lenkaaa 03.10.11, 23:41 Jestem jak najbardziej na TAK. Bez dwoch zdan. Szykuje sie bardzo dobry serial ! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniuta75 Re: Homeland 04.10.11, 09:32 Ha! Wiedziałam, że Charlie z Life'a nie może grać w jakiejś kiszce . Mam tylko nadzieję, że Homeland nie podzieli losów Life... Odpowiedz Link
rodzynia Premiera sezonu (?) 08.10.11, 00:52 www.popcorner.pl/blogi/popkultura/2011/10/homeland_najlepszy_nowy_serial?bo=1 taką sama opinię ma Quentin quentin.blox.pl/2011/10/Serialowo-s04e04.html#ListaKomentarzy to może się skuszę Odpowiedz Link
lenkaaa Re: Premiera sezonu (?) 08.10.11, 01:00 ech, ty, a mnie na slowo to nie uwierzylas.... Odpowiedz Link
rodzynia Re: Premiera sezonu (?) 08.10.11, 01:04 oj nieprawda, po prostu dołączam jeszcze inne pozytywne opinie oprócz twojej Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: Homeland 14.10.11, 08:19 no no no....powiem z podziwem! slubny zarzondal!!! natychmiast!!! coiagu dalszego no dobra. podziele sie pierwszym podejrzanym stawiamy na laske. ona jest agentem Odpowiedz Link
aniuta75 2 19.10.11, 17:36 No i se pan dywanik kupił, coby do Allaha modły wznosić . Własnie wyszły napisy do 3ciego więc dziś wieczorkiem sobie zobaczę . Oglądacie jeszcze czy już nie? Odpowiedz Link
rodzynia Re: 2 19.10.11, 18:00 Ja oglądam, też dziś widziałam drugi odcinek, teraz kierują podejrzenia na sierżanta, ale to by chyba za proste było Odpowiedz Link
aniuta75 Re: 2 19.10.11, 18:36 Może i proste . Ale najpierw musza udowodnić . I nawet jeżeli to on, to kwestia zbierania dowodów, bo w sumie nic nie mają. Odpowiedz Link
aniuta75 3 19.10.11, 22:20 O kurczaki... Czy ja dobrze widziałam, że ten na końcu to Abu Nazir? Czy nie? Kurcze te mahmuty wszystkie dla mnie tak samo wyglądają . Odpowiedz Link
rodzynia 4 27.10.11, 16:36 Myślicie, że Carrie będzie podrywać głównego bohatera? Czy tylko będzie po przyjacielsku próbować wyciągnąć informacje? Serial dostał II sezon co mnie zbytnio nie cieszy, bo myślałam, że to zamknięta historia, a tak to dalej się pewnie wiele nie wyjaśni do końca serii. Odpowiedz Link
lenkaaa Re: 4 27.10.11, 18:43 Mysle, ze bedzie, choc jeszcze bardziej jestem ciekawa czy on sie na to da nabrac. Nie moge sie zdecydowac czy jego reakcja na podryw (ta rozmowa w deszczu) jest szczera, czy on nic nie podejrzewa, czy tez ma sie przed Carrie na bacznosci bo wyczul juz co ona za jedna.... Odpowiedz Link
rodzynia 5 07.11.11, 15:35 Jak dla mnie ciekawszy odcinek niż ostatnie. Oprócz oczywistych podejrzeń na Brody'ego, też Saul wg mnie jakoś dziwnie się zachowywał. Odpowiedz Link
gaudia 6 14.11.11, 16:52 Z kazdym odcinkiem serial bardziej mnie wciaga Mnoza sie pytania.... Odpowiedz Link
aniuta75 5, 6, 7 18.11.11, 18:05 Jeeej ale fajnie jest zobaczyć tak kilka odcinków pod rząd! No i się cieszę, że Brody jest niewinny . Ciekawe czy pomoże znaleźć Walkera. No i ciekawe, czy wróci do żony czy jednak wybaczy Carrie . Odpowiedz Link
rodzynia Re: 5, 6, 7 22.11.11, 23:56 ja obejrzałam 6 i 7.. robi się ciekawie, ale nie wiem czy ten romans głównych bohaterów nie jest zbyt naciągany Czy brody jest na pewno niewinny? zobaczymy.. podobało mi się nawiązanie do hataka przy napisach do 7 odcinka ) miałam ubaw Odpowiedz Link
rodzynia Re: 8 26.11.11, 11:23 no to szybko wprowadzili kolejne wątpliwości co do Brody'ego Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: 8 12.01.12, 08:11 jak nie torturami to go miloscia zmusili...i nawet na pewno ten issa to nie byl syn abu zabu czy jak mu tam. tak tak dopiero to ogladam Odpowiedz Link
ona_007 Re: 9 01.12.11, 14:50 Wiesz ... jakoś musieli wrowadzić nowe informacje chociaż nie wiem czy aż takie retrospekcje z życia Brodiego były potrzebne , może lepiej byłoby nie wyjasniac tak bardzo motywów jego postępownaia ? Ale nic to - zobaczymy jaki będzie następny odcinek . Odpowiedz Link
aniuta75 11 14.12.11, 15:12 No to Brody ma bombkę . Czy dane mu będzie jej użyć? Za tydzień kooonieeec . Odpowiedz Link
lenkaaa Re: 11 14.12.11, 19:39 no nie !!!! juz koniec ?!?! Mam pytanie do tych,ktorzy ogladaja z napisami: gdy Brody przymierza te "kurteczke samobojcy" na zapleczu sklepu nastepuje krotka wymiana zdan po arabsku. Czy to zostalo przetlumaczone na polski ? Wiecie co mowili? Tak mamrotali po arabsku, ze, kurcze, nie uslyszalam co mowili (bo ja beznapisowa jestem) Odpowiedz Link
agamasia Re: 11 15.12.11, 09:29 Świetny jest ten serial. Nie mogę doczekać się następnego odcinka i nawet zobaczyłam trailer finału, co mi się normalnie nie zdarza, ale pokusa była silniejsza Odpowiedz Link
stillgrey finale 19.12.11, 11:53 odcinek byl rewelacyjny i w fantastyczny sposob otworzyl furtke do kolejnego sezonu, ktory sadzilam, ze nie bedzie mial racji bytu. przyznam, ze dawno zaden serial czy film nie wywarl na mnie takiego wrazenia jak wlasnie homeland, Damian Lewis jest po prostu znakomity, to jest jeden z tych aktorow, ktorych albo sie kocha albo nienawidzi, ja go pokochalam i nie wyobrazam sobie innego aktora w roli Brody'ego. do tego niesamowity Mandy Patinkin, ktorego uwielbialam w Criminal Minds... naprawde jeden z najlepszych seriali ostatnich lat! Odpowiedz Link
galaxian1 Re: finale 19.12.11, 23:36 No to w Świeta będzie można obejrzeć na raz cały serial Bez czekania, tak lubię! Odpowiedz Link
stillgrey Re: finale 19.12.11, 23:59 Ja go zaczelam ogladac jak juz bylo 10 odcinkow, po Twoim watku zreszta i szczerze mowiac te dwa ostatnie tygodnie w oczekiwaniu na dalsze odcinki to byl horror, moglam sie wstrzymac tak jak Ty Odpowiedz Link
galaxian1 Re: finale 20.12.11, 21:44 A czy to się kończy normalnie, wszystko wyjaśniają ? Czy klifem i trzeba czekać 12 miechów, jak w The Killing ? Odpowiedz Link
stillgrey Re: finale 20.12.11, 22:30 dla widza wszystko jest wyjasnione, dla poszczegolnych bohaterow not exactly ogladaj, nie zawiedziesz sie Odpowiedz Link
aniuta75 Re: finale 21.12.11, 22:42 Ufff ależ emocje . Naprawdę dobry serial, trudno sie nie zgodzić . Nieprzewidywalny jakoś mocno a przeciez o to właśnie chodzi . Odpowiedz Link
ka_thy Re: Homeland 01.01.12, 20:55 Dołączyłam do oglądaczy tego serialu. Strasznie mnie wkurza główny bohater - uświadomiłam sobie tym samym dlaczego nie podszedł mi Life, z powodu aktora, tutaj, mimo, że denerwuje, jest ok, taki być musi, budzący niejednoznaczne odczucia. Odpowiedz Link
ka_thy Re: Homeland 13.01.12, 08:53 Bardzo mi się serial podobał, bardzo pozytywnie się wyróżnia spośród serialowego badziewia. Choć po finale odczuwam pewien niedosyt. No bo przez 11 odcinków, albo nawet więcej niż 11 pompowali ten balon, żeby w końcu upuścić powietrza. Może wielkie bum byłoby lepsze. Ja wiem, że drugi sezon, że ulubieni bohaterowie, ale... Serial był za to doskonały aktorsko. I to nie tylko Brody, ale przede wszystkim Carrie i dobroduszny Saul. Odpowiedz Link
fation Re: Homeland 05.03.12, 19:25 A ja wracam do Homelanda właśnie amerykańskie wojsko, słodziutka agentka Claire danes zaczynają być wyświetlane w VOD nSeriali ciekawe jaki lektor będzie ktoś oglądał? Odpowiedz Link
thorgalla Re: Homeland 28.09.12, 18:51 Tyle nagród emmy zgarną to pomyślałam,że sobie zapodam. Chociaż terroryści,Iraki czy inne wojny nie szczególnie mnie interesują ale muszę powiedzieć,że mnie bardzo zainteresował. Jestem przy szóstym. Odpowiedz Link
thorgalla Re: Homeland 30.09.12, 17:49 Obejrzałam do końca. Nowy sezon zaczyna się dzisiaj w USA. Założę się,że zapomni o związku Issy i Brodiego. I co będzie robić jeżeli nie może wrócić do CIA? Odpowiedz Link
thorgalla 2x1 02.10.12, 14:37 Jak tak dalej pójdzie to Brody prezydentem zostanie. Wkurza mnie ta jego córka,łazi za ojcem jak pies. I Carrie raczej zapomniała o tym o czym pisałam wyżej. Podobał mi się jej uśmiech na bazarze.Widać,że jej tego brakowało. Odpowiedz Link
aniuta75 Re: 2x1 02.10.12, 22:11 No nie wiem, na razie średnio chyba... Nie moge uwierzyć, że Brody tak łatwo daje się manipulować . I wkurza mnie to straszliwie. Terrorysta psia jego mać! Odpowiedz Link
magdakingaklara 2x2 10.10.12, 14:35 No i jak?? Chybe lepszy od odcinka 1 i zaczyyna się "rozkręcać" Odpowiedz Link
aniuta75 Re: 2x2 11.10.12, 21:53 Całe szczęście, że ten zamach był w środku odcinka, bo już miałam wyłączyć . No i końcówka wbija w fotel. Ehhh no nic, chyba pooglądam sobie jeszcze . Odpowiedz Link
thorgalla odc.4 23.10.12, 11:18 No nareszcie skończyło się pitu-pitu na linii Brody-Carrie. Myliłam się co do losów owego nagrania ale to dobrze bo to znaczy,że serial mnie zaskakuje. Odpowiedz Link
magdakingaklara Re: odc.4 23.10.12, 12:23 No przystojny Gdzies juz go widzialam ale nie wiem gdzie Ps. Pewnie z kuma się z Carrie Odpowiedz Link
ona_007 Re: odc.4 23.10.12, 13:16 on jest troche podobny do Orlanda Blooma . A dla mnie za szybko trochę poszło z tym aresztowaniem Brodiego. Wyglądało to tak jakby Claire sie sypała i wpadała w psychoze znowu. No i nie wiem czy wszytkiego nie rozwaliła .... Ale ufam scenarzystom że nastepny odcinek też będzie na poziomie Odpowiedz Link
thorgalla Re: odc.4 23.10.12, 20:17 > Gdzies juz go widzialam ale nie wiem gdzie Grał w Młodej Victorii i w Dumie i uprzedzeniu z Keirą. Odpowiedz Link
thorgalla Re: odc.4 23.10.12, 14:16 Podobało mi się to,że gdy Carrie "odkryła karty" to Brody oszczędził sobie i widzom tekstu w stylu "nie wiem o czym mówisz". Odpowiedz Link
magdakingaklara odc. 5 30.10.12, 11:28 No i rudy "pękł". Ale pewnie to jakaś jego gra i będzie na 2 fronty leciał Odpowiedz Link
paulka25 Re: odc. 5 05.11.12, 20:46 Homeland trzyma poziom. Z każdym odcinkiem jest coraz ciekawiej. A scena przesłuchania Brody'ego fantastyczna. Niby nic takiego, przecież to tylko dwie rozmawiające osoby ale "dzieje się" więcej niż w filmach akcji Odpowiedz Link
thorgalla 6 06.11.12, 14:52 Czy Carrie musi go obmacywać? I płacząc robić te głupie miny? Ale fajna jatka była Odpowiedz Link
magdakingaklara 8 20.11.12, 19:32 No i porwali rudego. Ciekawa jestem czy Carrie faktycznie ściemnia, że bzyka się z rudym w imię akcji czy to tylko wymowka Odpowiedz Link
thorgalla Re: 8 20.11.12, 20:18 No,porwali. I ton tego Już Bez Brody nie wróży niczego dobrego. > Ciekawa jestem czy Carrie faktycznie ściemnia, że bzyka się z rudym w imię akc > ji czy to tylko wymowka Jej na jego sam widok majtki spadają.Pewnie i to i to,czegóż by nie połączyć przyjemne z pożytecznym,prawda? Niech oni coś z tą małolatą zrobią bo nie zdzierżę Odpowiedz Link
paulka25 Re: 8 20.11.12, 22:37 Mnie małolata doprowadza do szału. Jakby moje dziecię snuło się ciągle z wyrazem twarzy Dany to wypędziłabym z chaty Odpowiedz Link
thorgalla Re: 8 21.11.12, 10:43 Niezłe było to ostre rżnięcie,prawda? Pewnie podsłuchujący mieli ochotę na papierosa po. Odpowiedz Link
magdakingaklara Re: 8 21.11.12, 15:53 pewnie bardziej się oni (podsłuchujący) zmęczyli niż Oni Odpowiedz Link
thorgalla Re: 8 23.11.12, 14:07 Quinn wyglądał jakby chciał być na miejscu rudego. Strasznie jestem ciekawa co Abu z rudym zrobi. Odpowiedz Link
aniuta75 Re: 8 25.11.12, 10:30 Nadrobiłam zaległości homelandowe i no coż... jest dobrze . Jedna rzecz mnie tylko drażni. O ile jak CIA go zatrzymało, dało się to jakoś zakamuflować, najpierw grypą potem czyms tam. Ciekawa jestem jak teraz usprawiedliwią nieobecność rudego. Przecież Abu nie wypuści go po pół godzinie . Gościu znika na całe dnie i noce i jakoś zawsze wszyscy wierzą w usprawiedliwienia . Odpowiedz Link
aniuta75 9 27.11.12, 17:32 Tą durną Danę powinni terroryści porwać, żeby zobaczyła, że to nie przelewki . Ciekawam dlaczego Q miał zabić rudego? No i wcale jakoś się nie zdziwiłam, że Abu nie było na miejscu. Bo po jaką cholerę miałby tam być. W tym CIA jakieś gupki pracują czy co? Odpowiedz Link
magdakingaklara Re: 9 27.11.12, 17:52 No właśnie coś "smierdzi" z tym analitykiem i murzyneem. Coś kombinuja. tylko co?? Odpowiedz Link
aniuta75 Re: 9 27.11.12, 18:14 No jak na razie wychodzi na to, że Estes współpracuje z gościem z autobusu. No bo skoro Q się z nim przejechał a potem Estes odwołał zabicie rudego, czyli to wspólna akcja połączonych sił. Odpowiedz Link
scoutek Re: 9 28.11.12, 09:25 najbardziej mnie zafascynował gość z autobusu, to nie może być epizodyczna bardzo postać, bo zaangażowali do tego oscarowego aktora F. Murraya Abrahama, którego pewnie pamiętacie z roli Salieriego w głośnym "Amadeuszu" Milosa Formana no i Quinn mnie wkurza Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: 9 04.12.12, 09:42 najbardziej mnie rozbawil w ostatnim odcinku komentarz , no moze przedostatnim? nie wiem po ciurkiem pojechalismy ostatnio komentarz slubnego. sytuacja: rodzinka brody'ego w sejf hałs. wszyscy spia. mamuska sie skrada i wlazi do wyra swojego eks kochanka. moj maz ryczy na pol pokoju- A TO DZIWKA!!!!! siem wkurwilam wiecie? naparwde sie na glupka wkurwilam. grzecznie i lodowato sie pytam chlodno. A ON TO CO KURWA? Z CARRIE SIE PIERDOLI JUZ KTORY RAZ sploszona mina slubnego - becennna. ale zabil mnie jego komentarz - mala. ale ona o tym nie wie! kumacie faceta? wyszlam za szownistyczna meska swinie! Odpowiedz Link
aniuta75 Re: ten komentarz powyzej to tylko dla doroslych+ 04.12.12, 10:24 Oj tam zaraz . Niech się młodzież uczy . A poz tym wątpię, żeby młodociani byli zainteresowani serialami typu Homeland . Odpowiedz Link
aniuta75 Re: 9 04.12.12, 10:24 Aaaaaaaaaaaaaa . Ale to takie rozumowanie - jak baba faceta zdradza to dziwka, a jak facet zdradza to skok z bok . Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: 9 04.12.12, 10:37 i najwazniejsze. ona o niczym nie wie- spoko. w zasadzie nic sie nie stalo! kumasz to? normalnie...wczoraj byl odstawiony od loza za kare!. znaczy wpuscilam go ale nie bylo barabara. za kare! wnerwil mnie. Odpowiedz Link
aniuta75 Re: 9 04.12.12, 10:47 No! I niech se zapamięta i na drugi raz gupot nie gada! Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: 9 04.12.12, 10:52 no. ciesze sie ze mnie rozumiesz wiedzialam wiesz? kto jak nie Ty Odpowiedz Link
magdakingaklara 10 04.12.12, 19:24 Zadna nie widziała jeszcze?? Ale ona mnie wkurza wrrrrry Odpowiedz Link
scoutek Re: 10 04.12.12, 21:33 ja widziałam kto Cię denerwuje? bo mnie żona a poza tym czekam na ciąg dalszy Odpowiedz Link
magdakingaklara Re: 10 04.12.12, 21:42 ta corcia rudego. Taka zblazowana jakas. Kuzwa co ten murzyn kombinuje hmmmm Bardzo mnie zainteresowal po tym odcinku Odpowiedz Link
aniuta75 Re: 10 05.12.12, 21:31 Jak to co kombinuje? Po trupach do celu. A czyje trupy i jaki cel to już mniejsza z tym. Pewnie marzy mu się jakaś ciepła polityczna posadka. Czego chcą od Saula?? Odpowiedz Link
magda.evie.zoe Re: 12 - finał :) 18.12.12, 15:25 ja też już po - i powiem tak, TEGO się nie spodziewałam. Fajnie się zapowiada trzeci sezon Odpowiedz Link
magdakingaklara Re: 12 - finał :) 18.12.12, 17:59 Ja tez po - SUPER!! Tylko czemu trzeba teraz tyle czekac na sezon 3 Odpowiedz Link
aniuta75 Re: 12 - finał :) 18.12.12, 20:28 Ogólnie odcinek super. Tylko sama końcówka... Jakoś mi to nie pasuje ani do Carrie ani do Brody'ego. I co? Ona teraz zostanie dyrem i nikt jej nic nie zarzuci, gdzie była przez tyle czasu itp? Eeeee jakieś to cienkie było. Ostatnie minuty popsuły mi odbiór tych dwóch odcinków . No ale zobaczymy, co tam wymyślą. Odpowiedz Link
scoutek Re: 12 - finał :) 19.12.12, 08:04 właśnie ta końcówka mi nie pasuje kompletnie.... jakies to taki wymyślone na kolanie.... a najbardziej podoba mi się Saul uwielbiam tego aktora i tę postać.... Odpowiedz Link
aniuta75 Re: 12 - finał :) 19.12.12, 14:11 Tja. Brakowało tylko widoczku Brody'ego odchodzącego w stronę zachodzącego słońca, a w oddali (lub blisko ) hamerykańska flaga łopocze na wietrzyku . Odpowiedz Link
scoutek Re: 12 - finał :) 20.12.12, 12:45 wczoraj obejrzałam sobie jeszcze raz i jestem fanką the guy who kills bad guys Odpowiedz Link
aniuta75 Re: 12 - finał :) 20.12.12, 13:57 Ooo tak . Zdecydowanie zyskał w moich oczach . Odpowiedz Link
scoutek Re: 12 - finał :) 20.12.12, 14:52 był niesamowity, szczególnie gdy ocenił jej profesjonalizm i sam pokazał swój genialna scena w sypialni Estesa, naprawdę Odpowiedz Link
rodzynia Re: 12 - finał :) 05.02.13, 23:46 hej dawno mnie tu nie było przyznaję, że dopiero dziś skończyłam drugi sezon i jestem bardzo zadowolona z ostatniego odcinka mnie też rozbraja postać Saula, natomiast killer też był ciekawą postacią, może jeszcze będzie bo nie zginął chyba? Ja myślałam, że może Abu Nazir ma sobowtóra, ale chyba wykluczyli tą opcję pozdrawiam ) Odpowiedz Link
agniecha-hexa A ja :) 26.08.13, 11:00 sie wciagnelam hahah na razie 8 odcinek 1 sezonu Odpowiedz Link
lenkaaa 3 sezon ! 26.08.13, 13:09 ach, dzieki, ze mi przypomnialas o moim ukochanym serialu Kolejny 12-odcinkowy sezon zaczyna sie 30 wrzesnia ! Juz sie nie moge doczekac ! Odpowiedz Link
aniuta75 Re: 3 sezon ! 26.08.13, 15:13 Niedługo to wszystko się pozaczyna. Trza powoli o tabelce jesienno-zimowej myśleć . Odpowiedz Link
agniecha-hexa Re: 3 sezon ! 27.08.13, 09:43 dokladnie jeszcze troszeczke i smigamy z serialami Odpowiedz Link
lenkaaa Re: 3 sezon ! 02.09.13, 14:53 lenkaaa napisała: > ach, dzieki, ze mi przypomnialas o moim ukochanym serialu Kolejny 12-odcinko > wy sezon zaczyna sie 30 wrzesnia ! Juz sie nie moge doczekac ! > Hmmm, dzis widzialam, ze wyszedl pierwszy odcinek, co mnie nieco skonfundowalo... To chyba preair...?? Odpowiedz Link
aniuta75 Re: 3 sezon ! 02.09.13, 18:18 No właśnie, wszędzie napisane, że koniec września a tu już. Ale preair miesiąc wcześniej? Myślałam, że bardziej tydzień lub dwa. Odpowiedz Link
lenkaaa Re: 3 sezon ! 02.09.13, 19:35 na epguides data rozpoczecia niezmienina: koniec wrzesnia, wiec to jednak musi byc pre-air Odpowiedz Link
thorgalla Re: 3 sezon ! 02.09.13, 20:10 Podobno to przeciek z postprodukcji czyli może róznić się nieco z odcinkiem ostatecznym. Odpowiedz Link
aniuta75 Re: 3 sezon ! 06.09.13, 19:18 Dokładnie. K-rol umieścił stosowną notkę na n24. Odpowiedz Link
arica7 Re: 3 sezon ! 11.12.13, 21:46 Aj, a za chwilę już ostatni odcinek 3 sezonu.. Wie ktoś czy planują 4ty? Odpowiedz Link
lenkaaa Re: 3 sezon ! 12.12.13, 21:20 a i owszem ! Czytalam, ze bedzie czwarty i potencjalnie nawet piaty Odpowiedz Link
magdakingaklara Re: 3 sezon ! 13.12.13, 20:07 super. Oby były takie fajowe jak ten 3 sezon bo jak dla mnie to chyba najlepszy z sezonow Odpowiedz Link