Dodaj do ulubionych

Decyzja o ustawie medialnej jednak jutro?

16.07.09, 18:38
Kaczyński nie pozwoli skrzywdzić Farfła- ustawa zostanie
niepodpisana a oficjalny powód będzie jakiś nieistotny
Obserwuj wątek
    • cxxvi Decyzja o ustawie medialnej jednak jutro? 16.07.09, 18:43
      Obowiązkowy (bo z podatków) abonament, media wprost podległe rządowi
      (ministerstwom skarbu i infrastruktury) - POlszewia zawraca nas do
      PRL-u. Nie dziwota, że za media właśnie odpowiada tam PZPRówka-
      moczarówka Śledzinka :-/
      • pakulec abonament ma zostać zniesiony 16.07.09, 18:52
        wiec go nie odczujesz, a media mają być sprywatyzowane
        ale tu chodzi o co innego o ty by nie skrzywdzić Farała - Jakoś
        Kaczyńscy maja do niego dziwną symaptię
        • cxxvi A skund sie piniondze w budżecie biorą? 16.07.09, 19:01
          Nieudaczny Dowald ma jakiegoś bogatego kumpla w emiratach
          zjednoczonych czy jak? I o jakim sprywatyzowaniu mowa? W
          platfusim slangu prywatyzacja to przekazanie kontroli nad mediami
          tzw. publicznymi wprost do Ministerstwa Skarbu, a komercyjnymi do
          Ministerstwa Infrastruktury (koncesje)? Bo wg mnie to bardziej w
          kierunku nacjonalizacji. Poza tym żadne kaczki i farfolce mnie nie
          obchodzą - stwierdzam tylko fakt, że platfusie komuchy przywracają w
          mediach PRL.
          • pakulec idąc tropem twojego rozumowania 16.07.09, 19:07
            to wszystko by było abonamentem i wynagrodzenia budżetówki i renty,
            i KRUS, a nawet becikowe-> czy rzeczywiście to chciałes nam
            powiedzieć?
            • cxxvi Ale kiedy i jak by było, bo nie łapię 16.07.09, 19:15
              Jak się coś znosi, to jest tak, że się już tego płaci. A tu się
              okazuje, że na folwark farfolców, kwiatkowskich, dworaków a niedługo
              zapewne lisów i wołków będę musiał bulić dalej, obowiązkowo, a to na
              co będę bulił będzie już oficjalnie tubą tuszczego "rządu" :-/
              • pakulec nie martw się 16.07.09, 19:22
                skąd wiesz na co płacisz(jeżeli wogóle płacisz) może cała kasa z
                twojego podatku poszła na małpki dla prezydenta, albo na przeloty
                helikopterem jego małzonki na Hel.
                Telewizję nalezy sprywatyzować i ta ustawa jest pierwszym krokiem w
                tym kierunku - niestety Kaczyński nie pozwoli Farfałowi zrobić
                krzywdy
                • cxxvi A skąd wiesz, że droga, po której jedziesz do 16.07.09, 19:33
                  pracy została zbudowana z twoich podatków? I w jaki sposób owa
                  komusza ustawa moczarówki Katarasińskiej jest pierwszym krokiem w
                  kierunku prywatyzacji, skoro efektywnie media tzw. publiczne
                  nacjonalizuje, a komercyjnym przykręca śrubę? Pewnie jesteś w stanie
                  wskazać konkretne zapisy, które rzeczoną prywatyzację umożliwią?
                  • pakulec Re: A skąd wiesz, że droga, po której jedziesz do 16.07.09, 19:38
                    widzisz ja tyle zarabiam, że prawie nie płace podatków (stać mnie
                    na to ;-) więc jest mi obojetne na co ida te marne grosze - obawiam
                    się że prezydent je przejada,
                    co do zapisów prywatyzacyjnych to poczytaj sobie o prywatyzacji
                    ośrodków regionalnych
                    • cxxvi A ja płacę ciężkie podatki i średnio uśmiecha mi 16.07.09, 19:43
                      się utrzymywanie rządowej gadzinówki. I o których konkretnie zapisach
                      mowa, bo znam tę ustawę i widzę, że coś kręcisz? Mógłbyś wkleić?
                      • pakulec Re: A ja płacę ciężkie podatki i średnio uśmiecha 16.07.09, 19:46
                        cieszę się znasz tą ustawę - to sobie ją przeczytaj jeszcze raz
                        napewno znajdziesz wierzę ci ciebie ;-)
                        • pakulec tu masz fragment abyś całej nie czytał 16.07.09, 19:53

3. W przypadku łączenia, podziału albo innego rodzaju przekształceń
                          spółek handlowych, uprawnienia, o których mowa w ust. 1, mogą
                          przejść na inny podmiot za zgodą Prezesa Urzędu Komunikacji
                          Elektronicznej. Odmowa wyrażenia zgody następuje, gdy:....

jeżeli choć trochę masz pojęcia o prawniczym żargonie to zrozumiesz
                          • cxxvi LOL, ale czego to jest fragment (abstrahując już 16.07.09, 20:02
                            od tego, jak on się ma do rzeczonego umożliwienia
                            sprywatyzowania TVP)? Mógłbyś podać nazwę dokumentu, który
                            cytujesz, bo napewno nie jest to ten głosowany w Sejmie w maju b.r.?
                            • pakulec wybacz ale nie mam czasu ci tłumaczyć jak dziecku 16.07.09, 20:05
                              dałem ci fragment który chciałeś resztę musisz sobie sam doczytać -
                              -> wszystko byś chciał mieć jak na tacy postaraj się sam ;-)
                              • cxxvi Nie kompromituj się. Dałeś fragment z jakiegoś 16.07.09, 20:15
                                draftu sprzed kilku lat, który pewnie w ogóle nie był procedowany. I
                                który na dodatek do omawianej sprawy ma się nijak. Tak samo pewnie
                                biedaczyno kitujesz z tymi zarobkami i, należy mniemać, wszystkim
                                innym. Ech, gdzie te czasy, w których platfusie kibolstwo
                                prezentowało jeszcze jakiś poziom. Teraz to już kompletne dno :-/
                                • pakulec to ty się kompromitujesz 16.07.09, 20:45
                                  walisz w to Po pisząc że nie różni sie niczym od komuchów czy czegos tam innego
                                  - to dostałes fragment z poprzedniej ustawy która twoj prezydent dzielnie
                                  zawetował i powiem ci że on zawetuje wszystko co napisze PO byle tylko utrzymać
                                  u władzy Farfała
                                  • saludos_desde_peru to ty się kompromitujesz 16.07.09, 20:53
                                    => pakulec napisało:
                                    =>
                                    => walisz w to Po pisząc że nie różni sie niczym od komuchów czy czegos tam innego
                                    => - to dostałes fragment z poprzedniej ustawy która twoj prezydent dzielnie
                                    => zawetował i powiem ci że on zawetuje wszystko co napisze PO byle tylko utrzymać
                                    => u władzy Farfała
                                    =>
                                  • super_troll to ty się kompromitujesz 16.07.09, 20:54
                                    => pakulec napisało:
                                    =>
                                    => walisz w to Po pisząc że nie różni sie niczym od komuchów czy czegos tam innego
                                    => - to dostałes fragment z poprzedniej ustawy która twoj prezydent dzielnie
                                    => zawetował i powiem ci że on zawetuje wszystko co napisze PO byle tylko utrzymać
                                    => u władzy Farfała
                                    =>
                              • dziobaty_minister wybacz ale nie mam czasu ci tłumaczyć jak dziecku 16.07.09, 20:27
                                # pakulec napisało:
                                #
                                # dałem ci fragment który chciałeś resztę musisz sobie sam doczytać -
                                # -> wszystko byś chciał mieć jak na tacy postaraj się sam ;-)
                                #
                              • government_of_si11y_walks wybacz ale nie mam czasu ci tłumaczyć jak dziecku 16.07.09, 20:30
                                ## pakulec napisało:
                                ##
                                ## dałem ci fragment który chciałeś resztę musisz sobie sam doczytać -
                                ## -> wszystko byś chciał mieć jak na tacy postaraj się sam ;-)
                                ##
                          • ministerpraesident_tusk tu masz fragment abyś całej nie czytał 16.07.09, 20:29
                            ~ pakulec napisało:
                            ~
                            ~
                            ~ 3. W przypadku łączenia, podziału albo innego rodzaju przekształceń
                            ~ spółek handlowych, uprawnienia, o których mowa w ust. 1, mogą
                            ~ przejść na inny podmiot za zgodą Prezesa Urzędu Komunikacji
                            ~ Elektronicznej. Odmowa wyrażenia zgody następuje, gdy:....
                            ~
                            ~ jeżeli choć trochę masz pojęcia o prawniczym żargonie to zrozumiesz
                            ~
                        • cxxvi Czytać nie muszę, znam ją b. dobrze, 16.07.09, 19:54
                          wszak kolekcjonuję takie komunistyczne potworki udające prawo, a
                          platfusy w tej dziedzinie już dawno przegoniły pisiaków. I nigdzie
                          zapisów, o których piszesz nie widzę. I twierdzę, że kłamiesz, ew.
                          puścili ci ze sztabu lewego esemesa. Oczywiście możesz wykazać, że
                          jestem zwykłym oszczercą wykonując prostą operację CTRL+C/CTRL+V. Do
                          tego momentu będziesz zwykłym łgarzem :-)
                          • pakulec hm.. i co ja mam z tobą zrobić? 16.07.09, 19:57
                            chyba już nic, skoro nie rozumiesz to masz problem
                            • cxxvi Jesteś kłamcą, mitomanem, łgarzem 16.07.09, 20:04
                              To wspólnymi wysiłkami ustaliliśmy. No chyba, że będą te zapisy. Będą
                              czy nie? :-)
                              • pakulec o Boże jakie moherowe obelgi 16.07.09, 20:08
                                no tak argumentów brakło to sięgasz po inwektywy - typowe.
                                A zapisów nie będzie bo jak już napisałem wcześniej Kaczyński ustawy
                                nie podpisze, nawet jeżeli byś ją chociaz raz przeczytał
                                • cxxvi Na środę mówię środa, na śrubokręt 16.07.09, 20:18
                                  śrubokręt, a na kłamcę i mitomana, kłamca i mitoman. Gdzie tu
                                  inwektywy? Zapisów nie będzie, boś je sobie z palucha wyssał. A
                                  Kaczor owszem, niech wetuje, bo dość już nam platfuseria tego
                                  komuszego szajsu naprodukowała :-/
                                  • pakulec martwisz mnie 16.07.09, 20:46
                                    ale uspokoje cię Kaczyński nic nie podpisze
                                    • el_presidente_tusk martwisz mnie 16.07.09, 20:53
                                      # pakulec napisało:
                                      #
                                      # ale uspokoje cię Kaczyński nic nie podpisze
                                      #
                                    • dziobaty_minister martwisz mnie 16.07.09, 20:53
                                      > pakulec napisało:
                                      >
                                      > ale uspokoje cię Kaczyński nic nie podpisze
                                      >
                                    • ducks_arse Re: martwisz mnie 17.07.09, 14:33
                                      pakulec napisał:

> ale uspokoje cię Kaczyński nic nie podpisze
                                      Po co wogóle dyskutujesz z tym matołem PiSuarowym. On musi tak
                                      pisać, taki dostał prikaz. Zwróć uwagę na wylew postów prosto z
                                      urynału (czy też pisuaru), mają za zadanie zagłuszyć dyskusję na
                                      temat indolencji intelektualnej PiSdęta.
                                • orinal_del_oro o Boże jakie moherowe obelgi 16.07.09, 20:24
                                  # pakulec napisało:
                                  #
                                  # no tak argumentów brakło to sięgasz po inwektywy - typowe.
                                  # A zapisów nie będzie bo jak już napisałem wcześniej Kaczyński ustawy
                                  # nie podpisze, nawet jeżeli byś ją chociaz raz przeczytał
                                  #
                                • tw_stokrotka o Boże jakie moherowe obelgi 16.07.09, 20:24
                                  ## pakulec napisało:
                                  ##
                                  ## no tak argumentów brakło to sięgasz po inwektywy - typowe.
                                  ## A zapisów nie będzie bo jak już napisałem wcześniej Kaczyński ustawy
                                  ## nie podpisze, nawet jeżeli byś ją chociaz raz przeczytał
                                  ##
                            • orinal_del_oro hm.. i co ja mam z tobą zrobić? 16.07.09, 20:25
                              = pakulec napisało:
                              =
                              = chyba już nic, skoro nie rozumiesz to masz problem
                              =
                            • government_of_si11y_walks hm.. i co ja mam z tobą zrobić? 16.07.09, 20:28
                              -> pakulec napisało:
                              ->
                              -> chyba już nic, skoro nie rozumiesz to masz problem
                              ->
                        • gruss_aus_peru Re: A ja płacę ciężkie podatki i średnio uśmiecha 16.07.09, 20:26
                          => pakulec napisało:
                          =>
                          => cieszę się znasz tą ustawę - to sobie ją przeczytaj jeszcze raz
                          => napewno znajdziesz wierzę ci ciebie ;-)
                          =>
                        • government_of_si11y_walks Re: A ja płacę ciężkie podatki i średnio uśmiecha 16.07.09, 20:27
                          => pakulec napisało:
                          =>
                          => cieszę się znasz tą ustawę - to sobie ją przeczytaj jeszcze raz
                          => napewno znajdziesz wierzę ci ciebie ;-)
                          =>
                          • tw_wielgus Mohery to wszystko spieprzą.. 16.07.09, 21:10
                            W tajnych laboratoriach pis powstał prototyp formowego boota którego
                            zadaniem jest zagłuszanie merytorycznej dyskusji.
                            Dawniej podobnie postępowali komuniści muzyką zagłuszając audycje
                            RFE.
                            To wydajne urządzenie zostało wyposażone w fragmenty wypowiedzi
                            Donalda Tuska, albowiem wypowiedzi J.Kaczyńskiego były na tyle do d…
                            że nie nadawały się na napęd tego skomplikowanego robota, ale i tak
                            jak można zaobserwować efekty są nadzwyczaj marne...
                    • porcelanowy_pisuar Re: A skąd wiesz, że droga, po której jedziesz do 16.07.09, 20:29
                      = pakulec napisało:
                      =
                      = widzisz ja tyle zarabiam, że prawie nie płace podatków (stać mnie
                      = na to ;-) więc jest mi obojetne na co ida te marne grosze - obawiam
                      = się że prezydent je przejada,
                      = co do zapisów prywatyzacyjnych to poczytaj sobie o prywatyzacji
                      = ośrodków regionalnych
                      =
                    • premier_von_tux Re: A skąd wiesz, że droga, po której jedziesz do 16.07.09, 20:30
                      => pakulec napisało:
                      =>
                      => widzisz ja tyle zarabiam, że prawie nie płace podatków (stać mnie
                      => na to ;-) więc jest mi obojetne na co ida te marne grosze - obawiam
                      => się że prezydent je przejada,
                      => co do zapisów prywatyzacyjnych to poczytaj sobie o prywatyzacji
                      => ośrodków regionalnych
                      =>
                  • koloratura1 Jedyne wyjście - zagłodzić 16.07.09, 20:48
                    cxxvi napisał:

> I w jaki sposób owa
                    > komusza ustawa moczarówki Katarasińskiej jest pierwszym krokiem w
                    > kierunku prywatyzacji,

Po prostu tego badziewnego molocha ZAGŁODZI, przyznając rokrocznie z budżetu jakieś mikroskopijne dotacje.

Im później się to zrobi, tym gorzej bo całość będzie coraz mniej warta - decydenci telewizyjni w międzyczasie posprzedają co się da.
                    Ale nawet sprzedaż resztek za symboliczną złotówkę się opłaci:

1. Nie będzie trzeba stale dopłacać z budżetu.
                    2. Co roku podatki wpłyną do budżetu.

• el_presidente_tusk nie martw się 16.07.09, 20:31
                  -> pakulec napisało:
                  ->
                  -> skąd wiesz na co płacisz(jeżeli wogóle płacisz) może cała kasa z
                  -> twojego podatku poszła na małpki dla prezydenta, albo na przeloty
                  -> helikopterem jego małzonki na Hel.
                  -> Telewizję nalezy sprywatyzować i ta ustawa jest pierwszym krokiem w
                  -> tym kierunku - niestety Kaczyński nie pozwoli Farfałowi zrobić
                  -> krzywdy
                  ->
                • super_troll nie martw się 16.07.09, 20:31
                  > pakulec napisało:
                  >
                  > skąd wiesz na co płacisz(jeżeli wogóle płacisz) może cała kasa z
                  > twojego podatku poszła na małpki dla prezydenta, albo na przeloty
                  > helikopterem jego małzonki na Hel.
                  > Telewizję nalezy sprywatyzować i ta ustawa jest pierwszym krokiem w
                  > tym kierunku - niestety Kaczyński nie pozwoli Farfałowi zrobić
                  > krzywdy
                  >
            • don_lope_de_aguirre idąc tropem twojego rozumowania 16.07.09, 20:25
              ## pakulec napisało:
              ##
              ## to wszystko by było abonamentem i wynagrodzenia budżetówki i renty,
              ## i KRUS, a nawet becikowe-> czy rzeczywiście to chciałes nam
              ## powiedzieć?
              ##
            • super_troll idąc tropem twojego rozumowania 16.07.09, 20:25
              > pakulec napisało:
              >
              > to wszystko by było abonamentem i wynagrodzenia budżetówki i renty,
              > i KRUS, a nawet becikowe-> czy rzeczywiście to chciałes nam
              > powiedzieć?
              >
        • orinal_del_oro abonament ma zostać zniesiony 16.07.09, 20:26
          ## pakulec napisało:
          ##
          ## wiec go nie odczujesz, a media mają być sprywatyzowane
          ## ale tu chodzi o co innego o ty by nie skrzywdzić Farała - Jakoś
          ## Kaczyńscy maja do niego dziwną symaptię
          ##
      • wielki-nalesnik.pl Decyzja o ustawie medialnej jednak jutro? 16.07.09, 20:28
        => pakulec napisało:
        =>
        => Obowiązkowy (bo z podatków) abonament, media wprost podległe rządowi
        => (ministerstwom skarbu i infrastruktury) - POlszewia zawraca nas do
        => PRL-u. Nie dziwota, że za media właśnie odpowiada tam PZPRówka-
        => moczarówka Śledzinka :-/
        =>
        =>
      • dziobaty_minister Decyzja o ustawie medialnej jednak jutro? 16.07.09, 20:29
        ## pakulec napisało:
        ##
        ## Obowiązkowy (bo z podatków) abonament, media wprost podległe rządowi
        ## (ministerstwom skarbu i infrastruktury) - POlszewia zawraca nas do
        ## PRL-u. Nie dziwota, że za media właśnie odpowiada tam PZPRówka-
        ## moczarówka Śledzinka :-/
        ##
        ##
    • tadjan Decyzja o ustawie medialnej jednak jutro? 16.07.09, 18:53
      a ja biedny martwię się od rana, że pisprezydent podejmie decyzję,
      co prawda, po 3 tygodniach ale 1 dzień przed terminem, decyzję którą
      już dawno podjął brat bliźniak szczerze nienawidzący swoich
      współobywateli. Faktycznie facet powinien intensywnie myśleć,
      jeszcze ma 29 godzin - przecież ten ociężały szkodnik na organiźmie
      państwa musi zachowywać się jak nienormalny, bo takie mu wyznaczył
      pisprezes zadanie. Boże, daj temu Narodowi jeszcze odrobinę
      cierpliwości - wydawało się że po spółce Miller - Jakubowska nic
      głupszego trafić się nam nie może, a jednak....
      • klimaciq Re: Decyzja o ustawie medialnej jednak jutro? 16.07.09, 19:47
        tadjan napisał:

> a ja biedny martwię się od rana, że pisprezydent podejmie decyzję,
        > co prawda, po 3 tygodniach ale 1 dzień przed terminem, decyzję którą
        > już dawno podjął brat bliźniak szczerze nienawidzący swoich
        > współobywateli. Faktycznie facet powinien intensywnie myśleć,
        > jeszcze ma 29 godzin - przecież ten ociężały szkodnik na organiźmie
        > państwa musi zachowywać się jak nienormalny, bo takie mu wyznaczył
        > pisprezes zadanie. Boże, daj temu Narodowi jeszcze odrobinę
        > cierpliwości - wydawało się że po spółce Miller - Jakubowska nic
        > głupszego trafić się nam nie może, a jednak....
        Prezydent czeka, bo nie wie co lewica ostatecznie zrobi. Dzisiaj bylo spotkanie Napieralski-Chlebowski, po czym nie dowiedzieliśmy sie czy sie dogadali. Prezydent też nie wie i czeka dalej...
    • nocny-duch oglosi że wetuje też mi nowina 16.07.09, 18:57
      po cholere cokolwiek ogłasza jak i tak wiadomo co powie
    • incipit Jeżeli można coś spie...yć, coś opóźnić, to pisdęc 16.07.09, 19:22
      Jeżeli można coś spie...yć, coś opóźnić, to pisdęcik zrobi to na pewno.
      Można zakłady obstawiać.
      I w historii będzie rozdział: Kiepskie czasy czyli wyczyny kaczorków
      jednojajowych.
    • vomitorium1 Decyzja o ustawie medialnej jednak jutro? 16.07.09, 19:24
      kiedyś w czwartki była "kobra"
    • olias Decyzja o ustawie medialnej jednak jutro? 16.07.09, 19:54
      "co - w jego opinii - "skazuje je, albo na zagładę, ...'
      nie tylko w opinii prezydenta. Unia też tak sądzi.
    • krepelx Decyzja o ustawie medialnej jednak jutro? 16.07.09, 19:55
      Abonament TV trzeba koniecznie zlikwidować !
    • saludos_desde_peru Re: 16.07.09, 20:23
      => pakulec napisało:
      =>
      => Kaczyński nie pozwoli skrzywdzić Farfła- ustawa zostanie
      => niepodpisana a oficjalny powód będzie jakiś nieistotny
      =>
    • czytelnik_111 Re: 16.07.09, 20:24
      = pakulec napisało:
      =
      = Kaczyński nie pozwoli skrzywdzić Farfła- ustawa zostanie
      = niepodpisana a oficjalny powód będzie jakiś nieistotny
      =
    • fackir Mam mieszane uczucia 16.07.09, 21:05
      nie lubię Kaczyńskich i nie podoba mi się ich politykowanie - to jedno.
      nie popieram abonamentu i tzw. finansowania kultury z moich podatków - to drugie.
      ale - nie może być tak, że sejm (rząd) tworzy buble prawne. zupełnie inną sprawą
      jest, że gdyby ustawa wyszła z rządu Pisowskiego to zapewne była by podpisana i
      nie została by tak prześwietlona. winne są obie strony ja bym dał po 50%.
      przegrani jak zawsze obywatele.
    • me2free Ilu z krytykujacych ustawe medialna placi abonamen 16.07.09, 21:07
      t? przypuszczam, ze 30%, reszta obskurniaki, psie juchy, zaluja min 60 zl/rok,
      ale uwazaja obecne RTV za 8-my cud. Place abonament, czasmi slucham PR,
      badziewie. Zdygitalizowac archiwa i wrzucic do netu niech ozyja, misja?
      hihihi, zwczajna sciema, przetargi na audycje, dlaczego rmf mnie ma serwowac
      beletrystyki o ... np:16-tej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka