matrioschka 27.07.07, 13:46 HUUURRRRAAAAA!!!!wiedzialam;)ten artykul bardzo poprawil mi samopoczucie(a z kuchni dobiega pelne ulgi westchnienie mojego mezczyzny,ktory mial dosc moich diet..) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: tetradrachma mój pradziadek mówił: "babcia Helena, to była IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 14:11 kobieta, jak lezała, na brzuchu w pościeli i, jak rano, idąc do pracy, dałem jej klapsa, to wracając z pracy ....jeszcze się trzęsło" ! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: babcia Helena ;) Re: mój pradziadek mówił: "babcia Helena, to była IP: 195.116.245.* 27.07.07, 14:44 ...natomiast mój mąż bez przerwy mi mówi że jestem za gruba... szczerze mówiąc mam to gdzieś. Przeżywszy 33 lata na tym swiecie już wiem że nie to jest najważniejsze. Poza tym rozmiar 42/44 nie jest jakimś wynaturzeniem przecież! Bez przesady. Tylko mi tak jakoś przykro że tak mówi :( I tak na prawdę to nie wierzę w to że większość facetów woli puszaczki... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mzb Moja ma rozmiar 34 i twierdzi że jest gruba :))) IP: *.crowley.pl 27.07.07, 14:59 I niestety nie ma szans, żeby wybić jej to z głowy... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: cyt Re: mój pradziadek mówił: "babcia Helena, to była IP: *.gprspla.plusgsm.pl 27.07.07, 21:59 ... mój były facet też mi to w kółko powtarzał (choć wówczas nosiłam 40/42 a to chyba nie jest bardzo dużo) i dlatego właśnie został byłym... swoimi tekstami i "żarcikami" wpędził mnie w takie kompleksy, że przestałam czuć się swobodnie w jego obecności, wstydziłam się rozebrać a jakiekolwiek zbliżenia fizyczne przestały sprawiać mi przyjemność bo w kółko myślałam, ze coś mi gdzieś wystaje i on sobie będzie później z tego żartował... niestety.. przez te 'blokadę' nasze pożycie całkowicie się rozwaliło a co za tym idzie i związek nie przetrwał :/ Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: hangingout Re: mój pradziadek mówił: "babcia Helena, to była IP: 87.105.182.* 30.07.07, 10:42 A mój był chłopak - noszę 36/38 ciagle mnie odchudzał. Jesli zjadłam coś wiecej to było "jaaa" albo "ty to potrafisz zjeść" i mam pić te 2 litry wody (dosłownie). Według niego powinnam jeśc "jedną kawę i jedną kulke winogrona" na śniadanie. Gdzie byśmy nie poszli zwracał uwagę na szczupłe, długonogie dziewczyny. Nie jesteśmy już razem i nie chce już nawet o nim pamiętać. Odpowiedz Link Zgłoś
nietykalna123 Re: mój pradziadek mówił: "babcia Helena, to była 30.07.07, 10:47 > A mój był chłopak - noszę 36/38 ciagle mnie odchudzał Hmmm... może on lubił dzieci? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: lukasz Re: mój pradziadek mówił: "babcia Helena, to była IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.10.07, 03:27 to zapominj i przstań pierdzielić. Nadal masz jakieś ąsy, więc jednak coś na rzeczy było. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: lila6984 Re: mój pradziadek mówił: "babcia Helena, to była IP: *.centertel.pl 06.05.08, 16:05 nigdy nie bylam z facetem,dla ktorego bylabym za gruba,po co marnowac sobie zycie?nosze rozm.XL,i mimo ze jakies tam kompleksy mam,to nie narzekam.moj misiek jest mna zachwycony,uwielbia moj,jak to sam okreslil"cudowny tylek",a gdybym trafila na faceta,ktory robilby mi wymowki z powodu mojego cialka,to coz...zegnaj maly,tego kwiatu to pol swiatu;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Vien Re: mój pradziadek mówił: "babcia Helena, to była IP: *.futuro.pl 28.07.07, 15:58 Niestety mam podobnie - rozmiar 42/44 i umiarkowane ilości sadełka (przy atletycznej budowie ciała) a facet jeczy ze powinnam sie odchudzać. Sam zgromadził ostatnio dodatkowe zapasy 25 kg! Hipokryta... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: lukasz Re: mój pradziadek mówił: "babcia Helena, to była IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.10.07, 03:30 To każ mu ść po 5 butli wodu pięciolitrowych i jak sięzzipie powedz że obobnie ciąży tobie w łóżku. Powinien zrozumieć. Jak nie to znaczy żę jest głupi..... wtedy rzuć go. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: miłośnik Re: mój pradziadek mówił: "babcia Helena, to była IP: *.gprs.plus.pl 20.11.07, 23:19 Wole kobietę puszystą niż taką sama skóra i kości. Jak piszesz jesteś w pewnym wieku - hehehe - jesteśmy prawie rówieśnikami. Za kilka lat nadal będziesz miała piękne krągłości podczas gdy ta skóra i kości uschnie na wiór i pomarszczy się jak rodzynka. "Kobiałki" są przecież takie "miętkie i puszyste" Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: reve ale ile masz wzrostu? IP: *.man.bydgoszcz.pl 30.06.08, 22:18 Co wy wszyscy z tymi rozmiarami. Ile masz wzrostu? 42 przy wzroście 165 to nie to samo co przy 180 cm, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gama Re: mój pradziadek mówił: "babcia Helena, to była IP: 193.151.114.* 25.12.08, 01:25 Ten rozmiar to trochę za dużo na 33 lata. Co będzie jak przekroczysz 40? Ja ważyłam przez 25 lat (od 15 do 40 roku życia) około 48-53 kg przy wzroście 167 cm. Ale kiedy skończyłam 40 nagle zaczęłam tyć. I to bez żadnych powodów. Jadłam tyle samo, czyli tak średnio, słodycze owszem od czasu do czasu. I w ciągu zaledwie 5 lat przytyłam 20 kg. Teraz próbuje schudnąć, ale pomimo tego, że jem niewiele i bardzo "dietetycznie" schudłam tylko 2 kg. Dlatego radzę - w tak młodym wieku schudnij, bo potem będzie trudniej. Odpowiedz Link Zgłoś
lob1 Re: mój pradziadek mówił: "babcia Helena, to była 27.12.08, 10:37 kobieta o owalnych kształtach,dużych jędrnych piersiach to coś wspaniałego a jeszcze jak ma piękną gładką skórę!Takie kobiety są na ogół delikatniejsze bardziej przyjzne itp.Chude to dobre do współczesnych tańców. Odpowiedz Link Zgłoś
miischa Re: Urocza obfitość ciała 27.07.07, 14:52 "W średniowiecznych arabskich opowieściach erotycznych kobiety piękne i godne najwyższego pożądania opisywane były za pomocą takich określeń, jak "okazałej tuszy" czy "wszędzie pulchna". " Arabowie wiedzą jak wygląda prawdziwa kobieta:) dla mojego faceta jestem ideałem kobiety, nie wyglądam jak wieszak, wręcz przeciwnie mam na czym usiąść;) i jest się do czego przytulić. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kris Re: Urocza obfitość ciała IP: *.chello.pl 27.07.07, 15:20 W moich żyłach płynie polska i arabska krew, zawsze podobały mi się panie o kobiecych, zaokrąglonych kształtach, a nie przypominające wieszak na ubrania. Moja kobieta jest szczupła, ale nie chuda, wygląda jak kobieta a nie jak głodna nastolatka. Odpowiedz Link Zgłoś
nadiyya Re: Urocza obfitość ciała 27.07.07, 19:10 Wieszak na ubranie to trafne określenie chudych kobiet, mi też nasuwa się takie porównanie, kiedy widzę te wszystkie niedożywione panny - sama skóra i kości, dziewczyny odchudzają się bez opamiętania... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: lukasz Re: Urocza obfitość ciała IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.10.07, 03:38 sratatata... pocieszenia dla grubasek. Szczupłe są atrakcyjniejsze bo wyglądają na zdowsze niż otłuszczone wieloryby. Zacznijcie uprawiać sport, wymagajcie tego od swoic "miśków". Wszytkim wyjdzie to na zdrowie. Seks będzie fajnieszy. Życie Łatwiejsze. Kompleksów mniej. Nic niemożliwego. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: lachu_chłopZmazur Re: Urocza obfitość ciała IP: *.chello.pl 29.07.07, 12:17 Gość portalu: Kris napisał(a): > W moich żyłach płynie polska i arabska krew, zawsze podobały mi się panie o > kobiecych, zaokrąglonych kształtach, a nie przypominające wieszak na ubrania. > Moja kobieta jest szczupła, ale nie chuda, wygląda jak kobieta a nie jak głodna > > nastolatka. dokładnie, kobiecość górą! idealne panie, to te w typie Monici Bellucci Odpowiedz Link Zgłoś
murderdoll Tak na logikę: 01.08.07, 00:25 Kanony piękna nie wzięły się z nikąd. Kobieta winna być szczupła,ale nie cherlawa, żeby przedzierać się przez zarośla, mieć długie nogi do brodzenia po bagnach, a przy tym szerokie biodra i duże piersi, sugerujące że jest płodna jako króliczyca (ile kobiet ma taką sylwetke??). Mężczyzna powinien być wysoki, umięsniony i mieć szerokie bary, żeby bronić rodzinę przed atakiem mamuta. Po prostu mamy to w mózgu, i choć każdemu podoba się co innego, to opisane wyżej osobniki będą zawsze uważane za najatrakcyjniejsze. A teraz moja osobista teoria xD: mężczyzna, żeby mieć ładną sylwetkę musi po prostu trochę popakować, ale kobieta rozmiaru stanika czy szerokości bioder nie zmieni, a szczupłe kobiety rzadko mają sylwetkę w kształcie klepsydry. Dlatego jednym samcom bardziej zależy na tym żeby samica była zwinna i umiała się przedzierać przez puszczę, a innym żeby urodziła mu ogromne ilości potomstwa. Sama jestem szczupła. Ostatnio natknęłam się w artykule o seksie na takie słowa "W łóżku nie wstydź się swoich fałdek, pamiętaj, że dla większości mężczyzn chuda sylwetka jest nieatrakcyjna". Uprzejmie apeluję o wyrzucanie z pracy takich "dziennikarek". Szczupłe dziewczyny są obrażane równie, jeśli nie częsciej od tych przy kości. Przepraszam jeśli w tym poście są jakieś błedy, ale o tej porze jestem nieprzytomna ;] Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Pan Dobra Rada Re: Tak na logikę: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 01:32 "W łóżku nie wstydź się swoich fałdek, pamiętaj, że dla większości mężczyzn > chuda sylwetka jest nieatrakcyjna" No racja.. Na sam widok ciała porośniętego fałdami zbierającego się tłuszczu mężczyźnie "staje", a co dopiero jak to się zacznie ruszać.. Mmmmmm.. Bosko! <odruch wymiotny> Odpowiedz Link Zgłoś
jotes1955 Re: Tak na logikę: 15.08.07, 23:28 Gość portalu: Pan Dobra Rada napisał(a): > "W łóżku nie wstydź się swoich fałdek, pamiętaj, że dla większości mężczyzn > > chuda sylwetka jest nieatrakcyjna" > > No racja.. Na sam widok ciała porośniętego fałdami zbierającego się tłuszczu > mężczyźnie "staje", a co dopiero jak to się zacznie ruszać.. Mmmmmm.. Bosko! > <odruch wymiotny> Niestety ale Pan Dobra Rada nie ma racji. Wiekszosc mezczyzn woli pelne (ale nie karykaturalnie grube) kobiety. Badania wykazaly, ze ci panowie, ktorzy zdecydowanie preferuja chude partnerki traktuja seks jako czynnosc fizjologiczna i przewaznie sa mizoginami. Ci, ktorzy wola pelne kobiety nie tylko kochaja plec piekna ale sa w lozku swietni. To fakt. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Pan Dobra Rada Re: Tak na logikę: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 00:38 > Niestety ale Pan Dobra Rada nie ma racji. Wiekszosc mezczyzn woli > pelne (ale nie karykaturalnie grube) kobiety. Badania wykazaly, ze > ci panowie, ktorzy zdecydowanie preferuja chude partnerki traktuja > seks jako czynnosc fizjologiczna i przewaznie sa mizoginami. Ci, > ktorzy wola pelne kobiety nie tylko kochaja plec piekna ale sa w > lozku swietni. To fakt. Hahahaha.. :D Po pierwsze, odpowiedz sobie na pytanie GDZIE robiono te badania, NA KIM robiono te badania, a potem wyciągnij wnioski w oparciu o całość wiedzy, a nie w oparciu o populistyczną konkluzję.. :] Zresztą.. Stwierdzenie, że szczupłymi kobietami interesują się PRZEWAŻNIE mężczyźni bezmyślni, puści i bezwartościowi świadczy tylko o tym, że próbujesz spłycić sens tegoż badania nie po to by coś udowodnić, a po to by coś usprawiedliwić.. :] Dlaczego mówię o tym z taką pewnością..? :] Powiem brutalnie.. :] To, że większość ludzi jest nieatrakcyjna - to fakt.. :] Czy to się komuś podoba, czy nie.. I teraz pytanie.. :] Czy fakt bycia nie atrakcyjnym wpływa na nasze preferencje..? :] Owszem, wpływa.. :] Tylko istotniejszym pytaniem jest nie "czy", a "jak".. :] A jak wpływa..? No zastanówmy się.. Weźmy Pana X.. Pan X jest zupełnie przeciętnym mężczyzną.. Niezbyt atrakcyjny fizycznie, trochę zaniedbany, niczym szczególnym z wyglądu się nie wyróżnia.. Pan X wie, jak wygląda i na podstawie tej wiedzy sam siebie ocenia.. Wie, że jest przeciętny, a ponieważ przeciętny mężczyzna nie mierzy zbyt wysoko ( tak, trzeba to powiedzieć.. ), "dorabia się" partnerki w postaci Pani Y, równie przeciętnej jak Ona.. :] I teraz pytanie.. :] Czy wobec tego można powiedzieć, że Pan X gustuje w przeciętnych kobietach pokroju Pani Y..? :> NIE MOŻA! WRĘCZ NIE WOLNO! To jest błąd logiczny.. To, że Pan X wybrał Panią Y świadczy TYLKO o tym, że ją wybrał, że ALBO był w stanie i wybrał, ALBO nie był stanie wybrać lepiej, ze szczególnym naciskiem na to drugie.. :] Wobec tego, czy Pan X może mieć inną "wymarzoną partnerkę"..? Owszem, tak właśnie jest zazwyczaj.. :] Co innego jest partnerka życiowa, a co innego jest partnerka wymarzona, a sęk w tym, żeby mieć i jedno i drugie.. :] To, że większość kobiet jest "pełniejsza" - to fakt.. :] Fakt, który nie potwierdza niczego, jeżeli przeprowadzi się badania na zasadzie "Jakie są partnerki grupy 1000 mężczyzn", albo, a może i tym bardziej, na zasadzie "Czy Pana partnerka spełnia Pana oczekiwania?".. :] Dlaczego to drugie też jest niewiarygodne..? Ano dlatego, że w społeczeństwie działa coś takiego, co powoduje, że każdy chce uchodzić za człowieka sukcesu.. Trudno jest się więc przyznać, że partner, którego kochamy nie spełnia pokładanych w niego oczekiwań.. Innymi słowy kłamiemy na jego korzyść , a naszą zgubę.. :) Brutalne, ale prawdziwe.. :) Bardziej ufałbym badaniom, które objęłyby KOCHANKI grupy 1000 mężczyzn.. :] To byłyby badania BARDZO wiarygodne.. :) A tak podsumowując - można się łudzić, droga wolna.. Można się usprawiedliwiać całe życie.. Ale można ruszyć tyłek i coś ze sobą zrobić.. Wiem - to trudniejsze niż znalezienie kolejnej wymówki.. :) Odpowiedz Link Zgłoś
nietykalna123 Re: Tak na logikę: 16.08.07, 16:26 Nie warto się łudzić. Nie da się oszukać rzeczywistości, choć rozumiem, że pragnienie pocieszenia samego siebie może tworzyć najdziwniejsze teorie. A jednak wystarczy zauważyć, jakie kobiety przyciągają męskie oczy. Z moich obserwacji wnioskuję, że oglądają się za smukłymi, najchętniej z długimi włosami, w sukienkach, w szpileczkach. Wtedy nawet buzia nie jest taka ważna. Każdy mężczyzna marzy o tym, by mieć dobre auto, a w nim szczupłą, śliczną kobietę, najlepiej nie za wysoką, ale niestety, niewielu stać na ten luksus. Bo co do atrakcyjności to jest tak, jak napisał PDR: mamy deficyt- tacy ludzie to rodzynki w cieście , a jak się nie ma co się lubi.... Dlatego domyślam się, że w tym temacie niektórzy próbują bronić siebie i swojego partnera. Ja nie muszę tego robić. I powiem Wam, że atrakcyjność bardzo ułatwia życie, dodaje pewności siebie, pozwala na kaprysy, daje znacznie większy wybór. Nie wierzę żadnej kobiecie, która ma choćby małą nadwagę, że jest jej z tym dobrze. Na takiej żaden ciuch nie leży ładnie, a kiedy się rozbierze, to jest jeszcze gorzej, bo ciało się „wylewa’. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: chillipalmer Re: Tak na logikę: IP: 84.208.118.* 16.08.07, 21:34 dla mnie nie wazne sa kilogramy lecz estetyka ciala, figura, caloksztalt. to juz w duzej mierze zalezy od genow i tendencji. mamy rozne ciala, rozne figury i nie z kazdego da sie zrobic 90-60-90. ale latwo ulec paranoi zamiast spokojnie sie nad soba zastanowic. jest wiele kobiet ktore przy pelnych ksztaltach maja jednoczesnie piekna figure i sa przez to bardzo, bardzo atrakcyjne. a na niektore "wieszaki" patrzec czasami przykro bo sie Oswiecim przypomina.wiec to nie o kg chodzi. gusta sa rozne. wazniejsze raczej jest zeby byc zdrowym, zadbanym. ja jestem szczupla, mam atletyczna sylwetke, ale kazdy zgromadzony kg tluszczu osiada mi jako opona na brzuchu i efekt jest niestety malo ciekawy. wiec pracuje nad tym i wkladam wysilek zeby sie tego pozbyc, bo nie powiem zeby mi bylo z tym milo. marza mi sie za to szerokie, kobiece biodra - co nie znaczy zaniedbana, obrosnieta tluszczem dupa. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: niedowiarek co??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.07, 18:24 Kobieta ponizej 175 to karzel i takiej ani ja ani zaden z moich kumpli nie chce. Szczupla moze byc byle nie karakan. I musi miec piersi. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: loli Re: Tak na logikę: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.07, 10:07 No nie wszystkim kobietom zalezy, zeby sie na jej widok slinil kazdy. Ja mimo tego, ze mam rozmiar 40/42 nie mam problemu z zainteresowaniem soba, jesli tylko mam na kogos chrapke. Jest jeszcze cos takiego jak urok czy seksapil. Nie podoba mi sie tez, jak padaja obrazliwe teksty, typu wylewanie tluszczu, albo wieszak. Jest wiele innych okreslen na opisanie sylwetki, a jak ich nie znasz to poczytaj troche ksiazek. Niestety, oprocz jaj, trzeba miec tez troche taktu i dystansu. Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: Tak na logikę: 01.07.08, 19:42 Kanony urody sa rozne w roznych miejscach na swiecie i zmienialy sie przez stulecia. Poza tym uroda nie swiadczy o zdrowiu, piekna kobieta moze byc chora - znam takie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: alinka Re: Tak na logikę: IP: *.lubin.dialog.net.pl 16.11.07, 12:46 Panie dobra rada. Łatwo poznać, czy mężczyzna żywi do kobiety cieplejsze uczucie po tym, iż więcej wymaga od siebie, niźli od swojej kobiety. Sam, najczęściej nie jest ideałem, więc jeśli kocha, ma wiele życzliwej tolerancji i nie wylicza kobiecie każdego przybranego grama. Jeżeli od kobiety wymaga idealnego wyglądu, to sygnał że ma kompleksy i potrzebuje jej do kolejnego potwierdzenia swej wątpliwej męskości. Tak samo, jak najnowszego modelu samochodu, top modelu telefonu w którym potrafi korzystać z jednej, góra dwóch funkcji albo mieszkania w prestiżowej dzielnicy itp itd. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Pan Dobra Rada Re: Tak na logikę: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.07, 20:26 > Panie dobra rada. Łatwo poznać, czy mężczyzna żywi do kobiety cieplejsze uczuci > e > po tym, iż więcej wymaga od siebie, niźli od swojej kobiety. Sam, najczęściej > nie jest ideałem, więc jeśli kocha, ma wiele życzliwej tolerancji i nie wylicza > kobiecie każdego przybranego grama. > > Jeżeli od kobiety wymaga idealnego wyglądu, to sygnał że ma kompleksy i > potrzebuje jej do kolejnego potwierdzenia swej wątpliwej męskości. Tak samo, > jak najnowszego modelu samochodu, top modelu telefonu w którym potrafi korzysta > ć > z jednej, góra dwóch funkcji albo mieszkania w prestiżowej dzielnicy itp itd. > Babskie gadanie.. Miłość wszystko wybaczy..? O to Ci chodzi..? Ależ ja się z tym zgadzam.. Podobnie jak zgadzają się z tym mężowie zdradzający swoje żony.. Wszak wszyscy je bardzo kochają.. :] Ciekawe, prawda..? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosia Re: Tak na logikę: IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.11.07, 07:55 Panie Dobra Rado)))) Ciekawa jestem jak wyglądasz. Może sam jesteś jako ten micho. Ja mam rozmiar 40 przy wzroście 168. Lekko puszysto))) I wcale mi to nie przeszkadza. Pare lat temu ważyłam 48 kg, teraz 65 i nie posiadam się z zadowolenia ,ze mi tu i ówdzie przybyło. Odpowiedz Link Zgłoś
nietykalna123 Re: Tak na logikę: 20.11.07, 22:40 > Pare lat temu ważyłam 48 > kg, teraz 65 i nie posiadam się z zadowolenia ,ze mi tu i ówdzie > przybyło. Radość ocalonej od śmierci anorektyczki? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: lukasz Re: Tak na logikę: IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.10.07, 03:46 Pocieszaj się.... Odpowiedz Link Zgłoś
nietykalna123 Re: Tak na logikę: 01.08.07, 08:51 murderdoll, to nie temat o kanonach piękna, bo matka natura rzeczywiście nie rozdziela swych darów sprawiedliwie. Dyskusja idzie o o fałdy tłuszczu, które wielu ludzi hoduje sobie na własne życzenie z łakomstwa. Pytanie jest, czy takie trzęsące się jak galateta ciało jest seksowne czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: lukasz Re: Tak na logikę: IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.10.07, 03:44 Kocham cie... wreszcie prawda. O akceptacji fałdek piszą tłudste frusratki z wydawnictw dla zapuszczonych matek z dziećmi. Kobieta jak i mężczyzna piwinni być w zdrowym tego pojęica znaczeniu "fit". Bez przesaady ale wylewające sę boki obojga płci są mało atrakcyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
ylemai rozmiar stanika 12.10.07, 13:02 jakżeż tego nie zmieni? Niewielka interwencja chirurgiczna i już z marnego B robi się solidne D lub E. W porównaniu z tym, facet musi - bez korzystania ze sterydów - ćwiczyć ciężko na siłowni 2-3 lata by uzyskać doskonałą formalnie sylwetkę. Odpowiedz Link Zgłoś
rikol kobiety - dbajcie o zdrowie, a nie o figure 01.07.08, 19:37 Zauwaz, ze podobnych rad nie kieruje sie NIGDY do mezczyzn, bo ich figura zawsze jest ok, nawet jak waza dwa razy tyle niz powinni. Kobiety powinny dbac o zdrowie, forme fizyczna, a nie wyimaginowana 'idealna' sylwetke. Dzis idealem jest tyczka o wzroscie 180 cm i ustach pozadlonych przez szerszenie, a kilkadziesiat lat temu modne i seksowne byle malutkie usteczka i duzy tylek. Nie ma co robic sobie wody z mozgu. Nie widze powodu, zeby ryzykowac zyciem czy zdrowiem i wkladac sobie kawalki silikonu gdziekolwiek - nie podoba sie, to znajdz sobie kogos innego, taka mam rade dla panow chcacych cos poprawiac w kobietach. A najbardziej uzdrawiajace dla takich dzentelmenow jest pierwsze w zyciu krytyczne spojrzenie w lustro. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: inna Re: Urocza obfitość ciała IP: 199.133.152.* 15.08.07, 21:22 albo w typie Wojciecha Manna:)) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: lukasz Re: Urocza obfitość ciała IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.10.07, 03:33 I jest co zdradzać.... Nie oszukuj się. Szczupłe są atrakcyjne.... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: weronika Re: Urocza obfitość ciała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 14:53 chude jest najpiekniejsze Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: chute mleqo Re: Urocza obfitość ciała IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.07, 15:03 myślę, iż dużą rolę grają proporcje. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Alice taaa pocieszajcie sie :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 15:16 tak, tak :) juz widze zaczyna sie od poczatku bezsensowna gadtka :) przeciez rozne mamy gusta i gusciki jedni wola szczuple drudzy pulchniejsze i OKEY po co takie artykuly? aby np osoba ktora je pisala pocieszala sie /jest wlasnie przy tuszy/ i wpajala ze otylosc jest okey? NIE OTYLOSC nie jest okey jest choroba jak wiecie, tak samo nadmierna chudosc dlatego najlpiej nie byc ani szczuplaczkiem ani grubaskiem, i prosze sie nie klocic ani nie wyzywac zaraz /zauwzylam ze przede wszytskim osoby przy tuszy bardzo chetnie bywaja na tego typu dyskusjach komentujac w chamski sposob i uzywajac slow typu wieszak :D -ze one sa beeeee i po co? ja jestem szczupla mam swietna przemiane materii, uprawiam sport i dobrze mi z tym moj partner tez jest zadowolony a ze jakw idze kogos z wieksza ilosc tluszczyku to szczerze? NIE INTERESUJE MNIE TO i nie patrze krzywo na taka osobe i nie komentuje ani nie obgaduje BO ZYCIE JEST PIEKNE :) tylko prosze nie zakldajacie spodni i krotkich bluzeczek spod ktorych wyplywa ten tluszcz WIDAC TO i niestety nie jest atrakcyjne, polecam obejrzec na tvn style trini i susane one swietnie potrafia pokazac jak sie ubrac i zakamuflowac o i tamto a wyeksponowac to co trzeba pozdrawiam a i jeszcze ps. wazne NAJWAZNIEJSZE czy przede wszystkiem jedrne ksztaltne i zadbane wtedy moze byc nawet i chude i grube male i wysokie rozmiar 34 38 40 44 i miala poczucie humoru oraz kochala siebie taka jaka jest :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Bets Re: taaa pocieszajcie sie :) IP: *.acn.waw.pl 27.07.07, 20:21 Witajcie, zgadzam sie absolutnie z tym co napisałaś. Jestem wysoką, dużą dziewczyną. Chodzę na basen, siłownię, jeżdżę na nartach. Uprawiam sport bo lubię, a mimo to ważę 90 kilogramów. Mam kochającego mnie faceta, którego poznałam w zeszłym roku.Nie mogę nosić obcisłych ubrań bo wyglądam w nich jak gąsienica, a mimo to potrafię być sexi. Wszystko to kwestia tego co sie ma w głowie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: nietykalna123 Re: Urocza obfitość ciała IP: *.mlynary.net 27.07.07, 15:17 > myślę, iż dużą rolę grają proporcje. No, nareszcie ktoś sensownie napisał. Chodzi o proporcje. Chude wcale ni musi być piękne. Mam taką koleżankę, która schudła tak, że wygląda jak dziewczynka w okresie dojrzewania. Brak jej zarysu bioder i piersi. Jednak nie uważam, by sadło wylewające sie ze spodni było zdrowe, potrzebne i estetyczne. Jak przeczytałam ten fragment w artykule: "...cudownych dużych brzuchach, przepięknych grubych udach, wspaniałych wielkich pośladkach" to zrobiło mi się niesmacznie. Nie przesadzajmy. Takie kształty zachwycą tylko nielicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: nietykalna123 Re: Urocza obfitość ciała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 15:27 sama zapomniałam napisac ze jestem gruba i zle mi z tym, przez to siedze tutaj całymi dniami Odpowiedz Link Zgłoś
nietykalna123 Re: Urocza obfitość ciała 27.07.07, 15:35 > sama zapomniałam napisac ze jestem gruba i zle mi z tym, przez to siedze tutaj > całymi dniami Droga podszywaczko, zmusiłaś mnie do tego, bym się logowała za każdym razem, kiedy coś napiszę. Teraz możesz mnie pocałować.... Odpowiedz Link Zgłoś
zuziaapril Re: Urocza obfitość ciała 27.07.07, 15:31 Pojdzmy dalej tym sladem, to dojdziemy niedlugo do tego, ze najpiekniejszy jest... szkielet Odpowiedz Link Zgłoś
rsasiada Re: Urocza obfitość ciała 28.08.07, 11:17 Gość portalu: weronika napisał(a): > chude jest najpiekniejsze A ja tak nie uważam i pozwolę sobie powtórzyć moje zawołanie bojowe: ŻEBROM NA DEKOLCIE MÓWIMY STANOWCZE NIE! Moja kobieta musi (i ma) na czym siedzieć i czym oddychać. Ważne żeby BMI było prawidłowe i kondycja w porządku, cała reszta nie ma znaczenia. A tak w ogóle to wszystko jest kwestią gustu, część facetów lubi szczupłe, część bardziej zaokrąglone. Kwestią wyboru kobiety jest to, czy znajdzie sobie faceta który będzie uwielbiał jej typ sylwetki, czy też będzie zmieniała swoją sylwetkę dla faceta, który lubi akurat typ przeciwny. A jeżeli jeszcze się okaże że podobają mu się Chinki? To co, zżółkniecie i uskośnicie sobie oczy? Dbać o siebie trzeba, wiadomo, ale żeby się katować dietami dla jakiegoś wydumanego ideału? Moim zdaniem bez sensu. RS Odpowiedz Link Zgłoś
cheyenne20 Re: Urocza obfitość ciała 27.07.07, 15:22 No to ludzkie "wieprze" mają kolejny argument aby niczego sobie nie odmawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Alice pocieszajcie sie dalej :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 15:33 ja nie wiem po co sa takie artykuly i jeszcze ten brak tolerancji i zazdrosc cos tam bylo idiotycznego o mamie ze dzici niby wola sie przytulac do grubszej niz do chudszej ?:| /cos w tym stylu/ a to dopiero dyskryminacja i totalne glupoty hehehehehe moja mama obecnie ma troszke tego tluszczyku no aleee to normalne :) a jak byla mloda to byla szczupla i jakos nie mam skrzywienia z dziecinstwa :D hehehehehhehee i bardzo dobrze ze byla seksi atrakcyjna laska bez kompleksow yeah /teraz tez jest;) / tak jak pisalam najlepiej byc po srodku zaokraglona szczupla osoba i sjo nie za chuda nie za gruba Odpowiedz Link Zgłoś
shemsi1 ja tam dziekuję 27.07.07, 15:55 ne jestem ani gruba ani chuda. ale zeby tak wygladac musze o siebie dbac. Niskostrawne jedzenie, cwiczenia. Jak PUCHNE to czuje sie zle. nie lubie jak mi WISI to i owo. A o co chodzi? O to by sie dobrze czuc, wiec olewam takie artykuły. Patrze na siebie, a jak mi sie cos nie podoba, to to zmieniam. Proste. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Anita Urocza obfitość ciała IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 27.07.07, 15:51 Kobieta jest kobietą. Po urodzeniu dzieci zaookragla sie tam i siam, dalej pozostając kobiecą. Jaki sens jest prezentowanie kobiecej mody przez 16-18 latki, ktorych wyglad bardziej przypomina chlopaka niz dziewczyne? A te wystajace kosci u gwiazdek amerykanskich? To jest antydamskie i obrzydliwe. No coz w modzie najwiecej do powiedzenia maja niemescy projektanci i malo kobiece projektantki (z nielicznymi wyjatkami), a diety i niskokaloryczna zywnosc to swietny i bardzo dochodowy biznes. Oczywiscie nadwaga nie jest zdrowa, ale i nadmierna szczuplosc i terroryzowanie dietami wlasnego ciala takze. O tym pierwszym mowi sie baaaaardzo czesto, to drugie jest zazwyczaj przemilczane. Zdrowe jest racjonalne odzywianie, uprawianie gimnastyki i ruch, dbanie o dobra kondycje psychiczna i fizyczna. Zaznaczam, nie mam problemow z nadwaga i nigdy nie mialam, BMI mam 22-23. Pozdrawiam wszystkich racjonalnie myslacych Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gościówa Re: Urocza obfitość ciała IP: *.selsoft.pl 27.07.07, 17:02 przecież każdy nadmiar lub niedobór jest brzydki to że kobiety nie lubią wałków wyjewających się nad paskiem to nic dziwnego .Pozatym tusza( nadmierna) jest bardzo niezdrowa!!!! .Nie pocieszajcie się że jesteście puszyste jak macie nadwagę i że się tak lepiej podobacie każdy kg za dużo a cierpią stawy serce itp Dbajcie o PAWIDłOWą wagę bo takie "zastarzałe "sadełko trudno zrzucić Odpowiedz Link Zgłoś
shemsi1 a i samopoczucie nie teges 27.07.07, 17:12 ja jestem zła jak osa jak jestem grubasna, wiec szybko te feciki zrzucam :) a z tym zdrowiem to swoja drogą Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: margolcia Ludzie,co się z wami dzieje! IP: *.ingram.com.pl 27.07.07, 17:21 Przecież autorowi nie chodziło o przekonywanie,że obfitsze jest lepsze i piękniejsze niż to mniej okazałe.Ten artykuł miał raczej pomóc paniom o okrąglejszych kształtach zaakceptować siebie samą.A co to przeszkadza paniom szczupłym i panom preferującym panie szczupłe?Po co te przezwiska i drwiny? Potrzebne są tak wieszaki jak i puszaki,bo są gusty i guściki i nie każdemu jest dane być takim,jakim by chciał. Odpowiedz Link Zgłoś
shemsi1 kto o wieszakach mówi?? 27.07.07, 17:39 mówimy o akceptacji. O tym jak sie czujemy z tłuszczykiem. Mam tendencje do tycia i z tłuszczykiem sie zle czuje. Dlatego jem tak, by go nie miec. Mówie o sobie. Skoro mowa o akceptacji, to mówimy tylko ze sie nie akceptujemy z tłuszczykiem. I mysle ze kazda z nas, jak przyjdzie co do czego, to narzeka na to czy na tamto. Nie wierze, by ktos do konca zaakceptował nadwage!! Skoro ktos rozpoczał taki watek, to są tez odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
drinkit Re: Urocza obfitość ciała 27.07.07, 17:55 Kazdy przegina pałe w swoja strone. Chude laski mowia ze chude jest modne, puszyste mowia ze grube podoba sie facetom. Szczerze mowiac puszyste ksztalty to jedno, ale dodajmy do tego cellulit, niezbyt jedrna skora, brak kondycji fizycznej i strach, ze za 3 kg juz zaczyna sie waga 'bardzo niebezpieczna'. Czy przypadkiem nie jest najlepiej byc szczupla i zadbana osoba? A nie oszukiwac sie ze'facetom sie bardziej puszyste podoba'? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Alice drinkit- o to wlasnie mi chodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 18:18 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Anika Re: Urocza obfitość ciała IP: *.net.pbthawe.eu 18.12.08, 17:30 Bardzo dobrze napisane.Popieram Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: prawdziwy facet Urocza obfitość ciała IP: *.devs.futuro.pl 27.07.07, 19:26 przestań tłusta babo gadać bzdury, i opowiadać jakieś banialuki tylko po to aby próbować leczyć z kompeksó inne tłuste ohydne babska! Prawdziwi faceci lubią normalne szczupłe babki, przynajmniej CI faceci, którzy w życiu coś niecoś osiagnęli. Jestem Prezesem dużej znanej firmy w POlsce i nie wyobrażam sobie mieć u boku maszkarona tłustego babsztyla, tzw. maciorę zamiast pięknej szczupłej i stylowej kobietki. Niech sobie mizerne faceciki biorątłuste baby - tak jak w USA - 100% tłustych bab mają miernty bez szmalu - obżarstwo i gruba baba to cechy najniższej warstwy społęcznej. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aga do prawdziwego faceta hahah IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 19:48 chyba nie jest z toba ok, ta twoja firma chyba wykancza cie psychiczne skoro jestes takim prostakiem, zero szacunku dla kobiet i pewnie nie tylko, co ci z tego ze pracujesz w firmie jak jestes nikim Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Pan Dobra Rada Re: do prawdziwego faceta hahah IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 23:35 > chyba nie jest z toba ok, ta twoja firma chyba wykancza cie psychiczne skoro > jestes takim prostakiem A w którym miejscu pokazał to "prostactwo"..? Na razie pokazał jedynie krytyczny stosunek do tych, którym się po prostu nie chce.. > zero szacunku dla kobiet Sęk w tym, że z Was dwojga, to Ty, a nie On, okazujesz brak szacunku do kobiet.. Dlaczego..? Bo zamiast chwalić te kobiety, które o siebie dbają, chwalisz te, którym doskwiera lenistwo.. On ceni kobiety atrakcyjne, widzisz w tym coś, co kobietom "uwłacza"..? Najbardziej kobietom uwłaczają kobiety nieatrakcyjne.. > co ci z > tego ze pracujesz w firmie jak jestes nikim A Ty kim niby jesteś i do czego w życiu doszłaś..? Do przystanku na autobus do szkoły..? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ona21 Re: do prawdziwego faceta hahah IP: *.biskupice.sdi.tpnet.pl 28.07.07, 13:04 >Najbardziej kobietom uwłaczają kobiety nieatrakcyjne.. Zakładam, że pewnie chodzi Ci o nieatrakcyjnośc wynikającą z lenistwa i braku chęci dbania o siebie. Ok, ale nie odnosi się to jedynie do kobiet. Wiesz, w Twojej wypowiedzi niebezpieczne jest to ukryte być może założenie, że mężczyźni powinni być schludni czyści i estetyczni (jak każdy człowiek), a kobiety powinny być schludne czyste i estetyczne (jak każdy człowiek) + dodatkowo ATRAKCYJNE. Miłe dla oka. Przyjemny wabik. Mam nadzieje, że nie to było Twoją intencją. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Pan Dobra Rada Re: do prawdziwego faceta hahah IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.07, 13:15 Hmm.. Nie za bardzo rozumiem, więc powiem tak: Pod warunkiem, że "dbanie o siebie", to dla Ciebie coś więcej niż umiejętność stosowania makijażu.. Co innego jest być czystym i zadbanym, a co innego jest być atrakcyjnym.. To nie ma znaku równości, choć oczywiście kobieta atrakcyjna, jest również kobietą zadbaną.. PS: Chyba już wiem, o co Ci chodziło.. > >Najbardziej kobietom uwłaczają kobiety nieatrakcyjne.. Tak, miałem tu na myśli nie kobiety, które są "dalekie od kanonów", a przede wszystkim kobiety, które będąc "daleko od kanonów" nic nie robią w kierunku po prawy własnej aparycji, w tym również się "zaniedbują", a przy tym głośno i złośliwie komentują Panie, które posiadają wszystko to, o czym same zawsze marzyły, a do czego te Panie doszły ciężką pracą, bądź nawet nie.. Innymi słowy, najbardziej kobietom uwłaczają Panie, które usprawiedliwiając własne braki, starają się, na siłę i przez łzy, wyśmiać to, co powszechnie uznawane jest za "piękne".. Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: do prawdziwego faceta hahah 02.07.08, 11:56 Jesli wyobrazasz sobie, ze kobiety nie maja nic innego do roboty, jak tylko starac sie przypodobac takiemu chamowi jak ty, to sie grubo mylisz. Kazda normalna kobieta ucieka od ciebie gdzie pieprz rosnie, jak tylko usta otworzysz - jesli jestes atrakcyjny, w co osobiscie watpie. Atrakcyjni i swiadomi swojej wartosci mezczyzni nie zastanawiaja sie, co 'musi' zrobic ze swoim cialem kobieta, zeby zyskac ich przychylnosc - po prostu podoba im sie albo nie, nikt nikogo na sile nie trzyma. Sa kanony piekna, ktore zmienialy sie drastycznie w ciagu wiekow, nie widze powodu, zeby w ich imie narazac swoje zdrowie. Za to ty, jesli tak je uwielbiasz, mozesz zaczac chodzic na silownie i jesc sterydy, to moze bedziesz przypominal Schwarzenegera za pare lat, jak ci zapalu i zdrowia starczy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: frustrat a on do czego doszedl? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.07, 18:31 do orgazmu reka?wierzysz mu, ze jest prezesem firmy?prezes firmy(wiem,bo znam)nie ma czasu na prostackie gadki w necie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ewa25 Re: Urocza obfitość ciała IP: *.acn.waw.pl 27.07.07, 20:27 Ty chyba nie myslisz tak poważnie? Jeżeli tak to traktujesz kobiety bardzo przedmiotowo, a to oznacza że jesteś bardzo płytkim facetem :) Zresztą nie sądzę, żeby jakikolwiek Prezes Dużej Firmy :)))) wypowiadał się w tak agorancki sposób. Słoma z butów wystaje chłopaku. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Pan Dobra Rada Re: Urocza obfitość ciała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 23:30 > Słoma z butów wystaje chłopaku. > Pozdrawiam :) Jemu z butów - Tobie z głowy.. Pozdrawiam.. :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ewa 25 Re: Urocza obfitość ciała IP: *.acn.waw.pl 29.07.07, 19:40 A na jakiej podstawie oceniasz? Widziałeś? Czy po prostu lubisz kogoś obrażać mówiąc o nim że jest głupi? Nie tyllko ty potrafisz oceniać innych. Widać że bardzo bronisz swojego zdania na forum obrażając innych, bo niewiele osób tutaj się z Tobą zgada. Mi wystaje słoma z głowy? :) OK A ty masz małego :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Pan Dobra Rada Re: Urocza obfitość ciała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.07, 21:04 > OK A ty masz małego :) OMG, ale pojechałaś teraz "wiochą".. :D Przynajmniej wiadomo skąd Ci to "siano" do głowy przyszło.. :D Swoją drogą pewnie jesteś świadoma tego, jak bardzo tym stwierdzeniem potwierdziłaś moją tezę, prawda..? :] Na nic lepszego Cię nie było stać.. Hahaha.. :D Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aneczka182 Re: Urocza obfitość ciała IP: *.echostar.pl 28.07.07, 22:56 Przez taką postawę jaką Pan prezentuje prwie wpadłam w anoreksję mając 14 lat. Miałam 170 cm wzrostu, ważyłam 55 kg, mimo tego usłyszałam od jednego faceta, że jestem "tłusta i ochydna". Przejęłam się tym bardzo...wtedy...teraz bym go wyśmiała. Nie podoba mi się Pańska wypowiedź i się z Panem nie zgadzam. "nie wyobrażam sobie mieć u boku maszkarona tłustego babsztyla, tzw. maciorę" O kobiecie należy wyrażać się z szacumkiem. "Jestem Prezesem dużej znanej firmy" Być może wiele z tych "grubych bab" osiągnęło w życiu więcej niż Pan i są szczęśliwe. Może to właśnie Pana boli. "Niech sobie mizerne faceciki biorątłuste baby" Kim jest "mizerny facecik"? Nie wie Pan, że każdy ma inny gust? "Prawdziwi faceci lubią normalne szczupłe babki" Tego też nie rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: Urocza obfitość ciała 02.07.08, 12:02 aneczka, nie pisz do niego 'Pan', to ci uwlacza. Z chamami rozmawia sie po chamsku, inaczej nie zrozumieja. On jest zapatrzony we wzorzec 'prawdziwego mezczyzny' i panicznie stara sie do niego dorownac. Jego motywacja jest strach, ze ktos go zdemaskuje jako uzurpatora - stad te wymagania 'stylowa kobieta' itp. - od kiedy to moda jest wazna dla mezczyzn? On nie ma poczucia wlasnej wartosci jako mezczyzna, stad probuje dorownac wysnionemu idealowi. Mysli, ze brutalnoscia i chamstwem zdobedzie poklask - a dostaje politowanie i glupie usmieszki, no i sie dziwi, czemu inteligentne kobiety nie odpowiadaja na jego zaloty. Gdyby mial poczucie wlasnej wartosci, bylby z kobieta, ktora mu sie podoba, a nie modelka, a poza tym nie obrazalby wszystkich innych kobiet. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: alinka Re: Urocza obfitość ciała IP: *.lubin.dialog.net.pl 16.11.07, 13:01 100% zakompleksiony dupek haha :D Jestem normalna szczupła kobietą i pracuje w dużej firmie. Niestety znam takich buców jak Ty! Co nie znaczy, że za nimi przepadam. nosi to brzuch jak stół bilardowy przed sobą i molestuje dziewczyny młodsze od własnej córki jak tylko nadarzy sie okazja! szkoda ze nie widzisz reakcji tych superlasek kiedy zamykasz drzwi wychodząc z biura :]. KOBIETY TEż MAJA OCZY I SWOJE IDEAłY MęSKOśCI. Może zadaj sobie pytanie ile Tobie brakuje do ideału :] Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Urocza obfitość ciała 27.07.07, 19:28 zależy komu co się podoba, ja przed drugą ciążą wchodziłam w 34 przy 171 i mam zamiar dalej wchodzić, jak urodzę dziecko. Podobam się sobie taka szczupła, nie przeszkadza mi brak "kul piersi" i masywnych ud i pośladków. Jem normalnie, schudłam do 34 po pierwszym dziecku. Mój mąz przede mną był z różnymi kobietami, małymi i szczupłymi, ale i bardziej przy kości, ostatnia przede mną jego eks wchodziła w zależności od etapu diety i jej braku w 38-44. Ponoć mu to nie przeszkadzało, ale widzę, ze podobają mu się szczupłe laski, takie, jak ja. Lustrował wzrokiem panny na plaży w czasie naszego ostatniego urlopu, potem ze zdziwieniem w głosie rzekł: nie rozumiem, przecież faceci nie lubią grubych kobiet, a te tu w większości takie spasione, tylko nastolatki mają co niektóre jeszcze ładną figurę... Odpowiedz Link Zgłoś
nietykalna123 Re: Urocza obfitość ciała 27.07.07, 21:01 Nie wiem, gdzie byliście na urolpie, ale Polki i tak są stosunkowo szczupłe. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: prawdziwy facet Re: Urocza obfitość ciała IP: *.devs.futuro.pl 27.07.07, 21:50 nie dziw się ale nie mama czasu na gadanie frazesów i rzeczywiście może mogę bć sobą, pomimo, że prezesem to właśnie "prostakiem" tak jak wy mówicie, kobiety, kiedy facet podaje coś prosto z mostu bez owijania w tzw. bawełnę, oczywiście jestem też elokwentnym romantykiem ale tutja nie che mi się po prostu:) prawda eejst taka , że grube maciory nie lubiądopuszczać do siebie myśli że oto trzeba by jednka i dietkę i nie obżerać się tak bardzo bo po prostu faceci lubią szczupłe, smukłe koietki - taka jest prawda Odpowiedz Link Zgłoś
czytelniczka Re: Urocza obfitość ciała 27.07.07, 22:45 gruby facet jak i gruba kobieta mają ten sam poblem tłuszcz obydwoje powinni coś z tym zrobic kilogramy to kwestia nie tylko estetyki ale i zdrowia... znam ludzi - misiaczki mają lepsza kąndycję ode mnie chociaż się staram natomiast jezeli ktoś wedle zasad kamienia łupanego uwaza że grube jest piekne cóż gusta i guściki ale mowienie ze osoby otyłe nie powinny się martwic swoją tusza powoduje ze owi nie przjmują się swoją chorobą... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Pan Dobra Rada Re: Urocza obfitość ciała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 23:47 Otyłość w 99% przypadków TO NIE CHOROBA, TO ZWYKŁA UŁOMNOŚĆ! "Chorobę" zwaną otyłością wymyślono po to, by ludziom się łatwiej było do własnej ułomności, która zwie się "lenistwem", a lenistwo świetnie współgra z "obżarstwem".. I tyle.. A tak swoją drogą, nawiązują do tego artykułu, który jak przystało na Gazetę wyborczą nie zawiódł czytelników i także jest głupi ( :) ), należy zauważyć jedną rzecz.. Otóż.. Co z tego, że Andrzej z XVIII wieku pisze, że "już na sam widok swojej nagiej żony trysły mu soki"..? Ten sam Andrzej, aż do tego momentu, nie wiedział nawet, jak ta kobieta ma właściwie w negliży wyglądać i o czym mówili starci koledzy.. Gdyby zobaczył tam łódź podwodną, reakcja byłaby dokładnie sama.. Jaki stąd wniosek..? Mój wniosek jest taki.. To, że kobiety XX i XXI wieku są szczupłe NIE JEST efektem szeroko pojętej MODY, a efektem tego, że mężczyźni XX i XXI wieku WIEDZĄ jak wygląda kobieta w negliżu i są w stanie REALNIE ocenić co wygląda LEPIEJ, a co NIE! To NIE jest "kwestia gustu", jak przyjęło się mówić, tłumaczą tych, którzy nie stawiają wymagań, jednocześnie nie posiadając własnych walorów.. To jest kwestia ESTETYKI, a ta już NIE jest taka wyrozumiała.. :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Pan Dobra Rada Re: Urocza obfitość ciała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 23:58 > Otyłość w 99% przypadków TO NIE CHOROBA, TO ZWYKŁA UŁOMNOŚĆ! "Chorobę" zwaną > otyłością wymyślono po to, by ludziom się łatwiej było do własnej ułomności, > która zwie się "lenistwem", a lenistwo świetnie współgra z "obżarstwem".. I tyl > e.. Miało być: Otyłość w 99% przypadków TO NIE CHOROBA, TO ZWYKŁA UŁOMNOŚĆ! "Chorobę" zwaną otyłością wymyślono po to, by ludziom się łatwiej było do własnej ułomności, która zwie się "lenistwem" przyznać.. Lenistwo, z kolei, świetnie współgra z "obżarstwem".. I tyle.. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: inappropriate Re: Urocza obfitość ciała IP: *.olsztyn.mm.pl 28.07.07, 00:25 dziękujemy za wykład, panie dobra rada vel zbawco ludzkości. naprawdę musisz zwracać uwagę na te 'kaszaloty' na ulicy? nie możesz odwrócić wzroku i popatrzeć na 'fajną, szczupłą kobietkę'? po co ta drwina? po co atak na otyłych? w czym ci przeszkadzają? nie mogą żyć gdzieś obok? nie wypowiadaj się w imieniu całej populacji, bo nie masz takiego prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
nietykalna123 Re: Urocza obfitość ciała 28.07.07, 00:31 > nie wypowiadaj się w imieniu całej populacji, bo nie masz takiego prawa. A Ty nie kradnij moich słów z innego wątku skierowanych do innej osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Pan Dobra Rada Re: Urocza obfitość ciała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.07, 00:43 > dziękujemy za wykład, panie dobra rada vel zbawco ludzkości. A dziękuję.. :) > naprawdę musisz zwracać uwagę na te 'kaszaloty' na ulicy? nie możesz odwrócić > wzroku i popatrzeć na 'fajną, szczupłą kobietkę'? po co ta drwina? po co atak > na otyłych? w czym ci przeszkadzają? nie mogą żyć gdzieś obok? W czym mi przeszkadzają..? Hmm.. Sęk w tym, że nie przeszkadzają mi Oni sami w sobie.. Przeszkadza mi ich mentalność, tak jak Twoja, w tym momencie.. Czego ode mnie oczekujesz..? Że przyklasnę komuś, kto rujnuje sobie życie na własne życzenie..? Komuś, kto jedyne co potrafi, to użalać się nad swoim losem, który to los sam sobie sprawił..? Widzisz.. Problem polega na tym, że, wbrew pozorom, społeczeństwo, wywierając presję na ludzi otyłych, ratuje im zdrowie i, nierzadko, życie.. W USA takiej presji jak w Polsce nie ma.. I jakie są tego efekty..? 60%-towa otyłość! Otyłość jaka w Polsce jest nie do pojęcia! W USA człowiek o normalnej budowie, to ten sam człowiek, który w Polsce uważany jest za mocno "przy kości".. Jaki stąd wniosek..? Wyciągnij sama, a potem odpowiedz sobie na pytanie, czy spokój, o którym mówisz, nie jest pierwszym gwoździem do trumny.. Według mnie jest! Dlatego nie będę się wypowiadał o ludziach otyłych w sposób pobłażliwy! Im potrzeba najzwyczajniej w świecie porządnego kopa w tyłek, co by ten tyłek gdzieś nie przyrósł.. :) Odpowiedz Link Zgłoś
nietykalna123 Re: Urocza obfitość ciała 28.07.07, 00:50 Nawet nie trzeba sięgać wzrokiem za ocean. Bywam od czasu do czasu u naszych zachodnich sąsiadów- tych od ciągłych wojen. Zawsze wracam zniesmaczona widokiem POTWORNIE spasionych MŁODYCH dziewczyn (a już o starszych nie wspomnę). Co druga. Wierzcie mi. Fuj... Ale słodycze mają naprawdę pyszne. Dobrze, że u nas takich nie ma. :) Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: Urocza obfitość ciała 02.07.08, 12:08 Ja pamietam normy wagi z lat 80. i w normie byla waga 10 kg wieksza niz teraz. Czyli ten, kto wazyl wtedy 60 kg, dzisiaj wazy o 10 kg za duzo. A co do urody modelek to myla cie instynkty, poniewaz modelki maja 20% niedowagi, co oznacza, ze sa nieplodne. Jestes pewien co do swojej orientacji seksualnej? Odpowiedz Link Zgłoś
nietykalna123 Re: Urocza obfitość ciała 28.07.07, 00:29 No coś Ty, chyba nie było takiej epoki w dziejach ludzkości, w której facet nie wiedziałby jak wygląda kobieta. ;) Owszem, kiedyś nie istniały gazety z gołymi panienkami (chyba ze odręcznie malowane :) ), ale w końcu każdy miał jakieś "mięsko" w domu i nierzadko poza domem. :) Ja jednak stawiałabym na modę. Być może nawet ta moda z epoki wiktoriańskiej kiedyś wróci. Mam nadzieję, że tego już nie dożyję. :) Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: Urocza obfitość ciała 02.07.08, 12:05 Akurat w XVIII w. swoboda seksualna byla taka jak teraz, a moze i wieksza. No i brali sluby w wieku 15 lat, nie bylo kiedy czekac na seks. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Pan Dobra Rada Re: Urocza obfitość ciała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 22:53 > po prostu faceci lubią > szczupłe, smukłe koietki - taka jest prawda Dokładnie.. :) Odpowiedz Link Zgłoś
nietykalna123 Re: Urocza obfitość ciała 27.07.07, 23:41 > po prostu faceci lubią > szczupłe, smukłe koietki - taka jest prawda Duże uogólnienie. Nie dziw się, że niektórzy się tu złoszczą, bo wypowiadasz się w imieniu całej męskiej populacji. A czy masz do tego prawo? Sam sobie odpowiedz. :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ewa25 Re: Urocza obfitość ciała IP: *.acn.waw.pl 29.07.07, 19:42 Ahaha elowkentny romantyk pan prezes dużej firmy!!! To nie forum randkowe stary! Odpowiedz Link Zgłoś
shemsi1 fakt jest taki ze polki sa piekne i zadbane 28.07.07, 09:58 czasem moze przy tuszy, ale zadbane. Mało widac kobiet zaniedbanych. w niemczech czy stanach to są po prostu zaniedbane, a jak zadbana to polka albo rosjanka. ostatnio zorganizowałysmy zlot mam (kada z nas ma dzieci do roku) i mimo ze po porodach, to w knajpce faceci do nas zagadywali. No i sie za nami ogladali :) Polki sa ładne po prostu. I dbają o siebie. i niekoniecznie trzeba wygladac jak wieszak na ubrania. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Pan Dobra Rada Re: fakt jest taki ze polki sa piekne i zadbane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.07, 10:51 > i niekoniecznie trzeba wygladac jak wieszak na ubrania. Echhhhhh.. Polska mentalność mnie przeraża.. :/ Jest taki kawał, który idealnie ją demonstruje: "W pewnej wsi żyje sobie 3 rolników: Żyd, Niemiec i Polak. Żyd jest bogaty, posiada stado krów. Niemiec i Polak żyją w biedzie, krów nie posiadają. Wszyscy codziennie odmawiają wieczorną modlitwę. Żyd modli się: "Panie Boże, dzięki Ci za wszystko, co mam". Niemiec modli się: "Panie Boże, sprawy, abym był tak bogaty jak Żyd". Polak natomiast modli się tak: "Panie Boże sprawy, aby mu krowy zdechły".. To jest właśnie Polska mentalność.. :/ Według niej Kobiety klasyfikuje się na te "przy kości", co ponoć ma oznaczać kobiety wcale-nie-takie-grube ( a ja się pytam, co to w ogóle znaczy..? ), i wieszaki, z klasyfikacji której to ma niby wynikać, że prawdziwa kobieta zawsze ma "więcej" ciała.. :| No bez jaj.. Tak mówią kobiety, które sama są z własnego ciała niezadowolone.. Można sobie tak dodawać otuchy, ale samo dodawanie otuchy niczego nie zmieni.. A te "wieszaki" w postaci modelek, to, bardzo często, kobiety o ŻELAZNEJ dyscyplinie i sporej siły woli, czyli obdarzone czymś, na co większość kobiety zwyczajnie nie stać.. Dlatego jak czytam te "pogardliwe" komentarze w stosunku do modelek, to mi zęby zgrzytają.. Owszem, sam nie powiem, że modelki są jakoś przesadnie ładne, bo na ogół są to kobiety zbyt szczupłe, lub wręcz chude, ale są to kobiety, z którymi żaden mężczyzna nie powstydziłby się pokazać w towarzystwie, czego nie można powiedzieć o kobiety "przy kości", jak to się grzecznie mawia.. To chyba o czymś świadczy, więc zanim któraś Pani "wyjedzie" z tekstem o "wieszakach", wypadałoby sobie uświadomić ile te "wieszaki" wkładają pracy w utrzymanie takiego ciała oraz wypadałoby sobie uświadomić, że istnieją jeszcze kobiety pomiędzy tymi dwoma, standardowymi, grupami, kobiety, którym to właśnie zazdrościcie.. :) Odpowiedz Link Zgłoś
shemsi1 ja tam nikomu nie zazdroszcze 28.07.07, 11:16 mówie tylko ze my polki jestesmy zadbane. Nie jestem ANI wieszakiem, ANI nie zwisają mi chomiki. Zawdzieczam to ruchowi i racjonalnemu odzywianiu sie. Nie trzeba stosowac drakonskich diet wcale. Urodziłam czworo dzieci, a nie ma na mnie sledu po zadnej ciazy. Nie wiem co to rozstepy, ani NIC takiego. I nie gadaj mi tu dobra rado o zazdrosci :P ciekawa jestem jaka TOBIE opona zwisa. ale stwierdzam fakt, ze w polsce faceci mają sie za czym obejrzec. a faceci??? trzeba by sie zastanowic... bo niewiele ZADBANCH ciastek chodzi, a jak juz idzie to wypacykowany na amen, czego nie cierpie. a przewaznie żądaja od nas pieknego wygladu panowie którym wisza OPONY po sam pas. moze wkleisz swą fotke dobra rado??? ale prawdziwą :P Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Pan Dobra Rada Re: ja tam nikomu nie zazdroszcze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.07, 11:35 > ciekawa jestem jaka TOBIE opona zwisa. Taaaaaa.. :] > moze wkleisz swą fotke dobra rado??? ale prawdziwą :P Nie sądzę, a to z przyczyn dość oczywistych - nie po to korzystam z nick'a, żeby każdy wiedział kim jestem.. :) A udowadniać nikomu nic nie mam zamiaru.. :) Wierz mi lub nie, niezłe ze mnie "ciacho".. :] Odpowiedz Link Zgłoś
shemsi1 szkoda tylko ze takie zepsute "od srodka" 28.07.07, 11:50 czasem facet jest niczego sobie, ciacho jak nic. Póki sie nie odezwie... i to czesto tak jest :( ZYCIE Odpowiedz Link Zgłoś
shemsi1 cala uroda wtedy jego znika jak nic... 28.07.07, 11:56 nie powiem ze mówie o tobie :P zeby nie było. ale ie uwierze póki nie zobacze. wazny jest złoty srodek. a jak facet spedza najwiecej czasu przed lustrem (co widac) to nie jest ciacho. Mimo ze jest o tym swiecie przekonany :) ostatnio nad woda łaził solarek i prezył miesnie. Ciało miał piekne nie powiem, buzie tez . Ale w zachowaniu załosny :)))))) a jak o sobie myslał!!!!!!!!!!!!! a my z kuzynka zesmy lały z niego. Szkda ze nikt mu nie powie ze wydlada jak idiota. w zyciu nie jest najwazniejsze myslec tylko o wyladzie i miesniach. a po facetach czy laskach czesto to widac. wazny jest ZŁOTY SRODEK jak ktos nie umie go okreslic, to dupa. Przegnie w jedną albo w drugą stronę. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Pan Dobra Rada Re: cala uroda wtedy jego znika jak nic... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.07, 13:03 > ostatnio nad woda łaził solarek i prezył miesnie. Ciało miał piekne nie powiem, > buzie tez . Ale w zachowaniu załosny :)))))) Heh.. No cóż.. Ja nie mam takich nawyków.. :) Ćwiczę i wyglądam przede wszystkim dla siebie.. :) I nie prężę się tylko po to, żeby się przypodobać nastolatkom na plaży.. Nie muszę się prężyć.. :D :P > w zyciu nie jest najwazniejsze myslec tylko o wyladzie i miesniach. > wazny jest ZŁOTY SRODEK Jak dla mnie to jest dość oczywiste.. :) Zawsze uważałem, że sam intelekt to mało, tak jak mało jest mięć piękne ciało.. :) Dlatego mam jedno i drugie.. :D :P PS: Tak, wiem - "narcyzm".. :P:P:P Odpowiedz Link Zgłoś
nietykalna123 Re: cala uroda wtedy jego znika jak nic... 28.07.07, 17:07 > PS: Tak, wiem - "narcyzm".. :P:P:P E tam, zaraz narcyz! Po prostu znasz swoją cenę i już. :) Skąd ja to znam.... :) > Ćwiczę i wyglądam przede wszystkim > dla siebie.. Ja też. I mam lenia zwykle tylko do chwili, gdy przebiorę się w strój do ćwiczeń. :) Odpowiedz Link Zgłoś
nietykalna123 Re: ja tam nikomu nie zazdroszcze 28.07.07, 12:30 > a faceci??? > trzeba by sie zastanowic... bo niewiele ZADBANCH ciastek chodzi, a jak juz > idzie to wypacykowany na amen, czego nie cierpie. > a przewaznie żądaja od nas pieknego wygladu panowie którym wisza OPONY po sam > pas. Właśnie. Dużo mówimy o kobietach dużo od nich wymagając. Co do panów, to po trzydziestce zaczynają drastycznie tracić na urodzie i nie wiem z czego to wynika (zakończone łowy?). Tyją, ubierają się bezgustownie, rzadziej się golą, mają kiepski stan uzębienia.... Owszem, Polki dbaja o siebie, ale mężczyźni nie biorą z nich przykładu. Oczywiście uogólniam. PDR, tylko nie krzycz na mnie. :) To nie jest do Ciebie. Wierzę na słowo, że należysz do tych chlubnych wyjątków. :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Pan Dobra Rada Re: ja tam nikomu nie zazdroszcze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.07, 12:55 > Właśnie. Dużo mówimy o kobietach dużo od nich wymagając. > Co do panów, to po trzydziestce zaczynają drastycznie tracić > na urodzie i nie wiem z czego to wynika (zakończone łowy?). > Tyją, ubierają się bezgustownie, rzadziej się golą, mają > kiepski stan uzębienia.... Absolutnie nie przeczę.. :) > Owszem, Polki dbaja o siebie, ale mężczyźni nie biorą z nich przykładu. > Oczywiście uogólniam. Tu też się zgadzam.. :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: stop_hipokryzji usprawiedliwiajcie się dalej... IP: *.sup.waw.pl 28.07.07, 13:24 Co takie artykuły mają na celu? Moim zdaniem poprawienie samopoczucia tęgim paniom. Proszę bardzo, można się pocieszać, że "tak naprawdę mężczyźni wolą krągłe kształty", "kochanego ciałka nigdy za dużo" itd. Ale spójrzmy prawdzie w oczy - większość tych grubasek chciałaby być chudsza! A w rankingach męskich czasopism pierwsze miejsca zajmują szczuplutkie aktorki i modelki. Za kim oglądają się mężczyźni? - za zgrabnymi, szczupłymi dziewczynami. Wiadomo, że wzięcie ma figura "deficytowa" - w dzisiejszym świecie pełnym tłustego żarcia jest nią szczpła sylwetka. Tylko, że żeby mieć ładne ciało trzeba się napracować, odmawiać sobie niezdrowego jedzenia i regularnie ćwiczyć. A to męczy. Lepiej zatem napisać, że "większość mężczyźn woli puszyste kobiety" i beztrosko zalec na kanapie z paczką chipsów. Good luck. Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Ludziom podobaja sie piosenki znane i lubiane 02.07.08, 12:19 Ludziom podobaja sie piosenki, ktore znaja. Klamstwo 1000 razy powtorzone staje sie prawda. Na tej zasadzie dziala tez kanon piekna. Jesli widzialas 100 razy zdjecie kobiety z opisem, ze jest piekna, to zaczynasz wierzyc, ze ona sie podoba wiekszosci (a tak naprawde podoba sie redakcji pisma publikujacego zdjecie). Po jakims czasie, jak podobne zdjecia opublikuja inne magazyny, nie wypada powiedziec, ze ta osoba ci sie nie podoba. Poza tym seksualizuje sie rozne czesci ciala - przeciez nie wszedzie na swiecie piersi uwazane sa za seksowne, w Japonii np. seksowny jest kark, bo tam jest dekolt. Dlatego wlasnie jest mozliwe, ze kilkadziesiat lat temu seksowne byly male usteczka, dzis seksowne sa duze. Kiedys figura 'przy kosci' oznaczala, ze ktos jest majetny (co bylo pozytywne), dzis oznacza, ze ktos za duzo je - czyli ma to konotacje negatywne. Oczywiste bedzie, ze jesli skojarzysz nadwage z czyms negatywnym, zacznie ona byc nieatrakcyjna. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Pan Dobra Rada Re: ja tam nikomu nie zazdroszcze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.07, 13:24 przepraszam za wszystkie moje wypowiedzi to przez to ze jestem bardzo nieszczesliwy, nie mogę sie odnalesc w tym swiecie ale obiecuje poprawe Odpowiedz Link Zgłoś
nietykalna123 Re: ja tam nikomu nie zazdroszcze 28.07.07, 14:56 > przepraszam za wszystkie moje wypowiedzi to przez to ze jestem bardzo > nieszczesliwy, nie mogę sie odnalesc w tym swiecie ale obiecuje poprawe Podszywaczu! Jesli chcesz poważnie podszyć się za PDR, to musisz nauczyć się poprawnie pisać. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Pan Dobra Rada Re: ja tam nikomu nie zazdroszcze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.07, 17:04 Echhh.. Podszywanie się pod kogoś jest o tyle żałosne, iż pokazuje, jak mało się znaczy będąc sobą.. :] Tak, to jest na prawdę żałosne.. :] Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rzep Re: ja tam nikomu nie zazdroszcze IP: *.199.61.194.tesatnet.pl 31.08.07, 00:36 Czyżby sugerowała Pani, iż PDR nie robi błędów ortograficznych? Ośmielę się mieć nieco inne zdanie... :> Odpowiedz Link Zgłoś
nietykalna123 Re: ja tam nikomu nie zazdroszcze 31.08.07, 09:27 > Czyżby sugerowała Pani, iż PDR nie robi błędów ortograficznych? > Ośmielę się mieć nieco inne zdanie... : Między innymi to sugerowałam. Chętnie zobaczę te błędy ortograficzne w postach PDR- proszę mi je skopiować. Jestem na forum już dość długo i jeszcze żadnego nie dostrzegłam. Aha, mów mi na "ty". ;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Pan Dobra Rada Re: ja tam nikomu nie zazdroszcze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.07, 12:11 > Czyżby sugerowała Pani, iż PDR nie robi błędów ortograficznych? > Ośmielę się mieć nieco inne zdanie... :> Ośmielę się przyznać, że z ortografią to ja jestem akurat na bakier.. ;) Gdyby nie FireFox z wbudowanym słownikiem, agatka_to_ja nie dałaby mi żyć.. :P ;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Pan Dobra Rada Re: ja tam nikomu nie zazdroszcze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.07, 12:20 A tak całkiem na serio, to nie wypuszczam posta, zanim go nie sprawdzę.. ;) Niestety nie jest to gwarancją nienagannej ortografii, interpunkcji, czy składni języka polskiego, ale staram się "trzymać w miarę wysoki poziom".. Nie znoszę błędów ortograficznych w cudzych postach, błędów interpunkcyjnych, błędów językowych, rzeczowych itd.. :/ Niestety dobra komunikatorów internetowych zepchnęła to wszystko na drugi plan, uwypuklając brak wiedzy, brak umiejętności pisania, czy, w końcu, zwykły bełkot, nie mniej jednak ja w tym udziału brać nie muszę.. ;) Owszem, słownik w FireFox'ie bardzo mi pomaga, ale nawet bez tego, nie przejdę do porządku dziennego mając wątpliwości co do poprawnej ortografii danego słowa, dzięki czemu nawet tak upośledzone (niegdyś) ortograficznie osoby jak ja, mogą w rezultacie pisać bezbłędnie.. Grunt to chęć poprawy i nauki.. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Pan Dobra Rada Re: ja tam nikomu nie zazdroszcze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.07, 12:23 > A tak całkiem na serio, to nie wypuszczam posta, zanim go nie sprawdzę.. ;) > Niestety nie jest to gwarancją nienagannej ortografii, interpunkcji, czy składni języka polskiego Tu przykład.. > Niestety dobra komunikatorów internetowych Miało być.. > Niestety doba komunikatorów internetowych ;) :P Odpowiedz Link Zgłoś
nietykalna123 Re: ja tam nikomu nie zazdroszcze 31.08.07, 12:25 > Nie znoszę > błędów ortograficznych w cudzych postach, błędów interpunkcyjnych, błędów językowych, rzeczowych itd O, a tego akutat na tym forum tyle, co drzew w lesie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: akurat Re: ja tam nikomu nie zazdroszcze IP: *.wlb.vectranet.pl 04.07.08, 12:25 to czy masz rozstępy w bardzo małym stopniu od Ciebie zależy. Gratuluję genów Znawca rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: fakt jest taki ze polki sa piekne i zadbane 02.07.08, 12:11 Wedlug badan brytyjskich 40% modelek ma zaburzenia odzywiania - modelka to nie jest wzor do nasladowania. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: titta Ruznorodnosc!!! IP: *.botany.gu.se 28.07.07, 18:09 A tak naprawde to jednym podoba sie to, drugim tamto. Innym slowem roznorodnosc. Najwazniejsze zeby nie ulegac moda tylko isc za swoimi pragnieniami...albo w ogole nie zwracac az takiej uwagi na urode (wiedomo wszystko mija). Z wasnych doswiadzczen: bliski przyjaciel mojego faceta (stad wiem) od lat chlopiecych fascynowal sie "duzymi" kobietami. Podkochiwal sie w nauczycielce, ktora wagowo nalezala do kategori mocno ciezkiej. A ozenil sie, troche pod wplywem otoczenia, troche z powodow rodzinnych, ze szczupla panienka. Dwa lata po slubie zwierzal sie, ze zona w ogole go nie podnieca! Z drugiej strony moj facet docinal, ze jestem zbyt gruba (wtedy rozmiar 36). Zachwytow, nad brakiem faldek, doczekalam sie kiedy (nie planowo, niechcacy i z ubolewaniem) schudlam tak, ze 34 na mnie wisialo... (juz odrobione, z duuzym nadmiarem ;) Kazdy wiec lubi co innego. I dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: leif Ale nie w ortografii, na Wielkich Przedwiecznych! IP: *.ericsson.net 12.10.07, 14:35 Odpowiedz Link Zgłoś
shemsi1 Re: własnie do tego jest potrzebna odwaga 28.07.07, 19:33 sroce spod ogona nie wypadłam by nie wiedziec takich rzeczy. Jednak RESPECT ode mnie dla osób które choc troche potrafia pokazac jakie są, ich zainteresowania. zakładają wizytówki, i widac mniej wiecej ich zarys osobwosci. nie sa dla mnie tylko "postami" o których szybko zapominam. chocby mnie jakis post wkurzył takiej osoby, to szacuneczek jesli posiada konto, wizytówke i mozna zobaczyc mniej wiecej zarys osobowosci, ile klepła postów, gdzie itd. Dla mnie to nie jest CYKOR. ale... RZECZ GUSTU. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jAmaja ale my nie żyjemy z średniowieczu! IP: *.elblag.dialog.net.pl 28.07.07, 22:14 dziś szczupłość=atrakcyjność i to nie tylko w reklamie. Media kształtują gusta i dziś wielu mężczyzn woli szczupłe, a nawet chude. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Yagna E tam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.07, 12:58 To jest po prostu RZECZ GUSTU. Jednemu podoba sie chude a innemu puszyste. I całe szczęscie bo inaczej byłoby nudno. Nie można tu uogólniac. Inna sprawa że nadwaga jest po prostu niezdrowa! I dlatego trzeba przede wszystkim dbac o właściwą wagę a nie tam aby się komuś podobac. Autorzy artykułu jakoś o tym zapomnieli. Ludzie grubi żyja krócej, cierpią na cały szereg dolegliwości - otyłe kobiety są np bezpłodne albo mają powazne problemy z zajściem w ciążę i nie wiem czy to tak pociągające dla partnera, który chce miec dzieci i rodzinę. Ten artykuł trochę mi wyglada na pocieszający stek dyrdymałów :)) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: i`m a dentist Re: E tam IP: *.lodz.mm.pl 29.07.07, 21:42 ech otyłosc to choroba, a nie piękno.Najpierw wydaje się, że rozmiar 44 to nic "wielkiego". Pozniej coraz mniej ruchu, objadanie się i tycie. Najgorzej jest kiedy zaciera się granica między kimś o wyższej wadze,a otyłym. Później takie osoby lądują na oddziałach chirurgicznych,aby wstawiac obrączkę na żołądek, balonik itd, bo brzuch sięga prawie do krocza. Kobiety, które mają zgrabne nogi, ładną talię, niekoniecznie biust D, ale taki ktory jest ładnie wyeksponowany, są już ładne. Nie ma nic pięknego i zdrowego w tłuszczu, który zwisa z ramion i ud. Pojawiają się choroby układu krążenia, trawiennego, metaboliczne...cukrzyca. Nie popadajmy w skrajnosci. Chude kobiety są nieładne, ale grube tez nie są piękne. Zachowajmy umiar.Coraz więcej mówi się o osobach puszystych i chorych na anoreksję.To dwie skrajnosci, więc jak można je ze sobą porównywac? Porównajmy osobę grubą i chudą z osobą o normalnej wadze. Jaki wniosek? Odpowiedzcie sobie juz sami. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: galcio Re: E tam IP: *.hsd1.ga.comcast.net 30.07.07, 14:45 Zgadzam sie. Otylosc jest po prostu niebezpieczna dla zdrowia. Ja jestem otyla i dalabym wiele zeby ktos pomogl mi schudnac do zdrowej wagi. A, zreszta, nadwaga juz bylaby lepsza dla mojego serca i calej reszty. Mam prawie 30stke na karku ale czuje sie na 50 lat. To nie jest takie zabawne... Ale ten tekst raczej mowi o kobietach o zupelnie normalnych rozmiarach, ktore maja niepotrzebne kompleksy bo sa kobieco zaokraglone. To smutne ale i ja kiedys taka bylam, ladne normalne kobiece 60kg wagi. A myslalam ze jestem taki grubas i nic tylko chcialam sie odchudzac - nie cierpialam siebie i swojego wygladu. Ja bym bardzo chciala moc cofnac sie w czasie, podejsc do tej zakompleksionej dziewczyny i przekonac ja zeby przestala myslec o wadze bo ten problem jej nie dotyczy... Na koniec moje zdanie na temat powodow nadwagi (otylosci) - nie zgadzam sie ze to tylko lenistwo. To nie ma chyba sensu do konca - jak to jest ze ja potrafie bardzo intensywnie pracowac po 16 godzin dziennie, studiowac i robic tysiac innych rzeczy ale jesli chodzi o kontrole jedzenia i ruch fizyczny to pozostaje tak daleko w tyle. Lenistwo? Bzdura. Zawsze na wakacjach chudne kilka kilogramow tylko dlatego ze w koncu nie jestem zestresowana wiec nie zapycham zoladka zeby sie "lepiej" poczuc, no i mam czas na codzienne, calkiem intensywne cwiczenia. Na dodatek istnieje cos takiego jak naturalna predyspozycja do nadwagi (nazywa sie to wolna przemiana materii) plus inne medyczne problemy (u mnie na przyklad niedoczynnosc tarczycy)... Taki biedny grubas jak ja zeby schudnac potrzebuje nie zajmowac sie niczym stresujacym, miec czas zeby caly dzien sie ruszac, jesc mniej niz kazda inna osoba ktora chce sie odchudzac w zwiazku z przemiana materii - i ogolnie robic wiecej nic ktokolwiek inny zeby schudnac. Lenistwo? Niezle trzeba sie napracowac zeby schudnac - tylko niektorzy moga ruszac sie 30 minut dziennie i przestac pic cole zeby schudnac. Inni musza sie niezle "napocic" zeby zobaczyc rezultaty - a potem dochodzi utrzymanie wagi czyli lata takich wyrzeczen. Chyba grubasy po prostu czesto wybieraja latwiejsza droge zycia niz takie ciagle tortury. No i na dodatek ktos musi zarabiac pieniadze a malo grubasow znajduje bogatego partnera ktory moze im zafundowac cale zycie bez pracy i stresow zeby mogly w koncu o siebie zadbac, prawda? Uff, ciesze sie ze czekaja mnie dlugie wakacje - przynajmniej na jakis czas schudne i poczuje sie lepiej. A potem kolejna praca, kolejny stres, kolejne tycie - Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: noname Re: E tam IP: *.dip.t-dialin.net 02.07.08, 20:53 przyznaje, ze nigdy jeszcze problemow z nadwaga nie mialam, ale staralam sie odchudzic meza. Dieta nie moze byc meczarnia (bo ile tak mozna). Trzeba zmienic tryb zycia (wiem fajnie to brzmi, wykonanie jest trudniejsze). Maz chyba w koncu do tego doszedl, ze niejedzenie sniadania przy piciu coli i deserach czekoladowych lub zmiana objadu na dwa kilo bananow raczej wiekszego sensu nie ma. Niestety duzo zalezy tez od predyspozycji, jeden sie objada i jest szczuply, inny glodzi a waga sie nie rusza. Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: E tam 02.07.08, 12:23 Marylin Monroe nosila 42. 44 to jeden rozmiar wiecej - czy kobieta troche grubsza od MM ma sie leczyc? Zreszta znam kobiete o wzroscie ponad 180 cm, chuda jak patyk, nosi 42. Gdyby przytyla pare kilo wiecej, bylaby normalna i nosila 44. Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: E tam 02.07.08, 12:22 chude nie maja miesiaczki i tez sa bezplodne, nie wiedzialas? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Aga Re: E tam IP: 212.106.16.* 24.07.08, 11:13 Mam 68 kg przy wzroście 169 i nieraz słyszałam, że jestem gruba, a zaszłam w ciąże miesiąc po ślubie, więc nie wiem skąd wiesz, że to grube mają problemy z zajściem w ciążę. Przykład: moja koleżanka 52 kg przy 175 wzrostu. Dwa lata starań o dziecko i nic. Oczywiście nie generalizuję na wszystkie chude, ale nie podobało mi się co napisałaś o grubych Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Aga Re: E tam IP: 212.106.16.* 24.07.08, 11:14 A co do krótszego życia i chorób to pewnie masz rację. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: o.z Oj..ludzie IP: *.nyc.res.rr.com 30.07.07, 16:24 Przeciez po pierwsze ta osoba co pisala ten artykul to nie miala na mysli dziewczyn co maja ponad 200 kilogramow tylko dziewczyny o kobiecej figurze takie jak marilyn monroe. Przeciez kazda dziewczyna ma inna figure. Najwazniejsze jest zeby siebe zaakceptowac. Ludzie przestancie innych krytykowac i skupic sie na sobie. Takie krytykowanie innych osob to chore. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: k Urocza obfitość ciała IP: 80.50.35.* 30.07.07, 16:42 niecierpliwie czekam na taki artykuł napisany przez autorkę o nienagannej figurze, bez obrzydliwego cellulitu i wiszącego brzucha. Autorkę, która nie musi w ten sposób łatać swojego niezadowolenia. Wtedy wiarygodność byłaby zdecydowanie wyższa. W tym przypadku zawsze pozostaje możliwość, że artykuł to w gruncie rzeczy rozwinięcie myśli: "jestem tłusta a czekoladki takie smaczne, że na żadnej diecie nie wytrzymam. Nic to! Przecież tak jest OK" Odpowiedz Link Zgłoś
ansag Do Pana Dobrej Rady. 30.07.07, 17:12 Facet, jesteś taki głupi, czy tylko udajesz?! Nikomu nie chodzi o kobiety, które ważą 150 kg, tylko o RUBENSOWSKIE KSZTAŁTY = KOBIECE KSZTAŁTY. Jesteś pusty i tępy. Sorry, ale po tym co przeczytałam nic innego nie przychodzi mi do głowy na Twój temat. Mi podobają się kobiety, które ważą ok. 60-70 kg. Innym podobają się te ważące 40-50, a jeszcze innym 50-60 i to NORMALNE. Ja jestem kobietą, ale gdybym była facetem na pewno wybrałabym dziewczynę w rozmiarze XL, a nie XS, bo zwyczajnie takie kształty mi się podobają. Nie rozumiem Twojego prostackiego podejścia do tej sprawy - wyzwiska, obrażanie itp. Chcesz chudą, weź chudą, ale nie obrażaj dziewczyn z nadwagą! To po 1. nie Twoja sprawa, a po 2. WIĘKSZOŚĆ puszystych dziewczyn nie wygląda tak, jak wygląda, bo jest leniwych, tylko jest jeszcze milion innych powodów takiego stanu rzeczy ( o których Ty nie masz pojęcia, bo jesteś zbyt głupi i ograniczony). Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pav Re: Do Pana Dobrej Rady. IP: 212.160.172.* 22.08.07, 18:09 ansag napisała: > Facet, jesteś taki głupi, czy tylko udajesz?! > > Nikomu nie chodzi o kobiety, które ważą 150 kg, tylko o RUBENSOWSKIE KSZTAŁTY = > KOBIECE KSZTAŁTY. Rubensowskim kształtom mówimy NIE: www.artchive.com/artchive/r/rubens/three_graces.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pan dobra rada do ansag IP: *.dsl.swic.bdi.inetia.pl 28.12.08, 10:22 nic dziwnego, że tak bronisz grubasek;P podobasz się sama sobie? he he he wybrałabyś grubą babkę, taką grubą jak ty img100.imageshack.us/img100/1691/dscn8729ws1.jpg img385.imageshack.us/img385/5758/agaadh9.jpg no no jaka zgrabna się znalazła buhahaha Odpowiedz Link Zgłoś
myszajestruda Re: Urocza obfitość ciała 30.07.07, 18:55 Czytam na temat grubasków,lub tęższych ludzi,że się objadają, że mają jakieś problemy, które łagodzą objadaniem się, ale nikt nie napisał o tym,że często otyłość jest wynikiem choroby.Ja w młodszych latach byłam bardzo szczupła,powiem nieskromnie "fajna laska ", ale potem zaczęłam mieć kłopoty z tarczycą(niedoczynność) i moja szczupła figura zmieniła się w rozmiar 50- 52.Musze brać codziennie leki hormonalne i mimo tego,że wciąż pilnuję co jem,stosuję się do najlepszych wskazówek żywieniowych, to jednak waga moja nadal jest za wielka. I choćbym się nie wiem jak starała, to wątpię,aby udało mi się zrzucić nadmiar kilogramów.Pozostaje mi tylko skupić wszystkie siły na tym, aby kilogramów więcej nie przybywało.Ktoś kto mija mnie na ulicy pewnie powie- ale ta lubi sobie podjeść !- ale chciałabym aby wszystkie "szczupłe "osoby wiedziały, że mijana na drodze grubaska , to nie musi być ta, co tylko pączki wcina. I jeszcze jedno- nie znam osoby, która z własnej woli ,świadomie zmienia swoją figurę z rozm.np.38 na rozm.52. Jeśli figura zmienia się o jeden lub dwa numery, to jest normalna kolej rzeczy , w innym przypadku to jest choroba. Pozdrawiam wszystkich grubasów. Odpowiedz Link Zgłoś
nietykalna123 Re: Urocza obfitość ciała 31.07.07, 13:47 Jeżeli masz niedoczynność tarczycy i przyjmujesz leki, to Twoja otyłość już nie ma nic wspólnego z chorobą. Owszem, tyje się zanim padnie diagnoza o niedoczynności. Jednak wyrównując tabletakami poziom hormonów (Euthyrox, Letrox), które na ogół trzeba brać całe życie, objawy niedoczynności znikają. Problemem może być zrzucenie tuszy, która pojawiła się rzeczywiście na skutek choroby. > I choćbym się nie wiem jak starała, to wątpię,aby udało > mi się zrzucić nadmiar kilogramów Wnioskuję z tej wypowiedzi, że nie próbowałaś walczyć z nadwagą, przewidując od razu niepowodzenie. A może jednak warto? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: facet z m2:) a ja tam wolę chude !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.07, 20:32 i tak mi zostanie, nie lubię gróbych kolosiastych kobiet:) Odpowiedz Link Zgłoś
it_love_me Re: a ja tam wolę chude !!! 17.10.07, 19:47 zasadniczo to bardziej nie lubię wtórnego analfabetyzmu niźli osób z nadwagą, polecam jako lekturę podstawową - słowniczek ortograficzny, pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: grubaska Re: Urocza obfitość ciała IP: *.gprspla.plusgsm.pl 30.07.07, 21:34 czytam wasze wypowiedzi, i zastanawiam sie ile tak naprawde napisalo grubasek. Naprawde niewiele. Taka jest niestety natura polaka, mówic o czyms czego sie nie doswiadczylo. Jestem grubaska, czy mi z tym dobrze, pewnie gdybym byla szczupla byloby lzej, a tak szybko sie mecze. Kobiety, faceci lubia i kobiety grube i chude. To nie my o tym decydujemy. Jedyny problem jest w tym ze panowie nie chca sie przyznac do tego ze lubia kraglosci, bo co powiedza koledzy i kolezanki jak przyprowadzi grubaske??? Popieram pania ktora napisala ze nie kazdy gubas jest taki bo lobi sie obrzerac, czesto w moim towrzystwie jestem osoba, ktora na koniec spotkania ma czysty talerzyk, a te szczuple... wokol nich jest pustka Odpowiedz Link Zgłoś
mila188 Re: Urocza obfitość ciała 31.07.07, 12:40 Ja też nie wyglądam jak wieszak i się z tego cieszę:) Mam trochę pupy:) biustu:) więcej:p... mój Misio też się z tego cieszy i gdy słyszy że chcę przejść na dietę odradza mi to i mówi że kocha mnie taka jaka jestem kocha moje ciałko i bardzo mu się podobam:):) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: I`m a dentist Re: Urocza obfitość ciała IP: *.lodz.mm.pl 31.07.07, 14:22 ciekawi mnie pojęcie wieszak...Dla mojej babci:) to rozmiar 38, a dla mnie 34. Powiedzmy szczerze otyłosc i zbyt niska waga ciała to nieprawidłowy stan organizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: noname Re: Urocza obfitość ciała IP: *.dip.t-dialin.net 02.07.08, 20:25 jeszcze zalezy od wzrostu ... ja mam rozmiar 34 lub 32 (lub mniej jak zawyzaja rozmiary), ale wieszakiem nie jestem. Ale jak slysze 170cm i rozmiar 34 to rzeczywiscie 'wieszak'. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pikos Urocza smukłość ciała IP: 194.204.151.* 14.08.07, 11:17 No i zaczyna się udowadnianie, że puszyste jest piękne. Nie oszukujcie się Panie i Panowie, tylko zamieńcie frytki na jabłko, a tv na rower. Prawda jest taka, że osoby grube są mniej atrakcyjne niż szczupłe. Przy czym punkt widzenia zależy od własnej tuszy. Odpowiedz Link Zgłoś