pan-samochodzik 10.07.09, 17:55 Nie wiem jak w Polsce, ale w USA Wilczyński dostał by minimum 10 lat za fałszowanie podpisu i pewnie dożywotni zakaz wykonywania zawodu prawnika. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alakyr Co Pan premier obiecywał? 10.07.09, 21:15 Rozdzielenie prokuratury od władzy wykonawczej. I co? Ciiiiiiisza. Tu nie ma się na co wymawiać, to budżetu nie kosztuje ani złotówki. Odpowiedz Link Zgłoś
piglowacki zwykłe matactwa IV RP, a nie CUDA !!! 10.07.09, 21:51 …”Ale Krawczyk zaprzeczył. Potwierdził co prawda, że zastępowali się z Wilczyńskim w takich sprawach, ale akurat 3 marca 2006r. (data napisania postanowienia) był w prokuraturze. - Nikt mnie nie informował, nie pytał o zgodę i nie mówił, że jest na mnie wypisywane takie postanowienie.”… Mówiąc jaśniej Panie Czuchnowski: w dniu w którym prok. Krawczyk był w pracy za jego plecami prok. Wilczyński WYRĘCZYŁ Krawczyka sporządzając to tragiczne w skutkach postanowienie o wszczęciu śledztwa. A dlaczegoż to Panie Czuchnowski nie poinformował Pan czytelników GW, że prok. Jaruś Wilczyński w imieniu prok. Jacka Krawczyka bez jego zgody i wiedzy redagował też inne dokumenty. Np. wniosek do sądu o wydanie na dwa dni akt z oskarżenia ALEXIS na które nie uzyskał zgody sądu oraz o tym, że te akta w bez śladu w dokumentach sądu SIC! i prokuratury SIC! trafiły jednak do katowickich łapsów do SPEC OBSTALUNKÓW wybitnego PiC aplikanta Zi0br0 i kursowały po wszystkich szczeblach katowickich prokuratur. A potem to już poszło – sprawa Blidy na dwa tygodnie trafiła do jakiegoś dupka (Tomasz Pałka), który dzisiaj NIC NIE PAMIĘTA SIC!, a który na PISEMNE polecenie z góry (polecenie to ZAGINĘŁO SIC!) przesłuchał Ryszarda Zająca i następnego dnia tj 23 marca 2006 r. powierzył jego prowadzenie katowickiej ABW o czym w stenogramie z jego przesłuchania tutaj: orka2.sejm.gov.pl/KomSled6.nsf/0/230DB35AB9112B5CC125750400377A3B/$file/0144506.pdf i tą skrojoną przez IV RzeszęPospolitą HUCPĄ … … od początku. do jego tragicznego końca sterowała i mataczyła ABW Godzilli (Świączkowskiego), ci sami zbóje płk. Nowka z naboru W.Szaramy w latach 90-ch, którzy podobną prowokacją wobec lewicy i sędziom próbowali zmienić wynik wyborczy w 2001 r. ¸,+°´°+,¸ ¸,+°´°+,¸¸,+°´°+,¸¸,+°´°+ ,¸¸,+°´°+,¸ Z stenogramu przesłuchania z linku jw.: …”Poseł Danuta Pietraszewska: Panie prokuratorze, nazajutrz po przesłuchaniu Ryszarda Z., czyli 23 marca, wydał pan zarządzenie o powierzeniu ABW w Katowicach dalszego prowadzenia śledztwa w całości. Czy to zarządzenie wydał pan po prostu z własnej inspiracji, czy po konsultacjach? Chciałabym wiedzieć właśnie na podstawie czego pan wydał takie zarządzenie o powierzeniu w całości śledztwa ABW. Pan Tomasz Pałka: Już powiem. Jeśli wydałem takie zarządzenie i ono jest… Poseł Danuta Pietraszewska: Jest. Pan Tomasz Pałka: …bo nie przypominam sobie tego zarządzenia. Ale jeśli wydałem takie zarządzenie, to z pewnością wydałem je z własnej inicjatywy. Poseł Danuta Pietraszewska: A mógłby pan uzasadnić dlaczego w całości przekazał pan śledztwo ABW? Pan Tomasz Pałka: Pani poseł, tak jak mówiłem, ja wcześniej nie znałem zakresu ani podmiotowego, ani przedmiotowego sprawy, którą prowadził prokurator Krawczyk, tej sprawy, z której nastąpiło to wyłączenie. Sprawa została mi przekazana po przesłuchaniu byłego posła pana Ryszarda Zająca. Jeśli wydałem takie zarządzenie, uznałem, że sam nie jestem w stanie wykonywać czynności. Czynności byłoby zbyt wiele i dlatego powierzyłem śledztwo w całości Agencji Bezpieczeństwa Wewnętrznego.”… …. ….”Pan Tomasz Pałka: Przez okres trzech tygodni, z tego co ja pamiętam, były one w mojej dyspozycji. Te wyłączone materiały, czyli sprawa 123/06. Poseł Danuta Pietraszewska: To dlaczego w aktach znajduje się pismo z 15 marca, z którego wynika, że akta główne i podręczne z prokuratury okręgowej wracają do rejonowej z odpowiednimi zaleceniami, w jakim kierunku należy prowadzić śledztwo, z tytułu jakich paragrafów i co należy zrobić, jaka jest najbliższa czynność, m.in. przesłuchanie Ryszarda Z. Pan Tomasz Pałka: Szczerze mówiąc, nie wiem, być może zostały przesłane do prokuratury okręgowej w tym czasie, kilka dni wcześniej. Poseł Danuta Pietraszewska: To znaczy w jakim celu, do analizy? Bo z tego wynika, że prokuratura okręgowa przeprowadziła szczegółową analizę akt. Z pisma całego wynika... Pan Tomasz Pałka: Być może w celu analizy. Nie przypominam sobie takich pism, naprawdę. Poseł Danuta Pietraszewska: A od kogo dostał pan zalecenie, żeby przesłuchać Ryszarda Z.? I kiedy? Pan Tomasz Pałka: Nie przypominam sobie, żebym dostał takie zalecenie. Poseł Danuta Pietraszewska: Potraktował to pan jako czynność… Pan Tomasz Pałka: Ja wziąłem te materiały, przeanalizowałem je. Być może było takie pismo, o którym pani poseł mówi… Poseł Danuta Pietraszewska: Tak. Pan Tomasz Pałka: …z prokuratury okręgowej. Oczywiście, jeśli było takie pismo zalecające, to ja byłem zobowiązany zapoznać się z tym pismem i pewnie zastosować. Jeżeli pani poseł twierdzi, że było tam stwierdzenie, że należy przesłuchać pana posła Zająca… Poseł Danuta Pietraszewska: Tak. I w jakim kierunku prowadzić śledztwo. Pan Tomasz Pałka: …to ja zapewne, m.in. w związku z tym pismem, pana posła Zająca wezwałem i przesłuchałem.”… - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - historiografia źródeł, cytatów i komentarzy ws ZASZCZUCIA Barbary Blidy przez katowickich siepaczy do SPEC OBSTALUNKÓW wybitnego PiC aplikanta Zi0br0: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=62814602&v=2&s=0 więcej info w katowickich siepaczach Zi0br0 w wątku: „od jutra SB ZBÓJE płk. Nowka przed komisją” … forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=93758117&v=2&s=0 = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = „Opowieść zwolenników IV Rzeczypospolitej to polityczny thriller, w części już przetestowany za rządów Jana Olszewskiego. Może być kontynuowany, jeżeli jego konstruktorzy zdołają opanować język debaty publicznej, zburzyć dotychczasową hierarchię społecznych wartości, czyli znieść panowanie w sferze symbolicznej zwolenników III RP. Trzeba na to trochę czasu. Elity wyruszyły więc na wojnę.” - Prof. J.Raciborski (11.02.2005) Odpowiedz Link Zgłoś
piglowacki jak Kempa & Co. prok. Krawczyka na HAKU … 10.07.09, 21:56 ... SZANTAŻU wieszali. I „oczywista oczywistość” jak białe jest białe, że ten HAK IV RzeszyPospolitej na Krawczyka również na fundamencie FAŁSZERSTW był budowany o czym w szczegółowo w stenogramie zeznań Krawczyka przed komisją ds. ZASZCZUCIA Barbary Bllidy. Po odmowie przez J.Krawczyka SZCZUCIA B.Blidy IV RzeszyPospolita nieposłusznego prokuratora sekowała oddelegowaniami do odległych prokuratur (dojazd zabierał mu ponad 4 godziny) i MATACZENIEM śledztwem w sprawie wypadku samochodowego Krawczyka (przechodzień „wszedł mu” pod samochód). A gdy Krawczyk chciał się wyrwać spod nadzoru katowickich łapsów wybitnego PiC aplikanta Zi0br0 do SPEC OBSTALUNKÓW (złożył wniosek o przejście do adwokatury) to mu ŻOŁDACZKA IV RzeszyPospolitej BEATKA KEMPA posługując się KŁAMSTWAMI ten wniosek zablokowała. PERFIDIA ŻOŁDACZKI IV RzeszyPospolitej BEATKI KEMPY, poza zwykłymi kłamstwami czy pominięciem zeznań bezpośredniego świadka, polegała na przytoczeniu argumentów z ORZECZENIA SĄDU NAJWYŻSZEGO, tyle tylko, że SENTENCJA tego ORZECZENIA SN była ODWROTNA (uniewinniająca) niż mataczenie ŻOŁDACZKI IV RzeszyPospolitej BEATKI KEMPY. Ze stenogramu zeznań J.Krawczyka str. 29: orka2.sejm.gov.pl/KomSled6.nsf/0/6155DBEC5C2E3D06C12574D70043C9A5/$file/0119306.pdf …”Pani poseł, jest pani poniekąd twórcą tych wywiadów. Tak, to pani przyczyniła się do tego, iż jako członek komisji komentowała pani publicznie i wypowiadała się wprost do prasy, iż będąc sprawcą wypadku, jestem osobą niewiarygodną. Jeżeli wymaga pani materiałów źródłowych, jestem w dyspozycji. Natomiast kwestia odpowiedzi na pytania, zapewne pani nie pracowała na Kodeksie postępowania karnego jako kurator zawodowy ani na Kodeksie karnym, jednak to na organie prowadzącym przesłuchanie ciąży odpowiedzialność za zadane pytania. Nie można świadka obarczać odpowiedzialnością za to, że nie został zapytany o to czy o coś innego. A moje przemyślenia i subiektywna ocena nie są prawdą materialną, to jest moje odczucie. A jeżeli ja odczuwam, że moje… postępowanie przeciwko mnie, które, już na początku mojego wystąpienia pozwoliłem sobie zauważyć, było manipulowane od początku, łącznie z tym, że w sprzeciwie podano nieprawdziwe informacje z opinii biegłych, które pani podpisała, to każdego potrafią wyprowadzić z równowagi. Polecam pani poseł”… …”Biegli orzekli w swojej opinii trzy warianty, trzy warianty zachowania się pieszej i ewentualnego zachowania się mojej osoby. W każdym z tych wariantów są różne prędkości. Żaden z nich nie jest, według tej ekspertyzy, przesądzony kategorycznie, a co za tym idzie, pojawiają się niedające się usunąć wątpliwości. Czy człowiek, w którego sprawie te okoliczności zostają pominięte, jak i podstawowy dowód – zeznanie bezpośredniego świadka zdarzenia – ma prawo powątpiewać w sprawiedliwość w prowadzeniu tej sprawy? Pani na pewno nie, bo pani minister, za czasów jego rządów, nie miał najmniejszych. Zresztą jego wypowiedzi medialne świadczą o tym.”… …”Wniosek – to jest za rządów właśnie ministra Ziobry – wniosek, niejako uzasadnienie uchylenia immunitetu, wykorzystuje się wszystkie okoliczności, które są wskazane czy pomyślne dla oskarżyciela, natomiast w akcie oskarżenia przywołuje się orzeczenia Sądu Najwyższego, których przytacza się tezę, natomiast sam wyrok kończy się uchyleniem wyroku skazującego przez Sąd Najwyższy. Jak tego nie nazwać manipulacją?”… JESZCZE RAZ: …” A jeżeli ja odczuwam, że … postępowanie przeciwko mnie, które, już na początku mojego wystąpienia pozwoliłem sobie zauważyć, było manipulowane od początku, łącznie z tym, że w sprzeciwie podano nieprawdziwe informacje z opinii biegłych, które pani podpisała, to każdego potrafią wyprowadzić z równowagi.”… ¸,+°´°+,¸ ¸,+°´°+,¸¸,+°´°+,¸¸,+°´°+ ,¸¸,+°´°+,¸ …”wykorzystuje się wszystkie okoliczności, które są wskazane czy pomyślne dla oskarżyciela, natomiast w akcie oskarżenia przywołuje się orzeczenia Sądu Najwyższego, których przytacza się tezę, natomiast sam wyrok kończy się uchyleniem wyroku skazującego przez Sąd Najwyższy.”… ¸,+°´°+,¸ ¸,+°´°+,¸¸,+°´°+,¸¸,+°´°+ ,¸¸,+°´°+,¸ historiografia źródeł, cytatów i komentarzy ws śmierci Blidy: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=62814602&v=2&s=0 „od jutra SB ZBÓJE płk. Nowka przed komisją” … forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=93758117&v=2&s=0 = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = „Opowieść zwolenników IV Rzeczypospolitej to polityczny thriller, w części już przetestowany za rządów Jana Olszewskiego. Może być kontynuowany, jeżeli jego konstruktorzy zdołają opanować język debaty publicznej, zburzyć dotychczasową hierarchię społecznych wartości, czyli znieść panowanie w sferze symbolicznej zwolenników III RP. Trzeba na to trochę czasu. Elity wyruszyły więc na wojnę.” - Prof. J.Raciborski (11.02.2005) Odpowiedz Link Zgłoś
piglowacki SZOK !!! 10.07.09, 22:03 Chmielewski? Chmielewski? Ach to ten sam … … Chmielewski, który dowodów na Barbary Blidy tak intensywnie szukał, że bezzasadnie zamknął adwokata Kmiecik, a następnie go szantażował o czym w tekście: „Adwokat "Alexis": Chcieli czegoś na Blidę” wyborcza.pl/1,76842,6385670,Adwokat__Alexis___Chcieli_czegos_na_Blide.html …”Lesiak (adwokat Kmiecik) opowiedział, że w październiku 2006 r. prowadzący jego sprawę prokurator Sebastian Chmielewski nakłaniał go do złamania tajemnicy adwokackiej i opowiedzenia o związkach Kmiecik z Blidą. "Powiedział, że będę miał postawione kolejne zarzuty, o wiele poważniejsze niż dotychczasowe i na dzień dzisiejszy według jego oceny mam prawie jak w banku sześć lat. Prokurator podkreślał, że chce mi pomóc, że moja sytuacja jest tragiczna i że mógłby pójść mi na rękę, jeżeli udzielę mu informacji. Powiedział, że powinienem się domyślać, o jaką sprawę chodzi. Zapytałem, podając nazwisko Kmiecik, a on skinął głową.”… - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - i fragment my komentarz do tego tekstu: SZOK No. 1. Po raz pierwszy słyszę, a sprawę Blidy śledzę systematycznie, że w mateczniku wybitnego PiC aplikanta Zi0br0 i porażonego Wassermanna w Krakowie prowadzone jest postępowanie dotyczące „przekroczenia uprawnień przez pochodzących ze Śląska współpracowników Zbigniewa Ziobry”. Przeca wyjaśnienie HUCPY katowickich poskowców do SPEC OBSTALUNKÓW SZCZYLA Zi0br0 z zaszczuciem Barbary Blidy wybitny PiC aplikant Zi0br0 powierzył żołnierzowi IV RP Rafałkowi Sławikowskiemu, o czym tutaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=62814602&a=76990862 który do dnia dzisiejszego prowadzi / nadzoruje to śledztwo, a nawet we wrześniu 2008 r. w „państwie miłości” Donka (ach te niepokojące degustacje winka z Prezydentem GENIUSZA żoliborskiego) awansował na naczelnika wydziału. A Rafałek Sławikowski dla PL „prawicy” zasługi ma. Np. przez wiele lat prowadził sprawę przewałów w łódzkim WFOŚ i to tak prowadził, że ze sprawy wszelkiej maści PRAWICOWYCH polityków „którzy zajmowali lub nadal zajmują ważne stanowiska” oraz Pęczaka w PRAWICOWYCH mediach (innych w RP nie ma) zaistniała wyłącznie jako sprawa Pęczaka. SIC! Nawet GW w styczniu br. nie OŚMIELIŁA się podać chociażby inicjałów tych wszelkiej maści PRAWICOWYCH polityków „którzy zajmowali lub nadal zajmują ważne stanowiska”, a którzy to MACZALI swe LEPKIE ŁAPKI w przewałach w łódzkim WFOŚ o czym tutaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=674&w=90504787&a=90515435 No i nie wiem czy z tego info, że w Krakowie prowadzone jest postępowanie dotyczące „przekroczenia uprawnień przez pochodzących ze Śląska współpracowników Zbigniewa Ziobry” to się cieszyć czy martwić. Można się CIESZYĆ, bo oprócz żołnierza wybitnego PiC prawnika Zi0br0 jakaś inna prokuratura bada TFUrczość katowickich posokowców IV RP do SPEC OBSTALUNKÓW. Ale można się też MARTWIĆ, bo rozparcelowanie śledztw po wielu prokuraturach to stary PATENT na UDUPIENIE śledztw np. zastosowany przez wybitnego PiC aplikanta Zi0br0 w śledztwie dotyczącym przewałów w MF ze Stokłosom & Grafem w roli głównej, bo tropy prowadziły do (ło matko bosko !!!) do PROMINENTNEGO polityka PiS oraz KASJERA PRAWICY Grzesia Wieczerzaka o czym tutaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=72665328&v=2&s=0 czy też zastosowany (również przez wybitnego PiC aplikanta Zi0br0) w UDUPIENIU śledztw wobec MAFII PALIWOWEJ o czym historiografia tutaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=57186211&v=2&s=0 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - SZOK No. 2. Wybitny PiC aplikant Zi0br0 do dnia dzisiejszego ZAKLINA SIĘ, że o sprawie Kmiecik & Blida nic nie wiedział, aż do pamiętnej narady u GENIALNEGO Populisty i Socjotechnika BEZ ZASAD w lutym 2007 r. na której postanowiono o aresztowaniu Blidy, a i później się nią nie interesował, nie znał jej szczegółów, nie ingerował, …, a czemu przeczy wiele faktów i zeznań funkcjonariuszy IV RP. A tu takie SZOKUJĄCE info: …”"Wtedy on mi powiedział, że jaka to tajemnica, skoro wcześniej rozsyłałem pisma dotyczące tej sprawy. Zdziwiłem się, że on zna takie szczegóły, bo faktycznie na prośbę klientki Barbary Kmiecik sporządziłem kompendium wiedzy na temat jej sprawy i w grudniu 2005 r. zostało ono doręczone do Ministerstwa Sprawiedliwości na ręce ministra Ziobry, a wcześniej do jego biura poselskiego. Rozmowa skończyła się stwierdzeniem prokuratora: Dobra, zapominamy, ja chciałem panu pomóc, ale jak pan nie chce, rozumiem, jest pan dorosły" - opowiedział krakowskim prokuratorom mecenas Lesiak.”… I okazuje się, że to właśnie wybitny PiC aplikant Zi0br0 w sprawie Kmiecik & Blida w tej całej IV RzeszyPospolitej był PIERWSZYM „dobrze poinformowanym” i $$ przeciw orzechom, że to on stał za tym CUDOWNĄ DOCIEKLIWOŚCIĄ Barbarą Blidą katowickich łapsów do SPEC OBSTALUNKÓW na przełomie 2005/2006 r. i miesiącach późniejszych. Tą CUDOWNĄ DOCIEKLIWOŚĆ wobec Barbary Blidy z listopada 2005 r. przed komisją Kalisza PRÓBOWAŁ ZATAIĆ prok. Krzysztof Sierak, (cudownie awansował do PK i tam „nieformalnie” dalej nadzorował HUCPĘ z Blidą) ale wpadł i prowadzone jest przeciwko niemu postępowanie za składanie przed komisją fałszywych zeznań. .... = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = „Opowieść zwolenników IV Rzeczypospolitej to polityczny thriller, w części już przetestowany za rządów Jana Olszewskiego. Może być kontynuowany, jeżeli jego konstruktorzy zdołają opanować język debaty publicznej, zburzyć dotychczasową hierarchię społecznych wartości, czyli znieść panowanie w sferze symbolicznej zwolenników III RP. Trzeba na to trochę czasu. Elity wyruszyły więc na wojnę.” - Prof. J.Raciborski (11.02.2005) Odpowiedz Link Zgłoś
piglowacki zwykłe matactwa IV RP, a nie CUDA !!! 10.07.09, 22:11 piglowacki napisał: > ... > A dlaczegoż to Panie Czuchnowski nie poinformował Pan czytelników GW, że > ... I o „fajnym” wątku na dzisiejszej komisji z Wassermannem w roli głównej nic Pan Panie Czuchnowski nie napisał. Odpowiedz Link Zgłoś