jkrak 25.02.10, 08:50 Tak z ciekawosci spytam ....czy wszyscy zaliczyli limit szkoleń z doskonalenia zawodowego ? pozdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bezpocztyonline Re: doskonalenia zawodowe czy wszyscy zaliczyli ? 25.02.10, 16:20 jkrak napisał: > Tak z ciekawosci spytam ....czy wszyscy zaliczyli limit szkoleń z > doskonalenia zawodowego ? > pozdr A z jakiej okazji to pytanie? Jakieś wątpliwości? Odpowiedz Link Zgłoś
jkrak Re: doskonalenia zawodowe czy wszyscy zaliczyli ? 25.02.10, 18:37 z ciekawosci ...bo tak naprawde wszyscy wieszaja na nas psy ( od klientów , media itp) a być może jesteśmy jedyną grupą zawodową która nie może spokojnie pracować tylko rok w rok ma sie szkolić ...lekarze mogą leczyć , prawnicy udzielać porad , itd itp ....a za to mamy najniższy szacunek społeczny , ciagłą nagonke że jesteśmy zdziercy i złodzieje ..nie kocha nas ustawodawca nie kocha klient ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
bezpocztyonline Re: doskonalenia zawodowe czy wszyscy zaliczyli ? 25.02.10, 21:19 jkrak napisał: > a być może jesteśmy jedyną grupą zawodową > która nie może spokojnie pracować tylko rok w rok ma sie > szkolić ...lekarze mogą leczyć Myślałam, że lekarze też muszą się stale szkolić? Odpowiedz Link Zgłoś
decort Re: doskonalenia zawodowe czy wszyscy zaliczyli ? 25.02.10, 21:31 zaspokoję Twoją ciekawość. Zaliczyłem, zawsze zaliczam, zresztą czasem z nadmiarem. W tym roku mogę mieć jednak kłopot, bo już jest marzec właściwie, a ja nie zaliczyłem nawet godzinki. Nie wiem czy zdążę. Odpowiedz Link Zgłoś
agent01 Re: doskonalenia zawodowe czy wszyscy zaliczyli ? 25.02.10, 22:18 jkrak napisał: > Tak z ciekawosci spytam ....czy wszyscy zaliczyli limit szkoleń z > doskonalenia zawodowego ? > pozdr bardzo dużo pośredników nie ma kompletu punktów , wiem z pewnego źródła (tak, tak - to jest monitorowane), prawdopodobnie nie było ich stać na szkolenia ,gdyż są nieudacznikami i kryzys ich zdeptał. Odpowiedz Link Zgłoś
decort Re: doskonalenia zawodowe czy wszyscy zaliczyli ? 25.02.10, 22:49 No, bez przesady z tym "nie stać" - to nie jest znów aż tak drogie. Poza tym można to wrzucić w koszta. Chodzi o to, że tych godzin (a nie punktów) jest zbyt wiele. Ja np. niektóre szkolenia powielam tylko dla tych godzin. Bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
jkrak Re: doskonalenia zawodowe czy wszyscy zaliczyli ? 25.02.10, 22:53 nie wiem czy kryzys ...ale jak czytam kto prowadzi i jaki temat szkolenia oraz ile pkt za skzolenie to sie nóż w kieszeni otwiera jaką kase robią stowarzyszenia na organizowaniu szkoleń ( wiadomo kto za tym loobował ) zamiast posredniczyć zaszyli sie i robią szkolenia ;o) nie sądze by to minitorowali , tam więkrzośc to tzw "pierodziochy" ledwie koło siebie sie kręcą a od 1,5 roku drastycznie zwiękrzyła sie ilość licencji z tego więkrzość jeśli wykonuje zawód na pewno jest niezrzeszonych , tak myślę pozd Odpowiedz Link Zgłoś
agent01 Re: doskonalenia zawodowe czy wszyscy zaliczyli ? 25.02.10, 23:11 jkrak napisał: > nie wiem czy kryzys ...ale jak czytam kto prowadzi i jaki temat > szkolenia oraz ile pkt za skzolenie to sie nóż w kieszeni otwiera > jaką kase robią stowarzyszenia na organizowaniu szkoleń ( wiadomo > kto za tym loobował ) zamiast posredniczyć zaszyli sie i robią > szkolenia ;o) masz rację , też uważam że szkolenia robią ci którzy nie potrafią zarobić na obrocie (przecież gdyby potrafili zamykać transakcje to mieliby nieporównywalnie większą kasę), wymyślają stowarzyszenia ,prezesów stowarzyszeń , ich zastępców oraz skarbników, szkolenia , składki, wpisowe ,zjazdy , protesty itd itp. a wszystko po to ,żeby doić pośredników którzy zarabiają w swoim fachu .pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
decort Re: doskonalenia zawodowe czy wszyscy zaliczyli ? 25.02.10, 23:26 nie wiem, uważam, że niektóre tematy się przydają, i nie jestem przeciwny szkoleniom, ale pewnie macie rację. Za dużo tego jest i bez sensu. Niestety Rozporządzenie Ministra wymusza, a "oni" to wykorzystują. Mam tu pewne podejrzenia, choć ogólnie nie miewam teorii spiskowych, że ktoś Ministerstwu to podsunął. Zastanawiałem się jednak od jakiegoś czasu dlaczego Ministerstwo Infrastruktury wspiera firmy szkoleniowe. Oraz dlaczego wspiera również sektor ubezpieczeniowy. Odpowiedz Link Zgłoś
jkrak Re: doskonalenia zawodowe czy wszyscy zaliczyli ? 25.02.10, 23:49 masz racje ze ktos podsunoł ..nie wymienie ci z nazwiska ale ci podpowiem ;o) patrzac od prezesów w dół : zrzeszenia . jak ktos z zewnatrz na to spojrzy a ja spojrzałem nie jestem z dużym stażem pośrednikiem ( tylko prosze nie bić ;o) ) to naprawde nawet śmiać sie nie chce ;o\ zadufani w sobie bufoni rodem z epoki gierka ....obecnie trzęsa gaciami że licencje chcą odebrać czytaj - stracą tzw posadki biurowe ..bo oni dawno zatracili ambicje tzw przedsiębiorcy , ktoś kto ma głowę na karku poradzi sobie Oni smiem twierdzić wystarczy im jak ze szkoleń wyciągna na "łebka" 2-4 tys ;o\ Odpowiedz Link Zgłoś
decort Re: doskonalenia zawodowe czy wszyscy zaliczyli ? 01.03.10, 22:23 no, nie wiem, to dziwna sprawa. I dziwne jest też, że nikt tego tematu nie podchwytuje. Czy Koledzy nie widzicie, że jesteśmy w coś wkręcani, czy też Wam nie zależy, czy też .... ? Odpowiedz Link Zgłoś
avenue2 Re: doskonalenia zawodowe czy wszyscy zaliczyli ? 09.03.10, 05:52 Szkolenia w Polsce są warte minimum 15 milionów zł rocznie, szkolenia dla posredników bez rzeczoznawców i zarządców. Było to gdzies publikowane. Odpowiedz Link Zgłoś
jeepwdyzlu konfitury 09.03.10, 11:40 15 tys pośredników z których każdy musi odbyć minimum 3 szkolenia, każde po 100 zł średnio - to daje 5,25 miliona razy 3 korporacje plus praktyki - średnio 2 tys zł od osoby - q ciagu osotanich 2 lat 7 tys ludzi razy 2 tys zł daje 14 milionów, dzienniczki.. Pus szkolenia ISO, pieczątki, wyjazdy, zjazdy, konferencje, rocznice, bankiety... Mało? To jeszcze sos z budowy fagory (ogólnopolski portal), MLS'ów, kilku wydawanych przez stowarzyszenia gazet... Kilkudziesięciu "kolegów pośredników" żyje sobie od lat jak pączusie bynajmniej NIE z pośrednictwa... jeep Odpowiedz Link Zgłoś