szabepio 22.08.09, 07:43 konkurencja po polsku czy po chińsku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
roch_z_po Re: Pożar hali pod Warszawą 22.08.09, 07:52 Kryzysem w naszej gospodarce było wpuszczenie tego badziewia na nasz rynek.Czy ktoś sprawdzał materiały z których są zrobione?To w większości radioaktywne odpady. Odpowiedz Link Zgłoś
money.pl [...] 22.08.09, 08:24 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
gtpress Re: za 22.08.09, 09:28 zapoznaj sie z Tablica niejakiego Mendelejewa......... /z farb i lakierow !!!!!!/ Odpowiedz Link Zgłoś
luminarz Re: Pożar hali pod Warszawą 22.08.09, 08:37 Ależ chłopcze pleciesz bzdury. Czy Twój chiński komputer nie jest przypadkiem radioaktywny? Nie mówiąc o lachach które masz na sobie... Odpowiedz Link Zgłoś
krawiec6661 Re: Pożar hali pod Warszawą 22.08.09, 09:22 Radioaktywne pewnie nie jest, ale rakotwórcze czemu nie... Byly takie przypadki nagłaśniane wielokrotnie np. ostatnio narzędzia kuchenne. Ciekawe czy wsadzanie do gęby jest zdrowe, wątpię. Odpowiedz Link Zgłoś
androm1 Pożar hali pod Warszawą 22.08.09, 08:02 jakie to centrum handlowe ??? to chunski bazar z tandeta. Odpowiedz Link Zgłoś
ipta Re: Pożar hali pod Warszawą 22.08.09, 08:06 Jak by tego żaden nie kupował,to by nie było tego bazaru. Jaki kraj takie bazary. Odpowiedz Link Zgłoś
szabepio Re: Pożar hali pod Warszawą 22.08.09, 08:10 dokładnie tak, masy tępe kupują ten syf, bo taniej, ale nie rozumieją że tracą bo syf na dlugo nie wystarczy i czasem zapali się na dziecku lub spowoduje alergię bo użyto jakiejś agresywnej chemii w skladzie tkaniny np. barwnik, zmiękczacz itp itd. Ale na zalew tego syfu cierpi cala europa, oni są wszędzie: hiszpania, grecja, niemcy francja wszędzie Odpowiedz Link Zgłoś
laru17 [...] 22.08.09, 10:12 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
autotaks Re: Pożar hali pod Warszawą 22.08.09, 14:17 z Twojego biadolenia wynika że oni sa nie tylko lepsci od Ciebie w interesach ale i w łózku?,,,hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
datnigga Pożar hali pod Warszawą 22.08.09, 08:25 nie jednostek tylko zastępów jeśli już Odpowiedz Link Zgłoś
j-50 Pożar hali pod Warszawą 22.08.09, 08:28 Palą się Chińczycy? Założę się, że pał puściła konkurencja. Odpowiedz Link Zgłoś
12345janka Trudno powiedziec co bylo przyczyna? 22.08.09, 08:41 Kochani, duren sie domysli, ze hala zostala podpalona przez niezadowolonych kupcow polskich Odpowiedz Link Zgłoś
spam_box Re: Trudno powiedziec co bylo przyczyna? 22.08.09, 08:53 Obstawiam bydło z KDT wspierane przez bojówki bydła z legii. Odpowiedz Link Zgłoś
krawiec6661 Re: Trudno powiedziec co bylo przyczyna? 22.08.09, 09:25 Też mam takie przeczucie. Ci ludzie mają taką mentalność, Chińczyk w Polsce to dla nich nikt, a ostatnio pokazali, że o swoje dochody walczą zacięcie. Co to za wysiłek rzucić kilka mołotowów i zwiać? Odpowiedz Link Zgłoś
kgbaca Re: Trudno powiedziec co bylo przyczyna? 22.08.09, 10:40 Tak, tak napewno podpalili to kupcy polscy z KDT bo przecież to ich "konkurencja". Buhahaha, przecież to były hale hurtowe, w których ci kupcy sami sie zaopatrywali. Dowiedzcie się lepiej o co chodzi nim zaczniecie wypisywać takie brednie Odpowiedz Link Zgłoś
gtpress [...] 22.08.09, 09:33 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
trup Mam nadzieje, że byli ubezpieczeni 22.08.09, 08:59 to są w duzej części lojalni obywatele RP a reszta szanujacy polskie prawo rezydenci. płacacy podatki, składki, vaty, sraty, haracze, czynsze, zusy, srusy itp. przestańcie wiec robic sobie jaja z ich nieszcześcia. Odpowiedz Link Zgłoś
szabepio Re: Mam nadzieje, że byli ubezpieczeni 22.08.09, 09:12 nie sądzę żeby placili podatki, mysle ze conajmniej 50% towaru jest sprzedawane poza urzędem skarbowym, oni zawsze byli mistrzami w nie [placeniu podatków, albo oszukują na cłach. przykro mi to pisac ale jakos nie mam zaufania do tych nacji i nie wierze ze są uczciwi zresztą jak cale nasze spoleczenstwo. Tu jest 35% szara strefa i oni tez mają w niej swoj udzial, więc nie pisz im pochwalnych poemów bo jestes smieszny i po prostu glupi w ten sposób Odpowiedz Link Zgłoś
mirulowska Re: Mam nadzieje, że byli ubezpieczeni 22.08.09, 10:40 Napisano: przykro mi to pisac ale jakos nie mam zaufania do tych nacji i nie wierze ze są uczciwi zresztą jak cale nasze spoleczenstwo Odpowiedz Link Zgłoś
lds23 Re: Mam nadzieje, że byli ubezpieczeni 22.08.09, 10:28 Szanujący polskie prawo? Chyba nie wiesz o czym mówisz! Tak się składa, że mam wśród znajomych kogoś, kto się zajmował w policji sprawami żółtych w Polsce. To są normalne gangi z poboczną działalnością typu prostytucja, haracze, rzadziej narkotyki. Do tego ok. 35% żółtych w Polsce przebywa nielegalnie, a ich tożsamość nie jest naszemu państwu tak naprawdę znana, ponieważ wjeżdżają do kraju na prawdziwych, ale niejednokrotnie nie swoich dokumentach. Odpowiedz Link Zgłoś
kot390 Re: Mam nadzieje, że byli ubezpieczeni 22.08.09, 20:53 POPIERAM DOBRZE GADASZ :) Odpowiedz Link Zgłoś
kot390 Re: Mam nadzieje, że byli ubezpieczeni 22.08.09, 21:03 trup napisał: > to są w duzej części lojalni obywatele RP a reszta szanujacy polskie prawo > rezydenci. płacacy podatki, składki, vaty, sraty, haracze, czynsze, zusy, > srusy itp. > przestańcie wiec robic sobie jaja z ich nieszcześcia. popieram popieram!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mr_kagan [...] 22.08.09, 09:01 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
szabepio Re: Przekret z ubezpieczeniami... 22.08.09, 09:18 sugerujesz że źle wybralismy, ze lepszy bylby komunizm? Odpowiedz Link Zgłoś
mr_kagan Re: Przekret z ubezpieczeniami... 22.08.09, 14:29 Komunizm bylby idealem, tyle, ze w PRLu to ledwo zaczelismy, i to bardzo nieudolnie, budowac socjalizm... Odpowiedz Link Zgłoś
imw a teraz to mamy kapitalizm? 22.08.09, 16:18 ciekawe co oznaczają koncesje, zezwolenia itp. ? mamy interwencjonizm a ten jest jedną z cech socjalizmu Odpowiedz Link Zgłoś
jerryjak [...] 22.08.09, 10:16 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
bart.kawinski centrum gigantycznym handlowym 22.08.09, 09:05 kto to pisał? "centrum gigantycznym handlowym" proszę... Odpowiedz Link Zgłoś
poli.szynel konkutencja ich wykonczyla? kapitalizm 22.08.09, 09:13 ale pomyslec ile to radioaktywnych trucizn z chinskiego badziewia wydostalo sie w powietrze... Odpowiedz Link Zgłoś
marekmarek44 [...] 22.08.09, 09:16 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
szabepio Re: konkutencja ich wykonczyla? kapitalizm 22.08.09, 09:24 oni sami sie sfajczyli, interes nie szedl to sie ubezpieczyli i zafajczyli - odszkodowanie zwroci im poniesione koszty budowy. Odpowiedz Link Zgłoś
poli.szynel Re: konkutencja ich wykonczyla? kapitalizm 22.08.09, 09:34 pijany kot na pewno jest grozny dla konkurencji... Odpowiedz Link Zgłoś
adoptowany [...] 22.08.09, 10:24 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
lilla.pelicia Re: Pożar hali pod Warszawą 22.08.09, 09:28 Ciężko pracującym ludziom właśnie pali się dorobek życia i jedyne miejsce pracy. Nieważne jakiej jakości towar sprzedają i skąd pochodzą - harują od 4 rano do północy żeby przetrwać w kraju, który dla nich jest "Zachodem" i zapewnić swoim rodzinom lepszą przyszłość. Przez 12 h na dobę uśmiechają się grzecznie do klientów, którzy traktują ich jak śmieci i wypisują potem w necie opinie o chińskiej tandecie. Polacy też handlowali tandetą np. w Berlinie zachodnim, jeszcze 20 lat temu. Trochę pamięci - i trochę szacunku dla ciężko pracujących Ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
poli.szynel Re: Pożar hali pod Warszawą 22.08.09, 09:37 zal mi tych harujacych Chinczykow, ale to nie zmienia faktu, ze chinszczyzna to badziewie. Odpowiedz Link Zgłoś
atomik2 Re: Pożar hali pod Warszawą 22.08.09, 14:34 Jakbys kolego troche sie interesowal historia gospodarek, to bys pewnie wiedzial, ze w latach 50-60-tych japonszczyzna tez uchodziala za towar slabej jakosci i byla podobnie wysmiewana, jak ty wysmiewasz towary chinskie. Ale parenascie lat pozniej swiat przestal sie smiac z Japonii. Z Chinami bedzie tak samo, juz jest tak samo w wielu nowoczesnych branzach. Bo Azjaci potrafia ciezko pracowac. I wiedza, ze nie wolno nikogo obrazac bez powodu. Zapewniam cie, ze wiele sie od nich mozna nauczyc wartosciowych spraw. Odpowiedz Link Zgłoś
ebeb1 Re: Pożar hali pod Warszawą 22.08.09, 14:39 "Ciężko pracującym ludziom właśnie pali się dorobek życia i jedyne miejsce pracy. Nieważne jakiej jakości towar sprzedają i skąd pochodzą - harują od 4 rano do północy żeby przetrwać w kraju" Co ty bredzisz? Większość towaru który sprzedają, to lewizna, uzyskanie faktury graniczy z cudem. Przejedź się kiedyś, a sam zobaczysz, od razu zapominają języka i mamroczą coś po swojemu. Przetrwać w kraju - zobacz gdzie mieszkają, osiedle "Marina" chyba jedno z najdroższych w Warszawie jak nie w kraju, apartamenty "Ogrody Shiraz" też nie tańsze. Rano na ul. Włodarzewskiej nie zobaczysz w samochodzie polaka za kierownicą, o samochodach nie wspomnę. Życia by ci nie starczyło, aby legalnie zarobić choć na połowę tego co mają. Odpowiedz Link Zgłoś
kamila987 Re: Pożar hali pod Warszawą 22.08.09, 15:46 Dokładnie,zgadzam się z Tobą!Trochę szacunku.My też nie chcemy być w innych krajach traktowani jak śmieci czy wyszydzani. Odpowiedz Link Zgłoś
scibor3 Re: Pożar hali pod Warszawą 23.08.09, 10:40 Koteczku, żeby ktoś cię szanował musisz szanować się sam(a). Co robi obywatel dowolnego kraju za granicą? Chwali się swoim krajem, nawet jeżeli nie jest to prawda. Co robi Polak? Opluwa swój kraj. Jak takiego gościa szanować, skoro sam się nie szanuje? Cel łatwy a argumenty sama dostarczasz, nawet jeżeli człowiek o Polsce w życiu nie słyszał. Miałem taką przeprawę z Kanadolem, co się dopytywał czy w Polsce radio mamy. Jak mu udowodniłem, że w Polsce była TV (1938) kiedy oni zaczynali się dopiero z radiem zapoznawać, więcej tematów nie było. Facet zaczął się dopytywać o możliwości emigracji do Polski. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
rijselman12.0 Płonie chińskie centrum handlowe pod Warszawą 22.08.09, 09:41 Mam nadzieje,ze strazacy przewidzieli odpowiednie kombinezony ochronne...-Kilka miesiecy temu "higiena" zorganizowala nalot w podparyskich,chinskich skladach handlowych... -ZGROZA ! ! ! Kraby plywajace w soku gnilnym,przeterminowane konserwy "pod cisnieniem",slodycze zawierajace calosc tablicy Mendelejewa...-Na wizyte skladu wedzonych i mrozonych ryb trzeba bylo sprowadzic specjalne ekipy wyposazone w ...maski gazowe.-Towar byl,regularnie,odbierany przez chinskich sklepikarzy i wlascicieli knajp,a byl to towar iscie "europejski",bo zarejestrowany w Holandii. Zycze wszystkim "SMACZNEGO". Odpowiedz Link Zgłoś
poli.szynel Re: Płonie chińskie centrum handlowe pod Warszawą 22.08.09, 09:48 ten sam towar jest w zachodnich centrach handlowych... Odpowiedz Link Zgłoś
rijselman12.0 Re: Płonie chińskie centrum handlowe pod Warszawą 22.08.09, 10:00 Wlasnie pisalem o podparyskich skladach... Odpowiedz Link Zgłoś
kim-lan-san Re: Płonie chińskie centrum handlowe pod Warszawą 22.08.09, 14:49 Podasz linka do relacji? Odpowiedz Link Zgłoś
rijselman12.0 Re: wszystko tam mają balszoj. 22.08.09, 10:01 I beda,nadal,sprowadzac... Odpowiedz Link Zgłoś
anti.global Re: wszystko tam mają balszoj. 22.08.09, 10:13 ludzie powinni przestac kupowac chinskie badziewie... Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-moher ..Nastepne Centrum.......... 22.08.09, 10:05 Dziwne rzeczy dzieja sie w Polsce a szczegolnie w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
rijselman12.0 Re: ..Nastepne Centrum.......... 22.08.09, 10:14 Nie pekaj , moher...tak jest w calej Europie...-wszystko dla szmalu ! Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-moher Re: ..Nastepne Centrum.......... 22.08.09, 10:24 Pewnie ze jest.Znam przyklady.Jednak tu jest troszeczke cos innego.Nie obchodzi mnie ze to chinczycy.Znam w moim miescie kilku.Nawet z jednym sie przyjaznie.Chodzi o cos innego.Kto za tym wszystkim stoi?.Czy znowu chodzi o dzialki?.Zaczynaja sie zazebiac pewne sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
punter Re: ..Nastepne Centrum.......... 22.08.09, 10:15 To centrum to jedna wielka pralnia pieniędzy azjatyckich mafii, pozostająca poza jakąkolwiek kontrolą skarbówki i policji. Stąd tajemnica "sukcesu" tego handlu. Nie mówiąc już o legendarnym, a może bardziej humorystycznym fakcie, że w Polsce nikt nigdy nie zgłosił zgonu skoośnookiego bo na legalne papiery jednego zdechlaka przyjeżdża pięciu innych Nguenów :) Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-moher Re: ..Nastepne Centrum.......... 22.08.09, 10:27 Pralnia pieniedzy jest wszedzie.Mamy od tego sluzby panstwowe.Jak Policja czy inne.Chyba ze w tym tez piora.Po prostu-Panstwo jest chore. Odpowiedz Link Zgłoś
rijselman12.0 Re: ..Nastepne Centrum.......... 22.08.09, 10:36 Masz racje,Moher...-panstwo jest chore.-Jego faktycznymi wlascicielami nie sa politycy ,czy partie (nazwiska i nazwy nie maja zadnego znaczenia).-Wlascicielem jest klika ludzi UKLADU stworzonego po "Okraglym Stole".-Naiwniacy,i tak,pojda,niczym owce,do urn. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-moher Re: ..Nastepne Centrum.......... 22.08.09, 10:47 Dopowiem cos jeszcze.Powiesz ze jestem zatwardzialy moher.Ja nim nie jestem.Chociaz popieram pewne sprawy.Co mnie w Polsce boli?.To ze polityk moze zniszczyc w puch-prawo i konstytucje.Z pozoru banalna sprawa-abonament.Ale On prawnie istnial.I co dzis mamy?Bezprawie.I dodam ze sam Tusk nie wie jak z tego wybrnac.Nauczyl jednak spoleczenstwo ze mozna czegos nie robic.W koncu znajdzie sie inny populista, ktory powie- nie bedziecie placic podatkow.I zastanowmy sie nad sluzbami , jak chociazby Policja.Co maja robic?.Przyjdzie nastepny populista i rzuci haslo.I wygra wybory.Sluzby wiec boja sie politykow.Boja sie do takiego stopnia, ze na wiele spraw, maja zamkniete oczy.A prawo?.Jak zwykle gdzies z boku.I obywatele maja poczucie jawnej dyskryminacji.Dlatego mamy moherow ktorzy placa nie ogladajac sie na oszoloma.Placa, bo chca normalnego panstwa.Panstwa prawa.I gdyby wszyscy tak postepowali-Polska bylaby nie II Irlandia , bylaby krajem przewidywalnym. Odpowiedz Link Zgłoś
rijselman12.0 Re: ..Nastepne Centrum.......... 22.08.09, 11:14 Twoj pseudonim brzmi,po prostu,ironicznie i wyzywajaco fajnie.W/g mnie panstwo prawa jest abstrakcja.-Przyjmuje ,tylko,jedna definicje -"aparat przymusu".Czy Polska wyglada gorzej od innych "demokracji" ? -Watpie.-Zyje w "demokracji" zachodniej,w ktorej politycy pozwolili sobie,dla kilku groszy, na skazanie na bolesna i nieuleczalna chorobe tysiace wspolobywateli.-W owej demokracji ,kilka lat temu,zginelo,w czasie upalow ,kilkanascie tysiecy ludzi(bez mru-mru premiera i prezydenta).-W owej "demokracji" mozna wykastrowanemu spoleczenstwu wciskac kit,ze chmura Czernobyla i zagrypione ptaki zatrzymaly sie na... granicy panstwowej. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-moher Re: ..Nastepne Centrum.......... 22.08.09, 11:30 Wiec wiesz to co Ja.Chcialem zeby Polska byla normalnym krajem.Idziesz do roboty, wiec cos robisz,inaczej niz falszywe buziaki przywitania.Ja przezylem PRL.Mam mase zastrzezen.Ale tam Polacy nie usmiechali sie tak falszywie ,jak ludzie na Zachodzie.Ja zyje we Francji.I mialem to szczescie przezyc dwa systemy.Wlasciwie trzy.PRL, jego przepoczwarznie i staly cykl kapitalizmu na Zachodzie.Ktory z systemow jest lepszy?Nie wiem.Poniewaz dla oceny PRL, potrzebne sa dane zycia obywateli tych krajow w okresie zycia PRLu.Wiem i to sa fakty ze tysiace ludzi, gdy Gierek rzadzil w Polsce szturmowalo smietniki we Francji, w poszukiwaniu jedzenia.Wiem takze to ze system gdzie Polacy nie grzebali w smietnikach-przegral.I wiem takze to,ze pieniadze zmieniaja ludzi.Czy ja je mam?.Jakies mam.Tylko ze PRL, nadal wartosc mojej funkcji w zyciu.Wiele pomagam bezinteresownie.Przypomina mi to , gdy sasiadka, chciala kilka lyzek cukru lub odrobine soli. I na koncu polityka.Tak.Ludzie nie wiedza czego chca.Mozna nimi sterowac jak drobiem, dokarmianym doustnie przez farmera.Czas wiec to zmienic. Odpowiedz Link Zgłoś
rijselman12.0 Re: ..Nastepne Centrum.......... 22.08.09, 12:07 Mamy podobne doswiadczenia i opinie...-Ja ?- Nord,he,he. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-moher Re: ..Nastepne Centrum.......... 22.08.09, 12:21 Ja Sud.Lednak przejechalem calutenka Francje.Moze byla to dobra szkola. Odpowiedz Link Zgłoś
77qwerty [...] 22.08.09, 10:43 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
wyksztalciuch2 Pożar chińskiego centrum handlowego k. Warszawy 22.08.09, 10:52 To zastanawiające. Akurat jak spadają ceny najmu za powierzchnię, spaliło się cześć hal. Przecież to właśnie między innymi tam mieli przenieść się kupcy z KDT. Jak czegoś jest mało to robi się drożej. Pewnie towar ( może niezbywalny) był ubezpieczony- po co komu szmaty, jak może dostać kasę? To jest biznes- nieważne jak byleby zarobić. Zastanawiające jest również to, że płonie kolejna firma tego lata? Haracze to mit czy rzeczywistość? Odpowiedz Link Zgłoś
karol64 Pożar chińskiego centrum handlowego k. Warszawy 22.08.09, 10:53 Ile gmina dostawała z podatku od nieruchomości? Odpowiedz Link Zgłoś
konikdrewniany07 Pożar chińskiego centrum handlowego k. Warszawy 22.08.09, 11:03 Sądząc z wypowiedzi na tym forum Polacy mają krótką pamięć - zapomnieli jak sami jeździli do "lepszych" krajów, i zapominają ilu Polaków jest aktualnie pracującymi emigrantami, i jak czulibyśmy się, gdyby płonęła "polska" hala n.p. w Londynie - wiem, że takich hal tam nie ma, ale czytuję wypowiedzi po atakach na Polaków n.p. w Irlandii i zawsze jest święte oburzenie, że krzywdzą naszych! Przestańcie obrażać LUDZI, którym spalił się dorobek życia - mafia czy nie, zawsze na końcu jest nieszczęsny CZŁOWIEK, który poniósł klęskę !!! Odpowiedz Link Zgłoś
rijselman12.0 Re: Pożar chińskiego centrum handlowego k. Warsza 22.08.09, 11:18 Czy ty uwazasz,ze nie jest mnie zal wlasciciela autentycznej,zdrowej,chinskiej restauracji,ktorego kladzie sie na lopatki opinia i faktami o handlu "made in China" ? Odpowiedz Link Zgłoś
spychacz80 Powierzchnia.... 22.08.09, 11:38 "Chińskie Centrum Handlowe w Wólce Kosowskiej to cztery potężne hale o powierzchni ok. 3 tys. metrów kwadratowych. To jedno z największych centrów handlu hurtowego w Polsce. Swoje hale mają tu Chińczycy, Turcy, Wietnamczycy. Ich łączna powierzchnia użytkowa to 150 tys. m kw. To tak jakby obok siebie stało 15 hipermarketów średniej wielkości." "4 potężne hale" nawet jakby każda miała 3 tyś. metrów- choć z tego nie wynika miały by w sumie 12 tyś. m^2. Jak się ma to do tych 150 tyś m^2? Odpowiedz Link Zgłoś
baba_ze_wsi Re: Powierzchnia.... 22.08.09, 21:05 spychacz80 napisał: > "4 potężne hale" nawet jakby każda miała 3 tyś. metrów- choć > z tego nie wynika > miały by w sumie 12 tyś. m^2. > Jak się ma to do tych 150 tyś m^2? A bo to nie tylko Chińczycy mają tam hale - także Turcy, i Wietnamczycy. I prawdopodobnie ci ostatni mają tych hal jeszcze więcej. Z artykułu wynika, że te 150 tysięcy to łączna powierzchnia użytkowa wszystkich centrów, a nie tylko chińskiego. :-)) Baba (mająca już dawno zaliczony test na rozumienie tekstu ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
daniel.jed Re: Pożar hali pod Warszawą 22.08.09, 12:05 A co mają ubezpieczać, jak w dokumentach cały towar występuje po 1zł.? Odpowiedz Link Zgłoś
atomik2 Re: Pożar hali pod Warszawą 22.08.09, 15:00 Znajac Azjatow, to wcale bym nie byl zdziwiony, jak mieliby wlasny system ubezpieczania, ktory sami stworzyli wylacznie dla siebie. Ich wewnetrzny system ubezpieczen wzajemnych. A nawet zdziwilbym sie, gdyby takiego systemu nie mieli. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr_myszkow [...] 22.08.09, 12:10 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
fuchsgs Spłonęła hala chińskiego centrum handlowego k. ... 22.08.09, 13:11 A ja już myślałe ze wybuchło powstanie przeciw krwiopijcom. Odpowiedz Link Zgłoś
arkady.ronin Szkoda mi tych ludzi 22.08.09, 13:30 Przez 1 pożar dorobek z ciężkiej pracy może i z całego życia wielu zaradnych kupców poszedł z dymem. Ci ludzie zasłużyli na lepszy los. Być może nikt nie zginął ale tysiące ludzkich żyć się zmarnuje w ciągu kilku kolejnych lat. Takie podpalenie jest odpowiednikiem masowego mordu w białych rękawiczkach. Odpowiedz Link Zgłoś
dickers ufunduj im rentę i daj mieszkanie 22.08.09, 22:02 :) i będzie gitara, zaradni kupcy buuuuachacha a to dobre Odpowiedz Link Zgłoś
janek344 Spłonęła hala chińskiego centrum handlowego k. ... 22.08.09, 14:17 Czy wszyscy mieli tam ubezpieczenie ? Odpowiedz Link Zgłoś