funny5 28.08.09, 12:42 Ale kolegow znalazl sobie piss-prezydent Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pisz_pan_na_berdyczow a ja na odwrót 28.08.09, 12:49 Motywy protestu do końca mi się nie podobają, bo są egoistyczne a nie solidarnościowe...ale podoba mi się to, że politycy osobiście zaczynają ponosić konsekwencje swoich działań! więcej: www.youtube.com/watch?v=6fHUrDNdFdA Odpowiedz Link Zgłoś
atomm Skutki robienia ze stoczniowcow swietych krow... 28.08.09, 13:00 Takie skutki jak sie rozbi ze stoczniowcow swiete krowy... Jak w prywatnym biznesie sie zwalnia to nikt nie dostaje wiecej niz prawo nakazuje... Rozgonic tych nierobow z tzw. Solidarnosci.. Odpowiedz Link Zgłoś
shithead [...] 28.08.09, 14:14 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mlasskacz Schamienie zawdzięczamy też Kartoflakom.Obok Leppe 28.08.09, 14:26 ra i Giertycha. Odpowiedz Link Zgłoś
manhu Re: Skutki robienia ze stoczniowcow swietych krow 28.08.09, 15:07 To nie idiotyczna wypowiedź, ale po prostu się boi manifestacji pod swoim domem:) Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Raczej liczy na opinie "troskliwego ojca narodu" 28.08.09, 15:31 Od pewnego czasu próbuje ale charakter zawsze wychodzi na wierzch. Ciekawe co obiecali stoczniowcom w wypadku zwycięstwa wyborczego, może zamówienie na lotniskowce dla Czech albo "orzeszkowce" dla Gabonu? Gra przedwyborcza się zaczęła, widac tę nieporadność i oswojenie się z funkcją. za jakies 50 lat powinien byc niezły jako szef parkingowych w markecie. Odpowiedz Link Zgłoś
smalltowngirl Re: Skutki robienia ze stoczniowcow swietych krow 28.08.09, 14:28 Niestety muszę się zgodzić. Nad ludźmi, którzy tracą prace w masowych zwolnieniach w sektorach prywatnych, w korporacjach bo firma upada lub sa zawirowania rynkowe nikt się nie lituje. Dlaczego panowie stoczniowcy są nie do ruszenia i uważają że w ich sprawie powinno niemalże wybuchnąć powstanie narodowe. Są to na pewno osobiste tragedie, ale takich tragedii jest mnóstwo dookoła. Po prostu inni ludzie biorą się w garść i idą dalej, bo takie są realia. Ale stoczniowcy przecież nie, bo to realia muszą się dostosować do nich. Łagodnie mówiąc niesmaczne Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper "Stoczniowcy mają 1000% powodów by protestować" 28.08.09, 15:18 Procenty jak widac też nie są mocną stroną prezydenta, uważam że związkowcy sa w dużym stopniu wykorzystywani do gry politycznej, w ten sposób niczego nie osiągną bo został przekroczony próg przyzwoitosci i to dośc dawno. Zastanawiam się na ile przezydent mówił prawde a ile mu kazali ze względu na PR. W jego współczucie większosć ludzi nie uwierzy, zbyt wiele hipokryzji pokazali z bratem nie mówiąc już o wypięciu sie na swoich wyborców podczas zawierania koalicji. Ja przynajmniej im nie wierzyłem chociaż nie ukrywam że klaskałbym im gdyby zrobili dla Polski to co powinni, nie zrobili, prywata i chorobliwa ambicja zwyciężyła. Dlaczego niby SG miałaby dostac pomoc a wiele firm prywatnych nie? Odpowiedz Link Zgłoś
stro6 Re: "Stoczniowcy mają 1000% powodów by protestowa 28.08.09, 17:47 a.k.traper napisał: > > Dlaczego niby SG miałaby dostac pomoc a wiele firm prywatnych nie? Jak to dlaczego??? Bo Guzikiewicz jest etatowym działaczem PiSuaru. Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: Skutki robienia ze stoczniowcow swietych krow 28.08.09, 15:56 Cóż, muszą protestować, jak zwolnią 300 stoczniowców, to trzeba będzie zmnieszyć liczbę zawodowych związkowców (jeden zawodowy związkowiec przypada na iluś tam pracowników), i tu jest pies pogrzebany - bo w żadnym innym przypadku związkowiec o swój stołek bać się nie musi. Odpowiedz Link Zgłoś
norton2005 Tusk nie daje rady i powinien ustąpić 28.08.09, 16:03 Tusk nie daje rady i powinien ustąpić. Jeśli sam tego nie widzi to może rodzina mu podpowie. Odpowiedz Link Zgłoś
bogda35 Re: Tusk nie daje rady i powinien ustąpić 28.08.09, 16:20 co ma Tusk do prywatnej firmy,którą nb.sprzedał Ukraińcom rząd Kaczyńskiego ? Odpowiedz Link Zgłoś
norton2005 Re: Tusk nie daje rady i powinien ustąpić 28.08.09, 16:51 Przecież stocznie sprzedaje Tusk rzekomo Kuwejtczykom. Odpowiedz Link Zgłoś
stro6 Re: Tusk nie daje rady i powinien ustąpić 28.08.09, 17:49 norton2005 napisała: > Przecież stocznie sprzedaje Tusk rzekomo Kuwejtczykom. Popieorzyły ci się PiSiorku stocznie. Tą akuratnie dwa lata temu sprzedali wnukowie rabina Kalksteina Ukraińcom. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Poczatek niezły a gdzie ciąg dalszy? 28.08.09, 18:05 Powiedzmy że Tusk ustąpi, jaki ma byc dalszy scenariusz? Odpowiedz Link Zgłoś
czarny-misio no to stoczniowi solidaruchy to keretyni 28.08.09, 13:06 Kaczyński sprzedał stocznię Ukraińcom i jest to prywata dlaczego ja mam płacić na utrzymanie nierobów co maja styropian kolebkowy zamiast mózgu? Odpowiedz Link Zgłoś
lukaszngw Re: no to stoczniowi solidaruchy to keretyni 28.08.09, 14:44 i tu jest pies pogrzebany! Dlaczego ZNOWU mamy płacić na NIEROBÓW i to Z PRYWATNEJ tym razem firmy?????????!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
delargo Re: a ja na odwrót 28.08.09, 13:20 ale dlaczego z budzetu panstwowego ma byc wspomagana prywatna firma? Odpowiedz Link Zgłoś
husder Re: a ja na odwrót 28.08.09, 14:04 bo w konstytucji niestety mamy zapis, "społeczny, wolny rynek". Taki mały oksymoron, ale umiejętnie stosowany. To znaczy, że każdy odpowiada za siebie, ale jak komuś omsknie się noga, bądź jest niewydajny państwo może mu pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: a ja na odwrót 28.08.09, 15:59 Niestety nie "komuś" omsknie się noga, tylko nierentownym molochom z silnymi związkami - bo jak zwalnia się tysiące pracowników innych firm, to jakoś nikt im pomagać nie musi. A w tym wypadku chodzi dodatkowo o paru zawodowych związkowców, którzy straciliby ciepłe stołki - bo zwolnienie 300 pracowników oznacza możliwość wywalenia paru związkowców (1 związkowiec przypada na określoną liczbę pracowników). Odpowiedz Link Zgłoś
stro6 Re: a ja na odwrót 28.08.09, 17:51 husder napisał: > bo w konstytucji niestety mamy zapis, "społeczny, wolny rynek". Taki mały oksym > oron, ale umiejętnie stosowany. To znaczy, że każdy odpowiada za siebie, ale ja > k komuś omsknie się noga, bądź jest niewydajny państwo może mu pomóc. Może ale nie musi!! I my obywatele mówimy nie takim praktykom. Odpowiedz Link Zgłoś
janci0 Niech Guzikiewicz się przyzna ile zarabia... 28.08.09, 12:49 ...i kto płaci. Odpowiedz Link Zgłoś
wiseman_said [...] 28.08.09, 12:51 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
shithead Re: "Popieram stoczniowców. Ale ten protest uderz 28.08.09, 14:19 "Wiseman" who says nonsenses like these must be total fucking idiot!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bogda35 Re: "Popieram stoczniowców. Ale ten protest uderz 28.08.09, 16:23 przetłumacz to wisemanowi bo on nie wygląda na gramotnego w ogóle,a co dopiero w angielszczyźnie. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Ten "otumaniony" naród tworzy dochód narodowy 28.08.09, 14:46 i ten sam naród wybiera komu zaufa, nic nie stało na przeszkodzie by po 2005 r zamiast ponownych wyborów dokończyc kadencję, znaleźć Inwestora i rynek zbytu dla stoczni a może i dla innych firm, z zysków "nakarmić" szpitale i szkoły, a co do stoczni Gdańskiej to chyba jest prywatna za przyzwoleniem i silnym lobby związkowym? Jeśli ktoś tu jest nieudacznikiem to jak mówi procentowo prezydent związkowcy w 1000% i niech zbieraja puszki skoro nic nie potrafią. Możesz jeszcze słówko szepnąc jak prezydent Kaczyński zabroni nas "opluwać" Rosjanom i jak zapobiegnie "powodzi" ze strony Niemców? Poza tym chciałbym zobaczyc ten zalew, wykupywanie i wyprzedaż, pokaz kto np. chce kupic stocznie i dlaczego PiS nie znalazł cudownej recepty, powiedz też dlaczego pan Zdzicho z warzywnej budki czy pani Ania z budki z majtkami ma dokładac na stocznię zamiast na poprawe warunków szkolnychh swych dzieci czy opieki lekarskiej? Kiedyś Kaczyńscy starali sie poprawiać socjalizm w KOR, dzisiaj starają się zachować skansen PRL-u czego nawet SLD nie robi, no, może oprócz Napieralskiego. Nie uważam się za oszukanego i nie oddam głosu na nieudaczników, nieuków i leni. Odpowiedz Link Zgłoś
marian_porucha Re: Ten "otumaniony" naród tworzy dochód narodowy 28.08.09, 15:57 Bardzo ładnie mu napisałeś, ale obawiam się, że szkoda na to prądu, koleś reprezentuje poziom spod budki z piwem i raczej niewiele z tego zrozumie. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper dyskusje przy budce z piwem maja wyższy poziom 28.08.09, 17:51 dotycza spraw bardzo życiowych i mozna usłyszec wiele ciekawych teorii, większość tych ludzi maja tam chwile "wielkości" a potem pokornie wracają do szarego życia, czasem z bólem głowy. Spora część tutejszych forumowiczów próbuje odreagowac swoja słabośc i kibicowanie polityczne, wiedza że w życiu kto inny karty rozdaje i ta bezsilność wywołuje u nich wsciekłość i te "powazne" argumenty. Sami nigdy niczego nie spróbują ani nie odwaza się odwarknąć.Sa i beda niewolnikami bo nie wiedza jak z wolności korzystać, pójda w stadzie za baranem. Odpowiedz Link Zgłoś
stro6 Re: dyskusje przy budce z piwem maja wyższy pozio 28.08.09, 17:57 a.k.traper napisał: > dotycza spraw bardzo życiowych i mozna usłyszec wiele ciekawych > teorii, większość tych ludzi maja tam chwile "wielkości" a potem > pokornie wracają do szarego życia, czasem z bólem głowy. Spora część > tutejszych forumowiczów próbuje odreagowac swoja słabośc i > kibicowanie polityczne, wiedza że w życiu kto inny karty rozdaje i > ta bezsilność wywołuje u nich wsciekłość i te "powazne" argumenty. > Sami nigdy niczego nie spróbują ani nie odwaza się odwarknąć.Sa i > beda niewolnikami bo nie wiedza jak z wolności korzystać, pójda w > stadzie za baranem. Nie nazywaj księdza i to redemptorystę baranem, bo członkowie jego sekty mogą podpalić ci dom. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Że tez nie można przenośni użyc, bo zaraz sie koja 28.08.09, 18:11 rzy konkretnie?:))) Co do strachliwosci to mam sasiadów wiernych RM ale chyba im przeszła chęć moralizowania po kilku rozmowach i stanowczej prośbie by sie odczepili od małych dzieci i nie zapisywali ich na siłę do podwórkowego kólka różańcowego strasząc kara Boską, tylko wiek ich uratował przed zapoznaniem sie kosci ogonowej ze skórzanym czubkiem buciora. Naprawde nie miałem nikogo personalnie na myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
krytyk67 Precz z hołotą,popieram premiera Tuska!!!!!!!!!!!! 28.08.09, 12:52 To prezydent Sopotu zgodził się na takie bezprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
stro6 Re: Precz z hołotą,popieram premiera Tuska!!!!!!! 28.08.09, 17:58 krytyk67 napisał: > To prezydent Sopotu zgodził się na takie bezprawie. To zemsta za wykluczenie z partii. Odpowiedz Link Zgłoś
polak_kr Panie Prezydencie, tutaj jest wyższa konieczność 28.08.09, 12:52 Tusk niszczy nasz kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
husder Re: Panie Prezydencie, tutaj jest wyższa konieczn 28.08.09, 14:20 Błagam.. Jeżeli wygłaszasz takie tezy to wymień argumenty. Bo tak to jesteś zwykłym krzykaczem, którego nie można przyrównać do inteligencji. Jeżeli chodzi Ci o stocznie.. (a zapewne), to patrz: ten problem nie jest problemem 2 lat istnienia TUSKA.. To trwa o ile pamięć mnie nie myli ponad 10 lat. A i szczerze powiedziawszy wolę być niszczony przez TUSKA, niż naprawiany przez inne opcje, które znowu wprowadzają nas w łaski socjalizmu. A niestety w tym wypadku, nawet Amerykanie nas przeganiają. Są świadomi, że polityka rozdawnictwa przyczynia się do zubożenia Państwa. (Dlatego Obama traci). Przykre, że duża część Polaków nie jest jeszcze tego świadoma.. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Mozesz rozwinąć swoją odkrywczą teorię? 28.08.09, 14:30 No i 50% społeczeństwa to samobójcy i idioci, nie uważasz? Odpowiedz Link Zgłoś
husder Re: Mozesz rozwinąć swoją odkrywczą teorię? 28.08.09, 14:35 Nie.. Ale uważam, że 80% społeczeństwa można bez trudu zmanipulować.. Zwłaszcza w niebogatym kraju jakim jest Polska.. Ale niezupełnie rozumiem co Twoja wypowiedź ma do mojej.. byłbym wdzięczny jeżeli rozwinieś do czego się przyczepiasz. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Nie polemizowałem z Tobą, pzdr:) 28.08.09, 14:58 pytanie było do "polak_kr". Odpowiedz Link Zgłoś
husder Re: Nie polemizowałem z Tobą, pzdr:) 28.08.09, 15:19 Acha wybacz w takim razie. :] Nie patrzyłem na akapity tylko na czas dodania. To w takim razie podłaczam się do Twojej wypowiedzi :] Odpowiedz Link Zgłoś
stro6 Re: Mozesz rozwinąć swoją odkrywczą teorię? 28.08.09, 18:00 husder napisał: > Nie.. Ale uważam, że 80% społeczeństwa można bez trudu zmanipulować.. Zwłaszcza > w niebogatym kraju jakim jest Polska.. Ale niezupełnie rozumiem co Twoja wypow > iedź ma do mojej.. byłbym wdzięczny jeżeli rozwinieś do czego się przyczepiasz. On odpowiedział POLAKOWI_KR, ale moderator wkleja wypowiedzi gdzie mu się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
pyffello114 A co na to Jaro? 28.08.09, 12:52 Jeszcze się nie wypowiedziął? Nie wie,co powiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
xyz2000 W Polsce nie ma przymusu bycia politykiem. 28.08.09, 12:56 Jeżeli ktoś zdecyduje się być politykiem, to ja chcę wiedzieć nie tylko z kim pije piwo, ale i o czym rozmawia nawet w swoim prywatnym kiblu. Przynajmniej tak długo, jak długo polityk organizuje mi życie oraz wydaje moje pieniądze. I goowno mnie obchodzi, czy to mu się podoba, czy nie. To on jest dla mnie, a nie ja dla niego. I niech nie wyciera sobie gęby życiem prywatnym, czy rodzinnym, bo przede wszystkim zdecydował się służyć mnie. A jak mu się nie podoba, to niech spytala z polityki, w Polsce nie ma przymusu bycia politykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
anvill Re: W Polsce nie ma przymusu bycia politykiem. 28.08.09, 13:10 Hmmm - tak więc będą stali pod oknem i pikietowali a Kasia Tusk wyjdzie do nich i będzie negocjować... - naobiecuje im po milionie na łepa odprawy a oni wrócą do domu szczęśliwi że bańke mają w kieszeni - to jest Twoja logika. Wiesz ja naprzykład będąc szefem i wydając niepopularne wśród moich pracowników decyzje - mocno bym się zdziwił gdyby zadzwonili do mojej żony z prośbą abym je zmienił... - cóż też mi powiesz że nie ma przymusu być szefem w Polsce jeśli się nie zgadzam na mieszanie życia zawodowego i prywatnego? Odpowiedz Link Zgłoś
xyz2000 Re: W Polsce nie ma przymusu bycia politykiem. 28.08.09, 13:31 Są drobne różnica. To ja płacę na niego, a on zobowiązał się mi służyć. W Twoim przykładzie, to Ty dzwoniłbyś do jego żony. Ja nie wnikam w sensowność takiego postępowania, chodzi mi o jawność działania polityków. Odpowiedz Link Zgłoś
anvill Re: W Polsce nie ma przymusu bycia politykiem. 28.08.09, 13:44 "chodzi mi o jawność > działania polityków" co to ma wspólnego z jawnością!!!??? dla mnie nie ma tej drobnej różnicy o której piszesz - to nie są feudalne stosunki społeczne i nikt nikomu nie "służy" tylko wykonuje swoją pracę - nie wyobrażam sobie aby właściciel mojej firmy oczekiwał że będe mu służył bądź angażował moją rodzinę bo on "płaci na mnie" - takie podejście jest wyrazem prostactwa. Żeby zamknąć usta niektórym to mówie z góry że nie oceniam tutaj kompetencji tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
husder Re: W Polsce nie ma przymusu bycia politykiem. 28.08.09, 14:12 Uważam, że jednak bycie politykiem nie powinno się wiązać z pełną lustracją. Politycy nie mogą być chodzącym big brotherem. To są ludzie, którzy poświęcili się temu państwu (nie ważne z jakich pobudek, ważne że ludzie którzy na niego głosowali myśleli, że ma szlachetne pobudki). Oni muszą wykazać się swoją elokwencją w życiu publicznym. W prywatnym mogą być gejami, tranwestytami, alkoholikami itp. Mnie to nie obchodzi. Ważne, że będą dobrzy w tym co robią dla państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: W Polsce nie ma przymusu bycia politykiem. 28.08.09, 16:03 Masz rację, pod warunkiem, że ich życie prywatne nie stanowi zaprzeczenia głoszonych publicznie haseł - np. pochwały nierozerwalności małżeństwa nie powinny iść do spółki z rozwodami, oskarżanie innych o niepłacenie alimentów z zaleganiem z alimentami na własne dziecko, a wzywanie do wielodzietności - ze starokawalerstwem i bezdzietnością. Odpowiedz Link Zgłoś
stro6 Re: W Polsce nie ma przymusu bycia politykiem. 28.08.09, 18:07 xyz2000 napisała: > Są drobne różnica. To ja płacę na niego, a on zobowiązał się mi > służyć. W Twoim przykładzie, to Ty dzwoniłbyś do jego żony. Ja nie > wnikam w sensowność takiego postępowania, chodzi mi o jawność > działania polityków. A ty na kogo głosowałeś, że chcesz by Premier Tusk ci służył??? Podejrzewam że na PiSuar, ciekawe czy jak rządzili spełnili chociaż jedną swoją obietnicę, poza zamordowaniem Blidy oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
london13 Re: W Polsce nie ma przymusu bycia politykiem. 28.08.09, 14:07 xyz2000 napisała: > Jeżeli ktoś zdecyduje się być politykiem, to ja chcę wiedzieć nie > tylko z kim pije piwo, ale i o czym rozmawia nawet w swoim prywatnym > kiblu. Przynajmniej tak długo, jak długo polityk organizuje mi życie > oraz wydaje moje pieniądze. I goowno mnie obchodzi, czy to mu się > podoba, czy nie. To on jest dla mnie, a nie ja dla niego. I niech > nie wyciera sobie gęby życiem prywatnym, czy rodzinnym, bo przede > wszystkim zdecydował się służyć mnie. A jak mu się nie podoba, to > niech spytala z polityki, w Polsce nie ma przymusu bycia politykiem. oczywiscie. Bo polityk to nie zawod, to nie praca, po ktorej mozna wrocic do domu, bo polityk nie ma praw, ma tylko sluuuuuuuuzyc, daaawac i spelniac coraz to nowe zachcianki bezmozgiego elektoratu. A czemu najlepiej po godzinach? Bo mozna mu wtedy do...ic. To polska mentalnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
docteur.ravic Dotychczas to ZOMO koczowało pod domami wiązkowcow 28.08.09, 14:44 xyz2000 napisała: Wygląda na to że koledzy pana Prezydenta przeszli na stronę ZOMO. Odpowiedz Link Zgłoś
tetradrachma kierownictwo ZZ to najwiekszy wróg demokracji. 28.08.09, 12:58 Ta banda nierobów musi uzasadniać potrzebę swego istnienia i apanaży. Po raz pierwszy (chyba) wyrażam uznanie dla stanowiska Pana prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
boykotka Szacun Panie Prezydencie !!! 28.08.09, 12:58 Nareszcie Pan mówi jak Prezydent wszystkich Polaków !!! Odpowiedz Link Zgłoś
czarny-misio Zaponiał tylko dodać ze ten protest 28.08.09, 13:08 powinien się odbyć pod mieszkaniem Jarosłwa Kaczyńskiego. Wypowiedział się jak bliźniak a nie prezio wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
rembka Re: Szacun Panie Prezydencie !!! 28.08.09, 15:26 A jak, i niech sie wszyscy Polacy szybko zrzucaja na stoczniowcow, a co... Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: Szacun Panie Prezydencie !!! 28.08.09, 16:04 Jarosław chyba jeszcze na urlopie, to i mniejszy braciszek czasem powie coś ludzkim głosem. Odpowiedz Link Zgłoś
acc4 Prezydent wyszedł przed szereg. 28.08.09, 12:59 Nie poczekał, co na to Jarek. Co jeśli się okaże, że słuszny protest klasy robotniczej może się wyrażać w naruszaniu miru domowego premiera z PO? Najwidoczniej LK wyobraził sobie analogiczną sytuację pod pewną willą na Żoliborzu. Odpowiedz Link Zgłoś
dosad "Popieram stoczniowców. Ale ten protest uderza ... 28.08.09, 13:04 Stoczniowcy zapomnieli, że ich zakład jest w rękach prywatnych i Rządowi nic do niego, więc niech dogadaja się a właścicielem. Poza tym uważam za rzecz niedopuszczalną, żeby organizować jakieś pikiety, manifestacje itp. przed prywatnym domem Premiera. Nie rozumiem, dlaczego władze miasta na to pozwalaja. Może za nastepnym razem wkroczą do wnętrza mieszkania rodziny Premiera. Co oni wyprawiają i na co sobie pozwalaja, to się w glowie nie mieści. Dziwię się, że znajdują sie jeszcze ludzie, ktorzy chcą być w Rządzie i narazać swoje i rodziny spokój i bezpieczeństwo, a im bardziej poważnie traktują swoje obowiązki ( nielekkie ), tym bardziej narażaja sie tej durniejszej ale za to nie przebierajacej w środkach części społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
marzatela "Popieram stoczniowców. Ale ten protest uderza ... 28.08.09, 13:06 Kto ma za to zapłacić? Państwo czyli my wszyscy? Równiez ci, którzy są zwalniani z pracy nawet bez odpraw wynikających w ukłądu zbiorowego? Znowu mamy zrobić zrzutę na stocznię? Ja się nie zgadzam. mojapolskadomowa.blox.pl/2009/08/Stoczni-stoczni-nierowna.html Odpowiedz Link Zgłoś
herman.brunner Sprawiedliwość Kalego 28.08.09, 13:11 pod domem Donka nie mozna ale pod domem Jaruzelskiego rok w rok to juz tak... ech do dupy z taka POlską! Odpowiedz Link Zgłoś
ouimet Re: Sprawiedliwość Kalego 28.08.09, 14:17 herman.brunner napisał: > pod domem Donka nie mozna ale pod domem Jaruzelskiego rok w rok to juz tak... chwilowo/sic!/tak.Pod Jaruzelskiego chalupa mozna i trzeba,poniewaz sobie zasluzyl na to probujac spacyfikowac Polske przy pomocy ruskich. Donek -chwilowo- "jedynie" wyprzedaje obcym nasze dobra narodowe. Tez sobie sr. na buty,wic doczeka sie analogicznej sytuacji... c.b.d.w :) Odpowiedz Link Zgłoś
rembka Re: Sprawiedliwość Kalego 28.08.09, 15:31 Kochany, a co stoi na przeszkodzie zeby kupowac polskie statki, polskie wagony,etc? A to, ze 2 x drozsze niz z importu to przeciez nieistotne dla ciebie, co? Wez se do dobro narodowe i doplacaj. Niech kazdy sie zdecyduje ile procent swojej pensji chce przeznaczyc na doplaty do pracownikow w panstwowych przedsiebiorstwach i mozemy sobie to dobro narodowe trzymac. Komuno wroc! Odpowiedz Link Zgłoś
republika-jednojajowa Kiedyś Ziobro teraz Guzik.. show PiSdy trwa 28.08.09, 13:14 Odpowiedz Link Zgłoś
impostor "Popieram stoczniowców. Ale ten protest uderza ... 28.08.09, 13:16 czyli ilosc powodow mierzymy teraz w procentach? sluszna linie ma nasza partia... Odpowiedz Link Zgłoś
dobiczek "Popieram stoczniowców,a rodzina powinna wytlumac 28.08.09, 13:53 tatusiowi ,ze do tego zajecia sie nie nadaje, i lepiej bedzie gdy wroci do zawodu kominiarza , przynajmiej nie bedzie robil ludziom krzywdy a rodzinie nie bedzie wstyd pokazac sie na ulicy. ta metoda Ghandi wygnal brytoli z Indii, metoda sluszna iskuteczna popieram na 1000% Odpowiedz Link Zgłoś
husder Re: "Popieram stoczniowców,a rodzina powinna wyt 28.08.09, 14:31 O ile pamięć mnie nie zawodzi, to Gandhi wygrał biernym oporem, a nie prymitywnymi pomysłami Związkowców. Ja do stoczniowców nic nie mam, bo są to normalni ludzie, którzy tylko chcą pracować by móc żyć. Natomiast widły wystawiam w kierunku cholernych związkowców, którzy podjudzają tych ludzi. A żeby tego było mało.. Są małą żmiją wyhodowaną na własnej piersi. (są opłacani z budżetu państwa), oraz dostali za dużo praw w ramach odszkodowań za komunę. Niestety nie poprę słów liczbami, ale gwarantuję, że gdyby ich nie było, a ich budżet był "rozdany" do pensji stoczniowców, nie byłoby powodów do protestów. Jeżeli ktoś zna konkretne liczby byłbym wdzięczny za "dopowiedzenie" Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: "Popieram stoczniowców,a rodzina powinna wyt 28.08.09, 16:07 Związkowcy stymulują protesty, bo zwolnienie 300 pracowników stoczni oznacza wywalenie paru zawodowych związkowców - ich liczba zależy od liczby pracowników w zakładzie, a w żaden inny sposób zwolnić ich nie można. A tu nagle parę ciepłych stołków może przepaść... Odpowiedz Link Zgłoś
alebaba17 "Popieram stoczniowców. Ale ten protest uderza ... 28.08.09, 13:17 ci co wpadli na taki pomysł są ludźmi od Olechowskiego i Piskorskiego. Niewidzialna ręka szykuje zmianę rządzących Odpowiedz Link Zgłoś
honkers "Popieram stoczniowców. Ale ten protest uderza ... 28.08.09, 13:21 Gdybym miał tyle kasy to ostatnią rzeczą którą bym zrobił to pozbycie się jej na zakup stoczni z panującymi w niej niepodzielnie związkami zawodowymi. To trzeba rozpędzić by móc poskładać na nowo ale juz bez towarzyszy związkowców. Związki są potrzebne w firmie, w każdej firmie ale nie te postkomunistyczne, które obalając komunę stworzyły dla swych działaczy raj - jak rak niszczący każdą nową idee. Odpowiedz Link Zgłoś
maciejkozlowski Rozpędzić to zdemoralizowane bydło ! 28.08.09, 13:25 Kto wydał zgodę na taki protest? Kupa oszołomów-nierobów krzyczy pod domem premiera sporego, europejskiego państwa. Niesłychane ! Spałować to stoczniowe bydło. porozwalać kulami gumowymi i duuuuzo gazu. Związkowe pomioty!! Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: Rozpędzić to zdemoralizowane bydło ! 28.08.09, 13:32 Jak co roku północy, dokładnie w rocznicę ogłoszenia stanu wojennego, przed domem Wojciecha Jaruzelskiego zbiera się kilkaset osób, by kolejny raz krzykiem wyrazić swój protest przeciwko twórcy stanu wojennego. Ten protest nie przeszkadza Lechowi Prezydentowi Kaczyńskiemu ani ekipie Mag Donalda. Burdy przed domem „komucha” są na miejscu, służą odnowie moralnej solidaruchów. Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: Rozpędzić to zdemoralizowane bydło ! 28.08.09, 16:11 No cóż, przed "biurem" prezydenta Jaruzelskiego demonstrować nie mogą - bo go nie ma. A kiedy je miał - to ci akurat współcześni demonstranci tacy odważni nie byli... albo bawili się jeszcze grzechotką i smoczkiem. Tak się jakoś dziwnie dzieje, że nigdy nie było słychać o ich działalności opozycyjnej w czasie, kiedy generał był przy władzy. Za to teraz mogą wykazać się bohaterstwem - poprzeszkadzać choremu (prawie) 90-latkowi. Odpowiedz Link Zgłoś
dobiczek ales gluuuuuuuuupi, w malym i duzym 28.08.09, 14:13 panstwie przed domome jest przestrzen publiczna i maze sobie demonstrowac kto chce, w malym i duzym panstwie pelnienie funkcji publicznych wiaze sie z odpowiedzialnosci taka np jak ta Odpowiedz Link Zgłoś
dibadzio Tusk uderza w rodziny wielu ludzi 28.08.09, 13:25 Prezydent pochyla sie z troską nad rodziną Tuska a kto pochyli sie z troską nad tysiącami rodzin zwalnianych ze stoczni? Jedna rodzina Tuska więcej warta? Niech Tusk poczuje , co to znaczy prawdziwy kłopot dla pracowników i ich rodzin. Miał miękkie serce dla Nelly Kroes i pana Barroso, to teraz musi nadstawic do bicia tylną część ciała. w ogóle mi go nie żal i jego rodzinki. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Tusk uderza w rodziny wielu ludzi 28.08.09, 13:28 pochyla się, bo to nie ich wina, i nie ma co wtrącać rodzin stoczniowców, długo stoczniowcy sobie na taki koniec pracowali. Tak od 20 lat! Odpowiedz Link Zgłoś
dibadzio Re: to @ cillian1 28.08.09, 13:39 Nie ma przymusu być politykiem. Czy Tusk musi być premierem , skoro się nie nadaje? A teraz jeszcze skamle, że rodzina cierpi. Posługując sie twoją retoryką, Tusk od 1989r czyli 20 lat zapracował- o ile totalne nieróbstwo można nazwać pracą- na to, by chociaż teraz poczuć ciężar odpowiedzialności. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: to @ dibadzio 28.08.09, 13:45 > Tusk od 1989r czyli 20 lat zapracował jak i pozostałe rządy, a najmniej pracowali sami stoczniowcy i ich dyrekcja. Ale kasę brali, więc nie pitol głupot, tylko pisz prawdę, całą prawdę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zamknij.oczy "nie nadaje się" bo nie rozdaje kasy?NIE zwiazkowc 28.08.09, 14:36 Mam dość wysłuchiwania podobnych tobie socjalistów. Biedaku, odpowiedz mi z jakiej paki należą się tym ludziom jakiekolwiek pieniądze? Dlaczego mają być traktowani lepiej niż zwykli obywatele, którzy tracą pracę w całej Polsce z dnia na dzień??? Odpowiedz racjonalnie dziecko, bo widzę, że w typowy sposób dla PiSdzielców i związkowców jątrzysz. Protestujący stoczniowcy i górnicy to obecnie hołota nierobów, nieudaczników - sami zapracowali sobie na taką opinię! Ludzie mają już ich dość. Mieli 20 lat na zmianę zawodu, poszukania pracy w innym miejscu jak im było tak źle. I niech mi nikt nie pisze, że tym grupom należą się specjalne przywileje bo mają ciężką pracę. Jak się nie podoba to zawsze mogą zmienić, tak jak to robią inni uczciwi podatnicy. BASTA! Mam d*pie te uprzywilejowane kasty. Z jakiej paki na ich odprawy mają pracować zwykli uczciwi podatnicy? nic tym nierobom nie zawdzięczamy, dług już dawno został spłacony. Jeżeli kiedykolwiek był, bo komunę obalili nie oni, tylko cały naród. Powinni się wstydzić, że mają czelność wyciągać rękę po państwową kasę, z której utrzymywani byli przez wiele lat. WON do roboty! A Karnowski powinien gnić w pierdlu za swoje machloje. To, że pozwolił na ten haniebny protest pokazuje jakim człowiekiem jest naprawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
bogda35 Re: to @ cillian1 28.08.09, 16:33 [bnarazie jęków Tuska nikt nie słyszał.A skąd wiesz o jego nieróbstwie? Kaczory ci powiedziały ? To ich stały slogan piarowy,powinniscie go zmienić,bo stał sie nudny! Odpowiedz Link Zgłoś
dibadzio Re: to bogda35 28.08.09, 17:37 wystarczy, że skamle jego otoczenie a głownie dwuzawodowiec rzecznnik-dozorca Graść Odpowiedz Link Zgłoś
sam_gaz dibadzio, ty niedouczony baranie... 28.08.09, 13:42 Stoczni Gd.nie należy do państwa, jest prywatnym zakładem biznesu z Ukrainy ! To rząd PIS-u z wielkim poparciem "związkowców" sprzedał stocznie !! Dostali pomoc,odprawy ,itd... Odpowiedz Link Zgłoś
dibadzio Re: dibadzio, ty niedouczony baranie... 28.08.09, 14:35 do @ sam_gaz jeżeli nie masz argumentów, milcz ale nie używaj inwektyw, nie obrażaj innych. Chamstwo trzeba plenić, jak chwasty, dlatego twój post zgłosiłem moderatorowi do wykasowania. Ucz sie kultury. Odpowiedz Link Zgłoś
zamknij.oczy I w dodatku kapuś, to wiele o Tobie mówi... 28.08.09, 15:07 Skąd się biorą ludzie o tak beznadziejnych poglądach podobnych do twoich? Czyżby absolwent szkoły Rydzyka? Ta typowo pseudo katolicka postawa do pochylania się nad rodzinami zwalnianych stoczniowców - obrzydliwe. Pochyl się raczej nad milionami Polaków którzy muszą łożyć na nierentowne stocznie i inne państwowe przedsiębiorstwa. Na tych którzy niesłusznie wyciągają swoje chciwe łapy po pieniądze budżetu państwa. Niech związkowcy z KGHM łożą ze swoich kieszeni na pensje swoich kolegów stoczniowców. Przecież wszyscy związkowcy walczą w imię szeroko rozumianej solidarności! Obłudna karykatura sprawiedliwości. Rzygać się chce. PO chce położyć temu kres i chociażby tylko dlatego chwała im za to. Przyjdzie czas aż zwykli uczciwi ludzie się zbuntują i rozpędzą tą związkową hołotę. Amen! Odpowiedz Link Zgłoś
dibadzio Re:To @zamknij.oczy 28.08.09, 17:50 Pomylenie pojęć- o podaniu postu do skasowania powiedziałem otwarcie - co to ma wspólnego z kapowaniem? Pomylenie pojęć ponowne- łapy po pieniądze społeczeństwa wyciągają politycy tacy jak m.in Tusk i cała ta PO-owska ferajna a nie stoczniowcy czy górnicy, bo z ich pracy jest jakiś pożytek a to, że z rentownością są kłopoty, to raczej wina nieudolnej kadry menadżerskiej i także polityków. Tusk od 20 lat zajmuje się polityką i żyje na nasz koszt bez żadnej żenady a na opinię lenia zapracował już wiele lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
hera9 Re: Tusk uderza w rodziny wielu ludzi 28.08.09, 16:44 stoczniowcy pol pensji zostawiaja Pod Rurami,Maxie itp. Gdyby nie przepijali,mieli by wiecej w kieszeni Odpowiedz Link Zgłoś
dibadzio Re: to @hera9 28.08.09, 17:57 Nie rób ze stoczniowców hulaków i utracjuszy. Skąd niby takie dane statystyczne? Z biura młodzieżówki PO? To już predzej właśnie politycy są dużo większymi chlejusami a ponadto my, podatnicy ich utrzymujemy Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: to @hera9 28.08.09, 18:37 dibadzio napisał: > Nie rób ze stoczniowców hulaków i utracjuszy. Skąd niby takie dane statystyczne > ? > Z biura młodzieżówki PO? To już predzej właśnie politycy są dużo większymi > chlejusami a ponadto my, podatnicy ich utrzymujemy Nie dodałeś, że chodzi oczywiście o polityków z PO, w PiS są sami abstynenci. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek20074 Popieram postest, niech Tusk wie, ze naród go 28.08.09, 13:27 nie chce. Jego nieudolny rząd pseudo fachowców psuje Polskę. Niech poda sie do dymisji. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Popieram postest, niech Tusk wie, ze naród go 28.08.09, 13:28 stoczniowcy to nie naród ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sam_gaz "związkowcy" i PIS, sprzedali stocznie Ukraincom.. 28.08.09, 13:30 co ma do tego Tusk i PO ? Odpowiedz Link Zgłoś
reegulator Re: "związkowcy" i PIS, sprzedali stocznie Ukrain 28.08.09, 13:51 sam_gaz napisał: > co ma do tego Tusk i PO ? ano nic, ale przecież nie obwinią kumpla,Kaczynskiego,Jasinskiego, itd Odpowiedz Link Zgłoś
sam_gaz piotrek20074 , gartka "związkowców" to naród ???? 28.08.09, 13:46 oni reprezentują tylko siebie i swoje rodziny! boja sie o swoje pensje, 12-15 tys.złotych ! Odpowiedz Link Zgłoś
bigbezet Re: Popieram postest, niech Tusk wie, ze naród go 28.08.09, 13:50 Od kiedy stoczniowcy = cały naród? Odpowiedz Link Zgłoś
carcharodon.carcharias Jak bedzie prywatną osoba czyli skończy z POlityką 28.08.09, 13:29 to będzie miał spox POd domem. Odpowiedz Link Zgłoś
sam_gaz [...] 28.08.09, 13:31 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś