hardy1 11.06.12, 06:51 Poniedziałek czas zacząć...znaczy po obudzeniu świadomie żyć. Więc żyjmy od rana, intonując ♫"Wstawać, szkoda dniaaaa..." Dzień dobry Wszystkim na świeżutkim, jeszcze pachnącym farbą drukarską (jaką farbą?! To było w zamierzchłych czasach) wątku Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sza.aliczek Re: 10 czerwca 2012, poniedziałek, CWP 11.06.12, 11:23 Dzień dobry Hardy : ) Masz rację, ze pachnie farbą drukarską! : ) - czytam sobie Wyborczą, normalną, papierową : ))) Nie umiem i nie lubię czytać w sieci gazet. Nie ma to jak tradycyjne podejście do przeglądu prasowego : ) Odpowiedz Link
krzys.ltd Re: 10 czerwca 2012, poniedziałek, CWP 11.06.12, 11:41 Cześć wszystkim. No niestety, Hardy, cyt.: " Mam złamaną kość strzałkową, ale to nie problem, gorzej, że mam zupełnie rozwalony staw skokowy. Moja noga się wygięła - powiedział Jarosław Hampel ". www.youtube.com/watch?v=zJQtBctdGH4 Wczoraj nasza dzieciarnia wspięła się znowu na wyżyny 45:45 z Toruniem, bez Jarka oczywiście ( przez co z 12 pkt. mniej, średnio licząc ), ale dalsza część sezonu trudna będzie niesłychanie. Wprawdzie w dziesięciozespołowej lidze jesteśmy teraz, po 8 kolejkach, na 2 miejscu, ale wiadomo, że - zwłaszcza na wyjazdach - bez Hampela wiele młodzież już nie zwojuje i raczej myśleć trzeba by kilka punktów u siebie jeszcze wydrzeć i spokojnie się w lidze utrzymać. Szkoda Jarka, nie dość że cierpi chłopak, to jeszcze walka o medal IMŚ w tym roku przepadła a i reprezentacja Polski będzie miała problem nie lada w walce o Puchar Świata... Ech, zepsuło mi to wydarzenie weekend cały. Troszkę poprawił się humor podczas meczu wczoraj, gdy chłopcy walczyli niczym Leonidasy w Termopilach, ale generalnie na minusie jestem. Odpowiedz Link
hardy1 Re: 10 czerwca 2012, poniedziałek, CWP 11.06.12, 12:45 To poważniejsza sprawa z Hampelem, Krzysiu. Cóż, żużel to bardzo kontuzjogenny sport... Życzą aby Twój klub się utrzymał w lidze. Może młodzież rzucona na głęboką wodę...utrzyma się, nabierze wcześniej rutyny? Jak Ciebie czytam, na razie radzi sobie Odpowiedz Link
krzys.ltd Re: 10 czerwca 2012, poniedziałek, CWP 11.06.12, 20:41 No, głowę mam zajętą ( Dzięki, Karen za cukierka ) i marudziłbym dziś tylko. Dzięki Patrycji ( żona Jarka, która na twitterze dzieli się ze znajomymi na bieżąco informacjami ) bardziej dziś w Poznaniu, przy operacji Jarka byłem niż gdziekolwiek indziej. Jeszcze dziś ma być wiadomo ile czau leczenie potrwa, póki co zaśrubowali nogę. Tu, Hardy, na wolną chwilę zostawiam Ci relację z wczorajszego heroicznego boju naszych dzieciaków ( który to obserwowałem, co zrozumiałe, z bliska bardzo ). tv.ksul.pl/start i uśmiech Jareckiego po zdobyciu w ub. roku tytułu IMP www.youtube.com/watch?v=RvddxmYuglA Odpowiedz Link
hardy1 Re: 10 czerwca 2012, poniedziałek, CWP 11.06.12, 21:03 Zaglądnę tam. Trzymaj się Krzysiu...masz teraz zmartwienie. Odpowiedz Link
kkkkosmita Re: 10 czerwca 2012, poniedziałek, CWP 11.06.12, 21:18 Wspaniała atmosfera Krzysiu. Wspaniała publiczność i wspaniali uśmiechnięci zwycięzcy... Tiiiii To naprawdę jest tak ...sympatyczne, zdrowiem wieje... aż oddychać się chce! . Miejmy nadzieję, że kości się dobrze zrosną... ten sport ...to jednak... to nie jest spacerek po plaży... Odpowiedz Link
k.karen Re: 10 czerwca 2012, poniedziałek, CWP 11.06.12, 22:04 Krzysiu, nie martw się To młody i wysportowany człowiek, kość szybko się zrośnie. Nie wiadomo w jakim stanie jest staw skokowy, to jest poważniejsze uszkodzenie. Jak się coś dowiesz to daj znać. Teraz trzymam kciuki za Jego szybki powrót do zdrowia a niedługo będziemy razem cieszyć się z Jego zwycięstw. Uszy do góry, trzeba być dobrej myśli, przecież Hampel to BYK! Odpowiedz Link
kkkkosmita Re: 10 czerwca 2012, poniedziałek, CWP 11.06.12, 22:08 I aby tak się stało Karen... Ale teraz Hampel przeżywa ciężkie chwile... I niech one psia kość jak najszybciej miną... pozytywnie... ojeeejeeej..., że też musiało go trafić... Odpowiedz Link
hardy1 Re: 10 czerwca 2012, poniedziałek, CWP 11.06.12, 12:42 sza.aliczek napisała: czytam sobie Wyborczą, normalną, > papierową : ))) Witaj w Klubie "Nie wszystko co stare jest złe" Też wolę czytać książkę w postaci papierowej, poczuć ciężar, odłożyć...nie podchodzą mi e-booki Natomiast z papierowych gazet już rzadziej korzystam, ze względów czasowych i użytecznych - mam darmowy abonament GW w necie, zaznaczyłem interesujące mnie działy i dostaję linki do wszystkich artykułów. Mogę z nich wybrać, nie dostaję też mody czy z kim ostatnio chodzi taka czy owaka osóbka, znana z tego że jest znana Odpowiedz Link
illmatar Re: 10 czerwca 2012, poniedziałek, CWP 11.06.12, 11:45 A już mi się skojarzło z miesięcznicą Co to jest CWP? Centralny Wywiad Poligonowy? Czynem Wpajamy Polskość? Cukierki Wszystkim Państwu (Państwom)? Odpowiedz Link
sza.aliczek Re: 10 czerwca 2012, poniedziałek, CWP 11.06.12, 11:55 Centralny Wątek Podwórkowy : ) Illmatar, ja chyba z pół roku rozgryzała podwórko, bo nie rozumiałam zasady: ) Ale też jest ciekawa: jeden wątek do pogaduszek forumowych i wątki stricte tematyczne. Odpowiedz Link
k.karen Re: 10 czerwca 2012, poniedziałek, CWP 11.06.12, 12:28 Dzień dobry Paniom i Panom Cukierki dla Wszystkich Państwa - Ilmatar, to genialne, bardzo mi się podoba ten skrót! I od razu, dzisiaj Cukierek dla Krzysia, żeby Ci Krzysiu osłodzić trochę zmartwienie z powodu pechowego wypadku J. Hampela. A Wszystkim nam pogody ducha i spokojnego dnia Odpowiedz Link
hardy1 Re: 10 czerwca 2012, poniedziałek, CWP 11.06.12, 12:53 Cześć Karen Poproszę o inny zestaw - kasztanki, bajeczne, złoty orzech Hej Illmatar CWP jako "codzienny pogaduszkowy" kontynuujemy do około 100 wpisów. Potem zakładamy kolejny, z aktualną datą. Oprócz tego (jak po pół roku rozgryzła Szaliczka ) każdy może zakładać oddzielne wątki tematyczne. To zmniejsza ilość zakładanych wątków, można łatwo prowadzić kontynuację, nie ma zalewu wątków z jednym czy dwoma tylko wpisami. Odpowiedz Link
sza.aliczek Re: 10 czerwca 2012, poniedziałek, CWP 11.06.12, 12:56 Z cukierków to ostatnio jest szaleństwo robali, dżdżownic i inszego paskudztwa : ))) Odpowiedz Link
hardy1 Re: 10 czerwca 2012, poniedziałek, CWP 11.06.12, 12:59 ...zostawię to ludziom, którzy tylko w takiej postaci lubią...znaczy tak jak kotlety mięsne z soi Odpowiedz Link
illmatar Re: 10 czerwca 2012, poniedziałek, CWP 11.06.12, 15:47 Coś takiego! Racjonalizacja tak zmyślna! Ależ to straszliwa odpowiedzialność, zakładanie nowego wątku. Bo jeśli nikt nic nie dopisze, to blamaż totalny. Chyba poprzestanę na dopisywaniu się, co sobie będę nerwy psuła tym niepokojem o popularność Odpowiedz Link
hardy1 Re: 10 czerwca 2012, poniedziałek, CWP 11.06.12, 16:27 Nie wyglądasz mi na taką, co boi się własnego cienia nawet o ciemnej nocy Po drugie możesz na swoim wątku się wpisywać...przecież i tak będzie czytany Odpowiedz Link
kkkkosmita Re: 10 czerwca 2012, poniedziałek, CWP 11.06.12, 19:13 Bo jeśli nikt nic nie dopisze Illmatar... Jest bezwzględny obowiązek dopisywania się do wątku codziennego!...! Trzeba go tylko szybko i przytomnie zacząć, jeśli wątek z dnia ubiegłego ma ok. 100postów! Jeśli jakiś delikwent się nie dopisze... .............to konsekwencje są okrrrrutne! Hardy... np. zaczyna delikwenta uczyć pływać... Już nie będę opowiadał o jego metodach... bo... jeszcze wystraaszę... Ja zaczynam wierszykować i niedopisany delikwent... już sam nie wie gdzie uciekać, aby tylko nie czytać wierszyków... Karen.... ooochoooohooooo.... z kobitkami to lepiej nie zaczynać! Z pewnością wymyśli cós straszliwie okrutnego... Wściekły jest nieobliczalny... Sorellina... ma dobre serce... ale... cóż ona jedna biedna może... no i tak po kolei... nie ma zlituj się! a jeśli Ulisses się do delikwenta dobieerze... to uuuuuu... niedooobrzeee... Jesteś zupełnie bezpieczna przy zakładaniu wątku codziennego! A jak założysz... taki wątek... ooooo.... to będziesz miała zasługę... i poważanie... chociażby za przytomność umysłu i pracowitość! : Odpowiedz Link
k.karen Re: 10 czerwca 2012, poniedziałek, CWP 11.06.12, 19:45 Tak, tak, tak...dobrze mówisz Kosmito, niech sobie Ilmatar nie myśli, że tu jest tak lekko To w nagrodę masz babeczki z cukierkami..mniammmm Odpowiedz Link
kkkkosmita Re: 10 czerwca 2012, poniedziałek, CWP 11.06.12, 19:53 Kaareen! Właśnie grzecznie czekam na obiado -kolację! I jeszcze piwa się napiłem! Zaraz kompa zeźrę! A tuuu... taki miłe babeczki! Schrupię razem z kośćmi! (albo z kościami ... nie che mi się sprawdzać deklinacji...) A dzień był taaakiii... prrrracowiityy... ledwo zipię! Odpowiedz Link
k.karen Re: 10 czerwca 2012, poniedziałek, CWP 11.06.12, 20:06 Nie, kompa nie zeźrywaj, będzie potrzebny Jeszcze mam dla Wszystkich duuuuużo cukierków, teraz będą ulubione Hardego "Michałki" z fabryki Śnieżka. Nie pchać się, wystarczy dla każdego Odpowiedz Link
hardy1 Re: 10 czerwca 2012, poniedziałek, CWP 11.06.12, 21:12 Mniaaaammmmmm... Karen, chcesz mnie utuczyć? Wiesz ile muszę walczyć, ile spalać kalorii, aby wagę utrzymać "w normie"? Znaczy abym spodni nie musiał nowych kupować? No dobra, najwyżej zwiększę dawkę treningową, pogoda jest...przy okazji zacznę uczyć pływania Illmatar (a może już umie? ) Karen, nie zapominam, że i Ty chcesz się nauczyć, prawda? Poczęstuj jeszcze kilkoma "Michałkami", Karen Odpowiedz Link
k.karen Re: 10 czerwca 2012, poniedziałek, CWP 11.06.12, 22:10 A jedz ile chcesz Hardy, dzisiaj mamy na P. Dzień Cukierka to osłodź sobie do woli, Tobie nadwaga nie grozi...BMI i tak masz pewnie poniżej normy Taaaa...ja też chcę się nauczyć pływać...chcę a czy się nauczę to zobaczymy Odpowiedz Link
kkkkosmita Re: 10 czerwca 2012, poniedziałek, CWP 11.06.12, 22:20 No teraz to i ja mógłbym coś słodkiego na deser zjeść. Michałki nie są złe! I chyba... gdzieś je nawet w domu widziałem...:d Odpowiedz Link
hardy1 Re: 10 czerwca 2012, poniedziałek, CWP 11.06.12, 23:26 O BMI walczę zażarcie od lat...panuje chwiejna równowaga...taka zimowo-letnia. Teraz wiesz, dlaczego wolę lato, Karen Już sama chęć nauki jest pozytywna...to dobry początek Odpowiedz Link
illmatar Re: 10 czerwca 2012, poniedziałek, CWP 11.06.12, 20:46 No tak, ja rozumiem... albo i nie. Bo, sam powiedziałeś, że jest bezwzględny obowiązek i jeszcze te różne kary i pogróżki za niesubordynację. Ale przecież problemy są DWA. Bo po pierwsze, wykazać się przytomnością umysłu i dopisywać w codziennym, a gdy już jest 99 wpisów szybko założyć następny codzienny. Po drugie, spisać sobie wszystkie podwórzowe tematy i pod groźbą kary zakładać tylko zupełnie nowy, nieużywany wątek na świeżo wykombinowany temat. I tu można w dodatku wpisywać się sobie samej/-emu, bo inni mogą w tym czasie wybrać skoki z altanki do piaskownicy. I co ja teraz zrobię! Zginę marnie! Buuu Odpowiedz Link
kkkkosmita Re: 10 czerwca 2012, poniedziałek, CWP 11.06.12, 21:09 Eeej... Illmatar... Te strraszliwe kary są tylko dla tych, którzy się do wątku nie dopiszą! Natomiast założyciel wątku jest otaczany należną czcią i szacuunkiem... A wystarczy, żeby napisał tylko..... na przykład... 12 czerwiec Wtorek. I macie się tu wpisywać pod groźbą kar okrutnych i nieuchronnych! Można też ewentualnie... jeśli się jest akurat w dobrym nastoju... powiedzieć ... dzień dobry... albo dzień mokry... jeśli pada deszcz! O! Oczywiście wątek zakładamy raczej rano... albo raczej nad ranem... i wtedy, gdy poprzedni zbliża się lub przekroczył 100 postów! iiii... na przykład Lezia otaczamy czcią i szacunkiem... bo założył czujnie nowy wątek... To niic..., że jak się okazuje... trochę się spocił z wrażenia... Odpowiedz Link
k.karen Re: 10 czerwca 2012, poniedziałek, CWP 11.06.12, 22:20 Kosmito, z Tobą dzisiaj trudno byłoby się nie zgodzić Przy okazji dałeś mi pomysł na nowy wątek, no cudne to jest: Któregoś tam dnia i miesiąca, roku pańskiego 2012 CWP - Cukierki Wszystkim Państwu i treść postu: I macie się tu wpisywać pod groźbą kar okrutnych i nieuchronnych W nagrodę, specjalnie dla Ciebie kieliszek Absyntu w pakiecie z Zieloną Wróżką Odpowiedz Link
kkkkosmita Re: 10 czerwca 2012, poniedziałek, CWP 11.06.12, 22:28 Hi hi! Kaaren! nie ma to jak dobra motywacja! P.S. Chiiba jednak się zdrzemnę, bo ... łeee... nie chce przejść ospałość... Odpowiedz Link
k.karen Re: 10 czerwca 2012, poniedziałek, CWP 11.06.12, 23:08 Najadłeś się to i spać Ci się chce Mnie też już morzy sen, czas na lulu. Dobranoc Wszystkim, śpijcie i śnijcie o kolorowych wróżkach, nie muszą być zielone a do snu niech kołyszą Was fale i szum morza Do jutra... Andrzej Korycki - Kołysanka SZANTY Odpowiedz Link
krzys.ltd Re: 10 czerwca 2012, poniedziałek, CWP 11.06.12, 23:26 www.youtube.com/watch?v=DZ9R6OMnpBI Odpowiedz Link
kkkkosmita Re: 10 czerwca 2012, poniedziałek, CWP 12.06.12, 07:35 Kiedy nocka się zmęczyła... no i odejść sobie chciała... to ja niby ta ptaszyna co pod oknem mi śpiewała... lub huragan oszalały co powiewa ponad morzem... zerwałem się jak szalony... ...i nie mogło być już gorzej! Dom calutki obudziłem a niech nie śpią żadne śpiochy! bo dwie szklanki sobie zbiłem... potem były jakieś oooooochy! Jakieś aaachy... marudzenia... że me ręce są dziurawe a to wszystko nie z mej winy! Chciałem zrobić sobie kawę! Cześć ... a diabli wiedzą... kiedy wrócę... i w jakim stanie technicznym! Odpowiedz Link
kkkkosmita Re: 10 czerwca 2012, poniedziałek, CWP 12.06.12, 07:44 Dzisiaj mecz z Ruskimi..... Odpowiedz Link
k.karen Re:12 czerwca 2012 - gramy z Rosją :) 12.06.12, 11:21 Dzień dobry Hardy, Kosmito i WKN *WKN - Wszyscy Którzy Nadejdą Czy liczę na wygraną? Tak, ale najmniej ważny jest dla mnie wynik tego meczu Gdybyśmy nie byli organizatorami to nawet nie zakwalifikowalibyśmy się do udziału w ME. Nasze zadanie jest inne i moim zdaniem ważniejsze. Mamy wygrać te mistrzostwa pokazując światu, że Polska jest nowoczesna, że jesteśmy gościnnym krajem, że mamy wiele ciekawych miejsc do pokazania, że turyści z zagranicy mogą czuć się u nas dobrze. Dzięki Euro 2012 możemy przełamać te jakże niesprawiedliwe opinie o Polakach pijakach, złodziejach, awanturnikach, brudasach i smutnym, biednym, zacofanym narodzie żyjącym w lepiankach. Nie piszę tego do Was kochani, do Was którzy jesteście na Podwórku bo Wy utożsamiacie się z Polską ale może zabłąka się tu jakiś kibol ( cokolwiek znaczy to określenie ) i zastanowi się chwilę zanim zacznie obrażać nie tylko nas ale przecież także i siebie, swój kraj, swoich rodaków, swoich najbliższych. To nasza wspólna sprawa bez względu na sympatie polityczne, status społeczny, wykształcenie, światopogląd a nawet miejsce zamieszkania. Naszej drużynie życzę powodzenia, zagrajcie Panowie jak umiecie najlepiej, dajcie z siebie wszystko a nam życzę dobrej, radosnej zabawy, pozytywnych emocji i niech zwycięży nasza gościnność Odpowiedz Link
krzys.ltd Re:12 czerwca 2012 - gramy z Rosją :) 12.06.12, 11:46 Czy wierzę w wygraną? Tak, ja wierzę... Mając w składzie Arszawina i Kierżakowa trudno bym nie wierzył ( a teraz uciekam bo oberwę - przeczekam bohatersko gdzieś chwilę przyczajony - i za chwilę wrócę tu dzielnie, ku Waszej nieustającej radości ) Odpowiedz Link
k.karen Re:12 czerwca 2012 - gramy z Rosją :) 12.06.12, 12:04 Krzysiu, ja też patrzę na to realnie ale marzyć wolno, prawda? To sobie marzę, że nasi wygrają, jak zremisują to będzie dobrze a jak przegrają to....to też nie będę płakać Tak więc: Polska! Biało - Czerwoni! Do przodu Polsko! ))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link
krzys.ltd Re:12 czerwca 2012 - gramy z Rosją :) 12.06.12, 13:08 Dokładnie tak, jak napisałaś : Biało-Czerwono-Niebiescy do boju! ( Alła byłaby ze mnie dumna, choć i ona zna moją legendarną wręcz odwagę! - Potwierdzam, zna! - dodała Tanya Bulanova! ) www.youtube.com/watch?v=Tk01EQgDkrU Odpowiedz Link
kkkkosmita Re:12 czerwca 2012 - gramy z Rosją :) 12.06.12, 13:51 )))))))))----- Patrz Karen. Możesz mieć takiego robaka! Z kolorowym chwostem na ogonie! Odpowiedz Link
k.karen Re:12 czerwca 2012 - gramy z Rosją :) 12.06.12, 13:57 Mogę? To dzisiaj go trochę zmodyfikuję, niech ma różę na ogonie )))))))))))----- Odpowiedz Link
kkkkosmita Re:12 czerwca 2012 - gramy z Rosją :) 12.06.12, 18:32 Hi! HI! hi! To jesteś dużo weselszym robalem Karen! Bo merdasz ogooneem! ))))))))---- hmmm.. tzn... jak lwica merdasz ogoonem! Odpowiedz Link
k.karen Re:12 czerwca 2012 - gramy z Rosją :) 12.06.12, 13:52 Krzysiu, słusznie zauważyłeś, że te dwa zbiory mają większość wspólnych elementów Dlatego nie będę się sprzeczać o ten Niebieski, to mój ulubiony kolor I nawet zaśpiewam z Tanyą .....ach, chcę żyć, żyć, żyć i czerwone róże dostać... Polska! Biało-Czerwono i Niebiesko, do boju! )))))))))))))) Odpowiedz Link
krzys.ltd Re:12 czerwca 2012 - gramy z Rosją :) 12.06.12, 15:26 Tanya w trójsłowie : 1. Tanya prosiła bym na " po meczu " Wam zostawił, że niby w tytule sens cały: www.youtube.com/watch?v=yyRFS-jobAQ 2. Poza tEm, chciała przekazać, że jej " Tolka Ti " odnosiło się do Krzysia ( i tylko Krzysia ) i żeby wersji tej się trzymać: www.youtube.com/watch?v=rdIsftgw9hQ&feature=related 3. Prosiła też bym pokazał od kiedy ją Krzyś - z wzajemnością, co oczywiste! - pokochał www.youtube.com/watch?v=FPuJaWQ8HRA Odpowiedz Link
hardy1 Re:12 czerwca 2012 - gramy z Rosją :) 12.06.12, 16:03 No i gdzie, no i gdzie sobie dzisiaj rozmawiacie, hę?! Na dole, bedąc już prawie w biegu do pracy, rozpocząłem nowy dzień, a Wy sobie w środku gniazdko umościliście?! Żebym biegał od góry do dołu po CWP i szukał?! Chcecie abym sterał nogi me?! No. Musiałem to z siebie wyrzucić Liczę na wygraną Polaków. Liczę...kto pierwszy strzeli bramkę, może dowieźć wynik do końca meczu. Zacznie się murowanie bramki. Realnie - Rosja ma kilku bardzo dobrych napastników, my jednego. Obie reprezentacje mają słabszą linię obrony. Fajnie napisała jedna z telewidzek rano w tivi: "jako fanka liczę na 1:0, jako realistka na 1:5" Będę zadowolony ze spełnienia pierwszej opcji... PS. Mam znów full pilnej papierkowej roboty. I tak jeszcze z dwa-trzy dni. Może ktoś nie ma co z wolnym czasem robić? Ulżę takiej osobie, podrzucę trochę...jestem na miejscu bo MUSZĘ ZROBIĆ! Ne ma więc problemu ze znalezieniem mnie przez chętnych... Odpowiedz Link
krzys.ltd Re:12 czerwca 2012 - gramy z Rosją :) 12.06.12, 16:20 Ja! Ja pomogę! Ja się nadaję! Z prac papierowych jestem najlepszy, z powodzeniem mogę trzepać worki po cemencie! Zresztą mogę też - jakby etat był - nawet chemię wykładać! ( na półki w Biedronce ) Odpowiedz Link
hardy1 Re:12 czerwca 2012 - gramy z Rosją :) 12.06.12, 17:12 Wiedziałem! Wiedziałem, że na Ciebie mogę liczyć Akurat potrzebuję kogoś z zainteresowaniami "po linii i na bazie" Wskakuj więc Krzysiu na motor (może być żużlowy) i w te pędy do mnie! Szosy powinny być pustawe...ludziska siedzą już w domu i produkta przygotowują na mecz MUSZĘ skończyć to "najutrzejsze" do meczu...resztę mogę robić jutro i pojutrze.Mecz oglądniesz u mnie, prześpisz się, jutro resztę pomożesz napisać...i możesz wracać Acha...i nie zapomnij do motoru o tym specjalnym paliwie...i kierunkowskazach...i światłach pozycyjnych...i mijania...i drogowych...i wstecznym...i lusterkach...i tablicach! To czekam Odpowiedz Link
k.karen Re:12 czerwca 2012 - gramy z Rosją :) 12.06.12, 17:09 Hardy, już się zaczęłam pakować i chciałam lecieć do Ciebie z pomocą a po drodze jeszcze zabrać Krzysia z tej Biedronki (przy okazji może i Absynt kupić ) i w trójkę to szybko załatwilibyśmy te papiery. Ale niestety, u mnie burza Polska! Biało-Czerwoni! )))))))))))))))))) Na razie, do napisania Odpowiedz Link
hardy1 Re:12 czerwca 2012 - gramy z Rosją :) 12.06.12, 17:13 Ty się Karen teraz nie wycofuj rakiem...Ty pruj w te pędy do Krzysia. Od niego na jednym motorze do mnie już dojedziecie... Odpowiedz Link
eb13 Re:12 czerwca 2012 - gramy z Rosją :) 12.06.12, 18:26 Karen Was oszukuje, żadnej burzy tu "nima" Cześć Wam, w końcu udało mi się wrócić do cywilizacji Odpowiedz Link
kkkkosmita Re:12 czerwca 2012 - gramy z Rosją :) 12.06.12, 18:42 Zgadzam się Eb Ja też żadnej burzy nie widzę! Odpowiedz Link
1agfa Re:12 czerwca 2012 - gramy z Rosją :) 12.06.12, 18:51 Nie ma burzy, nie ma! (I oby nie było dzisiaj! Dzień dobry Wszystkim, dzień dobry Panie i Panowie. (Karen, jak możesz wspominać dzisiaj o burzy...) (No i wiadomo, dlaczego mi zalezy, żeby żadnego deszczu nie było, ani żadnej burzy: bo dach, dach się liczy dzisiaj najbardziej! , dach jest dzisiaj najważniejszy! Emocje...będzie się działo, NO!! Trudno mi będzie odbierać transmisję, helikoptery latają i zagłuszają Niebo mamy bezpieczne, aby tej burzy nie było... Odpowiedz Link
kkkkosmita Re:12 czerwca 2012 - gramy z Rosją :) 12.06.12, 20:00 Agfoo! U mnie też koptery wariują! Tłuczą i tłuczą to powietrze! Hmmm...2:1 dl;a Czechów.... Odpowiedz Link
k.karen Re:12 czerwca 2012 - gramy z Rosją :) 12.06.12, 20:14 Agfo Burza to u mnie a na mecz to zamówiłam u Szefa dobrą pogodę tylko w aktach strzelistych zapomniałam MU wspomnieć o odrobinie rozumu dla kiboli... Ale i tak - Polska! Biało-Czerwoni! ))))))))---- Odpowiedz Link
k.karen Re:12 czerwca 2012 - gramy z Rosją :) 12.06.12, 20:08 Cześć Ebi Jakie oszukuje, no jakie?! Waliło że hej i to przyszło od Twojej strony I to ma być ta cywilizacja? Polska! Biało-Czerwoni! )))))))))))---- Odpowiedz Link
krzys.ltd Re:12 czerwca 2012 - gramy z Rosją :) 12.06.12, 20:15 Вперед Россия, вперед бело чэрвоно голубой! Вперед Алла Пугачева! Odpowiedz Link
k.karen Re:12 czerwca 2012 - gramy z Rosją :) 12.06.12, 20:27 Krzysiu ale Biało-Czerwono-Niebiescy już dzisiaj wygrali to teraz po sprawiedliwości kolej na Biało-Czerwonych Polska! Biało-Czerwoni! )))))))----- Odpowiedz Link
k.karen Re:12 czerwca 2012 - gramy z Rosją :) 12.06.12, 20:40 Już za chwileczkę To idę zaparzyć herbatkę z melisy, landrynki już przygotowane do zgryzienia i niech się dzieje wola nieba Akt strzelisty: Szefie Tyś jest sprawiedliwy więc daj naszym wygrać by ten mecz nie był dla nas wstydliwy. Do Ciebie nasze modły wznosimy daj naszym wygrać bardzo Cię prosimy Polska! Biało-Czerwoni! ))))))))----- Odpowiedz Link
kkkkosmita Re:12 czerwca 2012 - gramy z Rosją :) 12.06.12, 21:07 Kurcze nie chce mi się gadać... bo jak poprzednio za dużo gadałem, to był remis. Kibice Legii... już petardy odpalają... Ale powiem tylko jedną rzecz. Nie zniesę krytyki NIKOGO(!!!) kto nie potrafi stadionu piłkarskiego 10 razy bez zawału serca przebiec... tam i z powrotem! Tylko 10 razy! Dużo nie wymagam! Odpowiedz Link
k.karen Re:12 czerwca 2012 - gramy z Rosją :) 12.06.12, 22:52 O rany....o rany, ileż ja nerwów zjadłam!!!!!!! Dopiero się trochę uspokoiłam Brawo Chłopaki! To był najważniejszy mecz! Jest szansa, ha! Ale tak na zimno to największe brawa dla naszej obrony, potem dla Błaszczykowskiego i Lewandowskiego ale środek dzisiaj się nie popisał. W następnym meczy będzie jeszcze lepiej Polska! Biało-Czerwoni! ))))))))))))----- Odpowiedz Link
hardy1 Re:12 czerwca 2012 - gramy z Rosją :) 12.06.12, 22:54 Wszyscy próbujecie mnie oszukać! Nawet Ebi, która się pokazała po...nie wiem jak długiej przerwie (cześć Ebi ) Nie było ani burzy, ani żadne koptery nie latały! Słyszałem tylko wrzask z okien mieszkań...i tyle Odpowiedz Link
k.karen Re:12 czerwca 2012 - gramy z Rosją :) 12.06.12, 22:58 Coś Ty Hardy? Słyszałeś jak się darłam? Nie wiedziałam, że mam taki donośny głos Odpowiedz Link
hardy1 Re:12 czerwca 2012 - gramy z Rosją :) 12.06.12, 23:12 Nie napisałem? To przepraszam, już poprawiam - słyszałem tylko wrzask z okien mieszkań...a z daleka przebijał się wszystkich wrzask Karen Odpowiedz Link
hardy1 11 czerwca 2012, poniedziałek, CWP 11.06.12, 12:57 Dlaczego nikt nie czyta uważnie?! Dlaczego nikt nie zwrócił uwagi, że dzisiaj jest już 11 a nie dopiero 10 czerwca?! Echhh, i jak tu liczyć na innych Chyba że wszyscy nagle "wydelikutaśnieli" i nie chcieli zwracać uwagi na moją pomyłkę Albo wszyscy chcieli się poczuć przynajmniej o dzień młodsi Odpowiedz Link
illmatar Re: 11 czerwca 2012, poniedziałek, CWP 11.06.12, 15:44 Wszyscy zauważyli, że założyłeś wątek z datą historyczną. 11 to zwykły dzień, za to 10... ho, ho! Odpowiedz Link
hardy1 Re: 11 czerwca 2012, poniedziałek, CWP 11.06.12, 16:28 Zgiń, przepadnij maro miesięczna...znaczy dato! Odpowiedz Link
leziox Re: 11 czerwca 2012, poniedziałek, CWP 11.06.12, 20:36 Teraz widze ile zaryzykowalem zakladajac u was watek. Bylby zimny pot mnie oblal ale ze juz po wszystkim to tylko sobie odetchnalem z ulga,jakbym wlasnie uciekl przed zlym lwem. Dlaczego przed lwem-nie wiem,ale tak to sobie wyobrazam-wiecie,ten poziom emocji... Odpowiedz Link
hardy1 Re: 11 czerwca 2012, poniedziałek, CWP 11.06.12, 21:18 Lwów i Kijów ci u nas mnogo na niesubordynowanych...a jeszcze i Kosmitę, jako kata kosmicznego, do wykonywania wyroków wynajętego... Ale jak mówią - kto nie ryzykuje, ten nie pisze Odpowiedz Link
hardy1 12 czerwca. wtorek, CWP 12.06.12, 07:35 Dzień dobry z rańca (od 6:05 rano wiercą mi znów w ścianach, ale niech tam. Lepsze to od wiercenia dziury w brzuchu...a przynajmniej budzika nie potrzebuję ) Na lekki uśmiech: -Panie profesorze, do jakiego gatunku zaliczamy pumy? -Do rodziny leśnych kotów. -A adidasy? Grzecznie Wszystkich powitałem. Teraz zaś czas mi grzecznie powiedzieć "do widzenia" Odpowiedz Link
hardy1 Re: 12 czerwca. wtorek, CWP 12.06.12, 18:17 Przykra wiadomość dla fanów i znajomych piosenkarki "Kory" Jackowskiej - nie będzie dzisiaj u niej zabawy w czasie meczu Polaków. Policja podobno znalazła w jej mieszkaniu 60 gram "marychy"... Odpowiedz Link
leziox Re: 12 czerwca. wtorek, CWP 12.06.12, 19:15 No co,no co sie czepia ta wredna policja.Wszystko przeciez dla celów leczniczych. Odpowiedz Link
kkkkosmita Re: 12 czerwca. wtorek, CWP 12.06.12, 20:06 Noo... więc powiem tak: Dla celów leczniczych... marycha powinna być swobodnie dostępna.. Tak uważam i już. Narkotyków nie popieram... ale Maryśkę dla celów leczniczych popieram BARDZO! A swoją drogą... skąd policja wiedziała gdzie tej marychy szukać.... jakiegoś jasnowidza zatrudniają? Odpowiedz Link
kkkkosmita Re: 12 czerwca. wtorek, CWP 12.06.12, 20:13 Kawa wypita... i ... trochę się... oczekująco -denerwująco- zastanawiam się- czekając nie biegając- słuchając... No... Jak nasi zniosą tę presję? Odpowiedz Link
k.karen Re: 12 czerwca. wtorek, CWP 12.06.12, 20:24 A wiesz co mi przyszło do głowy Kosmito w związku z tą paczką skonfiskowaną u Kory? Może to dla naszych chłopaków żeby się nie denerwowali? Ps.A jaka to jest ilość przeznaczona do celów leczniczych? Polska! Biało-Czerwoni! )))))))----- Odpowiedz Link
leziox Re: 12 czerwca. wtorek, CWP 12.06.12, 21:30 Ilosc do celow leczniczych to taka ilosc,która mozemy zniesc bez exitusa. Zdaje sie. Niestety organa prawne maja dziwnie inne spojrzenie na ta sprawe. Odpowiedz Link
kkkkosmita Re: 12 czerwca. wtorek, CWP 12.06.12, 21:36 Ilość lecznicza jest to ilość potrzebna choremu! niektórym chorym jest bardzo potrzebna ilość lecznicza marychy! Potrafi zadziałać, kiedy wiele środków nie działa... Odpowiedz Link
kkkkosmita Re: 12 czerwca. wtorek, CWP 12.06.12, 22:38 Nooo! KAREEN!!!!! OPTYMISTKO! JESTEŚ GÓRĄ!!!! BRAWO! ))))))))))))))))----------- Odpowiedz Link
hardy1 Re: 12 czerwca. wtorek, CWP 12.06.12, 22:43 )) Nooo...uffff...byłem dzisiaj spokojny. Bardzo spokojny. Niesamowicie spokojny. Jak głaz spokojny. Dawno nie byłem tak spokojny To dlaczego straciłem dzisiaj tyyyleee nerwów, cooo?! ...teraz się uspokajam Jesteśmy dalej w grze. Pokonać Czechów i gramy dalej Odpowiedz Link
krzys.ltd Re: 12 czerwca. wtorek, CWP 12.06.12, 22:52 Нооо... уфффф... я не беспокоился сегодня. Очень спокойный. Удивительно спокойный. Как спокойная скала. Я давно не беспокоился так То я почему потерял сегодня столько нервотрепок, что?! ... я теперь утихаю мы дальше в игре. Лишь бы не проиграть грекам трем брамкамий! Odpowiedz Link
hardy1 Re: 12 czerwca. wtorek, CWP 12.06.12, 23:00 Krzyś...no dobra. Na szczęście z Grekami już nie przegramy, bo graliśmy i zremisowaliśmy Za to z Czechami...wygramy Załatwię to z Szefem. Tą razą chyba mogę poprosić Najwyższego o...malutką pomoc... Chyba nikt nie ma nic przeciwko? Odpowiedz Link
kkkkosmita Re: 12 czerwca. wtorek, CWP 12.06.12, 23:06 Tylko dobrze przemyślcie te swoje prośby Karen i Hardy...... Żebyście znów o czymś nie zapomnieli! Krzysiu... jak Ty tę cyrylicę tu edytujesz? Odpowiedz Link
kkkkosmita Re: 12 czerwca. wtorek, CWP 12.06.12, 23:09 To było... jednak niesamowite! Wszyscy byli pewni zwycięstwa Ruskich! To było wielkie obciążenie psychiczne dla naszej drużyny! A jednak... nie dali się! Naprawdę za to... to bym ich ucałował! nic to, że chłopy! Odpowiedz Link
k.karen Re: 12 czerwca. wtorek, CWP 12.06.12, 23:16 Kosmito, na mecz z Czechami to przygotuję najlepszy akt strzelisty A dzisiaj to już mogę oddać Ci robalka, wezmę go sobie na następny mecz. Podkarmiłam go trochę bo jakiś taki anemiczny był ))))))))))))))))))))))))))))))))))---- Odpowiedz Link
kkkkosmita Re: 12 czerwca. wtorek, CWP 12.06.12, 23:21 HA! Karen. To jest przecież zupełnie inny robak! Mój robal wygląda tak: ))))))))))))---- i swojego robala to nigdy w życiu na innego nie zamienię! Mój robal to mój robal...!!! W związku z powyższym... lepiej nie tucz za bardzo swojego robaka! Bo go nogi nie uniosą!! A dwa robale machające do siebie ogonami... to jest to co tygrysy lubią najbardziej! Odpowiedz Link
kkkkosmita Re: 12 czerwca. wtorek, CWP 12.06.12, 23:23 No znów wyje za oknem. Tą razą to policja posiłki ściąga... Odpowiedz Link
hardy1 Re: 12 czerwca. wtorek, CWP 12.06.12, 23:33 ...a u mnie nie wyje...pewnie i moja policja do Ciebie pojechała z pomocą Kosmito, wycyzeluję prośbę do Szefa mego...na mecz z Czechami...nie bój nic! Odpowiedz Link
k.karen DOBRANOC :) 12.06.12, 23:35 Aaaaaaa...to znaczy, że nam się robal rozmnożył Ufff...to dobrze bo byłoby mi ciężko rozstać się z moim Polska! Biało-Czerwoni! ))))))))))----- To lecę spać. Dobranoc Wszystkim, do jutra Odpowiedz Link
kkkkosmita Re: DOBRANOC :) 12.06.12, 23:40 A kolory biało czerwone... PIĘKNIE i WESOŁO się prezentują! Naprawdę... robią wrażenie! Nasi kibice ... potrafią się zaprezentować! Z nich też można być dumnym. Żadnych kibli... tylko porządni kibice! Odpowiedz Link
hardy1 Re: DOBRANOC :) 12.06.12, 23:47 ...a kiboli do prac społecznych! Dobranoc Karen, lecz gardło Odpowiedz Link
kkkkosmita Re: DOBRANOC :) 12.06.12, 23:42 Ooooo Patrzcie... jak szybko Karen swojego robala odchudziła! Odpowiedz Link
krzys.ltd Re: DOBRANOC :) 12.06.12, 23:48 Naturalnie, że z wysp. Opisywała swój kraj, troszkę o obyczajach pogadaliśmy, w sumie fajna rozmowa. Miałem kiedyś konto na takim międzynarodowym portalu i co rusz z kimś w dyskusje wchodziłem, a to z Ghany, a to z innej Brazylii. Odpowiedz Link
krzys.ltd Re: 12 czerwca. wtorek, CWP 12.06.12, 23:18 Hardy, przecież Wy przez cały boży dzień mnie nie rozszyfrowaliście Z Grekami to grają Rosjanie, którym kibicuję, i wystarczy im nikła porażka nawet by wejść dalej. Dlatego się ucieszam. Poza tym, to przy 0-1 ( nie dziękujcie, nie trzeba... ) kilka telefonów wykonałem, to i owo z Alutką Aleksandrowną, tudzież Żanetką i Kremlem ustaliłem, stąd remis... Jako rzekłem - nie dziękujcie, bom skromniś! Ech, największe emocje zagorzałego kibica, niepodobne do niczego innego w piłce ( i w sporcie w ogóle ) przeżyłem w 1999 r. Mój ukochany od dziecka Manchester United, po latach gorszych i lepszych wreszcie zaczął liczyć się w Europie. Ba, w rzeczonym roku do finału Ligi Mistrzów awansował ( już od rundy grupowej bez paznokcie chodziłem ). I w tymże finale przegrywał do... 90 minuty. Ostatnia akcja - bramkarz MU, P.Schmaichel w desperackim biegu pod bramkę przeciwników ( żeby dramaturgii było jeszcze więcej, a rzecz cała jeszcze traumatyczniejsza, to byli - o zgrozo! - Niemce! / te, co ich nawet Wanda nie chciała / ) i.... Coś niesamowitego, ale wtedy dokazywałem. Mogę sobie, nostalgicznie, fragmenty te każdego dnia, do znudzenia, oglądać. www.youtube.com/watch?v=ZRRU-zViicY Odpowiedz Link
hardy1 Re: 12 czerwca. wtorek, CWP 12.06.12, 23:28 Aaaa...teraz rozumiem No dobra, pa pałam - biało-czerwoni, oraz nasze kolory plus u góry niebieski, przechodzą dalej Żebyś wiedział, jak ja wariowałem w czasie mistrzostw świata w 1974...ale wtedy to jeszcze nawet nie myślałeś, że w stanie wojennym będziesz siedział Odpowiedz Link
k.karen Re: 12 czerwca. wtorek, CWP 12.06.12, 23:30 Krzyś! Przecież ja cały boży dzień o tym piszę Biało-Czerwoni i Niebiescy to co to jest? Wszyscy nasi, tak? Odpowiedz Link
k.karen Re: 12 czerwca. wtorek, CWP 12.06.12, 23:10 Krzysiu bądź spokojny jak ta skała. Nasi, Biało-Czerwoni i Niebiescy awansują, Grecy przegrają na bank! Odpowiedz Link
hardy1 Re: 12 czerwca. wtorek, CWP 12.06.12, 23:23 Chyba w wielu klawiaturach jest kilka alfabetów, w tym cyrylica, tylko trzeba wiedzieć jak przełączyć alfabet. Krzyś, jak? Odpowiedz Link
krzys.ltd Re: 12 czerwca. wtorek, CWP 12.06.12, 23:32 E, tak mądry to znowu nie jestem. Piszesz po polsku, wklejasz tekst do translatora, albo i nawet w nim piszesz bezpośrednio, tłumacz - i gotowe. Nie jest to wprawdzie poziom tłumaczenia Ulissesa, ale zrozumieć w obie strony można. Kiedyś nawet z jedną Filipinką dyskutowałem dzień cały, i dawałem radę! Odpowiedz Link
krzys.ltd Re: 12 czerwca. wtorek, CWP 12.06.12, 23:37 Żebyś wiedział, jak ja wariowałem w czasie mistrzostw świata w 1974...ale wtedy to jeszcze nawet nie myślałeś, że w stanie wojennym będziesz siedział suspicious Ha, i tu mam Cie znowu! A jak ja wtedy wariowałem?! Zapytaj mojej Mamy! Jako dowód fotografię obejrzyj! Wariacja w najczystszej postaci ( no, śpiochy to może czyste do końca nie były... ) ! Odpowiedz Link
hardy1 Re: 12 czerwca. wtorek, CWP 12.06.12, 23:49 Krzyś, to Twoja pupa pamięta czasy tetry... Odpowiedz Link
hardy1 Re: 12 czerwca. wtorek, CWP 12.06.12, 23:41 Z Filipinką? Z zespołu piosenkarskiego czy z azjatyckch wysp? Odpowiedz Link
kkkkosmita Re: 12 czerwca. wtorek, CWP 12.06.12, 22:58 Wiesz co Hardy... Mam teraz dosyć pracowite dni...nawet bardzo dosyć, dosyć pracowite... Do domu wpadłem... z uczuciem, że... nareszcie dotarłem... a bez kawy, bym usiadł bezmyślnie... czekając aż odsapnę... I teraz czuję, że... przechodzi mi ta kawa Byłem bardzo spięty podczas tego meczu.... Nie jestem... jakimś fanatykiem piłki nożnej... raczej... oglądam tylko naprawdę interesujące mecze... A tutaj... jednak nerwy mnie złapały... No i nie oszukujmy się... zależało mi, żeby Ruscy nie mieli z nami łatwo... Hmmm... wyje za oknem. Borowiki prezydenta wiozą... To był wspaniały mecz! Nie spuchli bardziej niż Ruscy... nie dali się! Pięknie walczyli! Trybuny... Polacy super wyglądali i super dopingowali... SUPER!!!!!!! Bardzo się cieszę! HA!!! Są fajerwerki. Idę na balkon! SUPER! Odpowiedz Link
hardy1 Re: 12 czerwca. wtorek, CWP 12.06.12, 23:04 ...przecież u mnie podobnie, Kosmito Dla mnie przede wszystkim liczy się siatka i lekkoatletyka. Ale piękne i ważne mecze piłkarskie z przyjemnościuą oglądam Tyle że dzisiaj mniej miałem przyjemności a więcej nerwów...no ale coś za coś W każdym razie gratuluję dzisiaj drużynie, grali dobrze i przede wszystkim z zaangażowaniem. Teraz Czesi i mam nadzieję, kolejny mecz będzie Odpowiedz Link
hardy1 Re: 12 czerwca. wtorek, CWP 13.06.12, 00:34 Syty dzisiejszych wrażeń udaję się na zasłużony odpoczynek Dobranoc Wszystkim Odpowiedz Link