Dodaj do ulubionych

Adam Rotfled w "grupie mędrców" NATO

03.08.09, 16:26
Gratulacje panie profesorze
Obserwuj wątek
    • bydlo_prof_wb Też gratuluję... 03.08.09, 16:53
      No i widać jasno że TW ciągle w najwyższej cenie. Dziś już jest jasne nawet i
      dla dzieci że A. Macierewicz z tą "większością" u naszych szefów MSZ miał
      absolutną rację...
    • wikonwi Adam Rotfled w "grupie mędrców" NATO 03.08.09, 16:54
      Brawo Polska, brawo profesrze.To czlowiek godny tego wyrużnienia.Jestem ciekaw ile będzie wpisów opluwających tego godnego z wielkim autorytetem człowieka. Dlaczego pis nie posiada takich autorytetów na skalę międzynarodową, margines krajowy i międzynarodowy Ale puki co to wygrała Polska i cieszmy się. pozdrawiam.
      • koloratura1 Re: Adam Rotfled w "grupie mędrców" NATO 03.08.09, 17:03
        wikonwi napisał:

> Jestem ciekaw
        > ile będzie wpisów opluwających tego godnego z wielkim autorytetem człowieka.

Może nie opluwanie, ale jedną wypowiedź bałwańską już masz - minutę przed Tobą.
        • meerkat1 Blondynki i blondyni... 03.08.09, 17:28

W czasach głębokiego PRLu, kiedy słuchanie BBC był prawie równie
          niebezpieczne jak słuchanie Głosu Ameryki, krążył w narodzie dowcip:

Sąsiad pyta sąsiada:

-A do panstwa wieczorami ciągle przychodzi jakiś blondyn.

-Taaaak?

-No, bo co wieczór, słyszę przez scianę:

BUM, BUM, BUM, Tu mówi Blondyn!

To, oczywiscie, był zupełnie inny blondyn niż ten na forum. :-)
          • koloratura1 Re: Blondynki i blondyni... 04.08.09, 07:47
            meerkat1 napisał:

> W czasach głębokiego PRLu, kiedy słuchanie BBC był prawie równie
            > niebezpieczne jak słuchanie Głosu Ameryki, krążył w narodzie dowcip:
            >
            > Sąsiad pyta sąsiada:(itd)

No fajnie, obśmiałam się prawie jak norka, :) ale kompletnie nie rozumiem dlaczego się z tym pode mnie podczepiłeś...
      • bydlo_prof_wb Ja zaś jestem ciekaw czy... 03.08.09, 18:04
        pośród zwolenników PO to sami analfabeci i matoły niedouczone z ortografii j.
        polskiego się plenią, czy też czasem choć z rzadka i bardziej rozgarnięci się
        trafiają? Bo tak sądząc po wynikach ekonomicznych jakie ta ekipa rządowa
        uzyskuje, to mam wrażenie, że to pierwsze jest jednak bardziej prawdopodobne.
        Tak czy siak, niczego dobrego to nam nie wróży.

Autorytet zaś profesora jest bez wątpienia wielki. Nie zaszkodziła mu nawet
        ksywka TW "Rauf", "Rad", "Ralf" ani "Serb". Po prostu urodzony mędrzec. Całkiem
        jak Wałęsa..

Rząd D. Tuska zmierza do wynarodowienia nas. Do zabicia w Polakach poczucia ich
        narodowej swojskości i odrębności. Czyli dąży do tego samego do czego dążył
        kiedyś zaborca i do czego dążył później okupant. Do czegoś takiego doszliśmy po
        20 latach tzw. niepodległości. Ta świadomość przejmuje grozą. A jeszcze
        większą grozą przejmuje mnie fakt, że taki rząd większości moich rodaków
        najwyraźniej się podoba. W to im graj! Wygląda jak by ci rodacy chcieli
        udowodnić że mają rację Rosjanie gdy mówią o nas: „Polaki nacja niepodysznaja”
        – „Polacy to naród do niczego”. Nie możemy na to pozwolić.
        [prof. B. Wolniewicz]

Ciśnie się w ogóle pytanie czy jeszcze istnieje państwo które broni interesów
        tego narodu który mieszka między Odrą i Wisłą. Czy to państwo jeszcze istnieje,
        bo odnoszę wrażenie że oprócz szumu medialnego który się robi, to raczej działa
        się w tym kierunku żeby to państwo przestało w końcu istnieć. Tak działać nie można.
        [prof. dr hab. Jan Szyszko]
        • wikonwi Re: Ja zaś jestem ciekaw czy... 03.08.09, 19:32
          Może i ortograficzny matoł ale nie cham wychowany w Wyższej Szkole K u l t u r. y Społecznej i Medialnej w Toruniu. Zwolenniku teorii spiskowych proponuję zbadać czemu księżyc jest zwrócony w kierunku ziemi jedną stroną. To wielki układ i spisek, za rozwiązanie tego układu pewna nobilitacja międzynarodowa na kurą cytowani profesorowie jeszcze nie zasłużyli.Proponuję szerzej otworzyć oczy nie sterczeć w zaścianku i jeśli nie pasuje Ci Wyborcza to jej nie czytaj chyba że warunkiem uzyskania dyplomu w tak szacownej szkole było zobowiązanie dożywotniego tropienia spisków w pozostałych nie Słusznych PUBLIKATORACH.Pozdrawiam.
          • bydlo_prof_wb Nawet na pewno matoł i to dubletowy w dodatku... 03.08.09, 20:40
            Jednak sugeruję podciągnąć się z ortografii zanim się zacznie cokolwiek pisać.
            To dodaje wiarygodności po prostu. Nie pomoże zasłanianie się jakimś
            wyciągniętym z kapelusza i zmultiplikowanym "chamem". W kwestii WSKSiM sugeruję
            jednak odwiedzić tę uczelnię, zapoznać się z jej osiągnięciami, a i wtedy myślę
            że szczęka opadnie Ci poniżej pasa. Czy ja w ramach retorsji mam czuć się
            uprawniony napisać coś o starozakonnych wydrwigroszach i szantażystach jakimi
            jawią mi się oni wobec Polski? Teorii spiskowych snuć nie trzeba, wystarczy
            znajomość faktów wziętych z rzeczywistości a nie wykreowanych medialnie. No i
            nie bredź jak Piekarski na mękach. Wstyd słuchać...

Kiedy ktoś jest tak mało rozgarnięty że i kilku prostych słów bezbłędnie napisać
            nie potrafi, za to chętnie poucza o "otwieraniu szerzej oczu" no to już jest
            zwyczajne science fiction i śmiech pusty ogarnia. Gratuluję, ale nie skorzystam
            z takiego radcy. Też pozdrawiam.

Bez odbioru.
            • 1410_tenrok o 03.08.09, 22:49
              , widze, guru opluwaczy........... I co? I szkło! A szczekaj misiu. to ci nic
              nie da.

A wolniewicz i szyszko oraz cała reszta tych durni patentowanych nadzistów
              torunskiich, to również komunistyczne bydło. I tyle na ten temat.
              A tak miedzy nami: Zaprawde smutne to i urągliwe, ale to was to nikt już w
              Polsce nie potrzebuje.

A teraz quiz:
              ile czasu trwało Powstanie Warszawskie wg posła pis, niejakiego Adama (G)ofmana:
              1. 28 minut
              2. 28 dni
              3. 28 Mgnien wiosny?
              (nagroda: darmowy wyjazd na szkolenie FSB w Minsku na Białorusi, do odebrania w
              siedzibie pis lub w oddziale polskim FSB w Toruniu)

i tyle na ten temat cyrkowcy nadzistowscy.

• meerkat1 :-))))))))))))))))))))))))))))))) ))))))))))))))) 03.08.09, 23:00
                "żaden Polak katolik
                nie miałby w tym klubie szans,
                Niestety taka jest prawda"

W programie Manhattan (b. elitarny klub) tez nie było ani jednego
                Polaka-katolika.

Jedyny obywatel polski jaki sie tam wcisnął, a nawet pewien kluczowy
                problemik z detonacją wodorówki rozwiązał, to, wstyd powiedziec -
                żydowin ze Lwowa.

Na liscie naukowych nagród Nobla (inny b. elitarny klub), tez
                Polaków-katolików trudno znalezc.

Musi to spisek tych Mędrców Syjamu, czy jak im tam, co to ich tow.
                Wiesław razem z Mietkiem Moczarem zdekonspirowali....:-)
                • 1410_tenrok smiesznym jest doprawdy to, że 03.08.09, 23:04
                  wielu z lauretów Nagrody nobla w dziedzinie nauk ścisłych przyznaje sie do
                  swojej Polskości, tyle, że genetyczni miłośnicy czystości krwi nie zwracają na
                  ich chęć uwagi.

Cóż, genetyczni miłośni czystości krwi są jedyne dodrzy...., no właśnie w czym?
                  • meerkat1 Re: smiesznym jest doprawdy to, że 03.08.09, 23:25
                    Patrząc z zewnatrz dostrzegam pewna schizofrenie.

Bo z jednej strony obrona czystosci krwi i "Polski dla Polakow".

Ale jak slynny jaki nieczysty w swiecie sie staje, to zaczyna byc
                    Polakiem, i to z duzej litery.

No i dlatego Mickiewicz, Wieniawski, Fitelberg, Rubinstein, Schultz,
                    Szeryng, Ulam, Lec, Kantor, Lem, etc. to nagle "wielcy polscy poeci,
                    pisarze, muzycy, artysci, naukowcy...".

Czy nie wypadałby sie w którąś strone zdecydowac?
            • 1410_tenrok ciekawy skrót WSKSiM 03.08.09, 23:08
              czyżby......
              Wszechzwiązkowa Sowiecka Komunistyczna Szkoła indywidualnego Maltretowania? No
              to wszystko jasne! Nowe kadry dla UB się tam przygotowuje.
              Nu, ładna tovarisci, oczen charaszo!
    • blondyn-3 Adam Rotfled w "grupie mędrców" NATO 03.08.09, 17:01
      Mam nadzieje ze w koncu bedzie jakas przeciwaga dla bezmozgowcow z USA, ktory
      nie rozumieja spraw Europejskich i sie wtracaja do nie swoich spraw.

• komarowo Re: Adam Rotfled w "grupie mędrców" NATO 03.08.09, 18:54
        Kanieszna, wy prawilny!

Zwłaszcza, że grupie przewodzi Madeleine Albright:-)
        • meerkat1 Re: Adam Rotfled w "grupie mędrców" NATO 03.08.09, 19:04
          A ojciec Albright (Czech, prof. Korbel) zachecił do zajecia sie
          sowietologia b. zdolną studentkę nazwiskiem Condolezza Rice. :-)
    • przyjacielameryki Adam Rotfled w "grupie mędrców" NATO 03.08.09, 18:26
      Adam Rotfeld doskonale zna Rosję i problemy z nią związane. Praca prof.
      Rotfelda będzie ważnym głosem w wypracowaniu właściwej strategii NATO w tym w
      zakresie stosunków z Rosją. Utworzenie NATO-owskiego systemu antyrakietowego
      obejmującego USA, Kanadę i Europę w tym ważnej bazy NATO na terytorium Polski
      jest prawie przesądzone!!!
    • yurek11111 Adam Rotfled jest OK,nie mylic z A.Rotfeldem..:-) 03.08.09, 19:17

<>Przypominam "medrca" opinie na temat Kosowa:"Niepodległość trochę
      nielegalna, ale nieuchronna..."

https://wyborcza.pl/1,76842,4934071.html
    • diorissimo Izraelita Adam Rotfeld 03.08.09, 20:43
      Adam Rotfeld został wyróżniony ponieważ jest izraelitą, żaden Polak katolik
      nie miałby w tym klubie szans,
      Niestety taka jest prawda …
      • 1410_tenrok A który P-K Twoim zdaniem by sie nadawał? 03.08.09, 22:52
        a. Wolniewicz
        b. Szyszko
        c. Dzej Ar Nowak
        d. Kaczynski
        e. Macius Giertych????????

no, kurna, same tuzyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
        • komarowo Re: A który P-K Twoim zdaniem by sie nadawał? 04.08.09, 00:16
          Zdecydowanie protestuję przeciwko rzydoski manipulacji polegającej na pominięciu
          Prawdziwych Polakuw:
          Leppppera
          Begggger
          Łyżwińskiego
          CH-jarskiej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka