22.01.16, 00:33
Zastanawiam się, jaka byłaby reakcja Przemysława Gintrowskiego po przeczytaniu listu swojej żony i córki

http://wpolityce.pl/polityka/278827-nie-szargajcie-pamieci-i-tworczosci-osoby-nam-najblizszej-zona-i-corka-przemyslawa-gintrowskiego-protestuja-przeciwko-wykorzystywaniu-przez-kod-piesni-barda

Odpowiedź Krzysztofa Łozińskiego

http://studioopinii.pl/krzysztof-lozinski-odpowiedz-na-list-rodziny-przemyslawa-gintrowskiego/
Obserwuj wątek
    • ulisses-achaj Re: Listy 22.01.16, 00:48
      Właśnie chciałem to wkleić, Mirko smile W samo sedno smile Pan Łoziński przychodzi na wszystkie spotkania łódzkiego KODU. Pamiętam go jednak z czasów I Solidarności. Stara, dobra gwardia. Dlaczego tak jest, że ci którzy wtedy nie kiwnęli nawet palcem w bucie dla Polski, teraz nazywają nas kodowiczów targowiczanami? Gdzie byli wtedy ci historyczni ignoranci (nie wiedzą nic o Targowicy), kiedy odwaga nie była tania? Te brednie, które obecnie z siebie wydalają są żenujące. Zatruwają nimi młodych, którzy nie maja pojęcia, jak wyglądały tamte czasy. Ale wygraliśmy wtedy, wygramy i teraz. smile
      • ulisses-achaj Re: Listy 22.01.16, 00:58
        Najśmieszniejsze jest to, że w istocie rzeczy, pisowcy stoją teraz tam, gdzie stało ZOMO i nie ma w tym wielkiej przesady, bo ich kłamstwa, żądza władzy, czynienie z demokracji fasady,ciążenie w stronę Rosji, kult jednostki (pożal sie Boże guru JK) rządy jednej partii, chamska propaganda, byli pezeteerowscy aparatczycy na trybunie Sejmu i pogarda dla narodu (który uważają za zbiorowisko głupców, więc tak go właśnie traktują), arogancja i oderwanie od rzeczywistości jako żywo powoli buduje nam PRL bis. Tyle, że czasy sie zmieniły. I ten numer nie przejdzie.
      • llmirka Re: Listy 22.01.16, 01:02
        Ulissesie nie rozumiem ludzi, którzy wiedza jak było i godzą się na powrót "złych czasów".
        Tak, wygramy, to rzecz pewna smile
        • ulisses-achaj Re: Listy 22.01.16, 01:13
          Wytłumaczenie jest jedno, Mirko: piramidalna głupota. I "format" tych ludzi. Niekompetencja polityków PiSu jest porażająca. I myślę że podobnie jest z ich zwolennikami. Trzeba przejść jakiś rodzaj lobotomii, żeby popierać tę partię i kupować brednie, jakimi karmią "ciemny lud". Jednym słowem, nie waham się powiedzieć, że każdy, kto utożsamia się z tym, co wyprawia PiS nie tylko szkodzi Polsce, ale jest patentowanym ignorantem, oraz ............ i .................. a także ...................... i jeszcze na pewno ................................. Dokonałem autocenzury, bo Podwórko to ludzie inteligentni i nie muszę im mówić wprost rzeczy oczywistych dla każdego trzeźwo oceniającego sytuację człowieka.
          • llmirka Re: Listy 22.01.16, 01:30
            Nie potrzeba wielkiej inteligencji by widzieć, że łamane jest prawo i chamstwo oraz butę w zachowaniu pisowych posłów. Przerażają mnie młodzi ludzie, którzy z tym barachłem się utożsamiają. Dotychczas myślałam, że i głupi człowiek ma instynkt samozachowawczy, ale się myliłam. Nie ma, jest rzeźnym baranem
            https://republika.pl/blog_oj_1271134/2617878/tr/malpkaminigifusav7f.gif
            • sza.aliczek Re: Listy 22.01.16, 01:44
              : )
              Też sądziłam do niedawna, ze jako naród mamy w sobie instynkt samozachowawczy. I że pewnych błędów po raz kolejny nie będziemy popełniać. No cóż... połowa z nas się odwróciła i jest jak jest. Ciekawa jestem, czy ci ludzie żałują pozostania w domach?
    • llmirka Re: Listy 22.01.16, 00:50
      Na fb pani Joanna X napisała -

Pan Zbyszek w akcji :

Ziobro zażądał od europarlamentu listy unijnych dziennikarzy.

Polskie Ministerstwo Sprawiedliwości chciało, żeby biuro prasowe Parlamentu Europejskiego przekazało mu listę wszystkich dziennikarzy (nie tylko polskich) akredytowanych przy europarlamencie.

Jako pierwszy napisał dziś o tym w swym internetowym wydaniu niemiecki tygodnik "Der Spiegel".

Najpierw proszono o to z Warszawy telefonicznie.
      W europarlamencie zastanawiano się, czy w tej sprawie dzwonił naprawdę ktoś od ministra Ziobry (a nie jakiś dowcipniś).
      Ale w ostatni wtorek, na krótko przed europoselską debatą z udziałem premier Beaty Szydło, do Strasburga nadszedł ponaglający mail od współpracowników Zbigniewa Ziobry.

Ale także w tym liście nawet ogólnikowo nie wyjaśniono w nim motywów tej - niespotykanej w instytucjach UE - prośby.

Parlament Europejski nie przekazał Ministerstwu Sprawiedliwości listy akredytowanych dziennikarzy unijnych.
      Trudno dociec, także pytanym przez nas pracownikom europarlamentu, po co ministrowi sprawiedliwości była potrzebna lista dziennikarzy.
      Premier Szydło nie miała w Strasburgu konferencji prasowej.
      • ulisses-achaj Re: Listy 22.01.16, 01:01
        Ziobro robi świetną robotę! smile smile Bywa że nie mogę uwierzyć, że można być aż tak beznadziejnie głupim. Ale niech nie ustaje w staraniach. PiS i Ziobro to idealni kandydaci do Nagrody Darwina smile
        • llmirka Re: Listy 22.01.16, 01:06
          Jeszcze kilka takich kwiatków i polubię pana Zbyszka smile
          • llmirka Re: Listy 22.01.16, 01:16
            Młody Cimoszewicz nieźle sobie radzi smile

https://twitter.com/tcimoszewicz
            • ulisses-achaj Re: Listy 22.01.16, 01:20
              A tutaj dalszy ciąg oparów absurdu smile smile :

""Dobra zmiana" związana z przejęciem władzy przez Prawo i Sprawiedliwość nie przestaje zaskakiwać. Jak donoszą prawicowe media, nowy rząd stwarza klimat dla sukcesu Ruchów Intronizacyjnych, które domagają się, by Jezus Chrystus został królem Polski. ? Idea Intronizacji w Polsce Jezusa Chrystusa odżywa ? poinformował poseł Artur Górski. Przy współpracy z Episkopatem ma powstawać ostateczny tekst aktu, na mocy którego Jezus zostanie najwyższym władcą nad Wisłą"
              • ulisses-achaj Re: Listy 22.01.16, 01:33
                Cóż robią wszystko, żeby nam uświadomić, że prawdziwą elitą narodu są ludzie tacy jak my ..... W sumie muszę być optymistą, bo historia uczy że otumaniona tłuszcza może przejąć władzę i narobić szkód, ale zawsze , raczej prędzej niż później dostaje zasłużonego kopa w zadek. I to nawet niekoniecznie od swoich przeciwników, ale w skutek czołowego zderzenia z rzeczywistością. Wariat może nazywać szczotkę Azorkiem i nawet chodzić z "nim" na spacery, ale prawdziwych szczeniąt Azorek mieć nie będzie smile To trochę tak jak naprawianie malutkiego cennego zegarka przy pomocy łomu i pięciokilowego młotka smile Skutek jest łatwy do przewidzenia. O ile jest się normalnym, oczywiście
                • ulisses-achaj Re: Listy 22.01.16, 01:37
                  wskutek- sorry za literówkę smile. Jak mówiła Scarlett, jutro też jest dzień smile. KaFka zaś celnie opisał, co drzemie w głowach i duszach takich ludzi. smile Dobranoc Mirko smile
                • llmirka Re: Listy 22.01.16, 01:52
                  Z doświadczenia wiem, że ci ludzie nie znoszą tych, którzy samodzielnie myślą i wyciągają wnioski zwłaszcza wnioski z historii chociażby tej najnowszej. Oni nie potrafią rozmawiać, mówią i nie słuchają, chcą mieć ale broń Boże na to łożyć.

ps
                  do kilku dni, kiedy piszę lub czytam "niesłuszne" strony coś dzieje się z internetem, co chwilę wyłącza się. Czyżby pan Zbyszek.... wink Na naszych spotkaniach dowiaduje się bardziej niż bardzo niepokojących rzeczy

Dziękuje za rozmowę smile
                  Dobranoc
                  • 1zorro-bis Re: Listy 22.01.16, 08:05
                    powiem Wam tak - gdy osberwuje to co sie dzieje w Polsce, przestaje sie dziwic ze dokonano rozbiorow Polski w XVII wieku.
                    To chyba byl jedyny taki przypadek w historii Europy, ze praktycznie bez wojny podzielono kraj na trzy kawalki. Bo tego powstania kosciuszkowskiego potem to juz nie licze....
                    • 1zorro-bis Re: Listy 22.01.16, 13:59
                      oczywiscie w.....XVIII wieku!big_grin
              • llmirka Re: Listy 22.01.16, 01:33
                Czytałam to i uznałam, że szkoda czasu na komentarz, co w ostatnim czasie nieczęsto mi się zdarza smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka