pakulec 16.07.09, 18:38 Kaczyński nie pozwoli skrzywdzić Farfła- ustawa zostanie niepodpisana a oficjalny powód będzie jakiś nieistotny Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cxxvi Decyzja o ustawie medialnej jednak jutro? 16.07.09, 18:43 Obowiązkowy (bo z podatków) abonament, media wprost podległe rządowi (ministerstwom skarbu i infrastruktury) - POlszewia zawraca nas do PRL-u. Nie dziwota, że za media właśnie odpowiada tam PZPRówka- moczarówka Śledzinka :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec abonament ma zostać zniesiony 16.07.09, 18:52 wiec go nie odczujesz, a media mają być sprywatyzowane ale tu chodzi o co innego o ty by nie skrzywdzić Farała - Jakoś Kaczyńscy maja do niego dziwną symaptię Odpowiedz Link Zgłoś
cxxvi A skund sie piniondze w budżecie biorą? 16.07.09, 19:01 Nieudaczny Dowald ma jakiegoś bogatego kumpla w emiratach zjednoczonych czy jak? I o jakim sprywatyzowaniu mowa? W platfusim slangu prywatyzacja to przekazanie kontroli nad mediami tzw. publicznymi wprost do Ministerstwa Skarbu, a komercyjnymi do Ministerstwa Infrastruktury (koncesje)? Bo wg mnie to bardziej w kierunku nacjonalizacji. Poza tym żadne kaczki i farfolce mnie nie obchodzą - stwierdzam tylko fakt, że platfusie komuchy przywracają w mediach PRL. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec idąc tropem twojego rozumowania 16.07.09, 19:07 to wszystko by było abonamentem i wynagrodzenia budżetówki i renty, i KRUS, a nawet becikowe-> czy rzeczywiście to chciałes nam powiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
cxxvi Ale kiedy i jak by było, bo nie łapię 16.07.09, 19:15 Jak się coś znosi, to jest tak, że się już tego płaci. A tu się okazuje, że na folwark farfolców, kwiatkowskich, dworaków a niedługo zapewne lisów i wołków będę musiał bulić dalej, obowiązkowo, a to na co będę bulił będzie już oficjalnie tubą tuszczego "rządu" :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec nie martw się 16.07.09, 19:22 skąd wiesz na co płacisz(jeżeli wogóle płacisz) może cała kasa z twojego podatku poszła na małpki dla prezydenta, albo na przeloty helikopterem jego małzonki na Hel. Telewizję nalezy sprywatyzować i ta ustawa jest pierwszym krokiem w tym kierunku - niestety Kaczyński nie pozwoli Farfałowi zrobić krzywdy Odpowiedz Link Zgłoś
cxxvi A skąd wiesz, że droga, po której jedziesz do 16.07.09, 19:33 pracy została zbudowana z twoich podatków? I w jaki sposób owa komusza ustawa moczarówki Katarasińskiej jest pierwszym krokiem w kierunku prywatyzacji, skoro efektywnie media tzw. publiczne nacjonalizuje, a komercyjnym przykręca śrubę? Pewnie jesteś w stanie wskazać konkretne zapisy, które rzeczoną prywatyzację umożliwią? Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec Re: A skąd wiesz, że droga, po której jedziesz do 16.07.09, 19:38 widzisz ja tyle zarabiam, że prawie nie płace podatków (stać mnie na to ;-) więc jest mi obojetne na co ida te marne grosze - obawiam się że prezydent je przejada, co do zapisów prywatyzacyjnych to poczytaj sobie o prywatyzacji ośrodków regionalnych Odpowiedz Link Zgłoś
cxxvi A ja płacę ciężkie podatki i średnio uśmiecha mi 16.07.09, 19:43 się utrzymywanie rządowej gadzinówki. I o których konkretnie zapisach mowa, bo znam tę ustawę i widzę, że coś kręcisz? Mógłbyś wkleić? Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec Re: A ja płacę ciężkie podatki i średnio uśmiecha 16.07.09, 19:46 cieszę się znasz tą ustawę - to sobie ją przeczytaj jeszcze raz napewno znajdziesz wierzę ci ciebie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec tu masz fragment abyś całej nie czytał 16.07.09, 19:53 3. W przypadku łączenia, podziału albo innego rodzaju przekształceń spółek handlowych, uprawnienia, o których mowa w ust. 1, mogą przejść na inny podmiot za zgodą Prezesa Urzędu Komunikacji Elektronicznej. Odmowa wyrażenia zgody następuje, gdy:.... jeżeli choć trochę masz pojęcia o prawniczym żargonie to zrozumiesz Odpowiedz Link Zgłoś
cxxvi LOL, ale czego to jest fragment (abstrahując już 16.07.09, 20:02 od tego, jak on się ma do rzeczonego umożliwienia sprywatyzowania TVP)? Mógłbyś podać nazwę dokumentu, który cytujesz, bo napewno nie jest to ten głosowany w Sejmie w maju b.r.? Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec wybacz ale nie mam czasu ci tłumaczyć jak dziecku 16.07.09, 20:05 dałem ci fragment który chciałeś resztę musisz sobie sam doczytać - -> wszystko byś chciał mieć jak na tacy postaraj się sam ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
cxxvi Nie kompromituj się. Dałeś fragment z jakiegoś 16.07.09, 20:15 draftu sprzed kilku lat, który pewnie w ogóle nie był procedowany. I który na dodatek do omawianej sprawy ma się nijak. Tak samo pewnie biedaczyno kitujesz z tymi zarobkami i, należy mniemać, wszystkim innym. Ech, gdzie te czasy, w których platfusie kibolstwo prezentowało jeszcze jakiś poziom. Teraz to już kompletne dno :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec to ty się kompromitujesz 16.07.09, 20:45 walisz w to Po pisząc że nie różni sie niczym od komuchów czy czegos tam innego - to dostałes fragment z poprzedniej ustawy która twoj prezydent dzielnie zawetował i powiem ci że on zawetuje wszystko co napisze PO byle tylko utrzymać u władzy Farfała Odpowiedz Link Zgłoś
saludos_desde_peru to ty się kompromitujesz 16.07.09, 20:53 => pakulec napisało: => => walisz w to Po pisząc że nie różni sie niczym od komuchów czy czegos tam innego => - to dostałes fragment z poprzedniej ustawy która twoj prezydent dzielnie => zawetował i powiem ci że on zawetuje wszystko co napisze PO byle tylko utrzymać => u władzy Farfała => Odpowiedz Link Zgłoś
super_troll to ty się kompromitujesz 16.07.09, 20:54 => pakulec napisało: => => walisz w to Po pisząc że nie różni sie niczym od komuchów czy czegos tam innego => - to dostałes fragment z poprzedniej ustawy która twoj prezydent dzielnie => zawetował i powiem ci że on zawetuje wszystko co napisze PO byle tylko utrzymać => u władzy Farfała => Odpowiedz Link Zgłoś
dziobaty_minister wybacz ale nie mam czasu ci tłumaczyć jak dziecku 16.07.09, 20:27 # pakulec napisało: # # dałem ci fragment który chciałeś resztę musisz sobie sam doczytać - # -> wszystko byś chciał mieć jak na tacy postaraj się sam ;-) # Odpowiedz Link Zgłoś
government_of_si11y_walks wybacz ale nie mam czasu ci tłumaczyć jak dziecku 16.07.09, 20:30 ## pakulec napisało: ## ## dałem ci fragment który chciałeś resztę musisz sobie sam doczytać - ## -> wszystko byś chciał mieć jak na tacy postaraj się sam ;-) ## Odpowiedz Link Zgłoś
ministerpraesident_tusk tu masz fragment abyś całej nie czytał 16.07.09, 20:29 ~ pakulec napisało: ~ ~ ~ 3. W przypadku łączenia, podziału albo innego rodzaju przekształceń ~ spółek handlowych, uprawnienia, o których mowa w ust. 1, mogą ~ przejść na inny podmiot za zgodą Prezesa Urzędu Komunikacji ~ Elektronicznej. Odmowa wyrażenia zgody następuje, gdy:.... ~ ~ jeżeli choć trochę masz pojęcia o prawniczym żargonie to zrozumiesz ~ Odpowiedz Link Zgłoś
cxxvi Czytać nie muszę, znam ją b. dobrze, 16.07.09, 19:54 wszak kolekcjonuję takie komunistyczne potworki udające prawo, a platfusy w tej dziedzinie już dawno przegoniły pisiaków. I nigdzie zapisów, o których piszesz nie widzę. I twierdzę, że kłamiesz, ew. puścili ci ze sztabu lewego esemesa. Oczywiście możesz wykazać, że jestem zwykłym oszczercą wykonując prostą operację CTRL+C/CTRL+V. Do tego momentu będziesz zwykłym łgarzem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec hm.. i co ja mam z tobą zrobić? 16.07.09, 19:57 chyba już nic, skoro nie rozumiesz to masz problem Odpowiedz Link Zgłoś
cxxvi Jesteś kłamcą, mitomanem, łgarzem 16.07.09, 20:04 To wspólnymi wysiłkami ustaliliśmy. No chyba, że będą te zapisy. Będą czy nie? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec o Boże jakie moherowe obelgi 16.07.09, 20:08 no tak argumentów brakło to sięgasz po inwektywy - typowe. A zapisów nie będzie bo jak już napisałem wcześniej Kaczyński ustawy nie podpisze, nawet jeżeli byś ją chociaz raz przeczytał Odpowiedz Link Zgłoś
cxxvi Na środę mówię środa, na śrubokręt 16.07.09, 20:18 śrubokręt, a na kłamcę i mitomana, kłamca i mitoman. Gdzie tu inwektywy? Zapisów nie będzie, boś je sobie z palucha wyssał. A Kaczor owszem, niech wetuje, bo dość już nam platfuseria tego komuszego szajsu naprodukowała :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec martwisz mnie 16.07.09, 20:46 ale uspokoje cię Kaczyński nic nie podpisze Odpowiedz Link Zgłoś
el_presidente_tusk martwisz mnie 16.07.09, 20:53 # pakulec napisało: # # ale uspokoje cię Kaczyński nic nie podpisze # Odpowiedz Link Zgłoś
dziobaty_minister martwisz mnie 16.07.09, 20:53 > pakulec napisało: > > ale uspokoje cię Kaczyński nic nie podpisze > Odpowiedz Link Zgłoś
ducks_arse Re: martwisz mnie 17.07.09, 14:33 pakulec napisał: > ale uspokoje cię Kaczyński nic nie podpisze Po co wogóle dyskutujesz z tym matołem PiSuarowym. On musi tak pisać, taki dostał prikaz. Zwróć uwagę na wylew postów prosto z urynału (czy też pisuaru), mają za zadanie zagłuszyć dyskusję na temat indolencji intelektualnej PiSdęta. Odpowiedz Link Zgłoś
orinal_del_oro o Boże jakie moherowe obelgi 16.07.09, 20:24 # pakulec napisało: # # no tak argumentów brakło to sięgasz po inwektywy - typowe. # A zapisów nie będzie bo jak już napisałem wcześniej Kaczyński ustawy # nie podpisze, nawet jeżeli byś ją chociaz raz przeczytał # Odpowiedz Link Zgłoś
tw_stokrotka o Boże jakie moherowe obelgi 16.07.09, 20:24 ## pakulec napisało: ## ## no tak argumentów brakło to sięgasz po inwektywy - typowe. ## A zapisów nie będzie bo jak już napisałem wcześniej Kaczyński ustawy ## nie podpisze, nawet jeżeli byś ją chociaz raz przeczytał ## Odpowiedz Link Zgłoś
orinal_del_oro hm.. i co ja mam z tobą zrobić? 16.07.09, 20:25 = pakulec napisało: = = chyba już nic, skoro nie rozumiesz to masz problem = Odpowiedz Link Zgłoś
government_of_si11y_walks hm.. i co ja mam z tobą zrobić? 16.07.09, 20:28 -> pakulec napisało: -> -> chyba już nic, skoro nie rozumiesz to masz problem -> Odpowiedz Link Zgłoś
gruss_aus_peru Re: A ja płacę ciężkie podatki i średnio uśmiecha 16.07.09, 20:26 => pakulec napisało: => => cieszę się znasz tą ustawę - to sobie ją przeczytaj jeszcze raz => napewno znajdziesz wierzę ci ciebie ;-) => Odpowiedz Link Zgłoś
government_of_si11y_walks Re: A ja płacę ciężkie podatki i średnio uśmiecha 16.07.09, 20:27 => pakulec napisało: => => cieszę się znasz tą ustawę - to sobie ją przeczytaj jeszcze raz => napewno znajdziesz wierzę ci ciebie ;-) => Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Mohery to wszystko spieprzą.. 16.07.09, 21:10 W tajnych laboratoriach pis powstał prototyp formowego boota którego zadaniem jest zagłuszanie merytorycznej dyskusji. Dawniej podobnie postępowali komuniści muzyką zagłuszając audycje RFE. To wydajne urządzenie zostało wyposażone w fragmenty wypowiedzi Donalda Tuska, albowiem wypowiedzi J.Kaczyńskiego były na tyle do d… że nie nadawały się na napęd tego skomplikowanego robota, ale i tak jak można zaobserwować efekty są nadzwyczaj marne... Odpowiedz Link Zgłoś
porcelanowy_pisuar Re: A skąd wiesz, że droga, po której jedziesz do 16.07.09, 20:29 = pakulec napisało: = = widzisz ja tyle zarabiam, że prawie nie płace podatków (stać mnie = na to ;-) więc jest mi obojetne na co ida te marne grosze - obawiam = się że prezydent je przejada, = co do zapisów prywatyzacyjnych to poczytaj sobie o prywatyzacji = ośrodków regionalnych = Odpowiedz Link Zgłoś
premier_von_tux Re: A skąd wiesz, że droga, po której jedziesz do 16.07.09, 20:30 => pakulec napisało: => => widzisz ja tyle zarabiam, że prawie nie płace podatków (stać mnie => na to ;-) więc jest mi obojetne na co ida te marne grosze - obawiam => się że prezydent je przejada, => co do zapisów prywatyzacyjnych to poczytaj sobie o prywatyzacji => ośrodków regionalnych => Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Jedyne wyjście - zagłodzić 16.07.09, 20:48 cxxvi napisał: > I w jaki sposób owa > komusza ustawa moczarówki Katarasińskiej jest pierwszym krokiem w > kierunku prywatyzacji, Po prostu tego badziewnego molocha ZAGŁODZI, przyznając rokrocznie z budżetu jakieś mikroskopijne dotacje. Im później się to zrobi, tym gorzej bo całość będzie coraz mniej warta - decydenci telewizyjni w międzyczasie posprzedają co się da. Ale nawet sprzedaż resztek za symboliczną złotówkę się opłaci: 1. Nie będzie trzeba stale dopłacać z budżetu. 2. Co roku podatki wpłyną do budżetu. Odpowiedz Link Zgłoś
el_presidente_tusk nie martw się 16.07.09, 20:31 -> pakulec napisało: -> -> skąd wiesz na co płacisz(jeżeli wogóle płacisz) może cała kasa z -> twojego podatku poszła na małpki dla prezydenta, albo na przeloty -> helikopterem jego małzonki na Hel. -> Telewizję nalezy sprywatyzować i ta ustawa jest pierwszym krokiem w -> tym kierunku - niestety Kaczyński nie pozwoli Farfałowi zrobić -> krzywdy -> Odpowiedz Link Zgłoś
super_troll nie martw się 16.07.09, 20:31 > pakulec napisało: > > skąd wiesz na co płacisz(jeżeli wogóle płacisz) może cała kasa z > twojego podatku poszła na małpki dla prezydenta, albo na przeloty > helikopterem jego małzonki na Hel. > Telewizję nalezy sprywatyzować i ta ustawa jest pierwszym krokiem w > tym kierunku - niestety Kaczyński nie pozwoli Farfałowi zrobić > krzywdy > Odpowiedz Link Zgłoś
don_lope_de_aguirre idąc tropem twojego rozumowania 16.07.09, 20:25 ## pakulec napisało: ## ## to wszystko by było abonamentem i wynagrodzenia budżetówki i renty, ## i KRUS, a nawet becikowe-> czy rzeczywiście to chciałes nam ## powiedzieć? ## Odpowiedz Link Zgłoś
super_troll idąc tropem twojego rozumowania 16.07.09, 20:25 > pakulec napisało: > > to wszystko by było abonamentem i wynagrodzenia budżetówki i renty, > i KRUS, a nawet becikowe-> czy rzeczywiście to chciałes nam > powiedzieć? > Odpowiedz Link Zgłoś
orinal_del_oro abonament ma zostać zniesiony 16.07.09, 20:26 ## pakulec napisało: ## ## wiec go nie odczujesz, a media mają być sprywatyzowane ## ale tu chodzi o co innego o ty by nie skrzywdzić Farała - Jakoś ## Kaczyńscy maja do niego dziwną symaptię ## Odpowiedz Link Zgłoś
wielki-nalesnik.pl Decyzja o ustawie medialnej jednak jutro? 16.07.09, 20:28 => pakulec napisało: => => Obowiązkowy (bo z podatków) abonament, media wprost podległe rządowi => (ministerstwom skarbu i infrastruktury) - POlszewia zawraca nas do => PRL-u. Nie dziwota, że za media właśnie odpowiada tam PZPRówka- => moczarówka Śledzinka :-/ => => Odpowiedz Link Zgłoś
dziobaty_minister Decyzja o ustawie medialnej jednak jutro? 16.07.09, 20:29 ## pakulec napisało: ## ## Obowiązkowy (bo z podatków) abonament, media wprost podległe rządowi ## (ministerstwom skarbu i infrastruktury) - POlszewia zawraca nas do ## PRL-u. Nie dziwota, że za media właśnie odpowiada tam PZPRówka- ## moczarówka Śledzinka :-/ ## ## Odpowiedz Link Zgłoś
tadjan Decyzja o ustawie medialnej jednak jutro? 16.07.09, 18:53 a ja biedny martwię się od rana, że pisprezydent podejmie decyzję, co prawda, po 3 tygodniach ale 1 dzień przed terminem, decyzję którą już dawno podjął brat bliźniak szczerze nienawidzący swoich współobywateli. Faktycznie facet powinien intensywnie myśleć, jeszcze ma 29 godzin - przecież ten ociężały szkodnik na organiźmie państwa musi zachowywać się jak nienormalny, bo takie mu wyznaczył pisprezes zadanie. Boże, daj temu Narodowi jeszcze odrobinę cierpliwości - wydawało się że po spółce Miller - Jakubowska nic głupszego trafić się nam nie może, a jednak.... Odpowiedz Link Zgłoś
klimaciq Re: Decyzja o ustawie medialnej jednak jutro? 16.07.09, 19:47 tadjan napisał: > a ja biedny martwię się od rana, że pisprezydent podejmie decyzję, > co prawda, po 3 tygodniach ale 1 dzień przed terminem, decyzję którą > już dawno podjął brat bliźniak szczerze nienawidzący swoich > współobywateli. Faktycznie facet powinien intensywnie myśleć, > jeszcze ma 29 godzin - przecież ten ociężały szkodnik na organiźmie > państwa musi zachowywać się jak nienormalny, bo takie mu wyznaczył > pisprezes zadanie. Boże, daj temu Narodowi jeszcze odrobinę > cierpliwości - wydawało się że po spółce Miller - Jakubowska nic > głupszego trafić się nam nie może, a jednak.... Prezydent czeka, bo nie wie co lewica ostatecznie zrobi. Dzisiaj bylo spotkanie Napieralski-Chlebowski, po czym nie dowiedzieliśmy sie czy sie dogadali. Prezydent też nie wie i czeka dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
nocny-duch oglosi że wetuje też mi nowina 16.07.09, 18:57 po cholere cokolwiek ogłasza jak i tak wiadomo co powie Odpowiedz Link Zgłoś
incipit Jeżeli można coś spie...yć, coś opóźnić, to pisdęc 16.07.09, 19:22 Jeżeli można coś spie...yć, coś opóźnić, to pisdęcik zrobi to na pewno. Można zakłady obstawiać. I w historii będzie rozdział: Kiepskie czasy czyli wyczyny kaczorków jednojajowych. Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 Decyzja o ustawie medialnej jednak jutro? 16.07.09, 19:24 kiedyś w czwartki była "kobra" Odpowiedz Link Zgłoś
olias Decyzja o ustawie medialnej jednak jutro? 16.07.09, 19:54 "co - w jego opinii - "skazuje je, albo na zagładę, ...' nie tylko w opinii prezydenta. Unia też tak sądzi. Odpowiedz Link Zgłoś
krepelx Decyzja o ustawie medialnej jednak jutro? 16.07.09, 19:55 Abonament TV trzeba koniecznie zlikwidować ! Odpowiedz Link Zgłoś
saludos_desde_peru Re: 16.07.09, 20:23 => pakulec napisało: => => Kaczyński nie pozwoli skrzywdzić Farfła- ustawa zostanie => niepodpisana a oficjalny powód będzie jakiś nieistotny => Odpowiedz Link Zgłoś
czytelnik_111 Re: 16.07.09, 20:24 = pakulec napisało: = = Kaczyński nie pozwoli skrzywdzić Farfła- ustawa zostanie = niepodpisana a oficjalny powód będzie jakiś nieistotny = Odpowiedz Link Zgłoś
fackir Mam mieszane uczucia 16.07.09, 21:05 nie lubię Kaczyńskich i nie podoba mi się ich politykowanie - to jedno. nie popieram abonamentu i tzw. finansowania kultury z moich podatków - to drugie. ale - nie może być tak, że sejm (rząd) tworzy buble prawne. zupełnie inną sprawą jest, że gdyby ustawa wyszła z rządu Pisowskiego to zapewne była by podpisana i nie została by tak prześwietlona. winne są obie strony ja bym dał po 50%. przegrani jak zawsze obywatele. Odpowiedz Link Zgłoś
me2free Ilu z krytykujacych ustawe medialna placi abonamen 16.07.09, 21:07 t? przypuszczam, ze 30%, reszta obskurniaki, psie juchy, zaluja min 60 zl/rok, ale uwazaja obecne RTV za 8-my cud. Place abonament, czasmi slucham PR, badziewie. Zdygitalizowac archiwa i wrzucic do netu niech ozyja, misja? hihihi, zwczajna sciema, przetargi na audycje, dlaczego rmf mnie ma serwowac beletrystyki o ... np:16-tej Odpowiedz Link Zgłoś