • zgrozazgroza Ja nie chcę wiedziec co to jest ta SASUŁA 10.07.09, 09:55
      ale za 20 lat chętnie pokażę wnukom dokonania Kantora.
      • adkalin Re: Ja nie chcę wiedziec co to jest ta SASUŁA 10.07.09, 10:00
        Nie martw się. Nie za 20 a już za 2 lata nikt nie będzie wiedział kto to taki. A
        muzeum miejmy nadzieję, ze powstanie.
        • ned_pap Re: Ja nie chcę wiedziec co to jest ta SASUŁA 10.07.09, 14:58
          Aby uniknąć niebezpieczeństwa osunięcia się dokonań radnego w mroki niepamięci, proponuję ustanowienie nowej jednostki głupoty, pod nazwą 1 sasuła [Sł]. Sasuła jest jednostką o dużej wartości, więc w użyciu będzie również cSł (głupota polityka z pierwszego rzędu, wyłączając PiS i LPR), mSł (głupota przeciętna - opryskliwy urzędnik lub sprzedawca w sklepie, nauczyciel "co to nie ja", lub szef superpedał), oraz uSŁ (głupota codzienna - typ trąbiący za to, że zatrzymało się na czerwonym świetle, baba z siatami prąca jak czołg do miejsca siedzącego w tramwaju, kanar czepiający się rozmazanego stempla w legitymacji). Dla polityków PiS oraz LPR do jednostki podstawowej stosowane są przedrostki zwiększające. Niepotwierdzone jest istnienie osobników o głupocie rzędu MSł, niektórzy badacze taki poziom głupoty przypisują Romanowi Gierychowi oraz Wojciechowi Wierzejskiemu, ale nie przedstawiono jeszcze na to przekonywujacych dowodów.
          Dodatkowo, należy złożyć wniosek do odnośnej komisji do spraw miar i wag o natychmiastowe przewiezienie radengo Sasuły do Sewra pod Paryżem jako wzorzec nowej jednostki.
          • tomy.c SASUŁA..Jednostka nieuctwa PIS-u.... 10.07.09, 15:23
            10 SASUŁA= 1 KACZAGŁUPOTA
        • przemek05 Re: rozumiem, ze powyzszy komentarz odnosi sie... 10.07.09, 15:01
          ...do radnego Sasula. Zaistnial na 5 minut dzieki swojej wypowiedzi
          i nie za dwa lata, ale za 2 miesiace nikt juz nie bedzie kojarzyl,
          kto zacz.
          Zachcialo sie Krakusom na PiS glosowac, to teraz maja :-)
        • yanfhowah Re: Ja nie chcę wiedziec co to jest ta SASUŁA 10.07.09, 22:17
          adkalin napisał:

> Nie martw się. Nie za 20 a już za 2 lata nikt nie będzie wiedział
          kto to taki
          2 Lata? PIS JUZ DZIS NIE WIE KTO TO TAKI,NO I KANTOR DO PIS NIE
          NALEZAL,,;-)
    • centaur10 Bo Tadeusz Kantor to przeciętność 10.07.09, 10:25
      Tak tumańskiej wypowiedzi nie słyszałem od lat. Czy aby ten ktosio ma jakoweś
      szkoły?
    • swiat_jest_plaski Bo Tadeusz Kantor to przeciętność 10.07.09, 10:30
      A kto to jest Sasuł (Sasuła?)?
    • ynruj sasuła zostawcie noegodziwcy 10.07.09, 13:03
      Człowiek temn ma rację bo jest wybrańcem narodu, skoro jest wybrańcem to jest
      jego oczami, sumieniem sercem wątrobą i czym chcecie jeszcze.
      Wybrany, wieć wyraża opnie prawdziwych Polaków.
      Zgadzam się, jakakolwiek kultura polska powinna byc zaorana, w tym miejscu
      supermarket postawić bo tego ludzie oczekują.
      Panie S. masz pan mój głos zawsze.
    • tbarbasz Bo Tadeusz Kantor to przeciętność 10.07.09, 14:17
      Tak, Kantor to przeciętna sztuka. A wypowiedź Pani Dyrektor tylko to
      potwierdza - ludzie sprawdzą:
      W ramach POLSKA! Year w Wielkiej Brytanii wystawa "Cricoteki" jest
      prezentowana w Norwich. Organizatorem POLSKA! Year jest MSZ RP i to Polska
      przygotowała program.
      Strona WWW POLSKA! Year to www.polskayear.pl (a więc zrobiona przez
      organizatorów) przedstawia tylko jedną recenzję z tej "wiekopomnej" wystawy -
      z "Independent" z 5 czerwca 2009 r. - pewnie nie udało się znaleźć więcej...
      Tytuł wesoły: "New kids on the Bloc: Poland's young artists arrive in the UK"
      Kantor "młodym artystą polskim". Koń by się uśmiał!
      Reszta - typowa "grzecznościówa":
      Kantor's art-theatrical range and provocations are legendary. His best
      known dramatic work was Dead Class, a 1975 play in which Kantor played the
      role of a teacher who presides over a class of apparently dead characters who
      are confronted by mannequins representing their younger selves.
      I tyle.
      Byłem na wielu spektaklach Kantora w Krakowie, moja małżonka nawet "robiła za
      Mandelbauma" w "Nadobnisiach i Koczkodanach". Ale znajmy proporcje!!! Robienie
      z Kantora "światowej sławy" to doprawdy wciskanie ciemnoty "maluczkim"!!!
      Przesada do kwadratu...
      • gojek75 Re: Bo Tadeusz Kantor to przeciętność 10.07.09, 14:57
        Kurcze pomysl raczej nie wypalony - osobiscie nie widzialem nic tego pana...(nie
        najlepiej to swiadczy o mnie - wiem) ale raczej jest to stan wiekszosci
        Polakow...nie wiem czy stworzenie muzeum zacheci kogokolwiek do zmiany tego
        stanowiska wzgledem jego tworczosci...watpie (chyba ze znow bedzie sie na sile
        wrzucalo szkoly - bo tak wypada...) - Jak juz chca zrobic muzeum to niech zrobia
        cos ogoolego - np muzeum tworczosci teatralnej w Krakowie - przeciez jest to
        jeden z glownych i najstarszych osrtodkow tego typu w Polsce...piekne tradycje,
        szkola teatralna i masa absolwentow... mogloby to byc naprawde swietne muzeum do
        zajrzenia...(szczegolnie gdyby wykorzystano opcje multimedialne z fragmentami
        wystapien...) - i gwarantuje ze by sie zwrocilo i jeszcze zarobilo na
        siebie...Sam z checia bym poszedl to zobaczyc...a do muzem kantora niestety to
        ja biletu nie kupie....
      • przemek05 Re: Spektakle byly fascynujace... 10.07.09, 15:15
        ... i zdecydowanie nieprzecietne. Jesli w tym muzeum bylyby one
        odgrywane z odpowiednio "oczyszczonego" nosnika, w odpowiedniej
        sali, to chetnie bym tam pojechal. Kantor zreszta jezdzil ze swoimi
        spektaklami po swiecie, podobnie jak Grotowski. Ten ostatni moze
        bardziej znany i uznany, ale Kantor tez mial duzą klasę - co z tego
        ze umarłą :-)
        Jesli chodzi o obrazy i inne konstrukcje Kantora, to nie mam
        sprecyzowanego pogladu.
      • tomy.c tbarbasz i inni...Wystarczy poczytać, niemoty ! 10.07.09, 15:21
        wszechobecna ciemnota...

pl.wikipedia.org/wiki/Tadeusz_Kantor
        • gojek75 Re: tbarbasz i inni...Wystarczy poczytać, niemoty 10.07.09, 15:33
          tomy.c napisał:

> wszechobecna ciemnota...
          >
          > pl.wikipedia.org/wiki/Tadeusz_Kantor

jesli pijesz do mnie to well - przeczytalem przed napisaniem postu i nie
          rozpoznalem nic co bym widzial.. :) co do ciemnoty to coz - nie znanie Kantora
          to nie ciemnota... boc to i nie witkacy, mickiewicz ani inny wybitniejszy
          Polak... tworzyl sobie i tyle... Wciaz podtrzymuje swoje zdanie - muzeum dla
          niego to za duzo...ale czesc napewno mu sie nalezy i pewnie dostalby salke w
          moim teoretycznym "Muzem tworczosci teatralnej Krakowa" :) Mysle ze juz lepiej
          byloby zrobic muzem piwnicy pod baranami niz jego (choz moze cos juz takiego
          istnieje) - przynajmniej o tym przybytku slyszeli chyba wszyscy Polacy a z
          Kantorem niestety niewielu sie "spotkalo" czy to na spektaklu, czy tez na
          uczelni...czy w zyciu prywatnym...
          • guru133 Dla pokolenia JPII artyści, to ci co tańczą na 10.07.09, 15:56
            lodzie, grają w "M jak miłość", albo w jakimś innym "Klanie" a
            Kantor to coś koszmarnego, bo na jego spoktaklach trzeba myśleć,
            chcąc je zrozumieć a jak nie ma się aparatury do myślenia a jedynie
            taką do bezmyślnego rejestrowania rzeczywistości, to jak można
            polubić Kantora?
            • gojek75 Re: Dla pokolenia JPII artyści, to ci co tańczą n 10.07.09, 16:16
              guru133 napisał:

> lodzie, grają w "M jak miłość", albo w jakimś innym "Klanie" a
              > Kantor to coś koszmarnego, bo na jego spoktaklach trzeba myśleć,
              > chcąc je zrozumieć a jak nie ma się aparatury do myślenia a jedynie
              > taką do bezmyślnego rejestrowania rzeczywistości, to jak można
              > polubić Kantora?

Jesli chodzi o mnie to ja nawet telewizora nie mam :) pomijam fakt ze nie
              mieszkam w Katolandzie od dokladnie 10 lat (wlasnie sobie uswiadomilem ze to
              dokladna rocznica dzisiaj :) "miedzy uszami" mam uklad wciaz dosc sprawnie
              pracujacy i nigdy nie akceptuje "jednej prawdy" jaka moge przeczytac w gazetach
              czy tez jesli chodzi o historie (po prostu kazdy inaczej przyjmuje to co mu daje
              swiat) - z tworczoscia Kantora po prostu nigdy nie obcowalem wiec ciezko mi sie
              wypowiadac co do jego zdolnosci, przeslania itd...ale to nie o tym chyba w tym
              artykule bylo tylko o tym czy naprawde byl on czlowiekiem na miare swojego
              wlasnego muzeum...

ja uwazam ze nie byl ale to tylko na podstawie tego, ze wielu Polakow nie zna
              jego tworczosci...

tak samo bylem i jestem przeciwny budowaniu opery w Bialymstoku skad pochodze -
              po prostu opera w miescie takim jak Bialystok jest zbedna (bo po prosty nie ma
              az tylu ludzi ktore by chodzily na opery tam)...bardziej byloby potrzebne
              wybudowanie teatru muzycznego... tak samo z Kantorem - po co budowac jedno muzem
              dla jednego goscia skoro Krakow chyba ma wiecej do zaoferowania niz Kantor...
              • guru133 Ponieważ obcowałem zarówno z twórczością Kantora 10.07.09, 17:13
                jak i z nim samym - a jeśli idzie o rzeźby, instalacje i malarstwo
                dalej staram sie obcować - to wiem że warto. A to pokolenie JPII, to
                nie do ciebie a do nawiedzonego Sasuła. Straszydło JPII na Wawelu
                nazwane nie wiadomo dlaczego pomnikiem, nie przeszkadza mu, ale
                muzeum Kantora tak.
                • martin.slenderlink Podej URL 10.07.09, 20:33
                  Podej może URLa do swoich wspomnień z obcowania. Chętnie poczytam. Prawdopodobnie dość głęboko odbierasz sztukę, wiesz, że warto, więc będzie to interesujące. Please...
            • malkontent6 JPII? 10.07.09, 17:16
              Pojęcia nie mam dlaczego mieszasz do tego JPII. Z przyzwyczajenia?
            • martin.slenderlink Re: Dla pokolenia JPII artyści, to ci co tańczą n 10.07.09, 20:19
              "to jak można polubić Kantora?"

Nie ma szans. Kantor is death. Zapisuję się do Ciebie na seminarium z teatru.
        • tbarbasz Re: tbarbasz i inni...Wystarczy poczytać, niemoty 10.07.09, 16:47
          Jasne, superintelektualistę stać tylko na epitety i cytowanie Wikipedii!
          Na ilu spektaklach Kantora byłeś? wymienisz chociaż tytuły? Ile znasz jego obrazów i rysunków?
          Ile książek liczy Twoja biblioteka? Ile razy w roku chodzisz do teatru, a ile razy do filharmonii czy opery?

Otóż wyobraź sobie (jeśli masz wyobraźnię), że ja byłem na prawie wszystkich spektaklach Kantora w Krakowie (i nie tylko Kantora). Oglądałem także jego wystawy. A los sprawił, że mogłem też podziwiać (w naturze, nie w Internecie) zbiory Tate Gallery, RijksMuseum, Uffizi i wiele innych. Widziałem też festiwale w Edynburgu.
          Jeśli podoba Ci się sztuka Kantora - to Twoje prawo. Masz prawo do własnego zdania - ale nie do powtarzania jak małpeczka "Słowacki wielkim poetą był i nas zachwyca!" nie czytając ani jednego jego wiersza. Może z czasem, jak więcej poznasz, to zmienisz opinię o twórczości Kantora. A może nie. Ale inni też mają prawo do własnego zdania - co wiecej, ja potrafię swoją opinię uzasadnić (choćby w ostatnim poście) - a Ty tylko mnie wyzywasz od "ciemniaków". Ot, "forumowy gieroj" powtarzający za Wikipedią...

Możemy oczywiście podbijać sobie bębenka - Kantor = wielki, Matejko = wspaniały, Moniuszko = genialny! Niestety, Świat ma inne zdanie!
          Usłużni dziennikarze zawsze napiszą "po pełnym sukcesów zagranicznym tournee" - podczas gdy na spektakl udało się w rzeczywistości zgonić 50 polonusów (byłem na takim koncercie w Amsterdamie - po powrocie do Polski przeczytałem entuzjastyczne recenzje). Lipa jakich mało!
          Przejedź się choćby do Drezna i zobacz malarstwo w Zwingerze. Drezno leżało w gruzach - Kraków nie. Porównaj zbiory i ich jakość! Różnicę każdy zauważy...
          Polska sztuka ma swoje osiągnięcia. Ale niech wreszcie "Pańcie od polskiego" nauczą się przykładać do nich obiektywną miarę i skończą z "tromtadracją", którą słusznie wyśmiał Gombrowicz!!! Inaczej nigdy nie zrobimy postępu - przecież już jesteśmy "genialni". Szkoda tylko, że inne nie chcą tego jakoś uznać!
      • chris30 Re: Bo Tadeusz Kantor to przeciętność 10.07.09, 16:06
        A dlaczego ma nas interesować odbiór Kantora na zadupiu UK w rodzaju Norwich?
        Może lepiej zapytać, co pisano o nim po spektaklach w Paryżu czy Mediolanie?
        • tbarbasz Re: Bo Tadeusz Kantor to przeciętność 10.07.09, 17:00
          chris30 napisał:

> A dlaczego ma nas interesować odbiór Kantora na zadupiu UK w rodzaju Norwich?
          > Może lepiej zapytać, co pisano o nim po spektaklach w Paryżu czy Mediolanie?

No to poproszę o cytaty, ale warunek: nie mogą to być teksty umieszczane przez
          różnego rodzaju "Polskie Instytuty", galerie oferujące dzieła T.Kantora -
          autorzy powinni być uznanymi we Francji lub Włoszech recenzentami, a gazeta, z
          której cytat pochodzi powinna mieć dobrą pozycję.
          "The Independent" - gazeta, którą cytowałem, to nie lokalna gazeta z Norwich. To
          dość poważny tytuł poświęcający sporo miejsca sztuce...
        • jkredman bo w Mediolanie nie bywał 10.07.09, 18:41
          tam zresztą rządzi Berlusconi i Milan
    • toporowa nie wiadomo o co chodzi? 10.07.09, 15:26
      Bardzo rozsadną wypowiedź na temat gazetowej afery dał Benevolo na forum
      Gazety w Krakowie. Oto ona:
      dlaczego oddane wlaśnie do uzytku w Przemyślu znakomite
      architektonicznie,supernowoczesne muzeum o powierzchni wystawienniczej ok.
      1200m2 (pow. użytkowa ok.5300m2)kosztowało 20 milionów zł, natomiast dużo
      mniejsze od niego muzeum Kantora o pow. wystawienniczej 800m2 (pow. użytkowa
      4000m2) mialoby kosztowac 45
      milinow złotych, czyli dwa razy wiecej niz muzeum przemyskie?
      Być może jest jakieś racjonalne wytłumaczenie tej dysproporcji,być może
      takiego wytlumaczenia niema, ale tak czy siak nikogo to nie interesuje.
      Człowiek wyksztalcony nie bedzie sobie zawracal glowy glupimi milionami,
      ktorych i tak nigdy na oczy nie widział, w chwili, kiedy ma okazję popodniecać
      się kontrowersyjną opinią pewnego radnego na temat Kantora.
      Polski inteligent ma zaiste, szczególne priorytety...
      • polska_baba Inteligentny człowiek wie, że tak nie można liczyć 10.07.09, 15:58
        "Budynek Cricoteki ma mieć postać przęsła mostu przerzuconego nad starą elektrownią w krakowskim Podgórzu"

To chyba wyjaśnia wszystko: drogi projekt, droga budowa, drogie materiały, wymagania konserwatora podnoszące koszt inwestycji. A wg podanych przez Ciebie liczb budynek ma być tylko o 1/4 mniejszy.
        • toporowa Re: Inteligentny człowiek wie, że tak nie można l 10.07.09, 21:50
          Według ciebie, inteligentny człowiek wie, że tak nie można liczyć jak zrobił to
          Benevolo. Wg mnie Benevolo postawił istotne pytanie i ja też jestem ciekawa jaka
          jest na nie odpowiedź. Oczywiście chodzi o odpowiedź ze strony osób kompetentnych.
          Ponieważ z twoich wyliczeń wyszło, że muzeum przemyskie jest „tylko“ o 1/4
          powierzchni wieksze od muzeum Kantora, porownalam obie liczby i mogę ci
          powiedzieć, że się pomyliłas w rachunkach.
          Aby jednak ewentualni inni czytelnicy mogli zrozumieć w czym rzecz, policzyłam
          ile kosztuje m2 powierzchni użytkowej i powierzchni wystawienniczej obydwu
          muzeów. Oto wynik, dla mnie szokujący:
          Muzeum Kantora:
          cena 1m2 powierzchni ogolnej wynosi ponad 11tys.zł
          cena 1m2 powierzchni wystawienniczej wynosi ponad 56tys. zł

Muzeum Ziemi Przemyskiej
          cena 1m2 powierzchni ogolnej wynosi niecałe 4 tys.zł
          cena 1m2 powierzchni wystawienniczej wynosi niecałe 17 tys. Zł

Być może łatwiej zrozumiesz o co pytał Benevolo, jeśli zauważysz, że 1m2
          powierzchni ogolnej w Muzeum Kantora ma być blisko trzykrotnie drozszy niż 1 m2
          powierzchni ogolnej w muzeum przemyskim!!!
          A 1m2 powierzchni wystawienniczej w Muzeum Kantora – ma być bez mał cztery razy
          droższy.
          Twierdzisz, że muzeum Kantora ma być zbudowane z drogich materiałów i stąd te
          wysokie koszty. Oglądnęłam w internecie budynek Muzeum Ziemi Przemyskiej i
          dowiedzialam się, że zdobył on nagrodę im. Mies ‚a van der Rohe, za rzeczywiście
          kapitalną architekturę. Wynika z tego, że da się zrobić znakomite dzieło
          architektoniczne za znacznie mniejsze pieniądze niż preliminuje się na budowę
          muzeum Kantora. Ponieważ jednak, jak twierdzisz, inteligentny człowiek liczy
          inaczej, więc też nie liczę na to aby problem podniesiony przez Benevolo przebił
          się do świadomości inteligentow polskich.
    • guru133 Rzucać perły przed wieprze z PiSuaru, próżny 10.07.09, 15:37
      trud. Na szczęście ta hołota nie rządzi i mam nadzieję, nigdy nie
      będzie rządzić w Krakowie. A tego Sasuła należało by odlać w brązie
      za życie i pokazywać turystom jako przypadek szczególnej głupoty.
    • 0ffka Bo Tadeusz Kantor to przeciętność 10.07.09, 16:50
      Prymityw i analfabeta ponad miarę.
    • arahat1 sasula lubi prymitywizm bo to na jego poziomie 10.07.09, 17:09
      odbior....a najlepsze sa pisuary i wodzunio z kotem i pod kotem...
      • guru133 Nie obrażaj prymitywistów (n.p. Nikifora), bo ich 10.07.09, 17:17
        też to indywiduum rodem z kruchty kościelnej nie rozumie i nigdy nie
        zrozumie. Dla niego sztuka kończy się na Arce Noego i pokracznych
        pomnikach JPII.
    • flyb52 Bo Tadeusz Kantor to przeciętność 10.07.09, 19:03
      Bo PIS to jest partia bydlakow. Bez wyksztalcenia. I pies z kulawa
      noga na to bydlactwo bedzie glosowal. PIS czyli bolszewicka partia
      braci kaczynskich ma klarowny program: powrot do koryta. Mottem
      przewodnim partii jest: spieprzaj dziadu, pasibrzuchy ida do koryta.
      • zbigstar Re: Bo Tadeusz Kantor to przeciętność 10.07.09, 21:13
        popieram. Co oni wiedzą o kulturze? To banda nieuków i bolszewików a rebours.
    • martin.slenderlink No jak zachwyca, kiedy nie zachwyca? 10.07.09, 20:13
      Jego nie zachwyca i już. Pimko mu może S&O.
    • zbycho52 Bo Tadeusz Kantor to przeciętność 10.07.09, 20:21
      Przeciez to proste,otworzyc muzeum i oddac dla kosciola,wteczas
      cieniasy z PiSu beda zachwyceni
    • elsby "Niech szczezną artyści".... 10.07.09, 20:27
      Kantor wiedział co jest lump, łaps i hołota.
    • yanfhowah Bo Tadeusz Kantor to przeciętność 10.07.09, 22:13
      ANDRZEJ SASULA; Moim zdaniem sztuka Tadeusza Kantora jest przeciętna

WOOOOW za to twoja glupota jest NIEPRZECIETNA,,,JAK CALY POZIOM PIS-u
    • jg_lintol Bo Tadeusz Kantor to przeciętność 10.07.09, 22:32
      Po prostu nastąpiła susłyzacja Sasuły.
    • souljazz Mam pomysl 10.07.09, 23:43

Otworzyc muzeum wypowiedzi "Swiatlych" z PiS-u. Za kilka tygodni
      to bylby hot spot na mapie kabaretowej swiata. Wystawa "PiS-szepty
      spod budki z piwem" - sukces miedzynarodowy murowany!
    • pinokkio Nagrania przedstawień teatru Kantora 11.07.09, 03:26
      Nie będe silił się rozstrzygnąć kwestii obiektywnej wielkości Kantora jako artysty - zadowolę się stwierdzeniem, że raz obejrzawszy nagranie Wielopola przed laty w TVP, nabrałem wielkiej ochoty zobaczyć także inne jego spektakle. Niestety, nie są znane mi żadne ich nagrania. Czy ktoś wie o takowych? Będę wdzięczny za każdą informację o dostępnych nagraniach sztuk Kantora (włącznie z Wielopolem) na DVD czy tez innym medium.

Za odpowiedź z góry dziękuję.
      • strega8 Re: Nagrania przedstawień teatru Kantora 11.07.09, 09:08
        Nagrania spektakli T. Kantora wydane przez Cricotekę dostępne są na sklep.cricoteka.com.pl/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka