Dodaj do ulubionych

co zrobić...

05.12.14, 18:40
Co zrobić żeby przyszedł... Mikuś (Mikołaj niekoniecznie taki święty)?
I nie musi nawet nic specjalnego pod poduszkę kłaść... wystarczyłoby aby sam głowę na poduszkę położył... przytulił mocno i... i nawet już tego Rilkego nie musi szeptać (choć byłoby to miłe)..
I mógłby mieć ze soba spory zapas uczuć, serce które jeszcze czuje i ma potrzebę kochania...
I...
I co jeszcze...

Ale... zasadnicze pytanie.. co zrobić żeby przyszedł?
Obserwuj wątek
    • silencjariusz Re: co zrobić... 05.12.14, 18:45
      Zagadywać facetów, którzy Ci wpadną w oko w drodze do pracy?wink
      • a-g-l-a-j-a Re: co zrobić... 05.12.14, 18:48
        Kiedy już mi w oko nie wpadaja... za ciemno jest... oczu uśmiechniętych dojrzeć nie mogę..
        • silencjariusz Re: co zrobić... 05.12.14, 18:49
          Jakbym siebie słyszał.tongue_out Zawsze jest jakieś ale.wink
          • a-g-l-a-j-a Re: co zrobić... 05.12.14, 19:02
            Bo Ty to jesteś stara zrzęda wink i zawsze masz jakieś "ale"...
            A ja wcale tak nie mam i przeszkód się nie doszukuję..

Ale jak byś zareagował gdyby Ciebie jakaś kobieta zaczepiła? Nie blond piękność a szary wypłosz? big_grin
            • silencjariusz Re: co zrobić... 05.12.14, 19:15
              Przyznaję. Wiek się zgadza. Staroć jestem. Ale zrzęda??? Ja??? Nigdy w życiu.wink
              Szary wypłosz? Musisz jakąś fotkę poglądową wrzucić. Bo nie wiem o co chodzi.wink
              • beja_81 Re: co zrobić... 05.12.14, 19:18
                co Wy tak wszyscy z tymi fotkami wink?
                • silencjariusz Re: co zrobić... 05.12.14, 19:21
                  A Bejka wie jak wygląda wypłosz?
                  • beja_81 Re: co zrobić... 05.12.14, 19:26
                    potrafię sobie wyobrazić tongue_out
                    • silencjariusz Re: co zrobić... 05.12.14, 19:33
                      To poproszę chociaż o opis.wink Bo ja wyobraźni za grosz nie mam.
                      • beja_81 Re: co zrobić... 05.12.14, 19:36
                        a jakie jest Sila ulubione zwierze?
                        • silencjariusz Re: co zrobić... 05.12.14, 19:37
                          Fikus.wink
                          • beja_81 Re: co zrobić... 05.12.14, 20:24
                            tongue_out
                            • silencjariusz Re: co zrobić... 05.12.14, 21:10
                              Koty lubię. Lubię się na nie pogapić.
                              • beja_81 Re: co zrobić... 05.12.14, 21:54
                                to tak jak ja na wrony
                                • silencjariusz Re: co zrobić... 05.12.14, 22:07
                                  Kawek nie lubię.tongue_out Drą się okropnie. A i noclegownię zrobiły przy trasie, którą dwa razy dziennie przechodzę i nigdy nie mam pewności czy uda się przejść bez szwanku. Straszliwie fajdają.wink
                                  • beja_81 Re: co zrobić... 05.12.14, 22:20
                                    ale ładne jasne oczka mają, choć wolę jednak wroniska smile
                                    • silencjariusz Re: co zrobić... 05.12.14, 22:25
                                      Co kto lubi.wink A skoro na oczy zeszło... Nie wiem czy Bejka zauważyła ale ładne, jasne oczka to najczęściej blondyni mają.
                                      • beja_81 Re: co zrobić... 05.12.14, 22:40
                                        hahahahahaha... to nie jest reguła wink
                                        • silencjariusz Re: co zrobić... 05.12.14, 23:03
                                          Może i nie reguła. Ale jeśli Bejka lubi jasne ślepka to częściej znajdzie je u blondasów niż u tych przereklamowanych, ciemnowłosych brzydali. wink
                                          • beja_81 Re: co zrobić... 06.12.14, 15:54
                                            heheheheheh smile

kto powiedział że lubię wink
                                            • silencjariusz Re: co zrobić... 06.12.14, 18:21
                                              Bejka wprost nie powiedziała. To fakt. Ale z tego oto fragmentu: "ale ładne jasne oczka mają" można wywieść, że lubi.wink
                      • beja_81 Re: co zrobić... 05.12.14, 20:26
                        https://th.interia.pl/50,g532b7e7a3170580/i1300785.jpg
                        • silencjariusz Re: co zrobić... 05.12.14, 21:21
                          I nawet szary.wink Ale on jest pocieszny a nie zniechęcający.wink
                          • beja_81 Re: co zrobić... 05.12.14, 21:54
                            a kto powiedział, że wypłosz ma być zniechęcający wink, i na wypłosza znajdzie się amator big_grin
                            • silencjariusz Re: co zrobić... 05.12.14, 22:10
                              I na to liczę.wink Choć już coraz mniej.
                              • beja_81 Re: co zrobić... 05.12.14, 22:21
                                no to pytaj Agli, czy przyjedzie do Ciebie wink
                                • silencjariusz Re: co zrobić... 05.12.14, 22:29
                                  Ona informatyka szuka. I do tego chyba specjalisty od aniołów.wink
                                  • beja_81 Re: co zrobić... 05.12.14, 22:40
                                    dlaczego od aniołów?

psss nie w temacie jestem wink
                                    • silencjariusz Re: co zrobić... 05.12.14, 22:59
                                      Psss? W sensie: ciiiii?wink Ok. Niech więc zapanuje cisza.wink
                                  • a-g-l-a-j-a Re: co zrobić... 06.12.14, 13:52
                                    Oooo... jak Ty doskonale wiesz kogo szukam... Tylko, że takich nie ma..
                                    • silencjariusz Re: co zrobić... 06.12.14, 15:27
                                      Wiem, wiem... Ciężko kogoś poznać. Szczególnie na głębokiej prowincji.
                                      • a-g-l-a-j-a Re: co zrobić... 06.12.14, 16:40
                                        Uwierz, że poza chutorem też nie jest to takie łatwe... nooo chyba, że bierzesz jak leci.. ale to chyba nie o to chodzi by mieć przy sobie kogokolwiek tylko po to by nie być samotnym a o to by był ktoś, kogo pokochasz i będzie to "zespolenie dusz"..
                                        • silencjariusz Re: co zrobić... 06.12.14, 18:22
                                          To właśnie miałem na myśli.
    • anirat Re: co zrobić... 05.12.14, 19:03
      Mam wrażenie, że większość z nas już nie chce żadnych zmian, albo mówi, że chce, ale robi wszystko, żeby się nic nie zmieniło. To właśnie jest to jakieś ale...
      Teraz też coś takiego przerabiam, tzn z tej drugiej strony. Niby mi samemu zle, ale żeby nic się nie zmieniło, bo może komuś zaufam, bo może żle trafię, bo może znowu się zawiodę. Więc lepiej nich będzie jak jest.
      A ja chciałabym spróbować, ale myślę, że ta druga osoba to jak nic znajdzie dziurę w całym.
      Czuję się bezsilna, bo można przeżyć, jak się nie uda, ale nawet nie spróbować ?
      No przykro mi sad
      • sisterofnight85 Re: co zrobić... 05.12.14, 19:16
        Noooooooooo prawda.
      • gwen75 Re: co zrobić... 06.12.14, 00:36
        anirat napisała:

> Czuję się bezsilna, bo można przeżyć, jak się nie uda, ale nawet nie spróbować?

Wszystko trzeba przemyśleć milion razy, miliardy razy. Bo jak się nie uda to będą oskarżenia, awantury, wyrzuty, multum kwasów itp. itd. I na co to komu?
        • witamina_b12 Re: co zrobić... 06.12.14, 00:42
          nie dasz rady wszystkiego przemyśleć i przewidzieć. Nie każdy związek czy też relacja kończą się awanturami, oskarżeniami czy wyrzutami. Lepiej spróbować i nawet nie mieć w rezultacie niż ze strachu przeżyć życie jako obserwator.
          • gwen75 Re: co zrobić... 06.12.14, 00:48
            Strach to za dużo powiedziane. Po prostu człowiek jest ostrożniejszy wink
            • witamina_b12 Re: co zrobić... 06.12.14, 00:51
              Strach, wygodnictwo, nadmierna ostrożność jak zwał tak zwał, co nie zmienia faktu, że się żyje jak obserwator a nie uczestnik życia.
              • gwen75 Re: co zrobić... 06.12.14, 00:55
                O, to wszyscy będący sami są tylko obserwatorami, a nie uczestnikami życia? wink
                • witamina_b12 Re: co zrobić... 06.12.14, 00:58
                  nie to zależy od działań jakie podejmują i czy je podejmują.
                  mogą też być sami z wyboru i swojąenergie i ryzyko kierować gdzie indziej.
                  • gwen75 Re: co zrobić... 06.12.14, 01:00
                    witamina_b12 napisała:

> mogą też być sami z wyboru i swojąenergie i ryzyko kierować gdzie indziej.

O, to mi się nawet podoba. Więc póki co energię kieruję gdzie indziej wink
        • gwen75 Re: co zrobić... 06.12.14, 00:43
          A jakby się jeszcze nie udało z kimś z forum... to zaraz cioteczki-plotkareczki będą miały temat i zajęcie na wiele miesięcy...
          • witamina_b12 Re: co zrobić... 06.12.14, 00:52
            a kogóż to tak uroczo nazwałeś?
            • gwen75 Re: co zrobić... 06.12.14, 00:55
              Moja słodka tajemnica wink
              • witamina_b12 Re: co zrobić... 06.12.14, 01:07
                i po co siejesz taki ferment?
                • gwen75 Re: co zrobić... 06.12.14, 01:11
                  Ferment? Wyraziłem swoje zdanie, tyle.
                  • witamina_b12 Re: co zrobić... 06.12.14, 10:46
                    Pomijając już Twoje insynuacje, które do końca nie wiem czemu mają służyć, czy Ciebie naprawdę tak bardzo obchodzi co ludzie powiedzą?
                    Jeśli strach przed oceną czy obgadaniem paraliżuje działania to chyba pora się nad sobą zastanowić i przeciwdziałać.
                    • gwen75 Re: co zrobić... 06.12.14, 10:59
                      Spoko Witamino, nic mnie nie paraliżuje. Tylko rozsądny człowiek nie szuka sobie kłopotów, a próbuje je zminimalizować. Jest takie powiedzenie nec Hercules contra plures albo o solidarności jajników smile
                      • kama265 Re: co zrobić... 06.12.14, 11:19
                        Gwen, robisz wrażenie osoby, której związek jawi się jako potencjalne źródło kłopotów i wydaje się, że chciałbyś być w zwiazku z kobietą idealną, bez różnicy poglądów....
                        • gwen75 Re: co zrobić... 06.12.14, 11:38
                          Dobrze, że to tylko wrażenie wink
                          • kama265 Re: co zrobić... 06.12.14, 12:01
                            skoro tak uważasz ....
                            tylko, że jest takie pwiedzenie:
                            - Jeśli jedna osoba mówi Ci, że jesteś osłem - zignoruj ją.
                            - Jeśli dwie osoby mówią Ci, że jesteś osłem - przemyśl to i postąp jak uważasz.
                            - Jeśli trzecia osoba mówi Ci, że jesteś osłem - kup sobie siodło.

więc może warto to przemyśleć, tak tylko, żeby n ie było, że się czepiam ... wink
                            • gwen75 Re: co zrobić... 06.12.14, 12:06
                              Dobre big_grin

> więc może warto to przemyśleć, tak tylko, żeby n ie było, że się czepiam ... wink

Tak więc przemyślałem i wniosek jest następujący: nec Hercules contra plures big_grin tongue_out
                              • kama265 Re: co zrobić... 06.12.14, 12:09
                                skoro tak wolisz, Twój wybór
                                nie wiem co usilnie próbujesz zasugerować, swoja drogą nie myślałeś kiedyś, żeby swoje pretensje wyrażać wprost? wtedy jest większa szansa, że zostaniesz zrozumiany tongue_out
                            • gwen75 Re: co zrobić... 06.12.14, 12:10
                              Ja bym to trochę zmodyfikował...

> - Jeśli jedna kobieta mówi Ci, że jesteś osłem - zignoruj ją.
                              > - Jeśli dwie kobieta mówią Ci, że jesteś osłem - przemyśl to i postąp jak uważasz
                              > .
                              > - Jeśli trzecia kobieta mówi Ci, że jesteś osłem - ...

...zapytaj o zdanie facetów big_grin
                              • gwen75 Re: co zrobić... 06.12.14, 12:10
                                *dwie kobiety
                              • bard-grzechu-wart Re: co zrobić... 06.12.14, 13:21
                                https://b1.pinger.pl/706b5448ad3267075f310c3fd3613846/avatar.jpg big_grin
                      • bard-grzechu-wart Re: co zrobić... 06.12.14, 13:27
                        gwen75 napisał:

> Spoko Witamino, nic mnie nie paraliżuje. Tylko rozsądny człowiek nie szuka sobi
                        > e kłopotów, a próbuje je zminimalizować. Jest takie powiedzenie nec Hercules
                        > contra plures
                        albo o solidarności jajników smile

Podpisuję się pod tym co napisałeś wszystkimi rękoma big_grinsuspicious

https://media02.hongkiat.com/hands-fingers-manipulation/orchestra.jpg
                        • witamina_b12 Re: co zrobić... 06.12.14, 18:12
                          bard-grzechu-wart napisał:

> gwen75 napisał:
                          >
                          > > Spoko Witamino, nic mnie nie paraliżuje. Tylko rozsądny człowiek nie szuk
                          > a sobi
                          > > e kłopotów, a próbuje je zminimalizować. Jest takie powiedzenie nec He
                          > rcules
                          > > contra plures
                          albo o solidarności jajników smile
                          >
                          > Podpisuję się pod tym co napisałeś wszystkimi rękoma big_grinsuspicious
                          >
                          > https://media02.hongkiat.com/hands-fingers-manipulation/orchestra.jpg

A to co w takim razie? "wspólnota jąder"?

"solidarność jajników" to mit, na który powołują się mężczyźni gdy brak im rzeczowych argumentów...
                          • bard-grzechu-wart Re: co zrobić... 06.12.14, 19:22
                            witamina_b12 napisała:

> "solidarność jajników" to mit, na który powołują się mężczyźni gdy brak im rzec
                            > zowych argumentów...

Weź wyluzuj Witka, co jak co ale Ciebie akurat nie posądzam o brak poczucia humoru.
                            Ale jak już napisałaś, to ja odpowiem tak, że kobiety mają strasznie duży wachlarz postaw, zachowań, gdy brakuje im argumentów... o ile przyjąć że kobietom w ogóle kiedykolwiek brakuje argumentów, bo oczywiście tak nie jest w rzeczywistości wink
                            • witamina_b12 Re: co zrobić... 06.12.14, 21:11
                              bard-grzechu-wart napisał:

> Weź wyluzuj Witka, co jak co ale Ciebie akurat nie posądzam o brak poczucia hum
                              > oru.
                              inne nie oznacza braku, wiesz to tak jak z pogodą, zawsze jest tylko nie zawsze każdemu odpowiada wink
                          • marisella Re: co zrobić... 06.12.14, 21:30
                            witamina_b12 napisała:
                            > "solidarność jajników" to mit, na który powołują się mężczyźni gdy brak im rzec
                            > zowych argumentów...

Haha... też mi to czasem przez myśl przechodzi smile To coś podobnego, jak zwalanie kobiecej złości/niezadowolenia/rozczarowania nie na to, że się coś przeskrobało, tylko na PMS. Mężczyzna nie winien! wink
                            Wtedy to dopiero można furii dostać wink
                            • kama265 Re: co zrobić... 06.12.14, 22:11
                              oj Mari Mari Mari ..... wsadzasz kij w mrowisko .....
                              • marisella Re: co zrobić... 06.12.14, 22:15
                                Ale że co? Nie podzielasz mojego zdania znaczy się? wink
                                • kama265 Re: co zrobić... 06.12.14, 22:30
                                  nie wiem, czy mogę powiedzieć suspicious
                                  • marisella Re: co zrobić... 06.12.14, 22:40
                                    kama265 napisała:

> nie wiem, czy mogę powiedzieć suspicious

Nic nie mów, ja wszystko wiem! Solidarność jajników pozwala mi na właściwą interpretację wink
                                    • kama265 Re: co zrobić... 06.12.14, 22:42
                                      ufff to kamień z serca ...
                                      ale nie masz teraz PMSa? suspicious wink
                                      • marisella Re: co zrobić... 06.12.14, 22:49
                                        Nie wiem czy to elegancko tak się na forum z własnego cyklu spowiadać, ale niech będzie: nie big_grin
                                        • lesher Re: co zrobić... 07.12.14, 11:48
                                          Koniecznie!
                                          Żeby potencjalni zainteresowani sobie mogli wyliczyć kiedy mogą do Ciebie uderzać wink
                                          • kama265 Re: co zrobić... 07.12.14, 12:19
                                            lol big_grin
                                          • marisella Re: co zrobić... 07.12.14, 12:31
                                            lesher napisał:

> Koniecznie!
                                            > Żeby potencjalni zainteresowani sobie mogli wyliczyć kiedy mogą do Ciebie uderz
                                            > ać wink

Jeśli rozumiem Twoją uwagę tak, jak miałeś intencję, abym ją zrozumiała, to jest ona naiwna, przerażająca i jawnie oburzająca!

Naiwna, bo zdajesz się myśleć, że faceci generalnie mają jakiekolwiek pojęcie o cyklu menstruacyjnym. Otóż rozczaruję Cię - z rzadka i bardzo mgliste, z tego co zdarzyło mi się zaobserwować wink

Przerażająca, jak sobie pomyślę, w jakim celu mieliby chcieć uderzać... Myślisz, że ktoś chce mnie złapać na dziecko? tongue_out
                                            Jeśli coś Ci o tym wiadomo, to bądź dobrym kolegą i może ostrzegaj jaśniej oraz z nazwiskami wink

Oburzająca, bo co Ty sobie myślisz, że ja kwiatów i czekoladek nie lubię, podchodów, nieśmiałego trzymania za rączkę, kłamstewek w rodzaju "masz takie piękne oczy a Twój uśmiech niczym jutrzenka coś tam coś tam" oraz "przejeżdżałem akurat obok, przez Twoją dechami zabitą wieś, a ponieważ niespodziewanie asfalt zwinęli - wpadłem w dziurę i zepsuł mi się samochód; nie mam jak wezwać lawety w środku nocy; czy mogę wejść naładować telefon i poszukać zasięgu?" wink Chyba, że zakładasz, że zainteresowany weźmie poprawkę na takie tam czynności wstępne, ale wtedy wracamy do kwestii naiwności wink

Innymi słowy, mogłabym się tu zapewne nawet wyspowiadać co do dnia i byłaby to wiedza archetypicznie wręcz bezużyteczna wink
                                            • kama265 Re: co zrobić... 07.12.14, 12:43
                                              Mari, ale koledzy jednakowoż potrafią z Googla korzystać, to może jednak ta wiedza nie do końca bezużyteczna ... wink
                                              • marisella Re: co zrobić... 07.12.14, 12:45
                                                kama265 napisała:

> Mari, ale koledzy jednakowoż potrafią z Googla korzystać, to może jednak ta wie
                                                > dza nie do końca bezużyteczna ... wink

Bardzo mi pochlebiasz, jeśli uważasz, że za sprawą mojego jednego wpisu w narodzie nagle miałaby się odrodzić chęć do edukacji wink
                                                Ja jednak pozostanę w tej materii realistką wink
                                                • kama265 Re: co zrobić... 07.12.14, 12:55
                                                  nie wiem, czy w narodzie, ale jeden pojedynczy spragniony ... wiedzy wink może się znaleźć w celuściach netu wink
                                                  • tdf-888 Re: co zrobić... 07.12.14, 12:58
                                                    a gdzieee tam.. niech to będzie nawet ginekolog, to i tak nie ma pojęcia.
                                                    pochwa to nie penis big_grin
                                                  • marisella Re: co zrobić... 07.12.14, 13:27
                                                    tdf-888 napisał:

> a gdzieee tam.. niech to będzie nawet ginekolog, to i tak nie ma pojęcia.

Z tegoż powodu unikam wielkich kwantyfikatorów i tym razem też z nich zrezygnowałam smile Nie napisałam, że żaden mężczyzna nie ma pojęcia. Napisałam, że z moich obserwacji (=rozmów ze znanymi mi facetami, z którymi ten temat zdarzyło mi się poruszyć, czy to w ramach luźnych pogaduch knajpiano-spotkaniowych, czy też w innych okolicznościach) wynika, że niewielu facetów ma na ten temat rzetelną wiedzę a nie tylko mgliste wspomnienia w rodzaju "no coś tam było na biologii piętnaście lat temu" smile Nigdzie nie twierdziłam, że testowałam pod tym względem każdego faceta na świecie, ani nawet że ci, z którymi zdarzyło mi się na ten temat gadać, są próbą w jakikolwiek sposób reprezentatywną smile

O ginekologach się nie wypowiadam, bo żadnego nie znam, natomiast domniemam, że dla nich to abecadło smile

> pochwa to nie penis big_grin

No widzisz, to jakieś podstawy merytorycznej wiedzy z anatomii już jednak masz tongue_out
                                                  • tdf-888 Re: co zrobić... 07.12.14, 13:30
                                                    marisella napisała:

> tdf-888 napisał:
                                                    >

>
                                                    > > pochwa to nie penis big_grin
                                                    >
                                                    > No widzisz, to jakieś podstawy merytorycznej wiedzy z anatomii już jednak masz
                                                    > tongue_out
                                                    >

a więcej to nawet nie chcę wiedzieć, żeby nie wyszło, że się naczytałem, nadowiadywałem a i tak niewiele wiem, bo nie zrozumiałem smile
                                                • tdf-888 Re: co zrobić... 07.12.14, 12:56
                                                  jak to zwykle bywa (niech będzie, że na forum, żeby nie generalizować winktongue_out) kobita odwróciła kota do góry ogonem podczas dyskusji z facetem.
                                                  cały wdzięczny temat kobiecej menstruacji (a jest męska??tongue_out) zaczął się od hasła pms i o to w kwestii terminów lesherowi chodziło; no to nie - lepiej zainsynuować coś innego, wykpić niski poziom edukacji seksualnej i ogólną nieznajomość tematu. chodziło o pms, lesher się do tego odniósł, a dni podłe, pardon płodne, niech ogarnia kobieta tongue_outbig_grin
                                                  • czarny.onyks Re: co zrobić... 07.12.14, 12:59
                                                    do tej pory nie było....

ale ostatnio obserwując panów stwierdzam, że są odpowiedniki damskiego PMSawink
                                                  • marisella Re: co zrobić... 07.12.14, 13:28
                                                    czarny.onyks napisała:

> do tej pory nie było....
                                                    >
                                                    >
                                                    > ale ostatnio obserwując panów stwierdzam, że są odpowiedniki damskiego PMSawink

I do tego wydają się niezależne od dnia miesiąca, co nie? wink
                                                  • marisella Re: co zrobić... 07.12.14, 13:38
                                                    tdf-888 napisał:

> cały wdzięczny temat kobiecej menstruacji (a jest męska??tongue_out)

Ty nam powiedz, skoro ten termin do życia powołałeś wink
                                                    Onyksia zdaje się zaczynać wierzyć, że coś takiego może istnieć wink

> zaczął się od hasł
                                                    > a pms i o to w kwestii terminów lesherowi chodziło;

A Ty co, rzecznik? wink Skąd Ty wiesz, o co Lesiowi chodziło? wink

Ja przecież zresztą zaznaczyłam nawet, że dopuszczam, że moje odczytanie jego postu mogło się minąć z Lesiowymi intencjami wink A jeśli moje założenie jest błędne, to i dalsze wnioski nieaktualne smile

> wykpić niski poziom edukacji seksualnej

Nie wiem jak Ty, ale ja akurat nie mam najmniejszych wątpliwości, że poziom edukacji seksualnej w narodzie jest zatrważająco niski.
                                                    Tak na serio wcale z tego nie kpię, ale w luźnej rozmowie zdarza mi się pisać na ten temat żartem smile Wiesz, taki śmiech przez łzy wink

> dni podłe, pardon płodne,
                                                    > niech ogarnia kobieta tongue_outbig_grin

No widzisz, mniej więcej o tym mówię wink Zero pojęcia i niech się kobieta doktoryzuje, a panu tylko wnioski w uproszczonej postaci przedstawi suspicious
                                            • lesher Re: co zrobić... 07.12.14, 15:50
                                              Matko jedyna, zostawić Was na moment, to napłodzicie tego tyle, że odnaleźć się nawet nie idzie wink.

No ale do rzeczy.

>Otóż rozczaruję Cię - z rzadka i bardzo mgliste, z tego
                                              > co zdarzyło mi się zaobserwować wink

Noo, czasami do po prostu nie da się nie zauważyć, kiedy TE dni nadchodzą (i nieco wcześniej suspicious).

> Przerażająca, jak sobie pomyślę, w jakim celu mieliby chcieć uderzać...

Faceci prości jak przecinaki som - tylko jedno im w głowie. To z Wami taki kłopot, że nie wiadomo o co kaman.

> Myślisz
                                              > , że ktoś chce mnie złapać na dziecko? tongue_out

Zaraz, zaraz... no nie mieszajmy myślowo dwóch różnych systemów walutowych. Nie bądźmy Pewex`ami. O dziecko (czy raczej jego brak!) to już dla księżniczki do ogarnięcia temat, no umówmy się...

> Oburzająca, bo co Ty sobie myślisz, że ja kwiatów i czekoladek nie lubię, podch
                                              > odów, nieśmiałego trzymania za rączkę, kłamstewek w rodzaju "masz takie piękne
                                              > oczy a Twój uśmiech niczym jutrzenka coś tam coś tam" oraz "przejeżdżałem akura
                                              > t obok, przez Twoją dechami zabitą wieś, a ponieważ niespodziewanie asfalt zwin
                                              > ęli - wpadłem w dziurę i zepsuł mi się samochód; nie mam jak wezwać lawety w śr
                                              > odku nocy; czy mogę wejść naładować telefon i poszukać zasięgu?" wink Chyba, że z
                                              > akładasz, że zainteresowany weźmie poprawkę na takie tam czynności wstępne, ale
                                              > wtedy wracamy do kwestii naiwności wink

No i zapoda nasz Romeo z ww. kwestią, poświęci się i te "miesięczne-ale-jeszcze-świeże" gacie zmieni, nawet jarzynę skołuje coby z nią w zębach do nóg upaść, a tu ... zonk!
                                              Okazuje się, że psu na budę wszystko... ch... bomki strzelił i choinki nie będzie...
                                              Wiesz jaka to wtedy trauma na całe życie zostaje!!??
                                              • marisella Re: co zrobić... 07.12.14, 16:13
                                                lesher napisał:

> Noo, czasami do po prostu nie da się nie zauważyć, kiedy TE dni nadchodzą (i ni
                                                > eco wcześniej suspicious).

No to mówię przeca, że się nie znacie i własne zawalone sprawy na PMS zwalacie...
                                                Ty wiesz, że z połowa kobiet na PMS w ogole nie cierpi? I tym bardziej takie delikwentki drażni, jak się na to winę zrzuca, zamiast paść na kolana, skłonić się do stóp, płatkami róż obsypać i solennie przepraszać, że cokolwiek się zrobiło, było to złe, naganne i niewłaściwe, i że już się więcej nie powtórzy? wink

> Faceci prości jak przecinaki som - tylko jedno im w głowie. To z Wami taki kłop
                                                > ot, że nie wiadomo o co kaman.

Jak widzisz, rozwój tego wątku wyraźnie tej tezie zaprzeczył wink A jak to mawiał Einstein, "nawet największa liczba pozytywnych eksperymentów nie dowodzi bezspornie słuszności teorii, ale już pierwszy negatywny staje się jej grobem" big_grin

> O dziecko (czy raczej jego brak!) to już dla księżniczki do
                                                > ogarnięcia temat, no umówmy się...

No ja od tych nastu lat całkiem ogarniam, zdawałoby się, ale też nigdy nie miałam chyba do czynienia z przeciwnikiem, co by mnie chciał podstępem wziąć (nomen omen wink), stąd moje przerażenie w tej sugerowanej przez Ciebie, a zupełnie nowej dla mnie sytuacji wink

> No i zapoda nasz Romeo z ww. kwestią, poświęci się i te "miesięczne-ale-jeszcze
                                                > -świeże" gacie zmieni, nawet jarzynę skołuje coby z nią w zębach do nóg upaść,
                                                > a tu ... zonk!
                                                > Okazuje się, że psu na budę wszystko... ch... bomki strzelił i choinki nie będz
                                                > ie...
                                                > Wiesz jaka to wtedy trauma na całe życie zostaje!!??

A skąd ja niby mam wiedzieć? Opowiedz mi, jeśli nosisz taką w sobie, nieś oświatek kagany! wink

Poza tym już nie przesadzajmy, ja cudów nie wymagam i gaci nie trzeba od razu zmieniać, wystarczy na drugą stronę obrócić... wink
                                                • lesher Re: co zrobić... 07.12.14, 16:28
                                                  > Ty wiesz, że z połowa kobiet na PMS w ogole nie cierpi?
                                                  Musi to o azjatki idzie...

> Jak widzisz, rozwój tego wątku wyraźnie tej tezie zaprzeczył wink A jak to mawiał
                                                  > Einstein, "nawet największa liczba pozytywnych eksperymentów nie dowodzi bezsp
                                                  > ornie słuszności teorii, ale już pierwszy negatywny staje się jej grobem" big_grin

Wątasek za bardzo się rozrósł i wszystkiego nie przeczytałem, ale statystycznie mam rację i jeden wyjątek tego nie zmieni. Zwłaszcza jak o 80-latkach piszemy tongue_out

> A skąd ja niby mam wiedzieć? Opowiedz mi, jeśli nosisz taką w sobie, nieś oświa
                                                  > tek kagany! wink

Ja to tam nie wiem, ale z opowieści wnosząc, uuuu... no lipa straszna.

> Poza tym już nie przesadzajmy, ja cudów nie wymagam i gaci nie trzeba od razu z
                                                  > mieniać, wystarczy na drugą stronę obrócić... wink

Znaczy się - brązowym do przodu, żółtym do tyłu - i wszystko gra. Zaplusowałaś, Twoje szanse rosną!
                                                  • kama265 Re: co zrobić... 07.12.14, 16:36
                                                    o ranyyyy, no naprawdę kurde no ... jednak nie należy jedząc czytac forum ani czytając jeść
                                                    fuj bleeee a niech to ... suspicious
                                                  • marisella Re: co zrobić... 07.12.14, 16:42
                                                    lesher napisał:

> > Jak widzisz, rozwój tego wątku wyraźnie tej tezie zaprzeczył wink A jak to
                                                    > mawiał
                                                    > > Einstein, "nawet największa liczba pozytywnych eksperymentów nie dowodzi
                                                    > bezsp
                                                    > > ornie słuszności teorii, ale już pierwszy negatywny staje się jej grobem"
                                                    > big_grin
                                                    >
                                                    > Wątasek za bardzo się rozrósł i wszystkiego nie przeczytałem, ale statystycznie
                                                    > mam rację i jeden wyjątek tego nie zmieni.

No właśnie jeden wyjątek już burzy regułę, niestety. Przykro mi, że to ja muszę Ci o tym powiedzieć. Gdybyś potrzebował kogoś, kto Cię utuli i pocieszy w związku z tym, to wiesz gdzie uderzać...
                                                    Do Tadzia. Ponoć ma dziś coś dobrego wink

> Zwłaszcza jak o 80-latkach piszemy tongue_out

Toś Mayennce pojechał... wink

> Ja to tam nie wiem, ale z opowieści wnosząc, uuuu... no lipa straszna.

Aaaaa... rozuuuumieeeem... Masz takiego kolegę, który coś takiego przeżył. Opowiedz nam o nim wink

> Znaczy się - brązowym do przodu, żółtym do tyłu - i wszystko gra. Zaplusowałaś,
                                                    > Twoje szanse rosną!

Prawdę mówiąc, myślałam raczej o "prawa na lewą" a nie "tyłem do przodu", ale skoro tak stawiasz sprawę... wink
                            • czarny.onyks Re: co zrobić... 06.12.14, 22:21
                              ale po co szukać winy w sobie...jak można w kobiecie....?
                              • silencjariusz Re: co zrobić... 06.12.14, 22:23
                                No właśnie. Po co szukać winy w sobie... jak można w mężczyźnie?
                                • czarny.onyks Re: co zrobić... 06.12.14, 22:27
                                  ???

coś mi zarzucasz??
                                  kogoś skrzywdziłam? suspicious
                                  ...głowe komuś odgryzłam ???.....tongue_out

a winę w sobie potrafię znaleźć.....
                                  • silencjariusz Re: co zrobić... 06.12.14, 22:36
                                    Niczego Ci nie zarzucam. Chodziło mi tylko o to, że często wina leży po obu stronach.
                                    • marisella Re: co zrobić... 06.12.14, 22:39
                                      silencjariusz napisał:

> Niczego Ci nie zarzucam. Chodziło mi tylko o to, że często wina leży po obu str
                                      > onach.

Jasna sprawa: po stronie kobiety i jej PMSu wink
                                      • kama265 Re: co zrobić... 06.12.14, 22:42
                                        big_grin
                                      • kama265 Re: co zrobić... 06.12.14, 22:43
                                        ech, te jajniki, no ... niedobreee wink
                                      • silencjariusz Re: co zrobić... 06.12.14, 22:44
                                        Nic takiego nie napisałem przecież. Ale skoro wolisz wprost to proszę. Często wina leży po obu stronach czyli po stronie mężczyzny i po stronie kobiety.
                                        • marisella Re: co zrobić... 06.12.14, 22:52
                                          Ależ ja się z Tobą zgadzam, Silu drogi smile Skoro trzeba wprost: pisałam żartem smile

Cieszę się, że masz zdanie zbliżone do mojego, co nie zmienia faktu, że istnieje na świecie wielu mężczyzn, którzy zawalili coś, a jak chodziłam zła lub rozczarowana, komentowali głośno lub po kątach, że to PMS smile
                                          Moją winą było to, że się dawałam wyprowadzić z równowagi smile
            • mayenna Re: co zrobić... 07.12.14, 07:43
              Mniemam, że mnie. Dlatego, że raz chciałam się z Gwenem podzielić swoim doświadczeniem życiowym. Ale takie sa stare panny: nadwrazliwe na swoim punkcie i uważajace się za pępek świata oraz głowny temat zycia towarzyskiego. świat poszedł dalej a one siedza i mielą swoje wydumane krzywdy.
              Ale fajnie w końcu wiedziec wprost o co ci chodzi.

• marisella Re: co zrobić... 07.12.14, 11:17
                mayenna napisała:

> Ale takie sa stare panny: nadwrazliwe na swoim punkcie i uważ
                > ajace się za pępek świata oraz głowny temat zycia towarzyskiego. świat poszedł
                > dalej a one siedza i mielą swoje wydumane krzywdy.

Jako stara panna - wypraszam sobie!
                Strzelam focha i teraz tylko dobra, wspólna kawa mnie z niego wyprowadzi, jakem marisella!
                wink
                • mayenna Re: co zrobić... 07.12.14, 11:22
                  Ponieważ byłam niegrzeczna i Mikołaj do mnie nie przyjdzie to zamierzam sobie w prezencie zafundować przejażdżke pendolino. Także szykuj się na te kawę pod Sukiennicamismile
                  I żeby nie było: teraz to ja sobie pofolguję i pogadamy, a cosmile Tak sie pilnowałam, a i tak na darmosmile
                  • marisella Re: co zrobić... 07.12.14, 12:09
                    mayenna napisała:

> Ponieważ byłam niegrzeczna i Mikołaj do mnie nie przyjdzie to zamierzam sobie w
                    > prezencie zafundować przejażdżke pendolino. Także szykuj się na te kawę pod Su
                    > kiennicamismile

O, czuję jak mi delikatnie foszek mija... wink

> I żeby nie było: teraz to ja sobie pofolguję i pogadamy, a cosmile Tak sie pilnowa
                    > łam, a i tak na darmosmile

A tammm... Ja mogę przytulić i posłuchać najwyżej, gadać to jak dla mnie już nie ma o czym i jakoś od dawna nie odczuwam potrzeby; o ile kiedykolwiek ją odczuwałam smile
                    Zresztą wiesz... no wiesz wink
                  • gwen75 Re: co zrobić... 08.12.14, 20:52
                    mayenna napisała:

> I żeby nie było: teraz to ja sobie pofolguję i pogadamy, a cosmile Tak sie pilnowa
                    > łam, a i tak na darmosmile

No, folguje sobie do woli i bez skrępowania smile
                    • gwen75 Re: co zrobić... 08.12.14, 20:52
                      *folgujcie sobie
              • czarny.onyks Re: co zrobić... 07.12.14, 11:44
                stara panną nie jesteś.....więc nie rozumiem....masz takie zdanie o innych?

i gdzie tu solidarność jajników?
                i dziwi mnie, że tak odbierasz stare panny....
                ...znasz taką, która się tak zachowuje?big_grin
                • mayenna Re: co zrobić... 07.12.14, 11:47
                  czarny.onyks napisała:

> stara panną nie jesteś.....więc nie rozumiem....masz takie zdanie o innych?
                  >
                  > i gdzie tu solidarność jajników?
                  > i dziwi mnie, że tak odbierasz stare panny....
                  > ...znasz taką, która się tak zachowuje?big_grin

Onyksia, daruj mismile To jest figura retoryczna określajaca zachowanie konkretnej osoby, cos jak cioteczki plotkareczki.
                  • czarny.onyks Re: co zrobić... 07.12.14, 11:48
                    wybacz...ale nie znam takiej...natomiast widzę kawalerów tak się zachowujących....suspicious
                    • mayenna Re: co zrobić... 07.12.14, 11:50
                      smile Nie tylko tysmile
                      • kama265 Re: co zrobić... 07.12.14, 11:54
                        smile no to zasiałyście wiatr, a kto sieje wiatr ten .... big_grin
                        • czarny.onyks Re: co zrobić... 07.12.14, 12:00
                          e tam, wole rozmowy w 4 oczy i wyjaśnienie problemu i konkrety....
                          a tu widzę jakaś większa akcja, o której nie mam pojęcia, więc zwijam się stąd...
                          • kama265 Re: co zrobić... 07.12.14, 12:03
                            ja też, bo mi się rykoszetem dostanie ... wink
                            • czarny.onyks Re: co zrobić... 07.12.14, 12:08
                              ...ale że.....gazem dostaniesz tongue_out big_grin
                              • kama265 Re: co zrobić... 07.12.14, 12:20
                                OMG big_grin
                • a-g-l-a-j-a Re: co zrobić... 07.12.14, 12:51
                  Ty się unosisz, a Gwen się jak stara panna zachowuje... Noooo wypisz, wymaluj.. ciekawe czy kota ma, bo poglady i podejście do życia i ludzi... hmm..
                  • marisella Re: co zrobić... 07.12.14, 12:53
                    a-g-l-a-j-a napisała:

> Ty się unosisz, a Gwen się jak stara panna zachowuje... Noooo wypisz, wymaluj..
                    > ciekawe czy kota ma, bo poglady i podejście do życia i ludzi... hmm..

A co Wy macie do tych starych panien z kotem? suspicious
                    Cóż Wam kot zawinił? big_grin big_grin big_grin
                    • czarny.onyks Re: co zrobić... 07.12.14, 12:56
                      zazdroszczą kotom ?wink
                      • kama265 Re: co zrobić... 07.12.14, 12:58
                        niektórzy zazdroszczą wszystkim wszystkiego tongue_out
                    • a-g-l-a-j-a Re: co zrobić... 07.12.14, 13:03
                      Bo ja chciałam kota... pasowałby do mojego staropanienstwa, ale moja psica kota w domu nie zaakceptuje...
                      • kama265 Re: co zrobić... 07.12.14, 13:09
                        moja zaakceptowała bardzo, a myślałam, że nie da rady ...
                        • a-g-l-a-j-a Re: co zrobić... 07.12.14, 13:14
                          I pies był pierwszy?
                          • tdf-888 Re: co zrobić... 07.12.14, 13:16
                            akurat jak pies jest pierwszy, to jest mniejszy problem, niż by wprowadzić psa do urzędującego kota.
                            • a-g-l-a-j-a Re: co zrobić... 07.12.14, 13:24
                              Ojjj, to Ty się na psach nie znasz..wink
                              Moja psica (grzeczna, milusia i kochana) potrafi kota zdominować i zastraszyć nawet na jego (kocim) terytorium...
                          • kama265 Re: co zrobić... 07.12.14, 13:17
                            psica była najpierw i to była jedyną księżniczką rozpieszczoną smile
                            • a-g-l-a-j-a Re: co zrobić... 07.12.14, 13:25
                              To tak jak moja.. i bez bólu zaakceptowała kota? Czy jednak były miesiace walk? wink
                              • kama265 Re: co zrobić... 07.12.14, 16:40
                                od razu go zaakceptowała i wylizała od nosa do ogona bo był maluszkiem biednym wink i nawet nie chciała na spacery się wypuszczać tylko się szybko załatwiała i ciagnęła do domu do kota big_grin a teraz się ganiają na zmianę - raz pies goni kota do końca korytarza a potem zmiana i kot goni psa wink i się wylizuja i kochają i w ogóle wink
                  • czarny.onyks Re: co zrobić... 07.12.14, 12:55
                    a gdzie TY tu widzisz uniesienie?wink

po prostu zadziwionam niemożebnie tym, co się tu dzieje....
                  • tdf-888 Re: co zrobić... 07.12.14, 13:00
                    ja mam kota i co?
                    i mam wyjebane! ;]

miej wyjebane a będzie ci dane big_grin
                    • kama265 Re: co zrobić... 07.12.14, 13:02
                      LOL big_grin
                      ja mam psa i kota to kto ma bardziej wyje....ane? wink
                      • a-g-l-a-j-a Re: co zrobić... 07.12.14, 13:04
                        Dogaduja sie?
                        • kama265 Re: co zrobić... 07.12.14, 13:07
                          kochaja się, życ bez siebie nie mogą smile
                      • czarny.onyks Re: co zrobić... 07.12.14, 13:07
                        noo...chcesz odwrócić karmę....

ale zaraz zaraz...Ty do innej grupy się zaliczasztongue_out
                        • kama265 Re: co zrobić... 07.12.14, 13:10
                          wiem uncertain do tej gorszej uncertain
                          • tdf-888 Re: co zrobić... 07.12.14, 13:12
                            gdzie gorszej? lepszej. przecież ktoś cię zechciał smile a starej panny nikt do tej pory...
                            • czarny.onyks Re: co zrobić... 07.12.14, 13:14
                              o i masz odpowiedź od razubig_grin

dlaczego ciągle pokutuje, że nikt jej nie zechciał?
                              bo tego nie mogę zrozumieć?
                              • a-g-l-a-j-a Re: co zrobić... 07.12.14, 13:21
                                Nie wiem czy tak jest u Was, ale u mnie na prowincji nie ma starych kawalerów, sa tylko playboye (mniej lub bardziej posunięci w latach), a stare panny to takie bidule, których niby nikt nie chce... to tak "opinia publiczna"..

A tak naprawdę te stare panny to fajne babki, które wiedza czego chca od życia i mężczyzny... i nie sa zdesperowane aż tak by łapać pierwsze portki, które wpadna w ich ręce... żeby nie było, wiem to od kolegów, którzy się z takimi umawiaja i maja o nich takie zdanie..
                                • kama265 Re: co zrobić... 07.12.14, 13:25
                                  big_grin to nie tylko u Ciebie na prowincji tak jest wink
                              • marisella Re: co zrobić... 07.12.14, 13:45
                                czarny.onyks napisała:

> dlaczego ciągle pokutuje, że nikt jej nie zechciał?
                                > bo tego nie mogę zrozumieć?

Bo jakby zechciał, to przecież by się musiał zaraz oświadczyć. A jak się oświadczył, to ona musiała chcieć i się zgodzić. A potem, jak im się nie udało, to już nie są panną i kawalerem.

Nie sugerujesz chyba, że istnieją na tym świecie grzeszne, długoletnie związki na kocią łapę, które się kończą i on oraz ona idą dalej w świat nadal będąc formalnie stanu wolnego? wink
                                • tdf-888 Re: co zrobić... 07.12.14, 13:49
                                  sugerujesz, że to z wygody, żeby nie mieć nasrane w papierach? po co? skoro każdy gada, że rozwódka lepsza niż stara panna big_grin
                                  • marisella Re: co zrobić... 07.12.14, 14:00
                                    tdf-888 napisał:

> sugerujesz, że to z wygody, żeby nie mieć nasrane w papierach? po co? skoro każ
                                    > dy gada, że rozwódka lepsza niż stara panna big_grin

Eeee... ja tam nie wiem, za wszystkich się nie wypowiem smile

O wygodzie nic nie pisałam, więc i nic nie sugerowałam, ale pewnie trochę tak. To latanie za białymi bezami i krynolinkami, to wciskanie się w gorsety, obwieszanie welonami, ciągnięcie za sobą jakichś niezmierzonych fałd materii w trenach, obrywanie ryżem, monetami i cukierkami, obserwowanie czy wypuszczony po mszy ku wolności biały gołąbek Ci przypadkiem na łeb nie na*ra przed kościołem, to kokowanie loków i lokowanie koków, to mierzenie setek par butów, których już potem nie założysz... to dość mało ma wspólnego z komfortem i faktycznie - jakoś się nigdy nie pchałam w te tematy wink

Bo już co stoi w papierach albo co ludzie gadają, to mi zupełnie obojętne, a nawet mnie bawi big_grin Moja wioseczka ma już o mnie takie zdanie, że nie bardzo da się je jeszcze pogorszyć (ale co jakiś czas i tak podsuwam im jeszcze jakieś zaczątki do rozwinięcia w barwne historie w ramach zabawy w głuchy telefon wink)
                                    • tdf-888 Re: co zrobić... 07.12.14, 14:05
                                      marisella napisała:

> To latanie za białymi bezami i krynolinkami, to wciskanie się w gorsety, obwies
                                      > zanie welonami, ciągnięcie za sobą jakichś niezmierzonych fałd materii w trenac
                                      > h, obrywanie ryżem, monetami i cukierkami, obserwowanie czy wypuszczony po mszy
                                      > ku wolności biały gołąbek Ci przypadkiem na łeb nie na*ra przed kościołem, to
                                      > kokowanie loków i lokowanie koków, to mierzenie setek par butów, których już po
                                      > tem nie założysz... to dość mało ma wspólnego z komfortem i faktycznie - jakoś
                                      > się nigdy nie pchałam w te tematy wink

każda tego chce, może se gadać wszystko, a my wiemy, że każda by chciała ślub, piękną suknię, wesele, etc.
                                      nikt mnie nie przekona, że jest inaczej, a która się wypiera, to zaklina rzeczywistość.
                                      • marisella Re: co zrobić... 07.12.14, 14:14
                                        tdf-888 napisał:

> każda tego chce, może se gadać wszystko, a my wiemy, że każda by chciała ślub,
                                        > piękną suknię, wesele, etc.
                                        > nikt mnie nie przekona, że jest inaczej, a która się wypiera, to zaklina rzeczy
                                        > wistość.

Tadziulku... całe szczęście, że nie czuję potrzeby, żeby Cię o czymkolwiek przekonywać wink

Ale będę pamiętać, że gdybyś mi się przypadkiem oświadczył, mam się wpisać w schemat i mieć w kieszeni na zaś przygotowaną listę przynajmniej 150 gości z mojej strony oraz adresy salonów sukien ślubnych tongue_out
                                        • kama265 Re: co zrobić... 07.12.14, 14:24
                                          i listę druhen oczywiście < nie zapominaj o koleżankach forumowych w razie czego beznadziejnie wyglądam we fiolecie > wink
                                          • marisella Re: co zrobić... 07.12.14, 14:33
                                            kama265 napisała:

> i listę druhen oczywiście < nie zapominaj o koleżankach forumowych w razie
                                            > czego beznadziejnie wyglądam we fiolecie > wink

A skąd! Jakże bym mogła!
                                            O wszystkim pamiętam, wszak marzę o tym ślubie od dziecka! big_grin Druhny już dawno spisane, stroje obmyślane (będą odcienie czerwieni i oranżu, może być?), lista gości naszykowana, dopisuję tylko nowonarodzonych od czasu powstania jej pierwszej wersji. Sukien ślubnych aktualnie mam w pokoju obok blisko 40, do tego z 50 welonów i innych piedrygałków, remiza, z tego co słyszałam, w przyszłym tygodniu wolna, ksiądz dość przekupny...

...

.... to co, Tadziu? Hmm..? Skoro wszystko już załatwione, to wiesz na co teraz czekam, co nie? wink
                                            Tylko bez diamentu nie przyjmuję! Żeby nie było że nie uprzedzałam! wink
                                            • tdf-888 Re: co zrobić... 07.12.14, 14:38
                                              a złoto mam... rodzice wskazali, co na obrączki mam przetopić.
                                              tylko data taka fajna była minęła... 13.7.13, to sobota była akuratnie, fajnie c'nie?
                                              a teraz to gdzie tam.. ja się nie będę poświęcał, bo każda panna marzy o weselu.
                                              • marisella Re: co zrobić... 07.12.14, 14:56
                                                tdf-888 napisał:

> a złoto mam... rodzice wskazali, co na obrączki mam przetopić.
                                                > tylko data taka fajna była minęła... 13.7.13, to sobota była akuratnie, fajnie
                                                > c'nie?
                                                > a teraz to gdzie tam.. ja się nie będę poświęcał, bo każda panna marzy o weselu

Ej no... no nie bądź już taki... Weź mnie!..
                                                ...za żonę!

Mam już przecież wszystko obmyślane i zaplanowane, Kama już się oranżach maluje, butów szuka...

Dobra, niech będzie, twardy z Ciebie negocjator, to niech stracę: pierścionek może być i z cyrkonią. Nawet se sama zrobię, a co tam.

Popatrz, jakbyśmy tak za tydzień się hajtnęli, to by był 14.12.14, też fajnie, nie?

To co, u Ciebie czy u mnie? wink

<głupawa mode still on>
                                                • tdf-888 Re: co zrobić... 07.12.14, 15:06
                                                  w niedzi3lę? w gudniu? w adwent? bój się Boga!
                                                  ludzie by nie przyszli i dopiero by było.
                                                  a ty czy mi się coś miesza, czy mnie pamięć nie myli, może nie ty, nie oświadczałaś się już komuś tu na forum? bo mi to już przeszła chęć na żeniaczkę. teraz dopiero za 2 lata smile
                                                  • kama265 Re: co zrobić... 07.12.14, 15:10
                                                    oj tam, z prądem ylko zdechłe ryby płyną, przyjdziemy wszyscy za tydzień, słowo big_grin
                                                  • marisella Re: co zrobić... 07.12.14, 15:18
                                                    kama265 napisała:

> oj tam, z prądem ylko zdechłe ryby płyną, przyjdziemy wszyscy za tydzień, słowo
                                                    > big_grin

O widzisz, Tadziu? Widzisz? Przemyśl to jeszcze!
                                                    big_grin
                                                  • marisella Re: co zrobić... 07.12.14, 15:13
                                                    tdf-888 napisał:

> w niedzi3lę? w gudniu? w adwent? bój się Boga!

Mówię przecie, że ksiądz tu przekupny, łyknąłby tę niedzielę...

> ludzie by nie przyszli i dopiero by było.

Nie marudź, z tego tysiąca zaproszonych setka zawsze się zwlecze... Ta kucharka, co ją mam już zaklepaną, robi dobrą robotę, ludzie przyjdą choćby pożreć rosołu samego, serio.

> a ty czy mi się coś miesza, czy mnie pamięć nie myli, może nie ty, nie oświadcz
                                                    > ałaś się już komuś tu na forum?

No ba! Ja się co chwilę komuś oświadczam, bo już tak strasznie tego ślubu i wesela chcę, że mi nawet obojętne z kim! Rozważam nawet wzięcie jakiegoś słupa, ale słup to wiadomo... przez próg nie przeniesie...
                                                    Taki balast to jest w stanie dźwignąć tylko człowiek prawdziwie zakochany lub zmanipulowany... wink

> bo mi to już przeszła chęć na żeniaczkę. teraz
                                                    > dopiero za 2 lata smile

Ech, i znów porażka...
                                                    No dobra, to ustawiam alarm w kalendarzu googlowskim na za dwa lata minus tydzień, dla spokojności. Tylko żebyś się mnie wtedy nie próbował wywinąć!
                                                    wink
                                                  • tdf-888