Dodaj do ulubionych

Humor Kukiza

29.04.15, 14:41
Nie wiedziałem, że p. Kukiz jest taki satyryk i dowcipniś. Donosi o tym GW:

"Wojewódzki wypowiedział się też bardzo niepochlebnie o kandydacie Prawa i Sprawiedliwości na prezydenta Andrzeju Dudzie. - Przecież Duda wygląda na chłopca, którego k*rwa na Allegro znaleźli. Duda wygląda na nieszczęśnika, co jak otworzy lodówkę, to się zaziębi. A jak pojedzie do Rosji, to na niego meteoryt spadnie. Bo jest pechowcem - stwierdził.
- Jestem w stu procentach pewien, że jeżeli natychmiast nie rozwalimy tej partiokracji, to nas zjedzą, wszystkich. Zrobili z nas Tutsi i Hutu, zrobili coś takiego, że my się pozabijamy nawzajem ku chwale ich klanów - odparł na to Kukiz. Muzyk podkreślił też, że ważne dla niego jest oddanie władzy obywatelom. - Ja nie idę po urząd. Idę po Polskę dla obywateli - podkreślił. - Chcę wyskoczyć z tego szamba jak najszybciej, chcę wrócić na scenę - dodał. Później w programie znów wspomniał o tym, że chciałby wrócić do muzyki."

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,143907,17833468,Kukiz_u_Wojewodzkiego___Jezeli_natychmiast_nie_rozwalimy.html?lokale=local#BoxNewsLink
Obserwuj wątek
    • czuk1 Re: Humor Kukiza 29.04.15, 14:44
      Te dowcipy polityczne .... to Wojewódzkiego. wink
      • wscieklyuklad Re: Humor Kukiza 29.04.15, 15:15
        Kukiz czuje się niewolnikiem i to jedyne uczucie jakie nim włada. Rab nie powinien kandydować na urząd powyżej kamerdynera.
        • czuk1 Re: Humor Kukiza 29.04.15, 15:18
          Zgadzam się. O co mozna powiedzieć o jego elektoracie ?. To są ludzie równie nieodpowiedzialni, jak ich kandydat.
          • 1zorro-bis Re: Humor Kukiza 29.04.15, 15:27
            Kukiz to.....wariat?big_grin
            • czuk1 Re: Humor Kukiza 29.04.15, 15:31
              Był uzależniony. Nie wiem ile mu z tego zostało ? Może chce się wyzwolić, przynajmniej przez własną, ułomną politykę, ściślej politykowanie ?
              • ulisses-achaj Re: Humor Kukiza 29.04.15, 15:35
                Cześć smile Nie ufam ludziom ze spojrzeniem nawiedzonego inkwizytora, a Kukiz, kiedy się "nakręci", tak właśnie ma.. Nie wierzę też w proste recepty, ani hasełka. Dlatego Pan Kukiz na pewno mojego głosu nie dostanie.
                • 1zorro-bis Re: Humor Kukiza 29.04.15, 16:46
                  niech lepiej tylko spiewa.....smirk
                  • hardy1 Re: Humor Kukiza 29.04.15, 22:55
                    Kukiz to kolejna efemeryda jednych wyborów, jak poprzednio Tymiński, PPPP, Samoobrona, teraz tak kończy Palikot. Na takich "świeżych nieskażonych" często głosują ludzie nieskażeni myśleniem politycznym, na zasadzie "nie chce żadnych znanych polityków, a on jest nowy. Przynajmniej jest ciekawie".
                    Potem odchodzą w niebyt...
    • 1zorro-bis Re: Humor Kukiza 29.04.15, 18:49
      Czuk.....dostale powazne ostrzezenie od pewnej "arystokratki"
      Ponoc ja Ciebie tutaj zwerbowalem.....big_grinbig_grinbig_grin
      Np coz...."Arystokracja" tak ma....big_grinbig_grinbig_grin
      • czuk1 Re: Humor Kukiza 29.04.15, 19:23
        Nie wiedziałem, że to "arystokratka". Sadzę, że taka jest jak dyrektorzy PGR-ów w PRL Byli to (głownie) inżynierowie rolnicy ale bez "błękitnej krwi".
        Dla mnie , znanym bardzo dobrze arystokratą był XVI ordynat Ordynacji Zamojskiej Pan Jan Zamoyski - człowiek światły , światowy, patriotyczny, skromny, przedsiębiorczy i kulturalny.
        Arystokratą można się nazwać a nawet mieć na to dokumenty (dowody, herb) ale być nim faktycznie .....to trochę trudniej. A jeszcze trudniej mieć dobrą opinię .... jak w realu.
        Dementuję , przy okazji , nigdy nikt mnie nie namawial do wpadania na PODWÓRKO. Przychodzę i odchodzę z for z własnej woli, kiedy towarzystwo mi nie odpowiada. Dla 3 for byłem założycielem i zostalem nadal w dwóch. Pałętam się w sieci ponad 12 lat, na forach - zawodowych, regionalnych, fotograficznych i ogólnie społecznościowych.
        Jedynie raz (po ogłoszeniu zmiany koniecznej/technicznej mojego logina ) jaga_22 uznała, że
        nie może uznać takiego numeru i odmówiła mi wstępu.
        • 1agfa Re: Humor Kukiza 30.04.15, 01:16
          czuk1 napisał:

> Dla mnie , znanym bardzo dobrze arystokratą był XVI ordynat Ordynacji Zamojsk
          > iej Pan Jan Zamoyski - człowiek światły , światowy, patriotyczny, skromny, prze
          > dsiębiorczy i kulturalny.
          > Arystokratą można się nazwać a nawet mieć na to dokumenty (dowody, herb) ale by
          > ć nim faktycznie .....to trochę trudniej. A jeszcze trudniej mieć dobrą opinię
          > .... jak w realu.

Ród Zamoyskich nie shańbił się niczym w polskiej historii, a pana Jana Zamoyskiego pamiętam jako Senatora po 1989 roku (Senat II kadencji).

> Dla 3 for byłem założycielem i zostalem nadal w dwóch. Pałętam się w
          > sieci ponad 12 lat, na forach - zawodowych, regionalnych, fotograficznych i ogó
          > lnie społecznościowych.

Imponujące, Czuku, doświadczenia i "staż"!
          • czuk1 Re: Humor Kukiza 30.04.15, 22:22
            Napisałem trochę o sobie.... bo stali bywalcy znają się tu "jak stare konie". A ja .... jestem " "świeży" smile
            Wiemy wiele dobrego o Panie Janie Zamoyskim ale nie zaszkodzi dodać, że w okresie okupacji (wraz z żoną Różą) ochronił kilkaset dzieci z pacyfikacji Zamojszczyznt, przetrzymywanych w obozie przejsciowym w Zwierzyńcu , po wojnie byl bezpodstawnie przez 6 lat więziony, był spolecznym prezesem SM na Mokotowie, prezesem Kola Zamościan w Warszawie,....
            • sorel.lina Re: Humor Kukiza 30.04.15, 22:36
              czuk1 napisał:

> Napisałem trochę o sobie.... bo stali bywalcy znają się tu "jak stare konie". A
              > ja .... jestem " "świeży" smile

No i się "postarzyłeś", Czuku! big_grin

> Wiemy wiele dobrego o Panie Janie Zamoyskim ale nie zaszkodzi dodać, że w okre
              > sie okupacji (wraz z żoną Różą) ochronił kilkaset dzieci z pacyfikacji Zamojs
              > zczyznt, przetrzymywanych w obozie przejsciowym w Zwierzyńcu , po wojnie byl be
              > zpodstawnie przez 6 lat więziony, był spolecznym prezesem SM na Mokotowie, prez
              > esem Kola Zamościan w Warszawie,....

Arystokrata krwi, ducha i serca! Po prostu prawdziwy. Godny najwyższego szacunku.
              • czuk1 Re: Humor Kukiza 30.04.15, 22:56
                Miałem na myśli, że choć jestem niewątpliwie najstarszy wśród "starych koni" (stażem na forum) ale tu jestem nie wybiegany, "świeży". smile Śmiesznie wyszło.
                A swoją drogą.... pisałem ostatnio na forach , które można by rozszyfrować jako "emeryckie". Tu chyba będzie można odetchnąć od natłoku tematyki gieriatycznej.
                • sorel.lina Re: Humor Kukiza 30.04.15, 23:23
                  czuk1 napisał:

> Miałem na myśli, że choć jestem niewątpliwie najstarszy wśród "starych koni" (
                  > stażem na forum) ale tu jestem nie wybiegany, "świeży". smile

Ba! Każdy z nas był świeży... Kiedyś. wink

> A swoją drogą.... pisałem ostatnio na forach , które można by rozszyfrować jak
                  > o "emeryckie". Tu chyba będzie można odetchnąć od natłoku tematyki gieriatycznej

A pewnie! Tu nie zobaczysz jęków, stękania, wyrzekania, biadolenia, ani wylewania żółci, bo tutaj - dzięki Bogu - nie ma "zazłych"! smile
                  ( tak tu nazywamy tych, co to wszystkim wszystko mają za złe)

• ulisses-achaj Re: Humor Kukiza 01.05.15, 02:36
                    I dzięki Bogu nikt tutaj nie cierpi też na mentalną echolalię, ani kompleks muchy brzęczącej na szybie w kółko to samo i apiać od początku... smile
      • czuk1 Re: Humor Kukiza 29.04.15, 19:27
        O kurcze ?! Śmieszne to i niebolesne. Prawda ? smile
        • sorel.lina Re: Humor Kukiza 29.04.15, 19:50
          wink smile smilesmile
          • 1zorro-bis Re: Humor Kukiza 29.04.15, 19:54
            no coz....Czuku. Niektorzy myslom, ze jak sobie na paluch sygnet z herbem wlozom to juz som arystokracyjom pelnom gembom......:_Dbig_grinbig_grin
            Jak to dobrze ze ja z tych prostych, gorali pochodzem......big_grinbig_grinbig_grin
            Beskidzkich w dodatku.smirk
            • czuk1 Re: Humor Kukiza 29.04.15, 20:07
              A co mam mówić ja, syn małorolnego chłopa z 4 oddziałami szkoły.? Ojciec był 12 dzieckiem w rodzinie. I nic to, że sam potrafił zrobić - buty, wóz, sanie, narty, imitacje skrzypiec, stół, szafę,... Na forum Bez Granic tacy rolnicy i ich rodziny to niższa klasa - buraki, gumiaki, świniarze,....

Tak szanuje Polak Polaka.
              • sorel.lina Re: Humor Kukiza 29.04.15, 20:18
                Co masz mówić, Czuku? A to, że to kim jesteś, co wiesz, co potrafisz, co posiadasz, zawdzięczasz własnej pracy. I to jest powód do dumy.
                • czuk1 Re: Humor Kukiza 29.04.15, 20:54
                  Tak robię. Mało tego chlubię się tym, że wlasną wylącznie pracą ukończyłem szkoły, awansowałem przez cały okres pracy (pracując pół wieku) , z żoną wychowałem i wykształciłem synów, zapewniłem im dobre wykształcenie, godne warunki mieszkaniowe a sobie dożywanie bez anagażowania /obciążenia dzieci.
                  Wkurza mnie dyskredytowanie ludzi starych, żyjących w PRL, .....
                  • 1zorro-bis Re: Humor Kukiza 29.04.15, 22:07
                    no coz....ja mam wprawdzie rodowod rodzinny udokumentowany do .....1700 roku ( moj nieboszczyk dziadek tym sie zajmowal ), ale chocby z najwieksza swieca nijak w tym rodowodzie arytokracyji by sie nie doszukal.
                    Same jakies rzemieslniki i inne .....czasem przepbrzydle inteligenty....ale njak hrabiostwa z sygnetami na brudnych paluchach doszukac sie nie ozna.big_grinbig_grinbig_grin
                    Noo i jakies zapijaczone artysty tez bywaly....big_grinbig_grinbig_grin
                    • czuk1 Re: Humor Kukiza 29.04.15, 22:20
                      To fajnie. Z powodu wojen, najazdów nasz naród pokrzyżował się bardzo. Może dlatego Polki znane są z pięknej urody ? smile

W kilku wioskach przy zamojskiej twierdzy można jeszcze spotkać potomków skosnookich Tatarów , którzy twierdze oblegali ,ulegli urokowi miejscowych dziewoi i zostali. Obserwuje się
                      (do dziś) wojownicze charaktery tych skośnookich . Przejawia się to częstych bójkach na dyskotekach a nawet (w końcu lat 60-tych ub. wieku) zdarzały się podpalenia ; w 1969 roku
                      był tam (w. Niedzieliska) najwiekszy pozar na Zamojszczyźnie.

• sorel.lina Re: Humor Kukiza 29.04.15, 22:56
                    czuk1 napisał:

> Tak robię. Mało tego chlubię się tym, że wlasną wylącznie pracą ukończyłem szko
                    > ły, awansowałem przez cały okres pracy (pracując pół wieku) , z żoną wychowałem
                    > i wykształciłem synów, zapewniłem im dobre wykształcenie, godne warunki mieszk
                    > aniowe a sobie dożywanie bez anagażowania /obciążenia dzieci.

Wykształcić i wychować dzieci na mądrych, porządnych ludzi to chyba największy życiowy sukces i źródło radości dla rodziców A nie wszystkim udaje się ten cel osiągnąć.

> Wkurza mnie dyskredytowanie ludzi starych, żyjących w PRL, .....

... i poczytywanie im niemal za grzech, a co najmniej za głupotę to, że z kraju nie uciekli...
              • 1agfa Re: Humor Kukiza 30.04.15, 01:30

czuk1 napisał:

> A co mam mówić ja, syn małorolnego chłopa z 4 oddziałami szkoły.? Ojciec był 12
                > dzieckiem w rodzinie. I nic to, że sam potrafił zrobić - buty, wóz, sanie,
                > narty, imitacje skrzypiec, stół, szafę,... Na forum Bez Granic tacy rolnicy i
                > ich rodziny to niższa klasa - buraki, gumiaki, świniarze,....
                >
                > Tak szanuje Polak Polaka.

Nikt prawdziwie dobrze wychowany nie wynosi się ponad innych, to była zawsze najpierwsza zasada.
                Szlacheckie pochodzenie jest od dawna co najwyżej ciekawostką.
                Szlachetność ma się w sobie, utwierdza prawym postępowaniem.
                Możesz być dumny ze swego Ojca. I z siebie.
                • 1zorro-bis Re: Humor Kukiza 30.04.15, 07:04
                  ....."Nikt prawdziwie dobrze wychowany nie wynosi się ponad innych, to była zawsze najpierwsza zasada.
                  Szlacheckie pochodzenie jest od dawna co najwyżej ciekawostką.
                  Szlachetność ma się w sobie, utwierdza prawym postępowaniem.
                  Możesz być dumny ze swego Ojca. I z siebie...."

No wlasnie. Ja mam tez cos ....z arystokracjibig_grinbig_grinbig_grin
                  Bo moj pradziadek byl lesniczym w majatku pana hrabiego.....big_grinbig_grinbig_grin
          • wscieklyuklad Re: Humor Kukiza 29.04.15, 19:59
            Jedynie ktoś prawdziwie zniewolony i nie mający pojęcia o tym co znaczy określenie " demokracja" może sugerować, iż ktoś pojawia się w określonym miejscu nie w wyniku decyzji własnej, lecz zwerbowany. Taki wniosek może być wyłącznie wypadkową zachowań własnych wobec forumowiczów zapewne i wielokrotnie wzywanych rozpaczliwie do wsparcia konającego forum i wklejenia określonych treści.
            To także wyraz mentalności niereformowalnego, pegierowsko-komunistycznego, prymitywnego aparatczyka.
            • hardy1 Re: Humor Kukiza 29.04.15, 23:01
              No cóż - niektóre osoby myślą, że inni postępują identycznie jak one.
              Szkoda czasu na dłuższy komentarz w tej sprawie.
    • sak.ral Re: Humor Kukiza 29.04.15, 20:30
      Mariuszu
      jedna z moich znajomych na Facebook napisała:

"tacy jak ja, z dużych miast, poza tym klasa średnia, inteligencja i wolne zawody, kosmopolicki, ateiści, buddyści, lesbijki, geje, tras i single - jesteście ludźmi gorszej kategorii. Nie jesteście prawdziwymi Polakami, ten kraj nie jest dla was, nikogo tu nie reprezentujecie."
      • sak.ral Re: Humor Kukiza 29.04.15, 20:31
        i dalej:

"Paweł Kukiz, to nie żaden odnowiciel. To kolejny polityk, jak szereg przed nim i zapewne wielu po nim, któremu się wydaje, że może żyć, decydować, oceniać i wybierać (także w kwestiach

religijnych, moralnych, etycznych, sposobu życia) za nas. Bo wie lepiej. Bo posiadł przepis na polski patriotyzm, polską polskość i polską tożsamość. I polską rację. Nie tylko stanu."
    • 1zorro-bis Re: Humor Kukiza 29.04.15, 22:11
      a teraz pozwolmy "arystokracyji" alkoholowo-emigracyjnej pobaraszkowac w nocy na swoim forum do rana......big_grinbig_grinbig_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka