Dodaj do ulubionych

Kryzys zmienia Millennium

28.07.09, 21:49
Ciekawe ilu chętnych klientów zdoła przekonać do siebie bank
Millennium. Markę się tworzy długo, a swój wizerunek popsuć można
szybko. Jeśli władze banku twierdzą, że teraz będą się koncentrować
na indywidualnych klientach- ich kontach i kartach, to nie jest to
możliwe w przypadku instytucji, która tak instrumentalnie traktuje
ludzi. Przeszkadzających klientów skutecznie spławiono sugerując im
spłatę kart kredytowych przelewami z innych banków- Millennium
pobierało 20 zł za to, że urzędnik raczył przyjąć ratę spłaty karty.
Jeśli bank zwolnił jakiś procent swojego personelu, to pewnie jescze
za mało- tak niekompetentnych, nieżyczliwych i nieuprzejmych
pracowników bankowych, jak w Millennium nie spotkałem w innych
bankach. Opcja przyjęta- stoimy na baczność naprzeciwko guru
urzędnika, najczęściej inercyjnego i znudzonego petentami.
Oczywiście wolny wybór- kto nie wierzy, musi spróbować. Mojemu
nieletniemu dzieciakowi po trzech miesiącach zlikwidowałem konto.
Podnieconemu prawdziwą kartą bankomatową zrzedła mina kiedy
zobaczył, ile mu pozostało z rodzinnych dotacji po przemieleniu w
żarnach banku reklamującego swoje usługi dla młodocianych- sam
nieszczęśnik ani razu karty nie użył. Płaci się frycowe. Jednym
słowem niech ręka boska broni. Z daleka od Millennium!
Obserwuj wątek
    • rgo2 karty na nieboszczyków 28.07.09, 22:30
      Jeśli wszyscy zerwą związki z tym (para)bankiem, przyjdzie im tylko chodzić po cmetarzach i zakładać konta/karty na nieboszczyków... bo nowych klientów już nie zobaczą... tiny.pl/hhgr8
      • rgo2 Re: karty na nieboszczyków 28.07.09, 22:33
        więcej porad dla (oszukanych) kientów Millenium ... kupfranki.pl/networks/forum/category.5227
        • a_propos84 Re: karty na nieboszczyków 29.07.09, 08:30
          a dla tych "oszukanych" inaczej na www.opcjestowarzyszenie.pl

więcej szczegółowych informacji dla wszystkich, którzy już stracili lub powoli
          tracą zaufanie do banków w książce P.Karkowskiego: Toksyczne opcje. Od zaufania
          do bankructwa.
    • nslaw Kryzys zmienia strategię biznesową Millennium 29.07.09, 08:13
      Jestem klientem tego banku. Mam w nim konto indywidualne i konto firmowe. W
      odróżnieniu od wcześniej zabierających głos mam bardzo dobrą opinię o banku
      Milenium.
    • a_propos84 Kryzys zmienia strategię biznesową Millennium 29.07.09, 09:15
      Pan prezes nadużywa słowa "porozumienie". Wiele firm, które "przejechały się
      "na polecanym (popartym przez zapewnianie przedsiębiorców o wdrożeniu w
      wewn.procedury bankowe dyrektywy MiFID) przez dealerów Millenium
      produkcie(umowach opcji) miało tylko 2 wyjścia: albo bankructwo, albo
      wymuszone zaciągnięcie kredytu na spłatę nieuczciwie powstałych zobowiązań
      wobec banku.
      Wiele firm z tego względu bało się walczyć o swoje i ujawniać informacji, że
      są uwikłane w opcje z obawy przed wypowiedzeniem kredytu w tym lub w innych
      bankach. Poza tym to nie wypowiedzi polityków, ale prawników dawały i dają
      przedsiębiorcom nadzieję, gdyż niepotrzebne są specjalne ustawy do rozwiązania
      problemu opcji, bo w prawie polskim są odpowiednie środki, które potwierdzają
      fakt, że wiele z tych umów zostało zawartych z naruszeniem prawa. I tak na
      prawdę największym problemem jest uprzywilejowana pozycja banku przed sądem
      dzięki przepisom BTE. Gdyby wszyscy byli równi wobec prawa, przedsiębiorcom
      nie byliby potrzebni politycy. Tak więc nie można mówić o tym, że bankowi
      udało się porozumieć z klientami, bo klienci w wielu wypadkach nie mieli
      innego wyjścia. A ci, z którymi bank jest w sporze walczą o możliwość
      równoprawnego dochodzenia swoich racji przed sądem. A jeśli chodzi o
      wielomilionowe rezerwy, jakie Millenium i inne baki musiały zawiązać, to
      zastanawia mnie jedno, co sobie wyobrażali dealerzy bankowi, oferując opcje
      przedsiębiorcom, że ci za rok będą bez jęknięcia bankrutować, żeby spłacić
      bank?! Czy nie mogli wtedy choć przez moment zastanowić się nad racjonalnością
      tego produktu i ryzyka, jakie niósł ze sobą i dla banku i dla nieświadomych na
      ten czas przedsiębiorców o wysokości wielomilionowych wypłat?
    • mmmkkkk Kryzys zmienia strategię biznesową Millennium 29.07.09, 12:12
      Proszę zauważyć iż ów bank millennium podaje średnią cenę franka np. dziś
      2,7475 (zgodną z notowaniami) a z bankowych kursów kursów kupna -
      sprzedaż, a więc uwzględniania spreadów wychodzi 2,7656 czyli aż 2
      grosze wyżej, czy to nie jest nabijanie klienta w butelkę??, na innych
      walutach takie różnice nie występują!! przecież to jest podawanie fałszywych informacji o średnim kursie kupna - sprzedaż, z prostej arytmetyki zawyżają o 2 gr , a spread ponoć jest stały 6,16%
      link: www.millenet.pl/serwis_ekonomiczny/kursy_walut/

Ponadto frank jest jedyną walutą ze spreadem 6,16% a pozostałe 4,8%, czy naprawdę koszty pozyskania franka są aż o 2% większe niż innych walut czy też to kolejne oszustwo i dojenie klienta
      sprawę chyba trzeba zgłosić w KNF
    • zaba-gd Millenium to naciągacze, krzyżyk na drogę 29.07.09, 14:45
      W 2006 roku wziąłem u nich pożyczkę hipoteczną. Chciałem tylko pożyczkę bez konta.
      Dołożyli mi do pożyczki konto osobiste premium (miało być za darmo). Wcisnęli również karty kredytowe i bankomatowe (też miały być za darmo) Karty były za darmo - ich wydanie, ale okazało się, że jest na nich ubezpieczenie - opłata miesięczna po 3 zł / szt. Natychmiast reklamowałem, że nie zamawiałem ubezpieczenia - po 6 miesiącach wreszcie udało się anulować opłaty - wszystkie karty zwróciłem i nie wezmę więcej. Pracownica naciągnęła mnie na te karty, bo od ilości sprzedawanych kart są wynagradzani. Była to głośna sprawa jakiś czas temu. Od tego czasu używam konta osobistego premium tylko do spłacania rat pożyczki - tak jak chciałem od początku. Od 01.08.2009. konto, które miało być BEZPŁATNE będzie kosztowało 15 zł /m-cznie - zmiana regulaminu. Zgłosiłem chęć zmiany konta na darmowe - lokacyjne (tylko do obsługi pożyczki). Panienka z okienka - powiedziała - OK ale proszę przyjść najwcześniej 03.08.2009. bo wcześniej system nie przyjmie zmiany rodzaju konta.

A zmiana strategii - zmienić regulamin, wprowadzić opłaty za to co miało być za darmo - może się jelonki nie zorientują - zarobimy na opłatach...

Taki to fajny bank. Pracownicy w oddziałach i zarząd myślą tylko o jednym - jak cię skroić. Wciskają ci to czego nie potrzebujesz i kłamią, że będzie za darmo.
      Jak spłacę pożyczkę - nigdy więcej nie chcę mieć z nimi do czynienia. I nie polecam nikomu....
      • astrum-on-line Re: Millenium to naciągacze, krzyżyk na drogę 04.08.09, 20:50
        Byłam klientką 10 lat - prawie od początku. W zeszłym tygodniu
        zamknęłam konto - już miałam serdecznie dość telefonów o kolejnych
        rewelacyjnych kartach kredytowych przygotowanych specjalnie dla
        mnie, promocjach które w rzeczywistości wyglądały inaczej niż
        wyglądają, pisaniem reklamacji itp.....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka