Dodaj do ulubionych

Ribbentrop-Mołotow? Lech Kaczyński ostrzega prz...

05.09.09, 13:49
Wojna na górze, to „Ruskim” służę!

Podejrzewam, widzę, słyszę.
Nie wytrzymuję, dlatego piszę.
Co na Kac Czyńskich mają „Cary”?
Że mamlają podług „Ruskich” wiary.
Działał na Amerykę w Gruzji.
Wspomniał o zaolziańskiej inwazji.
Katyń utopił w holokauście.
Jeszcze wypomniał Putina najście.
Po to by „Ruskie” – „plują Polacy”.
A to „rydzyki”, czyli Wolacy.
Nazwisko Wałęsa jakoś przypomina.
W języku rosyjskim nazwisko Putina.
W TiVi walczą z własnym faszystą.
Powrót „Millerów” sprawą oczywistą.
„Oczywistość oczywista”.
SLD też z tego korzysta!

Drapie kartofle, drapie łeb, popija gruziński yeb!

multclub.org/index_pl.php
Obserwuj wątek
    • funny5 Ribbentrop-Mołotow? Lech Kaczyński ostrzega prz... 05.09.09, 14:02
      Piss-prezydent wszedzie widzi zagrozenia
      • 1zorro-bis Ja ostrzegam przed kiepskim stanem zdrowia prezia! 05.09.09, 14:10
        konieczne natychmiastowe leczenie! Bez udzialu brata!
        • arius5 Najwieksze zagrozenie to Kaczynscy 05.09.09, 14:17
          Przesiaknieci fanatyzmem i nienawiscia do wszystkich, kazdego czlowieka traktuja
          jak smiecia i wroga.
          Podobnie jak i wiekszosc Polakow.
          • totoc Lech Kaczka to kapuściany głąb. 05.09.09, 14:32
            • shithead Re: Lech Kaczka to kapuściany głąb. 05.09.09, 16:52
              Za duzo malpek... a w konsekwencji: zwidy, nocne mary, delirium tremens
              i bredzenie od rzeczy.
              • janek-007 Skąd się bierze tylu troli... 05.09.09, 17:04
                Skąd się bierze tylu troli na forach GazWybu. Jak tylko pan prezydent Lech
                Kaczyński powie coś sensownego zaraz chmara troli pojawia się na forum i bzyka
                jak komary roznaoszace malarie. Czy wy piszecie z Polski czy może z jakiegoś
                innego kraju(ow). Piszecie same bzdury i nie wiem dlaczego wam to w GazWybie
                uchodzi a może właśnie o to chodzi GazWyb. Wygląda na to ze próbujecie
                zakrzyczeć prawdę swoja własna głupotą i chamstwem.
                • antoni99 Re: Skąd się bierze tylu troli... 05.09.09, 17:22
                  janek-007 napisał:

> Skąd się bierze tylu troli na forach GazWybu. Jak tylko pan prezydent Lech
                  > Kaczyński powie coś sensownego zaraz chmara troli pojawia się na forum i bzyka
                  > jak komary roznaoszace malarie. Czy wy piszecie z Polski czy może z jakiegoś
                  > innego kraju(ow). Piszecie same bzdury i nie wiem dlaczego wam to w GazWybie
                  > uchodzi a może właśnie o to chodzi GazWyb. Wygląda na to ze próbujecie
                  > zakrzyczeć prawdę swoja własna głupotą i chamstwem.
                  Panie Janku chyba ma Pan chęć być członkiem PIS-u ! Gratuluję wyboru ale czy
                  jest to na czasie !? i topie, czy zabierze się Pan z Tą ekipą na właściwą drogę !?
                  • totoc Pan Prezybzdet Lech Kaczka to kapuściany głąb i 05.09.09, 17:25
                    bez małpek...Na początku nieszczęsnik wyraźniej się męczył, teraz już mu
                    wszystko jedno.
                    • mlasskacz Prezybzdęta Lecha Kaczki powiązania z PiSuarem... 05.09.09, 20:20
                      • mlasskacz ...:Kaczka to odmiana PiSuaru,chachacha! Dobre:-) 05.09.09, 20:27
                  • janek-007 Ciekawe myślenie pan reprezentuje... 05.09.09, 17:40
                    Ciekawe myślenie pan reprezentuje. Czy pan zawsze łapie się na to co jest na
                    czasie. Ciekawie jak pan się czuje po takich łapankach 'na czasie' wtedy kiedy
                    np. patrzy pan w lustro i się goli.
                    • bart.kawinski Re: Ciekawe myślenie pan reprezentuje... 05.09.09, 18:29
                      Panie Janku... skoro już używamy tej formy.

Pan Prezydent jest zakładnikiem partii swojego brata. Stał się nim po słynnym "panie prezesie melduję...". Niestety nie może lub nie chce uwolnić się z tych więzów.

Prezydent mówi często bardzo mądre i własciwe rzeczy, często sam się z nim zgadzam. Choćby przypomnienie o Katyniu, podczas uroczystości na Westerplatte, w obecności Putina. Mocne to było.

Razi mnie w nim kilka rzeczy. Nieumiejętność wyzwolenia się spod partyjnego przywództwa, to się nawet Kwaśniewskiemu udało, choć ilość kolesi, którzy zarabiali kręcąc się wokół była makabryczna.

Ilość wpadek prezydenta, że wspomnę: odwrócona flagę na limuzynie (nie jesteśmy jeszcze Monaco), Irasiada, mikrofona, wojny o krzesła w Brukseli, samoloty... Wiem, część to nie bezpośrednio wina Prezydenta, ale jego współpracowników, ale to On sobie ich dobiera.
                      To kształtuje obraz jakim My Polacy (musialem Misiem pojechać, sorki) widzimy Prezydenta.

Najbardziej jednak żałosne jest to usilne tytułowanie Prezydenta profesorem. On jest doktorem habilitowanym, ale Kamiński, Brudziński cały czas jadą tym profesorem, toż to szopka...

Lech Kaczyński jest fajnym mówcą. Zawsze z głowy, zawsze bez kartki. Wiem z tego się biora Borubary czy Pereiry, ale widać slychać doświadczenie z uczelni. Wiele wykładów wygosil i to umie...

Uważam, że Lech Kaczyński jest najgorszym prezydentem od czasu powrotu tego urzędu w 1990 roku

pozdr. Bart
                      • janek-007 Lech Kaczyński chyba bardziej zasługuje... 05.09.09, 21:28
                        Lech Kaczyński chyba bardziej zasługuje na tytuł profesora aniżeli pan
                        W.Bartoszewski co do którego jak wnioskuje nie masz żadnych nawet najmniejszych
                        pretensji o jego tytuły. Co do bycia zakładnikiem partii swojego brata to jest
                        pan w bardzo poważnym błędzie bo jak mi się wydaje PiS nie jest partia żadnego
                        brata tym bardziej JK ale ugrupowaniem politycznym które od żadnego brata czy
                        swata nie jest zależne. Tak się jakoś złożyło ze w Polsce PiS jest jedyna partia
                        która postawiła sobie za cel zadbanie o interesy Polski i Polaków. To jest
                        jedyna partia która wyrosła po 1989 i która reprezentuje interesy Polski,
                        kropka. Niech mi pan tyko nie pisze ile to złego zrobili Kaczyńscy i PiS od 2005
                        do 2007 roku bo to będą totalne bzdury. Od 2007 PO i Donald Tusk nie zrobili
                        absolutnie nic poza fałszywymi oskarżeniami o to czy tamto które teraz okazują
                        się wyssane z palca Donalda Tuska i jego świty. Kaczyńskim i PiSowi chce się
                        dowalić za wszelka cenę bo reprezentując poglądy inne aniżeli będące obecnie
                        przy władzy pseudoelity III RP kolesiów Kwacha i spółki.
                • a.k.traper Przepraszam, a co Lech Kaczyński proponuje? 05.09.09, 17:41
                  Mówi ze nie jest źle ale zawsze może byc gorzej, że wojny raczej nie
                  powinno byc ale niewykluczone, że jest wspólnota i współpraca ale sa
                  grupy interesów i wpływów, nie trzeba miec żadnego wykształcenia by
                  tak mówić, kazda wróżka czy cyganka to tez mówi, nawet to że
                  bedziesz żył az do śmierci. Różni sa ludzie i rózne temperamenty
                  oraz ich przeżycia jedni na głupote reagują odruchowo inni
                  przemyslą. Ja chciałbym w końcu wiedzieć jak prezydent i jego partia
                  widza przyszłość Polski, jakie kroki chca podejmowac, co zyskac i z
                  kim się przyjaźnić bo rozmawiac i współpracować to głowy państwa
                  powinny, wszelkie dąsy i minki dyskwalifikują taka osobę, to nie
                  piaskownica gdzie mozna nasiusiać i babeczki lepić jakie się podoba
                  i z kim. Pytam o to jako obywatel i podatnik a także ojciec dziciom
                  dla których chciałbym prostszej przyszłosci niz otwieranie teczek i
                  pokazywanie kto był w PZPR a kto w którym kosciele się modlił (bo i
                  to zauważyłem jest istotne)Zadaje to pytanie bo starasz się
                  wytłumaczyć prezydenta, który publicznie nie odpowiada na takie
                  pytania, jego brat prezes PiS tez nie, uzywaja infantylnych i
                  ogólnikowych porównań które nijak nie licuja z powaga stanowiska i
                  racji stanu.
                  • janek-007 Myślę ze pan prezydent... 05.09.09, 17:57
                    Myślę ze pan prezydent trochę ostrzega i nawołuje polska klasę polityczna do
                    bardziej ostrożnego podchodzenia do polityki a szczególnie tej w stosunku do
                    Rosji. Historia powinna być nauczycielem ale widocznie tak nie jest. To ze jakaś
                    grupa nawiedzonych dzisiaj np. ogłosi ze wszyscy są naszymi przyjaciółmi i to ze
                    czas i historia sie zatrzymały w miejscu a ziemia jest plaska i wszyscy którzy
                    się z ta grupa nie zgadzają to dno itd. itp. dowodzi ze to właśnie ta grupa
                    reprezentuje głupotę i ciemnotę. Pokaz mi jakieś inne państwo gdzie polityka
                    przez niektóre środowiska jest prowadzona tak jak w Polsce. Co do piaskownicy to
                    wygląda mi na to ze to ty piszesz z piaskownicy bo ci ktoś rozwalił twoje ładne
                    babki z piasku.
                    • 3henryk Re: Myślę ze pan prezydent... 05.09.09, 18:12
                      janek-007 napisał:

> Myślę ze pan prezydent trochę ostrzega i nawołuje polska klasę polityczna do
                      > bardziej ostrożnego podchodzenia do polityki a szczególnie tej w stosunku do
                      > Rosji. Historia powinna być nauczycielem ale widocznie tak nie jest. To ze jaka
                      > ś
                      > grupa nawiedzonych dzisiaj np. ogłosi ze wszyscy są naszymi przyjaciółmi i to z
                      > e
                      > czas i historia sie zatrzymały w miejscu a ziemia jest plaska i wszyscy którzy
                      > się z ta grupa nie zgadzają to dno itd. itp. dowodzi ze to właśnie ta grupa
                      > reprezentuje głupotę i ciemnotę. Pokaz mi jakieś inne państwo gdzie polityka
                      > przez niektóre środowiska jest prowadzona tak jak w Polsce. Co do piaskownicy t
                      > o
                      > wygląda mi na to ze to ty piszesz z piaskownicy bo ci ktoś rozwalił twoje ładne
                      > babki z piasku.

Pocałuj nas w d..ę.
                      • janek-007 Jak jesteś taki dobry... 05.09.09, 18:17
                        Jak jesteś taki dobry to sam się pocałuj i to do tego z poślizgiem.
                        • 3henryk Re: Jak jesteś taki dobry... 05.09.09, 18:37
                          janek-007 napisał:

> Jak jesteś taki dobry to sam się pocałuj i to do tego z poślizgiem.

Nie mam takiej wprawy jak wy : wstrętne lizidupy kwaków i złodzija
                          sromotnika. Możesz pisać co chcesz a ja już nie odpowiem takiej
                          katobolszewickiej świni. Chyba, że wyjaśnisz gdzie sromotnik "schował"
                          100 mil. na stocznie o które robicie tyle wrzasku. Wraz ze swoim "wodzem"
                          jesteście przysłowiową motyką na słońce. A, jeśli posądzasz kogoś, iż myśli, że
                          ziemia jest płaska to wsłuchaj się w wykonanie
                          hymnu RP - dowiesz się wtedy, że Dąbrowski "maszerował z ziemi polski do
                          włoski". I powiedz teraz kto tu głupszy? Zegnaj prze najmądrzejszy.
                          • janek-007 Zacznij praktykowac a na pewno zostaniesz... 06.09.09, 03:10
                            'miszczem' swiata d..polizow.
                            • 3henryk Re: Zacznij praktykowac a na pewno zostaniesz... 06.09.09, 12:36

janek-007 napisał:

> 'miszczem' swiata d..polizow.

Ze zboczeńcami nie rozmawiam. Ku przestrodze: gdyby jarkacz doszedł dowładzy to
                              takich jak ty przepuści przez komin./chodzi o zboków/
                    • a.k.traper To nie moja piaskownica:) 05.09.09, 18:37
                      Ja zajmuję się tematami konkretnymi i to techniczno - menedżerskimi,
                      więc dla mnie ten sposób myslenia jest bardzo niekonkretny, nawet
                      nie sa to pobozne życzenia. Nie zauważyłem by jakaś grupa popadła w
                      zachwyt po ostatnich wydarzeniach, raczej wszyscy odetchnęli i mają
                      nadzieję na dalsze rozmowy, jako Polska mamy sporo do ugrania i
                      kiepem jest ten kto podwaza nawet najmniejszy sukcesik. Poruszam się
                      akurat zarówno w świecie zachodnim jak i wschodnim od kilkunastu lat
                      i troszke znam nastawienie zwyczjnych obywateli Rosji czy
                      Zjednoczonego Królestwa a także Francuzów i Niemców, wbrew pozorom
                      na wschodzie ciekawie i z zazdrościa niekiedy patrzą na nasz kraj a
                      wodą na młyn różnej maści polityków populistycznych są niedojrzałe
                      emocjonalnie wypowiedzi naszych "ambitnych" polityków. Naszym atutem
                      moze być umocnienie gospodarki, stabilność prawna i poprawne
                      stosunki szczególnie ze wschodnim sasiadem gdyz główne państwa UE
                      taka polityke prowadzą, wszelkie wichrzenie nie przynosi nam punktów
                      a daje oręż rosyjskij dyplomacji i służba które zawsze będa szukały
                      słabych punktów i próbowały to wykorzystać-robia to od lat i to
                      często skutecznie. Tusk zachował zimna krew wobec medialnej zaczepki
                      i odniósł jednak mały ale sukces, nawiązał poprawne stosunki (co nie
                      zmienia oceny wydarzeń z tamtych czasów przez Polaków) Lech
                      Kaczyński pojechał "po bandzie" i gdyby dołaczył ocenę konferencji
                      Jałtańskiej wraz z pytaniem dlaczego do uczestników przyklasnął bym
                      mu, jednak on zagrał pod swój elektorat, skoro nie chce go poszerzac
                      to jego sprawa. Ja osobiście uważam nadal, że ten duet D. Tusk jako
                      premier a L. Kaczyński jako prezydent zrobili by bardzo dużo dla
                      Polski i obaj by przeszli do historii jako jedni z tych co się,
                      przyczynili do jej rozwoju. Gotów bym się nawet założyc ze D.Tusk
                      oddał by swoje głosy na rzecz obecnego prezydenta gdyby był pewny
                      takiej współpracy, niestety nie jest i ja tez w nią nie wierzę, nie
                      gwarantuje jej prezes PiS który stawia ambicje osobiste i rodzinne
                      ponad dobro Polaków. Taka jest moja piaskownica a moje babeczki były
                      zawsze ładniutkie i namietne:))) czego i tobie życzę pzdr. Andrzej K.
                      • janek-007 Zastanów się i przeanalizuj stosunki z Rosja... 05.09.09, 21:13
                        Zastanów się i przeanalizuj stosunki z Rosja i to od jak dawna sobie życzysz. Te
                        stosunki nigdy nie były partnerskie ale wasalskie bo Rosja akceptuje tylko
                        wasali którymi może pomiatać i zamiatać swoje brudy. Nie będę się rozpisywał bo
                        jesteś chyba na tyle gramotny ze znasz historie, a to ze nie jesteś w stanie
                        logicznie połączyć faktów to już twoja sprawa. Uległych i takich którzy ciągle
                        zmieniają poglądy nikt nie poważa ani nie akceptuje, nie tylko Rosja. Na koniec
                        tylko dodam takim jak ty i tobie podobnym; jeżeli tak myślicie jak ty to
                        napisałeś to po co było rozwalać demo-ludy i Układ Warszawski oraz po co była ta
                        cala heca z Solidarnością skoro teraz tacy jak ty chcecie wleźć w łapy Rosji bez
                        najmniejszego oporu i gładko po wazelinie. Zastanów się tylko nie pisz mi o
                        handlu, biznesie nowym myśleniu w Rosji i w Europie bo w takie brednie jakoś nie
                        mogę uwierzyć.
                        • a.k.traper Możesz podać swój pomysł na Rosję? 05.09.09, 22:21
                          Bo jesli chodzi o mnie to znam bardzo dobrze historię naszych
                          stosunków i z Rosja i z Kozakami (Ukrainą) i Litwa czyli
                          Rzeczpospolitej Obojga Narodów a także najnowszą. miałem swego czasu
                          także "zaszczytny" honorowy tytuł wroga ustroju socjalistycznego sam
                          sekretarz wydziałowy wraz z lektorem zakładowym PZPR mi go nadali:)))
                          więc przyczyniłem się być może w malutkiej czastce do rozkładu
                          tamtego systemu i wasalstwa. Rosjanie powazają ludzi konkretnych i
                          grających twardo ale wywiązujących się ze swych zobowiązań na takich
                          co dużo ujadają ale nie sa mężczyznami według nich maja swoje
                          powiedzonko którego nie przytoczę ale w potocznej mowie często
                          używane. Widziałem u jednego z dość wysoko postawionych biznesmenów
                          pamiątkowy medal z okazji rocznicy podpisania paktu Ribentrop-
                          Mołotow, udałem że nie widze a on szybko go schował, nie jeden raz
                          rozmawialiśmy o historii najnowszej, także o zbrodniach
                          stalinowskich, wiedz że oni mają swój sposób postrzegania świata,
                          czesto dalej mocarstwowo, podobnie jak Amerykanie co nie znaczy że
                          ja siez tym zgadzam, nie przeszkadza mi to jednak nadal rozmawiać.
                          Jezeli chcesz byc szanowany sznuj także innych, chyba że jestes na
                          tyle niezależny i silny że ci na tym nie zależy. Nie wiem na ile
                          orientujesz się w inwestycjach francuskich, niemieckich czy
                          amerykańskich w Rosji ale powiem ci że sporo tego i to w dziedzinach
                          o których nasz przezydent mówi jako strategicznych. Jesteśmy krajem
                          średniej wielkości o takim potencjale jaki widać ale w niezłej
                          kondycji i nalezy robic wszystko by ja wzmocnić, Rosji zależy by
                          mieć adwokata w Brukseli i jeżeli teraz pan Buzek jest na wysokim
                          stołku nasze akcje wzrosły i nalezy robic wszystko by to umocnić a
                          nie rozdrapywać rany i oczekiwać samobiczowania i błagania o
                          wybaczenie. Nie nalezy zapominać wspólnej historii ale tez trzeba
                          miec coś w zanadrzu by nie być "olewanym" lub przyjmowanym w kuchni.
                          Jeszcze raz pytam o pomysł prezydenta Kaczyńskiego na politykę
                          rosyjską, kiedy zacznie rozmawiac jak mężczyzna, wtedy będa
                          rozmawiać jak z mężem stanu. Jezeli nie chcesz mysleć o handlu
                          biznesie i wspólpracy to nie wiem czy w ogóle chcesz rozmawiać.
                          Zauwaz że politycy europejscy i światowi nie szukaja konfliktów i
                          rozmawiaja z każdym, Rosja z wieloma krajami ma pewne zaszłosci,
                          inne narody tez straciły swoich synów w okolicznościach podobnych, o
                          samych Rosjanach już nie wspominam bo ich Stalin przetrzebił
                          niemiłosiernie. Pamięć kolego, pamięć i rozmowa a nie
                          poszczekiwanie, bo oni z takimi nie gadają tylko potrafia batem
                          smagnąć. Wiesz że oni ciągle nam pamiętają okupację Moskwy i
                          wyzwolenie spod "polskich panów", żaden naród tego nie dokonał a
                          potem byliśmy ich "priwislańskim krajem" by nie używac nazwy Polska,
                          to nie był Stalin, to się działo za cara:))) Dlatego jeszcze raz
                          powtórze by nie marnować czasu na dmuchanie w kij tylko umacniac
                          naszą państwowość, ich to bardzo męczy i strasznie by chcieli by nam
                          sie nóżka powinęła. Jestem realistą, więc jaki plan ma prezydent na
                          Rosję?
                          • janek-007 Oczywiście ze mogę... 06.09.09, 03:06
                            Oczywiście ze mogę. Mój pomysł na Rosję jest taki żeby przyszłość i rozmowy
                            budować i opierać na faktach i na prawdzie a nie na półprawdach i kłamstwach.
                            Skąd wam się wzięło ze prezydent L.Kaczyński to czyjś wróg a tym bardziej Rosji
                            to raczej odwrotnie. Czy partner do rozmowy postępuje tak ja postąpili Rosjanie
                            i rosyjskie Ministerstwo Spraw Zagranicznych w swojej nagonce na Polskę i
                            historie. Ta nagonka sami sobie zaprzeczyli i każdy kto jeszcze trochę myśli i
                            ma troche przyzwoitości to to zrozumiał. To raczej prezydent L.Kaczyński
                            zachował się jak mężczyzna i nazwał sprawy po imieniu a nie inni polscy oficjele
                            trzymający skulone ogonki miedzy nogami. Wydaje mi się ze z polskiej klasy
                            politycznej to już tylko prezydent L.Kaczyński jest w stanie powiedzieć ze 'dwa
                            plus dwa to jest cztery' anie trzy albo piec czy trzy i piec jednocześnie.
                            Wydaje mi się również ze chyba trochę mylisz twardzielstwo z polityka i
                            dyplomacja. Twardziele to mogą co najwyżej grac w dupniaka a nie bawić się w
                            politykę czy dyplomacje. Prezydent L.Kaczyński postąpił słusznie nazywając
                            rzeczy po imieniu a ci którzy tego nie są w stanie pojąc powinni stonować
                            retorykę i krytykę prezydenta RP bo sami nie wiedza co mówią. I na koniec
                            jeszcze, gdyby Rosja chciała rozwiązać kwestie sporne z Polska to już dawno temu
                            by to zrobiła ale widocznie jest im na rękę utrzymywać status quo. Z tego co
                            piszesz to jednak wnioskuje ze kiepsko się orientujesz co jest grane a do spraw
                            podchodzisz emocjonalnie i bez zastanowienia.
                            • a.k.traper Odpowiedziałes jak polityk, bla,bla,bla 06.09.09, 08:31
                              Żadnych konkretów a co do intencji L.Kaczyńskiego i spółki to mam od
                              dawna zdanie utwierdzone-priorytetem jest anbicja rodzinna i
                              udupienie Tuska. Fakty sa nieubłagane, tyle ludzi ew Polsce i na
                              świecie mylic sie nie może. to że powiedział część prawdy twardo to
                              fajne a gdzie druga część? Przyjmijmy że znoowu brat zostaje
                              prenmierem-jaką polityke chce prowadzić w kwestii wschodniej,
                              szczególnie gospodarczą? Ani Rosja ani Polska niczego nie musi,
                              potrzeba jednych i drugich jest współpraca oraz wyjście z twarzą,
                              taka jest istota dyplomacji, czy ty myślisz że Rosjanie nie zdają
                              sobie sprawy z tych kłamstw? Polityk który by publicznie powiedział
                              więcej niż uczono w ZSRR byłby skończony, po słowach Putina nalezy
                              temat drażyć wtedy zobaczymy czy to było jednorazowe pod publikę czy
                              autentyczne? Tusk robi to odpowiednio,metoda kropli drażącej skałę i
                              innej metody nie ma. Dla ciebie Kaczyńscy moga byc orłami, dla mniue
                              sa nieudacznikami bo to udowadniają, a w 2005 miałem niesmiała
                              nadzieję że się jednak myliłem, nie myliłem się, sa gnojkami.
                            • meerkat1 Patrza, ale nie widzą 06.09.09, 09:05
                              Stanislaw Baranczak analizujac "Bal w Operze" Juliana Tuwima
                              skonstatowal w konkluzji:

"Szkoda, ze z nienawisci do sanacji, autor "Balu w Operze" skonczył
                              na balu w UB."

Podobnie, szkoda, ze z nienawisci do Kaczynskiego wylewa sie dziecko
                              wraz kąpielą odrzucajac jego diagnoze, jak najbardziej uzasadnioną i
                              w swietle antecedensow historycznych, i polityki putinowskiej Rosji.

No, ale jak widac, nie ważne co mówi, tylko kto mówi.

Nota bene ciekawe, jakie byłyby reakcje na forum gdyby identyczną
                              diagnozę postawił polityk z innej opcji politycznej.
                • pio765 Re: Skąd się bierze tylu troli... 05.09.09, 18:28
                  Pan prezydent z pomocą dworu, oraz licznych przybocznych "polityków", doprowadza do tego, że Niemcy i Rosja są zmuszone do podejmowania wspólnych decyzji (rura w Bałtyku), bez udziału polski, na wskutek obstrukcji jej polityków, a teraz straszy nas tym, że "one, panie dogadują się bez nasz"..
                  • wojciech.2345 Re: Skąd się bierze tylu troli... 05.09.09, 23:38
                    pio765 napisał:
                    > Pan prezydent z pomocą dworu, oraz licznych przybocznych "polityków", doprowadza do tego, że Niemcy i Rosja są zmuszone do podejmowania wspólnych decyzji (rur
                    > a w Bałtyku), bez udziału polski, na wskutek obstrukcji jej polityków, a teraz
                    > straszy nas tym, że "one, panie dogadują się bez nasz"..
                    ===============================================
                    Pierwsze umowy dotyczące gazociągu północnego były podpisane przed wyborami (2005) tak parlamentarnymi jak i prezydenckimi.

Zmyślasz.
          • rosol4 Re: Najwieksze zagrozenie to Kaczynscy 05.09.09, 15:20

Najwiekszym zagrozeniem polskiego narodu sa bezmozgowcy wszystko
            wiedzacy i na wszstkiem sie znajacy a szczegolnie na sianiu
            wulagarnych epitetow jedynie wyuczonych w swej krotkiej edukacji.
            Jesli jestes matowy to nie proboj na sile zabysnac bo sie
            przegrzejesz a i tak uwidocznisz tylko swoja szarosc.

arius5 napisał:

> Przesiaknieci fanatyzmem i nienawiscia do wszystkich, kazdego
            czlowieka traktuj
            > a
            > jak smiecia i wroga.
            > Podobnie jak i wiekszosc Polakow.
            • pensioner63 Najwieksze zagrozenie to Kaczynscy i im podobni 05.09.09, 16:20
              rosol4 napisał:
              > Najwiekszym zagrozeniem polskiego narodu sa bezmozgowcy

Może to prawda. Ale Kaczyński jest doktorem habilitowanym, więc nie jest
              bezmózgowcem. Problem jest jest, że interes swój i swojej partii przedkłada nad
              interes Polski. Forsując nacjonalizm psuje stosunki z innymi krajami
              europejskimi. Jeśli podobni mu nacjonaliści doszliby do władzy w innych krajach
              to faktycznie możemy mieć nową wojnę i znów dziesiątki milionów zabitych.
              Logiczna konkluzja - nie wybierać nacjonalistów na prezydenta, bo to grozi nową
              wojną.
              • deval Re: Najwieksze zagrozenie to Kaczynscy i im podob 05.09.09, 16:24
                Sprawdź jeszcze czego jest doktorem habilitowanym (a dokładniej: czego był przed
                habilitacją doktorem, nim przepisał to na prawo pracy)...
                • everettdasherbreed Re: Najwieksze zagrozenie to Kaczynscy i im podob 05.09.09, 18:36
                  Warto się zapoznać z całością dorobku naukowego PROFESORA Lecha Kaczyńskiego:
                  - temat pracy magisterskiej
                  - przebieg pracy naukowej
                  - osiągnięcia naukowe: publikowane artykuły, wykłady i referaty wygłaszane na
                  konferencjach, także międzynarodowych
                  - patenty, książki, inne publikacje
                  - ekspertyzy
                  - temat pracy doktorskiej i pracy habilitacyjnej
                  - promowani magistrowie, doktoranci
                  itd.
          • nextchance Re: Najwieksze zagrozenie to Kaczynscy 05.09.09, 16:31
            Do większości moich zacnych Braci Polaków nie dociera fakt, że Rosja
            zawsze miała coś na sumieniu w stosunku do Nas. Najnowsza historia
            ujawniła masę bezeceństw w stosunku do naszego Narodu! I tylko
            głupek może jej zaufać (Rosji oczywiście).
            • tarura Integracja europejska i polityka regionalna 05.09.09, 16:44
              to nic innego jak wchłonięcie terytoriów wschodnich przez następców
              rzeszy pod przykrywką liberalno-"demokratycznego" socjalizmu, na
              własną prośbę wchłoniętych narodów

Hurra! Zjednoczona Europa BEZ WOJNY !!!
              • everettdasherbreed Re: Integracja europejska i polityka regionalna 05.09.09, 18:37
                Spokojnie!
                Gadki o "hegemonii Niemiec" miałyby sens, gdyby Unia Europejska składała się z
                Niemiec, Beneluxu i Danii. Wiemy, że tak nie jest. Im większa UE, tym mniejsza
                rola Niemiec.
            • deval Re: Najwieksze zagrozenie to Kaczynscy 05.09.09, 16:52
              I dlatego mamy robić to, co chce, żebyśmy robili? Kaczyński idealnie biega na
              jej sznureczku jak ta chce mówiąc to co a zwłaszcza w taki sposób, że ta może
              pięknie przeciw nam wykorzystywać...
        • 1group Re: Ja ostrzegam przed kiepskim stanem zdrowia pr 05.09.09, 14:19
          To retoryka przedwyborcza.Wielu jest takich co myślą podobnie i to jest
          adresowane do nich.
          Co do leczenia,popieram.
          • tridentine Prezydent ma racje! 05.09.09, 14:21
            Trzeba uwazac bo wokol nas rosnie silny sojusz niemiecko-rosyjski! Znowu
            bedziemy pomiedzy mlotem i kowadlem, trzeba byc gotowym na wszystko.
            • kontemplator07 Re: Prezydent ma racje! 05.09.09, 14:32
              >Trzeba uwazac bo wokol nas rosnie silny sojusz niemiecko-rosyjski!
              Znowu bedziemy pomiedzy mlotem i kowadlem, trzeba byc gotowym na
              wszystko<.
              Baczyć trzeba takze na sojusz czesko - szwedzki i wykazać czujność
              na wszystkie inne sojusze.
              • remik.bz Nie ma ruskiego zagrożenia , sa inne 05.09.09, 16:50
                kontemplator07 napisał:

> >Trzeba uwazac bo wokol nas rosnie silny sojusz niemiecko-rosyjski!
                > Znowu bedziemy pomiedzy mlotem i kowadlem, trzeba byc gotowym na
                > wszystko<.
                > Baczyć trzeba takze na sojusz czesko - szwedzki i wykazać czujność
                > na wszystkie inne sojusze.

Słusznie , nie ma sensu zajmować sie pierdo..ami , jakimiś Niemcami , jakąś tam
                inną Rosją.
                Przecież to są sprawy naprawdę nieistotne- czym zajmuje się Rosja czy Niemcy
                dzisiaj.
                Nie ma zadnego ruskiego czy niemieckiego problemu w dzisiejszym świecie ,dzis
                liczy sie jedynie San Marino i Gwatemala w polityce miedzynarodowej - więc nie
                dyskutujmy o pier..łach.
                Pomówmy o sprawach naprawdę ważnych. Np w gminie Majzel Biskupi woj.
                Sredniopomorskie miejscowy samorząd ustanowił podatek od kocich ogonów w
                wysokości 2,78 zł od sztuki.
                Mimo ,ze jest mozliwośc zwolnienia przedmiotowego i podmiotowego od tego podatku
                to ja i tak sie pytam : kto wybrał takich ludzi do reprezentowania lokalnej
                spolecznoiści , no kto ?
                Chyba Marsjanie
                Co na to Bruksela ?
                Czy nie da się czegoś z tym zrobić ?
                Niech Leniwy Tusk ruszy tyłek i wreszcie zrobi z tym porządek.
                I to by bylo na tyle (reszta w Krakowie na Pace)

• imie_jaszczomp Re: Nie ma ruskiego zagrożenia , sa inne 05.09.09, 16:53
                  A co ma do tego Tusk? Lokalsi wybrali taki a nie inny samorzad, to
                  niech teraz ponosza konsekwencje.
                  • remik.bz Nieprawda , to Tusk jest winien 05.09.09, 17:00
                    imie_jaszczomp napisała:

> A co ma do tego Tusk? Lokalsi wybrali taki a nie inny samorzad, to
                    > niech teraz ponosza konsekwencje.

Nie odwracaj kota ogonem .
                    Zawsze winna jest władza.
                    A dzisiaj władza to Tusk.
                    Jak złapano Świetą Sawicka na korupcji to winien był Kaczor - bo był władzą- a
                    wiadomo ,ze korupcji w Polsce nie ma , nie było , i nie bedzie.
                    Więc dzisiaj Tusk jest winien ,ze w Majzlu Biskupim jest podatek od kocich ogonów.
                    Przeciez to oczywista oczywistość.
                    • imie_jaszczomp Re: Nieprawda , to Tusk jest winien 05.09.09, 17:03
                      hehehehehe, prowokator z Ciebie.
                      • remik.bz Lepiej późno niz wcale 05.09.09, 17:10
                        imie_jaszczomp napisała:

> hehehehehe, prowokator z Ciebie.

E tam prowokator.
                        Po prostu żartowniś pro-pisowski.
                        Ale ciesze się ,ze nawet przeciwnicy PiS-u czasami mają poczucie humoru i nie
                        obrażają się o byle co.
                        Poczucie humoru -to rzadka dziś cecha .
                        Pozdr
                        • imie_jaszczomp Re: Lepiej późno niz wcale 05.09.09, 17:24
                          >nawet przeciwnicy PiS-u czasami mają poczucie humoru<
                          i vice versa
        • acer0 Re: Ja ostrzegam przed kiepskim stanem zdrowia pr 05.09.09, 17:02
          1zorro-bis napisał: > konieczne natychmiastowe leczenie! Bez udzialu brata!
          -----------------------------------------------------------------
          Premier Donald Tusk zwołuje radę ministrów do swojego gabinetu i mówi do
          zgromadzonych ministrów.
          - Mam tutaj 4 przyciski czerwony, żółty, niebieski i zielony:
          - jak wcisnę przycisk czerwony to na drogach nie będzie wypadków i będzie 3000
          km autostrad
          - jak wcisnę przycisk żółty to 3 miliony emigrantów wróci do Polski i przyjadą
          lekarze z zachodu żeby pracować w naszych szpitalach
          - jak wcisnę przycisk niebieski to nie będzie podatków a wynagrodzenia wzrosną o
          200%
          - jak wcisnę przycisk zielony to nie będzie przymrozków i susz i jabłka i inna
          żywność już nigdy nie będzie drożeć.
          W tym momencie przerywa mu minister rolnictwa z PSL i mówi - a u nas w
          Ciechanowie to była babcia Józia, co miała 4 nocniki w przedpokoju - czerwony,
          żółty, niebieski i zielony.
          - No i co? No i co? - pyta Donald
          - I zesrała się na schodach...
          • shithead Re: Ja ostrzegam przed kiepskim stanem zdrowia pr 05.09.09, 17:11
            Sam takie "zabawne" dowcipy tworzysz czy z bratem?
      • acer0 Re: Ribbentrop-Mołotow? Lech Kaczyński ostrzega p 05.09.09, 17:01
        funny5 napisała: Piss-prezydent wszedzie widzi zagrozenia
        ----------------------------------------------------------------

Studniówka Tuska. Rudy cudotwórca przemawia, chwaląc się osiągnięciami swego
        rządu. Mija godzina, dwie, trzy... Premier śmiało przechodzi od osiągnięcia do
        osiągnięcia.
        - A tuż pod Mszczonowem Platforma Obywatelska doprowadziła do uruchomienia
        nowej, ekologicznej elektrowni, gdzie, zamiast węgla, pali się torfem - chwali
        się Tusk.
        Głos z sali:
        - Ale ja tam byłem, tam nie ma żadnej elektrowni!
        Premier niezrażony peroruje dalej:
        - A dzięki staraniom Platformy Obywatelskiej, niedaleko Jasła, wybudowaliśmy
        eksperymentalny odcinek autostrady siedmiopasmowej!
        Tenże głos z sali:
        - Ale tam k...a nie ma żadnej autostrady!
        Nie wytrzymał w końcu Schetyna i wkur...y krzyczy:
        - A ty, gościu, zamiast wozić się po Polsce, lepiej byś TVN24 pooglądał!

• czarny-misio Znowu po kilku małpkach 05.09.09, 14:17
      • thx1979 O to chodzi tłumoku 05.09.09, 16:52
        Gazociąg przyjaźni
        Rafał A. Ziemkiewicz 05-09-2009, ostatnia aktualizacja 05-09-2009 08:39

"You see, dear Watson, but You don’t observe" − mawiał Sherlock Holmes do
        swojego przyjaciela. Widzisz, ale nie dostrzegasz. Z bałtycką rurą, od pewnego
        czasu zwaną z angielska “nordstreamem”, jest identycznie. Wszyscy widzą, co się
        dzieje, ale cofają się przed oczywistym wnioskiem.
        Rafał A. Ziemkiewicz
        autor zdjęcia: Ryszard Waniek
        źródło: Fotorzepa
        Rafał A. Ziemkiewicz

A dzieje się wciąż, pomału, ale skutecznie. Jak doniosła kilka dni temu prasa,
        Komisja Europejska zapaliła dla realizacji projektu zielone światło,
        najzwyczajniej w świecie ignorując zalecenie Parlamentu Europejskiego, które
        nakazywało wcześniej dokładniejsze zbadanie stopnia zagrożenia ekologicznego,
        jakie niesie ze sobą projekt. A z grona państw protestujących przeciwko rurze
        wyłamała się Finlandia, nawet nie próbując ukrywać, że zadecydowały o tym
        nieformalne sankcje ekonomiczne ze strony Rosji, będącej dla niej ważnym rynkiem
        zbytu.

Wszyscy widzą, nikt nie chce dostrzec. Cóż, mam wrażenie, że pisałem i
        gardłowałem o tym już dziesiątki razy, ale widać trzeba powtórzyć.

Nikt nigdy nie przedstawił racjonalnego, ani nawet nieracjonalnego, po prostu
        nikt nigdy nie przedstawił żadnego ekonomicznego powodu, dla którego Niemcy tak
        mocno zaangażowali się w ten projekt. Owszem, pada wiele argumentów, dlaczego
        północna nitka jest potrzebna. Ale ani jednego, dlaczego musi ona leżeć na dnie
        Bałtyku, i dlaczego w imię tego, aby leżała, Niemcy gotowe są ponieść tak
        wielkie koszty.

Z biznesowego punktu widzenia takie rozwiązanie ma same wady. Poprowadzenie
        rurociągu lądem byłoby, po pierwsze, jako łatwiejsze i szybsze, ponad trzy razy
        tańsze. Mowa o kilku miliardach euro, których podobno brakuje, bo mamy kryzys.
        Tych kilka miliardów miało być podzielone pomiędzy inwestorów, ale od dawna już
        nie jest tajemnicą, że cały projekt finansują Niemcy, bo Gazprom dostał na swoją
        część kredyty gwarantowane przez niemiecki rząd − a więc przez niemieckich
        podatników.

Po drugie, budując gazociąg na lądzie, doskonale wiemy, co znajduje się na jego
        drodze. Na dnie morza leżą gdzieś zatopione przez sowietów zasobniki z
        poniemiecką bronią chemiczną, i nikt nie wie, gdzie. Niebezpieczeństwo
        spowodowania katastrofy ekologicznej jest zupełnie realne. Po co się na nie
        narażać, skoro lądem byłoby i taniej, i łatwiej, i bezpieczniej?

Po trzecie, wszystko na tym świecie czasem się psuje. Łatwiej naprawić coś przy
        gazociągu lądowym, niż utrzymywać zespół batyskafów i nurków, co będzie w tym
        wypadku konieczne.

Znalazło by się więcej argumentów, ale te trzy wystarczą. Jerzy Buzek, jak
        zwykle koncyliacyjny, oznajmił, że problem z gazociągiem to tylko sprawa jego
        „złego poczęcia”. Wcale nie. Gdyby Niemcy uznali projekt za źle poczęty, mieli
        dziesiątki okazji, aby się z niego wycofać i postawić Gerharda Schroedera przed
        trybunałem stanu. Nic takiego nie miało miejsca. Przeciwnie, Niemcy bez względu
        na aktualny układ przy władzy, prą do budowy podmorskiego gazociągu
        konsekwentnie i twardo, głusi na wszelkie argumenty i pytania.

Zwłaszcza na pytanie − dlaczego tyle przepłacają, jedynie po to, żeby ominąć
        Estonię, Łotwę, Litwę i Polskę, skoro wszystkie te cztery kraje są wraz z
        Niemcami członkami Unii Europejskiej. Wspólny obszar gospodarczy, swoboda
        przepływu kapitałów i siły żywej, unia celna i tak dalej, temu podobne.
        Jesteśmy, docelowo, jednym organizmem gospodarczym. Po cholerę w tym organizmie
        taki „bypass”?

Wyjaśnienie jest jedno, tak oczywiste, że żaden czynnik oficjalny nie może go
        przyjąć do wiadomości. Najwyraźniej w kręgach, które robią strategiczną politykę
        niemiecką − prawdziwą politykę, nie paplaninę dla mediów − nie ma przekonania,
        że Unia za dziesięć, piętnaście lat będzie tym, czym obiecuje być. A w każdym
        razie dopuszcza się w tych kręgach jako możliwość bardzo realną, że jej nie
        będzie, albo że będzie fasadą.

A jeśli tak, to co będzie? To co zawsze − koncert mocarstw. Koncert, w którym
        strategiczny sojusz z Moskwą, a narzędziem takiego właśnie sojuszu będzie
        gazrura, będzie dla Berlina istotnym atutem, więc posiadanie tego narzędzia
        warte jest kilkakrotnego przepłacenia za koszty budowy.

Tak jest i nie bądźmy idiotami, nie udawajmy, że nie widzimy tego, co oczywiste,
        nie wierzmy w bajki, że Niemcy wywalają tyle kasy − dosłownie − do morza po to
        by „wciągać Rosję do Europy” czy „przybliżać ją do demokratycznych standardów”.

Dopiero w tym kontekście można zrozumieć głęboki sens przemówienia, które na
        Westerplatte skierował Władimir Putin w znacznym stopniu do Niemców. Jesteście
        wielkim narodem, i my jesteśmy wielkim narodem. Wasz wielki naród upokorzono w
        Wersalu, i proszę, jak to się skończyło − więc i nas nie pozwólcie upokarzać, bo
        będzie też niewesoło. Wielkie narody, zamiast sobie nawzajem szkodzić, powinny
        współpracować. A mniejsze znać swoje miejsce.

Tyle mniej więcej z tego przemówienia wynikało. Oferta nienowa, Rosja otwarcie
        głosi od dawna, że nie dostrzega jako partnera żadnej „Unii”, ale wielkie
        narody, godnych partnerów dla wielkiego narodu. Niemcy w życiu tak nie powiedzą,
        mowy nie ma, ale jeśli patrzeć na czyny, to widać, że myślą tak samo. I oni, i
        Francuzi, i Włosi, i Brytyjczycy.

Jan Rokita, mówiąc o fatalnym pogorszeniu sytuacji geopolitycznej Polski jest
        bodaj pierwszym politykiem, który na głos zauważył to, co wszyscy widzą. Ale on
        jest „byłym”.

Kiedy zaczną to zauważać „aktualni”, będzie to znak, że jest już tak źle, że nic
        się nie da poradzić.
    • rafnal Ribbentrop-Mołotow? Lech Kaczyński ostrzega prz... 05.09.09, 14:20
      Gedy ten gość przestanie jątrzyć! Przez tego mamlasa jesteśmy - jak
      zawsze - pośmiewiskiem Europy - a z tąd niedaleko już na śmietnik
      • rosol4 Re: Ribbentrop-Mołotow? Lech Kaczyński ostrzega p 05.09.09, 15:13
        A kiedy ty Rafale zmondrzejesz i przestaniesz pisac takie dyrdymaly.
        Wiele jeszcze w zyciu swym musisz sie nauczyc bys mogl cokolwiek
        modrego wyzec.

rafnal napisał:

> Gedy ten gość przestanie jątrzyć! Przez tego mamlasa jesteśmy -
        jak
        > zawsze - pośmiewiskiem Europy - a z tąd niedaleko już na śmietnik
      • perfect4u Re: Ribbentrop-Mołotow? Lech Kaczyński ostrzega p 05.09.09, 16:47
        rafnal napisał:

> Gedy ten gość przestanie jątrzyć! Przez tego mamlasa jesteśmy - jak
        > zawsze - pośmiewiskiem Europy - a z tąd niedaleko już na śmietnik
        Tak samo z pewnoscia mowila o polskich wladzach ruska i niemiecka
        agentura w 1939 roku. I o was ,o osobach ktore pisza w ten sposob jak
        ty mowil i przed wami sotrzegal wlasnie pan Prezydent
    • kmd_rohan Żenua. 05.09.09, 14:20
      Jak bardzo porypaną psychikę musi mieć ktoś, kto wszedzie widzi
      wrogów, spiski, tajne pakty? Na leczenie chyba już za późno.
      • imie_jaszczomp Re: Żenua. 05.09.09, 14:21
        >Na leczenie chyba już za późno<
        Zdecydowanie. Pozostaje odosobnienie.A propos-to kiedy te cholerne
        wybory?
      • tridentine Sam jestes zenua 05.09.09, 14:22
        On wie na czym polega polityka, z jednej strony sie do nas usmiechaja , a z
        drugiej chca wbic noz w plecy. Tylko slepi i otumanieni propaganda tego nie widza!
        • imie_jaszczomp Re: Sam jestes zenua 05.09.09, 14:28
          >Tylko slepi i otumanieni propaganda tego nie widza!<
          A tylko niepowazni (to slowo tylko i wylacznie ze wzgledu na
          szacunek do urzedu prezydenta) o tym gadaja przy kazdej okazji.
          • tridentine Re: Sam jestes zenua 05.09.09, 14:29
            Sobie zobacz swoja sygnaturke i sie zastanow nad tym!
            • imie_jaszczomp Re: Sam jestes zenua 05.09.09, 14:38
              Nie zrozumiales o co mi chodzi.Przytocze Ci moje ulubione
              powiedzonko "diplomacy is art of saying "nice doggie" until you find
              a stone" Pan Prezydent natomiast gadajac na prawo i lewo o swoich
              lekach, podejrzeniach i przypuszczeniach budzi tylko smiech. Takich
              rzeczy sie po prostu nie robi. "para bellum" znaczy "szykuj wojne",
              a nie gadaj o tym jaki jestes odwazny.Czy myslisz, ze prezydenci czy
              premierzy innych panstw usmiechajac sie do Putina wierza we wszystko
              co on mowi?No nie zartuj, ze tak sadzisz.Ale oni zachowuja sie tak,
              jak wymaga tego interes ich panstwa, chowajac swoje lęki,
              podejrzenia i przypuszczenia do kieszeni.
              • tw.zenek 'tridentine" ty chyba nie masz wielu przyjaciol? 05.09.09, 15:18
                Bo każdego, kto się do ciebie uśmiechnie, zaraz podejrzewasz o spisek. To musi
                byc straszne życie. Tyłem jeszcze nie chodzisz, żeby cie ktos od tylu nie
                zaszedł? Yossarian tak robił...
              • noelkabat Re: do "imie_jaszczomp": 05.09.09, 16:17
                ...chyba znaczy: "szykuj sie do wojny"?
                • imie_jaszczomp Re: do "imie_jaszczomp": 05.09.09, 16:23
                  Tak, tak, masz racje, to zwykle przejezyczenie z pospiechu. Dzieki
                  za brak komentarza w stylu"jak sie czegos uzywa, to trzeba to
                  rozumiec :-)"
          • tetradrachma Re: Sam jestes zenua 05.09.09, 16:38
            Wspaniale to (sedno) ująłeś ! Tylko że, ta stara papla, nie do Ciebie
            mówi, a do małych i przerażonych, tych, co pamiętają lub wiedzą co to
            jest strach wojny.
        • kmd_rohan Re: Sam jestes poteflon. 05.09.09, 18:04
          Ty też sądzisz, że deszcz pada Tobie na złość, a przechodnie na
          ulicy chcą Cię zamordować? Kiedyś takich ludzi zamykali w zakładach
          leczniczych dla ich własnego dobra.
      • koballt Re: Żenua to ty jesteś 05.09.09, 15:45
        Churchill też był krytykowany i znalazł się w izolacji gdy wbrew
        Chamberlainowi i całemu establishmentowi grzmiał w latach 30. ...
        • koballt Re: Żenua to ty jesteś 05.09.09, 15:47
          zatem - jak bardzo trzeba mieć porabana psychikę żeby jak kmdrochan
          nie dopuszczać do dyskusji, nie uczestniczyć w niej merytorycznie, a
          tylko jak ostatni kmiot internetowy obrażać
          • kmd_rohan Re: Jasne, a świstak zawijał... 05.09.09, 18:11
            A teraz udowdnij, że nie dopuszczam do dyskusji, albo pod stół i
            odszczekuj! I naucz się poprawnie przepisywać nciki.
            P.S. Twój przykład z Curchillem jest o kant d... rozbić. Nie był
            jedyny, a różnica między sytacją przed IIWŚ a obecną jest oczywista
            dla kazdego, kto nie cierpi na manię prześladowczą.
        • noelkabat Re: Żenua to ty jesteś 05.09.09, 16:23

Ale porownanie!!!
          Churchill byl wielki i jako polityk i jako czlowiek (fizycznie) zas
          Kaczynski - malutki pod kazdym wzgledem!
        • perfect4u Re: Żenua to ty jesteś 05.09.09, 17:02
          koballt napisał:

> Churchill też był krytykowany i znalazł się w izolacji gdy wbrew
          > Chamberlainowi i całemu establishmentowi grzmiał w latach 30. ...
          I potem naprawiac to co jego krytykanci spieprzyli podlizywaniem sie
          Hitlerowi.Gdyby Hitler zostal stlumiony w zarodku to Churchil nie
          musialby zajmowac sie obrona UK tylko rozwojem godpodarczym swojego
          kraju i godpodarskimi podrozami po krajach imperium jezeli lubil
          slonce ktore nigdy nie zachodzi.
      • perfect4u Re: Żenua. 05.09.09, 16:54
        kmd_rohan napisał:

> Jak bardzo porypaną psychikę musi mieć ktoś, kto wszedzie widzi
        > wrogów, spiski, tajne pakty? Na leczenie chyba już za późno.
        Oryginal paktu Ribbentrop Molotow wraz z tajnym protokolem o
        rozbiorze Polski ,krajow baltyckich i Ruminii jest znanym dokumentem
        ,wielokrotnie publikowaniem w mediach.A tak swoja droga to ,,Arctic
        Sea'' porwali piraci czy wywiad? Wiozl on drewno czy rakiety S300 dla
        Iranu? Poczytaj sobie te teorie spiskowe w mediach z ostatnich 2 dni.
    • amarez Ribbentrop-Mołotow? Lech Kaczyński ostrzega prz... 05.09.09, 14:23
      A co robi Piotr Adamczyk na zdjęciu (drugi od lewej)???
    • antyk-aczor Ribbentrop-Mołotow? Lech Kaczyński ostrzega prz... 05.09.09, 14:29
      I aby tym wszystkim groźbom zapobiec, nasz prezydent gra niedźwiedziowi na nosie!
      Co za beznadziejny brak konsekwencji!!
    • guru133 Czym był pakt Ribbentrop - Mołotow wie każdy 05.09.09, 14:30
      choćby przeciętnie rozgarnięty Polak. Ale wie on już również, jakim
      zagrożeniem dla Polski jest sterowany przez swojego zakompleksionego brata i
      przez Belzebuba z Torunia, nasz niewydarzony prezyd(ę)t.
      • tridentine Prezydent Kaczynski jest mezem stanu 05.09.09, 14:32
        Dlatego ma odwage mowic na glos o zagrozeniach, a nie tylko wchodzic wszystkim w
        d... jak Tusk!
        • kontemplator07 Re: Prezydent Kaczynski jest mezem stanu 05.09.09, 14:35
          tridentine napisał:

> Dlatego ma odwage mowic na glos o zagrozeniach, a nie tylko
          wchodzic wszystkim
          > w
          > d... jak Tusk!
          Mężem to on może i jest, ale zaraz stanu?
        • guru133 Kaaczaszwili jest mężem pani Kaczyńskiej a do męża 05.09.09, 15:26
          stanu nie dorósł i to bynajmniej nie z powodu niskiego wzrostu. To kukła na
          politycznej scenie.
    • sidamo Jesli Prezydent ma wizje to jak powiedzial Palikot 05.09.09, 14:31
      musi go zbadac psychiatra...
    • tetradrachma I tak, jak to u braciszków - zawsze na dwoje - 05.09.09, 14:31
      babka wróżyła!
    • swierk14 Ribbentrop-Mołotow? Lech Kaczyński ostrzega prz... 05.09.09, 14:33

• wojciech.2345 ależ tu dużo lemingów /bt 05.09.09, 14:38
    • akcreh1957 Temu panu dziękujemy- 05.09.09, 14:38
      niech wojuje w Gruzji
    • takajednaania Pajac! 05.09.09, 14:42
    • jaaja Ribbentrop-Mołotow? Lech Kaczyński ostrzega prz... 05.09.09, 15:06
      Coś słyszałem o stawaniu na uszach - chyba wcielają słowa w życie.
    • koloratura1 Re: Ruscy analfabeci niech sie nie wypowiadaja. 05.09.09, 15:10
      kylax napisał:

> Kacapski pajacu, wracaj sobie w objecia towarzysza majora prowadzacego.

Nie ma to jak "argument" w dyskusji! :)
      • 3henryk Re: Ruscy analfabeci niech sie nie wypowiadaja. 06.09.09, 00:43
        koloratura1 napisała:

> kylax napisał:
        >
        > > Kacapski pajacu, wracaj sobie w objecia towarzysza majora prowadzacego.
        >
        > Nie ma to jak "argument" w dyskusji! :)

A coś ty taki poukładany, przeklnij od czasu do czasu to ci ulży.
    • t.siedlecki Tak jest, tak jest- święta racja... 05.09.09, 15:11
      Pan prezydent powiedział: Wątpię, żeby w Europie mogła wybuchnąć wojna -
      chociaż nic nie jest wykluczone. Ale to nie oznacza, że niektóre państwa nie
      mogą być całkowicie zdominowane przez obce wpływy...
      ... My już
      doświadczyliśmy, dominacja Watykanu w Polsce pełna i tylko patrzeć jak
      będziemy w WRP...
    • 2berber Ribbentrop-Mołotow? Lech Kaczyński ostrzega 05.09.09, 15:14
      Szczęścia to my nie mamy :-(.
      Przed Lechem Kaczyńskim nikt nas nie ostrzegał.
      Dopiero nasze wnuki będą przewrażliwione co do takich
      ludzi jak Lech Kaczyński.
    • haen1950 Facet wyraźnie boi się wojny 05.09.09, 15:21
      A w Gruzji taki bohater był. Kałacha odróżniał.
      • cillian1 No niech ktoś do niego 05.09.09, 15:27
        zadzwoni i powie, że to naprawdę inny świat, inna Europa. A najlepiej, niech mu
        powiedzą, że nie będzie musiał się martwić o Polskę, jak Ona będzie silna
        ekonomicznie. I jak prezydent, przestanie wszędzie widzieć wrogów!

Pracuj pan na rzecz dobra III RP, a nie na słupki pisiaków!!!!!
      • koballt Re: Facet wyraźnie boi się wojny 05.09.09, 15:55
        parę dni temu premier Tusk - była to głowna wiadomość dnia tutaj na
        stronie - powiedział że jego rząd podejmuje zobowiązanie uchronienia
        Polski od bycia państwem sezonowym, więc...nie wiem o co ci chodzi,
        bo jak widać problem istnieje i jest powazny
        • cillian1 Re: Facet wyraźnie boi się wojny 05.09.09, 16:10
          chodzi mi o to, że pan prezydent wielki duchem, mały wzrostem nie wie po co
          został wybrany. Walka o prawdę historyczną nie jest jego zadaniem. Ma pomagać
          rządowi, a nie bawić się w histeryka (sorry historyka) ;)
    • wojtek2784 Traktat Lizboński - to nowe Monachium ? 05.09.09, 15:22
      Tak jest panie prezydencie , pan ma intuicję, nie można podpisywać
      Traktatu Lizbońskiego, a pan podpisze.
      Więc kto pan jest i kogo pan udaje ?
    • bergman1 pokropione jastszembie przeciez mamy? 05.09.09, 15:30
      i dwie pantery.Kuni mamy duzo.
    • jacek230 Pan prezydent udowadnia, ze jest chory psychicznie 05.09.09, 15:30
      Nabzdurali sobie roznych rzeczy razem z bratem i teraz opowiada
      straszne historie chorej babulenki. Szkoda tylko, ze to jak zwykle,
      gra na ludzkich uczuciach. Mam nadzieje, ze tymi fantastycznymi
      opowiesciami wykopie sam sobie polityczny grob i dostanie w wyborach
      1,4 proc. glosow. Polacy dzis chyba nie sa ciemna masa, ktora
      przestarsza historie o zlym wilku czy babie Jadze.
    • glemboczek Ribbentrop-Mołotow? Lech Kaczyński ostrzega prz... 05.09.09, 15:34
      Kaczor masz solidnie nasrane we łbie
    • blondyn-3 kaczor to sekciarz 05.09.09, 15:36
      bezprzerwy widzi gdzies apokalipse i koniec swiata
    • darkraj Kwaczor - Kubuś Fatalista 05.09.09, 15:38
      ================================ i jojczy, jak żydowska płaczka.
      A kto, jak nie kaczo-podobne oszołomstwo doprowadził Polskę do obecnej ruiny
      gospodarczczo - finansowej, a następnie do izolacjonizmu polskiej dyplomacji?

Identycznie było przed wojną, bo sanacyjne rządy oczekiwały od świata Bóg wie,
      spełnienia jakich żądań i niebotycznych gwarancji, łącznie z wplątaniem innych
      krajów w wojnę.

Ten niezrównoważony psychicznie hipokryta pewno sam nie wie, gdzie się kończy
      dominacja, a zaczyna totalitaryzm.
      Czyżby jankesi mu tego nie zdążyli wytłumaczyć?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka