funny5 02.08.09, 19:25 Piss-prezydent poleci go bronic Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mlasskacz To faktycznie szkodliwy idiota.Dla Gruzji przede w 02.08.09, 19:30 szystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
apollo1966 Re: To faktycznie szkodliwy idiota.Dla Gruzji prz 02.08.09, 19:37 Opinie o idiotyzmie są dla Saakaszwilego krzywdzące. Zrobił sporo dobrego dla Gruzji (m.in. wydał skuteczną walkę korupcji w policji). Wojnę z Gruzją sprowokowali Rosjanie wspierając ostrzał z terenów Osetii Północnej, o czym się na Zachodzie chętnie "zapomina". Odpowiedz Link Zgłoś
ekumeniczny Zrobil sporo dla Gruzji ? ;-))))))))))))))))))))) 02.08.09, 20:54 zrobil sporo ale nie dla gruzji tylko dla pewnego malego panstewka z bliskiego wschodu. zalichwil gruzinow do takiego stopnia ze do konca istnienia swiata nie zdolaja splacic nawet odsetek. Ten slugus Mossadu, przy pomocy posrednikow z bliskiego wschodu, zakupil bron za miliardy dolarow aby nabic kabze lichwiarzom, podczas gdy gruzini nie maja co jesc. Gruzinska opozycja jest terroryzowana przez tego bezwzglednego dyktatora przy pomocy MAFIJNYCH metod. O tym kto temu bezwzglednemu przestepcy pomogl zorganizowac w gruzji siatke mafijnego terroru i zastraszania nie moge napisac no chyba ze cenzor pojdzie na urlop. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Zrobil sporo długów dla Gruzji. Bardzo sporo. 02.08.09, 23:04 Zrobil sporo długów dla Gruzji. Bardzo sporo. A na dodatek zadbał o rosyjską demografię. Już ca 1/3 Gruzinów uciekła z Saaczego raju do rosji, a to jeszcze nie koniec jego rządów. Odpowiedz Link Zgłoś
ewswr Re: To faktycznie szkodliwy idiota.Dla Gruzji prz 02.08.09, 22:29 Duren. Saakaszwili wydal walke korupcji na dole, tej dokuczliwej maluczkim, ale sam + ekipa jest uosobieniem korupcji. No i budżet tego panstewka traktuje jak własna kieszen. Odpowiedz Link Zgłoś
apollo1966 Re: To faktycznie szkodliwy idiota.Dla Gruzji prz 02.08.09, 23:12 ewswr napisał: > Duren. > Saakaszwili wydal walke korupcji na dole, tej dokuczliwej maluczkim, ale sam + > ekipa jest uosobieniem korupcji. No i budżet tego panstewka traktuje jak własna > kieszen. Dlaczego nazywasz mnie durniem? Masz inny pogląd, zgoda, ale dodając obelgę wystawiasz sobie świadectwo: pospolitego chama. Odpowiedz Link Zgłoś
radocha1 Re: To faktycznie szkodliwy idiota.Dla Gruzji prz 02.08.09, 23:50 Nie dyskutuj z trollem, tym bardziej - płatnymt Odpowiedz Link Zgłoś
radocha1 Re: To faktycznie szkodliwy idiota.Dla Gruzji prz 03.08.09, 00:01 mnie zastawia parę rzeczy. Jak "nieznani sprawcy" ostrzeliwali rakietami i ciężką artylerią (ciężko sobie wyobrazić wyprodukowanie takich rzeczy w lesie) z terenu GRUZJII ostrzeliwali inne miasta Gruzjii - to Gruzja nie ma prawa podjąć działań zbrojnych. No, wytłumaczenie jest - tam już są siły "pokojowe" z Rosjii - w ramach WNP. Tylko, że Gruzja nie jest członkiem WNP, to jakim prawem??? Gruzja prosiłas o siły ONZ - ale nie da rady - bo Rosja ma prawo veta. Przecież są siły "pokojowe" Wspólnoty "Niepdległych" państyw... Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Saakaszwili: Moskwa chce mnie usunąć. "To prawi... 02.08.09, 19:34 A ten gamoń znowu piszczy? Raz już chciał wspólnie z kaczką wywołać IIIWW. Władzę przejął w sposób niedemokratyczny i pewnie w ten sam sposób ją straci. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod jedyną opcją ochrony przed Rosją jest 02.08.09, 19:35 dla Gruzji przynależność do NATO i EU Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 Re: jedyną opcją ochrony przed Rosją jest 02.08.09, 20:36 O tej opcji przekonało się kilkadziesiąt krajów , następne w kolejce :) Odpowiedz Link Zgłoś
lubat Saakaszwili: Moskwa chce mnie usunąć. "To prawi... 02.08.09, 19:36 "nie ma opcji reintegracji drogą militarną", Saakaszwili powiedział: "Rzecz w tym, czy ktokolwiek na świecie chce nowej wojny w Europie z udziałem Rosji, i oczywista odpowiedź brzmi +nie+." No to od Petersburga poprzez Moskwę aż do Władywostoku rozległo się powielane wielokrotnym echem głębokie westchnienie ulgi. Wania, Saszka i Iwan, a także Wiera, Nadjeżda i Ljubow - możecie spać spokojnie. Gruzja nie zapuści się pod Moskwę:)) Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Saakaszwili: Moskwa chce mnie usunąć. "To pra 02.08.09, 19:42 " nie będziemy umierać za Gdańsk" http://1.bp.blogspot.com/_k1LURZUjip0/Rx8C1bIKlyI/AAAAAAAAALE/JxL3ihfRX3k/s400/putin.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
komarowo Re: Saakaszwili: Moskwa chce mnie usunąć. "To pra 02.08.09, 19:45 Swietłana na polskim poboczu i Stjopa na szwedzkim bazarze: przestrzegam przed hurraoptymizmem, bo takich wrogich Gruzji macie wokół granic znacznie więcej. Niczjewo, dajcie sobie po działce, może wam będize łatwiej odksztuszać gruźliczą wydzieline? Odpowiedz Link Zgłoś
lubat Saakaszwili: Moskwa chce mnie usunąć. "To prawi... 02.08.09, 20:09 "Wg prezydenta Micheila Saakaszwilego Gruzji nie grozi nowa wojna z Rosją, jednak Moskwa wciąż liczy na odsunięcie go od władzy. - To prawie cudowna historia ocalenia - powiedział, komentując fakt, że pozostaje na stanowisku mimo gróźb pod jego adresem ze strony premiera Rosji Władimira Putina." Coś mi się obiło o uszy, że w jakimś najnowszym amerykanskim filmie, główny bohater, artysta - homoseksualista traci popularność i związaną z tym kasę. Aby ją odzyskać próbuje namówić islamskich terrorystów, by go na jakiś czas porwali. Czyżby Saaka już obejrzał ten film? A może to twórcy filmu zasugerowali się Słoneczkiem Kaukazu? Odpowiedz Link Zgłoś
teaforme Saakaszwili: Moskovia wciaz swoje! 02.08.09, 20:20 Ciekawe, ze rok po napadzie moskovi na Gruzje, w tym ciemnogrodzie sa jeszcze ludzie, co swiecie sa przekonani ze bylo na odwrot. Pomimo tylu obserwatorow i protokolow napisanych i udowodnionych przez niezaleznych obserwatorow, moskale wciaz o swoim. Prezydent Saakaszwili, ma racje, ze swiat jest ostrozny w kontaktach z moskovia. Tak jak Stalin , tak i pajac Putas, moze zyc sobie spokojnie, bez zadnych konsekwencji za odpowiedzialnosc za ludobojstwo, w tym kraju bezprawia rzadzonym przez bandycki rezim. Odpowiedz Link Zgłoś
lepszejutro Re: Saakaszwili: Moskovia wciaz swoje! 02.08.09, 20:33 No widzisz! Leków jeszcze dziś nie wziąłeś i bredzisz jak kacza sraczka lub jak jego gruzińskim przyjaciel. Tworki czekają. Odpowiedz Link Zgłoś
teaforme Re: Saakaszwili: Moskovia wciaz swoje! 02.08.09, 20:46 I oto objawil sie nowy idjota!...po szkoleniu gdzies w moskovi. Widac tez, ze poczatkowo wyslali go w mazowieckie(brakowalo bubli na dalsza podroz na zachod). Stad u tego putorozumka nie przyjdzie do glowy, ze moze nie wszyscy slyszeli o uczelni w Tworkach, ktora nasz dzielny gluptasek ukonczyl, przed wyslaniem go na kursy idjotyzmu do moskovi. Odpowiedz Link Zgłoś
ekumeniczny szowinista z kibutza przemowil 02.08.09, 21:06 cenzorze, jak dlugo ten szowinista z kibutza bedzie BEZKARNIE nazywal narod polski "ciemnogrodem" ? Kiedy cenzura zacznie przestrzegac prawa? dlaczego ten nierob zamiast obrazac Polakow na forum nie pojdzie do PRODUKTYWNEJ PRACY? Praca czyni lepszym !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! cenzorze, POCHODZENIE chroni niePOLSKICH szowinistow od odpowiedzialnosci karnej ale nie uchroni ich od osmieszenia. Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 The lesson - to whom? 02.08.09, 20:51 teaforme napisał: "Prezydent Saakaszwili, ma racje, ze swiat jest ostrozny w kontaktach z Rosja..." Nie tylko to, ze ma racje. On wie doskonale, ze to w ogole nie chodzilo o niego. On jest za maly. Jebe se Putinu za njega. Pon prostu enough was enough. A o kogo chodzilo dokladnie, pytajcie rozglosnie Pipka Komarowa. Ona wie wszystko, a nawet wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
snellville Re: The lesson - to whom? 02.08.09, 20:55 ubiquitousghost88 napisał: > teaforme napisał: > > "Prezydent Saakaszwili, ma racje, ze swiat jest ostrozny w kontaktach z Rosja.. > ." > > Nie tylko to, ze ma racje. > On wie doskonale, ze to w ogole nie chodzilo o niego. > On jest za maly. Jebe se Putinu za njega. > Pon prostu enough was enough. > A o kogo chodzilo dokladnie, pytajcie rozglosnie Pipka Komarowa. > Ona wie wszystko, a nawet wiecej. > Jak bys jeszcze esperato dorzucil do tego tekstu to moze by cie ktos baranie zrozumial. Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 Re: The lesson - to whom? 02.08.09, 21:02 snellville napisał: > > "Prezydent Saakaszwili, ma racje, ze swiat jest ostrozny w kontaktach z Rosja.. > > Nie tylko to, ze ma racje. > > On wie doskonale, ze to w ogole nie chodzilo o niego. > > On jest za maly. Jebe se Putinu za njega. > > Pon prostu enough was enough. > > A o kogo chodzilo dokladnie, pytajcie rozglosnie Pipka Komarowa. > > Ona wie wszystko, a nawet wiecej. '''''''''''' > Jak bys jeszcze esperato dorzucil do tego tekstu to moze by cie ktos baranie > zrozumial. A ten ktoś to miałby być ten osioł ty? No to ucz się języków! Odpowiedz Link Zgłoś
cree-is-me No właśnie, przede wszystkim ty powinieneś 02.08.09, 21:14 przysiąść fałdów. Wiadomo, że polska język-trudna język, ale mógłbyś chociaż pisać z sensem, gramatykę i stylistykę jeszcze można by odpuścić. ;P Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 Profesor Pożal się Boże z Grójca 03.08.09, 11:23 cree-is-me napisał: > przysiąść fałdów. Wiadomo, że polska język-trudna język, ale mógłbyś > chociaż pisać z sensem, gramatykę i stylistykę jeszcze można by > odpuścić. > ;P My compliments for your acceptation of my grammar and stylistics. Excuse me, but let me search the sense in quite oposite way to your one. Pisać z sensem to wg ciebie "to follow your way of thinking"? No to gratuluję typowo polskiego prymitywizmu myślowego. Odpowiedz Link Zgłoś
komarowo Re: Profesor Pożal się Boże z Grójca 03.08.09, 15:15 ubiquitousghost88 napisał: Hehehe, kolejny miliard w rozumie - serbobolszewicki pogrobowcu Arkana. W pierwszym zdaniu zrobiłeś 5 błędów, drugie to niezrozumiały bełkot. > Pisać z sensem to wg ciebie "to follow your way of thinking"? Nie tylko wg niego, serbobolszewicki think tanku. Wg setek tysięcy anglojęzycznych stron, w tym K. Hogana PhD, toże www.winstonbrill.com/bril001/.../article271_body.html oraz każdego kto ma blade pojęcie o j. ang. No ale nie spodziewajmy się cudów po kacap-kuracu. A cjepjer skaży cztoto nibuć o Radovanie - gieroju uciekającym przed sądem w przebraniu dziwoląga:-) www.nytimes.com/2008/07/23/world/europe/23karadzic.html Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 Re: Profesor Pożal się Boże z Komarowa 03.08.09, 15:57 komarowo napisał: > ubiquitousghost88 napisał: > Pisać z sensem to wg ciebie "to follow your way of thinking"? > Nie tylko wg niego, serbobolszewicki think tanku. > Wg setek tysięcy anglojęzycznych stron, w tym K. Hogana PhD, toże > www.winstonbrill.com/bril001/.../article271_body.html > oraz każdego kto ma blade pojęcie o j. ang. No cóż, wcale mnie nie zaskoczyło, że do twego móżdżka nie dotarła moja konstatacja, iż to twój kumpel po fachu, a nie ja, pomylił pojęcia "sensu" i tego co polski prymityw intelektualny za "sens" brać ubóstwia: "ślepe utożsamianie myślowe z chlebodawcą". Znaczy, z tej samej oślej, grójeckiej ławki wyszliście. Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 "Govori srpski... 03.08.09, 16:11 ubiquitousghost88 napisał: > komarowo napisał: > > > ubiquitousghost88 napisał: > > > Pisać z sensem to wg ciebie "to follow your way of thinking"? > > Nie tylko wg niego, serbobolszewicki think tanku. > > Wg setek tysięcy anglojęzycznych stron, w tym K. Hogana PhD, toże > > www.winstonbrill.com/bril001/.../article271_body.html > > oraz każdego kto ma blade pojęcie o j. ang. > > No cóż, wcale mnie nie zaskoczyło, że do twego móżdżka nie dotarła moja konstat > acja, iż to twój kumpel po fachu, a nie ja, pomylił pojęcia "sensu" i tego co p > olski prymityw intelektualny za "sens" brać ubóstwia: "ślepe utożsamianie myślo > we z chlebodawcą". > Znaczy, z tej samej oślej, grójeckiej ławki wyszliście. > > ...da te celi svet razume" Nisi owo cuo od twoga srpskog prijatelja? Onda je on isti kurac ko i ti. Ako tu istinu o srpskom jeziku josz nisi cuo, badawa citirasz anglojeziczne izwore. Ti si kurac, a ne medżunarodni jeziczni autoritet. Pardon, możda za ułane i njihowe piczke jesi, izwini uwredu. Odpowiedz Link Zgłoś
komarowo ROTFL - serbokacapczik jubigitus tejgytizi 03.08.09, 16:26 Hehehe - był taki jeden serbokacapczik gjeroj czto govorił srspki edition.cnn.com/WORLD/europe/9904/22/kosovo.04/ A cjepjer ruki po szwam i won do serbskiego chlewa, bo znów Francja z Włochami wkroczy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
komarowo Serbosowieckie think tanki z Łubianki 03.08.09, 16:24 ubiquitousghost88 napisał: > > ubiquitousghost88 napisał: > > > No cóż, wcale mnie nie zaskoczyło, że do twego móżdżka nie dotarła Chciałeś pewnie napisać 'do twojego móżdżku', ale rozumiem że jesteś półpiśmienny, serbosowiecki dziwolągu - jak pozostałe think tanki z Łubianki. A propos jubigitus gołst to mocno nieadekwatnie anglosaski nick jak na kandidata na kacapczika. Ale to dobrze, że panjałeś czto pouczając innych na etom forumie robisz z siebie żałosne pośmiewisko. Całkiem podobnie jak twój guru - morderca dziwoląg z małą kupką na głowie. m.onet.pl/_m/46c4e456b6f3eb5bddc4e8df419e2e93,5,1.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 Re: Chapeau bas! 03.08.09, 16:40 komarowo napisał: > Chciałeś pewnie napisać 'do twojego móżdżku', Móżdżku, móżdżku, a jakże! - ważne, że dotarła różnica między sensem i pragnieniem sensu określonego. Korespondując z bałwanem, można nie tylko móżdżek poserbić, ale w ogóle popiździć! Odpowiedz Link Zgłoś
snellville Re: Saakaszwili: Moskwa chce mnie usunąć. "To pra 02.08.09, 20:44 funny5 napisała: > Piss-prezydent poleci go bronic Bambo wypial na nas dupe,moze niezly pomysl z tym poparciem. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek_al Saakaszwili: Moskwa chce mnie usunąć. "To prawi... 02.08.09, 20:45 ZSRR znowu chce nieść światu pokój ... Ale spoko dzisiaj Ruskie są państwem ważnym w skali europy i drugorzędnym w skali światowej, za kilka lat będzie krajem drugorzędnym dla europy, a dla świata równie ważnym partnerem co Boliwia, RPA , czy też Wyspy Owcze. A my prawdopodobnie zajmiemy miejsce lokalnego lidera. pozdrowienia Kacapskie d u p y Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 Re: Saakaszwili: Ojoj, Moskwa chce mnie usunąć 02.08.09, 20:56 tomek_al napisał: > ZSRR znowu chce nieść światu pokój ... A my prawdopodobnie zajmiemy miejsce d u p y ... Wolnoć Tomciu, w swoim domciu! Odpowiedz Link Zgłoś
cree-is-me Wy już tam jesteście. 02.08.09, 21:17 W miejscu dvpy, znaczy się, radziecki ;P Odpowiedz Link Zgłoś
teaforme Re: Saakaszwili: Moskwa chce mnie usunąć. "To pra 02.08.09, 21:04 . Ale spoko dzisiaj Ruskie są państwem > ważnym w skali europy i drugorzędnym w skali światowej. Nazwanie upadlej moskovi, panstwem waznym w skali Europy jest zbyt spympatyczna opinia dla nich. Moskovia nie jest panstwem europejskim, to po pierwsze, a bardziej centralno-azjatyckim. Moskovia nie jest juz postrzegana za panstwo drugorzedne, a za trzecio, a ostatnio nawet czwartorzedne, ale trzeba przyznac, ze walczy dzielnie o powrot do trzeciej ligi panst Azji centralnej. Najwiekszym rywalem moskovi o miano lidera w tej Centralno- Azjatyckiej lidze, jest Mongolia, panstwo bylych panow moskovi. Odpowiedz Link Zgłoś
czesiekkk Re: Saakaszwili: Moskwa chce mnie usunąć. "To pra 02.08.09, 21:21 No to pszeszarżowałeś RPA jest ważnym państwem popatrz na mapę i na zasoby, w Boliwii jest sporo gazu ziemnego. Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Saakaszwili: Moskwa chce mnie usunąć. "To prawi... 02.08.09, 21:06 Ale psychol. Jeszcze się Mesjaszem ogłosi. :D Odpowiedz Link Zgłoś
snellville Saakaszwili: Moskwa chce mnie usunąć. "To prawi... 02.08.09, 21:10 Jesli sie fiutynowi spodoba,przywali im jescze raz "tak dla spokojnoscii"jak to Pawlak mawial. Najgorsze w tym ze Ameryka nie kiwnie palcem zebu mu przszkodzic. Wydaje mi sie ze Bambo dal OK fiutynowi na zabawe z Gruzja. Cos musial mu dac za Afganistan,wuglada ze jest to Gruzja. Chyba nie dogadali sie co sobie dac za Iran,dlatego Zydzi zaczynaja pod "sciana" bardziej energicznie sie kiwac Odpowiedz Link Zgłoś
leonleonidas Re: Saakaszwili: Moskwa chce mnie usunąć. "To pra 02.08.09, 21:58 Amerykanie o Gruzji nigdy powaznie nie mysleli, nawet tak ulomny gosc jak Bush synek. Wykozystali jak blonik powietrzny na sprawdzenie warunkow pogodowych. Rosja nie bawi sie Gruzja tylko Gruzja zwyczajnie nalezy do strefy wplywow. I to nawet kapral w USA rozumie. USA potrzebuje Rosji, zawsze potrzebowalo i zawsze powaznie traktowalo. Tak zostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
teaforme Re: Saakaszwili: Moskwa chce mnie usunąć. "To pra 02.08.09, 22:14 Moskovia jako panstwo nalezace do strfy krajow trzeciego swiata, niema stref wplywu, ma za to karaluchy, kazdy szeregowy moskal to wie! Odpowiedz Link Zgłoś
snellville Re: Saakaszwili: Moskwa chce mnie usunąć. "To pra 02.08.09, 22:14 leonleonidas napisał: > Amerykanie o Gruzji nigdy powaznie nie mysleli, nawet tak ulomny gosc jak Bush > synek. > Wykozystali jak blonik powietrzny na sprawdzenie warunkow pogodowych. > Rosja nie bawi sie Gruzja tylko Gruzja zwyczajnie nalezy do strefy wplywow. I t > o nawet kapral w USA rozumie. > > USA potrzebuje Rosji, zawsze potrzebowalo i zawsze powaznie traktowalo. Tak zos > tanie. > > O jeden przyklad poprosze do czego jest im rosja potrzebna,jeli mozesz??? I skoro juz zaczniesz sie wyginac,moze masz jakis pomysl na co USA jest potrzebne ruskim???..z gory dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
leonleonidas Re: Saakaszwili: Moskwa chce mnie usunąć. "To pra 02.08.09, 22:26 Potrzebuje jako potencjalnego wroga zeby owce totalnej wojny sie baly i pozwalaly sie kontrolowac. Duze panstwa (USA, Rosja, Chiny) potrzebuja "wiaryodnego" wizerunku wroga bo motloch przestanie sluchac. A tak poza tym to jestem przekonany USA i Rosja calkiem dobrze sie dogaduje tylko o tym sie nie dowiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Saakaszwili: Moskwa chce mnie usunąć. "To pra 02.08.09, 22:35 leonleonidas napisał: > A tak poza tym to jestem przekonany USA i Rosja calkiem dobrze sie dogaduje tyl > ko o tym sie nie dowiesz. ======================================== W płaszczyźnie gospodarczej Rosja jako kraj surowcowy nie jest partnerem USA. Pozostały sprawy militarne, w których Rosja przestaje się liczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
leonleonidas Re: Saakaszwili: Moskwa chce mnie usunąć. "To pra 02.08.09, 22:43 >W płaszczyźnie gospodarczej Rosja jako kraj surowcowy nie jest partnerem USA. USA samo kradnie co potrzebuje, nie bedzie przeciez kupowac w Rosji. >Pozostały sprawy militarne, w których Rosja przestaje się liczyć. W sensie malych konfliktow, napewno. Ale i tu niezle sie dogaduja. Do duzego konfliktu miedzy nimi nie doszlo i miejmy nadzieje nie dojdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
snellville Re: Saakaszwili: Moskwa chce mnie usunąć. "To pra 02.08.09, 22:44 Chyba masz racje Wojciech,wydaje mi sie ze ze konflikt powoli zaczyna przesuwac sie w strone Azji i krajow arabskich. Rosja jako wlasciciel duzej czesci Azji potrzebuje Usa ,a nie odwrotnie. Jesli cos na swiecie piardnie,jestem pewien ze stanie sie to tam. Odpowiedz Link Zgłoś
leonleonidas Re: Saakaszwili: Moskwa chce mnie usunąć. "To pra 02.08.09, 22:55 USA i Rosja potrzebuja sie nawzajem. USA jak i Rosja kontroluja panstwa Azjatyckie i caly bliski wschod. Napewno w ostatnich latach USA bylo skuteczniejsze, Rosja klekla ale sie podnosi. Jak bedzie dalej nie wiemy. Nie wolno zapomniec o tajnych bylych i nadal aktywnych wspolpracownikach ktorzy maja wplyw na wladze lokalnie. A ci sa na smyczy. Nie trzeba ich prosic o przyslugi, wykonaja zadanie. Amerykanie w swietej wojnie przeciwko terorystom (hehe) nacisna Chinom na piete. Dojdzie do konfliktu w Pakistanie. Odpowiedz Link Zgłoś
snellville Re: Saakaszwili: Moskwa chce mnie usunąć. "To pra 02.08.09, 23:11 leonleonidas napisał: > USA i Rosja potrzebuja sie nawzajem. > USA jak i Rosja kontroluja panstwa Azjatyckie i caly bliski wschod. > Napewno w ostatnich latach USA bylo skuteczniejsze, Rosja klekla ale sie podnos > i. Jak bedzie dalej nie wiemy. > Nie wolno zapomniec o tajnych bylych i nadal aktywnych wspolpracownikach ktorzy > maja wplyw na wladze lokalnie. A ci sa na smyczy. Nie trzeba ich prosic o prz > yslugi, wykonaja zadanie. > > > Amerykanie w swietej wojnie przeciwko terorystom (hehe) nacisna Chinom na piete > . Dojdzie do konfliktu w Pakistanie. Nie widze powodu by chiny mialy sie obawiac Pakistanu lub z nim walczyc,no chyba ze "ktos" im rzuci kosc. Majac na uwadze "rozsadek" muzulmanow nie musi byc to wielka kosc. Odpowiedz Link Zgłoś
leonleonidas Re: Saakaszwili: Moskwa chce mnie usunąć. "To pra 02.08.09, 23:21 Konflikt w Pakistanie w imie walki z "terrorem" ma szanse destabilizowac Chiny, ktore sa zaiteresowane produkcja dobr dla swiata a nie obrona wlasnych interesow u zdestabilizowanego sasiada. Odpowiedz Link Zgłoś
bogdan331 Москва шлюх 02.08.09, 21:15 esor!kacapy zabijali,zabijaja i zabijać będą.Glupki usa i zachodu ufają tym gnojkom.Aż dziw bierze.Zgroza! Odpowiedz Link Zgłoś
wikonwi Saakaszwili: Moskwa chce mnie usunąć. "To prawi... 02.08.09, 21:17 Saakaszwili jes za integracją z krajami zachodu. Gruzja to szyjka butelki przez którą miałyby przebiegać rurociągi omijające strefę jej wpływów.Amerykańsko Europejsi projekt Nabuko jest solą w oku Rosji .Położnie geo polityczne Gruzi jest bardziej skomplikowane niż Polski.Program 4pań stw unijnych partnerstwo wschodnie padł za sprawą szwecji i to jeszcze bardziej komplikuje temat ponieważ stwierdzono że zeszłoroczną wojnę wywołał saakaszfili. Mam nadzieję że Pre. Kaczyński nie maczał w tym swoich paluszków. Radziłbym Kaczyńskimu teraz ni wybierać się na ryzykowne Eskapady. Dwa razy Na szczytach uni wyrolowano Kaczora. Tą sprawę można byłoby załatwić na drodze dyplomatycznej ale nie wzbudzając anty rosyjskiej fobi. Prezydent nie wszystkich polaków obiecał spoleczeństwu gaz z tego kierunku proszę się go pytać w kampani wyborczej na ten temat bo wim że napewno katus mi na dłoni nie wyrośnie bo gazu niebędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek_al Cccp wyzwala- ratuj się kto może :-) 02.08.09, 21:23 Dalej sołdaty, rwać kible i pisuary ze ścian, chować do majtek zegarki URAAA Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Re: Saakaszwili: Moskwa chce mnie usunąć. "To pra 02.08.09, 21:36 funny5 napisała: > Piss-prezydent poleci go bronic<Wystarczy oberminister spraw rzekomo zagranicznych,sikorszczak Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek_ksiazka ludzki Reuters :) 02.08.09, 21:38 "Reuters przypomina, że Zachód potępił Rosję za nieproporcjonalną reakcję, kiedy interweniowała zbrojnie w Gruzji w sierpniu zeszłego roku, ale i zarzucił Saakaszwilemu, że zaatakował Osetię" - Odpowiedz Link Zgłoś
lubat Re: ludzki Reuters :) 02.08.09, 21:55 Człowieku, nie irytuj się! Przeczytaj poniższe, a zrozumiesz mentalność i standardy "wolnego" świata;)) wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,6886693,Pracownik_banku_zwolniony__bo_nie_dopuscil_do_napadu.html Odpowiedz Link Zgłoś
snellville Re: ludzki Reuters :) 02.08.09, 22:08 Ksiazka ty w dalszym ciagu nie kumasz,powiedz mi jak mozna napasc sam na siebie. Idz sie teraz walnij saganem w sciane i zrozumiesz jak to sie napada sam na siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: ludzki Reuters :) 02.08.09, 22:19 Tia. Skutek - przyczyna. No to w przyczynach idźmy krok wstecz. Rosyjska obecność tam miała spory, problemy, konflikty,... łagodzić. A co się stało? Lis wystąpił w roli stróża kurnika. Ale poczekajmy troszkę. Kaukaz to kocioł. W którymś momencie Moskwie przestanie się opłacać obecność na tym terenie i problemy same się rozwiążą. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: ludzki Reuters :) 02.08.09, 22:59 czlowiek_ksiazka napisała: > "Reuters przypomina, że Zachód potępił Rosję za nieproporcjonalną > reakcję, kiedy interweniowała zbrojnie w Gruzji w sierpniu zeszłego > roku, ale i zarzucił Saakaszwilemu, że zaatakował Osetię" > > - Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: ludzki Reuters :) 02.08.09, 23:01 ewus , wracaj do pedzenia samogonu bo cie stary wychlosta Odpowiedz Link Zgłoś
inconax rosyjskie gó... to nieszczęscie dla świata 02.08.09, 21:57 głupie, brudne, biedne, agresywne, nigdzie go nie chcą a wszędzie chce sie wepchać. Odpowiedz Link Zgłoś
leonleonidas Re: rosyjskie gó... to nieszczęscie dla świata 02.08.09, 22:04 inconax napisał/a/o: > głupie, brudne, biedne, agresywne, nigdzie go nie chcą a wszędzie > chce sie wepchać. Skad sie biora menele wygadujace powyzsze rzeczy. To samo ludzie innych narodowosci napisaliby o autorze powyzszego tekstu gdyby im to przetlumaczono. Odpowiedz Link Zgłoś
odowk Historia cudownego ocalenia? 02.08.09, 22:03 myślałem, że te słowa wypowiedział dziś Lech Kaczyński. Odpowiedz Link Zgłoś
ewswr Re: Saakaszwili: Moskwa chce mnie usunąć. "To pra 02.08.09, 22:25 "To prawie cudowna historia ocalenia" hahah Nieuchwytny jak w starym kawale. Nieuchwytny bo nikt go nie sciga Odpowiedz Link Zgłoś
teaforme Re: Saakaszwili: Moskwa chce mnie usunąć. "To pra 02.08.09, 22:31 ewswr napisał: > > > hahah Nieuchwytny jak w starym kawale. Nieuchwytny bo nikt go nie sciga To bez sensu...hmm? moze dlatego, ze w starym kawale. Nieuchwytny, bo nikt go nie lapie, lub niedoscigniety bo nikt go nie sciga. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Kaczor też cudownie ocalał pod obstrzałem 02.08.09, 23:01 Gruzja Saaki to kraj cudów. Tylko czemu ludzie masowo z tego raju uciekają do Rosji? Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Kaczor też cudownie ocalał pod obstrzałem 02.08.09, 23:02 a dlaczego niemcy sa pelne rosjan ? Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Kaczor też cudownie ocalał pod obstrzałem 02.08.09, 23:06 Dlatego, że uciekali w latach 90. przed rajem Jelcyna. Prawie połowa z tych Rosjan to zresztą Zydzi i nie zawsze sobie życzą by ich nazywać Rosjanami. Odpowiedz Link Zgłoś
snellville Re: Kaczor też cudownie ocalał pod obstrzałem 02.08.09, 23:19 indianski napisał: > a dlaczego niemcy sa pelne rosjan ? Oni jeszcze ich nie opuscili,dezynfekcja jest bardzo pilna i wskazana. Odpowiedz Link Zgłoś
snellville Re: Kaczor też cudownie ocalał pod obstrzałem 02.08.09, 23:14 eva15 napisała: > Gruzja Saaki to kraj cudów. Tylko czemu ludzie masowo z tego raju uciekają do > Rosji? Mniej cierpienia,u was szybciej sie umiera..dlatego. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Kaczor też cudownie ocalał pod obstrzałem 02.08.09, 23:24 A to oni cierpią w raju Saaki, że chcą sobie cierpienie w Rosji ukrócić? Odpowiedz Link Zgłoś
komarowo Kokota wy piszycje ab etom malczikie 02.08.09, 23:26 Bo właśnie uciekł wam do Gruzji wtoroj sołdat: georgiandaily.com/index.php?option=com_content&task=view&id=12672&Itemid=65 Odpowiedz Link Zgłoś
leonleonidas Re: Kokota wy piszycje ab etom malczikie 02.08.09, 23:31 komarowo napisał: > Bo właśnie uciekł wam do Gruzji wtoroj sołdat: > georgiandaily.com/index.php?option=com_content&task=view&id=12672&Itemid=65 Doczytales do konca: "While the desertions provide easy PR points for Georgia, Russia has also recently claimed a Georgian deserter. Last month, Georgian Coast Guard Lieutenant Alik Bzhania crossed over into breakaway Abkhazia to request political asylum in Russia" Odpowiedz Link Zgłoś
snellville Re: Kokota wy piszycje ab etom malczikie 02.08.09, 23:39 Doczytales do konca: "While the desertions provide easy PR points for Georgia, Russia has also recently claimed a Georgian deserter. Last month, Georgian Coast Guard Lieutenant Alik Bzhania crossed over into breakaway Abkhazia to request political asylum in Russia" A ty myslales ze ruscy tak tylko sobie wysluchaja ta wiadomasc....dziwie sie ze nie oznajmili o 20-tu dezerterach z Gruzji. Chyba zapomniales ,albo jeszce nie poznales ruskich....wszystko u ciebie w porzadku?? Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Kokota wy piszycje ab etom malczikie 02.08.09, 23:46 Ostatnie zdanie: "In a radio interview with Ekho Moskvy, Bzhania, allegedly dismissed in May for disciplinary problems, claimed that opposition to President Mikheil Saakashvili had motivated his decision." Czyli co, bystrzaku? Echo Moskwy zwane w Moskwie Echem Tel-avivu też kłamie? Odpowiedz Link Zgłoś
komarowo Re: Kokota wy piszycje ab etom malczikie 03.08.09, 00:20 eva15 napisała: >Echo Moskwy zwane w Moskwie Echem Tel-avivu też kłamie? Njet, kokota. Prawdu goworit. Komsomolskuju prawdu A propos - kak u was zowut Mos kał tajms? forum.gazeta.pl/forum/w,902,98563035,98563035,Mos_kal_tajms_nie_szanuja_nas_w_naszym_ogrodku_.html Odpowiedz Link Zgłoś
snellville Re: Kokota wy piszycje ab etom malczikie 03.08.09, 00:28 A propos - kak u was zowut Mos kał tajms? hehehe,przestan,oni cos takiego tam maja????to jest legalne,mozna czytac???,nie zartuje pytam sie calkiem powaznie. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: Kokota wy piszycje ab etom malczikie 03.08.09, 00:34 snellville napisał: > hehehe,przestan,oni cos takiego tam maja????to jest legalne,mozna czytac???,nie > zartuje pytam sie calkiem powaznie. Można, można. Głupoty po angielsku nie wydają się tamtejszym ciemniakom jakby prawdziwsze. Ponadto jest lepiej jak się mogą ze swoimi patronami i pracodawcami porozumiewać bez tłumaczy. Tyle chyba można już od nich wymagać, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Kokota wy piszycje ab etom malczikie 03.08.09, 00:40 alles-schallundrauch.blogspot.com/2009/08/wie-die-usa-gegen-china-und-russland.html Pimpus czytałeś? Niech sobie snellville da sobie przetłumaczyć, może kiedyś coś niecoś z tego zrozumie. Przeczytaj tez te linki które są niebieskim pismem zaznaczone. --------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
snellville Re: Kokota wy piszycje ab etom malczikie 03.08.09, 00:49 nie-tak napisała: > alles-schallundrauch.blogspot.com/2009/08/wie-die-usa-gegen-china-und-russland.html > Pimpus czytałeś? Niech sobie snellville da sobie przetłumaczyć, może kiedyś co > ś > niecoś z tego zrozumie. Przeczytaj tez te linki które są niebieskim pismem > zaznaczone. > > --------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: nie-tak 03.08.09, 00:56 Raz jeszcze bardzo Ci dziękuję, nie-tak. Nie, nie czytałem. Ostatnio odkryłem całe mnóstwo materiałów filmowych na interesujące mnie tematy i z tego powodu coś mało czytam z tego powodu. Mam też ostatnio sporo innej roboty. No dzięki Bogu coś mi zaczyna wychodzić w moich właściwych zajęciach. Ale zrobiłem sobie z tego zakładkę i na pewno przeczytam. Widzę, że to Ci też nie daje spokoju. Mogę polecić Tobie przy okazji bardzo interesujący film: ZEITGEIST, Der Film komplette deutsche Version complete german version Chyba już Ci zwróciłem uwagę na Zeitgeist Addendum, ale ten jest naprawdę niezwykły i interesujący. Składa się z trzech części - środkowa poświęcona jest 9/11. video.google.de/videoplay?docid=1338572241371195960 Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: nie-tak 03.08.09, 01:09 Cos dla snellville w języku angielskim dla reszty tez. Policja twierdzi: www.youtube.com/watch?v=CEwMjlQQgRA FBI twierdzi: www.youtube.com/watch?v=qutWJYutg3o Profesor chemicznego uniwersytetu z Kopenhagi twierdzi i udowadnia: www.youtube.com/watch?v=8_tf25lx_3o ----------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
snellville Re: nie-tak 03.08.09, 01:32 nie-tak napisała: > Cos dla snellville w języku angielskim dla reszty tez. > Policja twierdzi: > www.youtube.com/watch?v=CEwMjlQQgRA > FBI twierdzi: > www.youtube.com/watch?v=qutWJYutg3o > Profesor chemicznego uniwersytetu z Kopenhagi twierdzi i udowadnia: > www.youtube.com/watch?v=8_tf25lx_3o > ----------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: nie-tak 03.08.09, 01:49 snellville, nie pisz tylko o Obamie, ta tradycja w USA jest od zarań przenoszona z rządu na rząd, a szczególnie uwypuklili ja ojciec i syn, wiesz którzy. ------------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
snellville Re: Kokota wy piszycje ab etom malczikie 03.08.09, 00:44 pimpus18 napisał: > snellville napisał: > > > hehehe,przestan,oni cos takiego tam maja????to jest legalne,mozna czytac? > ??,nie > > zartuje pytam sie calkiem powaznie. > > Można, można. Głupoty po angielsku nie wydają się tamtejszym ciemniakom jakby p > rawdziwsze. > Ponadto jest lepiej jak się mogą ze swoimi patronami i pracodawcami porozumiewa > ć bez tłumaczy. > > Tyle chyba można już od nich wymagać, nie? Kuzwa jestem pod wrazeniem!!!...ot technika,po angielsku moga teraz klamac.I kto to u was czyta,garstka ludzi w moskwie,przeciesz nie powiesz mi ze ktos np. w Tombovie??? Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: Kokota wy piszycje ab etom malczikie 03.08.09, 01:11 snellville napisał: > Kuzwa jestem pod wrazeniem!!!...ot technika,po angielsku moga teraz klamac.I kt > o > to u was czyta,garstka ludzi w moskwie,przeciesz nie powiesz mi ze ktos np. w > Tombovie??? USA to niewątpliwie kraj czytelników. Zauważyłeś już, że w twojej tępej nadgorliwości ośmieszasz się? Odpowiedz Link Zgłoś
komarowo Re: Kokota wy piszycje ab etom malczikie 03.08.09, 03:25 Kanieszna. Mało tego - piszą o spektakularnych upokorzeniach putlerstanu. Polecam: forum.gazeta.pl/forum/w,902,98563035,98563035,Mos_kal_tajms_nie_szanuja_nas_w_naszym_ogrodku_.html Tam link do mos kał tajmsa. Może nie tak ambitne i nieodkryte jak zajtegrist czy blogi dziwaków z III świata, ale równie zabawne. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: Kokota wy piszycje ab etom malczikie 03.08.09, 00:30 Do Pomrocznej "te prawdy" już retransmitują? Może po angielsku, żeby ciemniaki mogli tego łatwiej nie zrozumieć. Propagandyści w zalewie "prawd" tych palantów cieńko przędą. Tak jak za komuny. Odpowiedz Link Zgłoś
snellville Re: Kokota wy piszycje ab etom malczikie 03.08.09, 00:36 pimpus18 napisał: > Do Pomrocznej "te prawdy" już retransmitują? > Może po angielsku, żeby ciemniaki mogli tego łatwiej nie zrozumieć. > > Propagandyści w zalewie "prawd" tych palantów cieńko przędą. > Tak jak za komuny. Sa jeszcze tacy z nas ze rozumiemy cie po rusku,polsku i angielsku wicc nie nadymaj sie tak bardzo.......hej, a jak jestes na tej sluzbie macie dostep do pornoli,czy macie zblokowane?????...czasami sie nudzi. Odpowiedz Link Zgłoś
leonleonidas Re: Kokota wy piszycje ab etom malczikie 02.08.09, 23:50 snellville napisał: > Doczytales do konca: > "While the desertions provide easy PR points for Georgia, Russia has also > recently claimed a Georgian deserter. Last month, Georgian Coast Guard > Lieutenant Alik Bzhania crossed over into breakaway Abkhazia to request > political asylum in Russia" > > A ty myslales ze ruscy tak tylko sobie wysluchaja ta wiadomasc....dziwie sie ze > nie oznajmili o 20-tu dezerterach z Gruzji. > Chyba zapomniales ,albo jeszce nie poznales ruskich....wszystko u ciebie w > porzadku?? Jesli chodzilo o propagande to mysle ze west w tym temacie jest sprytniejszy, ma wieksza armie PRowcow. Propaganda jest wszedobylska. Odpowiedz Link Zgłoś
snellville Re: Kaczor też cudownie ocalał pod obstrzałem 02.08.09, 23:29 eva15 napisała: > A to oni cierpią w raju Saaki, że chcą sobie cierpienie w Rosji ukrócić? Przeciesz napisalem,powtarzasz sie.... Miodu tam nie maja,kwas chlebowy skruci ich cierpienia. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Kaczor też cudownie ocalał pod obstrzałem 02.08.09, 23:42 a co to jest "skruci"? Odpowiedz Link Zgłoś
snellville Re: Kaczor też cudownie ocalał pod obstrzałem 02.08.09, 23:51 eva15 napisała: > a co to jest "skruci"? Nie masz sie juz czego ciepnac....rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Kaczor też cudownie ocalał pod obstrzałem 02.08.09, 23:59 Jak to nie mam? Odpowiedz Link Zgłoś
snellville Re: Kaczor też cudownie ocalał pod obstrzałem 03.08.09, 00:10 eva15 napisała: > Jak to nie mam? Bo nie...rzeczywistosc nawet dla najlepszego dyplomaty lub trolla czasami jest nie do przeskoczenia. Clinton probowal,pozostal po tym tylko niesmak w buzi Moniki...... Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: Kaczor też cudownie ocalał pod obstrzałem 03.08.09, 00:17 snellville napisał: > Bo nie...rzeczywistosc nawet dla najlepszego dyplomaty lub trolla czasami jest > nie do przeskoczenia. > Clinton probowal,pozostal po tym tylko niesmak w buzi Moniki...... Koneser tych spraw (fellatio - to dla niegramotnych chamów) wyraził opinię. Odpowiedz Link Zgłoś
snellville Re: Kaczor też cudownie ocalał pod obstrzałem 03.08.09, 00:22 pimpus18 napisał: > snellville napisał: > > > Bo nie...rzeczywistosc nawet dla najlepszego dyplomaty lub trolla czasami > jest > > nie do przeskoczenia. > > Clinton probowal,pozostal po tym tylko niesmak w buzi Moniki...... > > Koneser tych spraw (fellatio - to dla niegramotnych chamów) wyraził opinię. Widze ze szychte zaczoles,kanapki i picie masz pod reka??? Na nocki cie przeniesli,wiem ....prze....ne,czlowiek ciagle spiacy. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Kaczor też cudownie ocalał pod obstrzałem 03.08.09, 00:55 A ty ponadszychtowy? Jesteś ponadto? Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Kaczor też cudownie ocalał pod obstrzałem 03.08.09, 00:58 eva15 napisała: > A ty ponadszychtowy? Jesteś ponadto? ++++++++++++++++ On jest wynajęty ponieważ była ostatnio rekrutacja takich, pisali sami formuowicze z USA i Izraela na nie polskich forach ----------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
snellville Re: Kaczor też cudownie ocalał pod obstrzałem 03.08.09, 01:16 nie-tak napisała: > eva15 napisała: > > > A ty ponadszychtowy? Jesteś ponadto? > ++++++++++++++++ > On jest wynajęty ponieważ była ostatnio rekrutacja takich, pisali sami > formuowicze z USA i Izraela na nie polskich forach > ----------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
blue-nitro Może Putin odreagowuje po swojej marginalizacji 02.08.09, 23:41 Zachód i rosyjscy oligarchowie popierają Miedwiediewa, a to oni rządzą w rosji Odpowiedz Link Zgłoś
snellville Re: Może Putin odreagowuje po swojej marginalizac 02.08.09, 23:49 blue-nitro napisała: > Zachód i rosyjscy oligarchowie popierają Miedwiediewa, a to oni > rządzą w rosji Tak ci sie wydaje,moze nawet fiutyn chce zebys tak myslal. Z tych oligarchow o ktorych wiem,jeden uciekl do Anglii a drugi zdycha w wiezieniu na choroby (pradopodobnie)jescze nikomu nie znane. Stay kgbista nie oddaje wladzy,on ja kocha i szanuje. Odpowiedz Link Zgłoś
blue-nitro To dlaczego Rosja prawie zewsząd sie wycofuje? 02.08.09, 23:56 Rosja wycofała się w ciągu 20 ostatnich lat prawie ze wszystkich krajów europejskich, z wyjątkiem słabych oddziałów na Białorusi i Floty Czarnomorskiej, która już sobie wije nowe gniazdko w Noworosyjsku. Rosja wróciła do granic z końca XIII wieku, wymiera i cofa sie coraz dalej (Daleki Wschód, Kaukaz). Odpowiedz Link Zgłoś
snellville Re: To dlaczego Rosja prawie zewsząd sie wycofuje 03.08.09, 00:02 blue-nitro napisała: > Rosja wycofała się w ciągu 20 ostatnich lat prawie ze wszystkich > krajów europejskich, z wyjątkiem słabych oddziałów na Białorusi i > Floty Czarnomorskiej, która już sobie wije nowe gniazdko w > Noworosyjsku. Rosja wróciła do granic z końca XIII wieku, wymiera i > cofa sie coraz dalej (Daleki Wschód, Kaukaz). Ciekawe spostrzezenie,cieszyc sie nalezy....zapomniales jeszcze dodac o biedzie i chamstwu z ktorego jakos wycofac sie nie moga. Odpowiedz Link Zgłoś
blue-nitro Dziwię sie nazywaniem Rosji zagrożeniem 03.08.09, 00:08 Najbliższe rosyjskie oddziały wojskowe są koło Smoleńska, armia ros. uległa ostratnio redukcji do 1 mln. żołnierzy, budżet wojskowy Rosji jest 17-krotnie mniejszy od USA (40 mld do 680 mld dol.) i mniejszy od wielu krajów Eur. Zach. wszystkie pomrukiwania Putina ssą pod wewnętrzną publiczke, Putin, miedwiediew i oligarchowie to co ukradli mają w wiekszości na Zachodzie, podobnie jak rodziny. Teraz Rosja martwi się ekspansją gospodarczo-kolonialną na Syberii i emancypowaniem sie Kaukazu. Odpowiedz Link Zgłoś
kylax Sakaszwili fiutina wart. 03.08.09, 00:09 Kacapy precz z Gruzji. Sakaszwili niestety tez jest oszolomem. Szkoda Gruzinow. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Sukinszwili wart porąbanej opozycji 03.08.09, 00:12 Niech go sobie sami wykopią? Mają prezydenta wariata i oszołoma. Sami sobie tego grzyba wychodowali. Odpowiedz Link Zgłoś
snellville Re: Sakaszwili fiutina wart. 03.08.09, 00:17 kylax napisał: > Kacapy precz z Gruzji. Sakaszwili niestety tez jest oszolomem. Szkoda Gruzinow. > Na produkcji tego winka niezle by im sie wiodlo,zeby tylko ci"politycy" zostawili ich w spokoju...masz racje. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Na razie jest program: Gruzini precz z Gruzji! 03.08.09, 00:59 kylax napisał: > Kacapy precz z Gruzji. Sakaszwili niestety tez jest oszolomem. Szkoda Gruzinow. Na razie jest program Saaki: Gruzini precz z Gruzji! I Gruzini ile sił w nogach uciekają z demokatycznej Gruzji do... nie, nie do demokratycznych USA lecz do Rosji. Odpowiedz Link Zgłoś
snellville Re: Na razie jest program: Gruzini precz z Gruzji 03.08.09, 01:19 eva15 napisała: > kylax napisał: > > > Kacapy precz z Gruzji. Sakaszwili niestety tez jest oszolomem. Szkoda Gru > zinow. > > Na razie jest program Saaki: Gruzini precz z Gruzji! I Gruzini ile sił w nogach > uciekają z demokatycznej Gruzji do... nie, nie do demokratycznych USA lecz do R > osji. > > pytam sie powaznie stEVAn,ten kwas chlebowy nie daje mi spokoju,po ile on jest u was???? Odpowiedz Link Zgłoś
metenburg Re: Na razie jest program: Gruzini precz z Gruzji 03.08.09, 04:18 Kwas chlebowy jest po $ 2.19 i $ 2.99 i to w sercu demokracji i wolnosci, na First Avenue, Borough of Manhattan. Pewnie cie teraz zesralo ?! Odpowiedz Link Zgłoś
komarowo Re: Na razie jest program: Gruzini precz z Gruzji 03.08.09, 06:08 metenburg napisała: > Kwas chlebowy jest po $ 2.19 i $ 2.99 i to w sercu demokracji i > wolnosci, na First Avenue, Borough of Manhattan. Po kokocie i njet-da kolejny bolszewik wannabe, który wcześniej nogami zagłosował za cywilizacją, Zachodem, USA i UE. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Na razie jest program: Gruzini precz z Gruzji 03.08.09, 09:08 komarowo napisał: > Po kokocie i njet-da kolejny bolszewik wannabe, który wcześniej nogami > zagłosował za cywilizacją, Zachodem, USA i UE. :-) Słowem - z Polski dał nogę. Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 Re: Na razie jest program: Gruzini precz z Gruzji 03.08.09, 10:11 eva15 napisała: > komarowo napisał: > > > Po kokocie i njet-da kolejny bolszewik wannabe, który wcześniej nogami > > zagłosował za cywilizacją, Zachodem, USA i UE. :-) > > Słowem - z Polski dał nogę. A co komarka daje, gdzie, komu i jak często, niech pozostanie na wieki tajemnicą... Poliszynela. Odpowiedz Link Zgłoś
komarowo Re: Na razie jest program: Gruzini precz z Gruzji 03.08.09, 15:17 Wy apjać nie panimali, kokota. Probojcje abarotna, może będzie 'opuźnienie', 'na prawdę', ale nie możecie być aż tak tępi w tej web kamandzie? Odpowiedz Link Zgłoś
metenburg Re: Na razie jest program: Gruzini precz z Gruzji 03.08.09, 18:55 Odpowiedz w jednym tylko slowie: duren ! Odpowiedz Link Zgłoś
inconax Jest program: rosjanie precz z Syberii i Kaukazu 03.08.09, 01:38 Realizowany skutecznie przez władze chińskie i ludność muzułmańsko- kaukaską. Rosjan ubyło z 7,5 do 6 mln przez ostatnie 10 lat. Na Kaukazie nie ma etnicznych rosjan prawie wcale :) Odpowiedz Link Zgłoś
snellville Re: Jest program: rosjanie precz z Syberii i Kauk 03.08.09, 01:48 inconax napisała: > Realizowany skutecznie przez władze chińskie i ludność muzułmańsko- > kaukaską. Rosjan ubyło z 7,5 do 6 mln przez ostatnie 10 lat. Na > Kaukazie nie ma etnicznych rosjan prawie wcale :) Moze program jakis jest,ale moim zdaniem powodem jest bieda. Ludzie emigruja w kierunku moskwy,tam jeszcze na zarcie da sie zarobic. Jesli wygladaja na pol bialo maja szanse za pare groszy dostac prace,rdzenni z Kaukazu tej pracy nie dostana wiec siedza i klepia biede jak od setek lat. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Jest program: rosjanie precz z Syberii i Kauk 03.08.09, 01:58 snellville, nie masz pojęcia o niczym, powiedz dlaczego Rosjanie pochodzenia niemieckiego wracają z Zachodu do Rosji na Kaukaz? Gdyby było tam tak źle nie wracali by z Zachodu do Rosji. Dlaczego Rosyjscy oligarchowie wykopują najdroższe wille właśnie w USA a średnia klasa Rosjan wykupuje Bułgarię? Skoro wykopują, widać stać ich na to, a skoro stać ich na to to maja pieniądze, a skoro maja pieniądze to znaczy nie są biedni i nie panuje bieda. W waszych głowach za oceanem panuje bieda wiedzy jak i chęci zastanowienia sie nad problematyka, jak widać duże skupisko naiwnych i łatwowiernych ludzi. Och, merdacie, merdacie z wiadomościami za reszta świata.;))) Znam Amerykanów żyjących w USA, którzy maja większy horyzont w głowach jak ci którzy się tu na forum wypowiadają. Szkoda ze nie znasz Amerykanów którzy mieszkają w Europie, są przeciwieństwem do was. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Jest program: rosjanie precz z Syberii i Kauk 03.08.09, 01:50 inconax napisała: > Realizowany skutecznie przez władze chińskie i ludność muzułmańsko- > kaukaską. Rosjan ubyło z 7,5 do 6 mln przez ostatnie 10 lat. Na > Kaukazie nie ma etnicznych rosjan prawie wcale :) *********** A kogo to obchodzi? czy o tym jest temat? -------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
gerontq W rosji średnia płaca to 295 $ miesiecznie :) 03.08.09, 03:59 A realne płace spadły od sierpnia o 21% o ile je w ogóle wypłacają. W Rosji nie ma już w zasadzie(kryzys)klasy średniej, kiedyś była słabiutka klasa średnia ale zmiótł ją kryzys. Oligarchowie kupują (za o wiele wyższe ceny) niż rzeczywiście są warte nieruchomości na Zachodzie - kupili chyba ich aż 80 (chyba szykują sie do ewakuacji bo ich rodziny już tam są). W Rosji 78% społeczeństwa żyje poniżej progu ubóstwa, a inflacja przyspiesza i wynosi już 14%. Im to opwiedz że żyje im sie dobrze :) Ale nie ręcze wtedy za twoje zdrowie :) Odpowiedz Link Zgłoś
gerontq Klasa średnia wykupuje miejsca w przytułkach :) 03.08.09, 04:06 A oligarchowie bardziej czują się ludźmi Zachodu, do Rosji wpadają pogadać z Putinem i ułatwić mu korupcję. On też chyba chce sie już wynieść. Nie dziwie mu sie :) Odpowiedz Link Zgłoś
gerontq Naucz sie myśleć nie-tak zamiast powtarzać 03.08.09, 04:09 za propagandą dyktatury Odpowiedz Link Zgłoś