Dodaj do ulubionych

Kobieta bluszcz

15.01.15, 17:22
Nie jestem lekarzem więc lubię panią Kopacz.
Nawet za to ją lubię że ma trochę mało urody i może to dziwne ale przez to
że ma trochę mało urody to ja jestem spokojniejszy.

O pani Ogórek lekarze się nie wypowiadają bo pani Ogórek nie jest lekarzem.
Uroda pani Ogórek ma znaczenie dla SLD bo sama partia urodę straciła.
Pani Ogórek wg prasy to była przyjaciółka pana Kalisza co tworzy jednoznaczne domysły.
Ale podobno też że wszystkie panie z wierchuszki SLD to byłe przyjaciółki pana Kalisza.
Jeśli pani Ogórek zostanie przewodniczącą SLD to jak znam siebie będę w tv patrzył
na makijaż tej pani a nie to co mówi.

Kobieta bluszcz, tak tu na Podwórku przedstawia się Klara
Kobieta bluszczem zwisająca to cenna prezentacja dla mężczyzny. A nie jak taka myśląca
palcem po mapie by zwiać od gotowania którego nie lubi. Nawet fascynujące opisy
architektury myląc po kobiecemu portal od fasady nie osiągnie jednak kobiecej kobiecości kobiety bluszcza.

Obserwuj wątek
    • klara_izydor Re: Kobieta bluszcz 15.01.15, 17:51
      Masz rację Vidavilu,mój NL bardzo lubi wersję "kobiety bluszcz",a i mnie z tym wygodnie wink
      Ale pani Kopacz,to zupełnie inny typ i tu zgadzam się z oceną pani prof.Staniszkis.
      Kopacz firmowała już ustawę refundacyjną,zaklinała się w sprawie sekcji zwłok ze smoleńskiej katastrofy,a teraz bardzo pewnie wypowiada się na temat węgla.
      Ona chyba nie jest "kobietą bluszcz",raczej - "towarzyszką westalką"wink
    • wscieklyuklad Re: Kobieta bluszcz 15.01.15, 18:06
      A, Vidavilu! Wielkie pardąsio! Mylisz się, twierdząc, iż lekarze nie krytykują Madzi O.!
      Już na drugi dzień po ogłoszeniu jej nominacji na polskiego Oskarda, zgłosiłem stanowcze Liberum Veto, oraz zgłosiłem swoją kandydaturę z oczekiwaniem na rezygnację rzeczonej O. i natychmiastowe zwrócenie się do mnie przez Szanownego Pana Kanclerza Leszka M. z uprzejmym zapytaniem, czy zgodziłbym się stanąć w szranki z Szanownym Panem Prezydentem obecnym.
      Niestety - do dziś Madzia O. nie zrzekła się kandydowania, a Pan Kanclerz olał mnie od ciemienia po podeszwy stóp obu, co źle wróży całej batalii.
      W uzasadnieniu powyższych oczekiwań podałem nawet przyczynę mojej negacji - zdecydowane opowiedzenie się Madzi O. po stronie pewnego ginekologa-bandyty - przywołałem link "obronny", który szybko został usunięty z internetu, by nie drażnić wyborców.
      Pozwolę sobie w tym miejscu podkreślić, Vidavilu, iż dobro Naszey Ukochaney Oyczyzny, jest dla mnie Celem Nadrzędnym, więc krytykować będę nie tylko nieszczęsną koleżankę w zawodzie, ale też Madzię O.
      Nie zwisa mi więc to bluszczem ani inną rośliną, ani jako zbędny dodatek, ani jako autentycznie jubilerska ozdoba.
      • klara_izydor Re: Kobieta bluszcz 15.01.15, 18:26
        "Kobieta bluszcz" musi mieć obiekt do oplatania się.
        Z kandydatów na prezydenta - moim odwiecznym faworytem jest Andrzej Olechowski.
        • vidavil-125 Re: Kobieta bluszcz 15.01.15, 18:51
          Klaro, nie chce zniechęcać.
          Faktycznie Olechowski mógł wywoływać u kobiet chęć oplatania.
          Monumentalny w gestach, nieporadny, mógłby służyć mową jako środek nasenny
          bez konsultacji z lekarzem bądź farmaceutą.

• klara_izydor Re: Kobieta bluszcz 15.01.15, 18:58
            Męską urodą + wdziękiem Olechowski bije na głowę wszystkich polskich polityków.
            Olechowski,to taki typ,o którym moja koleżanka mawia : patrzysz na niego,a majtki same spadają...
            Można sobie wyobrazić lepszego kandydata na prezydenta wink
            • k.karen Re: Kobieta bluszcz 15.01.15, 22:00
              Jeśli ta koleżanka nie ma trzech chromosomów XXX, to zaprawdę dziwna sprawa...
              I jeśli spadanie majtek jest kryterium wyboru prezydenta,
              to sprawa jest jeszcze dziwniejsza shock

klara_izydor napisała:

> Męską urodą + wdziękiem Olechowski bije na głowę wszystkich polskich polityków.
              > Olechowski,to taki typ,o którym moja koleżanka mawia : patrzysz na niego,a majt
              > ki same spadają...
              > Można sobie wyobrazić lepszego kandydata na prezydenta wink
              • klara_izydor Re: Kobieta bluszcz 17.01.15, 12:28
                k.karen napisała:

> Jeśli ta koleżanka nie ma trzech chromosomów XXX, to zaprawdę dziwna sprawa...
                > I jeśli spadanie majtek jest kryterium wyboru prezydenta,
                > to sprawa jest jeszcze dziwniejsza shock
                >
                Amerykanie wiedzą to od lat,wystarczy spojrzeć na poczet przystojnych amerykańskich prezydentówwink
                Obama też jest niezły - porusza się z wdziękiem czarnej pantery,nie mówiąc o jego głosie...
                Lubięsmile
                P.S. Osoby z XXX nie są super kobietami,często wręcz przeciwnie.
                • sorel.lina Re: Kobieta bluszcz 17.01.15, 14:03
                  klara_izydor napisała:

> P.S. Osoby z XXX nie są super kobietami,często wręcz przeciwnie.

No to ja już nic nie wiem... sad

Trisomia chromosomu X

Kariotyp 47, XXX

ICD-10 Q97.0

Trisomia chromosomu X (zespół XXX, nadkobieta, metakobieta, nadsamica, superfemale, superkobieta) – nondysjunkcja chromosomów płciowych. Kobieta dotknięta tym zespołem posiada dodatkowy chromosom X (XXX), tym samym posiada 47 chromosomów w kariotypie.

W znaczeniu nadsamicy − osobnik o cechach fenotypowych żeńskich, często z wyjątkowo dobrze zaznaczonymi trzeciorzędowymi cechami płciowymi.

Wada ta jest silnie związana z wiekiem matki, im większy wiek matki, tym większe prawdopodobieństwo trisomii XXX u córki. Występuje z częstością 1/1000 urodzeń (szacuje się, że 0,1% populacji kobiet ma ten zespół) i zazwyczaj przebiega bez istotnych cech fenotypowych lub klinicznych choroby. Trisomii X może towarzyszyć wysoki wzrost. Większość pacjentek rozwija się normalnie i nie ma problemów z płodnością, choć zdarzają się przypadki zaburzeń miesiączkowania i obniżenia płodności. Trisomii X towarzyszy też zwiększone ryzyko wystąpienia trudności w uczeniu się, a w niektórych przypadkach lekkie upośledzenie. U kobiet z zespołem XXX występują dwa ciałka Barra.

pl.wikipedia.org/wiki/Trisomia_chromosomu_X
          • sorel.lina Re: Kobieta bluszcz 15.01.15, 20:37
            vidavil-125 napisał:

> Monumentalny w gestach, nieporadny, mógłby służyć mową jako środek nasenny
            > bez konsultacji z lekarzem bądź farmaceutą.

Olechowski jest przystojny. I jest przystojny. Ponadto jest przystojny. W dodatku jest przystojny.
            No i jest przystojny.

• klara_izydor Re: Kobieta bluszcz 15.01.15, 21:04
              Jest bardzo przystojny i ma poczucie humoru.
              Zakładam,że poczucie humoru = inteligencja.
              Czego jeszcze można wymagać od mężczyzny?
              • vidavil-125 Re: Kobieta bluszcz 15.01.15, 21:50
                Olechowski tak wydawał mi się że on jest na prochach spowalniających.

Ale że u pań spadały majtki na jego widok.
                Jak żyję nie miałem w relacji z paniami takich doświadczeń, jeśli już
                to musiałem się trudzić.
                • cambria1.2 Re: Kobieta bluszcz 15.01.15, 21:58
                  No widzisz, Vidavilu. A wystarczyło być jak ... John Malkovich. To znaczy Andrzej O.
                • sorel.lina Re: Kobieta bluszcz 15.01.15, 22:04
                  vidavil-125

> Jak żyję nie miałem w relacji z paniami takich doświadczeń, jeśli już
                  > to musiałem się trudzić.

Bo może, Vidavilu, nie miałeś relacji z właściwymi paniami.
                  • vidavil-125 Re: Kobieta bluszcz 15.01.15, 22:11
                    Ale to jest dobra myśl
                    jeśli kandydat przejdzie pozytywnie kryterium spadania majtek
                    to nadaje się na prezydenta.
                    • cambria1.2 Re: Kobieta bluszcz 15.01.15, 22:15
                      Ojjj, szykuje się prawdziwa próba ... ognia smile
                    • sorel.lina Re: Kobieta bluszcz 15.01.15, 22:24
                      vidavil-125 napisał:

> jeśli kandydat przejdzie pozytywnie kryterium spadania majtek
                      > to nadaje się na prezydenta.

A jeśli będzie kandydatka, to co? Panom ma coś spadać?
                      • k.karen Re: Kobieta bluszcz 15.01.15, 22:29
                        Chyba raczej zupełnie przeciwnie, nic nie powinno spadać... big_grin
                        • k.karen Re: Kobieta bluszcz 15.01.15, 22:30
                          Ale ja się tak zastanawiam, czy taki facet obrośnięty bluszczem to może się jeszcze ruszać? shock
                          • sorel.lina Re: Kobieta bluszcz 15.01.15, 22:37
                            k.karen napisała:

> Ale ja się tak zastanawiam, czy taki facet obrośnięty bluszczem to może się jes
                            > zcze ruszać? shock

Ruszać jak ruszać, ale czy może oddychać?
                          • 1agfa Re: Kobieta bluszcz 16.01.15, 02:18
                            http://teraz.com.pl/vardata/gify/kwiaty/kwiaty037.gif

Oplątany takim czymś nie może...I czy nie o to chodzi? można swobodnie obluszczowić, do prawie ostatniego tchu tongue_out
                            Może być interesujące doznanie ...ciiii

k.karen napisała:

> Ale ja się tak zastanawiam, czy taki facet obrośnięty bluszczem to może się jes
                            > zcze ruszać? shock
                          • klara_izydor Re: Kobieta bluszcz 17.01.15, 12:41
                            k.karen napisała:

> zcze ruszać? shock

Tylko trujący bluszcz jest niebezpieczny dla osób płci obojga wink
                            A poza tym,Droga Karen - zabawy trzeba zmieniać,żeby nie było nudno.
                            Bardzo lubimy się bawić w "Kocham pana,panie Sułku".
                            Odpada za to zabawa w Helę i Mariana z kabaretu Koń Polski:
                            - Marian,a powiedz - kochasz ty mnie jeszcze? smile

-

• vidavil-125 Re: Kobieta bluszcz 15.01.15, 22:47
                        Od kandydatki SLD na prezydenta może by wystarczyła umiejętność
                        zrobienia szpagatu
                        • k.karen Re: Kobieta bluszcz 15.01.15, 23:13
                          Coś Ty, Vidavilu.
                          Szpagat to nic takiego. Wszyscy politycy znani są z wyjątkowych umiejętności gimnastycznych, a nawet ekwilibrystycznych.
                • klara_izydor Re: Kobieta bluszcz 17.01.15, 12:32
                  vidavil-125 napisał:

> Olechowski tak wydawał mi się że on jest na prochach spowalniających.
                  >
                  I o to chodzi Vidavilu - lubię dużych i spowolniałych - siła spokoju.
                  W przeciwieństwie do przyśpieszonych w rodzaju Owsiaka wink
                  • vidavil-125 Re: Kobieta bluszcz 17.01.15, 13:20
                    Jest coś w tym co piszesz Klaro
                    Owsiak jak i Janda do działu Desy ze starą chińską porcelaną się nie nadają
                    ale wrzucić węgiel do piwnicy kamienicy na krakowskim Kazimierzu, tak.
                    A majtki dziewczyny Olechowskiego muszą same spaść bo nie wyobrażam
                    sobie Olechowskiego jak jej ściąga majtki, pewnie by to trwało do rana.

Skoro już o węglu, to w Krakowie ma nie być węgla do pieców i co na to górnicy?
                    • sorel.lina Re: Kobieta bluszcz 17.01.15, 13:36
                      Jeśli w wyborach prezydenckich stosuje się kryterium urody, to Prezydentem zostanie z pewnością Magdalena Ogórek. smile
                      • vidavil-125 Re: Kobieta bluszcz 17.01.15, 13:50
                        No co Ty Sorelino, i nie dziw się Olechowskiemu
                        Pooglądaj sobie filmy przyrodnicze i zobacz jak ma wyglądać przewodnik stada.
                        • wscieklyuklad Re: Kobieta bluszcz 17.01.15, 13:57
                          vidavil-125 napisał:

> No co Ty Sorelino, i nie dziw się Olechowskiemu
                          > Pooglądaj sobie filmy przyrodnicze i zobacz jak ma wyglądać przewodnik stada.

A przewodniczka? smile
                          No, bo dlaczego nie miałaby być przewodniczka? Jakaś lwica, czy słonica, albo wilczyca, tzw. she-wolf?
                    • klara_izydor Re: Kobieta bluszcz 17.01.15, 14:27
                      vidavil-125 napisał:

> A majtki dziewczyny Olechowskiego muszą same spaść bo nie wyobrażam
                      > sobie Olechowskiego jak jej ściąga majtki, pewnie by to trwało do rana.
                      >
                      Bo to się nazywa długa gra wstępna wink
            • cambria1.2 Re: Kobieta bluszcz 15.01.15, 21:39
              Tak. To wszystko prawda, ta wielość przymiotów. Jest tylko jedno "ale"... Aaaaależ jest przystojny!
              • sorel.lina Re: Kobieta bluszcz 15.01.15, 21:50
                smile
                • 26maj Re: Kobieta bluszcz 15.01.15, 23:07
                  Pani "czy podać państwu kawę"

youtu.be/ND8QhZy-fOs
                  • 1agfa Re: Kobieta bluszcz 16.01.15, 02:59

Znalazłem to (powyżej) idąc śladem i przyznaję że mnie zafrapowała ta Pani, dotąd nieznana (nie p. Eliza, bo już dawno ceniona) wink.
                    Wprawdzie sprzed trzech kwartałów to nagranie, ale w istotnych i wciąż aktualnych sprawach.
                    Rzadkie i zaskakujące połączenie urody i umysłu wysokich lotów, zdolności do analizy.
                    Warto na przyszłość śledzić Jej poczynania i słuchać, co ma do powiedzenia.

26maj napisał:

> Pani "czy podać państwu kawę"

>
                    > youtu.be/ND8QhZy-fOs
                    (A to...początki bywają pod górkę, i na pewno nie jest to Jej przeznaczenie) smile
                    • sorel.lina Re: Kobieta bluszcz 16.01.15, 10:05
                      Dzień dobry, Agfo! Kiedy L.Miller zaprezentował Magdalenę Ogórek jako kandydatkę SLD na Prezydenta RP, córka przysłała mi sms-a tej treści:
                      "Ładne mamy w Polsce ogórki!" smile
                      Zaiste, ładne!

A poważnie. Myślę, że pani Magdalena jest żywym zaprzeczeniem stereotypu, pokutującego wciąż jeszcze wśród wielu mężczyzn: Jak kobieta ładna, to głupia. A jak do tego blondynka, to słodka idiotka.
                      Z przyjemnością wysłuchałam rozmowy, którą wkleiłeś, Agfo. Słyszałam wcześniej wiele jej wypowiedzi w TVN24 i Superstacji i mogę z przekonaniem rzec, że w 90% zgadzam się z jej analizami. To naprawdę inteligentna, wykształcona, mądra, a do tego piękna i pełna dziewczęcego (tak!) wdzięku kobieta.
                      No i właśnie w tym - paradoksalnie - tkwi problem! Co z tego, że inteligentna i wykształcona, ale to kobieta! W dodatku młoda i ładna. Jak taka może należycie reprezentować majestat Najjaśniejszej Rzeczypospolitej?! Prezydent musi mieć słuszny wiek, powagę, doświadczenie, powinien być dostojny, no i powinien być mężczyzną. Tak myśli większość w naszym Kraju, jak sądzę. Dlatego nie wróżę pani Magdalenie sukcesu wyborczego. Jeszcze nie tym razem przynajmniej. Polscy wyborcy muszą jeszcze trochę dojrzeć.
                      • 26maj Re: Kobieta bluszcz 16.01.15, 12:48
                        To kim jest to w tym jest bardzo dobra
                      • vidavil-125 Re: Kobieta bluszcz 16.01.15, 13:42
                        Obawiam się Sorelino że stereotypy zeżreją panią Magdalenę Ogórek
                        Parytet w rządzie owszem ale nie dla ładnej. Jak czytam, to nie faceci ale kobiety
                        pierwsze rzuciły się tę panią. Ona świetnie zorganizowana w danym temacie a jeśli w jej wypowiedzi wyjdzie ryska to urośnie do Colorado kanionu.

Coraz mi więcej za, za panią Magdalenę Ogórek.
                        Jest pragnienie pojawienia się jakiejś nowej partii, partii takiej z dala od istniejących może by tak zechciała.

• 26maj Re: Kobieta bluszcz 16.01.15, 14:31
                          idzie nowe w SLD
                        • sorel.lina Re: Kobieta bluszcz 16.01.15, 14:54
                          vidavil-125 napisał:

> Obawiam się Sorelino że stereotypy zeżreją panią Magdalenę Ogórek
                          > Parytet w rządzie owszem ale nie dla ładnej.

Już musiała się tłumaczyć, że nikomu nie odebrała męża...

Vidavilu, Maju, prawdę mówiąc nie umiem znaleźć stycznych między Magdaleną Ogórek a SLD.
                          Więcej! Miller już podczas prezentacji swojej kandydatki potraktował ją trochę jak ozdobną paprotkę - on odpowiadał na pytania, ona miała dobrze wyglądać i milczeć.
                          • 26maj Re: Kobieta bluszcz 16.01.15, 15:59
                            Kiedyś śp.Oleksy wyciągnął z kapelusza Kalisza teraz podobnie zachował się Miller
                            • hardy1 Re: Kobieta bluszcz 17.01.15, 12:21
                              Poczekam, posłucham p. dr Ogórek, ocenię.
                              Wcześniejsze, sprzed kandydatury, jej wystąpienia (fakt, że w innych sprawach) oceniam jako dobre i merytoryczne. Gdzieś trafiłem na ten fragment jej wypowiedzi o Chazanie, i za to ma u mnie minus (chociaż kontekst wypowiedzi nie był aż tak "odrzucający", jakby był dla mnie, gdybym nie czytał).

Jak rzekłem, czas i pierwsze jej wypowiedzi już jako kandydatki, dadzą mi większe rozjaśnienie. W każdym razie zaburzyła stojącą już wodę w polityce.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka