Dodaj do ulubionych

Praca w USA

IP: *.marsoft.net 23.02.12, 21:12
Witam. Jestem studentem i chciałbym się dowiedzieć kilku rzeczy na temat pracy. Chcę wziąć sobie urlop bo nie idzie mi najlepiej na studiach. Nie umiem dobrze języka, ale myślę że mógłbym się dogadać.
- czy byłaby możliwość że mógłbym pracować u Polaków w USA
- jakie dokumenty musiał bym złożyć żeby wyjechać
- jaka cena byłaby tego wszystkiego (wyjazd, zakwaterowanie, jedzenie)
Z góry dzięki
PS: jak sobie jeszcze jakieś pytania przypomnę to dam znać
Obserwuj wątek
    • Gość: icek Re: Praca w USA IP: *.dynamic.chello.pl 24.02.12, 07:45
      Wiesz co, nie lubię być złośliwy ale nie dziwię Ci się, że nie idzie Ci na studiach.
      Powody tego są trzy:
      - zadajesz infantylne pytania. Czytając Forum bez problemu znajdziesz odpowiedzi,
      - wierzysz w prace w USA.
      - wierzysz w Polaków w USA
    • ratpole Re: Praca w USA 24.02.12, 18:44
      Gość portalu: Rafał napisał(a):

> PS: jak sobie jeszcze jakieś pytania przypomnę to dam znać

Powaznie?
      To bylby zbytek łaski.
      Naprawde.
      My panie niegodni hehehehe
    • Gość: wesley z usa Re: Praca w USA IP: *.hsd1.il.comcast.net 12.03.12, 07:30
      mieszkam w usa 16 lat i tak ci powiem ,bez prawa do pracy w usa mozesz liczyc na prace za okolo8 $ na godzine na pomocnika na budowie to jest 1000 $ na miesiac ,wynajmiesz pokoj za 300 $ na mis ,jedzenie 300 $ ,tel com.-60 $ na mies.transport do pracy 200 $ na mies.tak wiec przy dobrych wiatrach odlozysz 140 $ na miesiac ,jak znajdziesz prace .jak szybko nie znajdziesz to tyly...zdecydowanie odradzam przyjazd w tych czasach bez papierow stalego pobytu do usa ....ludzie tu z papierami maja problem sie utrzymac teraz na rynku pracy ...a co dopiero swiezy z Polski bez papierow....lepiej anglia -zycie tam drozsze ale w razie czego blisko i tanio do domu....niestety Ameryka teraz a ta 16 lat gdy przyjechalem to 2 rozne kraje ...pod kazdym wzgledem ...teraz to sie zrobily Chiny ludowe...ludzie z papierami legalnego pobytu wracaja do Polski bo jak biede klepac to lepiej u siebie i legalnie kombinowac z praca w otwartej europie....
    • Gość: wesley z usa Re: Praca w USA IP: *.hsd1.il.comcast.net 12.03.12, 07:36
      i jeszcze dodam aby uwiarygodnic moj wczesniejszy wpis, wejdz na strone polskiej gazety polonijnej w chicago -Dziennik Zwiazkowy - tam bedziesz mial mnostwo ogloszen o prace w Chicago -spruboj podzwonic jeszcze z Polski na te ogloszenia (ogloszenia polskich pracodawcow w chicago) i sie zapytac o szanse zatrudnienia w Twoim przypadku ,tylko nie klam ich ze masz doswiadczenie w tej czy innej branzy bo to wyjdzie szybko i bedzie _OUT.
      • mcov Przecież on nie zna amerykańskiego, qva. 14.03.12, 04:51
        Przecież on nie zna amerykańskiego, qva. Jak ma czytać?
        • Gość: wesley Re: Przecież on nie zna amerykańskiego, qva. IP: *.hsd1.il.comcast.net 14.03.12, 20:38
          To jest gazeta polskojezyczna Dziennik Zwiazkowy ,ukazuje sie w Chicago codziennie ,ale wydanie weekendowe jest najobszewrniejsze ,i jest najwiecej ofert pracy,wynajmu mieszkan ,itd,tam sie oglaszaja tylko Polacy z chicago i okolic
          • Gość: wesley usa Re: Przecież on nie zna amerykańskiego, qva. IP: *.hsd1.il.comcast.net 14.03.12, 20:44
            a to link do tej polonijnej gazety w chicago z ogloszeniami o prace wszystko po polsku -www.dziennikzwiazkowy.com/
    • Gość: Airlin Re: Praca w USA IP: *.city-net.pl 12.03.12, 20:55
      Prubowac mozesz,ale dam Ci rade NIE PCHAJ SIE DO PRTACY TAM GDZIE SZEFEM JEST POLAK! Placy nie szanuja sie wzajemnie a tych nowych to gnebią i wykorzystuja i tak jest na całym swiecie nie tylko w USA.Pracowałam w niemczech,pracowałam we włoszech,pracowałam w USA i coś niecoś wiem na ten temat.Życze powodzenia ale uważaj na siebie.
      • mcov Pierd.olisz 14.03.12, 04:50

• mcov Zapraszam! $100,000 rocznie i złota karta 14.03.12, 04:50
      Zapraszam! $100,000 rocznie i złota karta. Wyglądasz na mądrego gościa. Robota w pieczarkarni.
    • japanka2 Re: Praca w USA 10.09.12, 19:05
      Koledzy wyżej niestety mają rację - dość infantylnie podchodzisz do poszukiwań, ale wiesz, jak się postarasz, to nie ma rzeczy niemożliwych.

Może poszukaj jakichś programów oferujących pracę w USA dla studentów (z tego co wiem np tutaj: www.jobster.pl/20/13_zasady-work-and-travel-usa można znaleźć informacje o takich ofertach, no ale to lepiej nie rzucaj studiów, tylko wykorzystaj wakacje)..zawsze jak Ci się nie uda, to wrócisz i będziesz miec do czego.
      Co do kosztów życia dziś w USA to też wiele zależy od tego ile zarobisz i na jaką formę współpracy/pracy się tam zdecydujesz.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka