Dodaj do ulubionych

XIX Finał WOŚP

12.10.10, 13:33
Zwracam sie do Was wszystkich z bardzo nietypową prośbą juz teraz.
Otóż okazało się, że WOŚP zagra dla nerek ;) Czyli wszystkie zebrane pieniądze będą przeznaczone na zakup sprzętu dla dzieci z chorobami nefrologicznymi i urologicznymi.
Mój syn, Misiek urodził się własnie z wadą układu moczowego, jest teraz mieszkańcem Legionowa, jest jednym z Was.

Prócz Misia, w Legionowie jest napewno sporo dzieci z takimi wadami i problemami układu moczowego.

Dlatego w moim imieniu, a także imieniu setek rodziców, których dzieci maja problemy mają problemy z układem moczowym bardzo prosiłabym o wsparcie WOŚP i założenie sztabu.

Bardzo dziękuję.
Obserwuj wątek
    • 3goust Re: XIX Finał WOŚP 12.10.10, 14:33
      Jak by to powiedział ktoś z innego wątku.
      :Czemu mamy wydawać pieniądze na jakieś dzieci które nie umieją sikać. Jak bym zobaczył że jeden raz leczę nie pomaga, potem drugi to nie będę do niego dopłacać jak debil. I myślał że trzeci zabieg coś zmieni. Biorę d.... w troki i idę na 801;)
      • madziulec Re: XIX Finał WOŚP 12.10.10, 17:18
        No wlasnie.
        Nie wiesz na czym polega problem, wiec piszesz glupoty. I to jest przykre.

Nie napisze Ci o swoim dziecku, ale o setkach innych, takze o jednym, ktorego matka pisze na tym forum.

Dzieci rodza sie z wadami ukladu moczowego. Coraz czesciej. Mozliwe, ze w Twojej rodzinie takze sie takie dziecko urodzilo, jesli nie - prawdopodobienstwo, ze sie urodzi jest coraz wieksze. (po prostu czestosc wystepowania wad ukladu moczowego u dzieci jest coraz wieksza).
        Nie wiesz na czym polega leczenie wad ukladu moczowego, stad piszesz o leczeniu raz, drugi czy trzeci.
        Moge tak samo napisac o Tobie. Skoro Tobie nie pomoglo leczenie na katar - odstrzelic?? A moze powinienes nastepnym razem placic za leczenie tego kataru sam???

Aha. Chcialam Ci jeszcze pokazac jedno zdjecie:
        www.dlaczego.org.pl/d/images/choredziecko/michal1a.jpg - to moj syn w szpitalu. Mial wtedy 3 miesiace (niecale). Byl to jego 2-gi pobyt w szpitalu. Ma zalozony wenflon w glowce, bo raczki i nozki nie wyrabialy.
        Jasne. Ciebie to nie interesuje. Mnie tez juz nie. Moje dziecko bowiem jest juz zdrowe, za zabieg zaplacilam z wlasnej kieszeni, bo wtedy ostrzykiwanie moczowodow nie bylo finansowane z NFZ.

A do 801 pewnie pojdziesz. Skoro to "NBA" pewnie sprzedane ;))) i spoza Legionowa ;)
    • yyytong Re: XIX Finał WOŚP 12.10.10, 16:57
      Wiesz co , kobieto?
      Jakbym cię znał, to pewnie bym uwierzył, że taka jesteś pro społeczna, milutka, integrująca to forum, itd. Ale jakoś ten twój wątek zupełnie mi do innych nie pasuje. Ani tonem, ani niczym.

PS
      WOŚP będziemy wspierać wedle własnego uznania. Nie musisz reklamować ich działań. Mówią same za siebie. Bez twojego podlizywania.
      • madziulec Re: XIX Finał WOŚP 12.10.10, 17:20
        yyytong napisała:

> Wiesz co , kobieto?

Stesknilam sie pajacyku za Toba ;)))
        Przeciez w zadnym watku sie nie wypowiadasz tylko tam gdzie ja ;)))
        Bo tak wrednego babola jak Ty to ze swieca szukac ;)))
        • e-legionowo Re: XIX Finał WOŚP 12.10.10, 17:28
          No cóż niektórzy działają jak swoista antyreklama działań które popierają, ale widać po jednoznaczności wypowiedzi czymś sobie zasłużyli na taką opinię na tym forum ;))
          • pleg Re: XIX Finał WOŚP 12.10.10, 22:18
            co roku sztaby powstają w legionowskich szkołach:
            LO im. Konopnickiej
            ZS na os. Piaski
            ZSO nr 2
            własny sztab mają też harcerze
            może lepiej się przyłączyć?
    • ola.oli Re: XIX Finał WOŚP 13.10.10, 10:41
      Moi przedmówcy - jest mi wstyd za Was! Cokolwiek byście nie myśleli/pisali o madziulcu to pisanie o w/w chorobie albo o działaniach madziulca w ten sposób jest poniżej krytyki!!! Może na drugi raz zamiast pisać co ślina na język przyniesie POMYŚLCIE!!!
      • jorge_76 Re: XIX Finał WOŚP 13.10.10, 11:07
        Przestrzegam przed taką ocena forumowiczów. Madziulec nie przestrzega żadnych świętości, jak się nakręci to nie przebiera w słowach i argumentach. Zachowując się w taki sposób trzeba mieć świadomość że wrogość powróci w najmniej odpowiednim momencie.
        • jorge_76 Re: XIX Finał WOŚP 13.10.10, 11:09
          PS. WOŚP nie potrzebuje reklamy.
      • madziulec Re: XIX Finał WOŚP 13.10.10, 11:17
        Prawde mowiac na tym forum nie nalezy sie spodziewac myslenia. Empatii tym bardziej.

Mimo wszystko ludzie nie zdaja sobie sprawy z tego, ze robia sobie anty-reklame.
        Ze ci sami ludzie za chwilke zapukaja do naszych drzwi i beda chcieli a to sprzedac nam cos, a to zainstalowac nam (czy to w domu czy w firmie) internet, czy to zaoferowac jakies inne uslugi (sprzedac wycieczke, zaoferowac miejsce w przedszkolu, opieke nad dzieckiem itp).

Nie dociera do nich to, ze budowanie pewnego wizerunku w internecie jest niestety bardzo wazne.
        A rownie wazne jest budowanie wizerunku wiazane z wizerunkiem rodziny. Czyli jesli synek awanturuje sie na forum, to i mamusia zaczyna wygladac lekko niepowaznie na forum i jej wizerunek (szczegolnie jesli synus wypowiada sie w tematach, o ktorych nie ma pojecia, a mamusia akurat pracuje w danej branzy) itp.

Pozdrawiam tych, ktorzy sa zdrowi, maja zdrowe, pieknie wygladajace cale rodziny (szczuple, mlodziutkie matki, wysportowanych ojcow itp, zdrowych braci, bez koniecznosci specjalistycznych terapiii i rehabilitacji).
        Mam nadzieje, ze NIGDY nie bedziecie musieli korzystac ze sprzetu, ktory sfinansowany jest z kasy zbieranej przez Owsiaka.

Jak napisalam - moje dziecko juz nie potrzebuje, ale ludzie, ktorzy sa zgromadzeni na forum, ktore od 6,5 roku prowadze potrzebuja takiej pomocy, potrzebuja aparatow USG, potrzebuja uroflowmetrow, potrzebuja specjalistycznych sprzetow do cystografii i wielu innych.
        Praktycznie w Polsce jest jedno miejsce gdzie poleca sie robienie scyntygrafii (w Warszawie i wiekszosc badan przeprowadza sie prywatnie - cena 250 zl).

Mam nadzieje, ze nikt z was ani z waszych rodzin nie bedzie musial z takich rzeczy korzystac.

A teraz prosba - jesli macie bic piane i dokopyac - to wyjdzcie na boisko pilkarskie. Jest jeszcez piekna pogoda. pokopcie pilke. Przynajmniej bedzie to dla zdrowia. Waszego takze.
        • jewka82 Re: XIX Finał WOŚP 13.10.10, 11:34
          Madziulec Ty piszesz o braku empatii?? Hipokryzja lekka. WOŚP wesprę jak co roku ale nie ze wzgledu na Ciebie.
          • gadulalegionowa Re: XIX Finał WOŚP 13.10.10, 11:45
            O matko jedyna, a tu co się dzieje?
            Chyba trochę przesadzacie z tą zgryźliwością kierowaną w stronę Madziulca.
            To znaczy ja zdaję sobie sprawę z tego, jak się do tej pory kobitka wypowiadała, ale może każdemu trzeba dać szansę...?
            Bądźcie człowiekami czasem.
            Proszę...
            • jewka82 Re: XIX Finał WOŚP 13.10.10, 12:36
              szansa, szansą ale madziulec sama sobie zgotowała taki los- przykre ale prawdziwe. Nie chodzi tu o zasadę oko za oko, jedynie o zwykłe ludzkie odczucia.
        • 3goust Re: XIX Finał WOŚP 13.10.10, 12:22
          madziulec napisała:

> Prawde mowiac na tym forum nie nalezy sie spodziewac myslenia. Empatii tym

Widzisz to niesamowite jak z osoby nie posiadającej empatii stajesz się osobą która o brak tego oskarża innych. Mój wcześniejszy post był symulacją tego co byś Ty powiedziała, na taki post który zamieścił by ktoś inny. Czemu teraz tak się wypowiadasz, bo przeszłaś coś podobnego. I nie masz empatii a tylko bazujesz na swoich odczuciach przeżytych gdzieś tam w przeszłości.
          • madziulec Re: XIX Finał WOŚP 13.10.10, 12:33
            Nie wiem czy widzisz, ze ja nie oskarzam ;)
            Ja stwierdzam CZYSTE fakty.

Ze na tym forum nalezy spodziewac sie hipokryzji (szczegolnie widoczne to jest w przypadku niektorych szkol podstawowych - nie musze chyba wymieniac, a jak ktos chce to niech poszuka, wyszukiwarka dziala), obraniania siadzki jak to mawial nieodzalowany Wankowicz (sasiedzi w tym celuja - tez nie musze wymienaic, potem tych samych ludzi spotyka sie na ulicy i widac, ktorzy tu z celowana zjadliwoscia dopieprzaja z zupelnie nieudawanym sadyzmem, zreszta ... bardzo ladne slowo to oddaje - sekowanie, ale pewnie wiekszosc niedouczona spoleczenstwa nawet nie wie co to slowo oznacza i zaraz poleci do wikipedii ;) i podobnych dzialan ;)

Forum sie jednak rozlamuje.
            Bo nie wszystkim podoba sie kopanie kogos w nery (o, jak ladnie trafione w temat glowny watku ;).

Zreszta nie kazdy lubi byc sadysta. To ostatnio stalo sie jakos niemodne ... i passe .
            Jak widac jednak niektorzy panowie (i jedna pani) nadal musza sie wyzyc.
            Polecam nadal mimo wszystko pokopanie pilki.
            Stadion jest ;)
        • yyytong Re: XIX Finał WOŚP 13.10.10, 12:43
          Misiek juz nie potrzebuje? Cudownie. Na użytek innego wątku być może napiszesz, że znowu potrzebuje. Bredzisz, kłamiesz i konfabulujesz.

Nasza mała Zosia też korzystała ze sprzętu finansowanego przez WOŚP, kiedy WOŚP grała dla dzieci chorych na raka. Też już go nie potrzebuje, bo umarła w zanim skonczyła 3 latka. Jakoś nie pisaliśmy o tym, żeby wzbudzać litość, współczucie, czy cokolwiek innego. Była to nasza prywatna tragedia. I wciąż jest.

Nie pisz więc o braku empatii, bo nie masz zielonego pojęcia czym empatia może być.
          Z każdej sprawy robisz wielkie halo, wszczynasz burdy forumowe, a ten wątek jest tylko referencją wystawioną tobie przez tych, którzy muszą cię tolerować.
          • kka69 Re: XIX Finał WOŚP 13.10.10, 14:44
            Tak podepnę się do tematu.
            Czy takie ogólnopolskie "żebry" na orkiestrę to nie jest w pewnym sensie zalegalizowanie nieudolności polskiego rządu i niedolnego zarządzania służbą zdrowia?
            Takich szopek to nie ma chyba w żadnym kraju, tylko w naszej Ojczyźnie się zdarzają, a już takie żebry na orkiestrę za granicą, to wstyd na cały świat.
            Co sobie tam ludzie o nas myślą?
            Rząd , ten i poprzednie , oczywiście to oczywiście popiera, bo zmniejsza jego wydatki na służbę zdrowia.
            I nic się nie robi, aby takie zrzutki narodu na ochronę zdrowia nie były konieczne.

ps:
            Ostro, ale siedziało to we mnie.
        • e-legionowo Re: XIX Finał WOŚP 13.10.10, 16:04
          Znowu kopiący koń na pewno nie wygram ale chociaż spróbuje.
          Wizerunek osoby z imienia i nazwiska to co innego niż wizerunek nicka funkcjonującego tylko na tym forum i nigdzie więcej. Więc nie ma potrzeby budowania dla nicka wizerunku bo trzeba by było robić to na każdym forum/portalu na którym funkcjonujemy, a to skutkuje co najmniej rozdwojeniem jaźni.
          A wracając do tematu jak pewnie większość uczestników tego forum jak co roku wesprę Owsiaka i jego orkiestrę, niezależnie od tego czy to będzie na dzieci z chorobami nerek, zaburzeniami słuchu czy innymi chorobami.
          I nawet nie przeszkodzi mi, że to Ty założyłaś ten temat na forum. Będę wielkoduszny <lol>
          • w.iwo Re: prośba 13.10.10, 18:16
            Jeśli jesteście w stanie odłożyć swoje prywatne uprzedzenia to zauważcie, że identyczny post napisany przez kogokolwiek wzbudziłby sympatię...

Zapewniam, że większość z nas po takich ostrych wypowiedziach zachowywałaby się o wiele gorzej... dlatego proszę żeby urazy osobiste z realu zachować do korespondencji prywatnej a nie na forum...

• polokokt Re: prośba 13.10.10, 20:00
              no właśnie dlatego Madziulec kilka postów wyżej napisała, że ludzie nie zdają sobie sprawy, że sami budują swój wizerunek w internecie a potem nie cierpią tylko Oni ale także dzieci, rodzina... No i paradoksalnie osoba Madziulca na tym forum jest tego chyba najlepszym przykładem. Bo jednak jest osobą konttrowersyjną :) i teraz gdy nagle zmieniła ton swojej wypowiedzi na "proszący o wsparcie" to wszyscy reaguja tak jak na "zwykłego" Madzilca. Czyli co, ukręciła sama na siebie bat? :) A dziecku obrywa sie rykoszetem (takie małe uprosczenie) za wcześniejsze kontrowersyjne wypowiedzi mamy?

Pozdrawiam i myślę, że kto ma wesprzeć Owsiaka i Jego akcje to i tak wesprze. Jak ktoś nie wspierał, to osoba Madziulca niewiele chyba tu zdziała.
              • gadulalegionowa Re: prośba 13.10.10, 21:34
                No własnie gdyby Iwo, czy Syrop czy np. Postrach napisali identyczny post, to by się takie gromy nie posypały. Wręcz przeciwnie, posypałyby się ochy i achy, no i słusznie!
                Fakt faktem, że sztaby w Legionowie zawsze są, i nie trzeba apelować - ale przeraziło mnie zachowanie forumowiczów.
                Co? Jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie?
                Jak lubicie sobie pojeździć, to mam rower do zaoferowania - służę uprzejmie, jakoś się dogadamy ;)
                • e-legionowo Re: prośba 13.10.10, 22:36
                  Jesteś pewna, że jeszcze go masz?
                  Ja tam widzę, że rzeczona osoba używa go prawie non stop blisko od 7 lat, kiepsko będzie się do niego dorwać. Jeszcze chwilę i zajmie Ci go przez zasiedzenie :)

Jak się ktoś notorycznie bawi zapałkami to niech nie będzie zdziwiony że efektem jest rozległy pożar.

• gadulalegionowa Re: prośba 13.10.10, 23:34
                    Eeee- Ten jest nowiutki, jeszcze nie śmigany, tanio oddam :lol:
                    A do widoku tamtego starego wszyscy się przyzwyczaili, i raptem zrobiła się afera, że przestało skrzypieć?
                    Trzeba było krzyczeć od razu jak skrzypiało, a nie teraz sobie przypominać...
                • postrach_szefowej Re: prośba 14.10.10, 09:12
                  Tylko np. Postrach nie napisałby identycznego posta, bo ma trzeźwy osąd rzeczywistości i wie, że WOŚP nie potrzebuje reklamy.
                  Proszę więc o postrzymanie się od poszukiwnia podobieństw pomiędzy Postrachem a Oszołomem.
                  • gadulalegionowa Re: prośba 16.10.10, 11:50
                    oj nie obruszaj się tak - to przykad tylko był :)
                    Fakt. WOŚP nie potrzebuje promocji...
                • guayazyl1 Re: prośba 14.10.10, 09:34
                  gadulalegionowa napisała:
                  No własnie gdyby Iwo, czy Syrop czy np. Postrach napisali identyczny post, to by się takie gromy nie posypały. Wręcz przeciwnie, posypałyby się ochy i achy...
                  ----------------------
                  Pani,
                  akurat w tym temacie nie mam Autorce nic do zarzucenia. przecież nie prosi o wsparcie dla siebie tylko dla innych. to szlachetna cecha, a że Autorka zna sprawę lepiej niż większość z nas to i ma większe w tym względzie uprawnienia.

nie jestem hipokrytą i przyznam otwarcie, że nie cierpię Autorki jako uczestnika dyskusji. jest Ona jednak stałym elementem tego forum i raczej nie ma nadziei, że się zmieni. nie cierpię Autorki za to, że bez skrupułów atakuje innych sama grając ofiarę. obraca swoją energię na walkę z ludźmi zamiast walczyć na argumenty. nie będąc geniuszem ocenia czyjąś inteligencję.
                  być może ma dobre intencje ale jakoś tak się dzieje, że w rozmowie z Autorką ludzie czują się poobrażani. czy można się dziwić, że czasami nie wytrzymują ciśnienia i chcą odreagować?

pozdrawiam :)
                  • cornellia Re: prośba 14.10.10, 17:47
                    no to mamy Madziulca z głowy?
                    • madziulec podsumowanie Waszej durnej dyskusji 14.10.10, 19:29
                      "Nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"

Argumenty:
                      - nie mam ochoty spierac sie z kims, dla kogo moje dziecko (i powiem szczerze ze rowniez dzieci paru Forumowiczek) to tylko jakies tam dzieciaki nie umeijace sikac
                      - nie mam ochoty spierac sie z kims, kto nie ma ZADNYCH argumentow, a spiera sie bo jestem autorka postu (dla mnie jest to zalosne i jakies ponizej pewnego poziomu).

Rozumiem antypatie i cenie sobie odwage cywilna jesli ktos ma odwage o tym napisac (ciekawe czy ktos powie mi to w twarz, ale o tym przekonam sie pewnie juz niedlugo ;).
                      Reszta towarzystwa wzajemnej adoracji jak dla mnie zadni partnerzy do dyskusji.

I zeby bylo ciekaweij malo bawi mnie publiczne kamienowanie, bo ktos z zalozenia bawi sie niezle kopiac ludzi (o tak, to bardzo lubicie i sprawia wam to olbrzymia przyjemnosc).

Dziekuje osobom, ktore wreszcie widza, ze w zachowaniu "grupy trzymajacej wladze" jest cos niestosownego.
                      Coz, chyba czasy, ze cale Legionowo sie znalo i wszyscy byli od siebie zalezni sie powoli koncz (a moze nie tak powoli).

PS
                      Proponowalam kopanie pilki.
                      Ktos wam zasugerowal rower.

Jak widac wolicie czyste znecanie sie nad czlowiekiem - jakie mile prawda?? I jakie fajne, skoro mozecie sie zaslonic nickiem forumowym.
                      Dzis popatrzylam na pewnego malego chlopca (nie mojego syna). Ma podbite oko. Moze jest synem kogos z was. Wlasnie tego uczycie dzieci - chamstwa, agresji...
                    • e-legionowo Re: prośba 15.10.10, 18:49
                      jesteś niepoprawną optymistką :))
                      siedem lat wytrzymała, zapuściła korzenie i nic jej nie ruszy <lol>
                      • madziulec Re: prośba 15.10.10, 20:48
                        Podobnie jak niektorych wladz szkol legionowskich mimo skarg rodzicow ;)))
                        • e-legionowo Re: prośba 16.10.10, 10:35
                          Analogia porażająca, w placówkach edukacyjnych jest konkurs na stanowisko dyrektora, tutaj raczej nie.
                          "Koń" zaczyna być niebezpieczny tym razem usiłuje udawać, że potrafi żartować więc nie podejmę pałeczki dyskutowania bo z koniem się nie dyskutuje, ma twardsze argumenty.
                          EOT
                  • gadulalegionowa Re: prośba 16.10.10, 11:53
                    W sumie to prawda co piszesz Gua. Rozumiem (żal, gorycz?).
                    Ale jakoś paskudnie się zrobiło...
                    Takie mam wrażenie...
                    • e-legionowo Re: prośba 16.10.10, 19:47
                      Tak się dzieje średnio raz na kwartał, co jakiś czas tafia się ktoś kto ma w końcu dość zachowania rzeczonej forumowiczki i trafiają się mniej lub ostre słowa, a czy jest się czym przejmować, zależy od grubości skóry :)
                      • madziulec Przemus... 16.10.10, 19:50
                        A Ty to tak.. ogolnie nie masz problemu z nie miem.. andropauza czy czyms???
                        Mielisz i mielisz ten watek niczym baby w maglu i mielisz i mielisz.

No nie iwem, wydawaloby sie, ze dorosly facet, ale tak zacietrzewiony. NIe iwem, z tego co pamietam to dr Bany lata po polu jako jakis rycerz moze przejdz sie do niego, powie Ci gdzie te zbedna energie (i ustna i fizyczna) spalic.
                        Bo jak widac nigdy nie przestaniesz ;)

Albo sie odkrec.
    • maxcom1 Re: XIX Finał WOŚP 18.10.10, 06:07
      Przerwijmy ten wątek, który już dawno zgubił swój sens i pierwotną myśl.
      Teraz będzie kilkadziesiąt postów - potyczek. jaki w tym cel? Forum to nie miejsce na bicie się o prywatne urazy a taki ma wydźwięk ta dyskusja. Może trzeba zatrzymać wodę która nakręca ten młyn.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka