abrahadabra Scena i trybuny to urządzenia. Atestowane. 05.08.09, 14:36 A nie żadne budowle. Przyczepa kempingowa to też budowla? Nie, to urządzenie. Tak samo jest ze sceną i trybunami. Wydaje mi się, że sikawkowi łżą jak psy. Niech ida służyć do mszy jak maja problemy z tożsamością. Jeśliby poszło coś nie tak z koncertem organizator powinien puścić Wawe z torbami. Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: srac na ciebie lewaku 05.08.09, 14:37 "Prawdziwego Polaka"? To znaczy ze bezwyznaniowcy, prawoslawni, protestanci, zydzi, muzulmanie, buddysci, oraz katolicy ktorzy nie wierza w dogmat ogloszony przez papieza "na zyczenie wiernych" (a taka wlasnie byla motywacja!) dopiero w XIX w. nie sa "prawdziwymi" Polakami? No coz, musisz wiec zmniejszyc ilosc "Polakow" o bardzo powazny odsetek. Odpowiedz Link Zgłoś
lew_konia We Francji katolicy nie sa większością.... 05.08.09, 14:40 A jednak: <<Władze Marsylii powiadomiły w czwartek o odwołaniu koncertu amerykańskiej piosenkarki Madonny 19 lipca, po tym gdy w trakcie przygotowań sceny, na której miała ona wystąpić, doszło do wypadku, w którym zginęła jedna osoba, a sześć zostało rannych. W czwartek po południu, gdy ekipa techniczna szykowała scenę na stadionie Velodrome, zawalił się częściowo jej dach. Ranni zostali hospitalizowani. Obrażenia dwóch z nich są poważne. Nie jest jasne, dlaczego doszło do zawalenia konstrukcji. W trakcie rozpoczętej 4 lipca w Londynie trasy koncertowej Madonna wystąpi m.in. we Włoszech, w Hiszpanii, Niemczech, Norwegii, Rosji, Szwecji, Danii, Czechach, Polsce. >> Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: We Francji katolicy nie sa większością.... 05.08.09, 14:42 ale tu jeszcze się nie zawaliła, więc nie ma co szukać związku, ale tu moxe się zawalić jedynie święto k....a, jakby państwowe było!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lew_konia Re: We Francji katolicy nie sa większością.... 05.08.09, 14:45 Czekać z decyzją, aż zginie człowiek, jak w Marsylii??? Nie lepiej zapobiegać, czy raczej lepiej, gdy "mądry Polak po szkodzie"? Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 wez juz zamknij swoją jadaczkę 05.08.09, 14:47 lew_konia napisała: > Czekać z decyzją, aż zginie człowiek, jak w Marsylii??? Nie lepiej > zapobiegać, czy raczej lepiej, gdy "mądry Polak po szkodzie"? tepoto Odpowiedz Link Zgłoś
swinia_spigelmana yoli siek oncza argumenty? nigdy 05.08.09, 14:51 ona ich nigdy nie maial Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 koncert i tak się odbedzie 05.08.09, 14:53 swinia_spigelmana napisał: > ona ich nigdy nie maial nawet jezeli takie mohery jak ty bedą modlic sie do nie wiem kogo żeby było tak jak oni chcą. A ode mnie się odwal Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Zapobiegajmy! Zabrońmy pielgrzymek 05.08.09, 14:50 bo ich jeszcze TIR rozjedzie ;P lew_konia napisała: > Czekać z decyzją, aż zginie człowiek, jak w Marsylii??? Nie lepiej > zapobiegać, czy raczej lepiej, gdy "mądry Polak po szkodzie"? Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: We Francji katolicy nie sa większością.... 05.08.09, 15:10 to mam nadzieję, że nie wychodzisz z domu, po co prowokować wypadek :))))) Ech... jednak trzeba was leczyć Odpowiedz Link Zgłoś
swinia_spigelmana a kogo francja obchodzi? 05.08.09, 14:45 no chyba zeby nie kupowac ich samochodow i czujnikow predkosci. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: a kogo francja obchodzi? 05.08.09, 15:18 ja bym zadał pytanie, kogo obchodzi Watykan, i dlaczego ma tu tyle zwierzchników/agentów :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
nietyp Kłopoty organizatorów koncertu Madonny. Biurokr... 05.08.09, 14:40 Jesli te terminy sie pokrywaja to trzeba przelozyc święta Wniebowzięcia Najświętszej Maryi Panny na inny dzien,lub miesiac,lub rok... Ps: Czy sa jacys swiadkowie tego "wniebowziecia"?... bo ja tez bym tak chcial... do gory... Odpowiedz Link Zgłoś
dorasia Re: Brawo!!! Nikt jej tu nie chce!!! stara pudern 05.08.09, 14:41 dickers napisał: > nie potrzeba nam w święto narodowe i w święto Matki Boskiej takie > plugastwa!!!!! Jakie qwa "święto narodowe"?! Kościelne młotku, k o ś c i e l n e. Dzięki Bogu, przynajmniej wg Konstytucji Polska jest państwem Ś W I E C K I M. Odpowiedz Link Zgłoś
legrange Kłopoty organizatorów koncertu Madonny. Biurokr... 05.08.09, 14:43 Żadna biurokracja, tylko celowe i świadome działanie katotalibów. To rękoma ZChN,LPR,PiS,PSL,AWS,PO,SLD Watykańczycy osiągają w Polsce wszystko, czego tyko zapragną. Ich zachłanność i apetyty nie mają granic. Ich celem iranizacja i afganizacja Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 oj krew sie bedzie lała 05.08.09, 14:49 legrange napisał: > Żadna biurokracja, tylko celowe i świadome działanie katotalibów. To rękoma > ZChN,LPR,PiS,PSL,AWS,PO,SLD Watykańczycy osiągają w Polsce wszystko, czego > tyko zapragną. Ich zachłanność i apetyty nie mają granic. Ich celem iranizacja > i afganizacja Polski. i to po obydwu stronach, jak tak dalej pójdzie Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 tobie proponuje natomiast wizyte u psychiatry 05.08.09, 14:55 lew_konia napisała: > Kup sobie tampony walnięty moherku Odpowiedz Link Zgłoś
lew_konia Re: tobie proponuje natomiast wizyte u psychiatry 05.08.09, 15:04 Gdzie przyczytałaś, że jestem katolikiem? Odpowiedz Link Zgłoś
freemarsjanin Jak to gdzie? Lew-konia to stara katolicka ksywa.. 05.08.09, 15:06 :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: oj krew sie bedzie lała 05.08.09, 15:05 lew_konia napisała: > Kup sobie tampony Czy to jest właśnie ta legendarna kultura dyskusji, do której nawoływałaś? Tak tylko pytam bo nie mam pojęcia do jakiego poziomu mam się zrównać i jak stromo trzeba pikować...:)) Odpowiedz Link Zgłoś
mangold trafiony/a zatopiony/a 05.08.09, 15:09 :D tw_wielgus napisał: > lew_konia napisała: > > > Kup sobie tampony > > Czy to jest właśnie ta legendarna kultura dyskusji, do której nawoływałaś? Tak > tylko pytam bo nie mam pojęcia do jakiego poziomu mam się zrównać i jak stromo > trzeba pikować...:)) > > Odpowiedz Link Zgłoś
lew_konia Re: oj krew sie bedzie lała 05.08.09, 15:09 Surrealizm yoli13 jest porażający. Odpowiedź była też surrealistyczna, innych jak widzę nie rozumie. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Mój "surrealizm" Ci nie pasował ;D 05.08.09, 15:12 na forach pełno takich jak ty pouczających wszystkich dookoła. Nie musisz jechac na Madonnę. Możesz iśc sobie na mszę. Nikt ci nie zabroni ani nie zaprotestuje. lew_konia napisała: > Surrealizm yoli13 jest porażający. Odpowiedź była też > surrealistyczna, innych jak widzę nie rozumie. > Odpowiedz Link Zgłoś
lew_konia Re: Mój "surrealizm" Ci nie pasował ;D 05.08.09, 15:17 Czy gdziekolwiek w moich wypowiedziach znajdziesz agrumenty "ad personam" mangoldzie? "Uderz w stół, a nożyce się odezwą?" Odpowiedz Link Zgłoś
mangold A ty w moich ? Uderz w stół ?? 05.08.09, 15:19 lew_konia napisała: > Czy gdziekolwiek w moich wypowiedziach znajdziesz agrumenty "ad > personam" mangoldzie? "Uderz w stół, a nożyce się odezwą?" > Odpowiedz Link Zgłoś
lew_konia Re: Mój "surrealizm" Ci nie pasował ;D 05.08.09, 15:28 Widzisz - wolność polega na tym, że nic nie muszę, a wszystko mogę. W granicach prawa oczywiście :) Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Czyli ludzie mogą iśc na Madonne w du*ie mając 05.08.09, 15:31 lamenty katolików ? Prawo im tego nie zabrania lew_konia napisała: > Widzisz - wolność polega na tym, że nic nie muszę, a wszystko mogę. > W granicach prawa oczywiście :) Odpowiedz Link Zgłoś
lew_konia Re: Czyli ludzie mogą iśc na Madonne w du*ie mają 05.08.09, 15:53 Czy organizator zapewnił słuchaczom bezpieczeństwo? Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Czy w jakims kraju z tego powodu 05.08.09, 16:07 koncert się nie odbył ?? Czyli chyba zapewnił Słuchaj byłem w czoraj w kosciele na pogrzebie. wyobrax sobie onio tam gaśnic nie mieli. Czy moge to zgłosiś Strazy pozarnej ? lew_konia napisała: > Czy organizator zapewnił słuchaczom bezpieczeństwo? Odpowiedz Link Zgłoś
lew_konia Re: Czy w jakims kraju z tego powodu 05.08.09, 16:35 W Marsylii się nie odbył. Jaki to kraj? A ultraliberlana Francja! Odpowiedz Link Zgłoś
mangold ale nie z powodów biurokratycznych 05.08.09, 16:59 lew_konia napisała: > W Marsylii się nie odbył. Jaki to kraj? A ultraliberlana Francja! Odpowiedz Link Zgłoś
lew_konia Re: ale nie z powodów biurokratycznych 05.08.09, 17:25 Nie, z powodu śmiertelnego wypadku. Dlatego nie ma się co dziwić SP, że starannie sprawdza wszystkie procedury zanim do wypadku dojdzie. To mądre i roztropne posunięcie. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: oj krew sie bedzie lała 05.08.09, 15:17 Ach...:)) Szkoda ze Salvadore Dali już nie żyje, byłoby wiadomo czemu poświeciłby następny obraz....:) Odpowiedz Link Zgłoś
lew_konia Re: oj krew sie bedzie lała 05.08.09, 15:24 Może nie był to szczyt elegancji, ale potok słów, ścierwo, katol, pojeb.... ustał. Widać pobiegła kupić :) Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: oj krew sie bedzie lała 05.08.09, 15:35 Jak tak sobie pobieżnie przejrzałem posty na tym wątku to generalnie strona "przeciwna" nie pozostała dłużna w podobnym typie słownictwa. Akurat nie jestem osobą wierzącą rozumiem, że należy szanować uczucia ludzi wierzących niemniej dlaczego nie postawić następującego pytania... Czy nie można przenieść Święta Wniebowstąpienia NMP na inny dzień z powodu koncertu Madonny? Wiem że wielu młodych Katolików z przyjemnością poszłoby na ten koncert. Lub: dlaczego podczas mszy wielu księży notorycznie obraża uczucia osób niewierzących nazywając ich zbłąkanymi owcami. Przecież owce to bydło rogate!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mangold a dlaczego nie szanować uczuć ateistów ? 05.08.09, 15:38 twierdzenie że Bóg istnieje obraza moje poczucie zdrowego rozsądku tw_wielgus napisał: > Akurat nie jestem osobą wierzącą rozumiem, że należy szanować uczucia ludzi > wierzących Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: a dlaczego nie szanować uczuć ateistów ? 05.08.09, 15:47 :D dotarliśmy to surrealistycznej granicy absurdu...:)) Generalicja Kk uważa jednostki niewierzące za osobniki podlejszego gatunku co nie przeszkadza im wymagać szacunku dla wiary i praktyk kościelnych. Odpowiedz Link Zgłoś
hardee Re: a dlaczego nie szanować uczuć ateistów ? 05.08.09, 15:49 Tak samo jak twierdzenie, że Bóg nie istnieje obraża takowe poczucie u wszystkich teistów? Takie biadolenie, że wszystko co teistyczne obraża biednych ateistów dziwi mnie bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold A nie dziwi cię biadolenie ze koncert 05.08.09, 15:54 Madonny obraża uczucia religijne katolików ? hardee napisał: > Tak samo jak twierdzenie, że Bóg nie istnieje obraża takowe poczucie u wszystki > ch teistów? Takie biadolenie, że wszystko co teistyczne obraża biednych ateistó > w dziwi mnie bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
hardee Re: A nie dziwi cię biadolenie ze koncert 05.08.09, 16:03 Póki co to zaprotestowała straż, a organizator sam przyznał się do zaniechania. Katolicy, a własciwie instytucja kościoła może się oburzać co najwyżej o to, że jej podopieczni wezmę udział w koncercie zamiast we mszy, i wcale ich apelu nie popieram. Ale wyciąganie argumentów obustronnych, takich jak zdrowy rozsądek, nie wnosi do dyskusji nic... Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Fanatyczni katolicy biadola juz od miesiąca 05.08.09, 16:08 a ja w swoim poście próbowałem wejścw ich buty zeby zobaczyc jak się cuja majac syndrom oblezonej twierdzy, nie zazdroszczę ;P hardee napisał: > Póki co to zaprotestowała straż, a organizator sam przyznał się do zaniechania. > Katolicy, a własciwie instytucja kościoła może się oburzać co najwyżej o to, ż > e jej podopieczni wezmę udział w koncercie zamiast we mszy, i wcale ich apelu n > ie popieram. > > Ale wyciąganie argumentów obustronnych, takich jak zdrowy rozsądek, nie wnosi d > o dyskusji nic... Odpowiedz Link Zgłoś
hardee Re: Fanatyczni katolicy biadola juz od miesiąca 05.08.09, 16:16 > nie zazdroszczę ;P To do mnie? I tym bardziej Cię nie rozumiem: z jednej strony masz problem, że "katole" Ci się naprzykrzają swoimi apelami, itp, a z drugiej strony sam próbujesz "wejść w ich buty"... Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Chcę zobaczyć jak to jest byc naprawde 05.08.09, 16:19 porąbanym :D musze wszystkiego doswiadczyć buahahah hardee napisał: > > nie zazdroszczę ;P > > To do mnie? > > > I tym bardziej Cię nie rozumiem: z jednej strony masz problem, że "katole" Ci s > ię naprzykrzają swoimi apelami, itp, a z drugiej strony sam próbujesz "wejść w > ich buty"... Odpowiedz Link Zgłoś
hardee Re: Chcę zobaczyć jak to jest byc naprawde 05.08.09, 16:29 Musisz w takim razie stać się porąbanym... Ale w tym wszystkm nie chodzi o to kto w co wierzy, tylko o to, że ktoś, w imię własnych przekonań, próbuje wywrzeć wpływ na ludziach, których te przekonania nie dotyczą. Tak więc wystarczy, że zaczniesz nawoływać do zamknięcia kościołów. Odpowiedz Link Zgłoś
menx prosta sprawa i tyle obłudy 05.08.09, 16:34 O co tyle krzyku? Jeśli organizator jest TAKI PROFESJONALNY to dlaczego nie dostarczył podstawowych dokumentów do wydania decyzji przez straż ? Dokumenty takie to najważniejsza rzecz i podstawowa wiedza którą organizator musi posiąść żeby sprawnie przygotować imprezę. Względy pożarowe i bezpieczeństwa wymagają przestrzegania procedur, nie jest ważne czy na koncercie jest Pavarotti czy madonna czy królik bugs, jeśli coś stanie to potem Ci sami krzykacze co tu na forum plumkają i szukają spisków katolicko prawicowych będą szukać winnych np. w straży pożarnej, dlaczego wydała zgodę skoro nie były spełnione wymogi formalne. Będzie komisja śledcza itp, itd... Prawda jest taka że organizator dał ciała i zaniedbał przygotowania. I teraz ma WIEEEELKIIIII PROBLEM... Odpowiedz Link Zgłoś
lew_konia Re: oj krew sie bedzie lała 05.08.09, 15:44 Nie, no wszystko można. Można też przenieść święto Bożego Narodzenia, tak jak można było ze Świętego Mikołaja z Mirry zrobić coca-colowego krasnoluda. Tylko, czy to nie jest właśnie surrealizm? W mrocznych czasch komuny do przedszkoli przychodził biskup w tiarze z pastorałem. Dzisiaj przychodzi Mr. MerryChristmasHoHoHo :))) Gdzie tutaj dominacja KK? Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: oj krew sie bedzie lała 05.08.09, 15:52 Dominacja wyrażona jako narzucanie własnego światopoglądu. Posłużyłem się ulubionym przez Ciebie środkiem artystycznym aby przedstawić Ci trochę inny punkt widzenia niż ten do którego jesteś tradycyjnie przywiązana. Jedna ze stron wymaga szacunku i ustępstw bo wiara jest darem Boga a zatem tak należy czynić. Strona kościelna jest głucha na argumenty, jest skostniała i dogmatyczna. Dochodzą do tego moherowe oszołomy jak np. chociażby te skupione w lidze przyjaciół Romana i mamy przeniesienie sacrum tam gdzie jest miejsce profanum. Państwo musi być neutralne światopoglądowo a chyba nie powiesz ze w chwili obecnej jest. Odpowiedz Link Zgłoś
oserwato-reromano O-d-rydzyka to robota 05.08.09, 14:44 Pewnie O-D-RYDZYK maczał w tym palce i obiecał strażakom moherową wyściółkę pod kaski - a oni poszli na to, jak na lato - za "położenie" koncertu madonny. Odpowiedz Link Zgłoś
zdr1 Te polityczne naciski to z ambasady USA? 05.08.09, 14:46 Te polityczne naciski, ktorym mieli nie ulegac to z ambasady USA? :) Odpowiedz Link Zgłoś
freemarsjanin Katoliccy polscy strazacy bronia wiary ojcow! 05.08.09, 14:50 Niech zyje Polska Katolicka Ochotnicza Straz Pozarna IV RP (PKOSPRz)!!! Tylko ona i nasz Ojciec Erektor, pasterz trzody torunskiej, obronia nas, Mesjaszy Europy, przed zalewem zachodniej herezji!!! Odpowiedz Link Zgłoś
freemarsjanin Wstydz sie synu! Ojciec Erektor rzuci urok 05.08.09, 14:55 na Ciebie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
fizykoterapeuta Re: Nie biurokracja, tylko 05.08.09, 16:49 szkoda, że tobie słownik ortograficzny nie namieszał... Odpowiedz Link Zgłoś
bergman1 bezwględny zakaz wejścia dla osób w beretach 05.08.09, 14:54 z antenką. Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: Brawo!!! Nikt jej tu nie chce!!! stara pudern 05.08.09, 14:57 Ci ktorzy kupili bilety chyba jednak chca... Odpowiedz Link Zgłoś
mangold fanatycy mysla że wiedzą lepiej 05.08.09, 15:14 elucidator napisał: > Ci ktorzy kupili bilety chyba jednak chca... > Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: Fajnsztajn a jakby dziwka szczala na tore te 05.08.09, 15:06 Co za nowosc: To nowy ambasador USA w Polsce zaczal juz urzedowac? I prezydent zdazyl juz od niego przyjac listy uwierzytelniajace? Niebywale. Odpowiedz Link Zgłoś
marcinblonie Czy ten kraj i jego władze... 05.08.09, 15:09 muszą nas ciągle i wszędzie kompromitować. Tyle na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
plus_minus_zero cienki cosik ten Bog, bidula jezeli sobie 05.08.09, 15:16 bez strazy pozarnej i biurokratow poradzic nie moze! Odpowiedz Link Zgłoś
plus_minus_zero przeciez wystarczyloby zeby sie posliznela 05.08.09, 15:20 na skorce od banana albo na jakiejs prezerwatywie.. Odpowiedz Link Zgłoś
dzakarta Kłopoty organizatorów koncertu Madonny. Biurokr... 05.08.09, 15:21 Dla oszołomów i moherków spod radyjka "ma-ryja" dobry jest tylko chórek przykościelny z rydzykowatej parafii z Podkarpacia. Polska Iranem Europy ! Odpowiedz Link Zgłoś
j23plpol dzakarta 05.08.09, 15:33 Jeśli podczas ewakuacji zginą ludzie, to moherowcy mogą zacząć stanowić większość, co mnie akurat bardzo martwi. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Kolejna ,,kabała'' PO i Tuska ale.... 05.08.09, 15:22 Madonna znana kabalistka(jak Rodowiczowa i inne pudernice) Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Ammanasunta, spojrzyj do lustra zanim nazwiesz 05.08.09, 16:15 jakąś kobietę pudernicą. Jak w lustrze zobaczysz stare, sfatygowane pudło, to sama siebie się wystraszysz:) Odpowiedz Link Zgłoś
j23plpol Odp. się od Straży, bo ma rację 05.08.09, 15:25 "drogi ewakuacyjne pokrywają się z drogami dojazdowymi dla służb ratunkowych, organizator nie podał też, ile osób będzie w poszczególnych sektorach" Debilna maso, przekładając to na język zrozumiały dla takiej bandy idiotów jak wy - tysiące ludzi będą tratowane podczas ucieczki przez pojazdy Straży, Pogotowia, Policji i innych służb. Tak, kretyni. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Odp. się od Straży, bo ma rację 05.08.09, 15:38 jakoś poprzednie koncerty się odbywały, więc kto tu jest idiotą? Ty czy straż podać do sądu za narażenie utraty śmierci w czasie poprzednich koncertów :))))) Ale wyszedłeś na.... sam wiesz kogo ;) Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Odp. się od Straży, bo ma rację 05.08.09, 15:41 > podać do sądu za narażenie utraty śmierci Korekta: "...oczywiście utraty życia..." Odpowiedz Link Zgłoś
j23plpol Cillian1 05.08.09, 15:41 Odbywały się, bo zapewne nie zostały złamane przepisy o bezpieczeństwie imprez masowych, nie przyszło Ci to do łba bezmyślnego?:) cillian1 napisał: > jakoś poprzednie koncerty się odbywały, więc kto tu jest idiotą? Ty czy straż > podać do sądu za narażenie utraty śmierci w czasie poprzednich koncertów :))))) > Ale wyszedłeś na.... sam wiesz kogo ;) Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Cillian1 05.08.09, 15:43 to teraz co, niby jedyna wpadka, daruj sobie, bo wychodzisz na nie mającego łba ;) Bo organizator dostał zaćmienia, i zapomniał. Odpowiedz Link Zgłoś
j23plpol Re: Cillian1 05.08.09, 15:46 Wyznaczanie oddzielnych dróg ewakuacyjnych i dojazdowych to abc bezpieczeństwa imprez masowych, a tak przy okazji - ja wcale nie twierdzę, że Kościół tego nie wykorzystał, ale organizator, jeśli to prawda co pisze GW - dał nieźle ciała. Myśl samodzielnie. cillian1 napisał: > to teraz co, niby jedyna wpadka, daruj sobie, bo wychodzisz na nie mającego łba > ;) Bo organizator dostał zaćmienia, i zapomniał. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Myślę 05.08.09, 15:49 Bo nijak ma się to do dróg, nigdy ich przedtem nie było, bo stadion się nie zmienił. Więc węszę spisek. I wkurzasz mnie, bo bronisz tego "spisku" podniecając się jakąś strażą. Jak będzie tragedia, to przy naszych służbach i ich przygotowaniu masa ludzi zginie. A biurwy muszą coś robić ;) Takie są fakty. Odpowiedz Link Zgłoś
j23plpol Nie myślisz 05.08.09, 15:52 Podczas każdej imprezy masowej wyznacza się oddzielne drogi do ewakuacji i tzw. pożarowe, dla dojazdu służb. Ku..., może to i spisek, nie wiem. Ale ta "jakaś tam" Straż paru ludzi juz uratowała, więc może lepiej dmuchać na zimne. A że Kościół maczał w tym palce, to bardzo prawdopodobne. cillian1 napisał: > Bo nijak ma się to do dróg, nigdy ich przedtem nie było, bo stadion się nie > zmienił. Więc węszę spisek. I wkurzasz mnie, bo bronisz tego "spisku" > podniecając się jakąś strażą. Jak będzie tragedia, to przy naszych służbach i > ich przygotowaniu masa ludzi zginie. A biurwy muszą coś robić ;) Takie są fakty > . Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Nie myślisz 05.08.09, 16:04 > Podczas każdej imprezy masowej wyznacza się oddzielne drogi do > ewakuacji i tzw. pożarowe, dla dojazdu służb. Ale to tylko formalność, więc teraz prowokacja Kk i tyle, innej opcji nie widzę, a Pawlaka to bym za jaja powiesił, za te jego służby :))))) Kiedy zacznie im płacić kościół niech wymaga, teraz wara im!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
j23plpol Cillian1 proszę Cię 05.08.09, 16:07 Tak, to jest formalność. Ale bardzo ważna. Te "służby" uratowały już niejednokrotnie wielu ludzi, więc nie pluj na nie. Ale co do sedna - tak, to może być tylko wymówka czy jak Ty to nazywasz prowokacja. Acha - drogi wyznacza organizator w porozumieniu ze służbami, ale to trzeba zrobić cillian1 napisał: > > Podczas każdej imprezy masowej wyznacza się oddzielne drogi do > > ewakuacji i tzw. pożarowe, dla dojazdu służb. > > Ale to tylko formalność, więc teraz prowokacja Kk i tyle, innej opcji nie widzę > , > a Pawlaka to bym za jaja powiesił, za te jego służby :))))) Kiedy zacznie im > płacić kościół niech wymaga, teraz wara im!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Cillian1 proszę Cię 05.08.09, 16:15 Ja wiem, że trzeba dopełnić formalności. Ale ty to ubierasz w olbrzymią rangę. Niepotrzebnie podkładasz się pod krytykę, teraz na pewno wszystko podpiszą - strażacy. Po naciskach z GÓRY, tylko sobie smrodu koło doopy zrobili, bo organizator to nie jakiś kolo z remizy strażackiej co załatwia tanie wino i sprzęt grający ;) Odpowiedz Link Zgłoś
j23plpol Możliwe 05.08.09, 16:20 Bo widzisz, ja byłem kiedyś w Brazylii na koncercie, gdzie zapalił sie stadion i kilkunastu ludzi spaliło się żywcem. Raczej nie chciałbym juz nigdy czegoś takiego oglądać. "Kolo z remizy strażackiej co załatwia tanie wino i sprzęt grający ;). Nie rozumiem Cię. To jest Twój obraz strażaka? Mój nie, bo mi kiedyś babkę z pożaru uratowali, więc zmieniłem stosunek do nich. Uwierz mi że to ludzie którzy wlasne życie poświęcają. A że mają teraz dzięki "naciskom" przejebane, to prawda. cillian1 napisał: > Ja wiem, że trzeba dopełnić formalności. Ale ty to ubierasz w olbrzymią rangę. > Niepotrzebnie podkładasz się pod krytykę, teraz na pewno wszystko podpiszą - > strażacy. Po naciskach z GÓRY, tylko sobie smrodu koło doopy zrobili, bo > organizator to nie jakiś kolo z remizy strażackiej co załatwia tanie wino i > sprzęt grający ;) Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Możliwe 05.08.09, 16:26 > chciałbym juz nigdy czegoś takiego oglądać. mam nadzieję, że nie będziesz musiał ;) > Nie rozumiem Cię. To jest Twój obraz strażaka? chodziło mi o jego prestiż i doświadczenie, nie to co napisałeś, ten koleś z remizy nie jest strażakiem, to biznesmen :) > Uwierz mi że to ludzie którzy własne życie poświęcają. Wierzę, sam mam brata ratownika, często ma z nimi do czynienia. I mam do nich szacunek, ale nie do ich zwierzchników, którzy tu dali ciała i chyba celowo opóźniają :( > mają teraz dzięki "naciskom" przejebane, to prawda. czyli da się z tobą dogadać :))))) Pozdro ;) Odpowiedz Link Zgłoś
j23plpol Da się. Pełna zgoda. 05.08.09, 16:32 Acha, tak na marginesie ja jestem prawosławny i religii nie używam jako oręża nienawiści w stosunku do innych. To kto w co wierzy - jego sprawa. Pozdro. cillian1 napisał: > > chciałbym juz nigdy czegoś takiego oglądać. > > mam nadzieję, że nie będziesz musiał ;) > > > Nie rozumiem Cię. To jest Twój obraz strażaka? > > chodziło mi o jego prestiż i doświadczenie, nie to co napisałeś, ten koleś z > remizy nie jest strażakiem, to biznesmen :) > > > Uwierz mi że to ludzie którzy własne życie poświęcają. > > Wierzę, sam mam brata ratownika, często ma z nimi do czynienia. I mam do nich > szacunek, ale nie do ich zwierzchników, którzy tu dali ciała i chyba celowo > opóźniają :( > > > mają teraz dzięki "naciskom" przejebane, to prawda. > > czyli da się z tobą dogadać :))))) Pozdro ;) Odpowiedz Link Zgłoś
j23plpol Re: Jakby nie patrzec: wojna pachnie 05.08.09, 15:32 Wojną polsko-polską o przeżycie podczas ewakuacji, babusz. Odpowiedz Link Zgłoś
zebrzec Kłopoty organizatorów koncertu Madonny. Biurokr... 05.08.09, 15:33 a mi wisi...kolejna po jacksonie pseudogwiazda popu. Może nie przyjezdzac.. Odpowiedz Link Zgłoś
marco1868 Re: Kłopoty organizatorów koncertu Madonny. Biuro 05.08.09, 15:41 ciekawy jestem gdyby tak B16 miał wylądować w warszawie, a opinia straży pożarnej byłaby taka sama jak w sprawie koncerty Madonny, czy też byłbyś tego samego zdania Odpowiedz Link Zgłoś
j23plpol Re: Kłopoty organizatorów koncertu Madonny. Biuro 05.08.09, 15:42 Bezpieczeństwo jest tak samo ważne w każdym przypadku marco1868 napisał: > ciekawy jestem gdyby tak B16 miał wylądować w warszawie, a opinia straży > pożarnej byłaby taka sama jak w sprawie koncerty Madonny, czy też byłbyś tego > samego zdania Odpowiedz Link Zgłoś
the_rapist Stosowac te przepisy konsekwentnie. 05.08.09, 15:35 Ciekawe czy tak skrupulatnie bedzie sie sprawdzac wszystkie zabezpieczenia p-pozarowe i drogi ewakuacyjne z okazji spedow czestochowskich. Odpowiedz Link Zgłoś
j23plpol Racja, rapist. 05.08.09, 15:37 Powinno się. To dotyczy kazdych imprez masowych. Spedy czestochowskie tez takimi są. the_rapist napisał: > Ciekawe czy tak skrupulatnie bedzie sie sprawdzac wszystkie zabezpieczenia > p-pozarowe i drogi ewakuacyjne z okazji spedow czestochowskich. Odpowiedz Link Zgłoś
jacutin Kłopoty organizatorów koncertu Madonny. Biurokr... 05.08.09, 15:39 Sytuacja typowa dla wszystkich bananowych republik. Najpierw nieudolna, skorumpowana administracja nie potrafi się dogadać z organizatorem, po czym w ostatniej chwili najwyzsze władze muszą wkraczać, aby zażegnać kryzys. No cóż: jaka władza, taka skala problemów, które musi rozwiązać. Odpowiedz Link Zgłoś
j23plpol Re: Kłopoty organizatorów koncertu Madonny. Biuro 05.08.09, 15:44 Jeśli mieliby ginąć ludzie, to może i lepiej że się nie dogadali. jacutin napisał: > Sytuacja typowa dla wszystkich bananowych republik. Najpierw nieudolna, > skorumpowana administracja nie potrafi się dogadać z organizatorem, po czym w > ostatniej chwili najwyzsze władze muszą wkraczać, aby zażegnać kryzys. No cóż: > jaka władza, taka skala problemów, które musi rozwiązać. Odpowiedz Link Zgłoś
j23plpol PSP a Kościół 05.08.09, 15:39 Nie wiem czy kościół posługuje się PSP czy nie, ale jeśli ludzie będą tratowani podczas ewakuacji przez służby bo drogi ewakuacyjne i przejazdowe się pokrywają, to chyba nie jest dobrze, no nie? Odpowiedz Link Zgłoś
munkela Strazacy przestraszyli sie swojego kapelana czy 05.08.09, 15:41 tez Nycza? "Ktoś miał ostrzegać urzędników, by ci nie ulegali politycznym naciskom." Ciekawe kto to byl. "Tak doświadczony organizator, jak Live Nation na pewno zna obowiązujące w Polsce przepisy. Wynika z nich jasno, co należy zrobić, by otrzymać zgodę władz na organizację koncertu - mówi portalowi Gazeta.pl Marcin Ochmański, zastępca rzecznika prasowego Urzędu Miasta." Skoro tak to znacz, ze postawiono nowe wymagania. Kto je wymyslil? Odpowiedz Link Zgłoś
j23plpol Munkela 05.08.09, 15:48 Z tego tekstu nie wynikają żadne nowe wymagania, a tylko to że Live Nation nie spełnił dotychczasowych. munkela napisała: >> "Tak doświadczony organizator, jak Live Nation na pewno zna > obowiązujące w Polsce przepisy. Wynika z nich jasno, co należy > zrobić, by otrzymać zgodę władz na organizację koncertu - mówi > portalowi Gazeta.pl Marcin Ochmański, zastępca rzecznika prasowego > Urzędu Miasta." > > Skoro tak to znacz, ze postawiono nowe wymagania. Kto je wymyslil? > > Odpowiedz Link Zgłoś