rafal761 16.02.04, 23:59 A co sądzicie o szansach BLUE CAFE, ja osobiście nie trawię tego skrzeku Tatianki, ani tego apodaktycznego Ruraka-Solaka, ale myślę że w pierwszej ósemce powinni być. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tradycja1 Re: EUROWIZJA 17.02.04, 00:54 Ja tez nie lubie BLUE CAFE, dostalam ich plyte przy jakiejs okazji od kolezanki, ktora uwaza sie za ta co sie ZNA na muzyce.Przesylchalam ja wiel razy probujac wydobyc jakies "cos" z ich muzyki....niestety nie udalo mi sie. Muzyka w ich wykonaniu do mnie nie przemawia, a nawet mnie meczy. Co do Eurozizji uwazam ze beda poza pierwsza 10 tka. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: EUROWIZJA 17.02.04, 14:48 Dla mnie Eurowizja nie jest reprezentatywnym konkursem. Jak zespoły z danego kraju mają być przedstawicielami danego kraju i go godnie promować, skoro nawet piosenki są już w większości śpiewane nie w ojczystych językach tylko po angielsku. I stąd np. dla mnie idealnym rozwiązaniem było to co w zeszłym roku zrobił zespół Ich Troje - nie patrząc na całokształt opinii o zespole (wygląd, styl, itp). Ta piosenka zaśpiewana w trzech językach zasługiwała na najwyższe miejsce, jako łącząca wiele kultur i języków, łączące trzy historycznie prawie zawsze zwaśnione narody. A Blue Cafe? Nie lubię ich. Wokalistka jest ładna. Ale śpiewa zastraszająco. Muzyka by też przeszła, ale ten głos z przodu. TEGO NIE DA SIĘ NORMALNIE SŁUCHAĆ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lubona Re: EUROWIZJA 17.02.04, 21:24 Macie racje, zdecydowanie nie da się tego słuchać. Mnie aż kuli jak ich słyszę i naprawdę nie rozumiem tego zachwytu ich "śpiewaniem". Odpowiedz Link Zgłoś
atob Re: EUROWIZJA 17.02.04, 22:56 qwerty.tarnow napisał: > Wokalistka jest ładna. hmmm...qwetia gustu Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: EUROWIZJA 17.02.04, 23:09 W telewizji jakoś ładnie wygląda, może w rzeczywistości już tak nie jest. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
lobuzek1 Re: EUROWIZJA 17.02.04, 22:01 Panie, daj Pan spokój! Szanuję ich jako artystów, ale z racji moich gustów muzycznych o których kilka razy pisałem, zupełnie mnie ich muzyka nie kręci. A co do jej głosu, to działa mi na nerwy, ale znam osoby, ktorym się podoba. Tak czy inaczej, jest kontrowersyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: EUROWIZJA 17.02.04, 22:16 Ale dodam, że jeśli jadą reprezentować Polskę, to niech wypadną jak najlepiej. Żebyśmy się nie musieli za nich wstydzić. Odpowiedz Link Zgłoś
rafal761 Re: EUROWIZJA 18.02.04, 17:52 dokładnie qwert, byle obciachu nie było....jak z Piaskiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: EUROWIZJA 18.02.04, 18:15 Ja już anwet nie wiem dokładnie jak to z nim było (jak piosenka, jak przebiegał konkurs). Pamiętam tylko tyle, że zajął jakieś odległe miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
kixx Re: EUROWIZJA 18.02.04, 23:12 Mnie jej głos mierzi,ale akurat ten utwór jest ok. Nie bedzie tak źle Odpowiedz Link Zgłoś
atob Re: EUROWIZJA 19.02.04, 04:33 kixx napisał: > Nie bedzie tak źle Myslisz? No nie wiem :) Mi sie wydaje ze bedzie albo dobrze albo fatalnie .Wariantow posrednich nie przewiduje :) A zreszto mowiac szczerze to ten caly konkurs malo mnie interesuje . Odpowiedz Link Zgłoś
tradycja1 Re: EUROWIZJA 19.02.04, 06:07 Mnie to tez malo obchodzi, ale trzymam kciuki za Polske, licze ze inne kraje wyjda gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: EUROWIZJA 19.02.04, 09:55 Ale czy któryś kraj będzie miał tak mało rozgarniętą publiczność, która wystawi do konkursu podobny skrzek? Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: EUROWIZJA 19.02.04, 10:05 Wypadną może dobrze, o ile nie odstawią takiej szopki jak np. na koncertach w Polsce, gdzie do piosenki - zeszłorocznej kandydatki do Eurowizji - zwijali się udając śpiew, który ewidentnie leciał z playbacku. To był ten fragment początkowy, którego KOMPLETNIE nie da się zaśpiewać na żywo, bo to jest kawałek nagrany i zmiksowany w studiu nagraniowym. Ale oni musieli udawać, że to śpiewają. I wychodziło DNO i TOTALNE BADZIEWIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: EUROWIZJA 19.02.04, 22:11 Playback, to nie. Ale jakiś pół-playback jest stosowany. Bodajże melodii. Spiewać trzeba naprawdę. Ale ja tylko przykładowo podawałem, jak można się skompromitować. Odpowiedz Link Zgłoś