pamejudd 03.09.09, 11:19 Mandaty?! A co z postepowaniem karnym w sprawie sprowadzenia zagrozenia dla bezpieczenstwa w ruchu ladowym?! Czy ja sie k*wa myle, czy nasza drogowka jest zwyczajnie poblazliwa dla debili?! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
old_pj ha ha mandaty 03.09.09, 11:21 w Niemczech obaj pod sad, TIR-y zatrzymane pod zastaw Odpowiedz Link Zgłoś
skaflok srali muchi bedzie wiosna 03.09.09, 11:29 w Landach mają autostrady i nie masz mozliwosci kontaktu z pojazdami z naprzeciwka..... a tutaj czas goni i zeby nie siedziec pare godzin pod Poznaniem trzeba szybko cisnąć. zreszta mozecie sobie szczekać, karać smiercią, zabierać na lawete itp. :D na szczescie to tylko pare bitów na jakims odległym dysku a nie siła sprawcza :P:P Odpowiedz Link Zgłoś
pamejudd Wyobraz sobie, pisiorku... 03.09.09, 11:55 ...ze "sila sprawcza" bywa blizej, niz myslisz. W sumie to nawet nie bede wysmiewac twojego glupawego komentarza, bo szkoda czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
skaflok Re: Wyobraz sobie, pisiorku... 03.09.09, 12:27 no w dobie globalizacji, wszystko wydaje sie blisko ;) pisiaczku :* Odpowiedz Link Zgłoś
fastaxe77 Re: Wyobraz sobie, pisiorku... 04.09.09, 12:05 pisiaczek, ma "cuś" z oczami a jak napiszą jeszcze coś ,że to ruski "tir" to mu całkiem gały krwią "nabiegają" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Szaleńcy za kierownicami TIR-ów [WIDEO] 03.09.09, 11:27 Powinien być ustawowy zakaz wyprzedzania dla tirów. Koniec, macie się ch...e wlec jeden za drugim. Koniec z sytuacjami typu jadę na autostradzie 140, po czym nagle muszę hamować do 50, bo dw ch...ów w tirach się ściga, jeden jedzie 52 km/h, a drugi 53 km/h. Odpowiedz Link Zgłoś
everettdasherbreed Re: Szaleńcy za kierownicami TIR-ów [WIDEO] 03.09.09, 12:13 Podnieść opłaty autostradowe i drogowe dla zagranicznych (spoza UE) ciężarówek. Założę się, że ten Łotysz to była "mniejszość narodowa", która przybyła na Łotwę w 1940 w niebieskich czapkach. Odpowiedz Link Zgłoś
fastaxe77 Re: Szaleńcy za kierownicami TIR-ów [WIDEO] 04.09.09, 10:24 Sprawdź czy w lodówce ci się ze czterech nie zalęgło... Odpowiedz Link Zgłoś
mecanico Re: Szaleńcy za kierownicami TIR-ów [WIDEO] 03.09.09, 12:45 Na autostradzie jadąc samochodem nie przekraczającym 3,5t masz ograniczenie prędkości do 130km/h (ustawa "Prawo o ruchu drogowym" Art. 20 ust. 3 pkt 1 lit. a) zaś ciężarówka 80km/h (ustawa "Prawo o ruchu drogowym" Art. 20 ust. 3 pkt 2 lit. a), więc nie powinieneś tak pędzić ;) W razie wątpliwości zobacz sobie znak D-39 Wyobraź sobie zakaz wyprzedania dla zestawów przekraczających 3,5t, kiedy przed "TIRem" mogącym jechać 80km/h wyjeżdża auto na holu (dopuszczalna prędkość 60 km/h). To taka ciężarówka ma się wlec za uszkodzonym pojazdem? Jak aż tak bardzo przeszkadzają Ci takie przypadki, to zapraszam na włoskie autostrady. Tam lory rozpędzają się nawet do 110, często wyprzedzają się po 5-10 min! Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy.jonek Re: Szaleńcy za kierownicami TIR-ów [WIDEO] 04.09.09, 08:45 yavorius napisał: > Powinien być ustawowy zakaz wyprzedzania dla tirów. Koniec, macie > się ch...e wlec jeden za drugim. Koniec z sytuacjami typu jadę na > autostradzie 140, po czym nagle muszę hamować do 50, bo dw ch...ów > w tirach się ściga, jeden jedzie 52 km/h, a drugi 53 km/h. no widzisz glabie! nawet nie jechales autostrada a drzesz ta swoja jadaczke na forum i chcesz pokazac glabie jaki to madrala jestes!!!!!!!!!! bo jak bys jezdzil po drogach to bys wiedzial matole ze ciezarowki przewaznie popierdzielaja ile sie da(a da sie maks 90/h) bo czas ich goni, i jak sie wyprzedzaja to musisz zwolnic do 90 a nie do 50, ale za to ja jestem za wprowadzeniem zakazu wyprzedzania osobowka ktore przy 91 wyprzedzaja ciezarowke ktora jedzie 90 a ja jade 180 i musze hamowac!!!! no tak zaraz bedzie 180 !!!!!!!!! wiec zaoszczedze wam czasu zebyscie sie nie meczyli, 180 czy 200 jest to normalna predkosc podrozowania po drodze dwupasmowej oczywiscie musi byc odpowiednie auto i warunki drogowe, a najwazniejsze to duzo wyobrazni i przewidywania sytuacji przed soba. ps. wes gosciu sobie jeszcze przeczytaj co znaczy skrot TIR. Odpowiedz Link Zgłoś
jerjar Szaleńcy za kierownicami TIR-ów [WIDEO] 03.09.09, 11:27 Tytuł nie jest właściwy. To nie szaleńcy, ale cyniczni dranie drwiący sobie z naszego porządku prawnego i sił porządkowych. No bo co znaczy mandat? Gdyby policjantom zechciało się postawić zarzut sprowadzenie niebezpieczeństwa katastrofy lądowej, a gość przesiedziałby noc na dołku, odechciałoby mu się tego szaleństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
remislanc Re: Szaleńcy za kierownicami TIR-ów [WIDEO] 03.09.09, 11:31 Oczywiście że to są dupki ( linia ciągła, skrzyżowanie), ale.......na video obaj wyprzedzają autobus a nie siebie nawzajem "na treciego"..... Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Szaleńcy za kierownicami TIR-ów [WIDEO] 03.09.09, 11:33 To obejrzyj sobie jeszcze raz to wideo. Jeśli nie zauważysz, to jeszcze raz i jeszcze jeden. Odpowiedz Link Zgłoś
zz26 Re: Szaleńcy za kierownicami TIR-ów [WIDEO] 03.09.09, 11:42 yavorius napisał: > To obejrzyj sobie jeszcze raz to wideo. Jeśli nie zauważysz, to > jeszcze raz i jeszcze jeden. a ja tobie radze przeczytać co to znaczy wyprzedzać na trzeciego a jak nie zrozumiesz to jeszcze raz i jeszcze. gdyby czerwony tir wyprzedzał na trzeciego to byłby przed białym a jednak na filmiku widać ze jest za nim wiec co to za wyprzedzanie? Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Szaleńcy za kierownicami TIR-ów [WIDEO] 03.09.09, 11:48 Ale rozpoczął ten manewr, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Szaleńcy za kierownicami TIR-ów [WIDEO] 03.09.09, 11:30 I to jest kurna niebezpieczeństwo, a nie to, czym się tutaj wszyscy podniecają, że ktoś jechał 200 km/h na AUTOSTRADZIE. Odpowiedz Link Zgłoś
19790222x Nie rozumiem 03.09.09, 11:30 Przecież w naprawdę wielu sytuacjach to jedyne bezpieczne miejsce do wyprzedzania. Jeżeli tylko widać, że nic nie jedzie z naprzeciwka, pobocze wyludnione, nikt nie skręca na skrzyżowaniu to w czym problem? Taki śmierdziuch-autobus potrafi naprawdę się wlec przez kilkadziesiąt kilometrów i jak pech jedzie wąską dwupasmówka, kręta gdzie widoczność jest kiepska i jest spory ruch z naprzeciwka Tam widocznie było najbezpieczniej "wziąć" tego blaszaka nie narażając nikogo na niebezpieczeństwo. Przecież to długaśne wielkie TIRy. Trochę zrozumienia dla sytuacji w danym momencie. A jak nie pasuje policjantom to niech po godzinach społecznie pomagają utwardzać terem pod przyszłą autostradę czy ekspresówkę gdzie będą pasy dla tych co jadą wolniej od roweru. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Nie rozumiem 03.09.09, 11:32 > Trochę zrozumienia dla sytuacji w danym momencie. Ja tobie życzę trochę oleju w głowie, skończony debilu. Odpowiedz Link Zgłoś
tomalamas Re: Nie rozumiem 03.09.09, 11:44 Spoko, to pewnie jeden z tych, o których mówią w telewizji. Wydawało im się, że można... Odpowiedz Link Zgłoś
pamejudd Ewentualnie mowi sie o ich ofiarach. 03.09.09, 11:50 Kur*a, jak ja nienawidze takich przyglupow. Odpowiedz Link Zgłoś
19790222x Re: Nie rozumiem 03.09.09, 11:52 tomalamas napisał: > Spoko, to pewnie jeden z tych, o których mówią w telewizji. Wydawało im się, że > można... Tak, ty pewnie na podwójnej ciągłej nigdy nie wyprzedzałeś traktorka Odpowiedz Link Zgłoś
pamejudd Ty lepiej siedz juz cicho polmozgu... 03.09.09, 11:53 ...bo wystarczajaco nabredziles. Odpowiedz Link Zgłoś
arspen Wszystko się zgadza 03.09.09, 11:57 W specjalnej nowelizacji Prawa o ruchu drogowym, w wersji dla sprzedawców szamponów, można wyprzedzać na linii ciągłej, jeśli kierujący uważa, że taki manewr jest niezbędny. Odpowiedz Link Zgłoś
bf109 Re: Nie rozumiem 03.09.09, 12:17 Ale nawała słodkiego pierdzenia o piratach drogowych. Szkoda że nikt wprost nie powie że w Polsce przy takim stanie dróg najlepiej powinno się jeździć wozami drabiniastymi i zasyfiałymi złomami zwanych potocznie pociągami. Najlepiej z dodatkową opłatą drogową. W normalnych krajach buduje się standardowo trzy, czeteropasmowe drogi a w Polsce dociska fotoradary, krzyże przy drogach i zawęża się ulice pod trawniki (Wrocław: Kamieńskiego czy Czekoladowa). Oby więcej takich debili jak ci tirowcy, szybciej w tym kraju zdamy sobie sprawę że komunikacyjnego burdelu, socjalistycznego, urzędniczego marazmu i w ogóle syfu w komunikacji godnego afryakńskiej dziczy nie da się zatkać fotoradarami, mandatami i całym słodkim pierdzeniem o bezpiecznej jazdy. Najlepszego kierowcę cholera weźmie jak codziennie musi jeździć po polskim bagnie. Amen Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 Re: Nie rozumiem 03.09.09, 16:32 19790222x napisał: > Przecież w naprawdę wielu sytuacjach to jedyne bezpieczne miejsce do > wyprzedzania. Jeżeli tylko widać, że nic nie jedzie z naprzeciwka, pobocze > wyludnione, nikt nie skręca na skrzyżowaniu to w czym problem? > > Taki śmierdziuch-autobus potrafi naprawdę się wlec przez kilkadziesiąt > kilometrów i jak pech jedzie wąską dwupasmówka, kręta gdzie widoczność jest > kiepska i jest spory ruch z naprzeciwka Tam widocznie było najbezpieczniej > "wziąć" tego blaszaka nie narażając nikogo na niebezpieczeństwo. Przecież to > długaśne wielkie TIRy. Trochę zrozumienia dla sytuacji w danym momencie. > > A jak nie pasuje policjantom to niech po godzinach społecznie pomagają utwardza > ć > terem pod przyszłą autostradę czy ekspresówkę gdzie będą pasy dla tych co jadą > wolniej od roweru. mam nadzieję szanowny piracie drogowy ze nigdy nie spotkamy się na drodze:P Odpowiedz Link Zgłoś
hdrp Szaleńcy za kierownicami TIR-ów [WIDEO] 03.09.09, 11:30 Pewnie po 500 zł i zero punktów Odpowiedz Link Zgłoś
squaree Szaleńcy za kierownicami TIR-ów [WIDEO] 03.09.09, 11:44 Dostali mandat, pewnie po 500 zl. I pięć kilometrów dalej znów się ścigali, kto zapłaci te mandaty. Odpowiedz Link Zgłoś
everettdasherbreed Re: Szaleńcy za kierownicami TIR-ów [WIDEO] 03.09.09, 12:16 Od cudzoziemca mandat jest pobierany w gotówce na miejscu. Pod rygorem zatrzymania i zajęcia pojazdu. Maksymalna kwota mandatu za pojedyncze wykroczenie wynosi właśnie 500 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
sowus Szaleńcy za kierownicami TIR-ów [WIDEO] 03.09.09, 11:51 Mandat należy sie też policjantom ....na tej drodze jest max 90 a jadą ponad 100 .... Odpowiedz Link Zgłoś
19790222x Szaleńcy za kierownicami TIR-ów [WIDEO] 03.09.09, 11:51 Tak, ty pewnie na podwójnej ciągłej nigdy nie wyprzedzałeś traktorka Odpowiedz Link Zgłoś
19790222x Re: Ile razy to jeszcze wkleisz? 03.09.09, 11:59 pamejudd napisał: > . > > > Ty pewnie nigdy nie wyprzedzałeś rowerzysty na podwójnej ciągłej Odpowiedz Link Zgłoś
pamejudd A na tym filmie maluch wyprzedzal rowerzyste, tak? 03.09.09, 12:02 Marsjanie ci podpowiadaja te komentarze? Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: A na tym filmie maluch wyprzedzal rowerzyste, 03.09.09, 12:03 Raczej starszy, sześcioletni brat. Odpowiedz Link Zgłoś
rafi1920 Stare jak swiat 03.09.09, 12:02 kij że ten film ma co najmniej dwa lata, wiem bo dwa lata temu laptop mi sie spalił a miałem na nim ten filmik pobrany z YT. Odpowiedz Link Zgłoś
pamejudd Mhm, a ze ma maksymalnie rok... 03.09.09, 12:04 ...co widac po dacie, to dosc dobrze tlumaczy, dlaczego ci sie laptop spalil. Odpowiedz Link Zgłoś
rockman1 Szaleńcy za kierownicami TIR-ów [WIDEO] 03.09.09, 12:04 Zauważcie z jaką prędkością jedzie radiowóz nikogo nie goniąc. Czy oni też za to odpowiedzą? Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Szaleńcy za kierownicami TIR-ów [WIDEO] 03.09.09, 12:05 > Zauważcie z jaką prędkością jedzie radiowóz nikogo nie goniąc 105 km/h. I? Odpowiedz Link Zgłoś
rockman1 Re: Szaleńcy za kierownicami TIR-ów [WIDEO] 03.09.09, 12:06 Tobie za to by wlepili mandat. yavorius napisał: > > Zauważcie z jaką prędkością jedzie radiowóz nikogo nie goniąc > > 105 km/h. I? Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Kolejny niedorozwoj umyslowy, chory na 04.09.09, 12:06 antypolicyjną alergię zabrał głos. Odpowiedz Link Zgłoś
rozyk Stary film 03.09.09, 12:04 To film z zeszłego roku. I był już na gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
zahir.autograf Szaleńcy za kierownicami TIR-ów [WIDEO] 03.09.09, 12:07 dziennikarski bełkot!!! oglądajcie dokładnie!!!! nikt nikogo na trzeciego nie wyprzedzał, dwa tiry wyprzedzały jedne za drugim, tylko ten drugi zajechał na drugi pas... Odpowiedz Link Zgłoś
everettdasherbreed Re: Szaleńcy za kierownicami TIR-ów [WIDEO] 03.09.09, 12:18 Wyprzedzanie przez jadące jeden za drugim pojazdy to właśnie jest wyprzedzanie na trzeciego. Zgodnie z przepisami, wyprzedzający tylny nie może rozpocząć wyprzedzania, dopóki wyprzedzający przedni nie powróci na swój pas ruchu. Odpowiedz Link Zgłoś
zegrz Re: Szaleńcy za kierownicami TIR-ów [WIDEO] 03.09.09, 12:21 Ale przygrzmociłeś, czyli: jeden za drugim ale obok siebie? Odpowiedz Link Zgłoś
tralala31 w ktorym miejscu tir wyprzedza tira? 03.09.09, 12:17 bo ja takiego miejsca na filmie nie widze Odpowiedz Link Zgłoś
bambussi no bez jaj - myślałem, że nagrali nie wiadomo co 03.09.09, 12:18 a tak naprawdę to tu nie było żadnego wyprzedzania "na trzeciego" - najpierw biały titr wyprzedzał autobus a po nim zrobił to czerwony tir (wyprzedzanie "na trzeciego" miałoby miejsce gdyby podczas całego zajścia czerwony tir wyprzedził jeszcze białego... poza tym w czym ze czerwony tir wykorzystał PUSTY pas do skretu w lewo w celu wykonania manewru - dzięki temu zrobił to i szybciej i tak naprawdę bezpieczniej ale jak widać po lekturze forum za dużo mamy kierowców "świętszych od papieża" którzy przedkładają sztywne zapisy PoRD nad elastyczne i rozsądne dostosowanie sie do bieżącej sytuacji na drodze... Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 Re: no bez jaj - myślałem, że nagrali nie wiadomo 03.09.09, 16:29 to mógł powiedziec tylko kierowca TiRa Odpowiedz Link Zgłoś
realgniot Szaleńcy za kierownicami TIR-ów [WIDEO] 03.09.09, 12:20 Kiedyś jak jechałem do Gdańska widziałem podobną sytuację, zostałem zmuszony do mocnego hamowania. Jakby nie dobry samochód i jechałbym trochę szybciej niż przepisy na to pozwalają nie pisałbym tutaj. Innym razem gdzie było ograniczenie do 40 i zakaz wjazdy tirów ze względu na bardzo krętą, wąską z dużymi spadami drogę zostałem postawiony przed wyborem czołówka z tirem, albo zlecieć z drogi. Udało się straciłem tylko oponę. Różnych niebezpiecznych sytuacji z ciężarowcami łamiącymi przepisy miałem bardzo sporo i zastanawiam dlaczego policja ich nie pilnuje. Właściwie to nie mam, co się zastanawiać jak obserwuję to policja kompletnie nic nie robi! A takie frywolne łamanie przepisów wydaje mi się spowodowane jest tym, że większość kierowców łamie przepisy drogowe tłumacząc się, że co tam w mieście zawsze można trochę szybciej jechać, że jak zaparkuje w nieprawidłowym miejscu na godzinkę to się nic nie stanie itd. I będziemy ginąć dopóki się nie opamiętamy i przestaniemy być chamami i zaczniemy jeździć zgodnie z przepisami, co jest bardzo trudne. Odpowiedz Link Zgłoś
skaflok Re: Szaleńcy za kierownicami TIR-ów [WIDEO] 03.09.09, 12:42 wg. policyjnych statystyk pojazdy ciężarowe powodują mało wypadków. w 2008 roku na 49 054 wypadków ciężarówki (z przyczepą czyli popularne tiry) spowodowały 942 co daje jakieś 2% z tymi bez przyczepy (1922 wypadki) łącznie spowodowały 2864 co podnosi całkowitą liczbę do 5,83% w ich wyniku zgineło 341 osób na 6730 - ergo tiry zabiły ok. 5% wszystkich ofiar wypadków drogowych. źródła : www.policja.pl/portal/pol/71/3159/Wypadki_spowodowane_przez_kierujacych_ciezarowkami.html www.policja.pl/portal/pol/8/43149/Wypadki_drogowe_w_Polsce_w_2008_r.html wiekszosc kierowców cięzarowek w ciągu miesiąca robi tyle kilometrów ile niedzielny kierowca przez całe życie. ich umiejętności i fachowość niepodważalnie popiera statystyka. a ze glosno jest o jakichs akcjach z udziałem ciezarowki ? przeciez bardziej medialne jest jak coś dużego jeb**** np. ostatnio Su-27 niż jak na wiejskiej dróżce spotka sie tico i cinquocento ;) Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Szaleńcy za kierownicami TIR-ów [WIDEO] 03.09.09, 13:35 > ich umiejętności i fachowość niepodważalnie popiera statystyka. Tak, umiejętności w wyprzedzaniu z prędkością 52 km/h na autostradzie innego buca, który jedzie 53 km/h. A to, że normalni użytkownicy drogi muszą hamować, to pikuś, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy.jonek Re: Szaleńcy za kierownicami TIR-ów [WIDEO] 04.09.09, 10:18 yavorius napisał: > > ich umiejętności i fachowość niepodważalnie popiera statystyka. > > Tak, umiejętności w wyprzedzaniu z prędkością 52 km/h na > autostradzie innego buca, który jedzie 53 km/h. A to, że normalni > użytkownicy drogi muszą hamować, to pikuś, nie? bucu jeden bo juz mi zagotowales!!!!! zrozum debilu jeden ze zaden ciezarowy nie jezdzi po autostradzie 50/h, nawet w terenie zabudowanym tak wolno sie nie jezdzi!!! glabie zabierz sie z jakim kierowca za pasazera i przejedz sie choc raz po autostradzie a nie produkuj sie jak tam nawet nie jechales!!! i jeszcze jedno nie nazywaj bucu innych bucami!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Szaleńcy za kierownicami TIR-ów [WIDEO] 04.09.09, 15:24 prawdziwy.jonek napisał: > bucu jeden bo juz mi zagotowales!!!!! zrozum debilu jeden ze zaden > ciezarowy nie jezdzi po autostradzie 50/h, nawet w terenie > zabudowanym tak wolno sie nie jezdzi!!! O, szoferzyna bąknął... Odpowiedz Link Zgłoś
rudy.mundek.ziutka.druh Re: Szaleńcy za kierownicami TIR-ów [WIDEO] 04.09.09, 13:52 > Tak, umiejętności w wyprzedzaniu z prędkością 52 km/h na > autostradzie innego buca, który jedzie 53 km/h. A to, że normalni > użytkownicy drogi muszą hamować, to pikuś, nie? wytłumacz mi normalny kierowco jak jest możliwe wyprzedzić jakiegoś buca jadąc 1 kilometr wolniej od niego. chyba że to ty jesteś tym bucem i wszyscy normalni kierowcy muszą hamować przed tobą bo próbujesz wyprzedzać w ten sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Szaleńcy za kierownicami TIR-ów [WIDEO] 04.09.09, 14:09 Rany, powinno być na odwrót, nie domyśliłeś się? Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
oberfeldkurat_katz Re: Szaleńcy za kierownicami TIR-ów [WIDEO] 04.09.09, 20:39 mundku, druhu mój! z niego taki kierowca, jak z mojej tablicy (do wykrywania daltonistów, wśród kandydatów na stanowisko maszynisty CK Kolei Wiedeńskiej) - ołtarz polowy. Niech św. Kristoforos ma was w opiece! Odpowiedz Link Zgłoś
fields1 A dziwicie się mieskzńcom Augustowa... 03.09.09, 12:22 , że chcieli jak najszybciej mieć obwodnicę. Odpowiedz Link Zgłoś
znam-sie Re: A dziwicie się mieskzńcom Augustowa... 03.09.09, 13:43 DEBIL DEBILA GONI . ZRESZTA TAKI JEST KAZDY TIROWIEC, ZERO WYOBRAZNI TYLLKO GŁUPOTA Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy.jonek Re: A dziwicie się mieskzńcom Augustowa... 04.09.09, 10:28 znam-sie napisał: > DEBIL DEBILA GONI . ZRESZTA TAKI JEST KAZDY TIROWIEC, ZERO WYOBRAZNI TYLLKO GŁU > POTA no te szpece z osobowek to juz maja taka wyobraznie ze glowa mala, jak dojezdza do skrzyzowania prawym pasem i staje na czerwonym to jak sie zmienia na zielone to on juz sobie wyobraza ze jest na lewym i sru na lewy!!!!!!! oczywiscie bez kierunku nawet :) jezeli chodzi o wyobraznie to chcialbys miec choc 30% tej wyobrazni co maja kierowcy ciezarowek ktorzy maja przejechane z 500 i wiecej tysiecy kilometrow, niejednoktotnie ratuja zycie i unikaja zdarzen spowodowanych przez szpecy z osobowek. Odpowiedz Link Zgłoś
oberfeldkurat_katz Re: A dziwicie się mieskzńcom Augustowa... 05.09.09, 00:13 Zaprawdę, powiadam ci s. synu, NIE DRZYJ MORDY! Odpowiedz Link Zgłoś
13xm Re: Szaleńcy za kierownicami TIR-ów [WIDEO] 03.09.09, 12:32 powinni najpierw w opony strzelać.. Odpowiedz Link Zgłoś
kostkiewicz321 Szaleńcy za kierownicami TIR-ów [WIDEO] 03.09.09, 12:33 Ojoj, jaka straszna kara, pewnie mandat za 300 zł za wyprzedzanie w niedozwolonym miejscu. Będą mieli się z czego śmiać gdy wrócą do kraju i pokażą te śmieszne mandaciki rodakom Odpowiedz Link Zgłoś
hella_79 Szaleńcy za kierownicami TIR-ów [WIDEO] 03.09.09, 12:33 film stary jak świat :/ podobna sytuacja jak ostatnio na onecie/tvn24 ;P czy wy już nie macie jakichś nowszych materiałow, tylko musicie odgrzewać stare kotlety??? żenada Odpowiedz Link Zgłoś
gizberniasty Co za bzdury! 03.09.09, 16:52 Czy wy pismaki jesteście debilami od urodzenia czy też zidiocieliście do reszty goniąc za sensacją? "Rosjanin wyprzedzał autobus na skrzyżowaniu a jego wyprzedzał jednocześnie Łotysz" Gdzie wy Tu widzicie że TIR TIRa wyprzedzał? Obydwa TIRy wyprzedzały autobus z tym że jeden zaszedł trochę szerzej co by dobrze widzieć drogę z przeciwka (bo pierwszy TIR ją zasłaniał). Po czym obydwa TIRy zjechały na swój pas w tej kolejności co zaczęły. Ludzie litości! Gdzie rzetelność dziennikarska? Myśleć trochę to nie boli. Pisząc takie bzdety obrażacie swoich czytelników. Jak bym chciał poczytać tanią sensację i zmyślone lub wyolbrzymione hity to bym kupował FAKT albo Super Express... A swoją drogą co to za sensacja sprzed roku? To zdjęcie już widziałem ohoho i jeszcze trochę temu. Odpowiedz Link Zgłoś
arek140 Szaleńcy za kierownicami TIR-ów [WIDEO] 03.09.09, 20:32 Nie wiem po co odgrzewają stare kotlety.Film sprzed roku.Zwyczajny brak tematu czy też chodzi o wywołanie jakichś emocji?! Odpowiedz Link Zgłoś
dziadybaba Szaleńcy przed monitorami 03.09.09, 22:29 Mam nadzieję, że was nigdy na drodze nie spotkam, prawiczki od siedmiu boleści. To właśnie przez takich ograniczonych mułów jak wy jest najwięcej wypadków. Widzi podwójną kreskę to nie przekroczy, nawet jakby w przepaść prowadziła. Dowiedzcie się nieelastyczne muły, że na drodze najważniejsza jest elastyczność i minimalizowanie zagrożeń. Kierowcy tych tirów to mądrzy i przewidujący kierowcy. Autobus pewnie zatrzymywał się, żeby wysadzić jakiegoś ziutka na siku. Tir jak wiadomo w miejscu się nie zatrzyma. No chyba, że na jakiejś paniusi co sobie pudruje nosek i nie patrzy w lusterko, bo jest sama na drodze, z "dzieckiem na pokładzie" i ona przestrzega przepisów, które kończą się na jej nosie. Pozatym ma naklejkę z misiem, ptysiem, żeby wszyscy na nią bardziej uważali, królową szosy, jakby była więcej warta od tych co naklejki nie mają, wiozą truskawki albo trzymacze do tryblinek i też chcą przeżyć. Na drodze muły gliniaste trzeba przewidywać, wszystko, niestety również policję. Drugi tir bardzo mądrze zrobił wyjeżdzając na lewo od pierwszego, chciał mieć lepszą widoczność przy wyprzedzaniu autobusu pełnego ludzi, na który albo mógł się wrypać, albo ominąć. Tiry młotki nie wożą powietrza, tylko kilka ton ładunku, który może się przesunąć i zmieść wszystko na swojej drodze z szoferką i z nadwoziem autobusu z cienkiej blaszki. Tirowcy to jedni z lepszych kierowców na naszych drogach. To ludzie, którzy codziennie ryzykują spotkania z takimi prawymi i durnymi obywatelami, jak wy. To ludzie którzy przejeżdżają dziesiątki tysięcy kilometrów rocznie i nadal żyją i nikogo nie skrzywdzili. Najwięcej wypadków na drodze powoduje ograniczenie umysłowe, brak wyobraźni, doświadczenia. Niestety nasza policja spiesząc się do pokazywania takich filmików, czy kręcąc zalatujące gebelsowską propagandą programy typu "uwaga pirat" do niczego dobrego się nie przyczynia. Codziennie kilka milionów ludzi kombinuje, jak dojechać o czasie, jak wygrać z naszymi drogami, polującymi hordami "miśków z suszarką", a tutaj jakieś cnotki-niemotki, które nigdy w życiu za kółkiem nie siedziały z wyobraźnią czytelnika tabloidu jakąś alternatywną rzeczywistość kreuje. Zamiast pokazywać prawdziwych debili, jadą na ludzi pracy, którzy tym zaplutym fajfusom codziennie dowożą ciepłe bułeczki, szyneczkę i tanie klapki z Chin. Wy niewdzięczne męczydu.pasy! Odpowiedz Link Zgłoś
fastaxe77 Re: Szaleńcy przed monitorami 04.09.09, 10:13 Czytać! Czytać to co napisał dziadybaba tyle razy, aż zrozumiecie matołki, o co chodzi w ruchu drogowym. Nie dochodzi do waszych półmózgów, dlaczego macie to czytać? To przeczytajcie jeszcze raz. Pozdrowienia dziadzie z babą! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
dziadybaba Re: Szaleńcy przed monitorami 04.09.09, 11:19 No cieszę się, że pojawiają się kolejne głosy rozsądku. Czas skończyć z tą fałszywą polityczną poprawnością i tworzeniem światów równoległych. Co dzień na drogach tysiące ludzi łamie przepisy, nie dlatego że są ograniczonymi kretynami, jak chcieliby ci którzy piszą te durne posty, tylko dla tego, że zmuszają ich do tego ograniczeni debile i debilki w swoich samochodowych królestwach, zwykli egoiści, wredne zgredy i zwykłe chamy. Nie dajmy się zgnoić prawiczkom w imię fałszywej poprawności politycznej. Te jełopy będą pomstować przy każdym filmiku, na którym ktoś wyprzedzi na podwójnej za skrzyżowaniem albo na pustym przejściu, w środku pola, bo odkryły lukę. Odkryły że można, a jak ktoś się sprzeciwi, to wtedy wznosi się larum oburzenia i inkwizycja kolesia zniesie swymi świętymi poglądami. Atakuje go pełna świętego oburzenia horda, tych którzy już dali zaszczuć i szczekają już jak wytresowane pieski. To młyn na wodę urzędasów od dróg i policji, bo winny się znalazł. Nie jest winna policja, która czai się w krzakach, albo zdejmuje czapki w passacie i testuje cierpliwość zderzaków. Nie są winne Cześki z Zarządów którym nie chce się łopaty sprzątnąć albo sfrezować uskoku przez trzy lata. Zawsze jest winny ten co jechał. Niewinny jest tylko ten, co stoi. Więc cieszą się oni, że horda szczeka sama, nawet nie trzeba komendy wydać. Cieszą się, bo horda niedługo przestanie już całkiem myśleć. Szkoda tylko, że wtedy drogi zapełnią się setkami robotów-niemotów, które jak kropi kapuśniaczek jadą 30 tką, bo przyoszczędzili na wycieraczkach albo oszczędzają kropelkę paliwa. I huk ich obchodzi, że oni jadą 1 km po majonez, a inni muszą d.&ym-ać przez pół kraju wioząc klej stolarzowi, surowicę, węgiel do kotłowni, albo paliwo jądrowe, żeby im w kiblu żarówka świeciła. Najgorsze są właśnie takie egoistyczne lokalne faszysty. Lokalne bo widzące koniec swojego nosa. Przerażone tym, że muszą z dużymi chłopcami na jednej drodze. Że muszą myśleć, a przecież wtedy nie słychać, co pani w radio mówi. Bo moje dzieci, droga nie jest dla dzieci. Nie dorośliście, to jeździjcie autobusem. Prawo jazdy odsiewa tylko największe niedorajdy, choć nie zawsze. Potem takie france kupują sobie terenówki-wywrotki fikające koziołki podczas omijania byle zajączka i czują się ważne i niezniszczalne. Jadą takie faszysty se do pracy i nie zjadą z lewego, bo przecież było do pięćdziesięciu i po co. Albo on za 2 km będzie skręcać, ale migacza nie wrzuci, bo migacz, wiadomo, wrzuca się jak się już zacznie skręcać, żeby wszyscy _bardziej_ widzieli, że skręcam. A ty se fi.ó.tku co musisz poginać przez całą Polskę z jednego działu do drugiego, bo szefunio się wykazać musi, swojej przełożonej, to se poczekaj za mną. Ja tu mieszkam ito moja droga. A jak takiś nerwowy, to ci na forum napiszę, żebyś se pojechał jeździć pojeździć po niemieckich autostradach (z Tarnowa do Szczecina). Więc pamiętajcie jełopy, pasy i znaki mają wam pomóc na drodze, a nie ograniczać wasz rozsądek i zastąpić myślenie. Nie myślcie znakami, tylko użyjcie tego zgrubienia na końcu szyi. Jak jedziecie nocą sami drogą przez pola, to jedźcie środkiem drogi - okrakiem po przerywanej - więcej zobaczycie, może zdążycie skręcić zanim się wam wiewiórka na błotniku rozmaże no i nie rozjedziecie pijanego Heńka na poboczu. Jak widzicie, że nic nie jedzie i można wyprzedzić traktur albo wóz z którego zaraz zlecą widły i dzieciaki z czworaków, to wyprzedźcie go na tym zasranym pustym skrzyżowaniu, jadąc po wszystkich pasach, a nie czekajcie aż się skrzyżowanie skończy po to tylko żeby przysr... 80-tką tuż przed zakrętem albo górką. Kupcie se mikrofibrę, nowe gumy i nie myślcie że jak wypijecie tajgera, to jesteście terminatorami. Odpowiedz Link Zgłoś
fastaxe77 Re: Szaleńcy przed monitorami 04.09.09, 11:38 dziadybabo, ty uważaj! za jeżdżenie nocą okrakiem po przerywanej, "prawosławni" są gotowi nas ukrzyżować! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dziadybaba Re: Szaleńcy przed monitorami 04.09.09, 12:10 fastaxe77 napisał: > dziadybabo, ty uważaj! za jeżdżenie nocą okrakiem po przerywanej, > "prawosławni" są gotowi nas ukrzyżować! ;) ukrzyżują nas raczej za skrzyżowanie za przezywaną mogą nas co najwyżej rozerwać końmi Odpowiedz Link Zgłoś
fastaxe77 Re: Nie mam nic przeciwko temu iż tak rozumujący 04.09.09, 12:28 guru, jak będziesz miał "w kołach" choć 1/4 tego co ja i na tylu rodzajach pojazdów (motocykle również...) a wciąż będziesz pisał te swoje głupotki podlane "prawosławnym" sosikiem, to pogadamy. teraz możesz być guru dla kolegów z pubu albo ławki przed blokiem. Odpowiedz Link Zgłoś
oberfeldkurat_katz Re: Szaleńcy za kierownicami TIR-ów [WIDEO] 04.09.09, 20:51 najlepszy_gumis11 napisał: > Zamykac ich w pierdlu i dożywotnio prawo jazdy. > tnij.org/najpiekniejszemodelki 11-te nie trolluj! Odpowiedz Link Zgłoś