Dodaj do ulubionych

NOWY WĄTEK

22.09.09, 10:06
Kochani witam późnoporannie. Maska stwierdziła wczoraj, że czas najwyższy
zapoczątkować nowy wątek, jako że tamten kreci się już na dwóch
stronach....stał się taaaaki długaśny. Dzisiaj jest Ona zajęta bardzo
pożyteczną, aczkolwiek wysiłkową pracą, Szef także- chyba nadal rozciąga
bibliotekę, tak więc pozwolicie, że ja to uczynię.
Właśnie zerknęłam na moje wczorajsze wpisy i doszłam do wniosku, że jak na mój
wiek są zbyt niepoważne. W ogóle nasze wpisy mogą zmylić przygodnego czytacza,
gdyż są taaakie młode. Zastanawiam się, jak mogłabym się "poprawić" i czy
rzeczywiście tego chcę.
Eeee tam, jak już coś postanowię, to poznaciewink))
AGFO, Twój odpoczynek przeciąga sięsad, czy musimy sie martwic?
Obserwuj wątek
    • m.maska Re: NOWY WĄTEK 22.09.09, 14:06
      Tatatata...uffffffff... skonczylam i od teraz zaczynam hihihi..no wlasnie, to
      tajemnica AL wink
      Mile spotkanie dzisiaj? mam nadzieje smile
      Biblioteka... czy ja mam Wam przypominac ile zesmy sie w "tej" bibliotece
      naczytali? moze warto ja znowu uruchomic? dni robia sie dlugie, wiecej czasu na
      "czytanie" - literatura lekka i przyjemna do plynnego czytania? niech no tylko
      Majeczka powroci podpytam ja jakie lektury poleca smile
      Wszystkim Milego Dniasmile
      Wlasnie dostalam wiadomosc, ze... bede wieczorem smile zapewne smile
      • al-szamanka Re: NOWY WĄTEK 22.09.09, 20:45
        No właśnie, dlaczego piszecie tam a nie na nowym wątku. Dobrze robisz Maseczko,
        że zaganiasz wszystkich tutaj....no bo....po co ja to zakładałam ( zresztą na
        Twoja prośbę)
        A o pulsarach, kwazarach i innych innych galaktycznych cudach możemy sobie
        oczywiście porozmawiać...
        Dobry wieczór, Podwórkosmile))
        • hardy1 Re: NOWY WĄTEK 22.09.09, 21:02
          Cześć AL smile - napisałem przed chwilą na wątku Maji,
          dlaczego...inaczej będziemy mieli za dużo wątków jenocześnie
          otwartych i się pogubimy.
    • 1agfa Re: NOWY WĄTEK 24.09.09, 13:59
      AL, Wszyscy smile witajcie z miasta oblanego dzisiaj słońcem, gdzie
      jasno-szare chmurki wprawdzie wiszą na niebie, ale tylko wiszą
      sobie, nic z nich nie kapie! Jak one własciwie się trzymaja, jaka
      siła je tam utrzymuje na miejscu, że nie spadają na głowy jako czapy
      wełniste? smile Z radością spotkałem, pobieżnie tylko oczami
      przeleciawszy tu i ówdzie, MIŁYCH ZNAJOMYCH!! smile), No po prostu
      miłych "nie widzianych" z dawna, i jeszcze bardziej z dawna! smile! AL
      (no i może jeszcze kto inny o mnie był uprzejmy pamiętać? Dziekuję,
      dziekuję, pozdrawiam...smileCiężko mi pisać, toteż niewiele...ale
      wytłumaczę nieobecność: otóż (cóż za niemiła nieostrożność sad
      zdarzyło mi się wjechać w śmieciarkę, a ściślej mówiąc śmieciarka
      (trzyosiowe bydlątko, z hamulcami jak smoki) gwałtownie, w miejscu
      zahamowała, bliskiego spotkania 3.stopnia pewnie zapragnęła ze mną
      (?), no i nie wyrobił się-żem, do spotkania owego doszło!! A cudzym,
      pracodawcowym pojazdem jechałem, z uroczą Damą. Ha, jako że i ja
      wprawny w powożeniu, to wiiiizg tylko poszedł i iskry gumowe, i
      swąd! ach jaki swąd smile- spotkanie z p.Śmieciarką opłaciłem
      niewielkimi stosunkowo stratami (w pojeździe tylko!), na ciele nic
      prawie...no cóż, ale pisać trudniej, stłuczone odnóże lewe górne.
      Lewe! Więc jakos-takoś piszę, choć trudniej...Dziwne, ale
      bezpośrednio po zdarzeniu, napakowany adrenaliną - pisałem! No i
      emocje, emocje! stąd więc odpoczynek konieczny, surowo zalecony, z
      nałożonym szlabanem włącznie. W piątek zajrzałem cicho/skryto póżną
      nocą, alem wpisać się nie zdołał. Dziś lepiej :!
      AL, Twoje wpisy NIEPOWAŻNE?! Ty chcesz się "poprawiać"?! Z CZEGO?
      I ja protestuję przed Twoim poprawianiem się!!! I proszę - NIE
      CHCIEJ! smile Julenka też by nie chciała... smile
      • m.maska Re: NOWY WĄTEK 24.09.09, 14:42
        Ufffffffff....nareszcie. Obok na sasiednim watku nawolywalismy Ciebie Agfo...
        Juz nam tylko Krzysia ex brakuje. Hmmm.. z tego co wyczytalam z maila od
        niego... nie powinnismy na niego liczyc, ale mimo wszystko nie trace nadziei,
        moze jednak zajrzy do nas.
        Kuruj sie Agfo i zagladaj smile fajnie, ze jestes big_grin
        • al-szamanka Re: NOWY WĄTEK 24.09.09, 15:11
          Ach, jak to dobrze, że jeszcze przed pracą na Podwórko zajrzałam, pewnie
          telepatia jakaś, albo inne przeczuciasmile)) Agfo, cieszę, się, że znowu jesteś,
          już my się z Maseczką uspokajałyśmy nawzajem, że nic złego się przecież stać nie
          mogło (ja bym na pewno to wyśniła), ale teraz mamy pewność i to jest
          cudowne....o wiele lepiej nocny dyżur przetrwam, wiedząc, że gdzieś tam na
          Podwórku, siedzisz sobie pod wierzbą i cudnej pogody zażywasz. Ale z kontuzja
          uważaj, a ja z mojej strony trochę się tej adrenalinie poodgrażamwink))
          Dobrego dnia i spokojnej nocy
          Pa, do jutrasmile))
          • ulisses-achaj Re: NOWY WĄTEK 25.09.09, 10:38
            Witajcie smile Proponuje przeprowadzkę na watek Al, bo na poprzednim tłok
            straszny... Miłego dnia.. smile
    • m.maska Re: NOWY WĄTEK 25.09.09, 13:48
      Witaj Ulissesie smile rzadko zagladasz.. hihihi Hardy to sie chociaz tlumaczy, a
      Ty po prostu znikasz.
      Kilka tygodni temu otwarles szuflade, na tamtym Podworku i... zdmuchnelo, to
      skad ja mam potem czerpac materialy do Klasyki? poprosze o bis smile
      Podworko smile wiecie Kochani, ze ja sie wciaz nie moge przyzwyczaic, ze kiedy cos
      napisze, to sie na pewno pokaze i to nie za kilkanacie minut, tylko juz...
      Chyba dopada mnie jesienna melancholia, wlasnie sie zbieram zeby odwiedzic stare
      zakatki, odetchnac urokiem znanych miejsc, postac na moscie, bo wszedzie sa
      mosty smilezadumac sie....eeeh co Wam bede truc smile ide sobie w miasto smile
      Pieknego Dnia Podworko smilesmilesmile
      • hardy1 Re: NOWY WĄTEK 25.09.09, 16:25
        Cześć Masko, Uli i wszyscy co zaglądną na Podwórko smile
        Ja się nie tłumaczę, ja tylko informuję! smile A to różnica smile
        Masko - melancholia? Jesienna? Pomyśl że już niedługo, już za
        chwileczkę (w skali czasu) będzie wiooosna! smile smile
        Uli znika bo wędrując po Śródmorzu różne dziwa zauważa, mgła Go
        przesłania, głos w niej jak w wacie grzęźnie smile...ale jak to
        Odys...zawsze drogę powrotną znajdzie smile
        • m.maska Re: NOWY WĄTEK 25.09.09, 17:05
          Wlasnie splynelam do domu, mostow kilka zaliczylam - bo jakzeby nie, przeciez
          tutaj co krok to most, snuje sie tymi ulicami...odkrywam rzeczy o ktorych nie
          wiedzialam lub wiedziec nie chcialam...
          Hardy smile piszesz, ze Odys zasluchany w glosy Srodmorza? byleby go znowu syreny
          na jakie skaly nie sciagnely. Pamietasz w galerii jakie na nas niebezpieczenstwa
          czyhaly, jakie skalne uskoki?.. inna rzecz, ze Ulisses tak jak Ty juz o wiosnie
          pisze - Panowie, a co zrobicie z tymi miesiacami "pomiedzy"? ten czas, to tez
          CZAS - nie wypada przeciez zyc tylko wiosna i latem... to moze tutaj posiedzcie
          z nami w miedzyczasie smilesmilesmile
          • k.karen Re: NOWY WĄTEK 25.09.09, 17:39
            Witajcie smile
            Przyszła do mnie jesień ale zamiast złotem malować liście, weszła do domu i
            podrzuciła garść grypowych wirusów. Walczę, zażywając jakieś okropne mikstury
            ale póki co bez skutku.
            Pozdrawiam i uciekam smile
            www.youtube.com/watch?v=lQCS4Buh2F4
            • hardy1 Re: NOWY WĄTEK 25.09.09, 20:05
              Witaj Karen smile Choróbsko Cę dorwało? Nie za wcześnie? Jeszcze nie
              plucha listopadowa...Zastosuj stary wileński sposób...od setek lat
              próbowany...ja także żadnego innego w (bardzo rzadkiej potrzebie)
              nie używam - pół litra mleka mocno podgrzać, dodać i wymieszać 2-3
              łyżki naturalnego miodu oraz 2-3 ząbki podrobionego lub zmiażdżonego
              czosnku. Czosnek można wrzucić do mleka ale lepiej na łyżeczkę - do
              gardła i od razu popić tym mlekiem; łatwiej przechodzi na raz smile
              Wszystko wypić, wskoczyć pod kołdrę i zacząć się pocić...poty
              przyjdą szybko. Za 1-2 godziny powtórzyć (przeważnie trzeba zmienić
              pościel i to w czym się leży bo mocne są poty)...i rano przeważnie
              już po choróbsku smile))
              Życzę szybkiego powrotu do zdrowia smile
              • kkkkosmita Re: NOWY WĄTEK 25.09.09, 20:18
                Cześć wszyscy tutaj.
                To mleko z czosnkiem... łeeee! jakoś mi to źle pachnie.
                Ale jako, że o jesieni już niektórzy napomykają... to ja będęjeszcze lepszy!
                Powiem o zimie!!
                A prawda jest taka... że mam wspaniałe zdjęcie góry lodowej i MUSZĘ się nim z
                Wami podzielić!
                No po prostu nie daję rady wytrzymać big_grin

i36.tinypic.com/2e4aiow.pnghttps://i36.tinypic.com/2e4aiow.png
                • hardy1 Re: NOWY WĄTEK 25.09.09, 20:24
                  Wspaniałe Kosmito, wspaniałe...potwierdzenie wiedzy o powiększaniu
                  objętości wody w postaci lodu o 1/10 smile))i zmniejszeniu ciężaru
                  właściwego właśnie o 1/10...te 10% "nadwyżki" akurat wystaje nad
                  poziom wody smile))
                  • kkkkosmita Re: NOWY WĄTEK 25.09.09, 20:28
                    Ta fotografia została wysłana przez kierownika platformy wiertniczej Global Marine Drilling, znajdującej się w pobliżu St.Johns, Newfoundland. Ich ekipa zajmuje się zmianą kierunku dryfowania gór lodowych przy użyciu holowników, aby nie dopuścić do zderzenia z platformami wydobywczymi. Podczas robienia zdjęcia ocean był spokojny, woda krystaliczna a promienie słoneczne padały prostopadle na górę lodową. Dzięki temu płetwonurek mógł wykonać to fantastyczne zdjęcie. Masa tej góry jest szacowana na 300 milionów ton. Takie przypadki pozwalają zrozumieć dlaczego jedna fotografia jest więcej warta niż tysiąc słów... nie tylko ze względu na swój przekaz, ale przede wszystkim na urodę zjawiska!

To jeszcze wklejam gwoli wyjaśnienia....
                  • kkkkosmita Re: NOWY WĄTEK 25.09.09, 20:37
                    A swoją drogą... Hardy... ja Ci poezję w njpiękniejszej postaci ślę, piękno Ziemi chwalę... A tobie... TYLKO PROCENTY W GŁOWIE !!!?
                    big_grin)))))))))))))******"""%
                    • hardy1 Re: NOWY WĄTEK 25.09.09, 20:49
                      "I kto to mówi"?! Kosmita który całe piękno matematyki i poezję
                      logiki ciągle nam eksponuje?! Przecież to sama poezja! Chwalmy
                      poezję! smile))
                      • hardy1 Re: NOWY WĄTEK 25.09.09, 20:51
                        Wspaniałe to zdjęcie, Kosmito...fantastyczne! Piękno i poezja Natury
                        w całej krasie smile))
                        • al-szamanka Re: NOWY WĄTEK 25.09.09, 20:56
                          Tak właśnie wyobrażam sobie podwodny zamek Królowej Śniegu...nawet słyszę pieśni
                          wielorybówsmile
                • 1agfa Re: NOWY WĄTEK 25.09.09, 22:26
                  KOOSMIIITOO!! smile smile Cóż za wspaniałośc tu przyniosłeś, pokazałes,
                  dziękuję, to niezwykłe, tak niebiesko-lodowate, aż ciarki idą. Gdyby
                  sobie móc wyobrazić, choć przez chwilę móc ujrzeć krystaliczną
                  przejrzystość powietrza, co umożliwiło zrobienie tego zdjęcia (co ja
                  mówię "ujrzeć", przecież przejrzystości się nie widzi smile
                  Tak sobie mozna pomarzyc, w wiecznie zadymionym mieście.
                  Ta góra, oderwana od lodowcowej połaci, pozostawiwszy za sobą białe
                  niedźwiedzie, co na niej siadywały, dryfuje samotnie, aż zniknie.
                  Wyniosła i piekna.
                  Witaj na dobry wieczór, Kosmito smile
          • hardy1 Re: NOWY WĄTEK 25.09.09, 19:55
            Masko - im więcej mostów tym lepiej - one łączą ludzi nie tylko
            fizycznie. Przecież internet można również porównać do zbudowania
            nowych mostów...i to łączących ludzi nie tylko ponad rzekami ale
            granicami i górami...a nawet oceanami. Przypomnijcie sobie wstecz z
            10 lat...kto z Was przewidział że net będzie nie tylko "oknem na
            świat i skarbnicą wiadomości" ale i stanie się komunikatorem który
            umożliwił nam się poznać? Mieszkamy w różnych miejscach a jednak...:-
            ) Kiedy nie było netu to tego "mostu" nie brakowało nam bo nie
            istniał. Teraz...gdyby zabrakło..naprawdę czułbym że coś straciłem :-
            ) Na szczęście już nie znajomości smile))
            • al-szamanka Re: NOWY WĄTEK 25.09.09, 20:23
              Hardy...potężnie przemówiłeśsmile)) Znajomości są, trwają....miejmy nadzieje, że
              jak najdłużej.
              A tak w ogóle lubię mosty, chociaż jako dziecko bardzo bałam się po nich
              przechodzić, wydawało mi się że ciągnie mnie do wody. W moim rodzinnym mieście
              był tylko jeden duży most i mostek, który w najwęższym miejscu odgradzał zalew
              od często podtopionych łąk. Nie wiadomo dlaczego mostek był szeroki, z wielkich
              cegieł, kształtem przypominał nieco most w Mostarze. Latem, gdy wody opadały
              można było pod nim przechodzić suchą stopą i dla dzieci było to wielką atrakcją.
              Poza tym obrastał go wspaniały bluszcz, a w nim kryło się całe mnóstwo
              dziwacznych pająków, obserwowałam je przez staromodną lupę mojego dziadka i
              marzyłam aby zostać w przyszłości nauczycielką biologii. Nie zostałam! Tan
              mostek jest dla mnie ciągle bardzo ważny, łączy niejako moje dzieciństwo z
              teraźniejszością, zawsze, gdy odwiedzam moje rodzinne miasto, coś mnie gna w
              tamtą stronę. Postoję, popatrzę...i odchodzę z odświeżonymi wspomnieniamismile)
              Ale najbardziej lubię małe, wąskie kładki rzucone w poprzek strumienia lub
              potoku. Czy Wy także je lubicie?smile)
              • hardy1 Re: NOWY WĄTEK 25.09.09, 20:36
                Cześć AL smile Oczywiście że te mostki, omszałe głazy, zawoje ili
                powoje na starych domkach...to wszystko przywołuje falę wspomnień z
                dzieciństwa, zawsze wywołuje nostalgię za dzieciństwem...może nie w
                sensie "utraconym" ale za czymś co nie wróci... Mamy jednak te
                wspomnienia...i przszłe życie przed nami...a ono ciągle przynosi
                niespodzianki. Oby jak najwięcej przyjemnych smile))
              • m.maska MOSTY 25.09.09, 20:57
                AL - mosty, tez odczuwam lek - nie wszedzie, nie zawsze... pamietam piekny
                kamienny most w Andaluzji, w miasteczku Ronda - nieslychanie wysoki. Moj syn nie
                mogl sie nadziwic, ze szlam po nim bez leku, jak moglabym sie bac, jesli od
                wiekow tam stoi na tak solidnych podstawach?
                Pajaki...Most Tumski we Wrocku znany jest wlasnie z pajakow. Wieczorem, kiedy
                zapada zmrok, zapalaja sie swiatla Ostrowia Tumskiego, latarnie gazowe, a Most
                Tumski jest podswietlony i wlasnie w tym swietle dopiero widac jakie zycie kryje
                sie w przeslach tego mostu. Lubie ten most, jest praktycznie wylaczony z ruchu,
                przeznaczony dla pieszych, a Ostrow Tumski... wiadomo, chyba kazda mieszkanka
                tego miasta nie jeden raz przeszla tamtedy, spojrzala w nurty Odry, zapatrzyla
                sie w oswietlone wieze Katedry czy zatrzymala przy rzezbie Nepomucena... gazowe
                latarnie, jesienia, zima - daja poczucie ciepla, przytulnosci... romantyzm?
                moze.. ale czy to zle? smile
            • m.maska Re: NOWY WĄTEK 25.09.09, 20:38
              Mosty, dla mnie maja w sobie cos fascynujacego.
              Moje miasto, to miasto mostow, sa piekne te stare romantyczne, wiszace, albo te
              najdluzsze jak Ponte Vasco da Gama(17km) albo najwyzsze jak Viaduc de Millau -
              budza we mnie cos...hm... mozna budowac mosty, ale mozna je tez burzyc... smile
              Lecz "wszedzie sa mosty"... smile
              • al-szamanka Re: NOWY WĄTEK 25.09.09, 20:49
                No pewnie że wszędzie są mosty...na jednym nawet śpiewałam "Sur le pont
                d’Avignon"- tak jakoś mi do to głowy przyszło w momencie, gdy właśnie po nim szłam.
                Zburzonych mostów nie lubię, pozostawiają pustkę o twardości kamienia i pełną
                mgły rozpylonych łez. Trzeba je koniecznie ocierać, gdyż żłobią w twarzy słone
                bruzdy.
                AL
                • hardy1 Re: NOWY WĄTEK 25.09.09, 20:56
                  AL, Masko - mosty nad rzekami są mocne siłą sztuki
                  inżynierskiej..."mosty między ludźmi" są silne mocą chęci ich
                  utrzymania i odnawiania smile)) Mosty inżynierskie służą podróżom
                  kontaktom ...mostom ludzkim służy ciągłe ich przekraczanie w obie
                  strony smile
                  • al-szamanka Re: NOWY WĄTEK 25.09.09, 21:02
                    Hardy, ciesze się że to powiedziałeś. Sama prawda i do tego tak pięknasmile
                    • hardy1 Re: NOWY WĄTEK 25.09.09, 21:16
                      Cieszę się AL że się cieszysz...tylko zaczynam się drapać po
                      głowie...skąd mi to dzisiaj przychodzi na myśl...przecież jestem
                      logiczny do bólu...a tu takie coś...czyżby to jesień i nostalgia?
                      Nieee...to Wy tak na mnie działacie smile))
                      Hardy i takie słowa...co się ze mną dzieje...shock wink
    • ptakbenu9 Re: NOWY WĄTEK 25.09.09, 21:13
      Cześć! AAAAale maaam doooła!
      Ja wiem, że nigdy tego nie pisałam... ale... no mam i trudno.
      Kosmito! Co to za góry lodowe?! Wierzchołek góry... , to znaczy, że co? smile
      Kochani! Rozumiem, że jeśli jutro, to tutaj... bo dostałam tylko gołębie od
      auto-ka"t"a pod tytułkiem: Wkrocz na ścieżkę autodesk.- Boże, ale to brzmi, ja
      przepraszam, ale gdy widzę taki komunikat to, no niestety pierwsze piętro...
      gdyby przynajmniej siódme albo jedenaste...
      Zrobimy tak: ja ambitnie zacytuję fragmenty, do których absolutnie nie musicie
      się odnosić, ok?... a potem zobaczymy.
      no to gramy:
      " Jak zachować się przed lustrem

Studiując swoje ruchy przed lustrem, miejcie bacznie na uwadze, że wysiłek
      eleganckiej kobiety winien zmierzać do osiągnięcia harmonii wszystkich jej
      członków. Ćwiczcie przed zwierciadłem uśmiech i powtarzajcie wyrazy, które
      zapewnią wam specjalny efekt, są bowiem takie słowa, które powtarza się, by
      nadać twarzy dystynkcję i wdzięk.

hrabina de Drillard,
      Żeby być elegancką, żeby być piękną

" Jak zachować się w kurorcie"
      "... Bądźcie bardzo uważni przy nawiązywaniu szybkich znajomości, jak to się
      często zdarza w uzdrowiskach i na plaży. Zanim przyjmiecie do domu nowych
      znajomych, koniecznie postarajcie się o dokładne informacje o pozycji i
      przeszłości osób, z którymi macie do czynienia. Kiedy otaczasz się podejrzanymi
      przyjaźniami, narażasz się na ryzyko ( jeśli nie jesteś taki sam jak oni)
      niezasłużonego spotwarzenia, gdy w końcu, na skutek ich uprzykrzonych wad,
      zamkniesz przed nimi drzwi swego domu. Ale w takiej sytuacji człowiek czuje się
      jednakowo splamiony, choć sam wystawił się na obrzucanie błotem.

Baronowa Staffe, zasady savoir- vivre'u
      ( rozdział poświęcony podróżom do kurortów), 1890
      """""""
      Koniec cytatów z " Pięciu błękitnych much" Carmen Posadas, którą to lekturą
      wcale się nie zachwycam, trudno.
      Epilog:
      " Należy koniecznie zdjąć nakrycie głowy przed zanurzeniem się w tafli lustra"-
      Kapelusznik- a skąd mu się to wzięło nawet KOT nie wie. Alicja była jakoś tak
      pół na pół, ni tu ni ówdzie, zapewne w niedługim czasie nigdzie.

-Żeby nie stracić głowy...- Kapelusznik.
      • 1agfa Re: NOWY WĄTEK 25.09.09, 22:35
        Witam Ptaka, co tym serdeczniej czynię, że rzadko jest mi to dane,
        albowiem nieobecnością świecę sad Pozdrawiam, jak i ogromne zwierzę,
        do którego Ptak bywa przywiązany (czym? smyczą?). Dobrych i zdrowych
        spacerów, odpoczynku!! Ptak musi latać, a nie "być zalatany" smile
        Dziekuję za pozdrowienia.
        • ja-kobra Re: NOWY WĄTEK 25.09.09, 22:57
          Pozdrawiam wszystkich,jestem, zwijam się w klębuszek i cieszę się Wasza
          obecnością...Dobranoc, miłych snów...
          • 1agfa Re: NOWY WĄTEK 25.09.09, 23:09
            Hej, miło Cię spotkać Kobro, witaj, dobry wieczór! smile Powiadasz, że
            w kłębuszku, grzecznie? ...smileBo w Galerii!! ...!!
            To i ja cicho posiedzę, sadzenie dębu obmyślając.
            A w weeend eksperyment przeprowadzę: kota podrzuconego, co na
            działce rezyduje już chyba trzeci miesiąc, skrzętnie dokarmiany, do
            domu zabieram. Ziąb już okrutny jest nocą, żal zwierzaka.
            Pozdrawiam smile
            • ja-kobra Re: NOWY WĄTEK 26.09.09, 14:38
              Witaj, agfo, stare, dobre czasy dębowe, w dąbrowie, zaściankowej..spotykamy się
              ci jakiś czas, mniej,lub więcej poobijani, znowu nas pogoniono,rozglądam się
              jeszcze po sadach, pora zbiorów,może znów odnajdę moje jabłuszko.Przyznam Ci
              się, nie byłam w Galerii,nie wiem o czym mowisz, może o notce, która zostala tam
              umieszczona na moją prośbę,gwoli pewnych wyjaśnień,mimo,że jak wiesz,jak i Ty,
              od negatywnych emocji trzymam się z daleka.Kochany jesteś, jeżeli chodzi o
              kotki,/ noo, może nie tylko smile) pozdrawiam Cię serdecznie.Kobra
            • ja-kobra Re: NOWY WĄTEK 26.09.09, 14:38
              Witaj, agfo, stare, dobre czasy dębowe, w dąbrowie, zaściankowej..spotykamy się
              ci jakiś czas, mniej,lub więcej poobijani, znowu nas pogoniono,rozglądam się
              jeszcze po sadach, pora zbiorów,może znów odnajdę moje jabłuszko.Przyznam Ci
              się, nie byłam w Galerii,nie wiem o czym mowisz, może o notce, która zostala tam
              umieszczona na moją prośbę,gwoli pewnych wyjaśnień,mimo,że jak wiesz,jak i Ty,
              od negatywnych emocji trzymam się z daleka.Kochany jesteś, jeżeli chodzi o
              kotki,/ noo, może nie tylko smile) pozdrawiam Cię serdecznie.Kobra
    • 1agfa Re: NOWY WĄTEK 25.09.09, 23:28
      Wszystkim Paniom i Wszystkim Panom dobrej nocy życzę, jutro - jak
      łatwo sie domyśleć tym, którzy mnie znają - działka, powietrze,
      ziemi ozdrowieńcze dotknięcie...I jeszcze ciągle można poleżeć na
      trawie, niebo poobserwować, na którym chmury leniwie lub prędzej
      suną, kształty fantastyczne przybierając, wyobraźnię obserwatora
      wyostrzając. I drzewa jeszcze w liściach...Mówicie o mostach? Mosty
      łączą - ale i dzielą, bywa, bo to od ludzi wędrujących tymi mostami
      zależy...Dobranoc smileDo napisania.

agfa
      • szoppracz09 Re: NOWY WĄTEK 26.09.09, 00:13
        Jak się zorientować, gdzie Was czytać?
        • kkkkosmita Re: NOWY WĄTEK 26.09.09, 02:28
          Wiesz Szopie praczu.... ja sam jeszcze całkiem ogłupiały skaczę po wątkach, żeby zobaczyć gdzie jesteśmy. Ostatnio to Agfę ganiałem... i co wpadłem na wątek, to jego już tam nie było...
          Wydaje mi się, że trzeba sprawdzać, który wątek najszybciej tyje... hm... sam nie wiem...
          Ale to jakoś wszystko da się uporządkować....
          Ja na razie to zastanawiam się nad ilością informacji mogącej się zmieścić w wątku, a Hardy... to też tylko liczy i liczy... ha ha ha... ostatnio nawet poezję procentów ( !!! ) wyliczał... big_grin

Zostałem eksmitowany od kompa i dopiero teraz mogłem zajrzeć... taaaa.... w końcu trzeba będzie jakoś rozwiązać sprawę ilości kompów w domu... tylko co mam zrobić z tym wężem w kieszeni... gryzie łachudra...

Mosty między ludzkie... to bardzo kruche mosty, czasem potrzeba determinacji i katorżniczej pracy, żeby je utrzymać. Ale warto (chyba, że nie warto).
          Jesteśmy tacy różni...
          Ja tam jestem zadowolony, że żona się ze mną w ciągu pierwszych lat małżeństwa nie rozwiodła... bo ostro się kłóciliśmy... ale warto było.
          Tak samo, często jest z ludźmi.... to dobrze jeśli człek żyje w pełnym mostów otoczeniu...
          z tym... że co poniżej:

i36.tinypic.com/29p5es4.jpg
          Zdaje się, że tam jest napisane...
          Nie skakać z mostu! shock)))))))))---x*
          • kkkkosmita Re: NOWY WĄTEK 26.09.09, 02:37
            Ojeej Agfo... będziesz miał niezły cyrk z początku z tym kotem... żeby Ci tylko nie nawiał i na działkę nie chciał wracać. Koty to jednak zwierzaki bardzo terytorialne. Walczą o swoje terytorium i cenią je.
            Teraz Gryś już raczej objął naszą działkę w posiadanie i nie wyrywa się do drogi... (żeby do Warszawy wracać), ale z początku... to leciał jak głupi do domu. Siedział niby to spokojnie... a w pewnym momencie dostawał jakiegoś amoku ... i dalej ciągnąć do drogi...
            a w oczach... to wręcz w takich momentach miał jakieś takie ogłupienie... no były to ślipia... zupełnie nie nawiązujące kontaktu i bardzo uparte...
            • kkkkosmita Re: NOWY WĄTEK 26.09.09, 02:51
              A AL tak jakoś dobrze to ujęła...
              faktycznie to zdjęcie góry lodowej... to taka czarodziejska chwila... w której
              nagle widać, to co jest niewidoczne, ukryte i tylko w baśniach opisywane. Krótka
              chwila widzenia.... innego świata...
              Od tego zdjęcia... to wyrażenie wierzchołek góry lodowej, będzie miało dla mnie
              jeszcze dodatkową, inną symbolikę...
              Zazwyczaj, nie używamy tego określenia dla opisania dobrych rzeczy..., to
              określenie zazwyczaj sugeruje coś złego
              A przecież... może wiele spraw nas otaczających, jest tylko wierzchołkiem góry
              lodowej, a żeby zobaczyć piękno... ha ha ha!!!
              To trzeba upolować tę jedną chwilę!!! smile))
              • kkkkosmita Re: NOWY WĄTEK 26.09.09, 10:17
                DZIEŃ DOOOBRYYY!
                Dzisiaj w Warszawie mamy festiwal nauki!!!
                Idziemy się dokształcać.
                Będę bardzo mądrym, dokształconym kosmitą! big_grin))))))))))---@

Szkoda..., że to tak krótko trwa! W tej chwili chętnie bym się ... rozczwórkowaaał (?) (Już zapomniałem, raz mi to Maja wytłumaczyła jak to prawidłowo brzmi... czyżbym jednak był odporny na nauk pobieranie...? suspicious)
                • kirke08 Re: NOWY WĄTEK 26.09.09, 11:24
                  Cześć.

Nie Zaleszczyki, nie Argentyna, ale mam nadzieję, że także nie "Londyn kilka lat później". Chciałam tylko złożyć Wam życzenia powodzenia i unikania dawniejszych ... smile Z wiadomych przyczyn pisać raczej nie będę, ale miejcie dobrą zabawę i dużo sympatycznych nowych gości. The show must go on wink

C-K

Dla Ciebie, Kosmito. Nie bądź smutnym robalkiem z podwiniętym ogonkiem
                  http://i37.tinypic.com/25jumn5.jpg

• al-szamanka Re: NOWY WĄTEK 26.09.09, 11:42
                    Witajcie, witajcie, witajcie....wyspana jestem jak suseł po zimowym lenistwiewink
                    Ha, czyli jeszcze potrafię się dosyć szybko regenerować, gdyż zaraz po wyskoku z
                    łóżka ochoty wielkiej, nieprzepartej na galop poprzez świeże, czyste powietrze
                    dostałam i właśnie się rozglądam czy znajdę coś odpowiedniego do ubrania na
                    trochę niewyraźną pogodę, tak aby się nie przeziębić, ale i też nie przegrzać.
                    Niebo co prawda całe rozlśnione i babie lato brylantowymi nitkami w powietrzu
                    fruwa, ale wczoraj powiało już jesiennym halniakiem, więc uważać trzeba.
                    Tak więc, ptakiem nie badać, w dal odlatuje i motylem chcę się poczuć pośród
                    ciągłe jeszcze ukwieconych łąksmile))
                    Słonecznego dnia moi milismile))
                • hardy1 Re: NOWY WĄTEK 26.09.09, 19:53
                  Kosmito (z 10:17) - to Ty poszedłeś się dokształcać z nauki
                  ziemskiej naszej i jej osiągnięć, tajemnice nasze w niemożebnym
                  wielowiecznym trudzie pokoleń jednym haustem bez wysiłku
                  zdobędziesz...a co w zamian? Gdzie vice versa, hę? Uchyl rąbka
                  tajemnic kosmicznego chowu pobratymców Twych...smile
                  To tak na początek, Kosmito - w którym kwadrancie nieboskłonu
                  naszego ziemskiego mamy szukać ojczystej siedziby Twej, hę? suspicious
    • ptakbenu9 Re: NOWY WĄTEK 26.09.09, 15:19
      Witajcie! Jestem , jestem... czytam, rysuję, rysuję, czytam... Bardzo miło mi
      Was widzieć!!! Może wieczorem obszerniej smile tu powinnam wkleić buziaki, ale nie
      potrafię. Kosmito, może Ty? smile
      • al-szamanka Re: NOWY WĄTEK 26.09.09, 17:07
        No i wróciłam, a tu cicho, cichuteńko, czyżby wszyscy sjesty popołudniowej
        zażywali? Bo przecież nikt z Was, tak jak ja, w weekendy nie pracuje...chyba.
        Pojeździłam sobie garbatą trasą, raz z górki, raz pod górkę i tak na przemian na
        odcinku 30km, Ja jakoś wytrzymałam, ale mój rower już ledwie dyszał i pewnie był
        bardzo zadowolony, gdy zatrzymałam się w znajomym brzeźniaku, aby nazbierać
        grzybów. Pełno ich, musiałam uważać, aby nie podeptać i przyznaję, że trochę się
        zapędziłam w zbieraniu...cały plecak! Ale ja grzybów nie lubię jeść dlatego
        rozdałam je natychmiast sąsiadom...oni zadowoleni i ja też jako że rozrywkę miałam.
        A jako, że nikogo nie ma to szybciutko pobiegnę się zdrzemnąćsmile))
        Całuska też bym przesłała, ale podobnie jak Ptak, nie potrafięsmile))

Kobro, żałuj że do tej pory swojego konterfektu w galerii nie widziałaś...jesteś
        tam rzeczywiście i zupełnie królewskasmile))
        • ulisses-achaj Re: NOWY WĄTEK 26.09.09, 18:42
          Witajcie smile Witaj C-K!! smile Dobrze że nas odnalazłaś... smile Podwórko rośnie w siłę, obyśmy jeszcze tylko żyli dostatniej.. smile Dzisiejszy
          wieczór spędzam na przyjęciu u Przyjaciół, ale jeśli wrócę wcześniej,
          odezwę się.. smile
          • ja-kobra Re: NOWY WĄTEK 26.09.09, 22:28
            Ulissesie, dla Ciebie i dla wszystkich reminiscencja dzisiejszego dnia---moja
            ulubiona

opowieść suficka
            Nóż
            Wędrowny derwisz podbiegł do sufiego zatopionego w rozmyślaniach i zawolał:
            --Szybko ! Musimy coś zrobić. Małpa chwycila właśnie nóż.
            --Skoro to nie jest człowiek- uspokoił go sufi- nie ma powodu do zmartwień.
            Kiedy derwisz znów zobaczył małpę, rzeczywiście przekonał się, że odrzucila nóż
            daleko od siebie.
            Kardan
            dobrej nocy kobra
            • al-szamanka Re: NOWY WĄTEK 26.09.09, 23:08
              Jakie to proste i takie prawdziwe
              ...a przecież nawet jak trzynastolatek chwyta do ręki kamień, to można zacząć
              się zastanawiać...bo rzucić zawsze może - i boleśnie trafić.
              Dobranoc Kobrosmile
        • ptakbenu9 Re: NOWY WĄTEK 26.09.09, 19:30
          Witaj Al! Witajcie! tewuen zainfekowane na maksa!!!smile ja na hasło: grzyby, już
          dzisiaj nic nie czuję... tak odchodzą nasze pasje, cicho, ukradkiem ktoś nam je
          podbiera i znikają, bo po co mamy się dręczyć niespełnionymi marzeniami
          o,chociażby, pięciokilowym prawdziwku albo kani z kapeluszem jak stąd do
          lasu...wink Żartuję smileGąsienica wie, że my wiemy...wink Pozdrowienia.
          PS Alicja nie śpi, kręci się w kółko i drapie się po nosie, taaak, ma
          problem,nigdy nie mieszkała na pierwszym piętrze...
          - Dopiero dziś, po ponad roku, rozumiem dlaczego tutaj rzucił mnie los! Na to
          cholerne skrzyżowanie, przechodzą tędy wszyscy: byli, teraźniejsi i przyszli
          Wielcy Ludzie smile a ja tego ... nie zauważam,aż tak mi zawrócił w głowie ten
          przeklęty, Kot z Ch.?! Bo nie rzecz w tym by opisać/ napisać/ prawdę, lecz aby
          jędrnie fikcję prawdziwie, w miarę, ująć. K...a!( można czytać: kaśka, jeśli kto
          chce) ależ tak! oto wzór algebraiczny na wielomian świadomości i sukcesu silnia.
          - I co z tego?! no żeś Afrykę otkryła, hahahha- wypowiedział się, właśnie
          tak:wypowiedział się, Królik.
          - Widzisz mój drogi przyjacielu, przyjacielu nie traktuj zbyt poufale, mam
          prośbę, wyrażaj się... powiedzmy bardziej lapidarnie, poetycko i
          ortograficznie... bo/ BO!/ uznam, że jesteś...
          - Nie kończ! wiem, zaczniesz mi wymyślać od tych z Australii...
          - Oooo! szokująca inteligencja!
          - Możemy odłożyć siekiery?!
          - Hahahahha... ty i siekiera, a po co ci to biedaku, nawet nie myśl bo się
          pokaleczysz.
          Krykiet zadzwonił absolutnie nie w porę i wciął się z tekstem zwalającym z nóg:
          -Królowa Matka chce panią widzieć w przyszłym tygodniu.... itd.
          -Kaśka!Kaska!Kaśka! Nie mam jeszcze tej umowy.... i w ogóle, czy Ona nigdy nie
          odpuści?! Nie odpuści. Kaśka!
          • kkkkosmita Re: NOWY WĄTEK 26.09.09, 19:43
            W wielkim pędzie
            Kobro wklejam link do galerii Maski. Wystarczy, że na niego klikniesz.
            Wklejam też Twój awatar. Uważam, że piękne zdjęcie Maska znalazła.
            Popatrzysz na niego i będziesz wiedziała co miał na myśli Agfa. Wyglądasz groźnie i malowniczo i po królewsku!!!!... a tu piszesz... ha ha ha... jak to spokojnie zwiniesz się w kłębuszek! suspicious

picasaweb.google.com/mp.graefin

i33.tinypic.com/2rqbtrn.jpghttps://i33.tinypic.com/2rqbtrn.jpg

Obok zdjęcia masz link na to zdjęcie na stronie tinypic. Wystarczy skopiować i wkleić ten link... i każdy odbiorca klikając na niego, wyświetli sobie to zdjęcie.

To zdjęcie ma 60kB... czyli dwa większe posty zajmą tyle samo miejsca
            • kkkkosmita Re: NOWY WĄTEK 26.09.09, 19:57
              Zaraz trochę później sobie poczytam... ale najpierw wkleję buźki

Będę wpisywał znaki, dając między nimi spację. W ten sposób nie zamienią się one
              natychmiast w buźki.
              :- ) smile czyli wesoła bnuźka

: - D.......big_grin szczerząca zęby buźka

: - *........ kiss całuski

= O .....shock łypiące ślipka

; - )........= wink

: - > ........ suspicious... uwielbiam tę mordkę

: - o ....... surprised.... czasem krzyczę

A teraz najpierw coś zjem i pozmywam! sad

: - ( ....... sad.... i co tu tłumaczyć... mam pozmywać i już!

Poniżej okna do pisania jest fajny przycisk ...PODGLĄD... Można go nacisnąć
              (kliknąć) przed wysłaniem postu, i wtedy widać, jak będzie post wyglądał tutaj.
              Jeśli chce się coś zmienić to klikamy EDYTUJ... i już jesteśmy w tym polu do
              pisania.
              • kkkkosmita Re: NOWY WĄTEK 26.09.09, 19:59
                HAAARDY>>> Zmywanie!!! jedzenie...!
                Ha ha ha .. ja wiem wszystko o Ziemi! big_grin
                • hardy1 Re: NOWY WĄTEK 26.09.09, 20:13
                  Dobra dobra Kosmito, nie wymiguj się - wlazłeś między Ziemian to mów
                  jak oni...Ty mi tu nie bajeruj zmywaniem i jedzeniem, Ty mów "w
                  którym kwadrancie"....i ile lat świetlnych..a może od domu tylko
                  godziny świetlne a może i minuty Cię dzielą, hę? (gdzie mój kajecik?)
                • m.maska Re: NOWY WĄTEK 26.09.09, 21:23
                  Kochaaaani...smile chyba jednak jestem spiaca, ale musze, koniecznie... cos
                  jeszcze na koniec dnia... AL - kiss buuuuuuuuuziaki, pieknej niedzieli na
                  siodelku Ci zycze, Ptaaaaku smile- napisalam, chowasz sie oj chowasz, nikt Cie nie
                  zna oprocz... smile tyle zdjec ani jednego Benu.... Kosmiiiiiiiiiito... buzki,
                  usmiechy, ale krople: SUUUUUUUper... Kobro, Kobro smile - hmm.... cos mi sie
                  wydaje ze moglybysmy o Blekitnym Jenerale pogadac... smile
                  Hardy smile... no tak, byl i sobie poszedl do swoich papierow.
                  A w ogole pieknej sobotniej nocy Wam zycze
                  Ulissesie... mam nadzieje ze taka masz smile
                  • al-szamanka Re: NOWY WĄTEK 26.09.09, 22:52
                    Maseczkoooooooooo, na siodełku to ja byłam dzisiaj, jutro wypada mi
                    poleniuchować, chociaż jak siebie znam nie wytrzymam, gdy pogoda galopowi
                    sprzyjać będzie.
                    Leniuchowanie już dzisiaj rozpoczęłam, siedzę przed ekranem, klikam i nutellę
                    łyżeczkuję...najgorsze, że już dno słoika widzę..a duży on, 800gram...ech, sny
                    słodkie będę miała - i takich Tobie życzęwink
                    • m.maska Re: NOWY WĄTEK 26.09.09, 22:58
                      AL, Tobie i wszystkim innym... nocy gwiazdzistej i pieknych snow... smile kiss Dobranoc
                  • kkkkosmita Re: NOWY WĄTEK 27.09.09, 01:27
                    ale krople: SUUUUUUUper...

Maseczko... nie wiem dlaczego... ale te ...krople... to tak jak w sam raz dla
                    AL. Jakoś mi do niej pasują... Bajkowe...
                    Takie zdjęcie zrobić! to jest cóś!
                    Świetnie, że Kobra w galerii była w JPEG. Tylko 60 kB... a taka jakość!
                    Można ją było od razu zapisywać jako.
                    Jak coś kopiuję z internetu... to mi jako format zapisu mapa 24 bitowa... czy
                    jak tam ona się zwie, wyskakuje (przy bezpośrednim zapisywaniu jako) A ja tej
                    mapy nie chcę i już! Jest do kitu! Interesują mnie zdjęcia w JPEG, ewentualnie
                    PNG (jak posługuję się paintem, to z painta zapisuję w PNG, do dalszej obróbki i
                    wysłania)
                    Ha ha ha! przez to forum... to się jeszcze sporo dowiem o obróbce zdjęć, Nigdy
                    się tym zasadniczo nie zajmowałem w tej formie...
                    Tylko jakieś tam proste sprawy potrzebne do dokumentów...
                    • kkkkosmita Re: NOWY WĄTEK 27.09.09, 02:00
                      C-K!! C-K!!!! big_grin Cześć! Zajrzyj tu!!! To zdjęcie to będzie mój awatar!!!
                      A czy mogłabyś ewentualnie... przesłać go w większym wymiarze!!!
                      Niczego fajniejszego nie potrafię sobie wyobrazić.
                      Wystarczy link na jakąś stronę hostingową.... Ja korzystam z tinypic, bo tak mi syn powiedział i już niczego innego nie szukam. A to tinypic... faktycznie jest proste!
                      Ekstra!!! Będę miał zdjęcie!!!

big_grin))))))))))))))xxxxx@ <-----dumnie napuszony lwi ogon!

A czy widziałaś kurę wysiadującą szczeniaka??? To na wątku obok. Jak ją znalazłem to od razu pomyślałem, że powinna Ci się spodobać!

a cooo- tam, wkleję tu link na to

i34.tinypic.com/sz8z69.jpgi
                      na tygrysa wysiadującego świnki!

i34.tinypic.com/fmf55.png
                      • kkkkosmita Re: NOWY WĄTEK 27.09.09, 02:09
                        Kobro... ale gdzie chcesz wkleić tę kobrę..? Wszystko da się zrobić, jeżeli to
                        jest wykonalne.
                        Ta kobra... to dzieło sztuki, od razu widać, może nawet jest ze złota...?
                        A ten główny słup... czy to jakiś wątek na tvn-ie?
                        Nie zaglądam tam, tylko przed chwilą szybko zerknąłem na wątek o Alicji Tysiąc.
                        Eeeee-tam.... co za głupoty ludzie piszą, jak w ogóle można coś takiego wymyślić?
                        Szczują następną osobę, ale że o Świeniewicz... to ktoś się ujął...
                        to kto ujmie się za Alicją Tysiąc? Jak można z prywatnej, bolesnej sprawy robić
                        takie igrzyska nienawiści....
                        • ja-kobra Re: NOWY WĄTEK 27.09.09, 14:09
                          Tak, kosmito, to ten. Często tam piszę, również jako wąż. Wpisałam się przed
                          chwilą, znowu będzie draka.Pisze tam także poe,także pod innym nickiem, ale
                          poznasz po stylu, czasem sgfa., wspieramy się wzajemnie.O ile na paru wątkach
                          od tygodni nie mam wejścia /parę dni temu na wątku- rok PO CAŁY DZIEŃ wbijałam
                          wiersz A.Waligórskiego o jesieni, dosłownie, co parę minut- bez szans, tak samo
                          na ogrodach przy wyspie--
                      • cirke-kirke Re: NOWY WĄTEK 27.09.09, 10:58
                        Dzień dobry wszystkim.

KOSMICZNY RAPORT DLA KOSMITY smile
                        - więksiejszego obrazeczka nie znalazłam.
                        - w grafice pod "Faceci w czerni" jest tylko malutki, czyli ten,
                        który masz (ponad 7000 wyników wyszukiwania, ale po 900 obrazeczku
                        wyszukiwarka odmawia współpracy
                        - w grafice pod "Men in black" w ogóle Cię nie ma sad Ponad pół
                        miliona wyników, ale po 900 obrazeczku the end ;-(
                        - w trailerach nie ma

Propozycja: wsadzić film do kompa (ewentualnie ściągnąć), znaleźć scenę, stopklatka i screen. Będzie ogromny malutki Kosmita z dumnie napuszonym lwim ogonem!

Kura przecudnej urody! Tygrysek też, ale kura absolutnie genialna smile

Najlepszego dnia wszystkim!

C-K
              • ptakbenu9 Re: NOWY WĄTEK 26.09.09, 20:20
                smile Kocham Cię Kosmito smile za te buźki smile jak to było?! kiss... chyba tak, zaraz
                sprawdzę suspicious
            • ja-kobra Re: NOWY WĄTEK 26.09.09, 23:03
              Wielkie dzieki przepiekny kosmitowbiłam sobie na tapetę,, a kiedy sobaczymy
              Ciebie ? to będzie hit!!!Ja przedwczoraj, na głownym słupie zostałam uhonorowana
              wspanialą inwokacją; do tej pory cieszę się jak dziecko, poczytaj :
              Piszą na tym forum różni ludzie. Wśród nich trafiają się też prostacy, głupcy,
              fanatycy, umysłowo chorzy i.t.p
              Jednak taką plwocinę jadu, agresji, pieniactwa, szyderstwa, krytyki i pogardy
              dla wszystkiego i wszystkich, zarozumialstwa i dydaktycznego smrodu wyrzuca z
              siebie tylko jedna osoba. Zastanawiam się jak wygląda twarz osoby z takim
              mrocznym, bagnistym wnętrzem?

Ale chyba tej kobry nie da ię wkleić ?-)))
        • hardy1 Re: NOWY WĄTEK 26.09.09, 20:03
          AL (z 17:07) - chciałbym mieć weekendy wolne we wrześniu... Przecież
          w pracy nie mam czasu na papierkową robotę. Tobie za pracę w
          weekendy płacą a mnie...papióry płodzę i tylko co jedne skończę to
          drugie zaczynam...prawie pół drogi do szczytu już chyba przeszedłem
          ale ten szczyt jakby się oddalał...ciągle okazuje się że nowe trzeba
          tworzyć. Takiego września dawno nie miałem sad
          PS.Nie wiecie kiedy się kończy ten chole...miesiąc? sad
    • hardy1 Re: NOWY WĄTEK 26.09.09, 19:41
      Cześć wszystkim smile Wreszcie jestem, mam chwilę wolnego...poczytam :-
      )
      • al-szamanka Re: NOWY WĄTEK 26.09.09, 20:14
        Hej Ptaku, my wczoraj o mostach, a Alicja o skrzyżowaniachsmile Przyznaję, też
        mają coś w sobie. Jedno takie, wraz z pętlą tramwaju, znacząco wpływało, swojego
        czasu, na jakość mojego snu- o dziwo, na dobra jakość. Na skrzyżowaniu widziałam
        też kiedyś plecy odchodzącego mężczyzny, płakałam dwa tygodnie - ponownie
        pojawił się dopiero po ponad dwudziestu latach. Pomyślałam...ach, jak to
        głupiutka, młodziutka studenta była doprawdy głupiutka...i jakby ślepawink)) Od
        tego czasu patrze na skrzyżowania z czterech stron świata i mocno się
        zastanawiam, czy w ogóle dokonywać wyboru i oceniać, który punkt jest
        lepszy...kot może przebiec wszędzie.

HARDY, czytaj, czytaj, za wiele tego nie ma...weekend przecież

KOSMITO...pięknie Podwórko znowu udekorowałeś, majestatu kobrą dodałeśsmile))
        • hardy1 Re: NOWY WĄTEK 26.09.09, 20:35
          Ale Kobra majestatyczna...ho ho smile
          AL - przestań już płakać po tamtym mężczyźnie, rozejrzyj się
          wokół...a nuż smile)) Życie jest jedno, nie przepłacz całego smile
        • ptakbenu9 Re: NOWY WĄTEK 26.09.09, 21:04
          -Właśnie, właśnie, a B. ponoć liczy łzy kobiet,... "kurczę" ileż można udawać,że
          się płacze?... no ile suspicious chyba przejdę na onomatopeje: hahahaha- królowa Matka.
          - Rzekłaś- autor.
          Tak! Mosty, zwłaszcza mosty, skrzyżowania, i inne konstrukcje
          budowlane,inżynieryjne,/ niekiedy stadiony, ale to przeszłość/ bywają
          inspirujące...wiesz?, mówią tak: czarny, biały i jakikolwiek inny kolor, zawsze
          będą grać- ale co? ja się pytam, co będą grać? -czarno-biało-tęczowe trio?!
          Potem mówią o
          potrzebach, wymieniając siedem podstawowych... oraz o tym,że artysta ma
          "najdłuższy przebieg" bo ponad sześćdziesiąt... a ...
          nic już nie powiem, uśmiechnę się, rozbrajająco, jak kot z ch.
          Autostrady... a może zajmiemy się liniami kolejowymi lub lotniczymi,
          przepraszam, lotniskami! lotniskowcami w najbliższej przyszłościwink i choćby
          ...peronami, Al i tak nie przewidzimy trajektorii lotu... wieża na
          g8,...Oglądałaś? na pewno! NW2- Kronikę wypadków Petera G. albo Zet i dwa zera
          wink ...widziałam dzisiaj/ wczoraj/ wpis dot. eksperymentu R.... nie wiem jak znaleźć
          zasadniczy artykuł. smile
          smile
          • al-szamanka Re: NOWY WĄTEK 26.09.09, 21:26
            A to mnie zasupłałaś Ptakusmile)) Nic z tego nie widziałam i przysięgam, że tez
            nie słyszałam, naprawdę. Czy muszę się rumienić, a może udawać że wiem, a potem
            i tak wyjdzie szydło z worka. Nieeeee!wink(tu możesz się uśmiechnąć rozbrajająco,
            ale bez myśli ubocznych proszę)I jeżeli Ty zasadniczego artykułu odnaleźć nie
            możesz to cóż dopiero ja, która nie wie o co chodzi. Ja tylko grzybów dużo
            znalazłamsmile, a teraz siebie szukam, bo mi się myśli gubią.

KOSMITO, ale uciecha z tymi smiles, chyba nauczę się na pamięć, dzięki...i przy
            najbliższej okazji wielce Cię wycałujęwink

HARDY, ja płakałam będąc głupiutka, malutka i młodziutka....zapomniałam
            baaaardzo dawno i szybko, młodość ma to do siebie....i dobrzesmile
            • ptakbenu9 Re: NOWY WĄTEK 26.09.09, 22:16
              AAAAlll tak własnie jest, proszę zadzwoń po karetkę bo zejdę... ok. zbieram
              się... no ja nie wiemsmile)))) to jakaś zmowa jest... yyy taaak, linia obrony
              zawsze taka sama: zły dzień miałam, hahahahaha, co się czepiacie?! umieram ze
              śmiechu!
              Al! jak możesz?!Tyle lat! a Pani mnie tak rozśmiesza! Proszę natychmiast
              przestaćsmile wracam do lektury... ale jeśli... jeśli znajdą się tam jakieś
              niewiarygodne wink koronki, no to ja nie ręczę za swoje ba... przepadnie,
              krokodyle tylko łypną smile
              • ptakbenu9 Re: NOWY WĄTEK 26.09.09, 22:32
                Alsmile to żarty, ale artykuł artykułem, nie ważne...
                Pośmiałam się, bo... wiesz! Nie szukaj siebie! szukaj tych innych! winkkiss O!
                Pozdrawiam i znikam... jak uśmiech smile Do jutra Kochani.
                PS Depresja zobowiązuje w końcu, czyż nie?! wink
                • al-szamanka Re: NOWY WĄTEK 26.09.09, 22:41
                  No przecież wiem kochany Ptakukiss kiss i też do łez się zaśmiewam.
                  Taaak, depresja to takie paskudztwo, że wszystko usprawiedliwia. Ja proponuje
                  zakręcić się na pięcie, zaśmiać się dziko a straszliwie...i nie zwracać uwagi
                  gdzie się wpadnie - w lekturę czy do łózka - jedno i drugie jest dobre....i
                  można zażywać razem, a to tez coś.
                  Dobranoc Ptakusmile
                  • ptakbenu9 Re: NOWY WĄTEK 26.09.09, 22:46
                    smile
    • kogucik.2972 Re: NOWY WĄTEK 26.09.09, 21:26
      witam wszystkich, których jeszcze nie znam big_grin. Ci co już ze mną gaworzyli, będą wiedzieli o co chodzi.
      Trochę sobie popatrzyłem, i wiecie co ? faktycznie, nie mam pojęcia co tu się może nie podobać. Ja Wam zazdroszczę takiej zgranej paczki, ale żeby zaraz wycinać ? No cóż, cieszę się, że zdążyliście się zadomowić. Pozdrawiam wszystkich. Miłych pogaduszek big_grin
      • al-szamanka Re: NOWY WĄTEK 26.09.09, 21:41
        Hej, Kogucikusmile Co wycinać? Ty mnie nie denerwuj smile, ja jestem osoba
        nieagresywna, pokojowa i nawet igłą nikogo nie dziobnę, co dopiero wycinać! Ale
        wymieść mogę, a jakże.wink
        My paczką zgrana jesteśmy, bo od dwóch lat tak ze sobą gadamy, nie
        zazdrość...uśmiechnij się, chociaż faktem jest że coś takiego rzadko się zdarzasmile
        Pozdrawiam, ciągle jeszcze zapachem grzybów zaczadzona....jak ja nie lubię ich
        jeść, nie lubię i już!
        • kogucik.2972 Re: NOWY WĄTEK 26.09.09, 21:45
          Al - wiem, wiem, dlatego zaznaczyłem, że ci co już mnie znają, wiedzą o co chodzi - ci co nie znają - tu jest preludium
          link do forum
          ja tu w pokojowych zamiarach big_grin
          nawiązuję właśnie do Waszych przykrych doświadczeń - bez nerw big_grin
          • al-szamanka Re: NOWY WĄTEK 26.09.09, 22:02
            Wiem, wiem Koguciku, że w pokojowych zamiarach, dlatego śmiałam się to
            mówiąc...niekiedy trochę rozrabiam słownie...w ogóle wszyscy mamy duże i
            specyficzne poczucie humorusmile
            Kosmita pokazał ładne smiles, pozwolisz, że na Tobie wypróbuję buziaki?
            kiss kiss ....ciekawa jestem czy wyjdą. Co prawda mówił o metodzie sprawdzania
            przed wysłaniem, ale ja noga komputerowa jestem i wszyscy o tym wiedza, więc nie
            ryzykuję z podglądem, bo jeszcze mi tu coś trzaśnie.
            A piać Ty umiesz po koguciemu, Koguciku, bo u nas paru śpiochów jest, co to
            przed południem ciężko im z łóżek wyjść...tym przydałby się jakiś naturalny,
            wstrząsowy dźwiękwink
            • al-szamanka Re: NOWY WĄTEK 27.09.09, 10:41
              Aaaach,oooch,uuuch....to moje ziewanieeeeeeeeeeesmile))
              Przeciągam się właśnie rozkosznie i słowa powitalne trochę niezrozumiale
              mamroczę (nawet ja sama za bardzo ich nie rozumiem), ale kochani, to jest druga
              przespana noc z rzędu. Spałam jak zaczadzona (czyżby ciągle te grzyby?), nawet
              piania kogucika nie dosłyszałam, o ile takowe w ogóle było. Ale poranek
              pieknyyyy, że piękniejszy być nie może; tuż przede mną rozaromaciła się na całą
              parę wielka filiżanką kawy, winogrona na talerzyku słodkim sokiem pęcznieją,
              spokojnie i cicho, a z balkonu, żółte, rozsłonecznione chryzantemy filuternie do
              mnie mrugaj.
              Czy ja w takiej sytuacji muszę się spieszyć...gdziekolwiek?
              O nie, ja tak sobie potrwam, bo nawet nie wiem, czy drugą taka niedzielę jeszcze
              w tym roku mieć będę.

Cudnego dnia, Podwórkosmile))

PS.Mam nadzieje Ptaku, że lektura szrama gdzieś obok dzioba się nie uwieczniła.
              Ponoć najlepszy na to masaż z użyciem oleju rycynowego.

KOSMITO, krople.....to rzeczywiście coś dla mniekiss, skąd to wiedziałeś?smile
              • kogucik.2972 Re: NOWY WĄTEK 27.09.09, 11:53
                cześć
                Al - kogucik przed południem nie pieje wink kawa, później trzeba odcedzić kundle, wiedziałem, że krople Was zauroczą. To macie jeszcze

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/eg/kf/aq4r/SOxYthE9NkRs02y6bX.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/eg/kf/aq4r/dWa9drxQWk7ZWMPs3B.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/eg/kf/aq4r/dh9saSB31NBJoPpGxX.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/eg/kf/aq4r/rUX9mAKKp5sMHxKH9X.jpg

i dzień dobry wszystkim
                • kkkkosmita Re: NOWY WĄTEK 27.09.09, 12:35
                  Bukietem kwiatów zamkniętych w kroplach wody, zaczynamy nowy dzień
                  Witajcie wszyscy!
                  Dziś tez idę się dokształcać : - P dorysuję tylko resztę robaka... i = tongue_outXXXXXXX-----@
                  • hardy1 Re: NOWY WĄTEK 27.09.09, 18:16
                    Kosmito - a co Ty masz taki dłuuuugi ogon...małpi? Przecież ja u
                    Ciebie widziałem tylko kosmiczny...chyba wiem co widzę jakem
                    Opiekun Podwórkowy! Kto ma lepiej wiedzieć niż ja? Ty nie
                    widzisz "od tylca" a ja tak! Więc zmień tą "@" na końcu ogonka,
                    dobrze?! Twój kosmiczny ogonek przypomina bardziej *******<<< suspicious smile
    • hardy1 Re: NOWY WĄTEK 27.09.09, 12:37
      Cześć wszystkim smile Nie siedźcie przy kompach tylko na dwór! To może
      być ostatnia tego września tak wspaniała pogoda smile Do wieczora smile
      PS.Teraz nawet nie mam czasu czytać. Każdemu życzę takie pogody jak
      u mnie smile
      PS.PS.Ale krople zauważyłem smile Kosmito, który kwadrant nieba jest
      Twój?! smile
    • ptakbenu9 Re: NOWY WĄTEK 27.09.09, 13:58
      Witaj Al!Witajcie! Brawa! bardzoładne focie! Koguciku.
      Al- szramy nie mam od lektury ale mi się koraliki odcisnęły- to też rycyną smile?
      Muszę wyprostować nieco pomarszczony dziób i zaglądam żeby się uśmiechnąć.
      Bardzo mi Kosmity brakowało dzisiaj... ciekawe, no... powiedziałabym...
      Pozdrowienia Kosmito! Nic, zazdroszczę Wam jeśli korzystacie z tego przepięknego
      dnia, chciałam pojechać na wieś ale mi się nie udało sadniestety robota... i tak
      jeszcze do piątego października, a kiedy usiądę do swoich rzeczy to nie wiem.
      Jakoś chyba mieliśmy więcej czasu dawniej, albo mi się tak wydaje.
      Pozdrawiam zatem Wszystkich serdecznie i do miłego smile
      • kogucik.2972 Re: NOWY WĄTEK 27.09.09, 14:02
        fotki niestety nie moje, ale są niesamowite - robi je dziewczę z fotoforum 111majka bodajże.
        • hardy1 Re: NOWY WĄTEK 27.09.09, 18:17
          Cześć koguciku smile Fotki są bajkowo i perliście piękne smile
          • m.maska Re: NOWY WĄTEK 27.09.09, 18:32
            Hej Podworko smile
            Hardy... shock Ty jak poeta niemal, ale to fakt: kropelki sa urocze...
            Benu, TY to jestes szczegolny ptak wedrowny smile
            AL.. no dobrze, smilesmilesmile pogoda pieeeekna, ostatni weekend wrzesnia i dni coraz
            krotsze wink
            Majeczko!!!!!!! gdzie jestes ?????
            Agfa, hmm... porzadkujesz ogrodek na "niesezon"? a bazanty?
            Hauer... odezwij sie, od srody zaczne Cie niepokoic wink
            KKKK...nie moge sie tych doliczyc - ptak jest juz dziewiaty, a Ty tez wydluzasz
            swoje imie. Swoja droga Benu pojawila sie jako jedna a teraz jest juz dziewiata?
            wlasciwie to nie wiem co sie z nia dzialo posrodku, osma mi w ogole wypadla - to
            jakies dziwne...
            Ulissesie!!!! na pewno u Ciebie tez piekna pogoda, a wiec "czas relaksu" smile
            Czy ja o kims zapomnialam? na pewno... bo juz tak jakos to jest...ze niezbyt
            przytomnie ide przez zycie.. smile jesli tak - wybaczyc mi prosze, wszystkich
            pozdrawiam serdecznie smile
            Koguciku smile Krople SUUUUUUUUPER i znowu sie powtarzam, ale brak mi
            konceptu...byle do pazdziernika i wtedy, beeeee znowu do pracy musze.
            Kochani a co z rejsem? czyzbysmy juz z niego zrezygnowali - ja oczywiscie mam i
            tak kilka propozycji zastepczych... ZAWSZE smilesmilebig_grin
            Milego Wieczoru smile jak najbardziej smile
            • al-szamanka Re: NOWY WĄTEK 27.09.09, 18:48
              Zachwycacie się kropelkami? Hmm, a co dopiero ja, rozkleiłam się zupełnie i
              przyznaję, żeś poniekąd stały się dzisiaj moim natchnieniem, ale żeby do piękna
              jeszcze coś wyśmienitego dołożyć (a co, jak już to już), ciasto ze śliwkami
              zmachałam. Właśnie wyciągnęłam z piekarnika, pachnie bezwstydnie i niebiańsko, i
              wyjątkowo, i....doskonałym ciastem ze śliwkamiwink))
              Ale...Maseczko, do Ciebie się zwracam, jako że tylko Ty w lenistwie dorównać mi
              potrafisz. CZY JA MUSZE BYĆ TAKA PRACOWITA???
              No do diaska, po co ja to robię?
              Hmm, chyba z łakomstwawink))
              Spokojnego wieczoru, moi mili, a dla kogucika zaśpiewam piosenkę
              kuku, kuku, kukurykuuuuusmile))
              • hardy1 Re: NOWY WĄTEK 27.09.09, 19:05
                AL, już raz zprosiłem - nie denerwuj mnie opisem ciast ze
                śliwkami...gdzie ja teraz wieczorową porą takie znajdę? A żołądek
                soki trawienne zaczął wydzielać...smile(
                PS.Do mnie czasem nie wołaj "kokokoczdak"...smile
                • kkkkosmita Re: NOWY WĄTEK 27.09.09, 19:49
                  Cześć Właściwie to już jestem w domu... ale chętnie stad ucieknę!
                  Nie ma o czym gadać... ale tylko łypię shock jak tu udać, że mnie wcale nie ma....
                  Hardy... cały czas eksperymentuję ze wspaniałym ko(s)micznym ogonem...
                  Mówisz... że za dłuuugi i małpa źle na nim wyglądaaaa? Hm... pomyślę...

AL to oczywiste, że te krople to w sam raz dla Ciebie.
                  Ty chcesz widzieć piękno w zwykłych rzeczach... i taka kropla... to podejrzewam,
                  dla Ciebie nowy bajkowy świat i źródło natchnienia... pewnie patrzyłabyś na
                  takie cudo i chroniła...
                  Ja natomiast od razu bym wsadził nos do takiej kropli... a potem wypadł
                  zawiedziony... że kwiatu stamtąd nie udało się wynieść... a w ogóle... to go
                  tam wcale nie było.. ha ha ha.....
                  Pewno...ktoś tam był przede mną surprised łeeeee!, zabrał mój kwiateeeek surprised łeeeee!!!
                  Ups... wysyłam , nie kończę... może potem...
                  • hardy1 Re: NOWY WĄTEK 27.09.09, 23:29
                    Kosmito (z 19:49) ogon masz mieć puszysty z ku...ups!, nie mogę
                    Mickiewiczowska poemą pisać...słowo znaczenie zmieniło suspicious...więc...z
                    puszystym...chwostem!wink Jak król zwierz...Kosmitów, chciałem rzec :-
                    )
                    W kropli wody nic nie dojrzałeś? Bo to cała tajemnica
                    ziemska...wystarczy spojrzeć pod mikroskopem a dojrzysz w niej całe
                    bogactwo gatunkowe żywotnych...całe, powiadam! To cały ukryty przed
                    nieuzbrojonym okiem mikrokosmos życia na Gaji, Matce naszej...smile
                • k.karen Re: NOWY WĄTEK 27.09.09, 19:53
                  Dobry wieczór Podwórko smilesmilesmile
                  Ach jakie piękne te KROPLE, fantastyczne !
                  To ja spróbuję w dźwiękowy sposób... też krople smile
                  Pozdrawiam Wszystkich serdecznie i jeśli ktoś chce dopełnić całości, to tylko dobrotrunkowe krople proszę zażyć smileTak tylko, żeby i smakiem krople poznać wink
                  cool kwiat ciekawe czy te moje emotik. też wejdą ?
                  www.youtube.com/watch?v=05ip-N0H1Ig
                  --
                  Karen
                  • hardy1 Re: NOWY WĄTEK 27.09.09, 23:36
                    Cześć Karen smile Kwiatka w emotinkonkach znalazłaś? Muszę
                    popróbować smile Mówisz o kropelkach "wody życia"? Hmmmsmile Chyba
                    skorzystam z rady...może kropelkę...nie, nie liczę na uzdrowienie
                    (bo nic nie wiem o tym abym chorować chciał, musiał alibo aktualnie
                    ten stan niezdrowości przeżywał smile )ale "troszku ku przyjemnościom
                    żywota naszego realnego kropelkę zażyję"...smile Oczywiście w Natury
                    celu...znaczy się zakosztuję tej małej przyjemności...z zachowaniem
                    zasady "złotego środka" smile
            • hardy1 Re: NOWY WĄTEK 27.09.09, 19:03
              Masko - ja i poeta?! O Matko Naturo, jeszcze tego mi brakowało! Będę
              musiał uważać na słowa smilesmile suspicious
              Ale kropelki naprawdę są bajkowo perliście piękne smile Chyba
              wieczorem będę mógł wziąć małą kropelkę? smile
    • ptakbenu9 Re: NOWY WĄTEK 27.09.09, 22:17
      Dobry wieczórsmile... przepracowałam, jeszcze nie skończyłam, widzę "żeście"
      radośnie pozaglądali smileCiasto ze śliwkami pachnie nawet w dziupli!!! to
      niebezpieczne zjawisko!
      - Co by tu...- Królik dokonał szybkiego przeglądu szafek i piekarnika- sałatka
      krabowa... Alicjo!!!
      - No?!
      - A sałata jest?!
      Boże, jeszcze jedno słowo...- Nie widzisz, że rysuję?!- sałata, sałata i sałata.
      - Herbata oczywiście jest, nawet w ilości trzech różnych, zwykła, niezwykła i
      zapachowa.- odkrzynęła Alicja
      Pytałem tę oślicę o sałatę, biedaczka, słuchy traci.
      - Też poproszę.
      - Co?!
      - Z mlekiem...
      Boże jeszcze jedno słowo...- Wychodzę!- i nie wiem kiedy wrócę...
      ...
      - Haloosmile Kot?! No co tam?smile... Nie, nie mam sałaty... tak , jasne, kiedy? Ok!smile

Kolorowychsmile i do jutra.
      • hardy1 Re: NOWY WĄTEK 27.09.09, 23:40
        Dobrych lotów ku krainie sennych przyjemnostek życzę Benu smile Tylko
        nie odlatuj Ptaku zbyt daleko...wystarczy tylko na czas nocnej
        pory... kiedy wyobraźnia marzeń sennych wzrok tą porą nieprzydatny
        zastępuje smile
        • m.maska Re: NOWY WĄTEK 27.09.09, 23:49
          Hardy, a mnie moglbys tez tak ladnie pozyczyc na dobranoc? smile
          • hardy1 Re: NOWY WĄTEK 28.09.09, 00:38
            Nisko mnie cenisz Masko czy co, hę? Stać mnie jeszcze na to aby
            darować a nie pożyczyć tylko...zwłaszcza że nie dobrami materialnymi
            chcesz abym obdarzył Ciebie tylko czymś znacznie cenniejszym ale z
            przyjemnością przeze mnie zrealizowanym być mogącym...życzeniem -
            zanurz się nocną porą w otchłań przeżyć ludzką miarą odczuwanym, nie
            ograniczaj marzeń...niech się spełnią...prześnij je dobrze a rano
            wstaniesz jak nowo narodzona, wesolutka jak skowronek złotą porą
            jesieni obudzony smile
        • kkkkosmita Re: NOWY WĄTEK 28.09.09, 00:00
          Powiem uczciwie. Mi to by się jakaś kropelka przydała. Zostałem zagnany do
          prasowania moich koszul. Myślałem, że się wykręcę ale nie dało się. A jeszcze
          mam trochę innych spraw do zrobienia. Ot tyle.
          Cóż... co jakiś czas i tak bywa....indifferent ...=... : - |
          "uncertain"
          Właściwie to nie ma o czym gadać... a więc tylko tak daję znak, że żyję... ale
          niestety, dzieje się to w realu...
          a jutro poniedziałek... taaa...

C-K... jeśli zerkniesz... to doskonały pomysł ze stop klatką! sam bym go nie dał
          rady wymyślić....

Hardy mam taką prezentację... Plakaty z dawnych lat... okres lata 50-te 60-te.
          Niestety bez adresu internetowego, bo to stara sprawa...
          Musiałbym pojedyncze zdjęcia podsyłać, (adresy zdjęć), bo przesłanie własnej
          prezentacji... nie potrafię tego zrobić...
          Ciekawe, czy byłbyś zainteresowany....
          Ot takie starocie... nie to co teraz na bilbordach się dzieje... starocie.... To
          aż dziwnie wygląda..., że kiedyś tego rodzaju plakaty... przemawiały (????!) do
          ludzi....

• hardy1 Re: NOWY WĄTEK 28.09.09, 00:42
            Cześć Kosmito - drzewiej plakaty to były artystyczne perełki; same w
            sobie prezentowały wartość człeczej wyobraźni przyobleczonej w
            materialne ale nie markantylne kształty smile
            Dobranoc wszystkim smile
            • ulisses-achaj Re: NOWY WĄTEK 28.09.09, 09:48
              Witajcie Wszyscy smile smile Właśnie wybieram sie do biblioteki.. smile Chce
              sie wyjść, bo pogoda nadal piękna.. smile Spokojnego, dobrego Dnia... smile
              • ptakbenu9 Re: NOWY WĄTEK 28.09.09, 10:19
                smile Witajcie! W K. też pięknie, za kompem gorzej, ale mam obok wielką szafę z
                lustrem... więc wycieczki na pole golfowe, jakby co, mam zapewnione. Kosmito! ja
                bym chętnie zobaczyła parę plakatów z epokiwink zawsze się mogą przydać, dawniej
                oprawę plastyczną słynnej teorii tworzyła elita artystyczna... nie to co
                dzisiaj, Karol Korel i paru innych kursantów programów graf. Coś jeszcze miałam
                powiedzieć ale wyleciało mi z głowy, ..., no nie przypomnę sobie, bu.
                Pozdrowienia, udanego dnia i uśmiechu!
              • hardy1 Re: NOWY WĄTEK 28.09.09, 12:57
                Hej, witajcie z rańca...dla dłużej śpiących, w południe dla
                pracujących smile Koniec weekendu...ostatniego tak pięknego pogodowo
                we wrześniu... Nic to, za kilka miesięcy wiosna smile
                PS.Niestety, to jest poniedziałek...odezwę się wieczorem smile
                No to teraz Ptak będzie fruwał między plakatami Kosmity...nie ma tam
                jakiegoś plakatu z Achajem stojącym u steru?...a morze między Scyllą
                i Charybdą groźnie wzburzone smile))
                • kkkkosmita Re: NOWY WĄTEK 28.09.09, 18:09
                  Hi hi hi... mam gdzieś i sternika... ale gdzie on wlaaazł??? Nie mogę go
                  znaleźć! suspicious
                  • k.karen Re: NOWY WĄTEK 28.09.09, 19:22
                    Dobryyyy wieczóóóór Wszystkim smile
                    Drogi Kosmito, a może Ty wyglądasz właśnie tak...tak sympatycznie
                    smile))))))xxxx---kwiat
                    Piękny wieczór to tylko Prfect i ładne video - zapraszam
                    www.youtube.com/watch?v=hYgNp-5tGWI&feature=related

--
                    Karen
                    • kkkkosmita Re: NOWY WĄTEK 28.09.09, 20:07
                      O kurczę KAREN! Ile ja się nabiedziłem, żeby te okulary na nos włożyć...byłbym wtedy... hahahahaha! agentem nr...00000super1!!!!
                      A ta róża na ogonie!!!! UUUUch!!! Cuuuudooo!
                      big_grin)))))))-----kwiat
                      Ooooo! jaki jestem śliiiczny!!!!!! HUUURRRRRAAAA! kwiat najpiękniejszy kwiat!!!!!!!!!!
                    • kkkkosmita Re: NOWY WĄTEK 28.09.09, 20:11
                      A Markowski jak do szkoły średniej chodził...(technikum geologiczne) to duuuużo
                      paaalił
                      Ha! Ja sporo palę... tylko dlaczego tak ładnie nie śpiewam????
                      kwiat <----
                      • kkkkosmita Re: NOWY WĄTEK 28.09.09, 20:27
                        Przyleciał jesienny wiatr... a więc... jednak... jeesień...
                        Pięknie szumią topole z oknem...
                        A tu jeszcze tyle dnia przede mną...

• k.karen Re: NOWY WĄTEK 28.09.09, 22:35
                          smilesmilesmile To cieszę się bardzo, że Tobie się...podobasz...cha cha cha ale "fajne" zdanie. Ten kwiatek to sugestia Hardego, coś o chwoście pisał.
                          A śpiewać, to każdy może smile))
                          Pozdrawiam i udanych, kosmicznych wypraw życzę.
                          Dobrej nocy smile

--
                          Karen
                          • k.karen Re: NOWY WĄTEK 28.09.09, 22:39
                            Ojejku... miałeś być w okularach, zaraz się zrobi..

cool))))xxx---kwiat

Aaaa i dziękuję za kwiatek.smile
                            • kkkkosmita Re: NOWY WĄTEK 28.09.09, 23:13
                              Hi hi! Jak mnie Haardy w tych okularach zobaczy... to zaraz o wywiadownię kosmiczną zacznie mnie podejrzewać.
                              I tak już mnie z oka nie spuszcza i do kajecika chce zapakować

cool))))))))))xxxx--kwiat
                              No nadal jestem sobą zachwycony!

• k.karen Re: NOWY WĄTEK 28.09.09, 23:21
                                Nie przejmuj się tym kapownikiem, damyyyy raaadę (już ja coś wymyślę). Mamy przewagę bo latamy...no, no i kto nam podskoczy, hę ?
                                Dobranoc smile
                                --
                                Karen
                                • k.karen Re: NOWY WĄTEK 28.09.09, 23:27
                                  Kajecikiem nie kapownikiem... uncertain
                                  --
                                  Karen
                                • kkkkosmita Re: NOWY WĄTEK 28.09.09, 23:29
                                  ^kwiat^big_grin^kwiat^
                                  Różanych snów Karen!

Ja jeszcze posiedzę... jak zwykle zresztą... nic nowego... uncertain
                                  • hardy1 Re: NOWY WĄTEK 29.09.09, 00:23
                                    Ja?! Kapownik?! Ta zniewaga...; aha. Ufff. No! Kajecik, nie
                                    kapownik. Masz szczęście, Karen. Na drugi raz uważaj na słowa smile
                                    PS.A tak przy okazji...Kosmito mój nad którym opiekę swą z własnego
                                    poduszczenia roztoczyłem jako Opiekun Podwórkowy...nie mógłbyś
                                    tak...no wiesz...przy okazji...z braku okazji...no dlaczego ubrałeś
                                    okulary, hę? Czy Ty czasem nie masz ...no wiesz...no jak ten naszego
                                    rodzimego chowu bazyliszek...no wiesz... To by świadczyło o Tobie
                                    baaardzo dobrze, od razu z góry i nieodwołalnie zapowiadam "Podwórku
                                    et orbi" (jak jest "Podwórko" po łacinie?!) boś świadom byś był mocy
                                    swej w tych ślicznych oczkach Twych umiejscowionych...i dla naszego
                                    bezpieczeństwa ...te okulary pewnie... No więc, możesz ...no wiesz,
                                    mnie...odpowiedzieć, hę? (gdzie mój kajecik?!)
                                    -
                                    • hardy1 Re: NOWY WĄTEK 29.09.09, 00:30
                                      PS. Karen, ja nie o chwoście dosłownie mówiłem...to
                                      takie...feee...niepolskie, rusycyzm zapoznany... Ale jak miałem "to"
                                      napisać w pięknym języku mickiewiczowskim, Panem Tadeuszem
                                      okraszonym, hę?! Toć by mnie od...wyzwali, forum przed nosem
                                      pozamykali...a czy to moja wina że słowa znaczenie swe zmieniają,
                                      piękność na pospolitość wymieniają...sad smile
                                      A ten Kosmity xxxx (no jak mam to napisać dbając o czystość mowy
                                      naszej ojczystej?!) jest i tak pięęęękny smile Jak go zwał tak go
                                      zwał...ale i tak piękno kosmiczny ogonek zachował smile
                                      • kkkkosmita Re: NOWY WĄTEK 29.09.09, 00:59
                                        Hi hi!!! Bierę się za te tabelki booooo... już patrzeć na nie nie mogie! Karen obiecała mi pomóc z tym Twoim nieszczęsnym kajecikiem!

Gdzie kosmita nie poradzi... tam śliczną i miłą kobitkę pośle! big_grin

Zeżrę go i basta!

*kwiat^cool^kwiat*
                                        • hardy1 Re: NOWY WĄTEK 29.09.09, 02:02
                                          Karen, Kosmito - nie ma mowy! Kajecik jest pod szczególną moją
                                          ochroną! Nie dam! To podstawa współpracy naszej
                                          kosmicznej...przecież nawet nie wiem czy drogomlecznej czy
                                          międzygalaktycznej...Mała ili Duża może Andromeda domem Twym,
                                          Kosmito? smile
                                          • al-szamanka Re: NOWY WĄTEK 29.09.09, 10:15
                                            Ja też....ja też chce sypać kwiatami!!!smile
                                            Zobaczymy czy mi się uda.
                                            kwiat kwiat kwiat kwiat kwiat kwiat kwiat kwiat kwiat
                                            Hardy, a może na Twoim kajeciku powiesimy kłódkę, coś zbyt dużo osób ma na niego
                                            chętkę. Albo oprawimy w miedziane okładki, aby się nie zniszczył, bo przecież
                                            istnieje tez możliwość, że nasz Kosmita pomyli go z jakaś księgą i zechce zjeść.
                                            Jak poczuje twarde pod zębami to może się zorientuje...a zęby na pewno ma,
                                            przecież przypominacie sobie jak raz go bardzo bolał i wszyscy żałowaliśmy go
                                            jak nie z tej ziemi.
                                            Maseczko, nie przejmuj się, ze linków na plakaty nie możesz otworzyć, jestem
                                            dziwnie pewna, że jutro uda to się Tobie za pierwszym kliknięciem i wtedy
                                            będziemy sie z nich śmiały razemsmile)
                                            A jako, że niedawno wstałam, po przepięknie i długo przespanej nocy ( cud!)
                                            biegnę po kawę i jakiś owoc na śniadanie i będę zupełnie zadowolonasmile))
                                            Dobrego dnia, moi milismile))

MAJECZKO,AGFO,HAUER....gdzie jesteście - znowu się martwię!!!
                                            • al-szamanka Re: NOWY WĄTEK 29.09.09, 10:19
                                              Ha !!! Wyszły kwiatki....a jakie piękne!!!
                                              To dla Was, moi mili, aby Wam dzień ubarwić i rozpachnić smile smile

Lecę po tę kawę....
                                              • kkkkosmita Re: NOWY WĄTEK 29.09.09, 12:41
                                                download1.klimacik.pl/e-gify.com/1104.gifhttps://download1.klimacik.pl/e-gify.com/1104.gif
                                                • kkkkosmita Re: NOWY WĄTEK 29.09.09, 13:14
                                                  Ten obrazek poniżej, oznacza..., że chociaż sam nie wiem... gdzie jest w tej
                                                  chwili moja głowa to i ...tak...WSZYSTKO WIDZĘ!!!! big_grin
                                                  • hardy1 Re: NOWY WĄTEK 29.09.09, 14:05
                                                    Widzę, widzę smileKosmita jest czerwony! shock...znaczy się zabarwienie
                                                    skóry ma czerwonesmile Pojawia się i znika, pojawia się i znika...ale
                                                    ja widzę smile
                                                  • hardy1 Re: NOWY WĄTEK 29.09.09, 14:32
                                                    Kosmito - zapomniałem jak się "kwiatka" w ikonce robi sad I jak się
                                                    robi "okulary"?
                                              • hardy1 Re: NOWY WĄTEK 29.09.09, 14:01
                                                Ha, AL! Ja już wcześniej zadbałem o twarde okładki kajecika mego! To
                                                dlatego pewnie wtedy Kosmitę ząb bolał...chciał mi zeżreć! I dostał
                                                nauczkę, ha suspicious Nie dam kajecika zeżreć, niedoczekanie! Skarbnicę
                                                wiedzy o Kosmicie utracić?! Niedoczekanie...smile
                                                PS.AL - jak piszesz wpis w okienku, to pod nim po prawej
                                                masz "PODGLĄD" i "WYŚLIJ". Kliknij na "PODGLĄD" i będziesz widziała
                                                jak wpis wygląda z ikonkami. Wtedy na dole masz "EDYTUJ"
                                                lub "WYŚLIJ". Klikniesz "EDYTUJ" to ponownie możesz pisać lub
                                                poprawiać przed wysłaniem.
                                                • hardy1 Re: NOWY WĄTEK 29.09.09, 15:07
                                                  PS.Kwiatka już sobie przypomniałem kwiat big_grin Ale jak "okulary", hę?
                                                  • k.karen Re: NOWY WĄTEK 29.09.09, 15:12
                                                    Okulary to : cool : czyli cool
                                                  • kkkkosmita Re: NOWY WĄTEK 29.09.09, 15:19
                                                    Na szybko. Hardy, jeśli zaś chodzi o wędkę a nie rybę...
                                                    To należy kliknąć na Przycisk Odpowiedz nad postem w którym masz okulary.
                                                    Następnie dokładnie przeczytać post na który odpowiadasz... i od razu zobaczysz
                                                    jak się wkłada okulary na nos!!!
                                                    Piszę ogródkami... bo kwiata (chwasta!! big_grin ) na ogon to mi Karen dała!!!
                                                    Okulary... to też jest jej pomysł!
                                                    No... odpowiedz mi dokładnie na ten mój post!
                                                    Wszystko zobaczysz. W ogóle w tym zaciemnionym polu pod polem do pisania
                                                    wszystko widać!! wszystko!
                                                    Również adresy internetowe....
                                                    teraz to już chiiba dopiero wieczorkiem bendem. Mam jeszcze jeden fajny pomysł,
                                                    ale ... trochę się trolli bojeeeem. Trzeba chiiiba w piwnicy... o tym gadkować.

cool))))))))))----kwiat
                                                  • hardy1 Re: NOWY WĄTEK 29.09.09, 15:41
                                                    cool Ha, Kosmito - to już mam okulary big_grin
                                                    Ale co piszesz o "adresach internetowych pod polem do pisania" - to
                                                    u mnie nic takiego nie ma...albo nie dowidzę na starość...ale
                                                    przecież starość...czynna, czynna starość big_grin... to gdzieś za 100
                                                    lat mnie czeka...więc o jakie i gdzie te adresy netowe chodzi, hę?
                                                  • kkkkosmita Re: NOWY WĄTEK 29.09.09, 15:54
                                                    Pisałem o adresach internetowych zdjęć(jeśli nie są podane przy zdjęciu... ja
                                                    raczej tak robię, choć nie zawsze), gifów... itd. no czegokolwiek nowego co
                                                    zobaczysz w poście.
                                                    W zaciemnionym polu, pod ramką do pisania jest podana treść postu, na który
                                                    odpowiadasz. W tym zaciemnionym polu nie ma zdjęć... tylko są podane ich adresy
                                                    internetowe, nie ma buziek... tylko jest podany ich sposób zapisu...
                                                    Kliknij np. ....Odpowiedz.... na ten gif z gniazdem... i zobaczysz skąd ja go
                                                    wziąłem. Wystarczy skopiować adres internetowy tego gifu... i już sam możesz go
                                                    rozsyłać.
                                                    Muszę się dowiedzieć jak to robi Maska, że zdjęcie do przesłania sprowadza do
                                                    minimalnego rozmiaru, a jego jakość jest doskonała.
                                                    Kliknij prawą myszą na jakieś zdjęcie tutaj... a potem kliknij właściwości.
                                                    Zobaczysz wszystko o tym zdjęciu, również jego rozmiar.
                                                    Maska nieźle te zdjęcia przesyła... naprawdę nieźle...
                                                    Podszedłem wyłączyć kompa. Jestem umówiony. Diabli wiedzoM kiedy wróceM ...sad
                                                  • hardy1 Re: NOWY WĄTEK 29.09.09, 17:06
                                                    W porządku; dzięki Kosmito big_grin
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka