18261826www Re: Wałęsa: Walentynowicz robiła więcej złego dla 18.08.09, 13:39 Walesa ma racje! ja tez tak uwazam, a Bolka wymyslono dla debili. Odpowiedz Link Zgłoś
aplus SB = "Solidarnosc Bolka" wiec b. dobrze ze zrobila 19.08.09, 22:46 zle pani Walentynowicz i chwala jej za to. Bolek myslal ze sie uda. Cholerny "zwiazkowiec" z SB-eckiej motorowki. PO owocach widac co to za gagatek, moze spalic wszystkie teczki, wszystkie kwity a i tak zostanie z kupo na tej pustej, prymitywnej lepetynie alkoholika. Ufff.. co za gemba az nie mozna patrzec zaraz na wymity sie zbiera. Odpowiedz Link Zgłoś
gentile1 Re: Wałęsa: Walentynowicz robiła więcej złego dla 21.08.09, 14:45 18261826www napisał: > Walesa ma racje! ja tez tak uwazam, > a Bolka wymyslono dla debili. Jest dokładnie odwrotnie, dla debili skonstruowano prymitywną bujdę że Bolka wymyśliła SB po to by skompromitowac, nikomu wtedy(1970) nie znanego robola Wałęse. Profetyczne zdolności SBeków?-przewidzieli jego Dyzmowską karierę? To oczywisty idiotyzm ale do idiotów skierowany i dlatego taki skuteczny. Podobnie jak brednia o tym ze SB masowo fałszowała dokumenty żeby wprowadzać w błąd ...samą siebie. Kto w ten absurd wierzy? Ano debilowaci konsumenci Gadzinówki Wyborczej Odpowiedz Link Zgłoś
zg13 TW Bolek jedynym prawdziwym symbolem Solidarnosci! 18.08.09, 13:44 SB moze to potwierdzic. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: TW Bolek jedynym prawdziwym symbolem Solidarn 18.08.09, 13:47 > SB moze to potwierdzic. a nie IPN? Zdecydujcie się w czyje papiery wierzycie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: cillian1 18.08.09, 13:52 cillian1 napisał: > > SB moze to potwierdzic. > > a nie IPN? Zdecydujcie się w czyje papiery wierzycie ;) Potwierdzila to na zawsze odchudzona przez Bolka teczka! Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 Wałęsa o swoich teczkach: 18.08.09, 13:55 Wałęsa o swoich teczkach "Ja biorąc, nie patrzyłem, co brałem, i nie patrzyłem, co oddawałem". -- Oto POlska Tuska właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: cillian1 18.08.09, 14:19 tak jak prawdziwość teczek kaczek ;) Ech... ludkowie Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: cillian1 20.08.09, 19:49 cillian1 napisał: > tak jak prawdziwość teczek kaczek ;) Ech... ludkowie Kaczki niczego nie powyrywaly!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zg13 Re: TW Bolek jedynym prawdziwym symbolem Solidarn 18.08.09, 13:56 Michnik jasno powiedzial kto jest czlowiekiem honoru, watpisz w jego slowa? Odpowiedz Link Zgłoś
l005 Re: Biblia SB-cji 18.08.09, 14:33 cillian1 napisał: > > SB moze to potwierdzic. > a nie IPN? Zdecydujcie się w czyje papiery wierzycie ;) ------ Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Wałęsa: Walentynowicz robiła więcej złego dla "... 18.08.09, 13:50 Bolek ciagle nie moze przyjsc do siebie i ciagle bredzi jak w malignie. Jak Pan Bog chce, to rozum odbierze! Odpowiedz Link Zgłoś
grisza14 Ten typ jest niestrawny, on oszalal 18.08.09, 13:55 zreszta wie dobrze, ze nie ma nic do stracenia.Spoleczenstwo wie juz o nim wiecej niz on sam o sobie.Szczyt zaklamania. Odpowiedz Link Zgłoś
r.maszkowski Walentynowicz z Radiu Maryja 18.08.09, 14:14 O intencjach i poziomie moralnym A. Walentynowicz świadczą jej występy w Radiu Maryja i w "Naszym Dzienniku". Zarówno sam fakt, jak i treść tych wystapień. Odpowiedz Link Zgłoś
uookasz Re: Walentynowicz z Radiu Maryja 18.08.09, 14:28 r.maszkowski napisał: > O intencjach i poziomie moralnym A. Walentynowicz świadczą jej występy w > Radiu Maryja i w "Naszym Dzienniku". Zarówno sam fakt, jak i treść tych > wystapień. Radio Maryja i Nasz Dziennik to media, w których występują prawdziwi patrioci. Np taki Adam Hoffman. Nawet nie wiedzial ile trwało Powstanie Warszawskie :D Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Walentynowicz z Radiu Maryja 18.08.09, 14:46 wiedział, ale medialny układ wpłynął na jego zwoje mózgu (?) i się pomylił :) )))) Odpowiedz Link Zgłoś
chachar1 Re: Walentynowicz z Radiu Maryja 18.08.09, 17:25 Co to znaczy "sam fakt"?Podzieliłeś media na"słuszne"i "niesłuszne" prowokatorku z Jasnej Góry nienawistny parchu? Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb Mam podobne spostrzeżenia co do Wałęsy. 19.08.09, 21:48 Szkody jakie uczynił ten analfabeta dla idei ruchu "Solidarność", matactwa jakich się dopuścił, kompromitujące go całkowicie wykradzenie dokumentów z archiwum MSW oraz pełne sprzeczności i braku elementarnej logiki wypowiedzi na dowolny temat nie da się przebić niczym innym. Żałość tylko bierze i chwyta za gardło... Odpowiedz Link Zgłoś
przyjacielameryki Re: Bolek jak mozesz ty SB-eku!!! 18.08.09, 14:36 Sam jesteś Bolek! Co za głupota i debilizm!!! Wstydzę się za takich rodaków. Gdzie Ty żyjesz człowieku???Wałęsa ma absolutną rację!!! Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: Bolek jak mozesz ty SB-eku!!! 21.08.09, 22:50 Ku refleksji: Plusy dodatnie - plusy ujemne Słowa prawdy Nocna zmiana TW "Bolek" LIST OTWARTY DO PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO Sprawozdanie ze spotkania z Pawłem Zyzakiem, autorem biografii politycznej Lecha Wałęsy pt. "Lech Wałęsa - Idea i historia" zorganizowane przez Klub Gazety Polskiej w Gdyni 27 III 2009. Odpowiedz Link Zgłoś
pisubek Biedna chora kobieta, tak jak wy tow. landeverde! 21.08.09, 23:14 Zostalo wam tylko wywrzaskiwane neobolszewickich sloganow! Na zdrowie! Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: Biedna chora kobieta, tak jak wy tow. landeve 21.08.09, 23:20 Czy tobie zdarzyło się kiedykolwiek napisać coś merytorycznego? Odpowiedz Link Zgłoś
pisubek Towarzyszu! Jak uczy wasz wodz tow. Kaczynski z 21.08.09, 23:24 pisowcem nalezy rozmawiac poslgujac sie jego wlasnym jezykiem, czyli obelga, wyzwiskiem, insynuacja. Jedynie takin jezyk rozumie Wielki PiSuar i wszyscy w nim zeglujacy. Smacznego! Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: Towarzyszu! Jak uczy wasz wodz tow. Kaczynski 22.08.09, 00:06 Posługiwania się obelgą, wyzwiskiem, insynuacją uczy raczej twój guru Michnik, a jak chcesz rozmawiac z PiSowcem, to rozmawiaj z PiSowcem, nie ze mną, pisubeku. Odpowiedz Link Zgłoś
l005 Lech ma znów rację 18.08.09, 14:26 Historia ostatnich 20 lat potwierdziła że ta grupa z Walentynowicz i Kaczyńskimi była tylko hamulcem rozwoju Polski. Zostali na szczęście już praktycznie wyeliminowani ze znaczących wpływów. Tylko jeszcze ostatni przedstawiciel tego klanu czeka na Krakowskim Przedmieściu na dopełnienie się swego losu za rok. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Lech ma znów rację 18.08.09, 14:48 > Historia ostatnich 20 lat potwierdziła że ta grupa z Walentynowicz i nie sądzę, żeby nadal płaciła im agentura KGB, za dalsze działanie, Może oni to nie Polacy" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pizza trochę inaczej 18.08.09, 15:39 to widzę: niestety grupa "Kaczyńska" odcisnęła swoje piętno na Polsce - zaczynając od prawa a kończąc na image'u Polski w świecie. Dokonali także czegoś straszniejszego: wyemancypowali politycznie poglądy które były uważane powszechnie za wsteczne i prymitywne - a ludzie którzy je wyznawali nie mieli tuby do ich głoszenia. Niestety z biegiem czasu ta część społeczeństwa uzyskała "demokratyczny" dostęp do "mikrofonu" i już bez wstydu a nawet z pewną arogancką dumą głoszą jawnie szowinistyczne poglądy. Ujawnili oni pewną skrywaną "ochydę" naszego społeczeństwa skali której moja skromna osoba nawet nie przeczuwała. Jeśli kiedykolwiek wyemigruję z Polski to tylko z niechęci do tych aroganckich, szowinistycznych poglądów. Odpowiedz Link Zgłoś
gentile1 Re: trochę inaczej 21.08.09, 14:34 izza napisał: > to widzę: niestety grupa "Kaczyńska" odcisnęła swoje piętno na > Polsce - zaczynając od prawa a kończąc na image'u Polski w świecie. > Dokonali także czegoś straszniejszego: wyemancypowali politycznie > poglądy które były uważane powszechnie za wsteczne i prymitywne - a > ludzie którzy je wyznawali nie mieli tuby do ich głoszenia. Niestety > z biegiem czasu ta część społeczeństwa uzyskała "demokratyczny" > dostęp do "mikrofonu" i już bez wstydu a nawet z pewną arogancką > dumą głoszą jawnie szowinistyczne poglądy. Ujawnili oni pewną > skrywaną "ochydę" naszego społeczeństwa skali której moja skromna > osoba nawet nie przeczuwała. Jeśli kiedykolwiek wyemigruję z Polski > to tylko z niechęci do tych aroganckich, szowinistycznych poglądów. Migruj, podniesiesz znacząco IQ populacji która opuścisz. Odpowiedz Link Zgłoś
wuj1234 Wałęsa: Walentynowicz robiła więcej złego dla "... 18.08.09, 15:16 Bolek przestań głupoty opowiadać. Ty zrobiłeś karierę na ludzkim grzbiecie, Walentynowicz to ideowa postać nie dbająca o profity. Tylko możesz opowiadać te brednie dla takich karierowiczów jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
anulka1950 Re: Wałęsa: Walentynowicz robiła więcej złego dla 18.08.09, 15:23 < Panie Walęsa, kiedy Pan w końcu sie zamknie... Odpowiedz Link Zgłoś
przyjacielameryki Re: Wałęsa: Walentynowicz robiła więcej złego dla 18.08.09, 15:35 wuj1234 napisał: > Bolek przestań głupoty opowiadać. Ty zrobiłeś karierę na ludzkim grzbiecie, > Walentynowicz to ideowa postać nie dbająca o profity. Tylko możesz opowiadać > te brednie dla takich karierowiczów jak ty. Chyba podstawówkę ukończyłeś zaocznie! Tylko patrzeć jak z Jana Pawła II zrobisz agenta! Gdzie tacy debile się rodzą!!! Wynocha z forum kretynie, do łopaty kopać rowy o ile i to potrafisz! Odpowiedz Link Zgłoś
jankowski1960 Re: Wałęsa: Walentynowicz robiła więcej złego dla 18.08.09, 19:47 powinien zes powiedziec: nie potrafiaca dbac o swe profity, bo zbyt glupia... wuj1234 napisał: > Bolek przestań głupoty opowiadać. Ty zrobiłeś karierę na ludzkim grzbiecie, > Walentynowicz to ideowa postać nie dbająca o profity. Tylko możesz opowiadać > te brednie dla takich karierowiczów jak ty. powinie Odpowiedz Link Zgłoś
klara551 Re: Wałęsa: Walentynowicz robiła więcej złego dla 18.08.09, 22:11 A co zrobiła p. Walentynowicz?Jest tylko osobą za którą wstawiły się związki.A gdzie są jej wypowiedzi,historia działania itd.Czy wszyscy ,którzy tworzyli Solidarność dali się omamić i nie zauważyli tej bohaterskiej postaci?Nie wybrali jej na szefa związku,na szefa delegacji na rozmowy z komuchami itd?Daj kurze grzędę to wyżej siędę.Albo jeszcze inaczej,znaj proporcją mocium panie.Skoro p. Walentynowicz,p. Gwiazda byli tacy mocni,to dlaczego nie porwali za sobą mas i nie zrobili konkurencji dla tej wg. pana esbeckiej Solidarności?Gdzie byli przez 10lat od ogłoszenia stanu wojennego? Gdzie byli ich stronnicy?Dlaczego ich nazwiska nie spowodowały ogólnonarodowego protestu?Po prostu mierz zamiar podług sił.Zabrakło im tej iskry Bożej i teraz łkają,że historia ich nie wyniosła na pomniki,bo sami nie umieli na cokoły wleżć. Odpowiedz Link Zgłoś
w-j Re: Wałęsa: Walentynowicz robiła więcej złego dla 19.08.09, 10:02 Nic dodać, nic ująć! Tym właśnie się różnią pospolici szaraczkowie od charyzmatycznych i SKUTECZNYCH przywódców. Odpowiedz Link Zgłoś
gentile1 Re: Wałęsa: Walentynowicz robiła więcej złego dla 21.08.09, 14:50 Klara, jesteś osobą bardzo naiwną-stosując tak prymitywne wyjaśnienia- na poziomie piaskownicy- do spraw tak złożonych. Ale skoro ci wygodnie z prostym fałszem niz złożoną prawdą... Odpowiedz Link Zgłoś
klara551 Re: Wałęsa: Walentynowicz robiła więcej złego dla 21.08.09, 22:31 Gentile,ja zadałam pytanie,ja nie feruję jedynie słusznych prawd.Pani Walentynowicz może twierdzić,że gdyby nie ona,ze ją pominięto.Ponoć każdy nosi buławę w tornistrze,tylko nie każdy zostaje marszałkiem.Nie potrafiła/a może to jej wyobrażenia o swoich możliwościach/przekonać do swojej wielkości nikogo,więc jak tysiące tych co marzyli o chwale a nie umieli zrealizować swoich marzeń powinna dożyć w spokoju swoich dni.Gdybanie,pretensje się nie liczą,szczególnie po latach.Liczą się fakty. Odpowiedz Link Zgłoś
gentile1 Re: Wałęsa: Walentynowicz robiła więcej złego dla 21.08.09, 23:18 Zgodnie z taką "logiką"-skutecznośc w osiąganiu celów politycznych jest kryterium rozstrzygającym o racji moralnej. I kierując się tą osobliwą "logiką" musimy uznać że wszyscy przeciwnicy Stalina , Hitlera czy Mussoliniego których po drodze na szczyty owi "ludzie sukcesu" wyeliminowali to niegodni wspomnienia nieudacznicy i frustraci. Tak się złożyło ze wojna i inne procesy dziejowe, post mortem, nieco te wyobrażenia zweryfikowała. A ten przykład-choć ekstremalny może na zasadzie samego mechanizmu uzmysłowi jakiego rodzaju wartościowanie uprawiasz. Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: Wałęsa: Walentynowicz robiła więcej złego dla 22.08.09, 00:35 Dlatego, że w przeciwiństwie do "TW" Bolka nie mieli za sobą agentury i medialnej propagandy - tego im zabrakło. A co zrobił Wałęsa, poza oczywiście umacnianiem 'lewej nogi'? Odpowiedz Link Zgłoś
j-agat Wałęsa: Walentynowicz robiła więcej złego dla "... 18.08.09, 15:21 Tylko ONI,Panie Wałęsa nigdy nie byli donosicielami do UB !!! Pan natomiast był !!! Odpowiedz Link Zgłoś
jankowski1960 Re: Wałęsa: Walentynowicz robiła więcej złego dla 18.08.09, 20:19 nie wierze Odpowiedz Link Zgłoś
klara551 Re: Wałęsa: Walentynowicz robiła więcej złego dla 19.08.09, 18:35 j agacie,a kto ich sprawdził,może pan?Jak są tacy wielcy,to dlaczego ten o mało co historyk nie wymagistrzył o nich peanu? Dlaczego Zyzaki,Cenckiewicze i inni nie publikują o nich cegieł,ba nikt nawet broszurki nie popelnił,więc chyba wyolbrzymiają swoje osiągnięcia.A i jeszcze jedno,czy SBecja nie iwigilowała tak znaczących postaci? A może jak niejaki pan. K po przesłuchaniu dostali od nich pączka i błogosławieństwo na dalszą opozycyjną drogę? Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: Wałęsa: Walentynowicz robiła więcej złego dla 22.08.09, 00:02 Oni pączka nie dostali, to Wałęsa 'spuchł' w Arłamowie na "więziennym" wikcie. Jego też bezpieka i reżimowa propaganda wypromowała na 'symBolek' Solidarności, stąd tyle sie o nim pisze, ale głównie o jego agenturalności, bo poza tym większych osiągnięć osobistych nie ma. Może ty opowiesz jak to Wałęsa osobiście komunę obalał, bo od niego ni cholery się nie można tego dowiedzieć. Walentynowicz, Wyszkowski i Gwiazdowie opowiadają jak to zakładali WZZ-ty, jak układali postulaty, organizowali strajki, a Wałęsa tylko odmienia "walczyć" i "zwycieżać" przez wszystkie czasy, osoby liczby i przypadki. Odpowiedz Link Zgłoś
jankowski1960 Re: Wałęsa: Walentynowicz robiła więcej złego dla 21.08.09, 06:48 j-agat napisał: > Tylko ONI,Panie Wałęsa nigdy nie byli donosicielami do UB !!! Pan > natomiast był !!! Glupcze, UB rozwiazano w latach 50-tych. Nie mitologizuj:) Odpowiedz Link Zgłoś
pizza tu ma Lechu rację 18.08.09, 15:30 rzeczywiście Walentynowicz i Gwiazdowie dali się podpuścić SB i potem już szczerze walczyli w tym kierunku - wielka szkoda ale moze tak musiało być, bo z całym szacunkiem nie wiem jak by wyglądała dziś Polska gdyby "skądinąd" kochany przez nas Lechu rządził bez przeszkód jak chciał. Niektóre jego pomysły były powiedzmy "ryzykowne", a rządy lewicy nauczyły nas czegoś prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: pizza 18.08.09, 18:40 pizza napisal: > tu ma Lechu racje Ty masz racje tez. Slonce kreci sie przeciez dokola ziemi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maciejkozlowski Walentynowicz to zdemenciały mocher ! 18.08.09, 15:47 Fanka Janowskiego, padająca na twarz w Kościele św.Brygidy. Słuchaczka Rydzyka. Oszołomstwo i ciemnota. Prosty elektryk wykazał 100 razy więcej rozsądku od całej bandy, którą nazywa "paranoiczną Solidarnością" nie bez powodu. Odpowiedz Link Zgłoś
chachar1 Re: Walentynowicz to ... 18.08.09, 17:22 Te malaszka nie wysilaj się..koń jaki jest każy widzi.. Odpowiedz Link Zgłoś
jankowski1960 Re: Walentynowicz to zdemenciały mocher ! 18.08.09, 19:48 gorzej... Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: maciejkozlowski 18.08.09, 22:47 maciejkozlowski napisał: > Walentynowicz to zdemencialy mocher! > Fanka Janowskiego, padająca na twarz w Kościele św.Brygidy. Słuchaczka > Rydzyka. Oszołomstwo i ciemnota. Prosty elektryk wykazał 100 razy więcej > rozsądku od całej bandy, którą nazywa "paranoiczną Solidarnością" nie bez powodu. Piszesz jak zawodowy antypolski, eurolewacki, do reszty zdemencialy beton!!! Odpowiedz Link Zgłoś
shoovar Wałęsa: Walentynowicz robiła więcej złego dla "... 18.08.09, 17:24 a on gdzie tylko moze wybiela komunistow, SB i jaruzelskiego - pajac jeden. Odpowiedz Link Zgłoś
scolopetarius Boluś,przyznaj się że od razu cię rozszyfrowała 18.08.09, 19:32 Prawdy, Boluś boisz się jak ognia Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: solopetarius 19.08.09, 14:29 Oczywiscie, ze bezblednie rozszyfrowala agenta. Potem Bolek ofiarowal jej lukratywne stanowiska w rzadzie. Oczywiscie, jako uczciwa kobieta, oferty agenta stanowczo odrzucila - co spowodowalo trwajacy do dzis wybuch wscieklosci Bolka. Odpowiedz Link Zgłoś
lech.niedzielski Re: Boluś,przyznaj się że od razu cię rozszyfrowa 21.08.09, 16:02 scolopetarius napisał: > Prawdy, Boluś boisz się jak ognia Prawda go wyzwoli. Bo to matoł. Odpowiedz Link Zgłoś
balsamlomzynski Wasserman: sa wreszcie haki na Madonneę 18.08.09, 20:32 Jeszcze 494 W jutrznię dnia najświętszej panienienki prezydent poczuł pustkę i nagminny ostatnimi czasy kryzys wiary. Miast przystąpić do golenia, zasiadł w szlafroku, z kubkiem kawy, przed oknem wychodzącym na park. Wchodzi Szczygło: – Mam nadzieję panie prezydencie, że przyjazd tej kokoty do naszego miasta nie zasmucił pana. – Bardziej mnie zasmuciło to, że nie ma już we mnie wiary w katastrofę gospodarczą, którą Glapiński i Bugaj wielokrotnie mi obiecywali. Jak nie ma ani katastrofy, ani nawet wiary w nią, cudu też nie będzie. Powiedzcie Glapińskiemu, żeby mi się nad Wisłą nie pokazywał dopóki bezrobocie nie osiągnie dwudziestu pięciu procent. O monitoringu mediów nie chcę dziś nawet słyszeć. – Wasserman waruje pod drzwiami od szóstej. Ma pewne propozycje. – Oto jak wygląda moja sytuacja: przyjechała kokota, straciłem wiarę, komunistyczny prokurator czeka pod moimi drzwiami. Niech go pan panie ministrze na miły bóg pogoni! – Panie prezydencie, pragnę poinformować, że on ma haki na kokotę. – Na hakach Wassermana nigdy nie zawisł ani jeden ochłap! Kto mu dał wstęp do pałacu? – Przykro mi panie prezydencie, ale wydał pan polecenie, że kto ma haki, ten wchodzi. – Jakiegoż haka oni mogą mieć na kokotę zagraniczną? Chodziło o kwity na nasze, krajowe qurestvo. – Wasserman mówi, że ta kokota jest w sumie krajowa, wyjechała za wczesnego Gierka, pochodzi ze wsi Brudki pod Wąsewem koło Ostrołęki, gdzie jej matka, Leokadia Kłonnica resztkami sił prowadzi skład materiałów budowlanych, do spółki z niejakim panem Rysiem, byłym ochroniarzem w Ministerstwie Kultury za czasów afery Rywina. Maciarewicz właśnie ustala nazwisko ochroniarza i mówi, że będzie z tego jeszcze jeden aneks. – Wasserman chce powiedzieć, że jak ktoś jest spod Ostrołęki raczej niż spod Detroit to od razu jest ścierwo? – Nie w tym rzecz. Jeśli Wasserman ma rację, to ona się nazywa Maria Kłonnica i to jej zmniejszy sprzedaż. Plan Wassermana jest daleko idący, panie prezydencie. Czy wie pan, że John Kennedy spotykał się Marylin Monroe? – Co wy mi tu Szczygło... – A Kwaśniewski z Jacksonem? – Nie sugerujecie chyba, że Kwaśniewski Jacksona... – Naturalnie, że sugeruję, panie prezydencie, gdybym nie sugerował, dnia bym się tu nie utrzymał. Rzecz w tym, panie prezydencie, że Kennedy i Kwaśniewski spotykali się z rynsztokiem, nic z inteligencją żoliborską nie mającym wspólnego, a byli niezwykle popularni. Plan Wassermana opiera się na założeniu, że kontakt z kokotą zasadniczo poprawi percepcję pańskiej prezydentury. Można zorganizować sprzęt, wyląduje pan na dachu InterConntinentalu, niby incognito, ale prasa się oczywiście o wszystkim dowie. Zdaniem Wassermana, to czego panu trzeba, to domniemanie, że choć czasem wyczerpuje pan znamiona aktywności na polu przekazywania korzyści płciowych. – Rząd nigdy nie da mi samolotu. – Stasiak skołował helikopter, panie prezydencie. – Moja żona nigdy na to się nie zgodzi. – Mówi, że ręczy, że jeśli o pana chodzi, nic się nie wydarzy. – Podła, zawistna suka. – Wasserman już w tej kwestii węszy, panie prezydencie Pozostałe odcinki cyklu „Ostatnie 497 dni prezydeta” tutaj: balsamlomzynski.blox.pl/html Cenzura usuwa mojego bloga, w każdym razie za dnia. Jeśli się zdarzy, że bloga nie będzie, napisz maila pod balsamlomzyski@gmail.com, a przyślę dotychczas opublikowane notki Odpowiedz Link Zgłoś
gentile1 Re: Wasserman: sa wreszcie haki na Madonneę 21.08.09, 15:20 Daruj sobie te nudnawe, gniotowate wypracowanka w stylu Mniszkówny. A przynajmniej-litości- nie wlepiaj na forum Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze.gjanka Wałęsa: Ciekawość?... 19.08.09, 12:32 Skąd pan Wałęsa wie jakie materiały były przygotowywane w SB specjalnie, dla pani Walentynowicz i Gwiazdy? Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Też nie lubię Walentynowicz 19.08.09, 12:37 Ujawniła ona bowiem tożsamość dwóch wybitnych prawicowych blogerek z salonu24, m.in. 1maud. Gdy niejaki Michalski Cezary ujawnił dane naszej Wybitnej Blogowiczki Kataryny, wtedy słusznie środowisko niezależne, patriotyczne i prawicowe podniosło lament nad zachowaniem owego Michalskiego. Gdy to samo zrobiła Pani Walentynowicz, wtedy słusznie nasze ukochane środowisko ludzi niezależnych, prawicowych, samodzielnie myślących i patriotów milczy w tej sprawie. Na tym przecież polega niezależność myślenia prawicy od salonu. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-888 Wałęsa: Walentynowicz robiła więcej złego dla "... 21.08.09, 12:16 Nie byla napewno ekonomiczna torpeda !! Odpowiedz Link Zgłoś
gentile1 Re: Wałęsa: Walentynowicz robiła więcej złego dla 21.08.09, 14:37 SBecka weszka-Bolek znowu majaczy jak w malignie. Co ciekawe, ten imbecyl dalej ma swoich fanów-imbecyli klinicznych-odpornych na fakty i na myślenie. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: gentile1 21.08.09, 14:47 gentile1 napisał: > SBecka weszka-Bolek znowu majaczy jak w malignie. Co ciekawe, ten imbecyl dalej > ma swoich fanów-imbecyli klinicznych-odpornych na fakty i na myślenie. Zareczam Ci, ze ma ich bardzo wielu. Nie sa wcale imbecylami. Dzieki Bolkowi wykradli krocie w czasie transformacji ustrojowej. Odpowiedz Link Zgłoś
gentile1 Re: gentile1 21.08.09, 15:00 Nie o tych piszę, to nie fani tylko sponsorzy, beneficjenci i pracodawcy, byli i obecni. Ci imbecylami nie sa, wykorzystują tego pajaca jako totem wojenny do walki z kaczyzmem- zagrażającym ich interesom. Wykreowali pustą pacynkę na symBolka narodowego i muszą ten fałsz utrwalać medialnym werniksem obłudy. Imbecyle to te forumowe naiwniaczki bredzące o tym jak to Wałek komune obalił-sam z zoną i dziećmi. Jak obalił?- Minister Spraw Wewnętrznych- Kiszczak, Minister Obrony Narodowej F. Siwicki, wiceministrowie zPZPR, Minister Spraw Zagranicznych _Skubiszewski-agent SB, Prezydent -Jaruzelski etc... Odpowiedz Link Zgłoś
lech.niedzielski To tylko solidaruchy. Olać. 21.08.09, 15:43 Są ważniejsze sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Wałęsa symBolkiem jest! ;-) 21.08.09, 20:04 gentile1 napisał: > Wykreowali pustą pacynkę na symBolka narodowego i muszą ten fałsz > utrwalać medialnym werniksem obłudy. Haha, świetne - Wałęsa symBolkiem jest! A' propos obłudy mediów: "8 marca 1940 roku Frank przekazał zarząd nad działalnością kulturalną w GG Wydziałowi Propagandy, który rozdzielał koncesje na pornograficzne teatrzyki. W tych teatrzykach wystawiano sztuki, jak np. „Cacko z dziurką”, czy „Ząb, zupa, dąb”, dostosowane do poziomu degeneratów. (...) Koncesję na prowadzenie teatru „Komedia” miał Igo Sym. Ten Igo Sym był aktorem i przed wojną nawet partnerował Marlenie Dietrich, chociaż jego zasadnicze emploi stanowił śpiew, podczas którego akompaniował sobie na pile. No i oprócz tego – folksdojcz oraz konfident Gestapo. Dlatego właśnie 7 marca 1941 roku do mieszkania przy Mazowieckiej 10, gdzie Sym mieszkał, zapukali o 7 rano dwaj mężczyźni i na podstawie wyroku sądu Polski Podziemnej go zastrzelili. (...) Dzisiaj dawni (?) agenci wachlują się męczeńskimi palmami, pryncypialnie piętnując tych, którzy ich zdekonspirowali, za „sianie nienawiści” i „budowanie podziałów”, więc nie ma odpowiedniej atmosfery moralnej do jakichkolwiek działań zapobiegawczych. (...) A powiadają, że zastrzelony Igo Sym nie pozostawił po sobie potomstwa. Jakże nie pozostawił, kiedy od jego córek i synów wokół nas aż się roi do tego stopnia, że nie można splunąć, żeby w jakiegoś potomka nie trafić?" (Patrz: Potomstwo Igo Syma) Odpowiedz Link Zgłoś
gentile1 Re: Wałęsa symBolkiem jest! ;-) 21.08.09, 20:14 No proszę jak na sie zgrabnie skomponowało- Sym-Bolek. Co prawda dopiero teraz przeczytałem felieton Michalkiewicza ale styl poznałem od razu-znamienne "męczeńskie palmy". O Symie wcześniej nie wiedziałem- wzbogaci to moją autorską zbitkę- SymBolek o kolejną warstwę znaczeniową. Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: Wałęsa symBolkiem jest! ;-) 21.08.09, 20:35 gentile1 napisał: > O Symie wcześniej nie wiedziałem- wzbogaci to moją autorską > zbitkę- SymBolek o kolejną warstwę znaczeniową. A słyszałeś może o niejakim Lechosławie Goździku? "„A może sławny wspominać październik, gdy nas skołował chytry, stary piernik?" Nie byłoby żadnego powodu, do wspominania "października", zwłaszcza w czerwcu, gdyby nie śmierć Lechosława Goździka, który w 1956 roku został przez sprytnych "Żydów" wysunięty na front w charakterze naturszczyka. Lechosław Goździk był swego rodzaju prefiguracją Lecha Wałęsy, z tą jednak różnicą, że kiedy zorientował się, w jakim charakterze został użyty, wycofał się z wielkiej polityki, pędząc spokojne życie w Świnoujściu (...). Tymczasem późniejszy cretino najwyraźniej uwierzył w swój nieomylny geniusz i próbuje kontynuować życie po życiu, co zresztą przybrało postać symptomów medycznych. (...) Dzisiaj te same "Żydy", które w 1956 roku chowały się za Goździkiem i nawet pozwoliły mu rozdać żerańskim robotnikom karabiny, żeby przy ich pomocy nie tyle zatrzymali maszerujące na Warszawę czołgi marszałka Rokossowskiego, co nastraszyli oczekujących na te czołgi "Chamów" - w pierwszym, albo drugim pokoleniu żyrują łgarstwa Lecha Wałęsy, żeby podtrzymać spreparowaną w 1989 roku mistyfikację okrągłego stołu, która i im i towarzyszom z razwiedki dała kolejne 20 lat dobrego fartu." Źródło: Gestapo jest dobre na wszystko? Odpowiedz Link Zgłoś
gentile1 Re: Wałęsa symBolkiem jest! ;-) 21.08.09, 22:36 Tak, czytałem. Ale za prefigurcację czy pierwowzór Bolka nalezałoby uznać postać co prawda literacką ale inspirowaną realiami 20lecia międzywojennego -Dyzmę. Choć ta analogia nie jest do końca ścisła. Co prawda mechanizm wywindowania tępej-użytecznej miernoty na polityczny Olimp-podobny ale cechy charakterologiczne inne. Nawet taki tępak jak Dyzma był zdolny do autorefleksji i świadomy swoich intelektualnych ułomności. Dziwił się, co ci wszyscy ludzie dookoła w nim widzą. Był, w tym sensie, osobowością bardziej wyrafinowaną niż kliniczny model nadętego bufona-niezdolny do jakiejkolwiek krytycznej refleksji na swój temat- Wałęsa. Dziwię sie że nie wykorzystano jeszcze jego wizerunku do promocji Pucharu Gordon Bennetta On zupełnie na powaznie wziął te wszystkie pompatyczne frazesy na swój temat i uwierzył że jest półbogiem-demiurgiem globalnych procesów ustrojowych. Uwierzył nawet w swoje patologicznie komiczne łgarstwa na temat agenturalności. To skrajny przypadek wręcz karykaturalnego megalomana-pyszałka przy którym nawet Mussolini może uchodzić za nieśmiałą pensjonarkę oblaną pąsem. Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: Wałęsa symBolkiem jest! ;-) 21.08.09, 20:47 gentile1 napisał: > No proszę jak na sie zgrabnie skomponowało- Sym-Bolek. Wszystko się zgadza, bo 'Sym' - to synonim konfidenta, czyli "TW". Odpowiedz Link Zgłoś
baboch_z_nosa A jak tobie, Bolku, dali M-5 na Stogach 21.08.09, 16:25 i powiedziales ludziom:"a teraz sp...jce do roboty, ja zem juz swoje zalatwil" to wtedy dzialales w imieniu i dla dobra Solidarnosci ? Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: Wałęsa: Walentynowicz robiła więcej złego dla 21.08.09, 20:40 funny5 napisała: > Walesa ma racje Chodzi oczywiście o 'solidarność łajdacką', SB-cko - konfidencką. Odpowiedz Link Zgłoś
gentile1 Re: Wałęsa: Walentynowicz robiła więcej złego dla 21.08.09, 22:16 landaverde napisał: > funny5 napisała: > > > Walesa ma racje > > Chodzi oczywiście o 'solidarność łajdacką', SB-cko - > konfidencką. > Funny5 to software, z automatu jako pierwszy rozpoczynający wszystkie tematy-coś w rodzaju Snipe'a na Allegro i Ebayu Odpowiedz Link Zgłoś
lech.niedzielski Re: Wałęsa: Walentynowicz robiła więcej złego dla 22.08.09, 08:23 To tylko solidaruchy. Olać. Odpowiedz Link Zgłoś