l.george.l Knedliki zamiast mózgu 28.07.09, 16:05 Inaczej tego skomentować się nie da. Od kiedy to szyba w samochodzie jest jakimkolwiek zabezpieczeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
unonim Re: Knedliki zamiast mózgu 22.08.09, 00:38 od kiedy to knedliki sa Słowacką potrawa mi powiedz ty cholerny imbecylu Odpowiedz Link Zgłoś
wujotte słowaki to barany.. 28.07.09, 16:11 jeszcze jedno moje wspomnienie z jazdy przez słowacje. rok 1989 na krótko przed upadkiem muru berlinskiego itd , jeszcze przed okragłym stołem :) Jedziemy do rodziny do Szwajcarii , w Cieszynie nikt mi nawet nie zajrzał do auta (cud techniki Polonez) , Bratysława i granica czechosłowacka wówczas- rozkrecanie poldka do imentu..wywalanie siedzen ,zdejmowanie bocznej tapicerki drzwi.,rozkrecanie filtra powietrza itd....Słowacy wyraznie wqrwieni ze niczego zakazanego nie znalezli az piane z pysków tocza. Sciagaja jakiegos mechanika zeby mi auto poskładał bo zapowiedziałem ze sie nie rusze i zadzwonie do polskiej ambasady z oficjalna skarga jak tego nie zrobia. banda zidiociałych ubeków i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Re: słowaki to barany.. 28.07.09, 16:20 Tez mam wspomnienia. Jechalem kiedys na poludnie, zaraz po rozpadzie CSRS. Czesi nawet nie zerkali na paszporty, machali tylko reka aby jechac. Slowacy poczeli dociekac ile mam wody. 1 liter- placic clo. Dozwolone pol litra. Odpowiadam nie. To nie wjade. Na co ja, ze wypije a nie zaplace. Oni ze mnie do "prdla" wsadza jako pijanego szofera, na co ja ze wypije na parkingu i poczekam dobe, bo mi sie tym razem nie spieszy. Nie zaplacilem i puscili, ale sie ich zeszlo chyba osmiu. Dziury w calym szukaja! Odpowiedz Link Zgłoś
mreck Re: słowaki to barany.. 28.07.09, 16:47 no to łowacy mieli ubaw z głupiego polacza. Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Re: słowaki to barany.. 28.07.09, 17:33 Ubaw to mialem ja. Bo jak auto okradli, to cukierki zabrali i mapy, a radia i innego sprzetu nie ruszyli (pewnie nie wiedzieli co to). Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Mam propozycję. 28.07.09, 16:41 Może by tak kierowcy, którym w Słowacji okradziono lub skradziono samochody, uiszczali grzywnę w wysokości 30% wartości utraconego mienia. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczorowski Słowacja: 100 euro mandatu za uchylone okno 28.07.09, 16:53 Wprowadzili EURO, to się cieszą. I POzwalają na taką samą uciechę innym. U nas Tusk zrobiłby TO SAMO, gdyby mógł. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Słowacja: 100 euro mandatu za uchylone okno 28.07.09, 17:38 kaczorowski napisał: > Wprowadzili EURO, to się cieszą. I POzwalają na taką samą uciechę > innym. U nas Tusk zrobiłby TO SAMO, gdyby mógł. A uważasz, że nie może? A dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Słowacja: 100 euro mandatu za uchylone okno 28.07.09, 16:53 A za zbyt głębokie oddychanie powinni dopier....ć co najmniej 150.Mister Vincent,życie i sąsiedzi POkazują jak łatać dziurawy budżet Odpowiedz Link Zgłoś
asocjacja_w Kretynizm dotyka nie tylko polskich posłów 28.07.09, 17:17 Kretynizm dotyka nie tylko polskich posłów Kodeks drogowy powinien dotyczyć tylko przypadków gdy zagrożone jest bezpieczeństwo innych ! Odpowiedz Link Zgłoś
cynick1 Re: Słowacja: 100 euro mandatu za uchylone okno 28.07.09, 17:33 biora przyklad z naszego premiera kraj w kryzysie wiec dalej na citizenow lupic z czego sie da fotoradar na kazdym zakrecie drakonskie mandaty nawet za przekroczenie predkosci o 1km skad my to znamy? rzeczywistosc przerasta nasza wyobraznie komuchy musza sie schowac w wymyslaniu ograniczen dla obywatela pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
milewidziany Słowacja: 100 euro mandatu za uchylone okno 28.07.09, 18:07 Na Słowacji jak wszędzie. Są tacy co nas lubią i tacy co nie za bardzo. Natomiast bardzo podobał mi się kiedyś gest wożnicy słowackiego jadącego furą krętą drogą. Jak zrobił się ogonek aut próbujących go wyprzedzić , ten zjechał na pobocze i machając ręką zachęcił nas do wyprzedzania. Czy widzieliście coś takiego w Polsce? U nas taki wieśniak bedzie ciągnął ogon, aż zajedzie do swojej zagrody. I nie kiwnie nawet palcem. To samo traktorzyści. Że też nie ma jakiejś akcji uświadamiającej , czy też tego nie uczą na kursach. Odpowiedz Link Zgłoś
everettdasherbreed Re: Słowacja: 100 euro mandatu za uchylone okno 29.07.09, 08:29 W polskim prawie o ruchu drogowym jest przepis nakazujący, aby pojazd zaprzęgowy, traktor, maszyna rolnicza lub inny pojazd wolnobieżny (maluch, polonez) zjechał z jezdni na pobocze a nawet zatrzymał się, gdy jego jazda grozi tamowaniem ruchu. Policja drogowa tego nie egzekwuje. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Jakoś tak dziwnie od momentu gdy premier Fico 28.07.09, 18:13 powiedział że będzie rozwijał bliskie stosunki Słowacji z Rosją, Słowacja stała się celem najprzeróżniejszych ataków ze strony antyrosyjskiej tuby propagandowej jaką jest GW. Odpowiedz Link Zgłoś
fackir A już myślałem że u nas są najgłupsze przepisy 28.07.09, 22:50 a tu proszę - ta słowiańska krew Odpowiedz Link Zgłoś
conadeser Słowacja: 100 euro mandatu za uchylone okno 28.07.09, 23:51 Niedlugo beda mamdaty dla kobiet siedzacych w miejscach publicznych za rozchylone kolana... Ludzie naprawde sa poje..ni Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz715 słowacka policja to banda 29.07.09, 13:48 Zgadzam sie w 100 %. Jechaliśmy przez Słowację w grupie (4 auta) do Chorwacji. Kierowaliśmy się na przejście z Węgrami Komarno. Wyszedł taki debil policjant 1 km przed granicą na środek jezdni (byłem ostatni w kolumnie aut). Dwóch kumpli puścił choć najpierw skinoł palcem na zjazd ale się rozmyslił, trzeciemu koledze kazał zjechać, mnie niby też... ale widząc dzieci w aucie rozmyślił się także i warknoł że mam spadać. Kolega zapłacił 50 Euro niby za 5 km. Dozwoleone było 60 a wszyscy jak 1 mąż mieliśmy 65. Jego zgarnoł tylko dlatego że był w czarnym BMW i z dziewczyną. na koniec walnoł "Trzeba se było Skode kupić". SŁOWACKA POLICJA TO CHAMY, BURAKI I SKURW... W przyszłości będę ten kraj omijał szerokim łukiem. Wogóle to wiocha że ręce opadają. Waliło serwatką na całej ich szerokości. Za co im Euro wprowadzili? Polska to raj w porównaniu z nimi. Łażą te cygany z 15 dzieci, smród, brud i syf. Szkoda gadać.A mniemanie o sobie mają że hej.... ): Odpowiedz Link Zgłoś
dixon89 Słowacja: 100 euro mandatu za uchylone okno 17.12.14, 00:32 Masa buraków debili debil zgłupiałem za nic afera za nocne przechadzki po Bratysławie chory kraj Odpowiedz Link Zgłoś
dixon89 Re: Słowacja: 100 euro mandatu za uchylone okno 17.12.14, 00:33 dixon89 napisał: > Masa buraków debili debil zgłupiałem za nic afera za nocne przechadzki po Braty > sławie chory kraj Dno debili pełno Odpowiedz Link Zgłoś
dixon89 Re: Słowacja: 100 euro mandatu za uchylone okno 17.12.14, 00:33 Masakra debili z debili sie rodzi to patologia czesko słowacka masakra Odpowiedz Link Zgłoś
dixon89 Re: Słowacja: 100 euro mandatu za uchylone okno 17.12.14, 00:34 Słowak to debil i prostak złodziej i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
saczek1 Re: Słowacja: 100 euro mandatu za uchylone okno 20.12.14, 16:38 No trochę niepoważny ten przepis :/ Odpowiedz Link Zgłoś