majagnieszka 16.07.09, 12:04 Brawo! Wkoncu ktos normalny wezmie sie za tych pisowskich Q%#@%#% <cenzura> wiesniaków :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mistrzkungfu Palikot: Złożę zawiadomienie do prokuratury ws.... 16.07.09, 12:05 Z dzisiejszej lekcji drogie dzieci dowiedzieliśmy się, że Rydzyk jest nie tylko ksenofobem i nienawidzi Żydów ale jest też rasistą. To gorzej niż Hitler. Mam nadzieję, że Palikot tak zrobi. Chociaż Rydzyk już ma kilka przegranych procesów na koncie (np. o zniesławienie Owsiaka) i nie przeszkadza mu to rozwijać dalej sekty. Odpowiedz Link Zgłoś
brat_anzelm Ojciec Tadeusz to święty człowiek! 16.07.09, 12:08 GW jak zwykle kłamie, to nie był żaden Murzyn tylko opalony pielgrzym, który nie wziął jak co tydzień prysznica przed wyruszeniem do Częstochowy i Ojciec Tadeusz (Głos Prawdy) po prostu go tak dobrotliwie i z humorem upomniał. Odpowiedz Link Zgłoś
zagranicznik Re: Ojciec Tadeusz to święty człowiek! 17.07.09, 07:05 Niestety bardzo duzo Polakow ma w sobie wychowany od dziecka rasism. Nagminnie czesto, zagranica, slyszy sie w wypowiedziach nowych europejczykow epitet "czarny". I to nie tylko o ludziach innej cery ale i o innych emigrantach np z krajow bliskiego wschodu. Rowniez GW bardzo czesto podkresla niebialosc cery ("czarnoskory"). Zbyt czesto. Odpowiedz Link Zgłoś
pinokkio gorzej niż Hitler 16.07.09, 14:31 mistrzkungfu napisał: > Z dzisiejszej lekcji drogie dzieci dowiedzieliśmy się, że Rydzyk jest nie > tylko ksenofobem i nienawidzi Żydów ale jest też rasistą. To gorzej niż > Hitler. Mocie recht, mistrzu. Rydzol powiedział do czarnoskórego zakonnika: Chodź tutaj, bracie! Tak Hitler nie odwzwałby się, to pewne. Odpowiedz Link Zgłoś
kontoaktywne ksenofobiczne wypowiedzi ludzi komentujących Rydzy 16.07.09, 15:14 Nie jestem jego zwolennikiem, ale szum jaki się koło tego incydentu zrobił świadczy o jednym. Jego zagorzali przeciwnicy są równie ksenofobiczni jak on sam. Nie rozumiem istoty tych ataków. Nawet jeśli niezręcznie użył słowa nie mył się, to sam kapłan nie czuł się urażony. Myślę, że sam przyjął to jako żart. Gdyby ta wypowiedź padła z ust innego anonimowego kapłana zapewne żadne media by o tym nie wspomniały. Złotousty Rydzyk coś bąknie od razu cała prasa zajmuje się jego wypowiedzią i na doczepkę Palikot, który znów ma parcie na szkło. Nikt inny nie potrafi tak jak on szukać sobie wrogów i przeciwników. Zajął by się lepiej wyszukiwaniem absurdów prawnych, a nie zajmował się wypowiedziami jakiegoś klechy. Odpowiedz Link Zgłoś
bydgoski1 Re: ksenofobiczne wypowiedzi ludzi komentujących 16.07.09, 15:21 Dobrze że media zwracają uwagę na to jak rozwijają się sekty w naszym kraju. Wolę o tym wiedzieć niż żyć w nieświadomości i naiwniactwie. Odpowiedz Link Zgłoś
extrafresh Czy Ojciec Podgrzybek się myje? 16.07.09, 12:06 A jak często myją się zwolennicy pisuaru? Odpowiedz Link Zgłoś
tag1 Czy Ojciec Podgrzybek się myje? 16.07.09, 14:34 Jaki redemptorysta taki episkopat czyli dno totalne. Aż się prosi o kasatę tego zakonu. Przydałby się prokurator, który wreszcie rozliczy to towarzystwo wzajemnej adoracji. Odpowiedz Link Zgłoś
bobodent Palikot: Złożę zawiadomienie do prokuratury ws.... 16.07.09, 12:06 ten ksiądz jest bezkarny już tyle lat, ludzi boicie się takiej wszy? Popieram Palikota. Odpowiedz Link Zgłoś
stanislaw_ziaja Re: Palikot: Złożę zawiadomienie do prokuratury w 16.07.09, 14:50 Palikot też jest bezkarny Odpowiedz Link Zgłoś
joymachine Palikot: Złożę zawiadomienie do prokuratury ws.... 16.07.09, 12:06 rozejdzie się po kościach i włos mu z głowy nie spadnie tak jak ze zbieraniem na stocznię, jak z reklamami w tv-trwam... jak ze wszystkim... ten biznesmen (katolicka ...) jest święty w tym kraju, miedzy bogiem a papieżem... Już prokuratura wymyśli umorzenie... Jedynym wyjściem jest albo wyjechać z tego durnego katolicko-oszołomskiego kraju albo głosować na lewicę. Ale i tu jesteśmy w kropce, bo gdzie indziej czasem nie jest lepiej, a i lewica marna... [sonda=Jaki będzie finał sprawy] [*]Nic się rydzowi nie stanie, jak zwykle [*]Kościół potępi ten akt i ukarze rydza [*]Nie interesuje mnie to [*]To ponowny ataka na tego wspaniałego człowieka, patriotę [/sonda] Odpowiedz Link Zgłoś
ojciec_sniety Palikot: Złożę zawiadomienie do prokuratury ws.... 16.07.09, 12:07 Nie przesadzajmy. Słowa pana Rydzyka to po prostu marny, kiepski żart. Nic więcej. Po co drążyć tą sprawę? Donos do prokuratury przypomina donosy na "obrazę uczuć religijnych" niektórych fanatyków katolickich. Odpowiedz Link Zgłoś
manasonta Popieram Palikota w tym względzie... 16.07.09, 12:09 Rydzyk to nie ksiądz, ba, to nawet nie człowiek!...To bydle. Odpowiedz Link Zgłoś
jbx Re: Palikot: Złożę zawiadomienie do prokuratury w 16.07.09, 12:33 Teoretycznie masz rację z tym kiepskim żartem i nie było by problemu gdybyśmy tak sobie żartowali między sobą, w rozmowie. Rydzyk zrobił sobie z tego widowisko w trakcie publicznej mszy świętej, ku uciesze prymitywnej gawiedzi która ochoczo klaskała. Uważam, że nie powinno się lekceważyć takich publicznych zachowań rasistowskich aczkolwiek wystarczyło by równie publiczne przeproszenie i skrucha zamiast drogi sądowej. To nie są zjawiska obok których powinniśmy przechodzić obojętnie i medialne napiętnowanie uważam za jak najbardziej właściwe. Kibice na stadionach też rzucali tylko skórki z banana. Potem okazuje się ciąg dalszy w postaci koszulek zakładanych przymusowo zawodnikom z wulgarnym hasłem motywującym a na końcu próba wtargnięcia kiboli do szatni po przegranym meczu. Można lubić lub nie środowisko radio maryja ale ojciec dyrektor ma regularną tendencję do naginania prawa, nierespektowania decyzji sądów i ciągłego przesuwania "granicy" do której może się posunąć. I jak widać od kilku lat radzi sobie coraz lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
pinokkio Rasizm? 16.07.09, 15:39 jbx napisał: > Uważam, że nie powinno się lekceważyć takich publicznych zachowań rasistowskich O rasizmie możemy mówić wtedy, gdy ktoś cudzą rasową odmienność uważa za powód do dyskryminacji albo wykluczenia. X Rydzyk natomiast powiedział do owego murzyńskiego zakonnika "Gdzieś ty się nie mył, chodź tutaj, bracie". Nie ma więc mowy o żadnym wykluczeniu, odepchnięciu. Jest żart - prawda, że prostacki. Ale czyż prostactwo nie otacza nas dziś zewsząd i codziennie? W reklamie (weźmy MediaMarkt albo najnowszą kampanię sieci Heyah), w zachowaniach idoli estradowych (Doda), w dodatkach do portalu Gazety Wyborczej typu Plotek, Deser albo Po Bandzie? "Gdy kto chce uderzyć psa, kij zawsze sie znajdzie", powiada praysłowie. Gazeta kije na Rydzyka wynajduje coraz to nowe, ale myslący czytellnik nie powinien suę na to nabierać. Pytanie tylko, jak wielu myślących jeszcze tu zagląda? Odpowiedz Link Zgłoś
lol76 pjciec_sniety 16.07.09, 13:26 Po co drążyć tą sprawę? PO to zeby prostactwu (a ty sie do niego zaliczasz jezeli nie rozumiesz o co tutaj chodzi) wytlumaczyc ze ktos moze byc takim niewinnym zartem gleboko urazony. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: pjciec_sniety 16.07.09, 18:18 lol76 napisał: > Po co drążyć tą sprawę? PO to zeby prostactwu (a ty sie do niego > zaliczasz jezeli nie rozumiesz o co tutaj chodzi) wytlumaczyc ze > ktos moze byc takim niewinnym zartem gleboko urazony. Prostaku, tutaj nie chodzi glabie o zart personalny, lecz o zart o podlozu rasowym, to tak jak polskie zarty w ameryce bardzo czesto znajduja swoje zakonczenie w sadach, glabie...;DDDDDDDDDDDDDDDDDDd Odpowiedz Link Zgłoś
lol76 Re: pjciec_sniety 16.07.09, 20:14 Przestan brac to gowno bo widze ze juz na glowe ci siadlo... Gdzie ja napisalem ze to zart personalny (zreszat mozna go rowniez tak postrzegac)??? Ucz sie czytac ze zrozumieniem! W swoim idiotycznym poscie powtorzyles po prostu moje slowa. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: pjciec_sniety 16.07.09, 22:29 lol76 napisał: > Przestan brac to gowno bo widze ze juz na glowe ci siadlo... Gdzie > ja napisalem ze to zart personalny (zreszat mozna go rowniez tak > postrzegac)??? Ucz sie czytac ze zrozumieniem! W swoim idiotycznym > poscie powtorzyles po prostu moje slowa. Popelnilel gafe, przepraszam i zwracam honor...;DDD Odpowiedz Link Zgłoś
kann2 Ciekawe, czy na Sikorskiego też złożył... 16.07.09, 12:10 ...gdy ten mówił o polskiej krwi w żyłach Baracka Obamy, którego dziadek miał zjeść polskiego misjonarza. Odpowiedz Link Zgłoś
robert666666_6 Re: Ciekawe, czy na Sikorskiego też złożył... 16.07.09, 12:15 prawo karze za PUBLICZNE wyrazanie pogladow rasistowskich. Nawet jesli Sikorski cos takiego powiedzial (a raczej sadze ze wyssales to z brudnego palucha) to nie powiedzial tego do kilkudziesiecio tysiecznego tlumu i do wszystkich mozliwych kamer. Odpowiedz Link Zgłoś
kann2 Re: Ciekawe, czy na Sikorskiego też złożył... 16.07.09, 12:28 Brudny paluch masz ty. I wiesz, gdzie go sobie możesz wsadzić fakty.interia.pl/raport/wybory_2008_usa/news/dlaczego-sikorski-opowiada-rasistowskie-kawaly,1209917 Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Ciekawe, czy na Sikorskiego też złożył... 16.07.09, 12:50 1. No i okazuje się że brak informacji o "publiczności" opowiadania tego kawału. 2. Brak świadków tego kawału. 3. Brak odniesienia się Sikorskiego do tego kawału, a wiadomo że rzecznicy rózne sprawy gadają. 4. No i kawał wg rzecznika miał być tylko cytatem. No i? Do czego się ma Palikot odnieść? Do tego, że gdzieś ktoś słyszał podobno Sikorskiego, ale nie wiadomo kto, nie wiadomo gdzie i nie wiadomo co naprawdę Sikorski powiedział. Odpowiedz Link Zgłoś
honeyr Re: Ciekawe, czy na Sikorskiego też złożył... 17.07.09, 02:40 Ahaaa...reasumując: jak się jest ministrem z PO, to obrzydliwy rasistowski eksces uchodzi gładko, byle przy tym nie było kamer! Wrażliwość pana Palikota i pani Olejnik pozostaje wówczas nietknięta. No, ciekawa jest ta popisowska ..."moralność", z WC-wartości ukręcona. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Ciekawe, czy na Sikorskiego też złożył... 17.07.09, 08:09 Reasumując to nikogo nie można skazać na podstawie plotek. Równie dobrze mogę zapytać się dlaczego TWOJE rasistowskie ekscesy uchodzą Ci płazem? No i co z tego że nikt ich nie słyszał, nikt o nich nie wie? Plotki głoszą że były! To nie POPISowska moralność bo np nigdy nie miałem na przykład pretensji do Kwaśniewskiego czy Siwca za ich wygłupy. Może i były dla niektórych osób nie smaczne ale robili je we własnym gronie. Świadczy to o poziomie ich kultury ale nie uważam by były powodem do procesu. Odpowiedz Link Zgłoś
aardvaark Palikot: Złożę zawiadomienie do prokuratury ws.... 16.07.09, 12:10 Pośle Palikot, pora wytrzeźwieć! Młyn w Trudnej Odpowiedz Link Zgłoś
kormiii Palikot: Złożę zawiadomienie do prokuratury ws.... 16.07.09, 12:11 I bardzo dobrze. W końcu coś się dzieje w sprawie rydzyka. Nie może nikt stać ponad prawem a na razie tak rydzyk stoi! Giera! Odpowiedz Link Zgłoś
sarrivin Palikot: Złożę zawiadomienie do prokuratury ws.... 16.07.09, 12:12 Również popieram Palikota. Tak trzeba zrobić! Odpowiedz Link Zgłoś
der-rauber Palikot na prezydenta RP!!! 16.07.09, 12:14 Palikot na prezydenta RP!!! I wreszcie będzie normalnie. Normalna gospodarka i wesoła obyczajówka ale bez ekscesów. A rydzola za kratki wreszcie. Odpowiedz Link Zgłoś
przemek1975 Na co ten czlowiek traci czas 16.07.09, 12:15 Mial ulzyc ponoc przedsiebiorcom a jego tzw. komisji nie warta jest nawet funta klakow. Pajac-nieudacznik. Odpowiedz Link Zgłoś
podkanclerzy GW nie napisała już że Murzynek się nie pogniewał 16.07.09, 12:15 i rozmawiał z Rydzykiem potem.. taka gazetka mocno poszkodowanych swym istnieniem.. Odpowiedz Link Zgłoś
przemek1975 Na takie bzdety trzeba przekierowac uwage gawiedzi 16.07.09, 12:24 bo budzet panstwa sie rozpieprza dokumentnie i prawdopodobnie pod koniec roku nie bedzie za co leczyc. Gawiedz takie bzdety lyka, bo stanowia ja z reguly osobniki bezmozgie. Odpowiedz Link Zgłoś
czaromir Echa kolonialnego, podszytego rasizmem myślenia.. 16.07.09, 12:15 Jeśli się tego nie zmieni, świat zawsze będzie podzielony, a ludzie wartościowani ze względu na sam kolor skóry. Znaczenia są języku, a język to sposób patrzenia na świat. Kto tego w ogóle nie dostrzega jest niebezpieczny. Zwłaszcza jeśli ma wpływ na innych jako wzorzec postaw. I to nie jest poprawność polityczna, tylko walka o lepszy, tolerancyjny świat. Dla mnie Rydzyk i Mularczyk są brudni. Od wewnątrz rzecz jasna. I zwykła głupota ich tu nie usprawiedliwia. Od tego zaczynał się faszyzm. Brawo Palikot. He`s my man! Dokładnie tak trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
pawciu2 pogielo was wszystkich? 16.07.09, 12:16 co to za news dnia? unikalem, unikalem jak moglem. az tutaj w >>pilnych<< newsach sie pojawilo. No to wysluchalem co powiedzial nielubiany przeze mnie rydzik... i.... no pitolil tam sobie cos, ale "czarnoskory" sie nawet nie obrazil. No niestety, my w malym naszym swiatku nawet nie wiemy, ze uzycie slowa >>murzyn<< nie jest rasizmem (bo nie jest to obrazliwe slowo - tzn moze juz jest ale 20 lat temu nie bylo ) dodatkowo >>nie myl sie<< jest zartem na poziomie rydzyka. I co ? Nawet sie sympatycznie do siebie odnosili. Do jakiej prokuratury? Ludzie, opanujcie sie. Uwazam, ze rydzyk zrobil wiele zlego, ale bez przesady. p Odpowiedz Link Zgłoś
mm969696 Re: pogielo was wszystkich? 16.07.09, 12:53 ty sobie chyba żartujesz! nie chodzi o to że powiedział Murzyn, tylko ot o w jakim kontekście to powiedział. przedstwił tego czarnoskórego misjonarza jakby to był jakiś dziwny okaz małpy! Odpowiedz Link Zgłoś
pawciu2 Re: pogielo was wszystkich? 16.07.09, 13:04 nie do konca tak. Nie wiem, czy slyszales wypowiedz rydzyka (byla przytoczona ze dwa art. temu). Po prostu rydzyk byl tak zaskoczony obecnoscia czarnoskorego, ze nie wiedzial co powiedziec. Tez bym sie zdziwil, gdybym zobaczyl czarnoskorego, ktory twierdzi ze rydzyk to cool facet. Wiec pierwsza rekacja byla: >>o murzyn, co on tutaj k. robi?<< "Gdzies ty był?" A ze w umysle rydzyka pewnie funkcjonuje "dowcip" >>murzyn jest czarny bo sie nie myje<< to mu sie "był" z "mył" zrymowalo. I dalej juz poszlo tak samo z siebie. Nawet nie sadze, zeby rydzyk mial ochote go w jakis sposob obrazic. Tylko byl w takim szoku, ze nie wiedzial do konca co powiedziec i jak kaczynski - mowil co mu slina na jezyk przyniesie. p Odpowiedz Link Zgłoś
epupecki Re: pogielo was wszystkich? 16.07.09, 13:19 Ja o tym, iże on nie chciał obrazić to jestem przekonany tyle tylko, że w głupocie swojej nie pomyślał o tym co mówi. W naszej świadomości funkcjonuje przyzwolenie na żarty z innych. Robił to Sikorski podobno nt. Obamy, robi to Rydzyk. Większość Polaków uważa, że jeśli ich coś śmieszy to to jest fajne i dziwią się szukającym zła w ich wypowiedziach. Gardzą tymi, którzy pragną byc poprawni. Odpowiedz Link Zgłoś
sw.stefan Re: pogielo was wszystkich? 16.07.09, 13:36 no,dokładnie,też tak to odebrałem.powinni temu deklowi złote usta dać za tą konstrukcje zdania. Odpowiedz Link Zgłoś
mm969696 Re: pogielo was wszystkich? 16.07.09, 15:12 naprawdę nie dostrzegasz , że to było delikatnie mówiąc nie na miejscu. mam czarnego kuzyna i nieraz gdy szłam z nim przez miasto słyszałam teksty w stylu "wracaj do buszu brudasie" albo "ty to nie musisz chodzić na sloarium".mówili to nawet kumple i rodzina. dla nich było to bardzo śmieszne, on natomiast udawał , że go to nie obchodzi i nawet też się śmiał a potem mówił mi jak go to boli. także radzę się zastanowić zanim powiemy , że to tylko niewinny żarcik. Odpowiedz Link Zgłoś
alik666 Re: pogielo was wszystkich? 16.07.09, 13:39 mm969696 napisała: > ty sobie chyba żartujesz! nie chodzi o to że powiedział Murzyn, tylko ot o w > jakim kontekście to powiedział. przedstwił tego czarnoskórego misjonarza jakby > to był jakiś dziwny okaz małpy! Największymi rasistami to jesteście wy. Tacy, którzy doszukują się wszędzie na siłę gorszego traktowania i dopisują do tego swoje chore ideologie. Z jednego zdania, że murzyn się nie mył, taki półgłówek już sobie wygłówkował, że to musi znaczyć, że - ten murzyn "został przedstawiony jako dziwny okaz małpy". Skąd, jak, gdzie ? To tylko wy wiecie. Znawcy od doszukiwania się kontekstu. Tędzy myśliciele rodem z NKWD. Dajcie mi człowieka, a paragraf się znajdzie. Skoro ktoś powiedział coś do murzyna to na 90% można uznać, że był to rasizm. Bo czarne jest gorsze, wszyscy to wiedzą. Więc zarzućmy mu to w twarz, bo każdy ma jakieś nieczyste myśli. A 90% to praktycznie pewność... Jeśli ośmieli się bronić i powie, że nie jest rasistą to po stokroć znaczy, że jest. A jak powie, że jest to chyba jasne. To jak z zarzutami o gwałt czy pedofilię. Jak się przed tym w mediach bronić...? Jesteście gorsi od kapo z obozów koncentracyjnych. Przestrzegacie jedynie słusznych waszych wartości wymuszonej poprawności politycznej, mimo, że sami pod nią nie macie się jak doczepić. Ale wykonujecie brudną robotę z nadzieją na lepsze traktowanie. Już niedługo "na salonach" w dobrym tonie będzie sugerowanie, że miało się w rodzinie murzyna. Wszystko po to by odciąć się od oskarżeń o zbrodnie kolonialne zachodu, w tym Polski, oraz o solidarność z uciśnionymi. To takie trendy w dzisiejszym świecie. Każde przeciwieństwo jest passé i świadczy o wykluczeniu społecznym. Odpowiedz Link Zgłoś
bonornog Re: pogielo was wszystkich? 16.07.09, 14:38 nie jestem rasistą. ta wypowiedź mnie zaszokowała. takie żarty nie pasują do osób publicznych. ja sam bym niemiał odwagi powiedzieć tak do kogoś. teraz dzieci mają mówić na czarnoskórych że się nie myją? podam przykład 2 kolegów czeka na kolegę tak się składa że ten jest czarnoskóry i jak przychodzi to mówią do niego żeby wrucił do domu bo z brudasami się nie zadają. tak ma być wg was?? bo według mnie każdy człowiek jest równy i ma swoje prawa i niepowinno się ich naruszać. Odpowiedz Link Zgłoś
pietro62 Podobno PiS-owcy dostali zakaz mycia się! 16.07.09, 12:17 Taki zakaz wydał sam Jarosław !! Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 w Polsce nie ma sądu, który tknie to bydlę... 16.07.09, 12:18 więc rydzol może robić co chce skarbówka go nie ruszy, NIK nie ruszy złodzieja... po prostu żyć nie umierać i... kraść dalej na maksa Polak-ateista Odpowiedz Link Zgłoś
stanislaw_ziaja Re: w Polsce nie ma sądu, który tknie to bydlę... 16.07.09, 14:54 bo nie ma za co Odpowiedz Link Zgłoś
podkanclerzy bo Polaki niedobre są,ciężko nimi rządzić... 16.07.09, 12:19 nie nadają się do rewolucji i gdzie dwóch Polaków tam trzy zdania i w ogóle to pijaki...aaa i ciągle ssają to mleko matki.. niech przepraszają i oddają.. Odpowiedz Link Zgłoś
podkanclerzy pan radaktor ciongle zmienia niki... 16.07.09, 12:34 bo my Polaki niedobre.. Odpowiedz Link Zgłoś
reegulator podkanclerzy, jadnak zgadłem, berecik za ciasny... 16.07.09, 12:38 bełkot idioty... Odpowiedz Link Zgłoś
podkanclerzy bardzo mi miło , podkanclerzy jestem... 16.07.09, 13:02 bo my Polaki niedobre.. Odpowiedz Link Zgłoś
crame Palikot: Złożę zawiadomienie do prokuratury ws... 16.07.09, 12:22 Rydzyk stoi ponad oraz poza prawem! Nawet 100 wyrokow moze sobie olac! Polska jest juz koscielna przystawka, pod rzadami kleru. Zaden polski sad, nie jest w stanie wyegzekwowac wykonania wyroku! Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
bohdanek-net Palikot -uważaj Pan... 16.07.09, 12:23 No to zadarł Pan z moją bratową,ale bedzie nadawać,,,,koniec swiata Odpowiedz Link Zgłoś
tojabogdan we wszystkich krajach zachodnioeuropejskich 16.07.09, 12:24 we wszystkich krajach zachodnioeuropejskich, oczywiście też w USA( do której się teraz zwracają o pomoc polityczne kundle, vide list żałosny do Obamy), po takim występie nie miałby już niczego szukać w życiu publicznym. Jako zakonnik byłby przeniesiony za wysokie mury np. do jakieś klasztoru i to już na zawsze. A wszystkie inne osoby publiczne próbujące go bronić, byłyby spalone na zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
przemek1975 To zupelnie jak nasz premier Tusk 16.07.09, 12:33 ktory publicznie nawolywal do lamiania prawa czyt. nie placenia abonamentu RTV. Rzecz w kazdym normalnym kraju nie do pomyslenia. Podobnie skonczony bylby Bush, gdyby stal totalnie pijany nad grobami zabitych w Wietnamie jak nasz Kwachu niegdys nad mogilami pomordowanych w Katyniu. Musicie zmanipulowana gawiedzi zrozumiec, ze u nas 90% politykow zniknela by gdyby obowiazywaly ich zachodnioeuropejskie standardy np. brytyjskie. Wasza uwage przekierowano jednak na Rydzyka a zupelnie nie zauwazacie chamstwa tych, ktorych media swego czasu namascily i uczynily ich nietykalnymi. Odpowiedz Link Zgłoś
venedin Re: kto więcej obraża 16.07.09, 13:51 > we wszystkich krajach zachodnioeuropejskich, oczywiście też w USA , po tak > im występie nie miałby już niczego szukać w życiu publicznym. Niezły zamordyzm na zachodzie. Ale może warto by spytać tez tego afrykańskiego zakonnika kto go bardziej obraża Rydzyk czy może ci co zwalczają KK, aborcjonisci, itp. wrażliwi na ludzka dusze PP. Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 Panie Januszu....SUPER....... 16.07.09, 12:25 BOGU NA CHWAŁĘ.... Szkoda, że modlitwa nie rozjaśnia także rozumu..... tnij.org/c1mf Odpowiedz Link Zgłoś
familiarules Palikot: Złożę zawiadomienie do prokuratury ws.... 16.07.09, 12:25 haha widać jaki poziom trzyma wyborcza skoro daje to na newsa dnia. Nie wiadomo kto się bardziej skompromitował rydzyk czy wybiórcza robiąc wielkie halo z takiej idiotycznej wypowiedzi. Żenada z jednej jak i z drugiej strony. Odpowiedz Link Zgłoś
mark6 Brawo Palikt.Trzeba sk...z PiSu i czarnych usadzić 16.07.09, 12:25 Panie Januszu zakładaj Pan swoją partię.Głosuję na Pana. Odpowiedz Link Zgłoś