Dodaj do ulubionych

Bezpodstawne ataki dziennikarzy na AHE w Łodzi ...

20.08.09, 18:43
Panie dr Lechu Keller-Krawczyk - co z pana za "wykładowca" bez zajęć, bez kontaktu ze studentami, bez wykładów w punktach informacyjno-rekrutacyjnych, bez ćwiczeń, bez prowadzenia seminariów dla studentów, tylko w rozjazdach po konferencjach, a jak wyjazdy finansuje Makary Stasiak to jesteś zmuszony 'jego' chwalić. Tyle warta jest twoja opinia.
Obserwuj wątek
    • mr_kagan Bezpodstawne ataki dziennikarzy na AHE w Łodzi 25.08.09, 20:16
      Przepraszam bardzo:
      1. Mialem zajecia ze studentami: wyklady i cwiczenia, co mozna latwo
      sprawdzic w rozkladach zajec na AHE.
      2. Mialem wiec tez ciagle kontakty ze studentami: prosze sie ich
      zapytac, jesli mi Pani nie wierzy.
      3. Prowadzilem tez seminarium licencjackie z transportu.
      4. Mnie finansuja studenci, a nie wlasciciele AHE ani tez podatnicy,
      jak to jest w przypadku uczelni panstwowych.
      Prosze wiec mnie nie szkalowac i nie pisac klamstw i takze miec
      odwage podpisac sie pod swymi postami...
      lech.keller@gmail.com
      • kolodziejo Re: Bezpodstawne ataki dziennikarzy na AHE w Łodz 07.09.09, 07:45
        "Nie ważne" ... powinno być napisane łącznie. Uczelniom prywatnym już dziękujemy.
        • mr_kagan Re: Bezpodstawne ataki dziennikarzy na AHE w Łodz 07.09.09, 15:12
          Daj sobie spokoj z czepianiem sie do dupereli. Pisz na temat, albo
          wcale!
    • cedryk2006 Też bronię AHE, ale ten tekst to głupoty. ;) 07.09.09, 08:56
      I to straszne. Myślę, że PhD (czemu nie dr?) nie powinien się bronić w stylu -
      myśmy zgrzeszyli, ale X z innej uczelni nudzi na wykładach. To średnio
      honorowe, wręcz żałosne i nie wiem w jaki sposób ma to bronić AHE.

Moim zdaniem, jeżeli wykryto błędy w AHE - niezwłocznie trzeba je usunąć i
      już. Naprawiajmy a nie niszczmy, a jad Gazety Wyborczej w tej materii aż
      poraża. Uczepili się jak rzep psiego ogona i w zasadzie tylko oni wałkują ten
      temat. To jest moim zdaniem podejrzane, bo inne tematy już tak nie interesują
      dziennikarzy.
      • mr_kagan Re: Też bronię AHE, ale ten tekst to głupoty. ;) 07.09.09, 15:16
        Jestem PhD, gdyz w Polsce nie uznaje sie od roku 1944
        zachodnich, "imperialistycznych" doktoratow z Australii. Uznaje sie
        zas doktoraty z takich naukowych ´poteg´ jak Libia i Slowacja...
        A ja nie rzadzilem w AHE oraz uwazam, ze uczylem tam dobrze, wedlug
        wysokich, zachodnich standardow. Prosze sie zreszta zapytac mych
        studentow...
        • charioteer1 Re: Też bronię AHE, ale ten tekst to głupoty. ;) 07.09.09, 15:32
          A skad studenci znaja te "wysokie, zachodnie standardy"? Z twoich opowiesci?
          • mr_kagan Re: Też bronię AHE, ale ten tekst to głupoty. ;) 10.09.09, 18:03
            Mlodzi Polacy podrozuja dzis po swiecie, chocby w poszukiwaniu
            pracy...
        • adamusb Re: Też bronię AHE, ale ten tekst to głupoty. ;) 10.09.09, 20:10
          jeżeli te wysokie standardy nauczania są takich samych lotów jak pańskie
          wypowiedzi na różnych forach to ja współczuję tym studentom panie "PhD" Keller.

PS. A pańskie "PhD" zamiast "doktor" to tylko przejaw totalnej megalomani, a nie
          tego, że nie uznają pańskiego australijskiego doktoratu.
          • mr_kagan Re: Też bronię AHE, ale ten tekst to głupoty. ;) 11.09.09, 15:34
            Moj doktorat (PhD, nie phd) jest znacznie wyzszej jakosci niz polska
            habilitacja, gdyz Monash University jest o setki miejsc w rankingach
            przed najlepszymi polskimi wyzszymi uczelniami. I uznaja go wszedzie
            na swiecie, poza dawnym blokiem radzieckim...
    • charioteer1 Bezpodstawne ataki dziennikarzy na AHE w Łodzi ... 07.09.09, 13:00
      Lesiatko, ty nic z tego kapitalizmu nie rozumiesz...
      • mr_kagan Re: Bezpodstawne ataki dziennikarzy na AHE w Łodz 07.09.09, 15:17
        A ty co mozesz rozumiec siedzac cale swe zycie w Polsce?
        • charioteer1 Re: Bezpodstawne ataki dziennikarzy na AHE w Łodz 07.09.09, 15:31
          Lesiatko, a co ty wiesz o moim zyciu?
          • mr_kagan Re: Bezpodstawne ataki dziennikarzy na AHE w Łodz 10.09.09, 18:04
            Od dawna trafiam na twe wypowiedzi na roznych forach...
    • winniepooh Bezpodstawne ataki dziennikarzy na AHE w Łodzi ... 08.09.09, 18:50
      "Nie można więc potępiać tych, którzy najlepiej polują, a to właśnie
      robi Gazeta w swych nieetycznych atakach na AHE..."

Etyka: Kali ukraść krowę dobrze, Kalemu ukraść krowę źle.

Gazeta tylko poluje, żeby mieć mleko i nakarmić liski...
      • mr_kagan Re: Bezpodstawne ataki dziennikarzy na AHE w Łodz 10.09.09, 18:06
        A co by Michnik powiedzial, jakby jego konkurenccja zaczela go tak
        samo zwalczac, jak konkurencja AHE? Zapewne uzyl by z miejsca
        zarzutu antysemityzmu!
        • zue2 Re: Bezpodstawne ataki dziennikarzy na AHE w Łodz 10.09.09, 18:45
          mr_kagan napisała:

> A co by Michnik powiedzial, jakby jego konkurenccja zaczela go tak
          > samo zwalczac, jak konkurencja AHE? Zapewne uzyl by z miejsca
          > zarzutu antysemityzmu!

Sugerujesz ,że media są bardziej etyczne od włascicieli właścicieli i pracowników wyższych uczelni?
          • mr_kagan Re: Bezpodstawne ataki dziennikarzy na AHE w Łodz 10.09.09, 19:17
            Niczego nie sugeruje!
            • zue2 Re: Bezpodstawne ataki dziennikarzy na AHE w Łodz 10.09.09, 20:34

mr_kagan napisała:

> Niczego nie sugeruje!

Z tojej wcześniejszej wypowiedzi wynikaja dwa wnioski

1 konkurencja Michnika wie o jego ciemnych sprawkach, ale jest zbyt etyczna , aby to wykorzystać (ten wariant wykluczyłeś przed chwilą)
              2 Michnik jest czysty (a przynajmniej nikt nic na niego nie ma)- a w tym układzie twoje insynuacje są pieprzeniem.
              • mr_kagan Re: Bezpodstawne ataki dziennikarzy na AHE w Łodz 11.09.09, 15:37
                Konkurencja wie malo, gdyz Michnik dobrze ukryl swe prawdziwe zrodla
                dochodow, a poza tym, to za nim stoja ciemne sily, ktorych
                konkurencja (i to calkiem slusznie) sie boi...
                • zue2 Re: Bezpodstawne ataki dziennikarzy na AHE w Łodz 12.09.09, 20:38
                  mr_kagan napisała:

> Konkurencja wie malo, gdyz Michnik dobrze ukryl swe prawdziwe zrodla
                  > dochodow, a poza tym, to za nim stoja ciemne sily, ktorych
                  > konkurencja (i to calkiem slusznie) sie boi...

Ojej to Ty Kaganie strasznie odważny jesteś . Ty się żadnych ciemnych sił nie boisz. Dla Ciebie ciemne siły których boi się nawet Axel Springer to taki króliczek( i to pluszowy). Podpisujesz się wszedzie swoim imieniem i nazwiskiem i nic sobie nie robisz z zagrozenia .Jednym słowem "Lech Keller bohater galaktyki"
                  • mr_kagan Re: Bezpodstawne ataki dziennikarzy na AHE w Łodz 26.09.09, 12:13
                    Tobie zas brak tej odwagi!
        • full_kit_monster przecież go kurde zwalczają z całej siły 10.09.09, 21:03
          Dziennik, Rzeczpospolita, nie mówiąc o całym spektrum prasy katoendeckiej
          • mr_kagan Re: przecież go kurde zwalczają z całej siły 11.09.09, 15:35
            Nie zauwazylem. Widac slabo go zwalczaja...
            • zue2 Re: przecież go kurde zwalczają z całej siły 12.09.09, 20:43
              mr_kagan napisała:

> Nie zauwazylem. Widac slabo go zwalczaja...

Drogi PhD Tobie chyba nie powinno się tłumaczyć ,że fakt iż czegoś nie widzisz nie świadczy o tym ze tego nie ma.
              • mr_kagan Re: przecież go kurde zwalczają z całej siły 26.09.09, 12:13
                Znow tylko ad personam?
    • bozenna73 Bezpodstawne ataki dziennikarzy na AHE w Łodzi ... 11.09.09, 21:10
      Też bronię Ahe, ale dlaczego łamali prawo?
      Ps.Czytając tekst pomyślałam kagan;)Może nie będzie tak żle z pana reputacją.
      • mr_kagan Re: Bezpodstawne ataki dziennikarzy na AHE w Łodz 26.09.09, 12:14
        A czemu mialbym miec zla reputacje? To forum to nie caly swiat!
    • mr_kagan Bezpodstawne ataki dziennikarzy na AHE w Łodzi ... 19.10.09, 14:07
      forum.gazeta.pl/forum/w,72,101354149,101577584,Co_robic_.html?wv.x=2
      Juz nie raz i nie dwa pisalem, ze aby uzdrowic polska nauke trzeba:
      1) Zniesc habilitacje, jako opozniajaca rozwoj naukowcow i
      kierujaca ow rozwoj na manowce produkowania nikomu nie potrzebnych
      rozpraw.
      2) Zniesc belwederska, dozywotnia profesure, jako relikt
      feudalizmu i PRLu.
      3) Zniesc koniecznosc nostryfikacji w Polsce dyplomow czolowych
      swiatowych uczelni wyzszych (mnie w Polsce nie uznaja doktoratu
      z nauk politycznych z Monash University w Melbourne, ktory jest na
      25 miejscu tegorocznej swiatowej listy TES jesli chodzi o nauki
      spoleczne), a w zamian przestac wreszcie uznawac doktoraty z Libii i
      habilitacje ze Slowacji.
      4) Wprowadzic uczciwe, otwarte konkursy na stanowiska od
      asystenta do rektora i dyrektora instytutu. Nie wymagac od
      kandydatow na stanowiska samodzielne habilitacji, gdyz w ten sposob
      odcinamy sie od swiata, gdzie na czolowych uczelniach wyzszych nie
      ma przeciez ani doktorow habilitowanych ani tez dozywotnich
      profesorow z prezydenckiej nominacji...
      lech.keller@gmail.com
    • bblank1 Bezpodstawne ataki dziennikarzy na AHE w Łodzi ... 21.10.09, 11:46
      Panie adiunkcie po przeczytaniu pana listu śmiać mi si zachciało. Poziom
      kształcenia jaki wynoszą studenci AHE jest żenujący i poniżej krytyki
      przynajmniej w Bydgoszczy. Ja jestem studentem UMK w Toruniu kończę studia
      magisterskie na kierunku zarządzanie i mam wielu znajomych, którzy ukończyli
      AHE. Ich poziom wiedzy zdecydowanie odbiega od mojego. Wielu z nich samych
      wypowiadało się niejako o AHE w kontekście plaży. Leżysz i nic nie robisz,
      piszesz prace których praktycznie nie można niezaliczyć. Mój kolega na UMK
      oblał i postanowił się przenieść na AHE w Bydgoszczy. Poszedł tam także na
      kierunek zarządzanie (magisterskie uzupełniające) mieli za zadanie na 4 roku
      obliczyć koszt jednostkowy. Jemu to zajęło kilka sekund zgłosił się z wynikiem
      i na chłopaka ludzie patrzyli jak na UFO że on potrafi i prosili go o pomoc w
      tym. To jest śmiechu warte że na czwartym roku studiów nikt w grupie nie
      potrafi obliczyć głupiego kosztu. I Pan śmie twierdzić i stawać w obronie
      swoich kolegów? Powinien się Pan wstydzić co więcej powinni tym wykładowcom
      pod których opieką powstawały te bzdurne tematy prac licencjackich i
      magisterskich odebrać tytuły albo pozaniżać. WSTYD!!! Potem idą tacy studenci
      w świat i zaniżają renomę takim studentom ciężko pracującym jak ja. Gdzie ja
      na ocenę dobrą walczę ile mogę i poświęcam całe weekendy a oni w AHE mają
      jeden wielki "odpoczynek".
      • mr_kagan Re: Bezpodstawne ataki dziennikarzy na AHE w Łodz 21.10.09, 14:21
        Ja za Bydgoszcz nie odpowiadam. Odpowiadam tylko za poziom zajec,
        ktore ja prowadze, a te prowadze na naprawde dobrym poziomie.
        Wszystko zalezy bowiem od studentow - jesli oni sie nie chca uczyc,
        to najlepszy wykladowca nic nie pomoze.
        A i tak prawdziwym testem bedzie dopiero praca zawodowa. Tam dopiero
        sie dowiesz, jak sie naprawde liczy koszta...
        lech.keller@gmail.com
        • popisuarka Bezpodstawne ataki dziennikarzy na AHE w Łodzi 08.10.10, 13:44
          Doprowadzily do upadku AHE...
    • cipuchna Re: Bezpodstawne ataki dziennikarzy na AHE w Łodz 19.03.10, 17:22
      Prosze mnie nie obrazac!
    • lodzianin23 AHE dostalo akredytacje 03.09.10, 11:28
      Media naglosnily sprawe, a wszytsko jest ok! Na
      www.halolodz.pl/wiadomosci/artykul,2645,1,1.html napisali, ze trwa tam
      rekrutacja na pedagogike.
      • popisuarka Re: AHE dostalo akredytacje 04.10.10, 19:15
        OK? Nie placa mi od ponad roku, i to ma byc OK?
        lech.keller@gmail.com
    • popisuarka Ja tez bronilem Makarego 06.10.10, 15:10
      List otwarty do P. Doktora Inżyniera Roberta Sternika, Prodziekana ds ogólnych kierunku TRANSPORT w Akademii Humanistyczno-Ekonomicznej w Łodzi

Szanowny Panie Dziekanie,

1. Mysle, ze czas dojrzal juz na zbiorowy pozew pracownikow AHE przeciwko zarowno AHE i IPT; jak tez osobiscie przeciwko wlascicielowi tych firm, Panu Doktorowi Makaremu Stasiakowi, dopoki nie zdazy on wyslac swego majatku za granice czy tez inaczej go ukryc przed komornikiem.

2. Ja tez publicznie bronilem AHE, nie bojac sie podac mych personaliow:
      wyborcza.pl/1,82949,6945944,Bezpodstawne_ataki_dziennikarzy_na_AHE_w_Lodzi___list.html
      I co? Pan Makary Stasiak nawet mi za to nie podziekowal, a teraz wykreca sie od zaplacenia naleznych mi sum za wykonana dla niego prace.

3. Uwazam, ze w obecnej sytiuacji, to WSZYSCY pracownicy naukowo-dydaktyczni AHE powinni okazac SOLIDARNOSC i zaprzestac prowadzenia zajec, az Pan Makary wreszcie nie wywiaze sie ze swoich zobowiazan fiansowych wobec swych pracownikow. Potrzebujemy wiec SOLIDARNOSCI, gdyz bez niej to Pan Makary nas po prostu oszuka, zwinie swoj upadajacy kramik a pieniadze wysle za granice (np. do Nigerii, gdzie ma on, i to od dawna, swe plany ekspansji), i tyle je zobaczymy...

4. Potrzebujemy wiec okazac Panu Makaremu nie pokore, ale SILE. A nasza sila lezy we wspolnym dzialaniu, czyli w SOLIDARNOSCI, a nie w bezplatnym dostarczaniu mu naszej pracy i jej owocow...

Serdecznie pozdrawiam

Lech Keller-Krawczyk , PhD (Monash)
      Researcher, Centro de Estudos Transdisciplinares para o Desenvolvimento (CETRAD), Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro (UTAD), Portugal
      Email: lech.keller@gmail.com, lech_keller@yahoo.co.uk
      www.cetrad.info/?action=pessoas/viewPerson&id=90
      06/10/2010
    • kloscho Bezpodstawne ataki dziennikarzy na AHE w Łodzi ... 23.10.10, 22:36
      Jak ja nie cierpie wypowiedzi tego durnia Kellera - przemądrzalec bez piątej klepki - co to nie on, całe goowno zrobil i jeszcze wieksze goowno wie...
      • popisuarka Re: Bezpodstawne ataki dziennikarzy na AHE w Łodz 30.10.10, 16:43
        Ale nie masz odwagi sie podpisac pod swym chamskim atakiem na mnie...
    • popisuarka Bezpodstawne ataki dziennikarzy na AHE w Łodzi ... 04.11.10, 15:52
      A w nagrode za obrone AHE, Stasiak nie ma juz dla mnie miejsca w AHE. No coz, pracownik w kapitalizmie jest przeciez NIKIM!
    • boni.m Bezpodstawne ataki dziennikarzy na AHE w Łodzi ... 14.03.11, 14:51
      A Makary dalej nie placi...
      • boni.m Re: Bezpodstawne ataki dziennikarzy na AHE w Łodzi 16.03.11, 12:01
        forum.gazeta.pl/forum/w,30,123189631,123189631,Pracodawcy_nie_placa_w_terminie.html
        • boni.m Re: Bezpodstawne ataki dziennikarzy na AHE w Łodz 16.03.11, 12:02
          forum.gazeta.pl/forum/w,23,18430396,18430396,CZARNA_LISTA_PRACODAWCOW.html
          • boni.m Re: Bezpodstawne ataki dziennikarzy na AHE w Łodz 16.03.11, 12:02
            forum.gazeta.pl/forum/w,23,123205012,123205012,Tani_kredyt_kosztem_pracownika.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka