tw_wielgus Nieco teorii...:)) 03.08.09, 09:27 "Młody człowiek podejmując przedwczesne akty seksualne ogranicza swoją wolność, bowiem jego organizm zamiast „uczyć się” powściągania napięcia seksualnego, szuka sposobu jego rozładowania, doprowadzając młodego człowieka do zniewolenia. Przedmałżeńskie stosunki seksualne sprowadzają drugą osobę do rangi przedmiotu użycia, co szczególnie dla dziewczyny, staje się powodem bólu i frustracji. Tego rodzaju zachowania w okresie przedślubnym często zostają przenoszone na pożycie małżeńskie, co kobietom sprawia wiele przykrości. Kobieta, która w młodości została wykorzystana przez chłopaka i porzucona może stać się zimną i cyniczną osobą, szukającą zaspokojenia swoich ambicji i nieliczącą się z żadnymi uczuciami." całość: mateusz.pl/mt/jsz/02.htm Odpowiedz Link Zgłoś
zbawieni Chcą zniechęcać do seksu przedmałżeńskiego i uż... 03.08.09, 09:28 Kinsey wykazał wiele rzeczy (to co chciał), a wystarczy teraz poczytać o jego metodach badawczych. Widzę, że gazecie nie podoba się, że ktoś chce żyć w zgodzie z wartościami chrześcijańskimi i przeżyć to życie godnie - bez niechcianych ciąż, aborcji, złamanego życia. zbawieni.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
boryska1 Re: Chcą zniechęcać do seksu przedmałżeńskiego i 03.08.09, 09:40 zbawieni napisał: > Kinsey wykazał wiele rzeczy (to co chciał), a wystarczy teraz > poczytać o jego metodach badawczych. > Widzę, że gazecie nie podoba się, że ktoś chce żyć w zgodzie z > wartościami chrześcijańskimi i przeżyć to życie godnie - bez > niechcianych ciąż, aborcji, złamanego życia. > > zbawieni.blox.pl a już w małżeństwie można mieć niechciane ciąże[śmietnik,okno życia] aborcje[kapusta] i złamane życie[rozwody] Odpowiedz Link Zgłoś
freemixalis Re: Chcą zniechęcać do seksu przedmałżeńskiego i 03.08.09, 09:51 Niechciana Ciąża - aborcja, nie jest lepsza metoda informacja o antykoncepcji proponuje spróbować to naprawdę działa :) Jestem ojcem dziecka które było zaplanowane a nie wpadką a raczej do świętych nie należałem Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: Chcą zniechęcać do seksu przedmałżeńskiego i 03.08.09, 10:53 Zeby nie bylo niechcianych ciąż stosuje sie antykoncepcję, a nie abbstynencję . W małzńestwie równiez zdarzaja sie neichciane ciaze, jesli zapomina się o tym magicznym słówku na A. Odpowiedz Link Zgłoś
ludwikowiec Przedmałżeński hazard i używki... 03.08.09, 09:30 A po ślubie róbta co chceta ;) Odpowiedz Link Zgłoś
japolak Chcą zniechęcać do seksu... 03.08.09, 09:31 Jurek Kropiwnicki chyba co raz boleśniej przechodzi klimakterium. I co raz bardziej szalonych umysłowych erekcji doznaje. A to chce być Trzema Królami, albo osobom pozamałżeńskim zamiast seksu grę w spektaklach proponuje. Mam nadzieję, iż jako materiał szkoleniowy, zniechęcający nauczycieli i młodzież do seksu - rozdaje swoje zdjęcie z dedykacją. Przyznaję się bez inkwizycji, iż jako młody człowiek powiedziałem rodzicom, iż w przeciwieństwie do starszego brata, mam zamiar ślub wziąć nie z moją PIERWSZĄ, lecz OSTATNIĄ moją dziewczyną. Dość nieźle się to sprawdziło. Moje dzieci są dorosłe, już pracują, nie mają nietypowych skłonności seksualnych (o ile wiem). Nie zaglądam im pod kołdrę - syn ma dość już długo narzeczoną, córka nie jest chyba dziewicą, ale też unika przypadkowych związków, związanego z nimi hazardu. Nie piją, nie palą, nie narkotyzują się. Wprawdzie jestem dość stary, ale mimo sklerozy pamiętam iż seks przedmałżeński chyba czasem bywał nawet przyjemniejszy od małżeńskiego. Choćby dlatego, iż młody byłem... Kolego Kropiwnicki - czy pozamałżeńskie picie kawy też szkodzi? Parę razy nam się zdarzyło, ale nie wiedziałem, że takie skutki odczujesz... A może lewatywa pomoże??? Odpowiedz Link Zgłoś
babusz Program wyniszczenia narodu polskiego? 03.08.09, 09:32 Kiedys czytalem takie zabawne teorie o zamiarze wyniszczenia narodu polskiego. A tu patrz pan, zabronia sie ludziom dupczyc i cel osiagna. Odpowiedz Link Zgłoś
matol13 Chcą zniechęcać do seksu przedmałżeńskiego i uż... 03.08.09, 09:33 zawsze zastanawiałem się dlaczego na tym forum spotykam tyle wrednych i plugawych postów, po tej dyskusji już wiem: to jest forum dla tych, którzy myślą ch...m i damskim odpowiednikiem! A z dziecięcego przyzwyczajenia masturbują się w toalecie, więc i kloaką śmierdzi. Wielu przyjemności na cały tydzień! Acha,a ile Wam płacą za upodlanie się Wasi antykatoliccy pracodawcy? Matoł Odpowiedz Link Zgłoś
babusz Re: Chcą zniechęcać do seksu przedmałżeńskiego i 03.08.09, 09:40 matol13 napisał: > zawsze zastanawiałem się dlaczego na tym forum spotykam tyle wrednych i > plugawych postów, po tej dyskusji już wiem: to jest forum dla tych, którzy > myślą ch...m i damskim odpowiednikiem! A z dziecięcego przyzwyczajenia > masturbują się w toalecie, więc i kloaką śmierdzi. Wielu przyjemności na cały > tydzień! Ale kiedy wlasnie chodzi o to, zeby nie trzeba sie masturbowac, jak te biedne dzieci wychowywane w czystosci przedmalzenskiej, tylko zwyczajnie sie uprawiac seks we dwoje, jak nas Pan Bog stworzyl Odpowiedz Link Zgłoś
freemixalis Re: Chcą zniechęcać do seksu przedmałżeńskiego i 03.08.09, 09:56 oj matoł13, matoł13 jesteś jak sama nazwa wskazuje... więcej no comments Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Nomen - omen... 03.08.09, 10:32 matol13 napisał: > zawsze zastanawiałem się dlaczego na tym forum spotykam tyle wrednych i > plugawych postów, po tej dyskusji już wiem: to jest forum dla tych, którzy > myślą ch...m i damskim odpowiednikiem! A z dziecięcego przyzwyczajenia > masturbują się w toalecie, więc i kloaką śmierdzi. Wielu przyjemności na cały > tydzień! > Acha,a ile Wam płacą za upodlanie się Wasi antykatoliccy pracodawcy? A ty tak bluzgasz chamstwem z potrzeby serca czy ktoś ci płaci? Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Chcą zniechęcać do seksu przedmałżeńskiego i 03.08.09, 10:57 matol13 napisał: > zawsze zastanawiałem się dlaczego na tym forum spotykam tyle wrednych i > plugawych postów, po tej dyskusji już wiem: to jest forum dla tych, którzy > myślą ch...m i damskim odpowiednikiem! A z dziecięcego przyzwyczajenia > masturbują się w toalecie, więc i kloaką śmierdzi. Wielu przyjemności na cały > tydzień! > Acha,a ile Wam płacą za upodlanie się Wasi antykatoliccy pracodawcy? > Matoł Twoje słowa swiadczą o zaawansowanej sublimacji wynikającej z molestowania religijnego. Te wizje mastrurbacji w toalecie jakie ze szczegółami opisujesz swiadczą o głębokiej znajomości tematu. Niemniej jeżeli znalazł chwilkę czasu ( tak w przerwie między jednym i drugim orgazmem) napisz mi proszę co miałeś na myśli pisząć o damskim odpowiedniku ch.... Odpowiedz Link Zgłoś
buk-humor-dziczyzna Firma"Vagina"poleca nierdzewne pasy cnoty-gwarancj 03.08.09, 09:34 Firma"Vagina"poleca nierdzewne pasy cnoty-gwarancja 30lat Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 Zachęcać Polaczków do seksu małżeńskiego to pies? 03.08.09, 09:37 I wyjaśniać na zajęciach jak podniecająco to robił ten półinteligent aktorski i polityczny konował amerykański ze swoją, odpowiednio wybraną pod kątem inteligencji "na całe życie" małżonką. Tylko tacy idioci mogą wrzucać do jednego wora życie seksualne człowieka, które, jak wszystkim wiadomo od lat 10 000, nie zaczyna się po trzydziestce oraz przekleństwo ostatnich dziesięcioleci cywilizacji durniów - narkotyki. A może chcecie po prostu uczynić dzieciakom narkotyki jeszcze bardziej strawne, porównując ich z petingiem? No to gratuluję mafii narkotykowej zmysłu handlowego, który jej zresztą nigdy nie brakował. Idioci! - Bójcie się Boga, a nie kundla Rydzyka! Odpowiedz Link Zgłoś
agent-0700 Chcą zniechęcać do seksu przedmałżeńskiego i uż... 03.08.09, 09:37 Zniechęcanie młodzieży do czegokolwiek najczęściej przynosi odwrotny skutek. Wydaje mi się, że zamiast zniechęcać należało by położyć nacisk na uświadamianie jak się zabezpieczać oraz jakie mogą być konsekwencje oprócz odczuwania przyjemności ;)( np. poopowiadać o chorobach wenerycznych oraz skutkach zajścia w ciążę). Odpowiedz Link Zgłoś
oserwatoreromano Debili ci u nas dostatek 03.08.09, 09:38 Debili ci u nas dostatek. Znowu któryś z nich kładzie do jednego worka seks, narkotyki alkohol i wydaje się mu, ze ma misję i zbawi nią Świat. Nic z tego mądralo. Seks za cholerę nie pasuje do tego worka... Odpowiedz Link Zgłoś
remiss Re: Debili ci u nas dostatek 03.08.09, 10:03 oserwatoreromano napisał: > Debili ci u nas dostatek. Znowu któryś z nich kładzie do jednego > worka seks, narkotyki alkohol i wydaje się mu, ze ma misję i zbawi > nią Świat. > Nic z tego mądralo. Seks za cholerę nie pasuje do tego worka... ALez oni doskonale wiedza, ze seks nie pasuje i dlatego to robia. To przemyslana zbrodnia przeciwko naturze ludzkiej. Przeciez katollachy dobrze wiedza, ze nikt normalny nie bedzie postepowal wbrew naturze, ale takim praniem mlodego mozgu wzbudza poczucie winy. I o to chodzi. Zblakane duszyczki beda szukac pocieszenia - jedni u duchownych, drudzy wlasnie w narkotykach i dalej mozna ciemna masa sterowac i rzadzic. Nietzsche mial racje: chrzescijantwo to najwieksza hanba jaka przytrafila sie ludzkosci. To smutne, ze akurat Polska jest przyczolkiem tej zarazy. Odpowiedz Link Zgłoś
anders76 Chcą zniechęcać do seksu przedmałżeńskiego i uż... 03.08.09, 09:38 "Ciekawy eksperyment" a raczej swiatwy rekord idiotyzmu. Odpowiedzialne malzenstwo zawrzec mozna w wieku 2o lat ++, w zaleznosci od wyksztalcenia, pracy itp. "dobiazgow" a od 14-go roku zycia ciagnie do plci przeciwnej. Poza tym pomyslodawca odslania swoje ocene seksu widzac w nim li tylko "przyjemnosc" porownywalna z alkoholem i dragami. Gratuluje swiatopogladu. Odpowiedz Link Zgłoś
jola5033 Chcą zniechęcać do seksu przedmałżeńskiego i uż... 03.08.09, 09:40 Teraz matematyk zamiast uczyć matematyki, będzie straszył seksem... Ciekawe kto to wymyślił????? Pewnie uczestniczenie w takich zajęciach będzie obowiązkowe i będzie warunkiem dopuszzcenia do matury......... A po kryjomu i tak będą robili to co robią..... Popieram w pełni przestrzeganie przed narkotykami. Odpowiedz Link Zgłoś
aggimt Chcą zniechęcać do seksu przedmałżeńskiego i uż... 03.08.09, 09:42 co za żałosna bzdura :-(((( na dodatek oparta na kłamliwym założeniu... Odpowiedz Link Zgłoś
czaromir Najgorsi są nawiedzeńcy 03.08.09, 09:44 którzy muszą swoje problemu przerzucać na innych i wmawiać im jak mają żyć. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Najgorsi są nawiedzeńcy 03.08.09, 10:37 czaromir napisał: > którzy muszą swoje problemu przerzucać na innych i wmawiać im jak > mają żyć. I w dodatku robić to na koszt podatnika. Odpowiedz Link Zgłoś
xanatos7 Chcą zniechęcać do seksu przedmałżeńskiego i uż... 03.08.09, 09:49 chwila... "łamać stereotypy że seks przedmałżeński nie jest przyjemnością... " ale przecież jeżeli dwie osoby z własnej nieprzymuszonej woli odbywają stosunek to seks jest przyjemnością. Ciekawe kto daje takie szkolenia. Czyżby księża zaczęli działać i po cichu wymyślają jakieś chore plany ? Może następnym łamaniem stereotypów będzie "to nie prawda że antykoncepcja nie powoduje raka i AIDS" Odpowiedz Link Zgłoś
tadek-1 Chcą zniechęcać do seksu przedmałżeńskiego i uż... 03.08.09, 09:50 I znowu beda namawiac do nie uprawiania seksu osoby ktore nie wiedza co to seks. Z drugiej strony, szkola nie jest od propagandy instytucji malzenstwa. I znowu lodzkie dzieci beda o trzynascie godzin glupsze od pozostalych. Odpowiedz Link Zgłoś
1rape1 Re: Chcą zniechęcać do seksu przedmałżeńskiego i 03.08.09, 09:53 tadek-1 napisał: > I znowu beda namawiac do nie uprawiania seksu osoby ktore nie wiedza co to > seks. Z drugiej strony, szkola nie jest od propagandy instytucji malzenstwa. I > znowu lodzkie dzieci beda o trzynascie godzin glupsze od pozostalych. To prawda,rozgrzanej trzydziestki nie odwiedziesz od przedmałżeńskiego seksu. Odpowiedz Link Zgłoś
freemixalis Re: Chcą zniechęcać do seksu przedmałżeńskiego i 03.08.09, 10:00 dobre ostatnie zdanie po prostu mnie zagięło no cóż ale taka prawda :) Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Chcą zniechęcać do seksu przedmałżeńskiego i 03.08.09, 10:40 tadek-1 napisał: > I > znowu lodzkie dzieci beda o trzynascie godzin glupsze od pozostalych. O łódzkie dzieci bym się tak nie martwiła; te głupoty jednym uchem wpuszczą, drugim wypuszczą. Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 Chcą zniechęcać do życia i już 03.08.09, 09:57 Kadencja Regana w USA ma z kadencją Rydzyka w Polsce bardzo dużo wspólnego: ten sam poziom intelektualny, ten sam wróg diabelski i to samo onanizowanie narodu. Czy nikt w Polsce nie może poprosić grzecznie, ale stanowczo wreszcie, pierd.łów, żeby odpierd.lili się od pierd.lenia ludziom o pierd.leniu? Odpowiedz Link Zgłoś
remiss Chcą zniechęcać do seksu przedmałżeńskiego i uż... 03.08.09, 09:58 To przemyslana zbrodnia przeciwko naturze ludzkiej. Przeciez katollachy dobrze wiedza, ze nikt normalny nie bedzie postepowal wbrew naturze, ale takim praniem mlodego mozgu wzbudza poczucie winy. I o to chodzi. Zblakane duszyczki beda szukac pocieszenia - jedni u duchownych, drudzy wlasnie w narkotykach i dalej mozna ciemna masa sterowac i rzadzic. Nietzsche mial racje: chrzescijantwo to najwieksza hanba jaka przytrafila sie ludzkosci. To smutne, ze akurat Polska jest przyczolkiem tej zarazy. Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 Re: Chcą zniechęcać do seksu przedmałżeńskiego i 03.08.09, 10:01 remiss napisał: > To przemyslana zbrodnia przeciwko naturze ludzkiej. > Przeciez katollachy dobrze wiedza, ze nikt normalny nie bedzie postepowal wbrew > naturze, ale takim praniem mlodego mozgu wzbudza poczucie winy. I o to chodzi. > Zblakane duszyczki beda szukac pocieszenia - jedni u duchownych, drudzy wlasnie > w narkotykach i dalej mozna ciemna masa sterowac i rzadzic. Nietzsche mial > racje: chrzescijantwo to najwieksza hanba jaka przytrafila sie ludzkosci. > To smutne, ze akurat Polska jest przyczolkiem tej zarazy. Najstraszniejsze, że nie potrafi być niczym innym. Odpowiedz Link Zgłoś
k3456789 Chcą zniechęcać do seksu przedmałżeńskiego i uż... 03.08.09, 10:01 juz tylko polska i meksyk wieza w takie religijne zabobony dobrze ze mlode pokolenie olewa religijne pranie mozgu Odpowiedz Link Zgłoś
kylax 13 godzin na takie glupoty? 03.08.09, 10:02 Gdyby katolickie pieklo istnialo, z pewnoscia poszedlbym do niego... A na powaznie, kogos calkowicie popieprzylo. Juz widze 'wspaniale' rezultaty tego programu (czytaj calkowita klapa). Odpowiedz Link Zgłoś
rita.1 Chcą zniechęcać do seksu przedmałżeńskiego i uż... 03.08.09, 10:07 Niech ci angliści i matematycy z większym zapałem wezmą się do nauczania swoich przedmiotów, bo ich poziom jest żenujący. Chociaż możliwe, że w życiu nie jest potrzebna znajomość tabliczki mnożenia,rachunku prawdopodobieństwa, angielskich słówek czy gramatyki. Natomiast bardzo się przyda na świadectwie piątka z zajęć o seksie przedmałżeńskim. My w Polsce jesteśmy jak zwykle daleko przed neandertalczykami i kopiujemy coś, co było modne w USA prawie 30 lat temu. Gratuluję pomysłu urzędnikom łódzkiego magistratu, na którego czele stoi pan Kropiwnicki. Odpowiedz Link Zgłoś
marekkrukowski Chcą zniechęcać do seksu przedmałżeńskiego i uż... 03.08.09, 10:09 I, zestawiając rzeczy w zasadzie dobre - seks i narkotyki, z rzeczą zupełnie złą - hazardem, osiągną jedynie to, że zainteresują młodzież hazardem. Odpowiedz Link Zgłoś
targsed Chcą zniechęcać do seksu przedmałżeńskiego i uż... 03.08.09, 10:10 A pomyśleliście o tym, że to wszystko za Wasze pieniądze? Jeśli Kropiwnicki chce walczyć z seksem przedmałżeńskim, niech robi to za swoją pensję i prowadzi takie eksperymenty na swojej rodzinie (albo na rodzinie Radia M...). Dość już tych katollachów żerujących na mojej kasie!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
0x0001 Chcą zniechęcać do seksu przedmałżeńskiego i uż... 03.08.09, 10:12 O ile dobrze rozumiem, to nauczyciele (jak wiadomo cieszący się wielkim autorytetem wśród uczniów), będą ich uświadamiać jak nieprzyjemne są przedmałżeński seks i używki. Co za paranoja, zapewne przyniesie efekt odwrotny do zamierzonego. Zrozumiałbym jeszcze rozmowę o konsekwencjach pewnych zachowań, ale tego typu hipokrytyczna ściema nikogo do niczego nie zniechęci, a wręcz może popchnąć niezdecydowanych do spróbowania zakazanego owocu. Proponuję jeszcze włączyć do programu wykład o poroście owłosienia między palcami na skutek onanizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
kylax Kluby, przedstawienia i blogi? 03.08.09, 10:13 Po prostu tworzenie ideologii, wokol ktorej bedzie sie koncentrowac zycie. Totalna glupota i pranie mozgu. Odpowiedz Link Zgłoś