grundol1 Ta gazeta nas obraża 24.08.09, 11:27 Naprawdę świetny tekst. A z komentarzy pod nim można by napisać następny: "Ta gazeta nas obraża" Odpowiedz Link Zgłoś
i-g-or1 Ta plaża nas obraża 24.08.09, 11:42 Dla Pana Bogdana z Warszawy, który "chciał na wakacjach trochę pomilczeć". Polecam moją rodzinną wieś w ukraińskich Karpatach. Na stałe mieszkam w Charkowie (Ukraina wschodnia) a odpoczywam w zimie i latem tam. Prawie nie gadam. Igor. 38 057 337 02 99 (dom.)8 067 1340 544 (kom.). P.S.Pan może tam być sam jeden, jeżeli zdąży. Odpowiedz Link Zgłoś
massila Pan John z Angli! 24.08.09, 12:52 hahahha, uśmiałam się czytając: >"Marzyłem o Tatrach, odkąd Jan Paweł II został papieżem. Długo uczyłem się polskiego. W końcu pojechałem do Zakopanego, wynająłem pokój u bacy i kompletnie nie rozumiałem, co do mnie mówił." To sie nazywa PECH :D Odpowiedz Link Zgłoś
lehoo Ta plaża nas obraża 24.08.09, 21:34 Więc w Polsce nie plażuję. Jest wiele ładniejszych, spokojniejszych i sympatyczniejszych miejsc, i co ciekawawe za podobne, albo nawet mniejsze pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_anglikiem Ta plaża nas obraża 24.08.09, 23:03 zacząłem to czytać i myślałem, że to żart... Bogdan z Warszawy: Pan musi wiedzieć, że Sopot to nie miejscem szukać spokój. Marcin z Olsztyna: wakacja sam. Dariusz z Częstochowy: wybierz cichutkie miejsce. Maciej z Warszawy: masz 49-50 tygodni roku myśleć o pieniędzy. Dorota z Warszawy: albo więcej luksusu albo mniejsze oczekiwania. Danuta z Łodzi: zgadzam się z Panią 100%. Kamil z Poznania: sądzę, że Pan powinien odstresować się częściej w ciągu roku o ile się da. Monika z Opola: Ta sama rada co dla Pana Kamila: częstszy relaks - godzinka na ławce w parku, pół dnia na rowerze na nowej trasie, itd... i tu patrzę na komentarzy „cudzoziemców” i od razu staje się jasne,że moje przeczucia były słuszne i to faktycznie wielki żart :) Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Ta plaża nas obraża 25.08.09, 06:44 Hmmm, jeszcze kilka lat temu pomyślałbym, że to jakieś konfabulacje. Ale z daleka bardziej widać naturę Polaków i, smutna prawda, ale przeszkadza im niemal wszystko. Co ciekawe, latem przeszkadza słońce, zimą śnieg... Nawet w narzekanie na 4 kanały telewizyjne jestem w stanie uwierzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
lehoo Ta plaża nas obraża 25.08.09, 13:02 Mam wrażenie, że część kwestyj autor tekstu sam sobie wymyślił. Historyjkę z parampampam znam przykładowo od dobrych 30-tu lat. A skoro jedną wstawił, to czemu nie więcej ? Odpowiedz Link Zgłoś
tajlerdarden Przecież to jakieś bajki wyssane z palca... 25.08.09, 20:43 ...zwłaszcza te opinie cudzoziemców, bardziej banalnych stereotypów nie dało się chyba wymyślić. Swoją drogą, prawda jest taka, że Polacy lubią narzekać, więc wakacje z reguły u większości są do d.py Odpowiedz Link Zgłoś
michu_wlkp Re: Przecież to jakieś bajki wyssane z palca... 25.08.09, 22:24 Polacu lubią narzekać? A byłaś kiedyś wsród Francuzów? Oni ciągle o czymś muszą dyskutować. Discuter et discuter. Odpowiedz Link Zgłoś
iwonasta57 Ta plaża nas obraża 26.08.09, 00:59 polakom nigdy nie można dogodzić jest to naród humorzasty i smutny.myślę że cudzoziemcy przesadzają przecież u nich też piją,kradną i ćpają Polska jest pięknym krajem tylko trzeba chcieć jej się przyjrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
siemiela Re: Ta plaża nas obraża 26.08.09, 11:55 tak , artkul byl wesoly...ja sie nie obrazam, ale wkurza mnie jak ktos zle mowi o moim miescie.Pochodze z Kolobrzegu,ale nie mieszkam w nim juz dawno, jednak od paru ladnych lat przyjezdzamy z mezem do tego miasta,poniewaz znudzily sie nam wyjazdy zagraniczne....i ktos na samym poczatku forum powiedzial cos o tym, ze za granica tylko lataja na samolotach,ze nie ma korkow...bla,bla,bla.jak jest kilka wolnych dni w Hiszpani np,. to wszyscy wala nad morze samochodami,bo taniej.a jak sie komus nie podoba scisk na plazy z ratownikiem, to niech jedzie na dzika plaze,to tylko 5-7km od Kolobrzegu.Cudna szeroka plaza, z bialym piaskiem i nastepny oddychajacy min. 70m od ciebie.Pozdrawiam wszystkich, ktorzy lubia polskie morze i gory!!! Odpowiedz Link Zgłoś
billyb Ta plaża nas obraża 26.08.09, 16:03 Nie misiu: jeżeli się czeka, to przynajmniej jest na co czekać. Cztery godziny do kolejki na Kasprowy to szczyt abstrakcji. Odpowiedz Link Zgłoś
hubkulik A co sie podobalo? 27.08.09, 11:20 To ciekawy material, ale proponuje tez zadawac pytania co sie podobalo turyscie. Tez moze wyjsc z tego ciekawy material. Odpowiedz Link Zgłoś
tysiac_motyli Ta plaża nas obraża 28.08.09, 07:54 .. kłamstwa z palca wyssane .. Odpowiedz Link Zgłoś
volandina Ta plaża nas obraża 28.08.09, 08:17 Autorze wstydź się! Większość tych wypowiedzi jest zmyślona. Dowód? Jeżeli w Francji wszystkie gospodarstwa są takie bardzo zmechanizowane i w nich nie śmierdzą zwierzęta to ja jestem Michael Jackson (po mojej rzekomej śmierci przebywam w Nowej Soli). Pozdrawiam i radzę wyleźć z chałupy i naprawde zapytać ludzi jak spędzają urlop i co im przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
80c51 I co, kupił pan loda? 28.08.09, 08:21 Przyjemnie było? Wie Pan, że z dziećm i to karalne? Odpowiedz Link Zgłoś
17marta Ta plaża nas obraża 28.08.09, 08:26 * Juan, lat 35, i Manuela, lat 34, z Barcelony: - Najbardziej denerwuje nas, że pracownicy informacji turystycznej nie mówią po hiszpańsku. My nie znamy polskiego ani angielskiego, więc dogadać się trudno. Ciekawe zatem jak powiedzieli to temu "redaktorowi" bo nie sądzę żeby znał hiszpański... Zadaję więc pytanie: Gazeta kłamie? Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Ta plaża nas obraża 28.08.09, 08:31 > Ciekawe zatem jak powiedzieli to temu "redaktorowi" bo nie sądzę > żeby znał hiszpański... Zadaję więc pytanie: Gazeta kłamie? Te wypowiedzi są tak idiotyczne (Polaków i cudzoziemców) że raczej wyglądają na wymyślone. Odpowiedz Link Zgłoś
lesteer Nad morze jeżdżą frajerzy 28.08.09, 08:29 Przynajmniej nad polskie morze - syf, kiła i mogiła. Chcesz odpoczać jedź w góry!! I to bynajmniej nie do Zakopanego - tam podobnie jak w Łebie, ale tam gdzie nie ma ludzi - wtedy się odpoczywa naprawde.. hehehe Moze to i dobrze że cała zgraja wali na plaże nad Bałtyk bo w górach luźniej (oprócz Zakopanego, Krynicy, itp.) Odpowiedz Link Zgłoś
rita.1 Ta plaża nas obraża 28.08.09, 08:33 Wykupi taki jeden z drugim wycieczkę za parę groszy, a zachowuje się jak milioner na wakacjach na Lazurowym Wybrzeżu. A pan Bogdan z Warszawy, który chce pomilczeć, niech nie jedzie do Sopotu, tylko np. do Puszczy Piskiej lub innego ustronia. Odpowiedz Link Zgłoś
scar.symmetry Ta plaża nas obraża 28.08.09, 08:39 To jest chyba ulubiona czynność Polaków - narzekanie. Gdyby były zawody w tej konkurencji, jestem pewna, że zdobywalibyśmy złoto bez wysiłku. Już nie mogę tego słuchać ( tutaj czytać ). Jeżeli jest tak beznadziejnie, źle, niedobrze, to ruszcie dupy i coś zróbcie. Odpowiedz Link Zgłoś
agatami Ta plaża nas obraża 28.08.09, 08:53 Polecam wakacje na Karaibach - poźną jesienią. Jak sie dobrze wyszuka loty i hotele (najplepiej przez biura z USA) cenowo wychodzi podobnie jak nad polskim morzem w sezonie. Moze ciut drozej ale niewiele. Pogoda za to gwarantowana, nie ma tłumów. Sprawdziłam. Raj na ziemi :) Odpowiedz Link Zgłoś
sakyrk Re: Ta plaża nas obraża 28.08.09, 09:03 te cytaty na kilometr śmierdzą Francuzka która chce myć kury emeryt który cierpi bo laski się za nim nie oglądają panna której zamknęli solarium małżeństwa które nie mają ze sobą o czym rozmawiać żony oburzone że mężowie się za młodszymi oglądają przypalający Holender, Hiszpanie nie mówiący w obcych językach, okradzeni Anglicy... przecież to wali stereotypem na kilometr, nie trzeba biegać cały dzień po plaży żeby zebrać takie opinie wystarczy pojechać schematem i artykuł gotowy :/ Odpowiedz Link Zgłoś
pmargiel Ta plaża nas obraża 28.08.09, 09:06 nie mowi sie z Akwizgranu tylko AACHEN!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mbrechtacz Wypowiedzi są zmyślone 28.08.09, 09:08 Nie dajcie się nabrać. To stereotypowe i zmyślone wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
frau-schmidt Ta plaża nas obraża 28.08.09, 09:09 Tomasz z Chełma, 32 lata - dla mnie bomba! Kwiczałam!! Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Ta plaża nas obraża 28.08.09, 09:18 Ta plaża nas obraża Izabela Klementowska 2009-08-23, ostatnia aktualizacja 2009-08-20 15:11 Plaża na Helu, sierpień 2009 Plaża na Helu, sierpień 2009 Fot. Dominik Sadowski / Agencja Gazeta ZOBACZ TAKŻE * Nie atakuj Helu samochodem (14-08-09, 12:00) * Turyści zrzucą się na bankrutujące biura podróży? (27-07-09, 15:19) * Plaża dla nudystów, najlepiej z hot-dogami (25-11-08, 03:00) * Turyści wybiorą Bałtyk (28-08-07, 00:00) * Julia, lat 8, na wakacjach z rodzicami w ośrodku wczasowym w Mielnie: - Ciągle podają parówki i pomidory. Zero frytek. * Henryk z Ciechanowa, lat 64: - Kiedyś bez problemu podrywałem. Panna, rozwódka, mężatka - no problem! Jedyny szkopuł tkwił, którą dziewczynę wybrać. Teraz żadna mnie nie chce. Te młode laski same nie wiedzą, czego chcą. Snuję się po plaży w Gdyni, uśmiecham do nich, próbuję zagadywać i nic! Zaczynam myśleć, że wakacje teraz będą moją najgorszą porą roku. * Małgorzata, lat 35, mężatka, 1 dziecko: - Co to za wakacje, które nie są spontaniczne? Ale potem nie wiem, co z tym czasem zrobić, denerwuję się, bo z jednej strony niby mam już wolne, ale z drugiej - nie wiem, jak mam wypoczywać. I to mnie męczy. * Marcin z Pabianic, lat 50: - Chciałem w Dębkach w ludzkich warunkach odpocząć, a tu bachory wszędzie biegają, krzyczą, w piłkę grają, sypiąc piaskiem. I jeszcze leżaków nie ma, a o parasolach to już nawet nie wspominam. "* Marta z Zamościa, lat 22: - Pogody we Władysławowie nie ma, pada, wiatr wieje, burze. Z chłopakiem nie ma o czym rozmawiać, nowych ludzi on nie lubi poznawać, najchętniej gapiłby się w telewizor na mecze (bo tu w hotelu mają Cyfrę+) i ożywia się dopiero przy kuflu piwa. I nawet solarium mają zamknięte! To co ja mam tu robić?" No faktycznie problem... Odpowiedz Link Zgłoś