cieplanata 06.11.12, 07:22 Witam WKN w żółtych promieniach liści. Czyż jesien nie jest cudowna? a że pada? lepiej jak pada niż jak jest susza Pozdrawiam serdecznie Łucja Prus & Skaldowie - W żółtych płomieniach liści (1971) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hardy1 Re: 06.11.2012 CWP 06.11.12, 07:48 Dzień dobry, Natko Zgadzam się, jesień w listopadzie jest cudowna. Zaraz po lecie, wiośnie, zimie i babim lecie... Jasieńka wrzucę na dobry uśmiech z deszczowego ranka: -Jasiu, twoje wypracowanie jest bardzo dobre. Jest jednak takie samo jak wypracowanie Kazia. Co mam o tym sądzić? -Że jego wypracowanie jest również bardzo dobre... Odpowiedz Link
hardy1 Re: 06.11.2012 CWP 06.11.12, 09:32 Cześć Mirku. Natkę starsza pani będzie musiała odłożyć...znaczy natkę pietruszki czy czegoś tam, a nie Natkę Ale rysunek jest poważny. Starsi ludzie ledwie wiążą koniec z końcem, a czasem nie mają jak związać... Na razie wszystkim, czas na mnie. Odpowiedz Link
mirekms Re: 06.11.2012 CWP 06.11.12, 09:39 po intensywnych modlitwach,o godzinie 8:10 listonosz dostarczył potwierdzenie wpłaty elektronicznej na nowy pogram antywirusowy AVG Internet Security (na dwa lata) warto być wierzącym PS. do zakończenia licencji używałem Kaspersky Internet Security Odpowiedz Link
kkkkosmita Re: 06.11.2012 CWP 06.11.12, 11:00 Cześć! orły sokoły... Trochę zieleni i witamin pietruszkowych w listopadzie ma wiele pozytywnych.... hmmm... aaspeektóów! Odpowiedz Link
hardy1 Re: 06.11.2012 CWP 06.11.12, 17:38 Ledwie o zieleninie nadmieniono, a już Kosmita w podskokach przybiegł... ...a Karen ciągle o tej "cudownej" listopadowej jesieni...pewnie na złość mnie Odpowiedz Link
kkkkosmita Re: 06.11.2012 CWP 06.11.12, 19:21 Zieloneee... śliczne jest! Zupełnie tak samo śliczne... jak... hmmm jak JA! Do Centrum dojechałem autobusem i kiedy wracałem... To zmokłem okruciernie! Deszcz listopadowy był zimny! Duży! I mnie zmoczył, co mam mu bardzo za złe! Odpowiedz Link
k.karen Re: 06.11.2012 CWP 06.11.12, 14:56 Dzień dobry Natko, dzień dobry Wszystkim Jesień jest cudowna ale tylko do czasu kiedy drzewa nie ogołocieją zupełnie Miłego popołudnia i wieczoru Wszystkim Odpowiedz Link
mirekms 06.11.2012 CWP 06.11.12, 15:02 "Głos Stolicy",15.10.1932 średnia płaca 150,200 złotych Odpowiedz Link
hardy1 Re: 06.11.2012 CWP 06.11.12, 17:32 Przed wojną 150 złotych to już była dobra płaca. A ile kosztował zamiennik masła, znaczy wódfka? Odpowiedz Link
mirekms 06.11.2012 CWP 06.11.12, 19:47 Muzeum Karykatury im.Eryka Lipińskiego w Warszawie rysunek - Jacek Federowicz Odpowiedz Link
kkkkosmita Re: 06.11.2012 CWP 06.11.12, 20:01 AVG Internet Security (na dwa lata) warto być wierzącym Hmmm... w tej sprawie, to wiara nie jest konieczna! wystarczą fakty! AVG..... wiary nie potrzebuje! Sam się broni! Odpowiedz Link
kkkkosmita Re: 06.11.2012 CWP 06.11.12, 20:04 Ja mam Kasperskiego. Też nie jest najgorszy, ale bardzo kłótliwy! Odpowiedz Link
cieplanata Re: 06.11.2012 CWP 06.11.12, 21:42 Ja mam AVG pełna wersję i jestem bardzo zadowolona, przeszłam już przez kilka programów i ten wydaje mi sie najbardziej przyjazny i nie kłótliwy Odpowiedz Link
hardy1 Re: 06.11.2012 CWP 06.11.12, 22:25 Mój AVG też się nie kłóci. I dobrze pilnuje jak pies łańcuchowy Odpowiedz Link
mirekms Re: 06.11.2012 CWP 06.11.12, 20:48 Kosmito jako człowiek wierzący o godzinie 8:10 wiarę cenię wyżej od faktów Odpowiedz Link
hardy1 Re: 06.11.2012 CWP 06.11.12, 22:26 ...a w pozostałych godzinach dnia czytasz "Fakty"? Odpowiedz Link
mirekms Re: 06.11.2012 CWP 06.11.12, 23:34 odsłuchałem rozmowę w TOK FM Kurkiewicza z red.Warzechą z dziennika Fakt Fakt - właścicielem dziennika jest nimiecki Alex Springer Kierownik jeziora (link) z red.Warzechy jest wyjątkowa szuja Odpowiedz Link
hardy1 Re: 06.11.2012 CWP 07.11.12, 00:18 Poczytałem o szui. Nie pierwszy, nie ostatni. Wielu jest takich... Ale czas już na spanie i żaden Warzecha czy inny Gmyz alibo Wróblewski mi w tym nie przeszkodzi...dobranoc Odpowiedz Link
mirekms Re: 06.11.2012 CWP 06.11.12, 20:40 nr 45 Polityki spis treści (link) link - Stanisław Tym Odpowiedz Link
hardy1 Re: 06.11.2012 CWP 06.11.12, 22:31 Nigdy nie ma samych oszczędności. Zmniejszył król populację ludności w wieku produkcyjnym, zmniejszył się wpływ z podatków Odpowiedz Link
hardy1 7 listopada 2012, CWP 07.11.12, 07:32 Witam rano Wszystkich ...a do tych co wolą powitanie "dzieńdoberkowe" mówię - dzień dobry...mimo że pogoda za oknem niezbyt na to wskazuje. Ale ekstrapolując dotychczasowe doświadczenia wiem, że wiosna i lato nadejdą... więc butelka jest do połowy pełna Ważne że to już środa, do tego świąteczna...o czym w sąsiednim okolicznościuowym wątku O jasieńku w dzień powszedni nie powinienem zapomnieć: -Jasiu, kto to był władca absolutny? -Król, który nie miał żony... Nie wiem, czy wśród poddanych nie było podobnie... Odpowiedz Link
hardy1 07 listopada 2012 CWP 08.11.12, 07:36 Dzień dobry Wszystkim "Dzień dobry" mówię, gdyż mam podstawy - za oknem jest już jasno. Zawsze plus. Na dobry dzień i rozchmurzenie czoła (echhh, ta pogoda) - jasieniek : -Dzieci, jaka pora jest najlepsza na zrywanie owoców? -Kiedy pies jest uwiązany! Odpowiedz Link
k.karen Re: 07 listopada 2012 CWP 08.11.12, 08:59 A dzień dobry, dzień dobry Hardy, dzień dobry Wszystkim Którzy Nadejdą I w taki oto sposób rozpoczęliśmy 6 rok! A pogoda za oknami taka sobie, ale cóż to znaczy wobec pogody ducha, sympatii, życzliwości, zrozumienia jakie mamy wszyscy dla siebie Miłego dnia! ))) Odpowiedz Link
hardy1 Re: 07 listopada 2012 CWP 08.11.12, 09:07 ...i o to chodzi, Karen Sześć lat to już słuszny wiek. Od niedawna szkolny...znaczy umiemy już pisać. co widać Odpowiedz Link
mirekms 8 listopada 2012 CWP 08.11.12, 09:28 dzień dobrym Koleżeństwu mówię ptaszki ćwierkają,samiec - Czerwony Nos zrobił trzy okrążenia po pokoju, i to bez trzymanki (co to?) samiczka (brak imienia) z podziwem patrzyła, i skubała świeży liść mlecza wielki przysmak,ale może być też liść sałaty strona na Facebook: eFinch Odpowiedz Link
mirekms 8 listopada 2012 CWP 08.11.12, 10:43 może to wynika mojego narcyzmu czy egocentryzmu ale najlepiej mi jest na Centralnym Wątku Podwórka wpisy koleżanek i kolegów (i mój) na wątku rocznicowy Podwórka nie mają kwasów,przypominania chwili słabości tego czy innego internauty stara i znana bajka,każdy z nas jest inny,ma inny bagaż doświadczeń i zapewne,nie raz,i nie dwa dostał od życia w tyłek,mocniej lub słabiej można się sprzeczać,można się pięknie sprzeczać baz obrażania rozmówcy,i nie przypominanie w trakcie rozmowy:popraw grzywkę dobrze,że zabłądziłem pod strzechę Podwórka moja lista zadań na ten tydzień: 1/ pokłócić się z uroczą kol.Szaliczkową na temat korzeni Odpowiedz Link
witekjs Re: 8 listopada 2012 CWP 08.11.12, 11:39 > wpisy koleżanek i kolegów (i mój) na wątku rocznicowy Podwórka > nie mają kwasów,przypominania chwili słabości tego czy innego > internauty > > stara i znana bajka,każdy z nas jest inny,ma inny bagaż doświadczeń > i zapewne,nie raz,i nie dwa dostał od życia w tyłek,mocniej lub słabiej > > można się sprzeczać,można się pięknie sprzeczać > baz obrażania rozmówcy,i nie przypominanie w trakcie > rozmowy:popraw grzywkę Dzień Dobry. Masz rację Mirku, że to bardzo ważne w Podwórku tym bardziej, że bywa tak, nie tylko w wątku rocznicowym. Podobnie jest w Loży, gdzie również się spotykamy z przyjemnością. Nietaktowne wypowiedzi są czymś niezwykłym i obcym dla bywających tu osób. Myślę, że to między innymi pozwala nam prowadzić wcale niełatwe, pełne emocji dyskusje. Pozdrawiam serdecznie. Witek }:-})= Odpowiedz Link
kkkkosmita Re: 8 listopada 2012 CWP 08.11.12, 12:14 Myślę, że to między innymi pozwala nam prowadzić wcale niełatwe, pełne emocji dyskusje Wiesz Witku... Jak mi się wydaje, czasem trzeba się zdecydować... i postanowić... i odpowiedzieć sobie na kilka prostych pytań... Czy chcę rozmawiać? Czy oskarżać i krytykować? Czy chcę się rozmawiać z ludźmi o identycznych poglądach...? (hmmm... to już lepiej z nimi w brydża pograć no bo o czym tu gadać?) Czy wręcz przeciwnie? Czy chcę się się czegoś nowego dowiedzieć? Czy przedstawić swoje stałe i z pewnością "nieomylne" (!!!) stanowisko... Czy uważam się za lepszego/mądrzejszego/ bardziej światłego niż inni, i to w dodatku w dowolnym temacie... Czy też dopuszczam myśl o swojej omylności i braku wiedzy o jakiś sprawach... No itd. Trzeba pomyśleć co się chce. Krzyczeć, nadawać, tokować, rządzić... Czy zwyczajnie rozmawiać...? Kiedy rozmawiamy... to warto chyba podjąć próbę zrozumienia z dobrą wiarą, co się do nas mówi... niby to proste i oczywiste co napisałem... ale tak naprawdę, to umiejętność rozmowy ..., to jest bardzo rzadko spotykana umiejętność... Powinni uczyć jej w szkołach! Zapomina się, że należy starannie dobierać argumenty..., i najlepiej żeby to były argumentu merytoryczne a nie emocjonalne... Większość ludzi jest zadowolona wtedy... kiedy uznają że przekonali/zakrzyczeli...itd rozmówcę, że zwyciężyli w ..."debacie" (ha ja ha... chociażby siłą głosu! ) Używając przy tym dowolnych środków ... aby tylko zwyciężyć! Udowodnić za WSZELKĄ cenę swoją lepsiejszość! No i toczą się na wielu forach, sympatyczne zresztą rozmowy... o sprawach codziennych... prostych... Tam, gdzie poruszy się jakiś bardziej drażliwy temat... często zaczynają się kłótnie niesnaski, tworzą koalicje i grupy wzajemnej adoracji... i często forum się rozpada... bo pamięć o przeżytych "klęskach"... podgryza ludzi i spokojnie spać nie daje Ha ha ha... Gdzie dwóch Polaków... tak trzy zdania! Tylko po co tak głośno krzyczą i robią przy tym tyle hałasu? Przecież w hałasie i kłótniach... niczego nie słychać! Dlatego np. dla mnie... cenne są Twoje linki bo porządkują wiedzę. (Inna sprawa, że..., niedobrze u mnie z czasem..., nie wszystko daję radę od razu sczytać... np. temat emocji... tak bardzo dla mnie ciekawy... i.... chwilowo zostawiony..., bo cały czas się nie zgadzam z interpretacją tych.... eksperymentów) Będę może później. Albo w nocy...(?) Odpowiedz Link
witekjs Re: 8 listopada 2012 CWP 08.11.12, 12:31 Witaj Kosmito Jestem za prawdziwymi dyskusjami, zmuszającymi do zastanowienia nad odpowiedzią, w tym poszukania źródeł i nie dopuszczają do występowania z pozycji siły, "autorytetu". Na tej zasadzie nie podtrzymuję i nie zaczynam dyskusji dotyczących mojego zawodu Nie uznaję jedynie agresywnych, a nawet chamskich wypowiedzi w tym cytatów, na które pozwalają sobie niektórzy w necie... Pozdrawiam serdecznie. Witek }:-})= Odpowiedz Link
1agfa Re: 8 listopada 2012 CWP 08.11.12, 23:44 Dobry wieczór, Witku; miło mi Cie powitać. Tak właśnie jest Witek napisał: > Masz rację Mirku, że to bardzo ważne w Podwórku tym bardziej, że bywa tak, n > ie tylko w wątku rocznicowym. > Podobnie jest w Loży, gdzie również się spotykamy z przyjemnością. > Nietaktowne wypowiedzi są czymś niezwykłym i obcym dla bywających tu osób. > Myślę, że to między innymi pozwala nam prowadzić wcale niełatwe, pełne emocji d > yskusje.. Mam nadzieję na ciekawe rozmowy, Witku. Nawet jesli dotąd nie brałem w tych rozmowach udziału, to czytałem ile zdołałem, tak są interesujące. Jak dotąd musiałem sie poświęcić ogrodowo-rolno-rodzinnym sprawom; zima przyniesie czas i należyty spokój Odpowiedz Link
sza.aliczek Re: 8 listopada 2012 CWP 09.11.12, 23:34 Witku : ) Podwórko skończyło 5 lat. Słuszny wiek. Loża w maju skończy 4 lata. Jak na net, wiek też nie młodziutki : ) Lubimy się wszyscy ze sobą spotykać - w miarę jak pozwala na to czas, nasz temperament, temat poruszanych dyskusji, możliwości łączenia netu z realem. Ale to sam przecież wiesz : ) I powiem Ci: zrobiłeś mi wielką przyjemność tym, że dostrzegasz w obu forach takt rozmów i spokojne różnienie się w odbieraniu świata. Myślę, że aż tyle lat wspólnych pozwoliło na polubienie się, odejście tych z którymi nie po drodze i jakieś takie rozsądne dotarcie się. Miłe jest to, że trafiają nowe osoby i dobrze się wśród nas czują : ) Miłe jest to, że wracają ci, z którymi zaczynaliśmy : ) Odpowiedz Link
kkkkosmita Re: 8 listopada 2012 CWP 08.11.12, 11:46 Cześć wszyscy. Polną drogą szedł listopad przed nim mgła za nim mgła chodził szukał czy liść opadł czy coś gra? czy ktoś gra? Przyszedł do nas i do szybki przytknął nos zimny nos.... A dalej z tym zimnym nosem od zeberek! Zeberki to ... małe ale zadziorne ptaszki... sprytne, ciekawskie i zawsze niezależne... Takie malutkie żywe symbole... cech, które...naprawdę można cenić... a że kupkają na wszystko... No to piszę przecież, że są niezależne i robią co uważają! Odpowiedz Link
hardy1 Re: 8 listopada 2012 CWP 08.11.12, 20:24 Dobry wieczór Ot i podsumowaliście kwintesencję PODWÓRKA - towarzysko rozmawiać. Pośmiać się, odpocząć. Dyskutować ale nie obrażać. Widzieć w drugim interlokutora, nawet adwersarza, ale nie wroga. Po prostu współżyć z szacunkiem dla drugiego. Być sobą, nie udawać kogoś, kim ktoś nie jest. Kto postępuje tak w realu, to postępuje tak i w necie. Net jest wiernym odbiciem rzeczywistości...znaczy charakteru człowieka. Odpowiedz Link
mirekms Re: 8 listopada 2012 CWP 08.11.12, 21:02 jest różnica rozmowy na Facebook,a na forum dyskusyjnym gazeta.pl różnica wieku,inne pokolenie internatów ------------------------------------- jak napisali kol.Kosmita,Witek i Hardy nasze rozmowy na poważne tematy mieszają się z naszymi codziennymi radościami,troskami i marzeniami wiem,że kwestia wiary i tradycji jest istotna dla niektórych z nas (większości) i ponownie powołam się na kol.Kosmitą nasza znajomość w sieci nie może być poklepywaniem się po plecach jak to bywa w towarzystwie wzajemnej adoracji pozwolę sobie w najbliższym czasie trochę kontrowersyjnie powiedzieć kilka słów na temat patriotyzmu i przynależności plemiennej i zmianach obyczajowych ale oczywiście będę uważał na art.196 Kodeksu karnego Odpowiedz Link
kkkkosmita Re: 8 listopada 2012 CWP 09.11.12, 01:37 pozwolę sobie w najbliższym czasie trochę kontrowersyjnie powiedzieć kilka słów na temat patriotyzmu i przynależności plemiennej i zmianach obyczajowych ale oczywiście będę uważał na art.196 Kodeksu karnego HA! Ja natomiast poczytam sobie Ziemkiewicza! Ktoś dzisiaj mi go wepchnął w objęcia... i srogo przykazał, żebym poczytał . Podobno na WP jakieś felietony pisze...(?) I zobaczę co z tego wyjdzie! To nie jest dobrze, kiedy czytuje się tylko felietony z tej poprawnej polityczne opcji... Jeszcze raz dobranoc. Odpowiedz Link
kkkkosmita Re: 8 listopada 2012 CWP 09.11.12, 01:26 Dyskutować ale nie obrażać. Widzieć w drugim interlokutora, nawet adwersarza, ale nie wroga. Po prostu współżyć z szacunkiem dla drugiego. Być sobą, nie udawać kogoś, kim ktoś nie jest Dobrze powiedziane Hardy. ... chociaż... okrutnie dumnie i poważnie to brzmiii Dodam może tylko..., że przy tym wszystkim unikać jak diabeł święconej wody...zjawiska zwanego towarzystwem wzajemnej adoracji! Takie towarzystwo, to zabójstwo! Zachować w miarę możliwości własną osobowość/niezależność... i nie mówić TAK... z zaciśniętymi zębami.... iiiii A bronić się! psia kostka jak kto potrafi! Własnego zdania bronić! Szacuneeek... to czasem się wścieka i ucieka, jeśli rozmowa jest zbyt ognista! Ale jeśli zaraz grzecznie wraca na swoje miejsce...to wcale nie jest źle! A z udawaniem... to myślę, że czasem można troszeczkę poudawać! Chociażby dla prowokacji kontrolowanej! Bo wydaje mi się..., że czasem często zbyt podobnie jednak myslimyyyy...(???) no tak sobie teraz myślę.... nie myśląc... Przy myśleniu mózg zużywa mnóstwo energii... , której w tej chwili nie posiadam w nadmiarze, więc nie wiem..... tyle co dobranoc powiem .... i myknę do wyrka nafaszerowany... korzystnymi dla szybkiego snu ...instrukcjami! Odpowiedz Link
sza.aliczek Re: 8 listopada 2012 CWP 09.11.12, 23:27 MIreczku, a dlaczego to chcesz się ze mną kłócić? - ja jestem tak bardzo spokojna dziewczyna! Trudno jest się ze mną pokłócić.... : ) Odpowiedz Link
hardy1 Re: 8 listopada 2012 CWP 10.11.12, 00:21 ...widocznie Mirek to romantyk. Zamiast mierzyć zamiary na siły, to mierzy siły na zamiary Odpowiedz Link
hardy1 Re: 8 listopada 2012 CWP 08.11.12, 20:28 Gdzie są dzisiaj nasze panie? Nie świętują pięćdziesięciolecia ważnego wydarzenia z dziedziny estetyczno-medycznej? Poprawiającej często ich samoocenę (jak usłyszałem)? Zresztą...mężczyźni też mogą obchodzić tę okrągłą rocznicę... Odpowiedz Link
hardy1 Re: 8 listopada 2012 CWP 09.11.12, 07:42 Oooo...bardzo ważna, Agfo, bardzo ważna. Związana z...hmm...damskimi miłymi przyległościami...co i nam sprawia przyjemność PS. Myśl, myśl, poszukaj wiadomości...jeżeli nikt nie znajdzie, to popołudniem przypomnę Odpowiedz Link
k.karen Re: 8 listopada 2012 CWP 09.11.12, 09:07 Jaka rocznica, Hardy? Ciekawość mnie rozsadzi do popołudnia... Dzień dobry Wszystkim A teraz trzeba się dobudzić, piję kawę, słucham i oglądam video. Przepięknie zrealizowane i z ciekawą muzyką etno. Trochę długie bo 10 min. ale warto obejrzeć i posłuchać Od razu cieplej i radośniej się robi. Miłego dnia! Zapraszam: Africa Chill Out Music Odpowiedz Link
hardy1 Re: 8 listopada 2012 CWP 09.11.12, 15:29 Karen, a co Ci rozsadza bluzkę? Wczoraj minęła 50-ta rocznica pierwszej operacji (oczywiście przeprowadzonej "w Hameryce"), która to operacja pewnej kobiecie polepszyła samopoczucie. Uważała, że sama natura za mało jej "rozsadza"... ...a później już pooooszłooo...i to medyczne "polepszanie" trwa do dzisiaj Odpowiedz Link
k.karen Re: 8 listopada 2012 CWP 09.11.12, 18:20 Hardy Po pierwsze, nic mi nie rozsadza bluzki bo to nieestetyczne wygląda Po drugie, nie mam w sobie nic sztucznego bo nie muszę poprawiać sobie w ten sposób samopoczucia Po trzecie, w ogóle nie muszę nic sobie "poprawiać" i dziękuję za to Matce Naturze Odpowiedz Link
hardy1 Re: 8 listopada 2012 CWP 09.11.12, 20:05 Gdzież bym śmiał o takie "cuś sztucznego" Ciebie podejrzewać, Karen? Gdzież bym śmiał?! Natura to jest to! )) Co do rozsadzania...wolę już się nie wypowiadać Tylko dlaczego u tych aktorek, zwłaszcza hamerykańskich, u tych wszystkich seksbombiastych "Słonecznych patroli"...tak rozsadza? Odpowiedz Link
k.karen Re: 8 listopada 2012 CWP 09.11.12, 22:17 Natura to za mało, trzeba się ruszać a nie z tyłkiem przyspawanym do fotela siedzieć godzinami przed kompem O, tak się trzeba ruszać Bins Odpowiedz Link
hardy1 Re: 8 listopada 2012 CWP 09.11.12, 22:40 Przed pół godziną wróciłem z szybkiej przechadzki, więc tyłkiem poporuszałem... Chociaż nie powiem, ci "pod linkiem" też szybko i rytmicznie poruszają.Każda forma "poruszania i od fotela tyłka oderwania" jest prozdrowotna Byle nie wysypywali śmieci z kubłów, aby je wykorzystać jako perkusje czy bębny Odpowiedz Link
k.karen Re: 8 listopada 2012 CWP 09.11.12, 22:49 "Ci pod linkiem" to znany zespół taneczny - STOMP. Przyjechali do Polski i niedługo będzie ich można obejrzeć m.in. w Łodzi Czas odpocząć i ułożyć się do snu, dosyć na dzisiaj ruszania się A na dobranoc zagram... "Dobranoc" w wyk. Cz. Niemena Czesław Niemen - Dobranoc Odpowiedz Link
blondynka.2801 Re: 8 listopada 2012 CWP 09.11.12, 23:38 W grząskim bagnie sam król drapieżników poustawiał pułapek bez liku, pragnąc schwytać motylka, bo gotowa już szpilka.. Rzekł motylek: "Spierd...j, chłopczyku!" Odpowiedz Link
hardy1 Re: 8 listopada 2012 CWP 10.11.12, 00:29 To była krokodyla samica. Pysk zaś to tylko matryca. Motylek siadł więc ufnie, samicy rzekł poufnie - twój urok mnie zachwyca. Odpowiedz Link
blondynka.2801 Re: 8 listopada 2012 CWP 10.11.12, 01:08 To samica?!? I atrapa jeszcze?!? A motylek poczuł słodkie dreszcze, lecz stwierdziwszy swój błąd, rzekł: Zabieram się stąd. I odfrunął w listopada deszcze. Dobranoc Wszystkim. Odpowiedz Link
hardy1 Re: 8 listopada 2012 CWP 10.11.12, 23:00 Nie zapomniał motylek samicy, mimo że był dzieckiem ulicy. Gdzie oblubienica ma? Czy innego motylka już ma? Z żalu znalazł się w lecznicy. Odpowiedz Link
blondynka.2801 Re: 8 listopada 2012 CWP 11.11.12, 00:30 Dobry wieczór. Wiesz, Hardy, o motylkach i krokodylach jakoś mi się dziś nie chce. Nawet nie wiem, o których bardziej mi się nie chce. Chce mi się natomiast iść na... Nie, nie, nie na jedną z licznych manifestacji, które - nawet jeśli spokojne, w co nie wierzę - to sparaliżują całkiem moje miasto. Chce mi się i to bardzo iść na koncert tej Pani. I pójdę. I już się cieszę. Dobranoc Wszystkim. Diana Krall - Peel Me a Grape Odpowiedz Link
1agfa Re: 8 listopada 2012 CWP 11.11.12, 01:30 Dobrej nocy, Blondynko Pewnie będzie piękny koncert (czego życzę) i wrażenia bogate, powodzenia ; a to może, umieszczona poniżej przez Ciebie, jakaś nowa tej Pani piosenka? Biedne nasze miasto, zadeptywane, zadymiane, profanowane! Spokojnego jutrzejszego/dzisiejszego dnia... Odpowiedz Link
blondynka.2801 Re: 8 listopada 2012 CWP 11.11.12, 23:36 >a to może, umieszczona poniżej przez Ciebie, jakaś nowa tej Pani piosenka? Nie, Agfo, to stara piosenka tej Pani, to w ogóle stara piosenka, ale ja lubię stare piosenki, ta Pani też. A jako odtrutka na tzw. manifestacje (o kórych nawet nie chce mi się mówić, już mi się nie chce), piosenka, która w dzisiejszym koncercie zaczarowała mnie najbardziej. Dobranoc. Diana Krall - Boulevard of Broken Dreams Odpowiedz Link
hardy1 Re: 8 listopada 2012 CWP 11.11.12, 08:34 ...i dobrze, Blondynko. Już dzisiaj napisałem, abyśmy odeszli od poważnego, z nadętością obchodzonego święta. Lepiej spędzić go przyjemnie i tak, jak chcemy Chcesz pójść na koncert? Bardzo dobrze Ja zaś skoczę z kolegami na rowery i zrobimy sobie przejażdżkę. Odpowiedz Link
mirekms Re: 8 listopada 2012 CWP 09.11.12, 23:01 Karen nie wiem czy wiesz,ale kochana jesteś dziękuję za Czesława Niemena,wieki nie słuchałem Dobranocki Odpowiedz Link
hardy1 Re: 8 listopada 2012 CWP 10.11.12, 00:07 No dobra, nie powinienem się wtryniałć..ale też podziękuję Karen za dobranockę Odpowiedz Link
1agfa Re: 8 listopada 2012 CWP 11.11.12, 02:48 O to to, Karen! Nie tylko sie ruszać, ale bywać w świecie, nie tylko netowym i nie tylko z rzadka (w przerwach między rozgrzewaniem się gorącymi napojami anty-halnymi spotkania rodzinne i zdązyliśmy pójść "stadnie" na nowego Bonda). Wcale niezły, nawet pod względem plastycznym, zwłaszcza pierwsze tzw.wejściowe sekwencje. Nowe. Znakomicie, wyjątkowo znakomicie zagrany "ten zły "(chyba najlepszy od lat). Nie najpierwszego rzędu (intelektualnie) jest to rozrywka, ale wcale niezła. Gdyby nie ten wszeobecny zapach popkornu, na szczęście nie w samej sali kinowej ...Dobrze czasem mieć nieco kataru I piosenka! Adele - Skyfall (Lyric Video) Odpowiedz Link
trebuniatutka Re: 8 listopada 2012 CWP 10.11.12, 08:53 Harduś u hamerykańskich aktorek rozsadza, bo to organizm sam dąży wiesz do czego No, do tego, ... co oboje (a i z nie boję się stwierdzić, że i co inni) uważamy za istotę harmonijnej egzystencji ...no...do... złotego środka Skoro trzeba dźwigać dwie wielkie kule na klatce piersiowej, to...inne kule muszą ulec zmniejszeniu. Bo co innego polepszanie samopoczucia/walka z kompleksem, a co innego- karykatura. Trochę nie rozumiem tych pań, ale cóż-nie wszystko muszę przecież rozumieć Co do obracania swoim światem wokół urody, to ostatnio wpadł mi w oko reportaż o parze gejów, którzy wynajmują kobiety do urodzenia dzieci. Temat wydał mi się ciekawy, póki nie wydał mi się dość przerażający, kiedy to dwóch inteligentnych, dobrze sytuowanych mężczyzn, wraz z trójką już posiadanych własnych dzieci, dokonują wyboru kobiety, która ma urodzić kolejne dziecko. Wstępnie: katalog, zdjęcia pań, charakterystyki... Komentarz: wybieramy tę, jest ładna, będziemy mieć ładne dziecko. Niby nic specjalnego, niby przecież to naturalne, niby przerażać w żaden sposób nie powinno...A jednak... Odpowiedz Link
hardy1 Re: 8 listopada 2012 CWP 10.11.12, 11:54 Trebuniu, mówisz że to są "półkule połączone"? Znaczy jak w górnych przednich przybywa, to w dolnych tylnych ubywa?! Łeee...ja wolę proporcje... Teraz jednak rozumiem, dlaczego w Ameryce Łacińskiej nastąpiła eksplozja nowych operacji - tym razem tych dolnotylnych półkul. Wpierw rozdymanie tych górnych, potem rozdymanie tych dolnych...łeee! To droga donikąd. Znów gdzieś ubędzie...przecież kobieta to system naczyń połączonych. Łeee...ja wolę Naturę, nawet z niedoskonałościami, ale naturę. Nie jakiś silikon bulgoczący pod masażem dłoni PS. Co do tych wyborów "matki do dziecka" przez gejów...też łeee... Odpowiedz Link
kkkkosmita Re: 8 listopada 2012 CWP 10.11.12, 19:02 , wraz z trójką już posiadanych własnych dzieci, dokonują wyboru kobiety, która ma urodzić kolejne dziecko Tuteczko, ja widziałem może tak z 15 sek. tego reportażu (i więcej nie miałem ochoty! ). ...akurat ładny chłopczyk mówił, że nie chciałby mieć mamy! z takim podtekstem, że mama jest FE!!!! Jakiś dziwoląg... godny pogardy.... Wściekłem się! Pytam dlaczego mama jest fe! dlaczego mały chłopiec z radosną minką głośno mówi takie rzeczy! zabrałbym te dzieciaki szanownym wielce i bez wątpienia ,panom gejom i dał do normalnej rodziny!!! specjalnie to gejami się nigdy nie przejmowałem, chociaż... nie jestem specjalnie pozytywnie nastawiony do nadmiernego eksponowania odchyłek... nawet tych, które zwyczajnie się zdarzają..., od najprostszych mechanizmów przyrody... Jednym z nich jest mechanizm przetrwania gatunku... Koniec kropka! Jeśli kto chce n8iech mnie krytykuje, ....ale z całym szacunkiem...(a dokładniej mówiąc z całą frustracją!!!) Twierdzę, że mama nie jest FE! Twierdzę, że w przeciętnej rodzinie kobieta i mężczyzna uzupełniają się. Twierdzę... że czasem nie rozumiem kobiet! BO NIE POTRAFIĘ! zrozumieć... Żona też czasem ...hmmm.... nie chce mnie lubić, kochać, szanować! ale zazwyczaj... To wszystko jakoś się uciera i idzie do przodu. Dobra... niech tam kobitki będą sobie z tej Wenus! Ale bez Wenus... to jak przetrwa Ziemia? i Mars? Wszyscy są potrzebni i MAMA NIE JEST FEEEEEE!!!!!! Nie jest dziwolągiem! Jest b. potrzebna dziecku! Tak samo jak ojciec! Odpowiedz Link
k.karen Re: 8 listopada 2012 CWP 10.11.12, 20:12 Dobry wieczór, Kochani Trebuniu, Kosmito...brak mi słów i całą moją tolerancję szlag trafił..... Najpierw to sobie pomyślałam, że jak ci "tatusiowie" są tacy mądrzy to niech sobie sami urodzą ale później pomyślałam, że to dziecko miało rację - mamusia jest fe! Tak jest, tak mamusia jak i tatusiowie - wszyscy oni są fe! Mamusia dlatego, że uprawia prostytucję ciążową i handluje własnym ciałem a potem dzieckiem, a tatusiowie dlatego, że traktują kobiety jak krowy do inseminacji....Przepraszam ale więcej nie napiszę bo musiałabym użyć samych niecenzuralnych słów. Odpowiedz Link
mirekms Re: 8 listopada 2012 CWP 10.11.12, 20:59 nie oglądałem filmu,to się wypowiem jeżeli jest wybór adopcji dziecka przez dwóch facetów którzy są w stanie zabezpieczyć przyszłość dziecka to jak najbardziej czy raczej dziecko ma być chowane w stadzie zasmarkanego rodzeństwa i smrodzie gotowanej zupy,i bielizny najważniejsza jest przyszłość dziecka Odpowiedz Link
1agfa Re: 8 listopada 2012 CWP 11.11.12, 01:50 Czy Ty Mirku piszesz o jakiejś patologicznej rodzinie, o chorych układach, o totalnie zaniedbanych dzieciach? Mirek napisał: >czy raczej dziecko ma być chowane w stadzie zasmarkanego rodzeństwa >i smrodzie gotowanej zupy,i bielizny Tez filmu nie widziałem. Z całym szacunkiem dla pewnej odmienności tych panów (a trzeba Ci wiedzieć, że jestem zwolennikiem przyznania wszelkich praw dotyczących testamentu, wizyt w szpitalu, wspólnego rozliczania się z fiskusem, itd.itp.) - słowem wszystkich praw przysługujących parze), to jednak jestem przeciw adoptowaniu przez taką parę dzieci. Chyba że przynajmniej jeden/jedna z takiej pary osoba jest z dzieckiem (np.osieroconym) spokrewniona, czyli siłą rzeczy może się stać opiekunem prawnym. I wtedy jest to jasna i konieczna sytuacja. Jak zrozumiałem z opisu, sytuacja bardziej przypomina handel żywym towarem. Jednak bez obejrzenia filmu więcej nie mogę powiedzieć. Odpowiedz Link
kkkkosmita Re: 8 listopada 2012 CWP 11.11.12, 16:59 czy raczej dziecko ma być chowane w stadzie zasmarkanego rodzeństwa i smrodzie gotowanej zupy,i bielizny Mirku to wcale nie jest źle, kiedy masz dużo zasmarkanego rodzeństwa... Katar minie, a bracia i siostry pozostaną! To wcale nie jest źle, kiedy matka przyjdzie z pracy.... i... rzuci się na gary, żeby swoje zasmarkane pociechy nakarmić... a potem jeszcze będzie długo w nocy... przyszywała guziki, skracała spodnie... szykowała obiad na jutro... (to jest źle dla kobiety, bo za dużo ma obowiązków, ale rodzina przez to potrafi być dobra! ) Moja matka miała nas tylko dwóch... i fakt byliśmy czasem dosyć...zasmarkani... a przy śwince,czy ospie... to już lepiej nie mówić jak wyglądaliśmy! najważniejsza jest przyszłość dziecka I tu się zgadzam! pod warunkiem, że dziecko samo tę przyszłość wybierze, a nie zostanie SKRZYWIONE/ USTAWIONE na początku. Staram się nie wypowiadać o sprawach mi obcych... Ale patrząc statystycznie, najwięcej odchyłek od normy zdarza się w felernych, niezdrowo skonfigurowanych (np. sami mężczyźni... np. kler itd), a więc wpływ środowiska na preferencje seksualne istnieje! zresztą nie tylko na preferencje seksualne. Np. syn kolegi... straszne rzeczy robił aby tylko nie wykonać tego do czego był skłaniany przez ojca.... (nie chciał być prawnikiem! ) Odpowiedz Link
kkkkosmita Re: 8 listopada 2012 CWP 11.11.12, 17:19 zjedzono słowo grupa jest: najwięcej odchyłek od normy zdarza się w felernych, niezdrowo skonfigurowanych (np. sami mężczyźni... np. kler itd), upa! miało być: najwięcej odchyłek od normy zdarza się w felernych, niezdrowo skonfigurowanych grupach (np. sami mężczyźni... np. kler itd), Odpowiedz Link
trebuniatutka Re: 8 listopada 2012 CWP 11.11.12, 08:36 Kosmito, muszę przyznać, że teraz żałuję, że nie obejrzałam tego reportażu do końca. Zdarzył się podwójny, a nawet i potrójny kontekst posiadania dzieci: przez pary homoseksualne; adoptowania bądź "rodzenia ich na zamówienie"; priorytetów w życiu: "chcę mieć dziecko/ chcę mieć ładne dziecko. 1. nie mam nic przeciwko posiadaniu dzieci przez pary homoseksualne; homoseksualizm to dla mnie jedno z zachowań, nie "inne"-jako jedno z wielu; 2. w pełni rozumiem ideę "rodzenia dzieci na zamówienie" , nawet jeśli pojawiają się wątpliwości moralne; 3. trudno mi przyjąć chłodne kalkulacje przy planowaniu posiadania dziecka; temat śliski do dyskusji, bo przecież i nam w pewien sposób nie jest obca taka kalkulacja i jestem pewna, że każde z nas przy wyborze partnera pomyślało "to będzie dobry ojciec/dobra matka dla moich dzieci", tyle, że pewnie rzadko kto pomyślał:" to jest ładny ojciec/ładna matka dla moich dzieci " i to zdeterminowało wybór... ; z drugiej strony-tutaj mamy do czynienia z sytuacją, gdzie matka jest jedynie dawcą genów i cały wybór do tego się sprowadza.. Eeee tam zaplatałam się i już sama nie wiem, co chciałam powiedzieć.. i co mnie przestraszyło w tym reportażu Teraz żałuję, że nie obejrzałam do końca. Odpowiedz Link
kkkkosmita Re: 8 listopada 2012 CWP 11.11.12, 17:15 > Kosmito, muszę przyznać, że teraz żałuję, że nie obejrzałam tego reportażu do k > ońca. Tuteczko... ja tam nie żałuję! Jeśli 15 sekund doprowadziło mnie do pasji...(?) Również nie mam nic przeciwko wyborom... Jeśli ludzie ułożą sobie życie tak, żeby było im dobrze, a inni przy tym nie cierpieli...to jest najlepsza rzecz, jaka może się zdarzyć... Myślę, że to co mnie przestraszyło i zdenerwowało, to zaskoczenie i niewiara, że małe dziecko w ten sposób potrafi wypowiadać się o mamie. To jest jakieś nienormalne! Rozumiem, że każdy człowiek ma prawo do swojego osobistego szczęścia, ale nie należy rozczulać się nad sytuacjami... udziwacznionymi i angażować w to małe dzieci. Zdecydowanie małemu dziecku trzeba dać wybór a nie pokazywać życie od mało rozwojowej strony. W ogóle nie lubię indoktrynacji... w żadnym temacie! Odpowiedz Link
kkkkosmita Re: 8 listopada 2012 CWP 11.11.12, 17:47 I jeszcze szybko dodam... Inaczej pracuje mózg kobiety a inaczej mężczyzny. Zazwyczaj w mózgach obu płci, bardziej uaktywnione są inne ośrodki. Czy zdrowa kobieta wychowana i przebywająca w zdrowym środowisku posiada instynkt macierzyński? Otóż tak, i dzieje się to również w oparciu o całą chemię organizmu w okresie ciąży. Czy wszystkie kobiety są zdrowe...? Otóż nie za bardzo, środowisko i sposób wychowania potrafią .... rozchorować. Czy mężczyzna posiada instynkt macierzyński? Otóż... NIE! Co go skłania do opieki nad małym dzieckiem? Powiedziałbym, że na pewno występuje instynkt...hmmm ....tacierzyński... Związany z całą naszą kulturą, ale również jak podejrzewam uwarunkowany biologicznie przez geny i chęć przekazania swoich genów. Czy mężczyzna będzie kochał i chciał wychowywać dziecko, które zaistniało z przypadkową kobietą.... Twierdzę, że NIE! chociaż... Otóż powiem, że taki przypadek zdarzył się w mojej rodzinie, kiedy jeden ....z wujków przyniósł niemowlę i rzucił je swojej żonie... na pożarcie a jako, że szybko muszę kończyć... to powiem, że są to delikatne sprawy i nie zbadane w warunkach naszej błyskawicznie rozwijającej się cywilizacji . W Polsce jest dużo bezdzietnych małżeństw czekających laaataaa... na dziecko do adopcji... na... jedno dziecko ...do adopcji... wolałbym, żeby takie dziecko dostała standardowa rodzina . W żadnym wypadku nie oddawałbym dzieciaka rodzinie eksperymentalnej gdyż jest to dużo bardziej niebezpieczne.... Tyle jest rozwodów, bo młodzi nie są przygotowani do życia w rodzinie... A kto będzie matką i kto będzie ojcem, kiedy związek gejowski się rozpadnie, ... chociażby dlatego..., że panowie sami nie wiedzą kim są? Odpowiedz Link
1agfa Re: 8 listopada 2012 CWP 11.11.12, 01:04 Aaaa! To juz wiem! Uważam to za głupie z powodów zdrowotnych. I za oszukiwanie nas biednych naiwniaków po prostu. Kiedyś o tym rozmawialiśmy w domu; podobno kobieta rozróżni u innej "na pierwszy rzut oka" Na szczęście nie spotkałem dotąd takich sztuczności, ale bo też nie było takiego czegoś, tfu!! Również zobaczyłem na tę okolicznośc w necie fotki ilustrujące niektóre żałosne efekty takiego "poprawiania samopoczucia"; strach patrzeć. Trochę ich żal także, tych kobiet, że stały się obiektami nieudolnych a chciwych zarobku pseudomedyków. Nie ma to jak prawdziwe, naturalne krągłości! Odpowiedz Link
1agfa Re: 06.11.2012 CWP 08.11.12, 23:32 Dobry wieczór, Natko Czy ja Ci juz powiedziałem, jak mi się podoba fotka na początku tego CWP? To liście klonu, i własnie taki gruby pokład liści klonowych mam u siebie "pozamiastem", pod klonowym jedynakiem. Jedynak, ale za to wiekowy i potężny, toteż liści do grabienia! NO! :-0 Dołozywszy mnóstwo dębowych...eeech.. Jednak jeszcze teraz piekny to widok i wspaniale, szumiąco się brodzi. Dzieciaki szaleją, bo mogą sie śmiało tarzać i kotłować na takim dywanie. A ja im, oczywiście, pozwalam Odpowiedz Link
1agfa Re: 06.11.2012 CWP 09.11.12, 00:40 Słyszałem, że dzisiaj jest halny? Jako meteopata odnoszę takie wrażenie Ponadto komp chodzi mi dzisiaj cięzko, niczym brodzący w mule biedak-podróznik; a nie da się mu pomóc. Wraz z dobranocką aria "na temat" ten halny... Dobrej, spokojnej nocy, Podwórko, dobrej nocy Wszystkim Jozef HOMIK - Szumia jodly na gor szczycie - (Jontek's great Aria, Halka, by S.Moniuszko) Odpowiedz Link
mirekms 9.11.2012 CWP 09.11.12, 11:30 Kol.WU dlaczego? dlaczego? to chyba nie tak jak sądzisz WU w nocy osłuchałem nagranie z 2012 r.(nowa usługa Windows 8) Nikolaus Harnoncurt W.A.Mozart Requiem i było okazja porozmawiać z Bogiem ponownie doszliśmy do porozumienia każdy z nas przedstawił listę rozbieżności ale już jest dobrze Kol. WU pozdrowienia dla Szanownej Małżonki Mirosław PS. wykonanie z lat wcześniejszych (link) Odpowiedz Link
cieplanata Re: 06.11.2012 CWP 09.11.12, 11:40 Dzien dobry Agfo jest mi bardzo miło, że podoba Ci się to zdjęcie Zrobiłam je w niedzielę w Łazienkach Sfotografowałam jeszcze pełno wiewiórek kaczuszek sikorek i innych ptaszków, ale Podwórko to nie miejsce na pokazywanie swoich fotek Odpowiedz Link
k.karen Re: 06.11.2012 CWP 09.11.12, 11:53 Cześć Natko Dlaczego P. to nie miejsce na pokazywanie swoich fotek? Ja chcę te wiewiórki, proszę Odpowiedz Link
1agfa Re: 06.11.2012 CWP 11.11.12, 01:15 A to mnie Natko miła, zaskoczyłaś! Bardzo lubię wszelkie zdjęcia zwierzakowe, a juz szczególnie ptasie) - i przecież wkleja się tu zdjęcia, jesli kto może i ma. No nie daj sie tak prosić! Natka napisała: > Sfotografowałam jeszcze pełno wiewiórek kaczuszek sikorek i innych ptaszków, Apetytu narobiła i poszła... Odpowiedz Link
hardy1 Re: 06.11.2012 CWP 09.11.12, 07:40 Dzień dobry piątkowo Będąc w niedoczasie, wrzucę tylko jasieńka (co by meteoropatom, w tym Agfie, nastrój poprawić ): -Pani profesor, do jakiego gatunku zaliczamy pumy? -Do rodzaju leśnych kotów, Jasiu. -A adidasy? Odpowiedz Link
illmatar Tomek w PRL 09.11.12, 10:52 Moje dziecko miało kiedyś 4 lata i wykazywało duża znajomość marek samochodów. Mąż zaniepokojony stanem wiedzy synka postanowił nauczyć go co to jest polonez, więc nucił Ogińskiego. Synek (naprawdę): – Tato zaśpiewaj mi wartburga. Odpowiedz Link
k.karen Re: Tomek w PRL 09.11.12, 11:38 I co, tato zaśpiewał wartburga? Piękne, dzięki za dobry humor Illmatar Odpowiedz Link
witekjs Re: Tomek w PRL - Syrenka 09.11.12, 13:10 Myślę, że zaśpiewał o Syrence: www.youtube.com/watch?v=CW_Gw4TsRq4 Odpowiedz Link
k.karen Re: Tomek w PRL - Syrenka 09.11.12, 13:55 Bardzo ładnie o Syrence ale mogło się zdarzyć, że i o Wołdze gdyby reklamować produkcję z "bratniego kraju" Wolga-Wolga.WMV Odpowiedz Link
hardy1 Re: Tomek w PRL - Syrenka 09.11.12, 15:25 Tak czytam o "śpiewach"... Chyba na geografii łatwiej by było nauczyć się nazw rzek i ich położenia, odśpiewując pieśni o nich Odpowiedz Link
hardy1 Re: 06.11.2012 CWP 09.11.12, 15:22 Ooo, dobre są nowe info o kotach. Człek się całe życie uczy Odpowiedz Link
hardy1 Re: 06.11.2012 CWP 09.11.12, 22:29 To spam, Mirku. Zamach i fruuu...za płot Podwórka. Odpowiedz Link
k.karen Re: 06.11.2012 CWP 09.11.12, 22:36 Przyleciała ustawić się w kolejce trolli do noszenia lektyki Ulissesa Odpowiedz Link
mirekms Re: 06.11.2012 CWP 09.11.12, 22:58 niedobra jest ta Kakakals,niegrzeczna jakaś ona nie wie,że na Podwórku jest lista chętnych do noszenia lektyki Ojca Założyciela Podwórka i zobaczcie,dziadostwo chciało bez kolejki Uli pamiętaj,kol.Mirek jest pierwszy do noszenia lektyki reszta może poczekać Odpowiedz Link
hardy1 Re: 06.11.2012 CWP 10.11.12, 00:04 No proszę, jak to bez kolejki chcą się wepchać trolle Odpowiedz Link
1agfa Re: 06.11.2012 CWP 11.11.12, 02:13 Jestem, jestem Mirku Ja to wszystko wiem, bo stary i doświadczony ze mnie zwierzęciarz, nie tylko koci ale dobrze, żeby Inni ludzie przeczytali i dowiedzieli się, jak potrzebne są (a już szczegółnie w miastach) koty i jak ważną mają rolę do spełnienia. Która to wiedza - dzięki Twej ilustracji - być może trafi do wiiększej ilości osób. Fajnie po prostu, że to wkleiłeś, dziękuję. Odpowiedz Link
1agfa Re: 06.11.2012 CWP 11.11.12, 02:22 PS. I jeszcze raz za wątek o Agnieszcze Osieckiej dziekuję, szczególnie za przebogate linki o Fundacji. Sporo czasu poswięciłem - i poświęcę jeszcze - na pobyt na tym wątku. Odpowiedz Link
hardy1 Re: 06.11.2012 CWP 10.11.12, 11:46 Dzień dobry Wszystkim Nie będę pisał o pogodzie...za oknem jest pięknie Czas za chwilę wskoczyć na rower i skorzystać. Oby do jutra się utrzymała Miłej soboty Wczoraj posiedziałem na Przyzbie, "pobawiłem się" oszołomieniem pretorianów Jarozbawa na wywiad Brzezińskiego...to dzisiaj czas na fizyczne ładowanie osobistych akumulatorów...co i Wam wszystkim zalecam Odpowiedz Link
k.karen Re: 06.11.2012 CWP 10.11.12, 20:16 Hardy czy Ty już wróciłeś, czy jeszcze jeździsz i ładujesz akumulatory? Ja dzisiaj raczej rozładowywałam osobiste akumulatory, wiadomo - sobota, a jutro mają przyjść znajomi i znowu nigdzie się nie ruszę. Odpowiedz Link
mirekms Re: 06.11.2012 CWP 10.11.12, 21:18 wsiąść do pociągu byle jakiego (link) za PRL z Gdańska do Warszawy Centralnej ekspres poranny jechał 4 godziny i 5 minut Odpowiedz Link
mirekms Re: 06.11.2012 CWP 10.11.12, 21:38 Marszałek Józef Piłsudski płyta woskowa (link) PS. czy u was link można odtworzyć ? Odpowiedz Link
hardy1 Re: 06.11.2012 CWP 10.11.12, 22:48 Link się odtwarza, Mirku. Piłsudski obawiał się, że po śmierci jego głos będzie sprzedawany za 3 grosze na jarmarkach Odpowiedz Link
hardy1 Re: 06.11.2012 CWP 10.11.12, 22:44 Mirku, dlaczego nie ma najważniejszej wiadomości w wiadomości? Czy szantażysta-kochanek poczekał na powrót mężusia? Ta mapa kolejowa z 1923r. zaś wygląda na fałszywkę...jakieś Prusy, Białorusie, Ukrainy...babcia opowiadała, że takich państw wtedy nie było To tak, jakby dzisiaj w Niemczech wisiała mapa kolejowa z zaznaczeniem "Wolne Miasto Gdańsk"...skandal dyplomatyczny i od razu by była interwencja na najwyższym szczeblu Odpowiedz Link
hardy1 Re: 06.11.2012 CWP 10.11.12, 22:29 Dobry wieczór nocnie Karen, naładowałem Pogoda ładna jak na listopad, pojeździłem po wsiach i lasach Odpowiedz Link
k.karen Re: 06.11.2012 CWP 10.11.12, 22:47 A ja śpię na stojąco Nawet latające smoki w tv nie są mnie w stanie obudzić Dobranoc, słodkich snów Wszystkim a jutro udanego i miłego dnia świątecznego Odpowiedz Link
hardy1 Re: 06.11.2012 CWP 10.11.12, 22:53 Oooo...jakżeś tu pisała Karen, na stojąco i do tego śpiąc?! Dobranoc, czytam żeś się namęczyła a jutro masz gości. Echhh... Jadą goście, jadą, Głowę zawracają. Nawet poświętować Jej nie pozwalają Odpowiedz Link
hardy1 Re: 06.11.2012 CWP 10.11.12, 23:18 Tak patrzę i patrzę...może by tę monetę podkulać na PODWÓRKO? Przydałaby się wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114881,12801476,Pokazano_najwieksza_monete_swiata__100_kg_czystego.html Odpowiedz Link
kkkkosmita Re: 06.11.2012 CWP 11.11.12, 17:03 może by tę monetę podkulać na PODWÓRKO? Hardy... to już jest nas dwóch! Odpowiedz Link
1agfa Re: 06.11.2012 CWP 11.11.12, 01:59 Cześć i dobranoc, Hardy Zazdroszczę "...pojeździłem po wsiach i lasach..." A mnie położyło, nie na darmo halny szalał, on się na mnie zawziął Jednak, żem nie mimoza, już halny wiatr przepędziłem (a to za pomocą napitków rozgrzewających - i gorących Odpowiedz Link
hardy1 Re: 06.11.2012 CWP 11.11.12, 08:25 Cześć Agfo Nie zazdrość mnie, tylko kiedy wyzdrowiejesz dzięki...hmmm...napitkom rozgrzewającym...też korzystaj ze spacerów albo przejażdżek rowerowych. Optuję za rowerowymi - dużo więcej można zobaczyć, więcej przebywać wśród pól i lasów "słońcem malowanych" i tak dalej )) Odpowiedz Link
mirekms 11.11.2012 CWP 11.11.12, 20:02 moje zapiski na Podwórku są stanem mojego samopoczucia, radości ,smutku lub zmęczenia zapis chwili,i tak proszę traktować moje pisanie dzisiaj,w tej chwili lubię zupę szczawiową,a jutro lub za godzinę już nie (dodać jedną lub dwie połówki jajka na twardo) ------------------------------ warto,nawet koniecznie trzeba wrócić do wpisu naszego kolegi Kosmity (link) ------------------------------- nie wiem dlaczego forum portalu gazeta.pl usunął funkcję Facebook ułatwiało to bieżąco śledzenie rozmowy na forum czy jakaś dobra dusza z Podwórka może interweniować tam gdzie trzeba? warto przywrócić funkcję lubię to na forum gazeta.pl Koleżeństwu i sobie życzę spokojnej nocy,dobranoc Mirosław Piazzolla OBLIVION Odpowiedz Link
kkkkosmita Re: 11.11.2012 CWP 11.11.12, 23:38 moje zapiski na Podwórku są stanem mojego samopoczucia ups! U mnie też tak bywa Mirku... Nie zawsze daje radę wygnać real z głowy... Choć głównie właśnie w tym celu tu jestem... Nie przejmuj się... tylko kurtka na wacie, powalcz sobie! Np. ze mną możesz spokojnie walić się poduszką! nie obrażę się ...tylko odszczeknę! Adrenalina... szybko poprawia samopoczucie! Choć może ostatnio... mało u mnie energii...do pisania... Odpowiedz Link
blondynka.2801 Re: 11.11.2012 CWP 11.11.12, 23:44 A. Piazzolla skomponował trochę więcej niż tylko przywoływane tu cyklicznie Libertango i Oblivion. Na przykład to: Astor Piazzolla - Jorge adios Odpowiedz Link
kkkkosmita Re: 11.11.2012 CWP 12.11.12, 00:39 Do melodio na tym ostatnim jutubie... to liście na wietrze mogłyby tango tańczyć... Leciutko... jak baletnice....albo jeszcze lżej... Odpowiedz Link
blondynka.2801 Re: 11.11.2012 CWP 12.11.12, 22:54 > to liście na wietrze mogłyby tango tańczyć... Liście na wietrze... Tango... Baletnice... Delikatność. Kruchość. 'American Beauty' - Thomas Newman (from the 'plastic bag scene') Odpowiedz Link