ja.ja222 Wyznania paparata 14.08.09, 08:04 Ja takiego gó...jada z miejsca bym odstrzelił bez względu na konsekwencje. Odpowiedz Link Zgłoś
kretynofil Ale dlaczego? 14.08.09, 08:12 Zrozum: to jest rodzaj gry - ryje kreuja sie na porzadnych ludzi, a paparat musi tak ryja rozkminic, zeby ustrzelic go jak szaleje... Gdyby wspomniany ryj od ciezarnej zony nie slodzil w kolorowej prasie, to by go paparaci nie pilnowali. Czasem jedni czasem drudzy sa na gorze. Ot, gra pozorow. Nie ma sie co wsciekac... Odpowiedz Link Zgłoś
jestembond Re: Ale dlaczego? 14.08.09, 09:06 kretynofil napisał: > Zrozum: to jest rodzaj gry - ryje kreuja sie na porzadnych ludzi, a paparat mus > i tak ryja rozkminic, zeby ustrzelic go jak szaleje... Prawo zezwala na publikacje zdjęć osob powszechnie znanych podczas działań związanych z prowadzeniem przez nich działalności (z której są znani). Z tego powodu zdjęcia "domowe" zawsze przepadają przed sądem - jednak fotki kogoś kto oficjalnie "kocha rodzinę" i promuje "tradycyjny model rodziny" jak idzie na lewiznę z jakąś dupeczką, są już legalne... Odpowiedz Link Zgłoś
mortimerx1 Re: Wyznania paparata 14.08.09, 09:51 witam a ja tam wogóle wprowadziłbym zakaz fotografowania i publikacji zdjęć osób bez ich zgody!!!!!!!!!dość tego rozpasania panów fotografów i redaktorów!!!! wyjątek miałby dotyczyć tylko polityków i ludzi pełniących funkcje publiczne (z wyłączenem ich życia prywatnego)oraz fotografi dokumentujących przestępstwo lub wykroczenie! Odpowiedz Link Zgłoś
czerwony-ruski-pedal promujesz fotki typu 14.08.09, 15:27 Donald przecina wstęgę na nowej autostradzie, lub Jarek otwiera nowe przedszkole, w du*ie mam takie zdjęcia Odpowiedz Link Zgłoś
madznun Naprawdę? Hipokryta! 14.08.09, 15:53 A dlaczego? Wszystko zamieść pod dywan? Dlaczego nie chcesz się pokazać, przecież wychodzisz na ulicę, chodzisz na mecze, na basen, plażę i widzą Cię tysiące ludzi?! Chyba, że nie wychodzisz sam, z rodziną, czy ze znajomymi z domu? Dlaczego? Nie jesteś doskonały? Nikt doskonały nie jest. Pokochaj siebie, pokochaj swoje ciało i zachowuj się godnie. Co Ci szkodzi takie zdjęcie zrobione na ulicy? Możesz się pochwalić, że byłeś w gazecie, albo internecie. Żaden paparazzo nie będzie się Tobą interesował, więc dlaczego chcesz wprowadzić zakaz fotografowania i publikacji zdjęć? Zgoda na piśmie z numerem dowodu osobistego, adresu i może jeszcze numeru konta, na które fotograf ma wpłacić odpowiednią kwotę? A tak na koniec. Jak w przyszłości staniesz się osobą publiczną, to te "dawne" Twoje zdjęcia nie będa aktualne? Będą! Jeżeli coś masz "na sumieniu", to i tak wszystko wylezie. Zdradzą Cię nie paparazzi, ale najbliżsi. Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Wyznania paparata 14.08.09, 08:10 Doczytalam do miejsca w ktorym napisali, ze tabloidy wisza w MCDonaldach. Wyborcza tez tam wisi... POza tym nuuuda. Trzeba miec nudne zycie zeby tak sledzic innych. Odpowiedz Link Zgłoś
zbyfauch Re: Wyznania paparata 14.08.09, 08:11 A cóż takiego świetnego w tym artykule? Czyta się jak podkolorowany wywiad z grypsującym kryminalistą. Odpowiedz Link Zgłoś
kretynofil Widzisz, swietne jest to... 14.08.09, 08:20 ...ze stylizowany jezyk pozwala sie wczuc w role takiego czlowieka, ktorymi z reguly sie pogardza. Oczywiscie, tutaj "ryjami" byly "scierwojady", ktore slodzily ile popadnie (ze tego a tego sie nie robi, ze by zrezygnowali z publikacji jakby ryj zaplacil ze wzgledu na ciezarna zone). Niemniej jednak jest to fajne - Robin Hoodem dwudziestego pierwszego wieku jest paparazzi, lasem Sherwood - kurorty dla VIPow, a szeryfem z Nottingham - naczelny Gali, symbolizujacy zaklamanie mediow. Jak dla mnie jest to przewrotny, chociaz zabawny obrazek :) To taka proba odgrzania etosu kryminalisty o wielkim sercu - mozesz tego nie lubic, ale musisz przyznac ze jest w tym cos romantycznego :) Odpowiedz Link Zgłoś
szalapin Wyznania paparata 14.08.09, 08:14 Kilka zdjęc w tabloidzie nikomu jeszcze nie zniszczyło kariery. Za to Gazeta Wyborcza zniszczyła wiele już osób "w białych rękawiczkach" za rzucając antysemityzm,homofobię,tworzenie państwa wyznaniowego itd. Niczym się nie różnicie. Paparazzi wobec was tzw.dziennikarze to dżentelmeni. Odpowiedz Link Zgłoś
szechteroff GW-niana w "bialych rekawiczkach" 14.08.09, 08:21 raczej z lopata w walonkach :))) Odpowiedz Link Zgłoś
maxik-g Czemu pisdzielcom wszystko się z gównem kojarzy? 14.08.09, 11:26 Macie tam jakiegoś naczelnego koprofila, czy jak? Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: Wyznania paparata 14.08.09, 13:07 szalapin napisał: > Kilka zdjęc w tabloidzie nikomu jeszcze nie zniszczyło kariery. > Za to Gazeta Wyborcza zniszczyła wiele już osób "w białych > rękawiczkach" za rzucając antysemityzm,homofobię,tworzenie państwa > wyznaniowego itd. Niczym się nie różnicie. Paparazzi wobec was > tzw.dziennikarze to dżentelmeni. w Polsce kogos zniszczono piszac, ze tworzy panstwo wyznaniowe??? chyba sie pomylles i chciales napisac "wykreowano". Odpowiedz Link Zgłoś
mol_chemiczny Re: Wyznania paparata 14.08.09, 13:29 Co się do "Wyborczej" przyczepiłeś, to przedruk z "Polityki", i to nawet nie na stronie GW. > Kilka zdjęc w tabloidzie nikomu jeszcze nie zniszczyło kariery. > Za to Gazeta Wyborcza zniszczyła wiele już osób "w białych > rękawiczkach" za rzucając antysemityzm,homofobię,tworzenie państwa > wyznaniowego itd. Niczym się nie różnicie. Paparazzi wobec was > tzw.dziennikarze to dżentelmeni. Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: Wyznania paparata 14.08.09, 14:59 Bo to wyborczofob. Taki wszędzie dopatrzy się spisku Michnika. Olać. Nie trącać butem, bo zaśmierdzi. Odpowiedz Link Zgłoś
szechteroff Re: Czy ten "ryj" to np. Donek? 14.08.09, 08:15 Szechter, Z jakiego kibucu ty tych pajacow co "wykombinowali" ten "test" bierzesz?? Zmienilem go z odpowiedziami z "X" zeby to mialo sens. Shalom Odpowiedz Link Zgłoś
szechteroff Ojciec, nareszcie! Scyzorykiem chrzczony? 14.08.09, 08:16 .. Bo mnie sie udalo ... Odpowiedz Link Zgłoś
snebuk Wyznania paparata 14.08.09, 08:20 Taa najlepsze są typki na ulic co widzą gostka z aparatem, to już dla nich paparazzi. Nieraz się z tym spotkałem i niejeden raz mnie tak nazwał (choć moje zajęcie bardzo odbiega od wyżej wymienionej profesji ) Odpowiedz Link Zgłoś
kim-lan-san Re: Wyznania paparata 14.08.09, 08:20 Piękne. Wspaniale obnaża hipokryzję naszych "elyt" i społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
nik-jednorazowy ... i kurew z aparatami też. jedni warci drugich. 14.08.09, 11:25 Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.a.f.z.e.r.o Wyznania paparata 14.08.09, 08:25 Fajnie napisany artykuł. I szczery - nikt nie ukrywa że chodzi o misję, lecz po prostu o kasę. Zresztą paparaty historii nie piszą, ale redaktorzy. Jakby się postarali to i z paru zdjęć papieża by gorszący temat zrobili. Ale to nie jest ryj na topie. Odpowiedz Link Zgłoś
bogumil.bogumil Co to jest za język? 14.08.09, 08:33 Taki bełkot, którzy niektórzy nazywają zawodowym slangiem, powinien być karany publiczną chłostą Odpowiedz Link Zgłoś
spyderr Re: Co to jest za język? 14.08.09, 09:42 Jaki slang? Znam mnostwo zawodowych fotografow i nikt nie uzywa takiego jezyka. Odpowiedz Link Zgłoś
bogumil.bogumil Re: Co to jest za język? 14.08.09, 10:07 Ale to przecież nie jest fotograf, tylko człowiek co siedzi na drzewach i grzebie w śmietnikach Odpowiedz Link Zgłoś
korzkwy Re: Co to jest za język? 14.08.09, 23:53 Wygląda mi na to, że Autorka pozwoliła się popisywać żargonem któremuś z "fotografów", robiąc przy tym maślane oczy, a potem probowała zapisać to, co usłyszała między jednym, a drugim kufelkiem. Cóż - zawód jak każdy, w końcu podglądactwo jest ludzką przywarą, chociaż to raczej mało szlachetne zajęcie. Skoro jednak jest popyt... Martwi mnie tylko "POLITYKA", która zawsze trzymała poziom, a tu nagle taki tabloidowy, lekko cuchnący ściek - i to w damskim wykonaniu! Państwo Redaktorzy (...i Sabo) - nie idźcie tą drogą! Odpowiedz Link Zgłoś
affera123 Paparaci i tabloidy są dla ryja jak tlen 14.08.09, 08:34 I czemu się tak unosisz? Nie rozumiesz, że to rodzaj masochizmu? Takie Cichopki i Mandaryny wręcz błagają tabloidy o uwagę, a paparatków o fotki, bo bez nich społeczeństwo zapomniałoby kim są, gdyż nie mają żadnych dokonań, które pozwoliłyby im na uczciwe zaistnienie w mediach. Więc robią pozorowane ruchy, byleby tylko o nich pisano, co a nóż-widelec TVN zaprosi do "TzG" albo Polsat się upomni? Dlaczego nie fotografują Krystyny Jandy, Janusza Gajosa inaczej niż na rozdaniu nagród w Gdyni czy na Festiwalu w Kazimierzu Dolnym? Bo są to gwiazdy wielkiego formatu, nie uwikłane w skandale, które mają wiele do powiedzenia w kwestiach sztuki, a nie wywlekają brudów, żeby byle szmatławce onanizowały się wraz z czytelnikami ich prywatnym życiem. Jest też kategoria ludzi, którzy nie zabraniają paparatom robienia fotek, a wiadomo, co nie zabronione, mniej cieszy. Ponadto nie ma się co roztkliwiać nad losem pseudo gwiazdek serialowych, które bez kolorowych gazet i wywiadów o tematyce zapchanej kiszki stolcowej nie istnieją. I tyle w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
luksusowy_yacht Wyznania paparata 14.08.09, 09:00 ryj, alez trafne okreslenie na nasze pseudogwiazdy :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
tersta Wyznania paparata 14.08.09, 09:17 Chamówa. Typowo polacka. Typowo katolicka. Ciekawe, czy tego dziś uczą dzieci na lekcjach religii katolickiej? Bo paparaty to przecież w większości nie seniorzy. Odpowiedz Link Zgłoś
aniorek Re: Wyznania paparata 14.08.09, 09:43 Taka chamowa jest wszedzie, wiec nie ma ona nic wspolnego z polactwem, czy katolicyzmem. Jak juz Kazimierz spiewal - wszyscy artysci to prostytutki. Sami leca sie skarzyc do tabloidow. Nawet Lisowi sie zdarzylo. Odpowiedz Link Zgłoś
ctbenski Co to za jezyk? Protestuje! 14.08.09, 09:26 Oraz pokazuje autorowi jawne fuck na wypizdziurze na 200 kucykow benski Odpowiedz Link Zgłoś
marych To z Jakubowską było ustawione 14.08.09, 09:43 przyznali to nawet później w redakcji SE Odpowiedz Link Zgłoś
curious2003 nie chce mi sie tego czytac 14.08.09, 09:52 prawda jest taka, ze ryje, papaaparati i finalny odbiorca plotkojad zyja w symbiozie. tylko, ze kase zgarniaja gwiazdopodobni, a taki scierwojad jest tylko pod to podczepiony i chce troche uszczknac z tortu. a ci co zywia sie plotkami tylko sponsoruja to cale towarzystwo. Odpowiedz Link Zgłoś
pyosalpinx Re: Co to za język?? 14.08.09, 10:16 to tak prymitywnie napisane, zeby i gownojad zrozumial. Odpowiedz Link Zgłoś
stephka Re: Co to za język?? 14.08.09, 11:16 Taki artykuł to w NIE a nie w polityce... jężyk naprawdę zostawia wiele do życzenia... szczególnie w miesięczniku tej klasy co POLITYKA.. no ale moda sie zmienia Odpowiedz Link Zgłoś
jorge.martinez Re: Co to za język?? 14.08.09, 13:22 stephka napisała: > Taki artykuł to w NIE a nie w polityce... > jężyk naprawdę zostawia wiele do życzenia... szczególnie w > miesięczniku tej klasy co POLITYKA.. > no ale moda sie zmienia Po co się wypowiadasz, skoro nie jesteś czytelnikiem Polityki? To tygodnik, a nie miesięcznik. Odpowiedz Link Zgłoś
stephka czepiasz się... 24.08.09, 22:06 czepiasz się przejęzyczyłam się... ...no i mamy wolność słowa :D więc mogę wyrazić swoja opinię Odpowiedz Link Zgłoś
damsob Re: Co to za język?? 14.08.09, 11:26 Po dwóch akapitach odechciało mi się czytania. Obrzydliwy ton i język "artykułu". Zresztą tematyka też obrzydliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
pyosalpinx Dobry artykul...paparatow polubilem 14.08.09, 10:14 ... juz jako dziecko (choc wtedy jeszcze nie swiadomie)a czasach gdy kwitl komunizm i nie bylo jeszcze paparatow, kiedy mama, ktora pracowala wtedy w jednym z orbisowskich hoteli opowiadala mi o niechlujnie ubranych, arogancko zachowujacych sie "artystach" z Vox, Wodeckim etc.. Gwoli scislosci wspomne, ze zdarzali sie ludzie kulturalni...jak np. Anna German, ktora potrafila przywitac sie rowniez z babcia toaletowa. Zamach Rydzyka na moherowe portmonetki Odpowiedz Link Zgłoś
makakson "Ryje" i paparazzi są jak świnia i tasiemiec 14.08.09, 10:21 Nie mogą żyć bez siebie na wzajem Odpowiedz Link Zgłoś
otis_tarda Wyznania paparata 14.08.09, 10:33 Iii, panie, jakie paparazzi? Już rzeczywiście, nazwa paparat pasuje bardziej, bo do zachodniego dziennikarstwa brukowego mają się tak jak wyrób czekoladopodobny do czekolady. Prosty przykład: z samej statystyki wynika, że nasi celebryci muszą się szprycować nie tylko wódą - a widział kto kiedy artykuł, w którym, mniejsza o to, słusznie czy nie, sugerowanoby że celebryta jest zaćpany? Odpowiedz Link Zgłoś
substantiv Chamstwo w sieci 14.08.09, 10:34 Po przeczytaniu artykułu się okazuje, ze chamstwo w sieci to medialny lub co najmniej odizolowany twór, chamstwo to życie i język codzienny. + + + Miałbym pewne rozwiązanie, ale ono nie pasuje do tego problemu. <°♫)))))>< Odpowiedz Link Zgłoś