ola.rog 08.06.10, 22:31 Gdzie w Legionowie lub okolicy można "załadować" klimatyzację w samochodzie i czy ktoś może ktoś wie jaki to jest koszt? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madziulec Re: Klimatyzacja samochodowa 08.06.10, 23:10 Ja korzystam z serwisu u Jacka Lebiody (Warszawska, mniej wiecej na wysokosci Sobieskiego), koszt z tego co pametam to cos kolo 200 PLN. Jestem bardzo zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
godgod Re: Klimatyzacja samochodowa 09.06.10, 18:29 Po co przepłacać u Lebiody. Na Kujawskiej elektryk ma nowy aparat do uzupełniania czynnika chłodzącego. Jadąc od stadionu, za łukiem 4-5 posesja po prawej. Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: Klimatyzacja samochodowa 09.06.10, 19:01 No i ile niby kosztuje??? Bo gdzi enie pytalam to ceny standardowe ;) Odpowiedz Link Zgłoś
godgod Re: Klimatyzacja samochodowa 09.06.10, 20:40 Na początku marca Ford C-Max - 150, albo 170 PLN. Już nie pamiętam co do grosza Ale było taniej jak u Lebiody, bo tam też pytałem. Zadowolona ? Odpowiedz Link Zgłoś
misiek1974 Re: Klimatyzacja samochodowa 09.06.10, 20:54 Ty tylko uzupełniasz a u Lebiody wymieniasz jeszcze oleje w klimie co się powinno robić a o czym mało kto wie. Wszystko trwa około 40 minut może godzina. Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: Klimatyzacja samochodowa 09.06.10, 21:29 I wlasnie na tym polega "oszczednosc" 40 czy 30 zl ;))) Ale zaoszczedzilismy ... No i na nowym urzadzeniu sobie cos tam zrobilismy ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
godgod Re: Klimatyzacja samochodowa 09.06.10, 22:39 Właśnie to maszyna zajmuje się usuwaniem czynnika chłodzącego i oleju, oraz napełnianiem nowymi płynami. No ale jeśli chcecie poczuć się wyjątkowo i dopłacić za coś co jest w standarcie, to proszę bardzo. Mamy wolny rynek. Odpowiedz Link Zgłoś
godgod Re: Klimatyzacja samochodowa 09.06.10, 22:40 ...standardzie, oczywicie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: Klimatyzacja samochodowa 10.06.10, 07:17 Zadzwia mnie wtedy ten standard, ze gdziekolwiek sie nie dzwoni to akurat ceny sa naprawde takie same. I nie ma roznic, czy sie dzowni do Warszawy (gdzie potrafia czlowieka naciagac na rozne dodatkowe koszty) czy do Pcimia dolnego. Poza tym... jakis czas temu sprawdzalam zupelnie inny segment rynku i okazalo sie, ze zaden uslugodawca nei obniza cen, bo nei jest idiota. Wynika to z tego, ze: - nie chce zarobic mniej - nie chce byc posadzony o to, ze ma gorsza usluge (u nas panuje ciekawe przekonanie, ze jak placisz wiecej to masz lepsza usluge). I tak to wyglada. Odpowiedz Link Zgłoś
ola.rog Re: Klimatyzacja samochodowa 10.06.10, 08:53 Dziękuje bardzo - sprawdzę w tych dwóch punktach:) Odpowiedz Link Zgłoś