Dodaj do ulubionych

PiStlerki w akcji

12.01.17, 14:56
Niebywały sukces - pobili 70 latkę!
Hurrrra!

„Pamiętajcie szKODniki, Podhale to nie jest teren komuchów i możemy wam obiecać, że na góralskiej ziemi nie będzie wam tak łatwo” – mówią podhalańscy ONR-owcy i atakują.

W środę po południu działacze KOD zorganizowali na Krupówkach happening pod hasłem „Wielki pucz kanapkowy”.

Częstowali przechodniów kanapkami, nawiązując w kpiarskim tonie do słów Jarosława Kaczyńskiego, który protest opozycji nazwał próbą puczu.

Pokojową demonstrację zakłócili członkowie ONR Podhale.

Narodowcy ukradli i spalili transparent z napisem KOD Podhale.

Poturbowana została 70-letnia kobieta, trzymająca go w rękach. KOD poinformował o zajściu zakopiańską policję.

Opis wydarzeń na swojej stronie internetowej onrpodhale.pl.zamieścili też napastnicy.

A oto cytat: „Dziś na Krupówkach odbył się spęd komuchów pod szyldem KOD zatytułowany „Pucz kanapkowy”.

Standardowo zeszła się grupka kilkunastu staruszków, bo któż inny mógłby się tam pojawić.

Dwóch działaczy ONR Podhale, ja oraz Kolega Piotrek, byliśmy świadkami tej farsy.

Po chwili dołączyły do nas dwie nieznane nam osoby. Po krótkiej wymianie zdań Kolega Piotr z jednym z dwóch dołączających podeszli spokojnie do komuszków i skroili baner z jakże obelżywą nazwą KOD Podhale”.

Pod tekstem – dokumentacja w postaci zdjęć pokazujących moment spalenia transparentu i wrzucenia go do śmietnika.

„Aż łzy szczęścia mi oczy zalały. Pamiętajcie szkodniki, tu górale jeszcze mają rozum i jaja, żeby zainterweniować, kiedy komuchy i współpracownicy bezpieki podnoszą swoje pomarszczone łby” – opisuje ten akt triumfalnie narodowiec Lewandowski.

To pierwszy taki atak, wcześniej normalnie dyskutowaliśmy – mówią działacze KOD
Zakopane, ale na południu Polski to nie pierwsze tego rodzaju zdarzenie.

W grudniu narodowcy pochwalili się atakiem na manifestację KOD-u w Przemyślu.

Na Twitterze Obozu Narodowo-Radykalnego Brygada Podlasie ukazał się wówczas następujący wpis: „Przemyśl już działa”.
Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka